Kamionok, fuvarozás, áruszállítás

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

sziasztok van valaki a forumon akkor irjon már légyszives szeretnék kérdezni köszönöm

Szeva Rászti!

Még a jó múltkor (kb. 1 hónapja) az M0-án rád villantottam (szerintem Te voltál), mentél az M5 fele. Legalábbis a gípezet olyan volt, mint amilyet Te hajtasz! 7,5-es Iveco EuroCargóval (régebbivel) járok mostanában. Zöld fülke, zöld oldalfalak, fehér (koszos :-)) ponyva, ha ne talán tán rémlik az autó!

Jah és húztam aludni, holnap Szlovákia! Üdv!

Balázska!

Qrva egyszerû a dolog! Figyelj légyszíves, és megérted!

Ahogy Rast is írta (meg én is) a napi vezetési idõ 9 óra lehet. Ezt ketté kell bontani. Így lesz 4,5 óra vezetési idõd, erre az idõszakra kell kivenni minimum 45 perc pihenõt (emberek vagyunk, szerintem nem sokunk indul el pont 45:00 után). Ezt a pihenõt is fel lehet bontani, viszont ezt úgy, hogy az egyik rész minimum 15, a másik minimum 30 perc. (Tehát mondjuk a 20-25-ös felosztás 25-ös részét nem fogadják el).

Én általában az utóbbi szerint szoktam csinálni. Dunaújvárosból járok az országban szerteszéjjel, meg néha Szlovákiába is. Ha mondjuk Szlovákom van, akkor mondjuk Móron megállok 15 percre (innen kb. 1,5 óra vezetés), utána megyek tovább. Mondjuk odaérek a címre, lerakok és marad mondjuk 40 percem vissza a 4,5 órás vezetésbõl. Elindulok vissza, de már figyelek nagyon, h a maradék 40 percet ne vezessem túl, ezért ha mondjuk 25 perc vezetés után találok egy kutat, akkor megállok, és kiveszem a maradék 30 perc pihit. Ha ez letelt, akkor megkezdem a második 4,5 órás vezetésemet. Itt már nem mindig szoktam megállni (mikor-hogy van kedvem).
Ennyi az egész!!

Amúgy meg mint már írtam is a digitális és az analóg (papírkorongos) tachográfra ugyanazok a szabályok vonatkoznak!!!!!!!!! Sõõõt, mióta bevezették a digitálisat az analógot "igazították" ahhoz!! A 28 napnyi tevékenység igazolására gondolok (korongok, szabadságos papírok megléte), mert a digitális is ennyit rögzít a kártyára.

Amúgy meg az egész dolog pofon egyszerû!! A szabályokat BE KELL TARTANI!!!!!!!!!!! Mert eszméletlen drága a büntetés!! Korongról kitöltésnél lehagysz valamit 100.000 Ft-tól indul a bünti, ha valami vezetési-pihenõ idõs "sarad" van, akkor az 400.000 Ft (ha jól tudom). Érdemes trükközni-játszani a korongokkal???? Szerintem NEM!!! Jah, és a munkaadódnak (fõnöködnek) LE KELL ADNI a 28 napon túli korongokat, egy esetleges telephelyi ellenõrzésnél elõszeretettel átnézik ezeket is, és még nagyobb összegekre büntetik a céget. Megéri a fõnöknek hajszolni a munkatársát?? NEM!!
Ilyen egyszerû!

Amúgy javaslom, hogy vegyél egy nagy kategóriás (C,D,E) tankönyvet, abban le van írva minden világosan. Feltételezem, hogy a B-n már túl vagy!
Jah és a tachográf témája pontosan le van írva egy aktuális EU-s rendeletben, jogszabályban. Számát így fejbõl nem tudom, de Google a barátod!! :-))

MANdriver
még csak öreg Magnumból láttam Dalija Sped-eset de igen szép <#vigyor3>

Benito
nem vàltozàl<#vigyor3>!!

TOPLINE
A mágnesrõl már én is hallottam de állítólag azt is meg tudják már nézni hogy volt e mágnes vasport szornak rá de ezt is csak hallottam szal nemtudom hogy mi igaz belõle

SCANIA szív Svéd lélek Scania FAN leszek amíg élek Amíg a földön nőnek a sirályok a kamionosok lesznek a királyok!!!

BBalazska
de a vezetõi kártyát is ugyan ugy lehuzzák mint az órát mi de aszt is + kéne tartani mi??

xXx:::.Renault Magnum 500 Dxi.::xXx

BBalazska
aha ok majd tanulok

RaST
Másodsorban megtanulhatnál fogalmazhatni is. És értsd már meg, hogy a digitális tachográfra ugyan azok a szabályok vonatkoznak, mint az analogra. ERGO lehet ugyan úgy megszakitott pihenõidõt csinálni, melyet 15 illetve 30 percre lehet felosztani. A 4.5 órát meg semmiképp nem lépheted túl vezetésbe.

&#9658; http://www.rgtruckz.hu/ &#9668;

BBalazska
xD én okosakodok aszt mondaja nah akkor hogy csinálod + a digitálisná h ne irja! ha 4.5óránál töbet aarsz menni akkor ne irja ki h szünet + a vezetés tulépést??cask 1 kérdés nem okoskodok

RaST
Szerintem itt be is fejezhetnéd az okoskodásod .. <#lama>

Szobi30
jah igen tényleg az akkor van ha a 11 óra pihi helyett csak 9 van

www.szobi.picturepush.com

BBalazska
csinálni

BBalazska
mé ha a digitálisná a 45 perces pihit se tudod + csakálni 15+30 percbe mert aszt is irja a kártyára vagy te okos vagy és aszt is + tudod oldani?mert akkor halgatlak😊😊😊

RaST
Mér, nem vagy barom ? Mi az, hogy az analógnál lehet növelni a vezetési idõt, de a digitálisnál meg nem ..

#25197: Az a csökkentett pihenõidõre vonatkozik.

Szobi30
de azt ha megnöveljük akkor utána visza is kell adni következõ héten, vagy rosszul tom? akkor sorry

BBalazska
aha értem akk a válto jeladójához kell mi

BBalazska
elöször mit barmozol!!? + most ha 2x akkor mivan

RaST
Barom <#idiota> Heti két alkalommal lehet növelni a vezetési idõt 10 órára. Egyébként meg az analóg (korongos) tachográfra vontatkozó szabályok megegyeznek a digitális tachográféval. Az egy fõre lévõ vezetési idõ napi 9 óra, amelyet (amint emlitettem) heti két alkalommal megnövelheted 10 órává. Munkaidõ minden esetben 13 óra! Két fõs járatra vonatkozó vezetési idõk 2x8 órát, illetve 21 óra munakaidõt jelent.

Szobi30
hát uj dafon a váltónak a jeladójára kellett rakni és ugy nem húzott bele a kártyába...csak az a baj hogy van rajta 3 jel adó és 3xa találtuk el hogy melyikre kell😄

BBalazska
mert má én is hallotam csak ne tudom h hova kell

BBalazska
eszt a mágnest hova kell tenni? géptöl függ vagy a tachotol vagy hogy?😊

Szobi30
lehet csalni sokféle képpen...pl kell 1 jó erõs mágnes és tudni kell hogy hova kell tenni😄 annyit lehet menni amennyit akarunk...😄 csak meg ne fogjanak, am ez mondjuk rakodásnál számít sokat, amikor csak pár métereket kell gurulgálni és belehúz az eltte mondjuk 2 óra pihenõbe azért ilyenek ellen célszerû ha kéznél van a mágnes😄

BBalazska
hát jah sajna de azé a trükkök is + vannak ide is😊 mert a kéri korogná ugy is lehetett csinálni hogy egy héten 1x mehet 10 órát na de itt aszt nem tudod + csinálni mert irja érted mit mondok😊

Minden tachográfnál ugyanúgy van!! Csak az egyik kártyára, míg a másik korongra rögzíti. :-)

Amúgy egyszerû.
Egy nap 9 órát lehet nyomni. De egy részletben max. 4,5 órát! Utána kell minimum 45 perces szünetet/pihenõt tartani. Ha ez letelt, akkor csaphatod neki tovább. Ez a lényege, amúgy ezt is lehet csûrni-csavarni össze-vissza, van még egy csomó szabály!

BBalazska
Hali!! valaki nem tudná + mondani vagy olyan oldalt mutatni ahol le van irva pontosan hogy hogy van a digitális tachográfnál(vezetõi kártyás)nál a vezetési idõ + ha négy kezesbe mégy akkor ott hogy van???!!köszi

Tomika001
Nem lehet rossz egy ilyen kamionnal játszani.<#vigyor>

CB: Kis Bigy DAF XF 105.410 SSC Kamionosoké a világ!

szánalmas hogy ezek a mai tinédzserek ennyire ne tudjanak helyesen írni

gyemant04
fölösleges mondani neki, én már próbálkoztam, amint látod kevés sikerrel

... Mixed Martial Arts

Szabi84
én kibírtam, hogy ezt ne írjam be, erõsebb az immunrendszerem😄dd

Kétféle ember van, aki hugyintás előtt mos kezet... és aki utána...Én elötte mosok kezet! Ne törődjetek semmivel, csak a töltényt adogassátok! m a n i a C

"MAKRÓK" gomb és olvasgass

KELL

AZT

BBalazska
eszt hogy csináltad h ki kel jelölni és csak akkor látod??

Kbalazs912
<#eljen> jól néznek ki. Nekem bejön<#vigyor>

Gott weiß ich will kein engel sein. :) Volvo. For life.

nem BISZTOS hanem BIZTOS
és
nem ASZT hanem AZT

Spoiler (katt a megjelenítéshez)
a neten lógás helyett inkább a nyelvtankönyvre kellene ráfeszülni

szégyen...

MANdriver
bocs az elõzõért

MANdriver
apja gépe, egy kicsit koszosan, dehát ha esik akkor esik <#vigyor0>
http://kepfeltoltes.pirateclub.hu/pics/szlov_nia_+2008+december+093.jpg

AudiQuattro
Sztem ez 18,28 akar lenni,régen volt 08 as de az ugye a fülkeméretet jelzi és akk nagyon kicsinek kellene lenni(teherautonak)

aka Padlogáz http://www.kamionfan.atw.hu

AudiQuattro
XD

aka Padlogáz http://www.kamionfan.atw.hu

Tomika001
Nem kicsi a sor.<#wow1>

CB: Kis Bigy DAF XF 105.410 SSC Kamionosoké a világ!

BBalazska
Hát jah😄😄

Helszinki-Szentpétervár határa ha jól tom az Finn-Russian border 😄
Legalábbis a videó alatt ezt írják... 😛

Web: http://www.tir.extra.hu

devid1414
A kamionstop végett áltk le vagy miért??

Illa-berek, nádak-erek, a kamionosok jó emberek!:D Ne hajts gyorsabban, mint ahogy az Őrangyalod repülni tud.

Tinka123
mint ahogy rédicsen 16 km es sor volt 2 éve ugy itt lehet 30 km es meg Fernettinél voltak nagy stauk!😄

\"..Láss is, ne csak nézz baz*meg..\" \"..Az én életem nem valami álom, kimondom azt ami szivemen a számon..\"

BBalazska
Ekora sort hogy hoztak össze?:S😄😄

DJKonya
30 km-es sor😮

CB|Ðömpi&#8482; \"90 a max, és életben maradsz!\"

allock

Subscribe
Unsubscribe
NiclasM4S
May 28, 2007

(more info)
(less info) Want to Subscribe?
Sign in to YouTube now!
Sign in with your Google Account!
A 30 km (at least) line with russian trucks waiting for cross the border to Russia. How many? Maybe 1000 of them. On the clip is just maximum 5% of them all.

kemény

#hhwnd

TOPLINE
Régi DAF

SCANIA szív Svéd lélek Scania FAN leszek amíg élek Amíg a földön nőnek a sirályok a kamionosok lesznek a királyok!!!