146
Jó a gépem, de mégis rossz!
-
#146 formattált és újrarakott renszerről nem hozol vissza dolgokat szvsz
addig működik az adatvisszanyerés, amíg nem írsz a törölt területre másik adatot
ha mégsem így van, akkor az okosok majd kijavítanak -
#145 segitseg topikban kerdezoskodj -
Nagy D #144 Hello, tudom, h nem egészen ideillő a probléma, de nem találtam jobb topicot :) szóval az lenne a problémám, h a gépem sehogy sem akart felállni, kékhalál volt akármilyen indításnál... szóval újra kellett rakni az XP-t, de sajna formattálni is kellett, szóval most lőttek a cuccaimnak, de hallottam, h vannak olyan szoftverek, amelyekkel visszalehet szerezni formattált winyóról az adatokat, de amiket én találtam, azok csak ilyen kezdetleges... szóval nem váltak be, tudna nekem vki ajánlani egy olyat, amivel ténylegesen visszatudom szerezni a dolgaimat? -
#143 ASUS A8V Deluxe WiFi-g Socket 939
Ez az alaplap meg RAID-es, nem úgy mint az előzőleg javasolt MSI. Bár a chipset nem olyan jó. Ezt kb 28-30 körüli áron van. Szal az 50k kicsit kevés az igényeidhez... -
izb #142 Na alaplap az Msi Neo2 Platinum ugy kb 33000ft(nem szar chipsettes)he he
AMD 3000+ 64bit 939 proci meg ugy 35000ft körül van.
Tehát az 50000ft kicsit vézna. -
#141 3000+os proci kb 30-35k.
Az alaplapból viszont csak szar csipszetest kapsz a maradék pénzből. -
Steve #140 Segítség kellene egy PC összerakásában.
Alaplap: ????? (Javaslat?) ''only AGP-s + SATA + RAID''
Proci: ????? (Javaslat?) ''only AMD''
A project-re szánt összeg 50.000,- HUF.
A gép inkább játékra van használva, tehát ezek alapján kellenének az árba beleférő legjobb cuccok.
Csak Professzor és alaplap kőne. Más nem -
TomBond #139 köszi
-
uzsidoboz #138 Majdnem ugyanez a helyzet nálam csak nekem samsung satas winyóm van!
Nekem is volt egy kis problémám ezzel de ezt a biosfrissítés megoldotta + nem árt megnézni a az alaplap használati utasítását h mit javasol ha egyszerre hsználod a két winyót! -
TomBond #137 VOLNA EGY PROBLÁMÁM AMIVEL HOZZÁTOK SZERETNÉK FORDULNI: VAN EGY 120 GB-OS SEAGATE SATA-S VINYÓM AMIN A RENDSZER VAN ÉS EMELLETT VOLNA EGY 60 GB-OS SEAGATE IDE WINYÓM AMI RACK-BA SZERETNÉK HASZNÁLNI! A BIOS RENDESEN FELISMERI MINDKÉT VINYÓT DE A BOOTOLÁS KÖZBEN VAGY "ELVESZIK" AZ IDE-S (AMIKORRA A WINDOWS BETÖLTŐDIK), VAGY MEGY A WINDOWSBA EGY DARABIG AZTÁN A WINDOWS LEFAGY ÉS CSAK RESET GOMBBAL LEHET ÚJRAINDÍTANI. HA NINCS BEKAPCSOLVA A RACK AKKOR MINDEN RENDBEN VAN. A VINYÓ NEM ROSSZ MERT EDDIG AKÁRMILYEN TESZTET RÁENGEDTEM EGY SEM JELZETT HIBÁT! JÓ VOLNA HA MENNE MIND A KETTŐ RENDESEN MERT A 60 GB-ON VANNAK A FONTOS ADATAIM! REMÉLEM NEM VOLTAM TÚL BONYORULT ÉS TUDTOK NEKEM SEGÍTENI! -
uzsidoboz #136 Köszi! nem hiszem h a táp lenne rossz! 400w-s és az sem melegedett mostanában! -
Csaba #135 Semmi köze egymáshoz a kettőnek. Legalábbis az én tapasztalatom ez. Volt pár gépem már, és nem volt baj.
Pár példa: Mercury alaplap+geforce2mx400 inno3d (aztán ezt betettem egy 600 mhz-es p3-ba, noname szar alaplapba, és ott sincs gond), utána abit siluro geforce4ti.
Asus alaplap+abit geforce4ti, most meg egy leadtek 6600gt, és tökéletesen megy.
Viszont volt már ilyen fagyi gondom nekem is, nálam a tápegység kicserélése megoldotta (főleg játékoknál indult újra a gép, a táp iszonyat meleg volt, nem bírta.) -
uzsidoboz #134 Köszi! eddig a celeronommal nem volt baj ezzel a vga-val, elég furca lenne ha p4 szarakodna....? -
#133 Üdv
Ugyan ez a szitu fordult elő velem! Én vettem 1 giga-byte alaplapot és bele 1 asus fx5200 videokártyát. 3dmark03 lefagyott, játékok nem indultak el, winfos újraindult mindig! Megoldás: asus alaplapra cseréltem a giga-bytot, és minden tökéletesen működött! Utánna olvastam és érdeklődte, hogy az alaplap+videokari típusa nem árt ha megeggyezik!!! Én is probáltam mindenféle drivert, persze eredménytelenűl!
Msi alaplap + Msi videokari-> ajánlott
-
uzsidoboz #132 Megnéztem 30 fok fölé nem megy ( primecooler 4+) esélytelen a melegedés
a vga kártya is ok! -
#131 hőmérséklet? -
uzsidoboz #130 Csá üdv mindelkinek!
Ballagási pénzemből beleölök egy halom pénzt a gépembe erre tessék...
Fagyok itt-ott..... Ugyanezt a windowst hsználtam eddig 4 hónapig és nem volt semmi baja!
Most vettem egy sata-s winyót+stb(alul látható) és fagyik össze vissza + az alkalmazások is szarakodnak!
Először azt hittem videókártya csak a játékok meg a 3d mark fagyott meg!
Miután újraíndítottam már windows sem jött be csak az egér megfagyott a fekete háttérrel!
Újraraktam a vgadrivert és jó volt egy ideig, ma meg ez everest edition is szarakodni kezdett+ a vegasom is!
Bios fissítés volt az alaplapon(a megfelelővel)+ friss drivereket használok a bios is jól be van állítva!
igazából az irq ütközésre gondolok! a windows persze nem jelez semmit de, a vga+az usb a 16-oson és az ata cotroller+usb 18-s irq van!
Az esménynaplóban azt találtam:
-A(z) DHCP-ügyfél szolgáltatás függ a(z) NetBIOS a TCP/IP felett szolgáltatástól, amely a következő hiba miatt nem tudott elindulni: Egy rendszerhez csatlakoztatott eszköz nem működik.
-A(z) DNS-ügyfél szolgáltatás függ a(z) TCP/IP protokoll illesztőprogramja szolgáltatástól, amely a következő hiba miatt nem tudott elindulni: Egy rendszerhez csatlakoztatott eszköz nem működik.
-A(z) TCP/IP NetBIOS támogató szolgáltatás függ a(z) AFD szolgáltatástól, amely a következő hiba miatt nem tudott elindulni: Egy rendszerhez csatlakoztatott eszköz nem működik.
Ez akkor történt amikor magfagyott az egér akkortájt nem is jártam a neten! Két hálókártya van a gépben egy integrált meg egy sima mindkettó le van tiltva ez sem zavarhat be! vagy igen.....?
Nem tudom mi lehet a baj de qrvára idegesít......
Ha tudtok légyszi segítsetek...
Köszi -
Rolesz #129 :) -
#128 Az elsö kettö nincs a gépemen ,amugy minden alapon van mivel nem szeretném a garit elveszteni a gépröl.Az utcso dolgot azt kiprobálom hátha segit .
köszi -
#127 Vírusírtó, tűzfal fut a háttérben? Lődd le őket...
Esetleg húzva van valami (CPU, VGA? Vedd alkapra őket...
Esetleg egy defrag a vinyónak... -
#126 Passz...lehet mégis format c: lesz ebből... -
#125 Már ezeken tul vagyok.A VGA driverböl az 5.3-as van fenn mivel az 5.4 az csak control centerrel eggyütt van meg és az meg hibát ir ki minden indulásnál és be sem adja a beállito panelt.Tegnap este tettem fel az nforce leegujabb driverét is.Amugy itt a vga körül kell keresgélni a hiba után vagy más is beleszolhat a dologba, hogy legalább szükiteni tudjam a "hibás" részek csoportját? -
#124 Hát ha ennyire gáz akkor lehet jobb ha vesződsz egy kicsit...nekem 1óra míg fölteszem és beállítok mindent, szal én nem szaroztam sokat...
De lehet, hogy drivercleaner -rel le kéne csapnod a VGA drivert, aztán a legújabbat fel. Ha radeonod van, akkor legújabb omegát is fölteheted... -
#123 Féltem, hogy ezt a választ fogom kapni.Ezt a mozzanatot nagyon el akartam kerülni mivel sok olyan progi van fenn a gépen aminek több napba telik a bekonfigurálása mire minden gomb kézre esik (autocad, 3Dsmax).De ha nincs más lehetöség akkor muszály megtenni.
De azért köszi legalább nem kell veszödnöm a probléma megtalálásán. -
#122 Ilyen nekem is volt...format c: és XP reinstall oldotta meg a problémát... -
#121 Sziasztok!
Tudnátok segiteni a problémámom?A gépem tökéletesen müködik az összes uj drivert feltettem,de egy hete azt kezdte el csinálni a gépem hogy bármilyen játék alatt ugy percenként egy mp-re megakad a hang és a kép.Mi lehet a gond ?Amugy ezek a játékok folyamatosan futnak tehát nem azért mert gyenge lenne a gépem hozzájuk.A winyo sem swapol ez alatt.
A konfigom a következő:Amd2700+,ABIT NF7-S,1GB 400MHz Ram,80GB Maxtor winyo,Radeon9600 128Mb,
Köszi elöre is. -
#120 A kérdésedre már meg is adtad a választ.
Itt találsz mindenféle videókártyamaceráló progit. -
raymond01 #119 hello!
lenne egy "kis" problémám:
A gépem p4 2.8 ghz, 1024 mb ddr 400mhz, abit ic7-es alaplap, geforce4 ti 4200 128mb ddr,
az lenne a gondom hogy mostanában nem nagyon mennek a játékok a gépemen ill mennek csak mindig lefagynak 2 percen belül, van olyan játék hogy nem fagy le de viszont a gép szét esik, csíkos meg remeg szóval itt is újra kell indítani de otána is ugy ezek a problémák vannak! Már a videókártya drivereket is úratelepítettem, kipróbáltam minden detonátort de semmi! Visszatettem a sima xp-t de semmi, utána leformáztam, fel az sp2-es xpt de semmi változás egyik driverel sem! Ha kiteszem tvre akkor is egy idő után szétesik a kép! A gépet (kivéve a videókártyát) december körül fejlesztettem és amikor hazahoztam minden ment szépen a 66.93-as detonátorral most meg nehogy ezzel de más driverrel sem működik! Lefuttattam a 3DMark2001-et és végigment, minden gond nélkül! A videókártyám szált volna el vagy valami más? Nincs valami vidkari húzó vagy beállítás módosító progi? -
gaborxyw #118 sziasztok! nekem olyan gondom lenne hogy kb másfél hete újraraktam a windowst ja és a fájlrendszert is lecseréltem fat32-ről NTFS-re. Azóta viszont ha telepítek mindig azt az üzenetet kapom hogy nem sikerült a késleltetett írás. Ezt néha másolásnál is kiírja. Mit lehet ezzel csinálni?
előre is köszi a segítséget -
Acorp02 #117 Köszia segítséget!
A megldás Nagyobb Vid.kártya!
THX mindenkinek aki segített!!! -
#116 128 vagy 256 bites memóriavezérlővel!a 64 bites fx5200 harmatgyenge! -
#115 szerintem gyenge a videókártyád ekkora procihoz gyorsabb ,jobb kártya dukál.... -
Acorp02 #114 Bocs hogy csak most, de KÖSZI!!!
Enyém P4. (Már ott van) Amúgy nem csak a jatekok lassúak henem minden. Szar az egész nem toom mit csenyájjak. Segítsetek!!!
Kösz!!! -
#113 Az FX5200-ban keresd a hibát -
#112 valószinűleg neked 64bites a VGA-d, neki pedig 128bites. Ergo majdnem a duplája....Jah, a másik, celeron vagy P4? -
Acorp02 #111 Szevasztok!
Bele is csapok a közepébe! A haveromnak van egy ugyanolyan gépe mint nekem csak nekem 256 rammal több van, és az én gépem sokkal lassabb! Leteszteltük a 3DMARK-al és nekem 923pontom lett neki meg 1587. A gépem:
Intel Pentium 4, 2,6GH,768MB DDR, NVIDIA GeForce FX 5200 (128MB). És ennek mi az oka? Jah és vírus sincs rajt Nod32,és Ad-aware SE szerint.
Előre is köszi mindnkinek!!! -
#110 A win tűzfala egy fos tegyél fel ZoneAlarmot! -
Zsoldos #109 Hat ha az a maniad 20 programot akarsz egyszerre futtatni akkor pakolj meg be ramot. A ramsebesseg lenyegtelen (5-10% teljesitmenykulonbsegek vannak). A vinyo sebesseg is megteszi, 80 gb-sok mar eleg gyorsak szoktak lenni, ha nem kell swapolni akkor nem igazan lenyeges mennyit megy a vinyo, ha meg swapolni kell akkor a vilag leggyorsabb vinyoja is szar.
Szal +256 vagy 512 mb ram.
-
LaciMaci #108 Senki nem tud segíteni hogy mi lehet a baj? -
LaciMaci #107 Tehát mi lehet a gond a géppel?