53
-
#13 ha mész az utcán és o-zone "slágerekt" énekelsz az jogsértés, de csak úgy, hogy odamegy valaki és helyben kivégez mert elment az eszed ha ilyesmit énekelsz ^.^
A tanárok többsége meg primitív.. -
hopp #12 ha megtanulok szóról szóra egy verset anélkül, hogy megvettem a kötetet, akkor vajon szerzőijogsértek? :D elvégre "lemásoltam" és az agyamban tárolom... be kellene tiltani az iskolában a verstanulást! :P -
eperg #11 és a könyvtárban nem lehet lefénymásolni a könyvet??? -
aaaaa #10 Egszer még elérjük, hogy az olvasni tudás is bűnné válik, mint egykor a néger rabszolgáknál...
Egyáltalán hogy létezhetnek még a könyvtárak. Oda elmennek az emberek és INGYEN elolvassák azt, amit akár jó drágán is el lehetne nekik adni.
Talán az oktatást jobb lenne békén hagyni !
Jó lesz ha mindenki, aki egy kicsit is szegényebb tök hülye marad , és még jobban lecsúszik a gazdagabb rétegektől ? -
Myron #9 elhiszem hogy nem rólam írtad :D velem is volt már ilyen hogy pont akkor írták ugyanazt.
ha megyek az utcán és eléneklem valakinek a dragostea din tei -t akkor az jogsértés mert tulajdonképpen hallotta és megjegyezte és otthon rámondja mikrofonra és utánna bármikor meghallgathatja a számítógépen és le is másolhatja másoknak! -
#8 Esküszöm nem rólad írtam a #7-est :DDD
Amúgy okleveles baromság ez az egész jogi hercehurca. Ha én eléneklek egy slágert vagy eljátszom hangszeren azért is megbüntetnek? -
#7 És mi van mondjuk, amikor a tanárok orrba szájba fénymásolnak mindenféle könyvből aztán a diákok megkapják házinak stb? Az nem jogsértés? Ez ugyanolyan másolás (elvileg és szerintem) mint ha egy jodvédett cd-t másolnánk vagy annak részeit, nem? -
Myron #6 tankonyv warez.. nem vicces ez mindennapos. a tanárok is űzik. lazán fel lehetne jelenteni őket. ti még sosem kaptatok fénymásolt feladatlapokat? na azok szerintetek honnan lettek kifénymásolva? mondtuk is egyik tanárnak hogy azért nem csináltuk meg a házit mert kidobtuk a fénymásolt lapot hogy nehogy elkapjanak a szerzői jogok megsértéséért mert ez illegális. aztán nem hitte el hogy ez tényleg illegális. no comment. -
#5 Aztán mi volt abban a könyvben, hogy ennyire lihegnek az ügy miatt?
Pedofília vagy holokauszt tagadás? -
#4 Indul a tankönyv-warez te úristen, csak nem az apokalipszis szakad ránk? -
#3 "Egy 2003 januári ítélet indoklása szerint amennyiben ez törvényes lenne, akkor a tankönyvek eszmei és valódi értéke rövid időn belül a nullára csökkenne és senki nem vásárolná őket, hiszen mindent meg lehetne találni az interneten."
Jaaaaa, nehogy már a diákok ingyen tudjanak tanulni! Minden évben tízezreket húznak le a diákokról a sok rohadt tankönyvvel! -
Cat #2 ez ugyanolyan mint a filmfeliratok lefordítása. Szerintem legalábbis vitatható, hogy jogellenes e. Ugyan a törvény szerint egyértelműen az, de egy fordítás, a saját kezed munkája, a te szóhasználatodtól, passzív és aktív szókincsedtől, kreativitásodtól függ. Leginkább a versfordításhoz tudnám hasonlítani a legrövidebb szavak megtalálását, a környezetbe éppen passzoló szinonima alkalmazását. Ennek ellenére hiába a saját elméd munkája, nem hozhatod nyilvánosságra, ha nem fizetsz érte jogdíjat. (ja, és mellesleg a film nélkül amugyis érthetetlen, tehát értelmetlen tiltani is). -
Akuma #1 az semmit sem számít, hogy más nyelven van?? aki megtekinti ezt az biztos nem venné meg az eredetit, mert az nem érti! tehát semmi kár nem éri a kiadót...