X3 - Reunion
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
A hajóroncsok esetében van kb kétharmad ár, bár van olyan is, aminél többe fáj a helyreállítás, mintha veszel egy újat, mert az új árban némi felszerelés is benne van.
A yaki szektorok, Kao's Mistake és a közelében lévõ xenon szektor is tele van hajó és állomás roncsokkal. Egy halom anyagot ki lehet belõlük nyerni, illetve olyan hajókhoz juthatsz, amiket a nem baráti fajoknál egyébként nem vehetnél meg.
Ez valami hiba lenne, vagy ez így normális ? MErt szerintem nem korrekt dolog, hogy President's end is tele van roncsokkal,csak épp pár szektorral arréb meg is vehetem annyiért újonan.....
Az XTM Pirate Profiteer kezdésével esélyem sincs , hogy a paranid, split, boron (élbõl ellenségesek voltak, így az õ hajóikat vadászom mindenfelé) hajógyárakhoz közel férkõzzek, ha ilyenek kellenek, ez segíthet.
Létre akarok hozni egy kis kalóz "birodalmat", fõleg a paranidok rovására, azaz el akarok foglalni tõlük pár szektort és csatolni a Pirate Alley szektoraihoz. Esetleg összekötni a Yaki felségterületet a kalózokéval...
A hajókba AI (mesterséges intelligencia) pilótákat lehet ültetni, ezek fejlõdnek, magasabb rangoknál spéci bónuszokat (sebesség, manõverezhetõség) adnak a hajónak (annak is, amit te vezetsz), képesek squadokba szervezve task force-ként mûködni, õrjáratozni, ellátó vagy tároló hajókat vezetni, amik automatikusan utántöltik a squad hajóit EC-vel, rakétával, lõszerrel, stb. Az AI-kat lehet adni-venni (3 szektorban a Hacker Community állomásain, máshol illegális a dolog), harcok után a hajókból kiugrott AI-kat begyûjteni (kis tároló "bólyákban" ülnek 15 percig, ha ez alatt nem töltöd át, megsemmisül), a hajóid között mozgatni, stb. A szektor és universal tradereket is át lehet erre a rendszerre állítani.
Mellékhatásként a hajókból kiugráló embereket, begyûjtés után "le lehet adni" (nem eladni!) bármely állomáson. A barátokért reputáció növekedés, az ellenségekért vérdíj (10k Cr) jár. A nevesített kalózokért plusz jutalom. Volt, amelyikért 100k fölött fizettek.
Kicsit gyakoribb a kiugró pilóta, mint alapból, de több hajót nem lehet vele begyûjteni, mert ezek csak a robbanás elõtt menekülnek...
Mûholdakkal egy "elõjelzõ" hálózatot lehet létrehozni, amire automatikusan reagálnak a squadok.
A bonus packban lévõ Gorup management System és Group Hotkeys csomaggal nem akad össze, de annál jobb, így ha ezt a scriptet használja valaki, a Bonus pack ezen részeit ne pakolja föl.
A Satellite Early Warning Network (a Cycrow féle SEWN) sem kell, mert azt is helyettesíti, bár ez a hálózat az elhagyott hajókra nem figyelmeztet, a SEWN igen.
A squadokhoz rendelt M5-ösök tudnak SAM (rakétaelhárító) szerepkörben harcolni a squadban, illetve felderítõként. Nem támadják meg az ellenséget, csak értesítik a squadot, az meg lerohanja az ellenséges hajókat. Ha van jumpdrive a squad minden hajójában, automatikusan használják.
A letölthetõ kézikönyvben minden benne van...
Kompatibilis az XTM-mel, XFP-vel és a NH moddal. A MARS-sal és a Combat moddal kombinálva teljesen átformálja a harcosok világát az X Univerzumban...
Ott kellene legyen egy Sell Station parancs...
Ha megvolt, ki kell jelölni melyik állomást adod el. Az állomás eltûnik (felrobban), az árukészlete átlag áron, az állomás meg a vételi árán kerül elszámolásra és az érték bekerül az egyenlegedbe...
Ezzel akár komplexeket is mozgathatunk.
A Station Relocator igazán arra jó, ha egyik szektorból akarunk másikba menni, mert azt az FCC nem tudja.
Az FCC vezérlését konfigolni kell a beállitásokban.
Warning! Cargo bay open, shields are down!
Találtam 1 mamutot fe az meg nem akar szóbaállni velem mert tele van a raktere ércel meg rakétával meg hasonlókkal
ki rakja azt valaha valahol egyáltalán???
végül a paranid állomás fuvarozó hajó nem tud dokkolni az argon hajógyárakba???
atz álomás odébbrakása hogy megy??? gondolom az se magától szik odébb
FENT VAN A STATION COMPLEX SELLER ÉS A STATION COMPLEX RELOCATOR IS
THX
a paranid tl meg nem hajlandó agon primeba jönni
bizos fél valamitõl
<#violent>#violent>
ezek szerint te a legbelö gyûrûre gondoltál ami ment forog?
Ha utasokat viszek Slave centerbe eladni akkor esik a repu a boronoknál ? Ha igen akkor hogy leht megoldani az utánpótlást, hogy legyenek cyborg-ok ?
Valahol 2-8km közötti távon, ami azt jelenti, hogy a gömb külsõ palástját épp csak elhagytam...
az tudom hogy xtended comm-ot kell használni de hogy?
mert xtended commal csak bedokkolok a dysonba lesem a bbs-t de semmi....
még valami nincs valakinek valami trükkje,ismerete hogy foglaljam el
a sohnen mantist?(az alap dolgokkal tisztában vagyok hcf,marine...stb)
Argon Prime-ban általában az északi kapu körül kóricál a helyi TL...
Csak be kell állítani egy billentyût, ha jól emlékszem a Search Object-hez (vagy valami hasonló).
Elindítod és kapsz egy üzit. Ebben kell navigálnod. Kiválasztod az ST-t majd a Mammoth-ot. És megkapod, merre vannak a Mammoth-ok szerte az univerzumban. Még pillanatnyi koordinátákat is ad, mert ugye a hajók mozgásban vannak.
nincs valami trükk az álomás fuvarozó hajó megtalálására?
mert argon prime környékén sehol sem találok a paranid meg nem akar oda menni ahova én küldeném
köszi
Pl.: Az adott faj szektoraiban bûntetlenül használhatod a Freight scannert.
Meg ha lelõsz egy ellent a fajnál, akkor pénzjutalomban részesülsz.
Az üzenetek között lapozgattam vagy fél órát de nem találok ide vonatkozó küldetést. Bár lehet csak átszaladtam rajta
Néha megesik, hogy a kígyó elesik. Mondta a kobra, és eldőlt jobbra.
Mindenesetre van az X3-ban gyárilag egy M0-ás, az az X2-bõl ismert khaak M0, ám hiába akarod spawnoltatni, nem fog menni, ugyanis lásd az elsõ mondatot. Ennek ellenére a hajó benne van.
Csak a szektor neve hasonlít, ami van a küldiben.
Esetleg próbálj meg érdeklõdni a hajóktól.
Ha meg nincs semmi, akkor ne foglalkozz vele.
Úgy tudom, hogy a Treasure hunt-ot valami script beírással kell elindítani.
De ha még is az megy akkor mit kell csinálni ebben a szektorban ?
Valamiért Queen's space-be kell mennem. De nem tudom miért. A hajóktol mikor comm csatornát nyitok akkor ott a kérdés.
Csak azt nem tudom mi dolgom nekem ott ?? Olvasgattam az üzenetek között,de nem találok rá választ.
Hogy tudnám kideríteni ?
Nekem olyan M1-et ír pint a pinty. A hajót azért keresem,mert azt írták BBS-en hogy egy ismeretlen és piszok erõs hajó szedte szét. Na már most én nem a roncsot hanem azt keresném ami szétszedte. De hiába vonultam fel a teljes arzenállal,még egy kalózt sem találtam.
Az üres hajót meg tuti jó helyen keresem. 2 kivételével az összes megvan már ami üres.
A BBS-es üzik egy része lehet töltelék is, hogy ne legyen olyan uncsi, csak ezzel az a baj, hogy angolul van. Nekem meg az elég hiányos.
Amúgy én is sokszor olvastam már, hogy az Argon One-nak Engine hibája van.
Szóval sztem fölösleges keresni a hajót. Nameg, ha szét is lõtték, akkor sem marad ott semmi.
A 2 üres hajót biztos, hogy jó helyen kerested? Én is kerestem már rossz helyen hajót nemegyszer és csak jó néhány nap múlva jöttem rá, hogy elnéztem egy tengelyt.
Vagy az is lehet, hogy lelõtték.
Lehet olvasni BBS-en, hogy pl: Titán osztályú hajót lõttek ki Omycron szektorban East felé. Na már most ezek szerint ha odamegyek akkor meg kéne találjam az ismeretlen hajót ?
Mert hiába keresem, nem látok semmit.
A scorp map nem alkalmas arra, hogy a szektorban lévõ hajókat is kilistázza ?
Továbbá a scorp map jelez üres hajót 2 szektorban is,de a megadott koordinátákon nincs semmi. MI lehet akkor ?
És az árat ennek megfelelõen fogja alkalmazni.
pl: van egy komplex aminek túltermelése van meetsteak-bõl. Na már most mivel ez a komplexnek is kell ezért internal resources.... (nem tudom most fejbõl) helyre kerül. A végtermékek alá.
Ha esetleg keveset gyártana a gyár akkor beállítható hogy mennyiért vásároljon ilyen terméket. De nekem pont túltermelsem van és ilyen beállítást nem látok, hogy mennyiért adják el. Csak azt hogy mennyiért vegyék.
Na ez a gondom.
Ha van olyan árúm amit a gyár a saját fenntartása érdekében gyárt,de mégis sok felesleg van belõle akkor hogy tudom beállítani annak az eladási árát ?
A telepítésrõl:
A "gyári" telepítési leírás szerint telepítve (X3->patch->Bonus Pack->XTM->egyéb scriptek és modok) nem annyira sikeres a dolog. Mûködik, de minden betöltéskor jön egy üzenet, miszerint XTM-et akarok használni, de nincsenek fönt a szükséges mod fájlok, valószínû sérült...
Ha elõbb rakom fel azokat a spk-kat, amelyek "fakepatch" modokat is tartalmaznak és csak ez után másolom be a két .dat és .cat fájlt az XTM-bõl a következõ szabad sorszámra, akkor jó, csak elrontotta a Military HUD II-t. Ha ez utóbbit teszem a végére, akkor mûködik minden jól.
Tehát a helyes sorrend: X3->2.5 patch->bonus pack->scriptek és modok->xtm->MilHud MKII. Így minden mûködik jól (az egy Sat Based Trading MK3-at kellett vissza leszedni, mert utálom a menüben a "ReadText2010-431" jellegû kiírásokat), a többi (kb 30) mod jól megfér egymással...
Egyébként azt találtam ki, hogy az X3, patch, bonispack telepítés után a telepített könyvtárat jól becsomagoltam egy 7z állományba és elraktam félre. Ha másik modra váltanék, simán kicsomagolom és ott az alap...
Ja: ha valaki esetleg nem tudta volna: a Reunion telepítése a DVD-rõl gyakorlatilag a fájlok bemásolása egy jól kiválasztott könyvtárba. Azaz, ha valakinél magmakkan a program, elegendõ a telepített könyvtár tartalmát letörölni, majd bemásolni a DVD-rõl az alapot, patchelni, és mehet minden tovább.
Ha szektorvédelmi vagy egyéb tömeges harcban fogsz el pár hajót, akkor az a lényeg, hogy mindaddig ne dokkolj be vagy lépj ki az adott szektorból, míg az összes olyan hajót el nem foglaltad és ki nem küldted a szektorból, ami a támadó flotta része volt és kiugrottak belõle. A lényeg, hogy a támadók közül egy sem lehet a megtámadott szektorban. Ezt figyelik a scriptek, azt nem, hogy idõ közben a hajó ellenségesbõl semlegesre vagy saját tulajdonúra váltott.
A bbs küldetések megjelenése független attól, hogy egy korábbit sikeresen, vagy sikertelenül zártál, sõt attól, is, hogy van-e ilyen aktív küldetésed. Egyszerre többet is felvállalhatsz, csak ki ne fuss az idõbõl...
Eredetileg ez az egyetlen egy szektor lenne a sajátod az X3-ban.
De hát ugye van a Sector Takeover script, ami változtat ezen egy kicsit.
Meg az XTM.
Ha nem veszed meg, akkor másé lesz...
alapba az X3-ba nem volt szektorfoglalás, így ez volt a 2.0 patchben a nagy újdonság, azért ilyen drága. Ha lejár és nem te szerzed meg, akkor vagy CBJ, vagy Cycrow, vagy LV, vagy nemtudom, valamelyik másik egosoftos fõtag/modder.
Van valami piszok érdekes ott vagy mi van ?
A HQ nekem nem tetszik igazság szerint. Így megvan minden hajónak a maga varázsa. Vigyázok mindegyikre,mert egyediek. Mint egy gyûjtõ.
Ha sorozatban lehet õket már gyártani akkor elvesztik az értéküket....nálam.
A következõ áldozat egy Xenon K lesz 😊 Elég nehéz befogni sértetlenül a bestiát <#finom>#finom>
És csinálsz hozzá egy komplexet. Persze ez rohadt drága dolog.
(Tényleg, akkor a HQ-val tudsz már csinálni sorozatban Destroyer-eket!)
Táblázatot az oldalamon találsz.
Kis segítség ha esetleg valaki nem csinálta még meg:
Leviathan küldetés menü:
-Végy egy HCF-et és szórd meg egy csipet Ion Distruptorral
-Fogj magadnak egy Galleont (nekem olyat sikerült elcsípni ami tele van ppc-vel)
-Fogj magadnak legalább egy Kha'ak Destroyert (mindig cirkál valahol egy szektorban magányosan vagy párban)
-Vedd fel a Krait küldetést és csináld meg. (ha ügyes vagy akkor el tudod fogni a split Tigert magadnak)
-Vedd fel a szétszóródó cuccokat. (ezeket hajóba rakva, majd a hajót eladva kapsz úgy 120 millát)
-Vidd végig a Bala Gi küldetést a Yacht-ért. (a fenti hajókkal gyerekjáték)
Na most már megvan a kellõ hadosztály. A HCF általad irányított ágyúsort érdemes kicserélni valami hatékonyra.
Ezzel az összeálítással elsõre megcsináltam a Leviathan küldetést.
A Leviathan elfoglalása kicsit lejjebb <#nyes>#nyes>