15641
-
#10677 Köszi szépen mindkettőtök segítségét. Hát tegnap már annyira blokkolt mindent az a vírus vagy trójai, hogy egyszerűen semmiféle vírusirtót nem tudtam feltenni, sőt böngészni sem tudtam, mert egyszerűen semmilyen oldalt nem volt hajlandó megnyitni. Csökkentett módban is próbáltam, de sajnos ott sem sikerült eredményre jutnom. A vége az lett, hogy az egész komplett rendszert újra tettem, szinte mindent biztonsági programot, tűzfalat kikapcsolt ez a valami. Viszont már így helyre állt a rend, szerencsére nem sok minden volt rajta, amit újra kellett tennem. Még 1x köszi a segítséget. -
#10676 AMD! Ahogy HJ barátunk" is fogalmazott, és nagyon is jól! Mindenképpen futtas végig egy memoria vizsgálatot( Malwarebyte's AntiMalware,Superantispyware 5 )Mindenképpen ki fog ugrani a szög a zsákból! -
HJ #10675 Egyik tipp: indítsd el csökkentett módban a gépet és úgy futtasd a nod-ot. Másik tipp: futtasd le a Malwarebyte's AntiMalware programot. Az is segíthet ilyen esetekben. Mondjuk könnyebb lenne segíteni, ha bekopizol ide egy logot hogy pontosan milyen fertőzésre panaszkodik a nod32. -
#10674 Sziasztok! Lenne egy olyan problémám, hogy amikor jön be a windows és már betölt mindent, akkor a NOD32 azt írja, hogy a memória fertőzött, és eltávolítás nem lehetséges. Viszont kb.1perc múlva írja, hogy indítsam újra a gépet, és a következő bejelentkezéskor eltávolításra kerül a károkozó. De, hiába indítom újra, nem tudja elhárítani és törölni, mert mindig ugyan ezt a hibát és fertőzést írja ki. És észreveszem, hogy a böngészés és főleg a Google keresés nem megy rendesen, és ha google linkről akarok megnyitni egy oldalt, mindig 404-es hibát ír ki. Mit tudnátok javasolni erre a problémára? Köszi. -
HJ #10673 Egy kis kiegészítés még ahhoz amit nagyon pontosan leírtál: mivel az értékesítésben jelentős (talán ez a nagyobb) szelet a vállalati felhasználók csoportja ezért értelemszerűen ezt a szegmenset is a magán felhasználók felől érdemes megcélozni. Ugyanis céges környezetben az, hogy milyen vírusvédelmet használnak jó esetben nem hasraütésszerűen történik. Ha a rendszergazda vagy a megfelelő döntéshozó magánszemélyként is ESET terméket használ otthon, akor nagyobb az esélye annak, hogy ezt fogja preferálni céges környzetben is! A mennyiségi kedvezményekkel együtt is jelentős és tervezhető a bevétel ha egy adott cég 10-50 gépre és 1-2 évre vesz ESET licenceket. Ki van ez találva szépen. Az ESET marketingesei is jók! -
Arkon #10672 Hali!
Mit is jelent a promocio? Amit most az ESET is elkövetett. Remélem a HG nem büntet meg (nagyon) ezért a marketinges iskolás offolásomért.
A hazai marketinges szóhasználatban a szó jelentésére van egy nagyon jó és általánosan használt magyar kifejezés, ez pedig az > eladásösztönzés'.
Magyarán fogalmazva: - ez a tevékenység, a promocio, egy olyan piacbefolyásoló módszer (több is van ilyen), amely megpróbálja közvetlenül ösztönözni a fogyasztót a vásárlásra. Olyan külön értéket kínálnak fel (jelen ESETben a hónapos trialt) a leendő vevő/ vevőknek, ami képes lehet indító lökést adni a későbbi vásárláshoz.
Ezek az eladásösztönző módszerek többnyire és általában nem az adott (promocionált) termékhez vagy annak funkciójához kapcsolódnak, hanem egyéb előnyök kilátásba helyezésével próbálják meg ösztönözni a vásárlót. (jelen ESETben 6 hónap trial!)
Két eladásösztönző módszer van, annak függvényében, hogy kire irányul ez az ösztönző tevékenység. Megkülönböztetünk a fogyasztókat vagy a kereskedőket ösztönző módszereket. (ez utóbbi most és itt nem érdekes, így kihagyom)
A fogyasztót ösztönző módszerek között szerepel (többek között, mert nem sorolom végig) az un.termékminták küldése és ez az ami bennünket itt a témában most érdekel.
No és ezzel már ide is értünk az ominozus 6 hónapos ESET promocióhoz.
-
#10671 Működik. Köszönöm még egyszer. -
#10670 Én ezért nem is igényeltem ezt a kódot, pedig egyik gépen most ESS 5 van. -
#10669 Én nem olvastam el a feltételeket, de ha nincs akkor perelheted ha akarod. :) De az tuti, hogy emiatt van ez a korlátozás. -
#10668 Szia Arkon!
Köszönöm/köszönjük a segítséget.
Úgy volt ahogy írtad. Hiába adtunk meg bármilyen proxy IP-t, nem frissített az ESS és kiírta, hogy érvénytelen Felhasználónév és jelszó.
Beírtuk azt a 6 hónapos felhasználónév/jelszót amit átküldtél és adtunk neki egy új, még addig nem beírt proxy IP-t és rá azonnal már kezdte is lehúzni a frissítéseket. Végre megint kizöldült az ESS ikonja. Ez tegnap este volt és azóta működik. Arról a gépről írok most, ahol fent van ez az ESS.
(én nem ezt a védelmet használom egyébként csak segítettem) -
perelli #10667 THX! -
#10666 Pont errol van szo, ez nincs a feltetelek kozott rogzitve, tehat jogellenesen jarnak el, ha egy licenszet amit jogosan kapott egy felhasznalo, meg ha ingyenes is, akkor letiltsak mert masik orszagba utazott egy hetig.
Ezert irtam, ha valaki emiatt kapna virust, ugy beperelne oket, hogy dollar ezreket fizetnenek a per utan az okozott kar merteke alapjan, ha egy virus miattuk okozna kart a felhasznalo adataiban.
Kar vedeni oket, mert nincs igazad es ezt en ugy mondom, hogy Eset felhasznalo vagyok, tehat en is lehetnek akar elfogult mint te, csak rajtam nincs a szemellenzo. -
#10665 Kicsit félresikerült a linkelés és egy régi teszt is, 2. negyedév, de azért kösz. :) -
#10664 HTTP://ANONIM.TO//http://www.dirtywindows.hu/news/virusirto_teszt_2011_ii_negyedev/2011-07-21-632 -
#10663 Az ESET promóciós kulcsok a warezolás és trükközés miatt vannak országokra korlátozva. Ha én veszek 1 éves licenszet akkor nem fogják letiltani csak mert elutazom. Hogy ez jogos-e? Minden további nélkül, a vásárlási és használati feltételeket mindig a gyártó határozza meg. -
#10662 Ennek mi koze van az adott felveteshez ? Magara csak a regisztraciora vonatkozik.
Azt irjak, hogy korlatozott a regisztracio az USA-ra es a Egyesult kiralysagra. Sot meg azt is irjak, felteteles modban, hogy esetleg lehetseges mas orszagokbol is a regisztracio USA/UK proxyn keresztul. (ezek megtalalasat a felhasznalokra bizzak)
Tehat, eleve ez is kizarna azt, hogy letiltsak a proxin keresztul tortent regisztraciokat, ha mar eleve ok emlittik meg, hogy lehetseges a regisztracio.
Amugy visszaterve, ennek mint mondtam tovabbra sincs semmi koze, ahhoz, ha a felhasznalo az USA-ban regisztralta be, viszont mashol is hasznalni akarja, ha mondjuk a felhasznalo elutazik kulfoldre.
-
Arkon #10661 Szia!
Csak hogy tiszta vizet öntsünk végre már abba bizonyos pohárba. Jelen ESETben ebbe a promócióba.
Ezt olvashattad azon a promós oldalon. Csak az ide vonatkozó részt emelem ki:
This giveaway is country restricted. Currently we have confirmed that United States and United Kingdom is open for this giveaway [ may or may not available in other countries]. So for users from other countries, you may need a USA or UK Proxy. Use the proxies given below or just or google for proxies yourself.
Elég jól fordítom magyarra, íme:
Ez giveaway országokra van korlátozva. Jelenleg ez a giveaway lehetőség csak az Egyesült Államok és az Egyesült Királyság számára nyitott [nem érhető el más országokban]. Ezért azok a felhasználók akik más országokból akarnak kérni, azoknál szükség lesz egy amerikai vagy az Egyesült Királyságban Proxy elérésre. A proxyk alábbiakban találhatók, vagy a Google-n keresztül keresve.
-
#10660 Ez nem csak akkor jogos, mert semmi koze nincs a disztributornak, hogy van e az adott orszagban vagy sincs.
Az akcioban kikotott felteteleknek megfelelt a felhasznalo, amikor o regisztralt mondjuk az USAban.
Ha pedig mas orszagbeli IProl lep be es emiatt letiltjak, az diszkrimizacio, hiszen nem vetett a felhasznalasi szabalyok ellen, amikor mas orszagba utazott. Az akcio nem kotelezi semmi ilyenre, nem is emlit ilyet.
Az akcioban nem az all, hogy ha masik orszagban vagy, akkor neked az adott orszag disztributorjanal meg kell venned a termeket.
Ha emiatt valaki megfertozodik, siman beperelheti oket es biztos vagyok benne, hogy az esetek nagy szazalekaban meg is nyernek kint az ilyen pereket. -
#10659 Akkor úgy tűnik, hogy marad a proxy. Meglátjuk meddig él.
Ha elkezd vacakolni, egyből visszatérek én is a havi kódra. -
Arkon #10658 Majd letiltódik az is hamarosan, ne aggódj. Amint a frissítő szerverek valamelyike az IEV (identify eligibility verification = jogosultsági azonosítás ellenőrzése) futtatása során, - és ez minden ESET felhasználót érint legalább 5-7 naponként - majd eljut hozzád is, máris black-list.
Délelőtt olvasgattam az északi szomszédaink egyik ESET fórumán, hogy szépen kezdődik ott is ez a letiltásdi dolog. Egyelőre még nem mindenkinél, de egyre többen jelzik, hogy letiltották. Ők is (gyarló az ember) kértek szépen, sorban felh.név/jelszót. Eddig tartott. -
#10657 Ez jogos lenne ha szegény amerikai vagy angol emberünk olyan országba utazna ahol nincs Nod disztribútor. Nem sok ilyen ország van. -
#10656 Nekem magyar hostrol egyáltalán nem frissitett. Kiirta, hogy hibas felhn/jelszo. Amint beallitottam a proxyt, egybol ment, mint a karikacsapas. -
#10655 Szegeny amerikai vagy angol, aki elutazik mas orszagba,dolgozni vagy mas celbol, biztos nem perelne oket, hogy nem tudja hasznalni a termekuket, mert diszkrimivativ modon jarnak el veluk szemben es kizarjak oket, meg akkor is ha ingyenes az akcio es a felhasznalo teljesen jogszeruen jart el, hiszen USA-ban vagy az UK-ban regisztralta a termeket. -
Arkon #10654 Nincs ez túlbonyolítva. Sőt! Még bonyolítva sincs.
Erről a promóról van szó gondolom. (mert más ilyen vagy hasonló nem volt mostanában)
Az innen kért és kapott felh.név/jelszót az ESET szerverei az angol/vagy usa régiójához kötik és csak onnan engedik a frissítéseket. Egyértelmű, mert oda, abba régióba volt engedélyezve ez a promoció. Ha viszont nem angol vagy amerikai az IP cím a NOD/ESS-ben, és kezdi lehúzni a NOD/ESS a frissítéseket, azt a frissítő szervereik ha nem is azonnal azonnal, de a második vagy harmadik frissítéskor már kiszűrik és máris black-list. Ezt, az ilyen fajta a szigorítást már lassan két éve alkalmazzák. -
#10653 Ez biztos ?
Nem tudom ti mit csinalhattok, mert siman mukodik meg most is.
Azt pedig ketlem, hogy barmikor is letiltanak es visszaellenoriznek a proxykat es az IPkhez tartozo felhasznalo account infokat, az ilyen ingyene lehetosegnel, amiket raadasul az o rendszeruk hitelesitett, amikor kiosztottak oket.
-
vg #10652 Minek kell így túlbonyolítani? Kérsz egy jelszót proxy-val egy gmail vagy yahoo fiókra, aztán kész. Teljesen felesleges a nod-ba proxy, mellesleg anonimous proxy-val jelszavas dolgokat nem használunk! -
Arkon #10651 Szia!
Moonster kicsit megelőzött, de nem baj. Inkább kétszer mint egyszer sem.
Azt azért a figyelmedbe ajánlom, hogy ha ezt tette az ESET szervere, hogy letiltott, akkor az is következik ebből, hogy az a FELH.NÉV/JELSZÓ amit beírtatok az véglegesen black-listra van téve náluk. Magyarán, már többet nem használható és nem fog ahhoz frissítést lehúzni. De gondolom ezt már észrevettétek mostanra.
Új felh.név/jelszót kell használni ha a proxy-n keresztül frissítetek.
Küldtem egyet privátban és a többit is hozzá. Úgy biztosan fog menni majd hat hónapig, ahogyan ott leírtam.
Üdv.
-
#10650 Mindegy, hogy melyik proxyt hasznaljatok, a lenyeg, h UK proxy legyen.
Gondolom úgy van ez, mint a magyarnál. A lényeg, h magyar host legyen. Nem fontos ugyanarról az IP-ról használni, ahonnan regizted a kódot.
FREE UK PROXYS
-
#10649 Sziasztok!
Ismerősöm is megkérte ezt a 6 hónapos promós kódot. Meg is kapta és be is írta. ESS elfogadta és ki is írta, hogy jövő év májusáig érvényes a licensz. Na de! Ez tegnap előtt volt, de aztán tegnap este felé (gondolom az akkori frissítések lehúzásakor) kisárgult és kiírta, hogy a licensz érvénytelen.
Tippünk, hogy miért lehet az az, hogy proxy szerver kell hozzá mert angol proxyn keresztül kaptuk meg a kódot. A magyar meg nem érvényes, nem kapcsolható ehhez a felh.név/jelszóhoz. A gond csak annyi, hogy fogalmunk sincs mi annak a proxynak az IP címe amiről meg lett kérve a 6 hónapos trial. Beírni azt tudjuk, hogy hova kellene.
Tudtok segíteni abban, hogy milyen (angol) proxy IP címét írjuk be, amiről már fog tudni magát frissíteni az ESS?
Köszi előre is. -
#10648 Alex: kösz a kódot, tolom a fejlécbe. -
#10647 Nem állok le vitázni, ez itt nem szokás. Olyan megoldást választottam, mint amilyen vagy: egyszerűt ;) -
#10646 Köszi. -
#10645 Csak okosan. -
Zsolt01 #10642 Köszi. -
#10641 Nincs mit, de azt ne felejtsd el, az igazi ferfi, nem ijed meg nemi bacitol es megoldja vedelem nelkul is. :D -
Terence007 #10640 Köszi! -
Alex2 #10639 PC GURU 2011/12
Kód: D7SAB2
Regisztráció
Érvényes: 2012.01.15 -
#10638 Szia!
Köszönöm. Holnap kipróbálom, mert most nem akarom, tudom újraindítani a gépet. -
vg #10637 Kösz, valóban működik! -
Vigyorka #10636 Szia!
A hiba megoldás:
"A problémát valóban az ESS okozza, erre a hibára már van egy megoldás, ehhez kérem telepítse vissza a Smart Security-t, majd végezze el az alábbiakat:
Kérem, tömörítse ki a merevlemezére egy Ön által létrehozott mappába a http://files.sicontact.hu/usbfix.zip linken található fájlt. Indítsa újra a számítógépét csökkentett üzemmódban (ennek kiválasztását az F8 billentyű többszöri megnyomásával érheti el közvetlenül a számítógép bekapcsolása után, amikor a memória ellenőrzésre kerül és a merevlemezek kilistázódnak). A csökkentett módú indítás után kérem másolja be a kitömörítésre használt, Ön által létrehozott könyvtárból az ekrnAmon.dll fájlt C:\Program Files\ESET\ESET Smart Security\ mappába, majd indítsa újra a gépet."