A legjobb trilógia

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

VinylToy
<#szomoru2>

"Mondtam az orvosomnak, hogy két helyen eltört a lábam. Erre Ő azt mondta, hogy ne menjek arra a két helyre többet."

Taranov
Múltkor ajánlotta valaki nekem a Világszámot, hogy annyira nem volt rossz.
Hát megnéztem, és azt vettem észre, hogy unalmas volt, és igazából nem volt tanulság (nem olyanra gondolok, mint a mesékben 😊, de szóval nem volt a történetnek vége, nem szólt gyakorlatilag semmirõl. Az egy más dolog, hogy én nem szeretem Koltait, de jó kritikusoktól nem hallottam dícsérni azt a filmet.
Ez szerintem kb. olyan, mintha itt valaki azt mondaná, hogy a Terminátor szerinte jó. Mondjuk annyira nem volt gáz azért a Világszám, mint a Terminátor 😊

A munka jobban megy, ha általa közöset építünk, és a világra szóló tett is többet ér, ha utána közösen énekelhetjük a Himnuszt.

Taranov
Csak az õ véleményükre optimális esetben lehet adni, míg egy olyan emberére, akinek a Terminátor tetszik, NEM!
Ha ajánlasz nekem egy filmet, lehet, hogy az nekem nem fog tetszeni, de ha egy komoly kritikus ajánlja, akkor nem lehet olyan rossz.

A munka jobban megy, ha általa közöset építünk, és a világra szóló tett is többet ér, ha utána közösen énekelhetjük a Himnuszt.

Aramir
A rossz izlés is izlés, mégha neked nemis tetszik, attól másnak lehet, hogy igen. A kritikusokat meg kinem szarja le, õk is csak a saját véleményüket írják le.

Taranov
Ez nem ízlésvilág kérdése!
Az egy dolog, hogy én nem különösebben szeretem a történelmi filmeket, ha valaki szereti, had szeresse, ebbe nincs beleszólásom.
Vannak lélektani filmek, vannak vígjátékok, vannak történelmi filmek stb. stb., de ez nem függ össze azzal, hogy egy film jó-e! Jók-e a színészek, jó-e a rendezés, a történet stb.
Ezek nem szubjektív szempontok, kritikusok értékelik a különbözõ szempontok teljesülését a filmeknél.
Azt viszont nem tudom elfogadni, hogy egy embernek a Terminátor tetszik.
Komolyabb filmet nem ért meg, vagy mi van?

Hát erre mondjuk, hogy rossz ízlésû.
Bizonyos határokon belül nincs rossz ízlés, csak különbözõk vannak, viszont ha valakinek a Terminátor a kedvenc filmje, az vagy nem látott még jobbat, vagy rossz az ízlése.
Ez kb. olyan, mintha azt mondanád, hogy a velencei Szent Márk téren a házakat rózsaszínre kéne festeni, mert neked mucsaröcsögén rózsaszín házad van.

Aramir
"És az meg fõleg megmosolyogtató, mikor a Terminátor rajongók azt mondják, hogy ízlések és pofonok.
Tiszta röhej."
Inkább az a röhej, hogy így gondolod. Hadne a te izlésvilágodhoz igazodjanak már az emberek, thx!

Aramir
Dehát mit csináljunk, ha a legtöbb trilógia "popcornmúvi" 😊
Ez a topik a legjobb trilógiákról szól, nem a legjobb filmekrõl, nyilván, ha arról szólna, akkor nem ezeket a filmeket sorolták volna fel.

Taranov
Egyszerû: Kinek nem inge ne vegye magára.
Ha rossz a véleményed az alábbi filmekrõl, esetleg lenézed õket, mint sokan mások is, akkor eleve ne vedd magadra, ha meg ezeket szereted (és mint látom, nem), akkor alább olvashatod a véleményemet.

A majd kinövöd dumát nem csak most mondtam, máskor is, de nem én kezdem, viszont a #47-esre ez a válaszom.

Nem ismerem a filmes ízlésedet, és nem mondom, hogy hülye vagy, és szar filmeket nézel, csak mert te vagy a Jani, hanem csak a #132-es postod alapján következtettem erre.
Mint már a topikban többször is említettem, nem mondhatom, hogy sok filmet láttam, de nem csak a Rambót, a Terminátort és a Bud Spencer filmeket nézem, tehát talán véleményt alkothatok.

Loál János
Most viszont megtetted, #58.

Nem az a baj, hogy ezek neked nem tetszenek, nekem sem tetszik mind, és kevés olyan film lett alább felsorolva, amit kiemelkedõnek találok (de azért van rá példa), csak ez a durva, lesajnáló, megmosolygó fikázás, amit mûveltél... egy kicsit erõs.

Nem tudom mennyire ismered filmes "ízlésemet", én rohadtul nem a popcornmúvikat fogyasztom. Nem azért írtam a #132-t, hogy azokat védjem.

"Szomorú, de tény, hogy nem tudjátok milyen a jó film, csak azokat a közönségfilmeket nézitek, amelyeknek hatásos a reklámkampányuk."

Az ilyen kijelentéseket légyszíves MELLÕZD. Kb. annyira hiteles, mint a Tények címû showmûsor bármelyik mondata.

Véletlenek nincsenek, csak walaki annak nevezte el őket véletlenül.

Taranov
Nem én szoktam a kinövõs dumával kezdeni. Szomorú, de tény, hogy nem tudjátok milyen a jó film, csak azokat a közönségfilmeket nézitek, amelyeknek hatásos a reklámkampányuk.
Hiába mondasz bármit is, sosem fogom a filmek közé sorolni a legtöbb felsorolt ócskaságot. És az meg fõleg megmosolyogtató, mikor a Terminátor rajongók azt mondják, hogy ízlések és pofonok.
Tiszta röhej.

Loál János
Úgy látom kár fáradni, az egész fórumon csak Taranov tudja mi a jó, õ az egyetlen, aki azt a köztudomásúlag tök objektív dolgot megmondja frankón, hogy melyik film a jó.
És azt is tudja, ki mit fog kinõni, kinek mi kellene, hogy tessen.

<#eljen> <#smile>

Véletlenek nincsenek, csak walaki annak nevezte el őket véletlenül.

LittleL
<#eljen><#taps>

Szédült Simon mondta a vásáron a cukrásznak: Ide a sütikkel vagy átkúrom a fejed a palánkon !

precision
Ok, én is tiszteletben tartom, ha valakinek nem tetszik...csak furcsálltam. De ezért vagyunk emberek, nem tetszhet mindenkinek egyformán ugyanaz a dolog 😊

Bazinga!

LittleL
A gyûrük ura nekem nem tettszett egyáltalán.
Az elsõ résznek 3 -szor kellett nekiállnom mire végignéztem, mert
egyszerre nem tudtam végignézni annyira szarnak találtam.

Bocsánat, ha ezzel valakit megsértek, de
nekem nem jött be a film,

De ha neked tettszik, azt tiszteletben tartom..

Szédült Simon mondta a vásáron a cukrásznak: Ide a sütikkel vagy átkúrom a fejed a palánkon !

LittleL
tényleg, a Hegylakó is trilógia.
Ez ki is felejtettem.

De a Star Wars I, tényleg egy jó kis mesefilm - re sikeredett.
De azért nem húzom le annyira, mert szeretem.

Aramir
A Hagylakóval az a gond, hogy a 3. résznél figyelmen kívül hagyták a 2. részt, mert az kurvanagy bukta volt, továbbá volt egy negyedik rész is, amit nem láttam, de állítólag fostalicska lett. A 3. rész az 1. rész majmolása, szinte ugyanaz volt a történet.
Sajnos ebbõl is az 1. rész, ami nagyon jó volt 😞
A Sikoly meghát...

Aramir
Hát, arra jó, de attõl még vacak marad.

Most jutottak eszembe ilyen trilógiák, hogy Sikoly, A Hegylakó...

precision
"Gyûrûk Ura
1 - 2"

Ezt komolyan gondoltad? 😊
Sztem ez egy 10es film. Mindegyik része.

Bazinga!

De legalább az elõzményeket megtudjuk, viszonyítsd a kettõhöz.

Aramir
A fénykardpárbaj tetszett nekem is, nade az kb 5-10 perc az egész filmbõl 😊

Nekem tetszett. Olyan jó a végén a harc.

Aramir
Az lehet, pl mesefilmnek pont jó, de nem SW-nak 😄

Az jó is.

Aramir
Tréler alapján az EP1 is tök jó volt 😛

Még nem, de hamarosan itt van.

Igaz.

Aramir
Khm... izé, a régire gondoltam 😛
Tán láttad már az újat?

Aramir
Ja, az a legjobb rész, a 2. meg szvsz a leggyengébb a trilógiából.

A Star Wars III.-hoz nyugodtan írhatsz 10-et!

LittleL
neeem, az csak az ABC sorrend. D
Itt az én toplistám:

1. Vissza a jövõbe
2. Matrix
3. Csupasz pisztoly
4. Beverly Hills-i zsaru
5. Indiana Jones
6.Csillagok háborúja - a régi trilógia
7. Terminator
8. Die hard
9. Halálos fegyver

LittleL
Nekem ennyire jöttek be az alábbi részek: ( 1-10 ig. - 1 pocsék, 10 szuper)

Alien
1 - 7
2 - 10
3 - 4
4 - 7

Beverly Hills-i zsaru
1 - 8
2 - 10
3 - 3

Csillagok háborúja - a régi trilógia

1 - 8
2 - 9
3 - 7

Csillagok Háborúja - újabb részek

1 - 7
2 - 7
3 - ?

Csupasz pisztoly
1 - 10
2 - 10
3 - 7

Die hard
1 - 10
2 - 7
3 - 10

Gyûrûk Ura
1 - 2
2 - nem láttam
3 - nem láttam

Halálos fegyver
1 - 8
2 - 9
3 - 9
4 - 6

Indiana Jones
1 - 10
2 - 5
3 - 10

Jurassic park
1 - 8
2 - 7
3 - 5

Matrix
1 - 10
2 - 9
3 - 4

Penge
1 - 8
2 - 6
3 - majd meglátjuk

Rambo
1 - 5
2 - 9
3 - 10

Taxi
1 - 8
2 - 6
3 - 6

Terminator
1 - 8
2 - 10
3 - 5

Vissza a jövõbe
1 - 9
2 - 10
3 - 9

Aramir
Ugye nem ez a sorrend, mert eléggé elszomorító lenne 😊

LittleL
összeszedtem ide az eddig említett trilógiákat.:

1 Alien - bár ez több rész, de azért ide lehet sorolni.
2 Amerikai Pite
3 Austin Powers
4 Better Tomorrow 1-2-3 -ezt nem tudom mi
5 Beverly Hills-i zsaru
6 Csillagok háborúja - a régi trilógia
7 Csupasz pisztoly
8 Die hard
9 Evil Dead trilógia (Raimi hatalmas kretén.)
10 Gyûrûk Ura
11 Halálos fegyver
12 Harry Potter
13 Horrorra akadva
14 Indiana Jones
15 Infernal Affairs 1-2-3
16 Jurassic park
17 Keresztapa
18 Mad Max (Csípem az ilyen világégés-utánosdit)
19 Matrix
20 Night - Dawn - Day of the Dead
21 Penge
22 Rambo
23 Robotzsaru
24 Sissi 1-2-3 😊
25 Taxi - trilógia ?
26 Terminator
27 Vissza a jövõbe

CLINT EASTWOOD9
Vissza Jövõbe
Star Wars
Harry Potter
Rambo
Jurassic park

Némelyik több rész a 3-tól de beírtam ezeket is

Fogadd meg egy tapasztalt vén róka tanácsát. Ha borbélyhoz mész, jól nézd meg hogy kinek a kezében van a borotva!

Aramir
Igen, egyetértünk 😊

Aramir
Ja, ok, csak úgy éreztem lelettem baszva, hogy a Conanra azt mondtam, hogy akciófilm 😄

Voltan
Asszem, mi ketten egyetértünk... (Mér nem lehet szerkeszteni a hozzászólásokat ezen a fórumon??? Tudom, VIP...)

"Utána mintha jajszó szállna. Félig mély csönd, és félig lárma"

Voltan
Persze. Nem is állítottam ellenkezõjét, csak Te hoztad fel a Conan témát, azért kötöttem a Te hozzászólásodhoz. Igazából Taranovnak szántam a kommentet. 😉

Aramir
Nemis mondtam, hogy a Conan akciófilm lenne, csak a fõszereplõ ugye lényegében egy "akciófigura" mégis, tudod, menni-gyakni az ellent stb, erre gondoltam.

Voltan
Na igen. Örülök, hogy felhoztad ezeket. A Conan (szigorúan az elsõ rész) egy rendkívül jó film volt, és Basil Poledouris zenéje zseniálisra sikeredett abban a filmben. Amúgy a Conan történet rohadtul nem egy hollywood-i akciófilmen alapszik, hanem Robert E. Howard novelláin, aki Lovecraft kortársa és barátja volt. Mellesleg igen jó könyveket írt a vikingek történetérõl. A Running Man pedig egy Stephen King adaptáció a sikerültebbek közül. Tény, hogy nem a kormányzó úr lebilincselõ jellemfejlõdése, és érzelemmel töltött színészi játéka tette jóvá ezeket a filmeket, de nem is errõl szólnak. Ezért nem Schwarzenegger szerepel a Dühöngõ bikában, és nem Robert De Niro a Conan-ban.

Aramir
Nekem tetszett. Valahogy bejönnek nekem az ilyen tipusú filmek, pl A.I. is.

Taranov
ték 😄
Egyébként Robin Williams jobb robot volt, bár az a film sem volt egyébként olyan nagy durranás szerintem.

Aramir
Ja igen, Robin Williams azért jó volt rá 😄

Aramir
Azért kiváncsi lennék, hogy ki emlékezne még a Conanra, T sorozatra, vagy pl Emlékmásra (sorolhatnám), ha pl az egyik általad favorizált szinész játszotta volna el 😄

Taranov
Jack Nicholson többre érdemes egy robotnál, nem olyan szerepekkel bízzák meg.
Ha a robotoknál tartunk, akkor már a Star Warsban jobbak voltak.

Taranov
Mert egy filmben nem robotnak kell lennie a fõhõsnek, hanem valamilyen egyénisége kell legyen.
Schwarzinak csak az arca kellett ehhez, mint ahogy egy középkori történet megfilmesítésében egy ló is megfelel a harcjelenetekhez, annak sincsen arckifejezése, és az sem tud színészkedni.

Aramir
Azért Schwarzinak voltak más filmjei is, nem csak a Terminátor.
Egyszerüen õ egy "akciófigura", és arra tökéletes volt. Jack Nicholson is hülyén nézne ki egy akciófilmben, mint marcona kommandós vagy akár egy szótlan barbár.

Taranov
Hát énszerintem Schwarzi minõsíthetetlen, nem nevezhetõ színésznek. Robotnak biztos jó volt, de azért egy Jack Nicholson, egy Gerard Depardieu vagy egy Robert De Niro után elvárnék egy bizonyos színvonalat, ezt viszont Schwarzenegger sosem tudja elérni.
Eleve egy robotról szóló film tök komolytalan, nem akarlak megsérteni, és ne vedd magadra, de ezt szerintem azoknak az embereknek csinálták, akik a látványos, népszerû, de rossz közönségfilmeket nézik meg. Azok beérik egy jóképû fõszereplõvel is, aki mindennek jó, csak színésznek nem.
A Nézz balra, ott egy svédben az érzelmek kerültek jól kifejezésre, illetve a színészek voltak jók. Az Aviátorban voltak megoldások, de én a színész elcsúfítását nem igényelném személyszerint, de van, aki ezt nézi, annak biztosan fontos.

Taranov
Azért amikor vándoroltak, érvényesülhettek volna. Mondjuk nem mondtam volna, hogy tegyék be Robert De Nirot 😄
A sminkes jó volt benne, a táj szép volt, de szerintem iszonyat unalmas volt az egész, meg minden, egy percét sem élveztem.
Na ez már egy más dolog, sokaknak tetszett.