X3 - Reunion

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Vissza lehet venni menet közben is, csak be kell állítani a hotkey-t hozzá...

RJoco
Hát én csak a fraps-ot ismerem.
Engem is meglepett volna, sztem én is elfelejtettem volna felvenni.

Warning! Cargo bay open, shields are down!

migration-t extreme-re vettem. <#hehe>

Ám nem érdekes, csak egy shipyard-al lett végülis kevesebb ami a számottevõ állomások listájára írható, amúgy meg legalább kapok majd a közeljövõben 4 új rendszert harc nélkül :D (feltéve hogy az ai nem telepíti ujra az állomásokat)

Néha megesik, hogy a kígyó elesik. Mondta a kobra, és eldőlt jobbra.

Ha mondasz valamit, amivel fel tudok venni ilyet és nem a fraps (az iszonyúan megfogta a gépemet, amikor próbálkoztam), talán lesz még...

Ezt, ha lenne ilyen cuccom, se vettem volna föl, annyira meglepett és lekötött, hogy megfigyeljem, mit tesznek...

RJoco
De szivesen megnéztem volna róla egy videót!

Tegnap láttam egy szép csatát. Jött az üzenet, hogy egy argon szektort hamarosan lerohan egy méretes khaak flotta. Elugrottam, hogy segítek. Szép sorban takarítom elfele a minden irányból támadó khaak egységeket, amikor megjelenik egy xenon flotta is. Nem túl nagy, de elég idegesítõ, mert a xenonok mindig egy kupacban vonulgatnak oda-vissza, a khaakok meg szétszórva, csak a nagy clusterek okoznak némi nehézséget, ha nem sikerül elsõ körben lerendezni a nagy részét és szét tudnak szóródni. utánna összehangoltan támadnak, a xenonok meg egybõl így kezdik.

Megy a harakiri, amikor feltûnik, hogy pár "kék" hajó valami szabályos elrendezésben közlekedik a távolban. Rájuk fókuszolok, egy OTAS M6, meg 4 OTAS Elite. Gyönyörû XDelta formációban, komótosan mennek elõre és darálják be a közeli ellenséges hajókat. Kíhúzódtam a szektor szélére és figyeltem mit csinálnak. Az alakzatot tartva megközelítettek egy-egy ellenséges egységet. M3-as vagy kisebb hajók ellen kivált 1 vagy két Eclipse a csapatból és elkapták az ellenfelet, majd visszaálltak az alakzatba. Nagyobb hajók vagy csoportok ellen az egész osztag, alakzatot tartva, össztüzet nyitott, amivel másodperc cek alatt semmivé változtatak bármit, aminek a közelébe klerületek.

Combat mod 2 plusz a hozzá ajánlott kiegek, mint az Open Combat System, MARS (az ellenséges hajóknak is engedélyezve) és és persze az XTM van fent, ami ebbe beleszólhat...

Ez akkor következik be, ha a xenon migration fent van, de nincs ellensúlyként ott az RRF. Vagy a xenon migration túl erõs fokozatra lett kapcsolva az RRF meg arra, hogy nélküled ne avatkozzanak be...

Ennél sokkal egyszerûbben is megoldható.

Kell a plugin manager, annak is a csomagoló komponense. Ki kell bontani a modot, és a *.cat és *.dat fájlját átnevezni "04.cat" és "04.dat"-ra. Ugyanezzel a csomagolóval spk-t kell gyártani az átnevezett fájlokból, majd ezt az spk-t betölteni a script installerrel. Automatikusan az utolsó utáni hlyre teszi a cat és dat fájlt (átnevezi). A Script Installer Show scripts menüpontjában lehet látni, mely modhoz melyik .dat és .cat fájl tartozik.

Fontos, hogy ha olyan adat van a .cat és .dat fájlban, ami egyezik egy korábbival, ezt felülírja betöltés közben, így a sorrendjükkel lehet, hogy játszani kell...

RJoco
A Kha'ak szektrorokkal az a baj, hogy hiába lövöd szét a Destroyereket, mindig megjelennek újból és újból...
Amikor még raktam Costum hajókat a játékba, akkor a Battlestar Galacticaval fél óráig nyugodtan a szektorban tartózkodhattam.

Amúgy a Xenonok nem olyan erõsek, mint a Kha'ak hajók. Jobban lehet manõverezni a PPC-k elöl is, de egy Kyonnal nem sok mindent tudsz kezdeni. Max. lõtávolságán kivül mész, de GPPC még pont eléri.

Meg a Xenonok nincsenek is olyan sokan egy szektorban.

Kiírtják az egész univerzumot ? Mid van ellenük ? Én a Kha'ak szektorba mindenemet bevittem de épp csak elég volt hogy ne veszítsek egy hajót se.

RJoco
Ashley-jal még nincs is gond, de ha hajókat akarsz módositani, akkor mit csinálsz?
Kiszeded az aktuálisból, majd berakod az újakat, csinálsz egy ship.dat-ot, amit aztán átnevezel?
Mondjuk nem hülyeség, de nekem a migráció jobban bejött.

lol, asszem túl lõttem a célon, amint megérkeztem omicron lyrae-ba az egész rendszer teljesen üres volt. És a környezõ rendszerek is üresek voltak, illetve tele voltak Xenonokkal. Innentõl érdekes lesz a játékmenet <#eplus2><#eplus2><#eplus2>

Köszi
annyi az egész hogy le írod egy papírra hogy melyik modot fájlát melyiknek nevezted át (hogy sorba legyen) és átmásolod. Tökéletesen mûködik, nekem kb 25 cat és dat fájlom van ami kb 9 új modot jelent.

mer mért? o.o

RJoco
Hát ez nem jó ötlet, mert könnyen el lehet ba...ni a játékot.
Én jártam úgy vele.

vagy átnevezi xx.dat, xx.cat fájlba és false patchként használja.

RJoco
Ha XTM-et is használsz, akkor kicsit nehezebb az Ashle's Fab-ot együtt használni a Costum hajókkal.
Annyi az egész, hogy fogod a Mod Manager-t és a mod könyvtárban található ship.dat és Ashles.dat (vagy valami hasonló) migrálod egy .dat fájlba.
A Selected Mod-nál meg kiválasztott ezt az egyesitett fájlt.

Jól hangzik. Kipróbálom majd azt is. Egyenlõre nem raktam fel,mert el akarok csípni még egy Kha'ak ladikot.

Kaptam egy fülest, hogy 14,11 koordinátákon (Kha'ak szektor) sok roncs van. Ki is lett takarítva,de a probléma az, hogy nem lehet velük semmit se kezdeni. Szóval megszívtam oda nem éri menni roncsokért.

Nem kéne, mert az ashleys fab nem rak be új hajókat. Az csak a meglévõ gyárakat rakja fajonként 1-1 db spéci hajógyárba és csinál belõlük XXL méretût is. Hajókból csak a faj alaphajóit teszi a gyárba...

Phoenix lord
elöfordulhat hogy a pluginmanagerrel feltett hajók összeakadnak az asley fab moddal?

Ha nagyon harcolni akarsz, menj le a jobb alsó sarokban lévõ Kao's Mistake-be. Nem véletlenül ez a neve. Mögötte van az egyik Khaak fõ szektor és folyamatosan jönnek befelé. Renegteg feljavítható roncs is van, csak elég veszélyes a meló...

Kedvenc üzenetem: Warning! Destroyer arrived sector... (vagy valami hasonló)

Valamelyik kalóz tegnap lerakott egy Squash mine-t az egyik kapu elé. Ahogy beugrottam, már csak a figyelmeztetést hallottam, hogy squash mine! és robbantam.

Seizwell nyugati kapujában meg ott dekkolt egy Paranid Amranth és amíg délrõl be nem léptem a szektorba, ott ácsorgott. Ahányszor megpróbáltam nyugatról belépni, felkenõdtem rá és azt a 3x125 MJ pajzs se bírja...

Kell a Cycrow féle Plugin Manager. Ezt telepíted, amjd ezzel aktiválod a letöltött spk-kat. A reunionhoz két scriptet (pontosabban script csomagot, ez az spk) kell telepíteni.

kiegészíteném:
Race Invasions. Ezzel az egyes fajok egymás ellen intéznek támadásokat. Elég gyengén fizet, ha reagálsz a segélykérésekre (gyakorlatilag amit kapnál a kilõtt hajókért az adott szektorban), de reputációnövelésre egész jó. Kicsit veszélyes a Race Response flettel együtt, mert az invázió hírére a gyorsreagálású erõk is beugrálnak a megtámadott szektorba és ha nem vagy nagyon baráti, hirtelen két tûz között találhatod magad, de ettõl lesz érdekes a dolog.

Másik kedvencem: Mercenaries Guild Szintén mindenféle támadásokat kell elhárítani vagy épp elõsegíteni az egyes fajok közötti harcokban. A BBS-ekben tudod felvenni a küldetéseket. Szektorokat kell megtámadni vagy megvédeni gyakorlatilag megadják, ki támad, hol és azt, hogy mely szektort nem érhetik el a támadók. Ha 30%-uk átjut, vesztettél és nem kapsz egy kanyit se, ha nyersz, akkor megkapod a védelmi díjat, plusz a hajókért járó díjat és a szétszórt cucc meg hajók is a tiedid lehetnek. Fontos, hogy addig, míg az utolsó elhagyott ahjót is össze nem szedted (claim) és ki nem küldted a szektorból, nem ér véget a feladat. Ha közben kimész, vagy dokkolsz, ugrott a végrehajtás és vele a pénz...

Vannak állomás védõ és romboló küldetések is.

Az RRF itt is beleszól a buliba.

A xenon migrations scriptet hard fokozatra betenni az rrf nélkül, sok kihalt szektort fog eredményezni. Egyedül nem tudod megóvni az egész univerzumot, így a xenonok szép lassan, de biztosan lerombolják a szektorokat, a sajátjaiktól kiindulva. Nem veszik át, csak szétlõnek mindent, amit érnek. Az RRF kordában tartja õket és rengeteg elhagyott cuccot lehet találni. Tegnap pl egy Goner Nebai-t találtam, félig szétlõve (9 milla volt a feljavítás), de teljesen felfegyverezve.

Ha letöltöm a debris scriptet, hova kell tennem? És van e még bármi más tennivalóm vele?

Újra kezdtem XTMben X-Treme módban... <#eplus2>
jó neked, nekem csak 6 taxim van (discoverer), egy Buster Sentinel amiben ülök, meg most vettem egy Mercury-t. Ja és Aspiring Explorerként kezdtem, elsõ dolgom az volt hogy felfedezzem az univerzumot, már csak a Terran szektorok maradtak.

Jaj de fincsi <#finom> Sajnos épp dolgozom,de amint végzek feltétlen kipróbálom.
Van nekem most pár apróságom. Leviathan, Xenon K,Kha'ak Destroyer,Galleon.

Csak hogy a kissebbeket említsem <#vigyor>

Fenem a fogam még A Paranid M0-ra meg persze az otaséra is. A Terran hajók valahogy nem tetszenek. Randák.

Ámen !!!

ám vigyázz, ezekkel a scriptekkel együtt+ ha nehéz fokozatra állítod õket az AL PLUGINS beállításoknál, akkor kb olyan rohadt nehéz lesz mint most nekem: ore beltben voltam, el akarok jutni a terran rendszerekhez, ám kell egy kis kitérõ akeela's beaconbe energia cellákért. Nos mondanom se kell, amint megértkeztem, 3 khaak destroyer és egy kisebb khaak ambush szúrta ki a szememet. Megemlítendõ, hogy itt a Khaak M5-ösök kamikazeként is funkcionálnak, ám akkor rögtön felrobbansz velük, ha erre kerül sor.

Szal meghaltam, visszatöltés, kivédtem õket, felszedtem néhány drága konténert, és átrepültem Light of Heartba. Nos mit látok? 2 Khaak destroyer a kapu és az equipment dock között >_< Szal az a lényeg hogy ilyenekre kellesz számítani ezekkel a modokkal, és bizony néha a béke jobb, így egyáltalán nem fogsz tudni kereskedni, továbbá már nem lesznek olyanok hogy "biztonságos rendszerek". Ráadásul több unkown sector mögött khaak hadihajók sorakoznak, illetve övék a sector.

Kössz. Nem baj,csak legyen. Utálom, ha csak néma csend van. Jó ez a kereskedés meg minden,de tök unalmas harci része így. Elvégre minek vannak Irdatlan nagy és pusztító hajóink, ha nyugi van ? <#kacsint>

Ezer köszönet ! Remélem ezekkel lesz már buli ! <#kacsint><#gun>

no nézzük csak, ha plusz inváziókat akarsz akkor ott vannaka

-Improved Xenon
-Improved Kha'ak
-Xenon migration
scriptek.

Ha azt szeretnéd hogy a fajok reagáljanak is egymás illetve a te fenyegetéseidre, akkor rakd fel a "Race Responce Fleets" scriptet (RFF). Nekem egészpontosan e scriptektõl igazán ellenséges az univerzum, és mondhatom jól megférnek egymás mellett. APropó, most az RFF új verziója alpha változatban van megint, szal azt egyelõre ne töltsd le addig amíg nem lesz béta.

improved khaak
improved xenon
RFF 1.7 stabil verzió (ezt töltsd le)
RFF 1.8 alphaXenon migration

Továbbá van még egy script, ám nem tudom hogy mûködik-e XTM-el, én speciel már nem használom. A script lényege hogy aktiválja a Yakikat, és az Xtended Comm. billentyûvel beszélhetsz velük. Én a helyedben nem raknám fel XTM-hez, ám mindenesetre jó script, már használtam.
Yaki Armada

RJoco: thx :D

RJoco
A játék nem gyenge benne, de a géped hamar gyenge lenne hozzá.

Amúgy vannak scriptek, melyekkel lehet plusz csatákban résztvenni. Tomonor nagyon otthon van ebben, várd meg õt.

Ha esetleg President's End-ben újjáépited az állomásokat, oda kelleni fog a védelem, mert elég sûrûn fognak megjelenni Kha'ak Cluster-ek.
És ugyanez igaz Ore Belt-re is, ha esetleg oda akarsz rakni néhány állomást, esetleg komplexet.

Van egy goner Ozias-om. Csak gyártották valahol. vagy ez ilyen semmibõl van hajó ? Érdekelne ha van több is mert nagyon tetszik <#finom>

Asszem ezért nem teszek fel scriptet. Az alapjátékban ezek szerint nem lehet elfoglalni szektort ? Egyáltalán ki lehet pucolni ?

Úgy hiányolok ebbõl a játékból valami igazán ütõs csihi-puhit. Néha meglátogathatna néhány kha'ak vagy xenon flotta. Akkor lenne értelme a seregemnek.Esetleg begerjedhetnénak olykor a fajopk és lenne 5 szektor villanásnyi csata.

A leviathan-t is lassan megjavítom,ugyanis 51%-szerkezetpontal cap-oltam. Jó lenne ha lennének olyan csaták amibe érdemes is bevetni. Nem csak 1-2 Xenon J meg egy rakás M.

Erre nincs valami gyógyír ? Szerintem irtó gyenge a játék ebben.

Van egy goner Ozias-om. Csak gyártották valahol. vagy ez ilyen semmibõl van hajó ? Érdekelne ha van több is mert nagyon tetszik <#finom>

goner shipyard? nemnagyon tudok olyanról o.o

öööö Sector takeover scritp kell hozzá, és asszem félóránként 5000 cr-et vesz le egy-egy állomásért. Szal ha 5 állomásod van a játékban, akkor 25000 creditet adózol félóránként. (nemtuti a félóra)

Apropó. A Goner shipyard hol az ördögben van ?

Adó ??? X3-ban ? Mikor? Hol ? mennyit ? Miért ? Én még nem láttam olyat, hogy levontak volna bármit is a számlámról.

Hogy megy ez ? Mennyit kell fizetni és mennyit fizetnek nekem ?
Ehhez csak egy trading stationt kell egy bizonyos (gondolom kiürített) szektorba rakni ?

továbbá neked nem kell adóznod többé. Bárcsak Magyarországon is így lenne... :<

RJoco
Mondjuk lehet kipucolt xenon szektort elfoglalni.
Ennek az az értelme, ha más fajok gyárai betelepülnek a szektorodba, akkor adózni fognak neked.
Nameg azért mégiscsak van egy szektorod... vagy több...

Szóval neked erre kellett. És akkor mi van ha a tiéd lett ? van bármi befolyása a játékra ? Lehet mondjuk kipucolt xenon szektort így elfoglalni ? vagy hogy van ez ?

RJoco
Hát sajna a Trading Station-nal sem President's End-et, sem Memorial of Light-ot nem tudtam magamévá tenni. Viszont Unknown Sector-t sikerült.

Vitez77
Ha nem fontos neked az "unmodified" tag, akkor be is csítelheted, ami ebben az esetben nem is cheat ;)

&#22825;&#20351;&#12383;&#12385;&#12399;&#31169;&#12434;&#35211;&#23432;&#12427;

Köszi a segítséget.

Az alap küldi is megvan, 2 komplex, és az összes barátságos szektorban kihelyezett adv. satelite. Ráadásul rengeteg reputáció mindenkivel...

Szóval van mit veszteni. <#idiota>
RJoco
Hali!

1. Persze, van. A kisebb hajókból ugyanúgy ki szoktak ugrani, csak ritka eset. Van valamilyen script is, amivel a nagy hajókból tudod kiugrsztani õket. Persze ehhez sok türelem és rengeteg visszatöltés kell.

2. Az SPP-vel én sem szoktam foglalkozni. Asszem XTM-ben már helyesen irja. Mondjuk sztem lényeg, hogy azért ne 0-ásba rakd.

3. A másodlagos alapanyagnak nagyon nagy szerepük van, ha pénzt akarsz keresni. Ugyanis az ilyen gyárak drágábban veszik, mint azok amelyeknél elsõdleges. A saját gyáraidnál nincs másodlagos alapanyag.

4. Van. X3-X3 konverternek hivják. Viszont ha ilyet csinálsz, akkor számits arra, hogy az összes hajódat újra kell tuningolni. Asszem ilyen dolgokat mûvel. Ha ki akarod próbálni, akkor egy X3-as Vanilla hajóval repülj lehetõleg egy üres szektor peremére, ahol nem látsz semmit. Majd mentsd el és azt konvertáld át. Érdemes új telepitést csinálni és a mentett állásokat is biztonságos helyre rakni, ha késöbb vissza akarsz térni.

Amúgy ezekszerint csak a BalaGi küldit csináltad meg, igy az sem nagy veszteség, ha elölrõl kezdet. Szerintem.

Hali,

1 nem cimbizésre gondoltam, hanem addig lõni, amíg a pilóta kiugrik. Xenon M,L,XL már van. Én a Yaki és a Ka'ak hajókra kérdeztem, hogy ott van e erre esély.
4/b nem kell lemondanod....csak újra kell csinálnod <#nyes> Kárpótlásként kapsz egy csomó küldetést, ajándék hajókat és megvehetõ/elfoglalható hajókat. Szerintem mindenképpem tedd fel.

Ha vacilálsz, akkor tegyél fel máshova egy X3-at és arra telepítsd az XTM-et. De vigyázat !! A mentések asszem 1 helyre kerülnek akkor is. Ergo : nehogy fellül írd õket. De a guruk majd megmondják a frankót. nekem még nem kellett a mentéseket mentenem <#kacsint>

Hi !

Nem vagyok profi,de azért:
1 Szerintem kizárt eset, hogy a xenonokkal cimbizzél. Otas HCF-el el lehet viszont foglalni akár a Xenon K -t is.Asszem viszon ez nincs az alapban....
2 Az egyes galaxisok leírásánál valóban van a nappal kapcsolatban megjegyzés, azonban én az eladható termék alapján döntöm el, hogy hol legyen a komplexum.
3 a játékos segítése a cél. Ha neked van olyan gyárad akkor nem kell a másodlagos cuccokkal folgalkozz,de beszállíthatsz a gép által irányított gyárakba.
4 Tudomásom szerint van X3=>XTM konverter,de ahogy olvastam elég pocsékul mûködik. Bár ez régi infó. Talán van már rá megoldás(google)