59456
banner
  • TruckerDave
    Cseréld le a rendszám elejét Scaniára és már is van egy 620 Scaniád
  • DJKonya
    Csinos kis szerkezet, 620 azért befigyel:D
    Minden rendben vele?
    Km mennyi van már benne?
  • PttM Fa
    Amugy fater régi cégénél a főnök annyira kedves volt mikor elmentem faterral rakodni hogy még meg is kérdezte ,hogy hát te miért nem mész?
  • PttM Fa
    Nagyfaterod kamionos lessz?
  • roller460
    Én már 3 éven belül 2.x-ra voltam Angliába....apám szólt ,hogy megyek vele aztán jól van... jegy amúgy is 2 főre szólt.... igaz vissza ADR-t hoztunk de hát sebaj...

Amúgy nem egy ismerősöm dolgozik kinn Ausztriában a Transdanubiánál és hát ott is az van,hogy nem mehet velük senki sem mert van amikor pl luxemburgba mondják ,hogy pakolj ki aztán ülj át az egyik kollégádhoz ,hogy leérjen Ausztriába a lerakóra vagy épp hozzád ülnek be,hogy leérj... stb...

De hát ja..munkahely függő ez is... Faterral is mikor megyek szól,hogy vele vagyok aztán próbálnak nem ADR-s fuvart neki adni,bár elég sokszor nem sikerül.
  • daf xf
    Köszi skacok, nem egy topline scania de szeretem.:P:)
  • 94mike
    :D:D
  • RS
  • daf xf
    Nah skacok ma voltam a telepen és lefotóztam a vasam.:)

• tamás98
    Én még nem sajnos.De régebben amég még fater kint volt németországban,ausztria,lengyelnországban akkor mehettem vele.Azok voltak életem legszebb pillanatai!Meg mostmár csak szlovákiát meg romániát nyomja de akkoris vele vagyok egész nyáron.
  • 94mike
    Én a korházbolis azzal jöttem:D
  • tamás98
    Nekünk is a családban hagyomány a kamionozás.Nagy faterom,apám,és én is kamionos leszek!Már 5 éves koromtól kamionos akarok lenni!
  • 94mike
    Tesóm cégénélis hasonló a szitu,de ott engedik..megha nem,az sem érdekel senkit,csak indulás elött mondani kell h visz magával usat,hogyha bajvan tudják mondani h hány ember van a fülkébe,és ha angolba megyünk,szokták fizetni a hajót,mikor faterom volt ott,akkor nem fizette a cég az angol hajót,de mindig megoldottuk(bocsi az írás hibákért)
  • Immigrants
    Hát azért ez nem így van...
    Vannak olyan cégek amelyek nem engedik, hogy utast vigyél magaddal mert például amelyikek olyan helyre járnak, hogy van vonat út ott csak a sofőr-nek a szállítását fizeti a cég az utasodét neked kell, ha engedik...
    Olyat is hallottam hogy egy balesetben (pl.: Edwin Klunft, de nem csak itt) a vezetőnek semmi baja nem lett de az utas megsérül/halt. És ez azért rontja a cég hírnevét.
  • 94mike
    Nekem a legjobb haveromis kamionos akar lenni:DD
    és uncsimis:D
    a mi családunkba ez alighanem hagyomány,mindenki sofőrvolt,és mostis sofőr mindenki:D( 1-2 kivétel..)
  • TruckerDave
    Lesz egy egész fotós sereged. Az ország minden tájáról hozzák majd a fotókat.:D
  • sovatalevi
    Mire odakerulok (10edikes vagyok) lesz mas baratnom biztos aki lehet kedveli ezt :D Mar 2 lanyt raszoktattam,hogy kamionokat fotoznak xD (csak allo kamiont)...
  • TruckerDave
    Ha igazán szeret megérti, hogy nem a munka fontosabb hanem végre akarod hajtani az álmod.(Huhh ilyen is kijön belőlem :D)
  • daf xf
    Enyém is ellenezte de mondtam neki hogy én gyerek korom óta ezt akarom csinálni és nem fogom senki miatt abbahagyni. Elején volt egy kis sértődés hogy nekem fontosabb a munka mint ő de aztán megértett hála istennek:)
  • sovatalevi
    Nekem baratnom nagyon ellenzi,hogy ezt csinaljam ... De ha szeret megerti,es elfogadja...nameg mikor nincs suliba vihetem magammal barmijen ceg nem?
  • TruckerDave
    Én most vagyok 8.-os, mindenki kérdezgeti, hogy milyen suliba akarok menni mi akarok lenni, mert még senki se tudja hogy azt akarom csinálni, csak azt tudják hogy szeretem a kamionokat, de még nem nagyon avattam be őket. De ha majd elmondom, úgy se tudnak lebeszélni, hogy milyen szar fárasztó meló, én már végig gondoltam és én azt akarom majd csinálni.Kész.
  • tamás98
    Ma is hoztam 5db képet!

• daf xf
    Ja igen, nekem annyi volt.
    Bementem az orvoshoz mondom neki Jó napot kivánok. Aztmondja 7 500 ft. (Oo)
    kifizettem kitöltöttem egy papirt, meg az ujjával hadonászott a szemem előtt és ennyi volt a nagy alkalmassági:D
  • roller460
    ez is igaz... (hülyén hangzik) de az csak 1 ember + a rakomány....

mint,hogy 1 ember + 35 utas :(
  • TóNyóóóóóóó
    de ha a tv-el együtt a sofőr is oda van akkor a sofőrt nem lehet pótolni
  • Ferenccc
    Hát igen igazatok van ebbe a kamionozásba,most ha ezt akarom csinálni akkor nem hagyom,hogy bele szoljanak,én amugy most kezdem jövöhéten a C-kategóriát csak várom,hogy hívjanak az autóssuliból..Egyébként a buszosoknak tényleg nagyobb a felelöségük,rengeteg utasra vigyázzni,na meg persze ott is lehet fárat az ember meg 10-év után már unalmas ugyan azon az út vonalon közlekedni,meg ugyan azokat az arcokat látni.:S
  • sipi37
    Szép jó estét mindenkinek!
    Azért a helyközi "fordák" elég változatosan vannak kitalálva!És 22:40-kor mennek az utolsó jártok este,reggel meg 4:00-kor.+Tényleg nagy a félesősség .Vigyázzni kell az emberekre,a jegyet jól kell kinyomtatni,a buszra odafigyelni stb....
  • leho94
    hát, 22.30-kor mennek a helyközi buszok utoljára... és azér nem lehet akkora hajtás :D
  • roller460
    valóban,igazad van... én mondjuk nem mennék el buszosnak..több utasért is felelni mármint,hogy épségben elszállítsam őket A. pontból B. pontba.. áááá soha nem vállalnám azt a felelősséget... meg azért kamionokon van biztosítás stb..ha valami van fizetnek,,de ezt a buszosnál nem lehet elmondani....

amúgy szerintem az ilyen turista buszok is éjjel nappal mennek akár 1 akár 2 sofőrrel is... mint pl.: a román EuroLine-eres buszok is amik állandó jelleggel balesetet csinálnak,felborulnak. =/
  • luspaydavid
    Mért ne menne busz éjszaka ? :D Amúgy szerintem busszal tényleg figyelni kel beborulsz és akkor megsérül vagy nehogy meghal "x" ember aztán a családjuk... ha te borulsz be akkor oda pár tv max. Az pótolható. :)
  • leho94
    jó , de azért kamionnál is pl. gyógyszer szállításnál, vagy még annál is drágább cuccnál is van bőven felelősség.. meg busszal nem mész éjszaka, nem vagy kimerülve, nem te pakolod fel az árút(embereket) stb...
  • roller460
    Na ja... Luspy-nak igaza van..most annyi jó valóban van a kamionozásba,hogy eljutsz minden hova...látsz szép dolgokat,érdekességeket..stb... de ahogy Luspy is említette ,akinek családja van... :S

Egyik ismerősöm apja buszozik,hát ő azt mondta hogy szerinte a busznál jobban kell figyelni..most oké,hogy kamionosként egyedül mész vagy ketten..de árut visztek... viszont a buszon meg azért viszel 1-2-10-20-30-40-50 embert..azért nem 1x látni tv-ben sem ,hogy busz ütközött ezzel azzal ..ennyi ember megsérült,meghalt :(

na meg az is igaz,hogy ha az ember szereti a kamionokat,nagykocsikat...én is apámmal nem tudom,10-en hány éve járok ki külföldre ... egész nyáron meg így suli mellett is néha elszoktam vele menni amikor az idő is úgy adja....így az évek alatt azért az ember nem sofőr ként is tapasztalja,hogy milyen is ez a szakma...milyen gondokkal,felelősségekkel meg veszélyekkel jár ,meg minden...

engem is mindig le akarnak beszélni róla de hamarosan elkezdem majd én is a jogosítványokat szépen sorba letenni :)
  • leho94
    busz az nem monoton egy kicsit?:D már ha nem túrista buszra gondoltál... mer pl. egy helyi buszon vagy Pest-Kecskemét között járkálni évekig még majnem rosszabb mint egésznap autópályán menni
  • luspaydavid
    "mért nem jó a kamionozás?????"

Ezt tőlem is kérdezték már nem egyszer és hogy mért nem... majdnem hogy egész nap vezetsz, figyelni kell az útra, az időre távol vagy a családtól, jobb esetbe parkolókba aludni, nem könnyű. De viszont mint sok mindenek ennek is van jó oldala. Bejárod a "világot" sok helyre eljutsz, és ha valaki szereti a kamionokat akkor pláne.
    Buszozás.. hát igen én keveset buszozom de nem is vagyok oda érte.
  • roller460
    Hát sokan úgy gondolják,hogy a kamionosok bunkók..büdös cigány munkát végeznek meg ,hogy általában hülyére keresik magukat..hát nagyon is tévednek.... figyelj....! aki kamionos akar lenni úgy is az lesz... ez pl sztem munkahelytől függ...faterom hétfőn reggel elmegy 1 héten 1 max 2kanyart lenyom.. (olasz-magyart,gabonával) és minden hétvégén legkésőbb szombaton itthon van...és a fizetésre eddig nem kellett panaszkodni hál az égnek.... most nem akarok itt célozgatni de vannak cégek ahol az megy ,hogy 2-3-4 hét kinn és kap 250 000ft-ot..hát az valóban egy cigány dolog... meg amikor 6-7 heteket kinn vannak .. és még a kocsijuk sem állandó hanem mindig amikor vissza mennek más kocsit kapnak... aztán lehet,hogy kapnak 500 000ft ot de éjjel nappal menni kell =/

• Ferenccc
    Na és utóirat ként,hogy mi az a elönye a kamionozásnak,mert van olyan is gondolom,fizetés esetleg??
  • Ferenccc
    Sziasztok.
    Lécives mondjátok már el A-Z-ig,hogy mi a baj a kamionozással..Mert nekem egy csomo ember azt mondja,hogy ne legyek kamionos mert egy rossz munka,a busz vezetö az sokkal jobb na és akkor mondjátok már el,hogy mért nem jó a kamionozás?????
  • Szobi30
    szerintem egy president-et vegyél...elég jók, hogy mennyibe kerülhet azt sajnos nem tudom...
  • Gerypapa 95
    ezért is elég szomorú , hogy más úgytudom a Class egy kombájnnak tervezett ilyen fülkét , nem pedig egy kamionnak
    ezek meg felpakolták egy vázra és csőő éjjél benne meg lakjál itt is látszik hogy egy fostalicska a gép
  • luspaydavid
    Mi a Magnumot mozdonynak a Renaul-okat megdig Pinának hívjuk