Kamionok, fuvarozás, áruszállítás
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
MBActros1848 voltam! 10-4 Gyere vissza!
Pl hasonló dolog: még EU elõtt volt ugye az, hogy mindenkocsinak kellett tevékenbységi engedélye lennie, mert így került talán csak rá sárga rendszám, vagy legalábbis valahogy így volt gondolom. Nahmost hiába vettél te csúcsszuper gépet, ha nem volt hozzá tevékenységid, akkor max. üresben furikázhattál vele szépen-kényelmessen.
De erre a dologra nem veszek mérget, lehet nem így van!!
C1 - bármilyen jármû 3,5-7,5 tonna között (de nem személy szállítójármû) - ennek szinte semmi értelme
C - 3,5 tonnát meghaladó gépjármû könnyûpóttal (nyerges, sima teherautó, kisfurgon - pl.: merci sprinter v. iveco daily).
D1 - 9 fõ fölötti busz (valahány fõig vagy súlyig korlátozva)
D - bármilyen busz
E - nehézpótkocsi (750 kg-ot meghaladó súlyú bármilyen pótkocsi-utánfutó) pl.: ilyen kis 2 tengelyes autómentõ utánfutó
C+E - nyerges v. teherautó-pótos szerelvény
D+E - az meg gondolom csuklósra vonatkozik
Volt még régebben (szoci rendszer) asszem ilyesmi hogy F. kategória: ez ilyen különleges jármû pl.: hótoló, autódaru, ilyesmik.
Nagyjából ennyi, ha kérdés van, akkor idevele.
Egy kis infó innen Siófokról jogsi árral kapcsolatban: itt nálunk 1 vezetési óra C-bõl ill. E-bõl 4.200 ft. És a C-nél minimum 30 órát venni kell (úgy mint a B-nél), tehát csak a vezetési ktg. része itt felénk 120.000 ft minimum +még a sallangok elég rendessen!!
Egyszóval ki**szott drága!!!
Az MHSZ-es idõk kellenének ide!!! 30-ból C-s jogsi, meg esetleg E is mellé.
Amúgy E-re csak akkor mehetsz, ha megvan már a C-d.
Amúgy 1 tipp. Ha nincs fix melód pl.: nagykocsira, akkor érdemes 12 tonnás kocsit venni, mert erre sok kedvezmény jár (pl.: német autópályadíj) és az üzemeltetése-vételára közel azonos a 7,5 tonnás kocsival. De viszont ezzel 7 tonna motyót tudsz vinni, míg a kiskocsival csak 3,5 max. 4 körül!! Azért nem mindegy a dolog.
A kamionstop meg nem annyira befolyásoló dolog sztem.
\"Az UEFA eddig nagyon mostohán bánt velünk. Pedig tőlünk tanult focizni a világ.\"by Buzánszky Jenő KUNMADÁR-nak MEGTILTANI??????? NEM LEHET!!!!!!!!!!--->2008;)
\'\'Racing is life. Anything that happens before or after is just waiting.\'\'
► http://www.rgtruckz.hu/ ◄
Szerintetek milyen lehetõségek vannak az elhelyezkedésre friss jogsival, mint az enyém??? thx
\"Az UEFA eddig nagyon mostohán bánt velünk. Pedig tőlünk tanult focizni a világ.\"by Buzánszky Jenő KUNMADÁR-nak MEGTILTANI??????? NEM LEHET!!!!!!!!!!--->2008;)
C-s jogisítvány (7.5 tonna) + nemzetközi/ belföldi árufuvarozó engedély jelenleg 300ezer ft.
Az elsõ kérdésem az lenne, hogy egy nyerges vontató vezetéséhez illetve egy nemzetközi fuvarozási engedélyhez mennyi pénzt kell összegyûjteni/illetve mennyibe kerül. Tudom, hogy eléggé láma kérdés ez egy ilyen fórumon, de rájöttem hogy szívesen kamionoznék, viszont azt sem tudom hol kell nekikezdeni 😊
/sima B kategóriás jogsim van csak/
Az a gyerekkori olthatatlan vágyam máig megmaradt, hogy egyszer majd kamionos leszek, pedig azóta összeszedtem már egy diplomát is viszont a szakirányú végzettségem egy másodpercig nem köt le. Sõt. Igazából semmi nem kötne le, csak az utak rovása egy hatalmas monstrummal.
Köszi a válaszokat elõre is.
Xbox Live! gamertag: csodaleny PS3 ID: EU: csodalenyEU, US: csodaleny
Mit mond a hülyegyerek az anyjának? apa.
VW Jetta II 1,8T
[email protected] Volvo FH 16... King of the road!!
[/url][/img]
Énmeg a múlthéten láttam húzot az M1-esen Pest fel
AMD Athlon 64 x2 4200+|ASUS M2N4-SLI|Point of View GF8500gt 512mb @594/1188|2GB dual chanel DDR2 KINGMAX 800mghz|powerLogic 500w táp
AMD Athlon 64 x2 4200+|ASUS M2N4-SLI|Point of View GF8500gt 512mb @594/1188|2GB dual chanel DDR2 KINGMAX 800mghz|powerLogic 500w táp
Magyarázzátok el neki!!!!
Érdekel a dolog!
Lehet nem fogok majd olyan sûrûen írkálni, mert aug. 21-ig rendezvény van a hajóállomáson (ott melózok) és marha késõõn érek haza. Most is egy 10 perce jöttem meg max., megyek is alunni mindjárt.
Csõzet
Csak még soha nem töltöttem ide képet!
Azé nem tom mit tegyek!
Minnél több kis Fasznak Beütt az EX annál komolyabb lesz a Kezemen a Rolex !!!!!!!!!!! UZUN ARAC Kis krisz volt aki kimondta hogy mivan Mindenki tudja hogy Igaz de mindenki kivan
Minnél több kis Fasznak Beütt az EX annál komolyabb lesz a Kezemen a Rolex !!!!!!!!!!! UZUN ARAC Kis krisz volt aki kimondta hogy mivan Mindenki tudja hogy Igaz de mindenki kivan
Régenmikor még a török rendört megvetted egy csik Marbival!
Meg hoztad haza a Dobozos Colát Az volt az izgalom a Határon!
Most probálja valaki meg venni a B.A.G-t?vagy hozzon Colát?
semmi izgalom!