59456
banner
  • MBActros1848
    Holnap megyek Kunmadarasra a motoros talira, rohadt jó buli. Nem tudom voltatok-e már ezen a rendezvényen, de ha nem akkor egyszer el kell jönötök.
  • Gerob
    OKés, én nem szólok bele, hogyan közlekedsz. :DD

Csak ha Siófokon jársz és kék Simsont látsz (fekete bukós motorossal) v. alma zöld Daewoo Lanost, akkor inkább kezdj el fékezni és húzódj félre...Vagy állj neki integetni és akkor lehet megállok, aztán nekiállunk dumálni egyet :DDD
  • CB Dávid 18
    én is szoktam mocizni
  • MBActros1848
    Nyugi vigyázok magamra.
  • MBActros1848
    A múltkor is sikerült egy kihajtás pedig nem direkt volt, de a BMV sem 50-nel jött, de szerencsére ö fékezett én meg kigyorsítottam.
  • Gerob
    Inkább ne hajtsál ki!!!

Elém jöttek már ki kocsival (én mocival cammogtam hazafele, 30-al mert vízes volt az út), aztán a kocsi motorháztetőjére landoltam...
  • MBActros1848
    Én is motorozok, gőz erővel, most egy Yamaha TZR-50-em van (100 km/h), ha azzal hajtok ki valami elé akkor még van esélyem(ünk) a menekülésre és akkor legfeljebb egy anyázást kell meghallgatnom.
  • CB Dávid 18
    az aki ki hajtott a kamion elé az simson motorral ment.
  • CB Dávid 18
    én is sajnálom őket.
  • Gerob
    Tudom, BUBU-nak hívják, ilyen sziszeg-berregő szerű hangot ad. Meg van a retarder-intarder. Retarder elektormágnesekkel a kardánytengelyt lassítja, az intarder meg a váltóba van beépítve, az meg úgy műxik, hogy ilyen olajfúvókákból jön a nagy nyomású ellennyomás a váltófőtengelyére, vagy valahogy így van. Parizer szakszerűbben el tudná mondani.

Amúgy én is motorozok a Simsonommal szorgalmassan!!
  • MBActros1848
    A tempomat egy olyan rendszer amit a fékek használata nélkül kizárolag a motor fékező hatásával fékezi az autot, mmikor bekapcsilják akkor egy jelegzetes hangot lehet hallani, hát igy nem igazán lehet bemutatni. A motoros témába meg nem mennék bele, mivel már mondtam nekem mindkét helyen van érdekeltségem, szoval a rendes családomon kivül még kettő a kamionosok és a motorosok.
  • Gerob
    Értem, de akkor a barmok minek nevezték el tempomatnak??? Vagy aztán lehet én tudom ám rosszul.

Az motoros-kamionos tali eléggé durva, neki ment a fának szerencsétlen. Ilyenkor monodm én azt, hogy az egész jogsi oktatásos dolgot megreformálnám!!! Aki C kategória alatti jogsot tesz le annak tuti keményebb oktatást csinálnék. Pl.: beültetni kamionba, utas ülésre, és menni a kamionnal, aztán hirtelen kihajtani eléje személykocsival, és a "tanuló vezető" figyelje a kamion sofőr reakcióit, akkor lehet inkább vár fél percet amíg, kihajthat az útra, meg 15 perccel később ér haza és nem előzgetnek úgy mint a kamikaze japánok a repülőgépeikkel ahogy csináltka.
  • MBActros1848
    Szerencsétlenek. Nem szerettnék így járni soha, pedig mindkét világban éredekelt vagyok.
  • MBActros1848
    Az hogy az auto egy beállított sebességnél ne tudjon jobban menni. Pl.: Beállítod az autot 90 km/h, és az auto ezt a sebességet hozza 2500-nál, akkor hiába pörgeted az autot 3000-3500 környékére nem megy gyorsabban, viszont ha nincs benne ez a kütyü akkor gyorsabban tud menni az auto. Pl: fater 1840-es merciébe nem volt benne ez a szar, üresen 110-es mentünk vele, a 1848-asba benne volt és csak 90-es ment.
  • CB Dávid 18
    Tempostopnak mi a feladata?
  • MBActros1848
    Gerob amiről te beszélsz az a Tempostop. Nem ugyanaz mint a tenpomatt.
  • CB Dávid 18
    motoros ki hajtott elé a kamion elütötte a motorost asztán a kamion a fának csapodott és meghalt a sofőr és a motoros.
  • CB Dávid 18
  • CB Dávid 18
  • Gerob
    Hasznos!! Mondjuk igazán a mostani években kezdi elérni a végleges formáját (hogy a beállított sebességet tartja folyamatosan, fékez-gyorsít). Korábban ugye csak ilyen kezdetleges volt (pl.: max. 85-el mehettél), de nem ez a lényeg.
  • MBActros1848
    Szerintem is egy nagyon jó dolog, nem tudod elfüstölni a fékeket, hegyről lefele. Ezzel is van tapasztalat, mikor horvátba jártam faterral.
  • MBActros1848
    Szerintem a mostani sokkal jobb, jobban lehet vele haladni, mikor voltam uncsi tesommal a nyáron 24 óra alatt lejöttünk kisteherrel németből, régebben egy volt vagy 48 óra. Mostmár nem kekeckednek a vámosok, kéri a személyid megnézi a képet hogy tényleg te vagy az oszt utánna meg elküld a pi...
  • MBActros1848
    Szerintem a mostani sokkal jobb, jobban lehet vele haladni, mikor voltam uncsi tesommal a nyáron 24 óra alatt lejöttünk kisteherrel németből, régebben egy volt vagy 48 óra. Mostmár nem kekeckednek a vámosok, kéri a személyid megnézi a képet hogy tényleg te vagy az oszt utánna meg elküld a pi...
  • CB Dávid 18
    mi a véleménetek a tempomatrol? Szerintem nagyon jóó!!
  • CB Dávid 18
    mi a helyzet???
  • CB Dávid 18
    szevasztok
  • parizer
  • rinyavas
  • rinyavas
    Sziasztok!! :)

• Gerob
    Jajám, asszem ki kéne próbálni milyen így határt lépni, nyár végén lesz 2 éve, hogy voltam nemzetköziben kamionnal. Marha gyorsan megy az idő halljátok...
  • MBActros1848
    Tavaly ota változott a helyzet, tavaly május egy ota nincsenek határok, mostmár lehet haladni rendesen
  • Gerob
    Nagyon ott van ez a kép, de amúgy a plató még rajta sincs!!
  • bertino
    Látjátok ez már nem mind1, merrefelé közlekedik
  • Gerob
    10 órás határ, ma tök furi lenne.

Pont most a napokban olvasom Rákos József: Tengernyi panasz című könyvét (kamionos riportkönyv). 1996-'97-es évekből való. De az eltelt közel 10 év alatt rengeteget változott a helyzet. Ilyneket írt le az író, hogy oroszországi kamionlefoglalások vámtartozás miatt, meg hasonlók...
  • Gerob
    mi a problem az MSN-el? hátha tudok súgni.
  • MBActros1848
    Jól kihalt most a forum.
  • MBActros1848
    Szivesen.
  • CB Dávid 18
    köszi
  • MBActros1848
    Meg kérdeztem, nem tudott semmi okosat mondani.
  • CB Dávid 18
    szevasz megkérdezted a haverodat?