Eset Nod32 trial és nem trial kódok

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Több beállítás, a védelem gondolom erõsebb. Egyébként az Eset Smart Security része lesz a NOD32 3.0
Felülete egy az egyben ugyanúgy néz ki mint a Smart Security.
Hogy Vistát támogat-e? Na ezt nem tudom. Itt alul nem ír Vistát.
me and a monkey
Milyen, mi változott?
Vista nincs felsorolva a támogatott op. rendszerek között, de gondolom megy attól még.

http://ibtportal.hu +++ http://www.redorchestra.hu http://www.antegotovina.com

zvaragabor
Azzal semmit. Hagyd figyelmen kívül.

Chaos Anno Domini

Oké köszi csak van a negyedik oldal alján amikor bekell tallózni a nod exe-jét meg a mappáját meg valami command line. Oda mit kell írni?

AMD Athlon XP 2800+/ Ati Radeon 9600XT 256MB/ Western Digital 160GB - Maxtor 40GB

bmate0007
Állísd be a nodot a szigorú beállításokra. Ezzel sokkal hatékonyabb lesz.

NOD32 szigorú beállítások

bmate0007
Az AVG Antivírusra gondolsz?

Hali. Az lenne a problémám hogy a nod nem talált vírust az avg meg igen méghozzá hatot és mind a hat a windows/system32 mappában van. Mit csináljak?

AMD Athlon XP 2800+/ Ati Radeon 9600XT 256MB/ Western Digital 160GB - Maxtor 40GB

Nem az, hanem a "sima" Outpost 4 Pro. Gondolom az Outpost SS is kiszûrné, biztos ababn is ez van + még egyebek.
Nem is küldött jelzés vagy valamit, meg elõtte semmit se fogott meg a valós idejû védelme nálam, de jó érzés, hogy pont mikor kellett éber volt 😊
Ja most látom mit írtál még. Nem a víruskeresõ, az SS-ben van, de Proban nincs. Furcsáltam is, hogy a kémprogramkeresõ, ami amúgy mint írtam rezidensként sosem fogott meg semmit most megfog egy vírust <#wow1><#vigyor> Sõt nevén is nevezi.

GA EP35-DS3, C2D E6400@3,2, Geil Ultra 2x1 CL4, GTX 280 1024MB, 250GB WD RE, TT Armor Jr., Logitech X-230...Win 7

😊 Lehet akkor a régi verziókkal, csak egy bizonyos programösszetevõ verzióig frissít. Nemtom, ha kijött az újabb raktam is fel 😄

GA EP35-DS3, C2D E6400@3,2, Geil Ultra 2x1 CL4, GTX 280 1024MB, 250GB WD RE, TT Armor Jr., Logitech X-230...Win 7

Outpost Security Suite szûrte ki? mármint abból a viruskeresõ?

Asus P5KC, Core 2 Duo E8400 @ 3 Ghz, Geil Ultra 4*1 GB @ CL4, Inno3D GeForce 8800 GTS 512 MB, WD 500 GB 16 MB Cache SATA2 Pioneer DVR-212D-RW SATA, Enermax EGLT500AWT Liberty, Chieftec SH-01-BBB

Hah érdekes fejlemény :-)
Haveromnak is Nod32 je van de az egy icipicit frisebb verzió egész pontosan pontosan 2.70.32 verziója volt és a tegnapi adatbázis. Na mit gondoltok? Neki megfogta :-)
Így hát én leszedtem a legfrisebbet a 2.70.39 et. Kár hogy a progam önmagát programilag nem képes frissíteni, márpedig ezek szerint ez is elkél.
A jó heurisztikus védelmét kicsit kezdem kétségbe vonni, de az is igaz, hogy mindent nem lehet heurisztikus védelemmel megfogni.
Tegnap ez az msn-es küldözgetõt nem találta meg reggel 10-kor még, de láttam hoyg jöt egy definíció frissítés nem sokkal utána, amiben már benne volt az IRCbot vírus. Mint késõb megtudtam ez volt a neve.
Szóval ez esetben nem lehet teljesen a NOD-ot hibáztatni, max mert a heurisztikus szûrõje nem fogta meg, de az elején a Kaspersky-tõl kezdve az AVG, stb se észlelte! Nekem az Outpostom szúrta ki, mikor futtattam. Nem voltam hülye, mert elõtte a noddal és 2 ani-spyware-rel néztem meg és nem találta veszélyesnek, de attól még gyanús volt így az Outposttal megakadályoztam, hogy módosítsa a registry-t.

"A nemzetközi Virus Bulletin legfrissebb, augusztusi tesztje egy jellemzõen üzleti igényekre szabott, de még viszonylag új platformon – a Windows Vista 64 bites „Business Edition” változatán - vizsgálta az antivírus szoftverek vírus-felismerési képességeit. A teszten sok vírusirtó produkált téves riasztást, a NOD32 azonban ezúttal is hibátlanul teljesített." . . .
lck
Ne aggódj, a Virus Bulletin teszten azért legközelebb is 100 % -os lesz. <#eplus2>
Verziószáma 2.70.31 volt aznapi adatbázis
Sziasztok!

C:\WINDOWS\chcp.exe ...
ezt a Nod32 átengedte... ez az MSN bõl, zipként ismerõstõl jött és szerencsémre a tûzfal fogta meg amikor ki akart mászni a netre.

Erre mit tudtok szólni? Nod32 nem vette észre pedig az orra alá dugtam a windows könyvtárban a fájlt.

Ezek után leszedtem az AVG Free-t és azzal vizsgáltattam át a C-t. Juszt is talált még kettõ ftp.exe-t egyik a system32 ben másik a dllchaceben. Delete és persze mivel rendszerfájl, az XP telepítõ CDjérõl kapott egy szüzet :-)
Sõt mivel a mai kártevõk fõ célja a rejtõzködés persze az egyéni céljaik mellett valszeg észre se veszed hogy hopp egy bankszámlaszám és egy jelszó távozott vagy netán csak keylogger van a gépeden. Sõt vanank olyan is, ami figyeli a billentyûzetet a mikrofont és a webkamot majd küldi az infót.
És még csak a "haszon" és információ szerzõkrõl írtam. Gondolom nem örülnél egy CWS-nek vagy rootkitnek 😊 . Bár nem is mindennap jön az ember gépére (vagy akar), de úgy tudom, ha rootkit van a gépen abból winreinstall lesz.

zvaragabor
Tévedsz, a win tûzfala csak a befele irányuló forgalmat szûri, a kifele menõt nem. Szóval a kémprogram azt küldözget kifele, amit csak akar.

Chaos Anno Domini

Hát lol, örülj, hogy még nem árasztottak el kártevõk. Szerintem vannak csak nem tudsz róla. Tudod te egyáltalán mik ellen véd egy profi szoftveres tûzfal? na mind1, nem vitatkozom....

bmate0007
Nod32 topikba XDDDDD

bmate0007
Igaz, hogy csak a belsõ forgalmat ellenõrzi és ez csomagokat szûr. Ezt úgy kell elképzelni, hogy mondjuk van öt ajtó. Nekem van egy Windows SP2 tûzfalam, másnak (hívjuk Petinek) pedig Kerio Personal Firewall-ja. A Kerio minden egyes ajtó mellé õrt állít és minden egyes csomagot ellenõriz. a Windows tûzfal pedig úgy csinálja, hogy tárva-nyitva hagyja az ajtókat és azon csak néhány trójai mehet be. Viszont ha már bent van, akkor vagy leszedi a Terminator, vagy pedig a tûzfal nem engedi kifelé mozogni, hogy ugye vigye másoknak az információkat, adatokat...stb.. Szóval nem biztos, hogy ide olyan maximális védelem kell, hogy külön tûzfal, külön antispyware, külön antivírus. Szerintem meg lehet így oldani.

Jah és vírusírtód már nincs? + SP2 az 2004-ben jött ki azóta már sok víz lefolyt a Dunán, szóval volt több tucat javítás....gondolom fennt vannak ezek is.

Windows tûzfal? hát az nem is nézi a külsõ forgalmat csak a belsõt tudtommal, de amúgy is több tûzfal van, ami jobb nála, mint ami nem!
Sose használtam, de nem is fogom.
A Spyware Terminátor nekem annyiból nem jött be, hogy volt pár vakriasztása. Bár melyiknek nincs 😄

bmate0007
Spyware Terminator + Windows tûzfal, mert megvan az SP2-m!!!<#idiota><#hehe>

Hát igen ahogy vesszük, bár én anno mikor még fixet használtam bizony sikerûlt találnom vírusmentest 1-2db-ot.

*amikor
cracket megbízható helyrõl? olyankor maga a crack sem megbízható 😄DD
Nézd meg melyik mappában található az a fájl és add hozzá a kivételekhez.
AMON/Kivételek fülnél
Amúgy ugye tudod mi az a nodfix? Azzal "eredetinek nézi" a nodotat. A nodfix gyakran vírusos, ezért óvatosan kell vele bánni 😊. Sztem adj igazat a nodnak és töröld le végleg majd ha ennyire fixelni akarsz szedd le egy megbízhatóbb helyrõl.
Vagy az is lehet a veszélyes fájlok keresése is be van pipálva, nemtom azért találja-e meg.

S n o k y
Jó-jó de amióta így beállítottam sokkal faszább lett. !40!vírust talált úgy elõtte meg semmit. Én konkrétan csak azt szeretném h ne nézze át a nodfix2.2-t.Nincs vmi ilyesmi h kivételnek berakni?

!!!Real Madrid 4ever!!!

Ugyanott ahol beállítottad, megnézed mit pipáltál be, azt kiveszed szépen <#vigyor>
S n o k y
Sziasztok!
A következõ lenne a problémám...mióta beállítottam a nod-omat innen(http://www.wilderssecurity.com/showthread.php?t=37509) azóta minden víruskeresésnél kiírja h a Nodfix2.2 egy fertõzött fálj és letörli.Nekem meg újra meg újra fel kell tenni a gépre h meghosszabbítsam a Nod-ot.Hogy/hol lehet beállítani h azt hagyja figyelmen kívül és ne törölje le állandóan se az exe fálj-t (mármint a nodfix-ét) se azt amit feltelepített a nod mappába???

!!!Real Madrid 4ever!!!

bmate0007
nézd meg, h a vírus neve mellett miket ír ki, pl információk, blablabla és hogyha azt írja ki, ogy a fájl leirtva akkor nyugodtan lépj ki.

Hali! A Nod mélyreható vizsgálat közben talált vírust. Az elõreugró ablakban kiírja,hogy mi mit fertõzött meg. Felajánlja ,hogy mit lehet csinálni:kihagyás,vírusírtás,átnevezés,csere. A gondom az, hogy csak a kihagyásra lehet kattintani, és akkor a fertõzött fájlal nem csinál semmit,a vírus keresés meg fojtatodik. A profilban pedig vírusírtás van kijelõlve ha talál. Ha tud valaki megoldást megköszönöm.
hát olyan hogy semmilyen <#vigyor>
én telepítéskor rögtön fixre írtam - nem is tudom ,hogy atomatikusan milyen.
Nekem ez automatic <#vigyor>
Agy Halott
ÁLLELÚJA! <#worship> köszi, ezt a képet kerestem:

most jol lementem a gépemre...<#taps>
Hosszú várakozás belépéskor és/vagy hibaüzenet ADSL-kapcsolatnál:Link.

zvaragabor
Mintha lenne olyan opciója a nodnak hogy startupnál ne keressen frissítsét. De nem biztos, hogy van.

Chaos Anno Domini

Agy Halott
ja azt tom, de attol meg hogy a nyitokepernyot ne mmutatja, gyanugy ki kell varnom azt a hosszu idot, mig az IP miatt sz@raxik, tehat en azt a beallitast keresem, amikor a halozati IP-et beirom VALAHOVA és pikk-pakk eltunik es mar gepezhetek is.

a problémam a VALAHOVA szón van, mert elfelejtettem, hogy hova is kell beirni.
A nemzetközi Virus Bulletin legfrissebb, augusztusi tesztje egy jellemzõen üzleti igényekre szabott, de még viszonylag új platformon – a Windows Vista 64 bites „Business Edition” változatán - vizsgálta az antivírus szoftverek vírus-felismerési képességeit. A teszten sok vírusirtó produkált téves riasztást, a NOD32 azonban ezúttal is hibátlanul teljesített.

„A teszt során a legtöbb hibát a téves riasztások okozták” – emelte ki a Virus Bulletin képviseletében John Hawes. A szakember meglepõdésének adott hangot, a téves riasztásokat sok esetben ugyanis olyan programok okozták, melyek a legnagyobb szoftvergyûjtõ oldalak toplistáin is szerepelnek.

A NOD32 antivírus rendszer ezúttal is 100 százalékos eredménnyel zárta a tesztet, miközben egyetlen téves riasztást sem adott. „Az újabb 100%-os eredmény - mely immár a 45. a sorban - bizonyítékul szolgál a NOD32 népszerûségének egyik fõ okára, mégpedig arra, hogy a vírusirtó a különbözõ operációs rendszerek széles választékán képes megbízhatóan helytállni”
ha jól tudom ,a beállítások lapon "pipa" a NOD32 nyitóképernyõjének kikapcsolása elé
Agy Halott
hy! nagyon regota ezt a virusirtot hasznalom.
azt törtent, hogy ugyebar a dsl-eseknel van olyan beallitasi lehetoseg, hogy a pc boot utan, ne kelljen percekig varni a nod32 inditokepernyojenek eltunesere; de sajna ez a beallitas elveszett. annyira emléxem, hogy ugyebar a nod boot utan vmi IP-et keres es azert olyan nehezen tunik el es varni kell. vhol be kellett írnom a halozati IP-et es a MASZK-ot, majd a kovetkezo boot-nal mar masodpercek alatt eltunt a nod32 inditokepernyoje.

ezert szeretnem a segitsegeteket kerni, hova is kell irnom? elore is koszi.
bmate0007
én is<#hehe>

Biztos h nem az én is használom <#vigyor>
zvaragabor
Köszi. Azért felmerült bennem, hogy mi van, ha tényleg rusnyaság, én meg itt bátorítom a népet, hogy használja csak. 😊)

Chaos Anno Domini

A VirusTotal szerint tiszta a NodFix 2.2.Természetesen egyedül a Nod 32 találja fertõzöttnek.Win32/HackAV.G
Link.

zvaragabor
Csak kíváncsiságból valaki felküldené a vílusnak észlelt fájlt a virustota.com-ra? 😊

Chaos Anno Domini