192
  • Zsoltika 007
    #192
    Megesik.
  • Yossarian
    #191
    Igen, bocs!
  • Zsoltika 007
    #190
    Nem tom ezt mire mondtad. Elcímezted szerintem.
  • Yossarian
    #189
    akkor külföldi hubokra fognak járni a letöltők. Gondolom, külföldi hatóságoknak csak nem adják ki a magyar letöltőket. :)
  • Zsoltika 007
    #188
    Ez melyik hub volt?
  • Emery
    #187
    Újabb DC++ hubot szüntetett meg a rendőrség
  • fifi
    #186
    no hiszen nem is ők mennek ki, hanem ha kicsit továbbolvasnál, rájönnél, hogy a Magyar Rendőrség az intézkedő közeg a továbbiakban... Ők meg bemennek, ha akarnak...

    bár, hogy mindenkihez azt kétlem.
  • NoZoli
    #185
    Ha tényleg kimennének mind a 11000 emberhez, akkor ha van házkutatásijuk is, akkor sem kell nekik ajtót nyitni, erőszakkal úgysem mehetnek be. Az már magánlaksértés. Vagy tévedek?
  • blaze
    #184
    Hát azért kíváncsi lennék, hogy mennyi adatot tudtak leszűrni az egészből, mármint a Mátrix hub szerveréről. Van egy olyan érzésem, hogy minden naplózva lett, az meg még ha le is lett törölve, akkor is visszatudják állítani 2-3 felülírásig (állítólag). 11000 regisztrált felhasználója volt a Mátrixnak, én is regisztráltam. Gondoljunk bele, ennyi emberből hányan lehettek, akik csak legális cuccokat töltöttek le/fel?:))))) Mi lesz akkor most? Kimennek mind a 11ezer emberkéhez? Egyszerre ennyi emberrel kikezdeni úgysem mernek.
    Mi kell egy házkutatási engedélyhez? Ezt megválaszolhatná valaki.

    Különben meg miért kell 2-szer jogdíjat fizetni egy CD/DVD-ért? Paraziták vagytok!!!

  • Cat #183
    Magyarország legnagyobb fájlcserélõ hálózatán, a DC++ Mátrix HUB-ján igenis filmeket cseréltek, ez nem egy sima letöltés, hanem az illetõ fel is ajánlja a saját fájljait arra, hogy más töltse. Ez pedig sajnos büntetõügy.

    A Mátrixról megszerzett szerveradatok alapján elképzelhetõ-e, hogy azon magánszemélyek ellen, akik felhasználói voltak ennek a HUB-nak és megosztottak fájlokat, azok ellen IP cím alapján, vagy bármilyen más adat alapján eljárásokat indítanak?
    Erre azt tudom válaszolni: Nem ez a fõirány, de most elképzelhetõ. Persze csak akkor, ha valóban elég információ van, ha tudjuk, hogy ez ott nagy mennyiségben történt, és alá tudjuk az igazunkat támasztani.
  • Yossarian
    #182
    sztem hülye kifogás, hogy "azért töltöm le, mert nem tom megvenni. Ha olcsóbban adnák, akkor megvenném!" Nyugaton, vagy éppen az USÁ-ban is megy a warezolás ezerrel, pedig meg tudnák venni. Egyszerűen az ember ilyen. Minek vegye meg, ha ingyen is megszerezheti és nem kellett érte senkinek szétlőni a fejét, vagy belenyúlni a zsebébe. A legtöbb szoftver letöltőnek eszébe se jutna ellopni egy könyvet a boltból, vagy megfújni egy kocsit ha nagyon tetszik. Nekem se. De istenemre mondom, lelkiismeretfurdalás nélkül letöltenék a netről egy volvo s80-ast :)
  • NoZoli
    #181
    Ez igaz, de ha megnézzük a Photoshopot egy külföldi árlistán, akkor ott is jóval magasabb, mint egy bármilyen más, hasonló program. És akkor még meg sem említettük a 3D Studio Max-ot... Egyébként az én sulimban is tananyag a Photoshop és még az iskolának is feketén van meg. Na, erre mit lépne az állam, vagy az ASVA? Az iskoláknak sincs pénze a legális szoftverekre és kénytelenek a rögösebb utat választani. Na, ők rá vannak kényszerítve!
  • Bandee1987
    #180
    Nemtom, én a cikk írójával nagyrészt egyetértek. Az ASVA és a MAHASZ, stb... tényleg hatalmas pénzeket húz le a jogdíjakon, és szegény kölök persze hogy nem tudja megvenni az 5-6 ezres albumot vagy akár a több tízezer forintos szoftvereket. Manapság pl. a középiskolákban, egyéb helyeken tananyagban benne van a Photoshop. Kinek van 200 ezer forintja arra, hogy megvegye?
  • NoZoli
    #179
    "Ma hajnalban kaptam egy körüzit a Mátrix tartalék hubról, egyenessen Neónktól:
    "[00:58] <[OP]wakeupneo> http://www.gothx.fantom.hu/ Olvassátok el! Érdemes.."
    Olvassátok el, arról szól, hogy az ASVA hogy tesz minket bűnözővé!"
    Na, ha nem ő írta volna, akkor azt mondom, hogy ez így igaz. De azért nem kéne avval takarózni, hogy az ASVA így, a MAHASZ úgy... Mert nem ők tették fel a szórakoztató anyagokat a netre, illegális letöltés céljából. Az igaz, hogy amig egy szervert, vagy hubot eltüntetnek, 2-3 új szerver vagy hub nő ki a földből. És ez nem a magas árak miatt van, hanem az alacsony bérek miatt, amiért ezt a nem magas árat sem tudjuk megfizetni. De ezért kár a mostani, vagy az előző vagy az az elötti kormányt hibáztatni. Egyik sem tudott semmi érdemlegeset produkálni a maga kis négy éve alatt. Illetve, ha tudott is, akkor nem e téren, hanem pl. 10-20 km autópályát épített, ahelyett, hogy a sok 20 tonnás útbontó kamionokat felpakolnák a vasútra! De ez már nem az a téma, amivel kezdtem. Szóval, van igazság ebben az írásban, de ebből a szájból hallani... hát, hogy is mondjam... szerintem lehet mondani cinikusnak.
    Az előzö üzeneteimre reagálóknak: Igen, igazatok van, valószinű egy kicsit paranoid vagyok, illetve ez látszódik az írásomból. Természetesen én sem vagyok ma született bárány. Nem vagyok rá büszke, de nem mondhatom, hogy rá vagyok kényszerítve. És szerintem itt senki nem is mondhatja ezt. Mert ha belegondolunk, a számítógép még luxuscikk. Nem a munkahelyekre gondolok, hanem az olyan magánszemélyekre, akik csak játékra, vagy zenehallgatásra, esetleg filmnézésre használnak egy számítógépet. Ez egy luxus. Valaki megengedheti magának, valaki nem. De ha már megengedhetem magamnak a számítógépemet, akkor feltételezheti bárki, hogy megengedhetem magmanak azt is, hogy mindent jogtisztán vegyek meg hozzá. Csak ugye az ember egy önző állat és ha megteheti azt, hogy tizedannyiért megszerzi az illegális cuccokat és meg is teszi és elkapják, akkor ne kezdejen el sírni és elkezdeni a mutogatni, hogy de a MAHASZ kér sokat, de az ASVA akar nagyot húzni róla... A politikai gyűlölködéskeről nem is beszélve. Megsértette a törvényt? Meg. Akkor, miről van szó? Na, meg az, hogy senki nem ismeri helyesen az idevágó törvényeket? "A törvények nem ismerete nem mentesít a betartása alól." De a leghülyébb ember is észre veszi azt, hogy amit a boltban tízezrekért adnak és az interneten ezrekért letöltheti, akkor itt valami gyanús! És ha van esze, akkor nem nyúl bele ilyen dolgokba. Hacsak, nem akarattal teszi. De akkor már legyen benne annyi gerinc, hogy vállalja a következményeket és nem kezd el pattogni és másra kenni a dolgokat.
  • blaze
    #178
    "Szal felesleges ez a paranoid hangulatkeltés!"
    Szívemből beszélsz. Az egyik haverom ilyen paranoiás a fűtől NoZoli!
    Ma hajnalban kaptam egy körüzit a Mátrix tartalék hubról, egyenessen Neónktól:
    "[00:58] <[OP]wakeupneo> http://www.gothx.fantom.hu/ Olvassátok el! Érdemes.."
    Olvassátok el, arról szól, hogy az ASVA hogy tesz minket bűnözővé!
  • Yossarian
    #177
    És még valami. Ebben az országban ezrek, ha nem tízezrek neteznek tűzfal és hasonlók nélkül, lopott winnel és egyéb lopott programok tucatjaival. Ha az általad említett nagy cégek mindenáron példát akarnának statuálni, akkor egyetlen éjszaka telipakolhatnák a sittet Magyarországon mindenféle kutató botok, meg hasonló ökörségek nélkül. Szal felesleges ez a paranoid hangulatkeltés!
  • Yossarian
    #176
    Te nem olvastad a cikket? Vagy csak nem érted?

    Az ASVA feljelentett egy faszit fizetős FTP szerver üzemeltetéséért, akihez aztán bekopogott a rendőrség. Lefoglaltak egy szervert 30 merevlemezzel és az akció során _mellékesen_ megbénult a Mátrix is. Ha neked ebből az jön le, hogy a hubot alaposan szervezett és összehangolt akcióval kapcsolták le, míg egy fizetős IP-t alig találnak meg, akkor csak sajnálni tudlak...
  • NoZoli
    #175
    Persze, hogy egy kicsit paranoid, de a mai ember már mindenről hall rémtörténeteket és nem tudja, hogy melyiket hiheti el és melyiket nem.
    "Bár az Invitel képes volt rá."
    Igen, ez igaz. Tehát, akkor tényleg senki nincs biztonságban. Ha az Invitel megtette, akkor más ugyanúgy megteheti.
    "A tűzfalakról még nem hallottál?
    Ha ennyire rámászna a lúzerekre a microfos, már egy csomóan vagy sitten lennénk vagy pingvint használnánk."
    Persze, hogy hallottam tűzfalakról. Nagyon hasznosak is. Nekem is van. És akár egy DC-zés, vagy Kazaa-zás, vagy eD2k után megnézem a behatolási listát, hát, nem csak azok akartak belemászni a gépembe, akik le akrtak tölteni rólam... A microfos csak egy példa volt, lehet akár monjuk a Discreet, a Symantec, bámelyik jólmenő szoftverfejlesztő cég. És szerintem, akár meg is engedhetik maguknak, hogy a legújabb tűzfal-progik elött járjanak. És mint már mondtam, nem tudjuk, hogy mikor akarják megemelni a számát azoknak, akiket már elitéltek.
    És szerintem ugyanúgy vadásznak a DC-hubokra is, csak az, mint a cikkben is leíródott lejjebb, alaposan megszrvezett és összehangolt akcióval tudták elkapni. Mig mondjuk egy fizetős ftp-t hogyan találnak meg? Bekopognak a szolgáltatóhoz, hogy most körbenézünk a szervereken, és hoppá! Megvan a warez!
  • Yossarian
    #174
    "de ez asszem érthető volt"

    Lehet, de nekem nem volt egyértelmű:) Előző mondatod alanya Neo volt, aztán folytattad tovább egyes szám harmadikban. Ne csodálkozz, ha ilyen hülyék félreértik ;-)
  • Yossarian
    #173
    "Ha ennyire rámászna a lúzerekre a microfos, már egy csomóan vagy sitten lennénk vagy pingvint használnánk. "

    Ott a pont
  • Yossarian
    #172
    Ugyan már! A számaid cáfolják a mondandódat! Nem tudom, hogy így van-e de ha tényleg csak 6 P2P felhasználót ítéltek el eddig, akkor ez a világ legbiztonságosabb forrása. ;-) Amúgy meg őszintén, ha igazán le akarnák a DC hubokat kapcsolni, akkor azt könnyen megtehetnék, nem? Ezzel ellentétben a fizetős FTP-k után szabályosan vadásznak.
  • blaze
    #171
    "önzetlenűl megakarja osztani másokkal"
    Nem a Neóra gondoltam ebben a mondatomban, de ez asszem érthető volt.

    NoZoli, azért egy kicsit paranoidra sikeredett az írásod. A DC-zőknek tilos egymásról adatokat gyűjteni és ezt felhasználni, ez benne van a licencszerződésében!
    Az IP-címem tárolódik, ez tény, na de ugye dinamikus IP-címem van, az meg csak a szolgáltatónál nyomozható le. A szolgáltató meg csak nem olyan hülye, hogy csak úgy kiadja alapos ok nélkűl az adataim.Bár az Invitel képes volt rá.

    "És mindenki elhiheti (akinek van illegális mikrofos cucca, de mégsem osztotta meg), hogy megtalálja a BOT, amit akar. Az már rég feledésbe merül, hogy te mit osztasz meg... Nyitva van egy kimenő portod, onnan csak az nem megy át a tőled letöltő félhez, ami tényleg nincs a számítógépeden."

    A tűzfalakról még nem hallottál?
    Ha ennyire rámászna a lúzerekre a microfos, már egy csomóan vagy sitten lennénk vagy pingvint használnánk.



  • NoZoli
    #170
    Helló!
    Kezdeném ott, hogy a DC-nek még jóformán a telepítése is lassan kész öngyilkosság lesz. Nem most, nem holnap, idővel. Pl. ha jól tudom Amerikában már sikerült jelentősen visszaszorítani a Kazaa-t használók táborát. Nem 2 perc alatt, de sikerült. Ugyanez van most a DC-vel. Én úgy tudom, hogy összesen eddig a világban 6 olyan eset volt, ahol magánszemélyt itéltek el azért, mert "DC-zett". Nem sok. De minden épeszű emberben felmerül a gondolat, hogy nem szeretne a hetedik lenni, sem a nyolcadik, de még a századik, vagy ezredik sem. Én, személy szerint ezért nem DC-zek. Na, meg azért sem, mert a DC-ről való letöltés P2P. És a legtöbb DC hubhoz kell egy bizonyos mennyiségű megosztás a te részedről. És gondolom, hogy akik DC-znek, azok nem a családi fotóalbumot fogják megosztani. Vagy tegyük fel, hogy megosztom azt, mert akkor úgy sem fog rólam senki letölteni. Szép gondolat. Mindaddig, amig be nem lépsz egy ilyen hub-ba. Az IP címed tárolódik. Ez még haggyán'. De lehet, hogy valaki elkezdi letölteni rólad a családi fotóalbumodat. Nem tudhatod ki az. Lehet, hogy egy mikrofos BOT keresgél valami illegális mikrofos cuccot. És mindenki elhiheti (akinek van illegális mikrofos cucca, de mégsem osztotta meg), hogy megtalálja a BOT, amit akar. Az már rég feledésbe merül, hogy te mit osztasz meg... Nyitva van egy kimenő portod, onnan csak az nem megy át a tőled letöltő félhez, ami tényleg nincs a számítógépeden. Szóval, aki P2P klienst használ, az elgondolkodhat, hogy vajon hanyadik akar lenni. Még (asszem) nyitott a hetedik hely! Szóval, csak rajta! Ennyit a P2P-ekről. Ingyenes, de kockázatos.
    Fizetős warez, ftp? Ez már nem olyan rizikós, nem csak a felhasználó, de a "terjesztő" részéről sem. Persze, hacsak nem a DC-n, vagy egyéb hasonló helyeken reklámozza magát. Itt is megmarad a júzer IP címe a "nyilvántartásban", de itt aztán a BOT-októl és társaitól nem kell félni. És ha egy igényes fizetős warezt, vagy ftp-t fogunk ki, akkor szerintem nincs az az ember, akinek ne érné meg havi 2000-3000 Ft-ért az, hogy letölt bármit és bármennyit, ami ott fellelhető és általában nem szegényes a kínálat... A lényeg az, hogy még a warezban is a minőséget meg kell fizetni.
    De ha már mindenképpen meg akarjuk venni tisztán a programot, zenét, videót, bármit, akkor ne azonnal az adatvédelmiseket szídjuk! Nem azt mondom, hogy ők nem gombolnak le eléggé sok pénzt az emberről, de nézzük csak a külföldi és itthoni árakat. Mennyi lehet egy számítógépes játék külföldön? 50$? Mondjuk! Számoljuk át forintba. Annyiba kerül itthon az a játék? 1000-2000 Ft külömbséggel, igen. Akkor miről is beszélünk? Arról, hogy odakint meg tudják venni a játékot, mert odakint, a kiskölyök heti zsebpénze 50$. És itt? Nem uszítani akarok, de ha már mindenképpen szidni akarunk valakit, akkor jól gondoljuk meg, hogy kit.
    Ja, és egyébként nem véletlen, hogy a P2P kliensekre áll rá a szerv, hiszen a saját szórakoztatásomra letölthetek videót, képet, stb., de a sokszorosítása, megosztása már erősen törvénybe ütköző. És pl. egy fizetős wareznél én nem osztok meg semmit.
    És még valami. Itt lejjebb olvastam egy olyat, hogy 24 óráig bármi illegálisat birtokolhatok, vagy valami ilyesmi. Ez az egész 24 órás dolog egy butaság. Ezt állítólag arra találták ki a warezosok, hogy aki letölti a cuccokat, az ellen biztos, hogy 24 órán belül nem tudnak eljárást indítani. Szóval, ez a 24 óra nem kötelez senkit semmire, ez nem létezik.
    Csak ennyit akartam, helyesbíteni lehet engem, az írásom nem szentírás. De ha valaki beleköt, akkor ha lehet emberi nyelven tegye, ne küldjön el azonnal néhány családtagomba. És még mielőtt valaki belekötne: én nem szándékozom senkit felszólítani, kötelezni, buzdítani semmi törvénybe, vagy erkölcsbe ütköző tettre. Ez az írás az én személyes véleményem.
  • Yossarian
    #169
    "önzetlenűl megakarja osztani másokkal"

    pffffff.... azért tette fizetős ftp-re egy DC HUB admin, mert önzetlenül szerette volna megosztani? ha jól emléxem, akkor havi 3000Ft volt a reklám emailben. Ha így nézem, akkor billgécc is önzetlenül adja nekünk a vingőzt...
  • blaze
    #168
    Minél jobban megy 1 wareznak, annál előbb lekapcsolják, erre számítani lehet. Neo ezt biztos tudta, úgyhogy most viselje a következményeket. Én is gerinctelenségnek tartom a "fizetős" warezokat, de azért valahol meg is értem őket.
    Gondoljon bele mindenki, van egy csomó jó cucca, önzetlenűl megakarja osztani másokkal. Tárhelyet rohadt nehéz találni, ha egyáltalán lehet, az smsweb meg korlátlan. A másik ok a lebukás. Ha ingyen csinálja az ember, akkor előbb rátalálhatnak a honlapjára. Az smswebes oldalt meg csak följelentés alapján fogják megnézni, de ezt csak én gondolom, lehet nem így van, ha valaki kijavít az vagy okostojás vagy szoftwerrendőr, mert csak a sz.rendőrök lehetnek tisztában ezzel a lebukásos dologgal.
    Ezeket a dolgokat érdemes azért átgondolni.
  • formatuq
    #167
    bocs, aki penzt ker, nem ad....
    elirtam.
  • formatuq
    #166
    Sajnalom azt, akit megrangatnak a "felhasznalok" kozul.

    Nem artatlan, de ennyi erovel mo. 99.5% meg lehetne rangatni, bortonbe lehetne vetni, koztuk engem is. Sajnos anyamon kivul nem igen talalkoztam olyan emberrel, akinek ne lett volna 1 illegalis file-ja, bar biztos vannak meg paran, de nem sokan.

    Azt, aki penzert ad warez-t, melyen elitelem, kopnivalo sopredeknek tartom, hogy amit o osszelopott, penzert ad masoknak, akarmilyen cimszoval (szerver, net, stb).

    Neo baratunk ha meg gusztustalan is volt a hub-jan a reklamokkal, akkor arra meg csak ennyi: igy jart.


  • Yossarian
    #165
    nah, kösz a pontosítást, ha már a hozzászólása lényegét nem érted...
  • blaze
    #164
    Mechorg! A Mátrixon csak 30 GB megosztás volt kötelező, ha nem tudsz valamit, akkor nézz utána, ne hülyeségeket irogass!!!
  • raven505
    #163
    Elnézést,elnézést,de ugyan már mondja meg vagy írja le az ASVA honnan lehet be szerezni, azaz hogy jogtisztán "megvenni" a CSILLAGKAPU című tv sorozat szinkonizált részeit? (MAGYARUL!)
    Ha már ennyire eltőkélték hogy meg tisztítják a Net-tet!
  • mechorg
    #162
    Pénzért vagy nem pénzért közzétenni mindenképp illegális, és büntetendő, és a matrixon 37 giga megosztás kötelező volt, szal szerintem tök fölösleges a színjáték...
  • enginer
    #161
    Az a "közhasznú" gondolom az adózás miatt kell nekik.
  • Yossarian
    #160
    kell a francnak egy olyan oldal, ahol az asva mondja meg a frankót!
  • Yossarian
    #159
    az sincs ott, hogy felveheted...
  • comet
    #158
    Arra sem szolitanak fel hogy ne olj, megis lecsuknak erte. Elmeletileg (torveny szerint) pl egy kocsmaban jogdij fizetese nelkul nem is uzemeltethetnel tv-t. A ciki az hogy mar volt jogeros elitelo birosagi itelet az ugyben. NA EZ a szanalmas.
  • GyaxyBoy
    #157
    Mégvmi!

    Az miért illegális, hogy a TVben leadott dolgokat árúsitom? TVRippeseket!
    1. A TVben nincs leadva, az a szöveg, ami a DVDk vagy Videókazik előtt szokott lemenni,hogy nem másold mert büncselekményt követsz el! És az sincs, hogy ne vedd fel!
    2. Én nem lopok,hanem mások butaságát,lustaságát használom ki.

    Én nekem ez a két pont üti egymást, ti nem tom hogy látjátok!
    Nem szólítanak fel, hogy ne vedd fel! Igaz?
    De ha Videó kölcsönzőböit másolsz az büncselekmény! Igaz?
    Akkor az miért büncselekmény, hogy én felveszem és eladom? Ez olyan, mint interneten az ingyenes szoftver, nem? Ha én DEMOkkal kereskedek, vagy Trial vagy amit a Játék készítők régi játékukat ingyen megosztanak eredetiben, ők arról lemondtrák a jogukat nem? De arra nem szólítanak fel, hogy nem kereskedj vele?! Meg én nem a progikért kérnék pénzt, hanem a letőltési díj,lemez ár,író használati díj,papír,nyomtató használat,tinta fogyás... és még lehet sorolni mi mindenre lehetne nekünk is hivatkozni,hogy miért adsz el xxx.- összegért egy amúgy ingyenesen megszerezhető CDért pénzt! Mert én vettem a fáradságot és megszereztem! Nem? Ők nem ezt csinálják? pl: Játék programozók megcsinálják a gamét 3-4 év alatt és a szegény paraszt kap belölle pár millát, hogy örüljön neki! Ja csak a sok jogvédő+kiadó meg ráteszi a hasznát! És ha úgyvesszük tök szarok,mert még mindig van warez! Szal akkor minek mernek elvenni a programozóktol pénzt, mikor nem tudják megakadályozni az ingyen terjesztést!

    Na most sokmindent felhoztam, remélem áttekinthető, de ezek nagyon bennem voltak!

    És még mindig van!

    Van az a szép mondat, ami így hangzik kb.: A Jog nem ismerése, nem mentesít a törvény büntetése alol!
    Kérném a Mr. ASVS főnökkét, csinálna egy oldalt, ahol le van írva feketén fehéren mi a büncselekmény és mi nem??? Szal nem vagyunk tájkoztatva, csak mondják a rizsákat!

    Ui: Az ember azt hiszi,hogy a majom tudatlanabb az embernél! A majom ugyan ezt gondolja "sztem" az emberről! Az ASVA mit gondol az USEREkről?
  • GyaxyBoy
    #156
    Sziasztok!
    Én csak a #75 től olvastam, de nem egészen világosak a dolgok!

    - A hub nem illegális?, mivel ott nem "terjsztenek" hanem felszólítanak,hogy csak chatelésre használd és bármi más tevékenységet folytatsz, az saját felelőség! Ezért ők egy nagy Számítógépes Chat szobát hoznak létre! NEM?

    - Mos az MP3,Progik (APPS), GAME, FILM (DVD,DIVX)... Mindegyiket le lehet szedni és 24h -ig használni?

    Most kérdem én! Miért van az, hogy azokat az embereket foglyák el, akiktől minimum 2millát fognak tudni lekopasztani és miért nem mennek el, a kis kezdőkhöz? Szvsz, mert akkor az nem lenne akkor "sztár" hír! És több pénz menne munkások kifizetésére, mint amit be fognak hajtani! Na már ez is egy nevetséges dolog sztem!

    A Matrix HUBos kis kezdő, meg tényleg alul iskolázott, kis agyú, híreket nem olvasó srác lehetett,ha azt hiszi,hogy a HUBokon nincsennek "bűnűldöző szervezeti emberek"!

    Ha vki csinál egy FTP-t, amit "GyorsHUB"nak fog elnevezni, mert ingyen le lehet szedni mindent és mindent fel lehet tenni, amit akarnak az emberek és annyit kéne fizetni,hogy a szerver fenntartására legyen csak, semmi +, még 1 forint se, akkor az is legális? Mert nem azért kell fizetni, hogy letőls, hanem csak akkor kapsz hozzá "jogot" a letőltéshez, ha te is beleadsz a szerver fenntartásához! Szal az illető ezzel nem keres, dolga nincs vele, és mindenki örül, mert "gyorsan" jönnek és mindig fennt vannak a cuccok és mindig online! Ha ez nem gáz, akkor az ASVA nem akar egy ilyen gépet beállítani? :)

    Még vmi! Miért kell leellenőrizni a fizető személyeket? Ők nem követtek el semmit, csak leszedték, megnézték és letörőlték minden bizonnyal az állományokat! Az meg már ne az USER hibája legyen,hogy a mai rendszerrel visszalehet hozni,vagy meglehet nézni,hogy mi volt a gépeden 5 formázással előtte, mert azt te már ugyebár letörőlted, szal te eleget tettél a törvénynek! Sztem ezt a témát tök felesleges az ASVASoknak vagy bárkinek felhozni! Meg akkor fogalmazzák meg és vessék papírra, hogy mit nevezünk 24 órán belüli törlésnek! Format x: ; del *.* ; vagy kalapáccsal való szétverést???
  • fifi
    #155
    és a normálisa jó esetben abbahagyta... De ebben az esetben elkezdte árulni azt amit más 99% ingyen adott neki...
  • blakshep
    #154
    azért mert jó. nem a köszönömért kell csinálni.
  • nagypapa
    #153
    Én általában olyasmit hallok, hogy valaki csinál valamit mondjuk felebaráti szeretetből/szívességből/mert jó, aztán elege lesz abból, hogy sokan csak fikázni tudnak, köszönet pedig nulla. Ilyenkor elveszik a lelkesedés is, az illető pedig megkérdezi magától: mi a francért is csinálom???