X3 - Reunion

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

engem az a meglepei már az elején meglepett elõször... szerencsére rögtön észleltem és kilõttem õket... nos ez akkor volt amikor elõször játszottam az X3:reunion-al, röpke 3 éve :Ð

Néha megesik, hogy a kígyó elesik. Mondta a kobra, és eldőlt jobbra.

RJoco
Ha már ennyire érdekel titeket a meglepi, akkor elárulom.
Mikor visszamész a másik Unknown szektorba néhány automata pilótás hajót el fogsz veszíteni. Ugyanis a kapu környéke alá van aknázva. Ha nem szembõl mész, ill. visszafelé kitérsz - BummBumm

Van egy Komplex Seller nevû script, amivel vételi áron lehet eladni a gyárat. Elötte érdemes kipakolni.

Warning! Cargo bay open, shields are down!

csináltam egy Sohnen küldetést. engem már szeretnek:) na jó annyira nem csak nem nyírnak ki... találtam egy M6-ot multkor... belekötöttem mondom nézzük mit bír... eclipse 3 lövés volt neki:(
van egy komplex relocator script. azal át tudod helyezni (szét tudod szedni). megvett gyárat én még nem tudtam eladni, csak teherhajóval együtt... de az meg nem költséghatékony....

lehet hogy van rá script...
maniac78
El tudom adni a complexemet, ha még van benne áru? Vagy csak én bénáztam, vagy tényleg nem ment.

Forget Khaak and Xenon, the wife is the biggest threat to my Empire! Rank: Conqueror / Mogul Capt. Yacht: Teladi Hawk (ISN Katalin)

NONPLUSZULTRA
Számoltak itt már be Sohnen meglepirõl is vontatás közben...

ALL I WANT IS WORLD DOMINATION

ha már le akarjuk lõni a meglepi... az xtm ben nem a 3 teladi falcon a meglepi hanem nálam pl a 2 unknown sector közti kapun ahogy átjöttem rámugrott kb 15-20 pirate...és nem harrierek... 30 millió alatti hajó azt nem élte volna túl...
pfff, nem nagy cucc hogy jön egy teladi kalóz és üzen neked...

vannak furcsaságok a játékban:

pirate harrier szemberepül 8 db beta PPC löveggel, miközben azok lövik... hm... még van mit finomítani az AI-in...
maniac78
Mi volt a meglepi? Én semmire sem emlékszem. Légyszíves áruld el! <#ijedt>

Forget Khaak and Xenon, the wife is the biggest threat to my Empire! Rank: Conqueror / Mogul Capt. Yacht: Teladi Hawk (ISN Katalin)

az xtm ben szerintem ez vékony lenne. (Pl ezért tetszik az xtm:):))
a cerberust majdnem szétkapták... ha nem hívom oda az egyik titánt akkor szét is szedik.
alappal játszóknak: cerberus 3Gj pajzs...
Kockalovag
Juj meglepi??<#vigyor2>
Hat mostanaban egyre jobban lekot a gyarak-complexek telepitese, a megfelelo termelesi helyek keresese, a kereskedo flotta bovitese. A kuldeteseket se kezdtem meg el, majd ha kicsit laposodik a helyzet <#wilting>

Win7 64bit - AMD PHENOM II x4 955 - ATI Radeon HD 5750 1GB - 4GB RAM - KINGSTON 128GB SATA2 SSD+HITACHI 2000GB 7200rpm 32Mb

RJoco
Én anno a BalaGi-t egy Mamba Raider-rel csináltam meg, meg az ott lévõ hajókból szereltem fel az erõsebbeket. Vontatóhajónak a Nemesis-t használtam.
Mikor átérsz az elsõ kapun, egy kis meglepetés fog várni, amit leirások sem irnak. De nem lövöm le a poént! (Legalábbis nálam volt meglepetés, nem is kicsi...)

az alap játékban a bala gi küldetéshez nem is kell oylan egetrengetõen nagy sereg. xtm ben a kalózok nagyon jönnek.
szerintem jó az xtm. az alap játék 10-15 nap játékidõ után már nem ad kihívást. persze az xtm se ugy ahogy az alap régen. de azért van benne újítás és abban lehet gyönyörködni:)
Kockalovag
Ez manapsag annyira nagy szam?<#nyes>

Win7 64bit - AMD PHENOM II x4 955 - ATI Radeon HD 5750 1GB - 4GB RAM - KINGSTON 128GB SATA2 SSD+HITACHI 2000GB 7200rpm 32Mb

Végre valaki aki nem XTM-ezik...

csak XTM

Kockalovag
Nincs Cerberusom, a sima 2.5-tel tolom. Gondolom XTM-ben van benne. Ha meg simaban is akkor elneztem<#gonosz1>

Titánnal nem lehet vontatni nem megy rá a tractor beam:(. Cerberus viszont jól teljesít:) bár egyszer így is szinte 0-ra lõtték a pajzsot, pedig egy titán fedezte a közlekedést.
Kockalovag
Ha veszek egy Titant, felcuccolom, akkor menyire nehez a Bala Gi?

Huha szép lett a bala gi küldetés az xtm ben... kicsit agresszívek a kalózok...:)
RJoco
Ez bedokkolásra ugyanúgy igaz.
Ha nem vagy a szektorban, akkor szépen egymás után bedokkolnak. Ha bent vagy, akkor csak mennek összevissza, hogy elkerüljék az egymásba ütközést, aztán másnak ütköznek...

RJoco
Nekem már van saját Sohnen hajóm! Kettõ is!
Igaz, az egyiket a HQ-ban már szétkaptam...

NONPLUSZULTRA
Talán kellene egy ötletbörzét tartani, hogy melyek most a legtrendibb modok, scriptek és segédeszközök, amik perpillanat kompatibilisak a játékkal, és nem akadnak össze egymással.

Én mindössze az XTM-et használtam, a Scorp Mappel,
továbbá megpiszkáltam a Yaki/terran notorietymet,ezekkel önerõbõl egy remek kis birodalmat kovácsoltam, majd az egész játékomat elqrtam az LV's Cheats-el, dobhattam ki az egészet - pedig csak egy saját Sohnen hajót szerettem volna...

nem az a baj hogy egyszerre indultak, hanem az, hogy Walzer bennt volt a rendszerbe, mikor kidokkoltak a hajók. Ha mondjuk egy másik szektorból adod ki a parancsokat nekik, akkor nincs 3D Mesh, és nem tudnak ütközni, csak adatok végülis.

Honnan lehet ezt letölteni? Amaro oldalán nem láttam..:( tudnál adni egy linket? köszi elõre is!
No, lehet, hogy majd egyszer megteszem. Pillanatnyilag X3 2.0, no mod, no script, no cheat. Végig akarom tolni így, aztán jöhet XTM és mások. M3-on 125MJ télleg elég durva. Bár nekem az M6 osztály a kedvencem. Még lehet vele manõverezni, de már elég erõs, hogy nekimenjek bárminek. Az M2 manõverezhetõsége szerintem kizárólag szintaktikailag nevezhetõ annak...
Igaz, nem is arra készült.

Si vis pacem, para bellum.

Nekem nincsenek, én csak használom õket. Élvezetesebbé teszik a játékot. A PiloteAI bevisz egy csomó plusz lehetõséget. Kiképzés, önállóan manõverezõ, feladatokkal ellátható wingek létrehozása, kiugrott "élõ" és AI pilóták begyüjtése, leadása, stb...

maniac78
Próbáld ki a Kea kalóz verzióját! Über brutál! Scale Plate Greenben kószáló P Raiderek kíséretét szoktam felaprítani vele! Nagy raktér, viszonylag gyors is, 125MJ military pajzs, na és 6 A-HEPT! Az M3+ elitje!

NONPLUSZULTRA
Úgy tûnik SaGa-nak mindenre van egy jó kis scriptje <#eljen>.
Én azt mondom egy kis türelem is megteszi.

A múltkor elemezgettétek, melyik vadász mi ellen jó, meg nem jó. Nos, egy kis ügyes taktikával a Novával szétkaptam egy 8-10 hajós Xenon M3-M4 flottát. Egy küldetés során kaptam a nyakamba õket.

Si vis pacem, para bellum.

Az volt a baj, hogy egyszerre indultak. Ennyi hajó nem képes egy állomásnál ki-be dokkolni. Ha felteszed a PiloteAI scriptet, némileg javul a helyzet. "értelmesebb" AI kerül a hajóidba, ilyen esetben pl sorban állnak, míg le nem tud mind szállni, vagy lesz elég hely az állomás körül a kidokkoláshoz. Idõnként idegesítõ is, mert ha sikerül egy nagyobb csata során sok roncsot összeszedni és elirányítani a legközelebbi shipyardra, órákig szuttyognak körülötte, ha nem adom el gyorsan a már bedokkoltakat...

Hm.
vettem 2x 10 db mercury-t. folyamatosan adtam ki nekik a parancsot.
5 darab "mercury was destroyed by federal argon shipyard"
szép passzív szerkezet, de vajon én miert nme tudok gyönyörködni benne...:(:(:(:(:(:(

SETA nélkül és nem akadt a játék!!!

szerintem az uj xtm-es épületek egy része öli a hajókat.... de ez csak megérzés...
ha fent van a Sector Takeover script, és leigázol egy rendszert (elpusztítod az összes állomást, illetve csatahajót) akkor beraksz egy Trading Stationt és a tiéd lesz a szektor. Amúgy ha nincs fent a script, akkor újraspawnolja õket a gép.

Tisztelt tapasztaltabb kollégák:
Hogy tudjátok: a kalóz xenon és khaak flották/egységek azok végtelenítve vannak a játékban vagy elõbb utóbb azért kicsit csökken a számuk?

Xenon szektort érdemes kitakarítani? nagy hajók dobnak értékes cuccokat?
RJoco
A nagyobbakat azért is érdemes gyártani, mert a te hajódra is jó lesz késöbb és nem kell úgy összevadásznod az univerzumban.
A kisebbek szintúgy, fõleg ha használod a Combat Pilot, Task Force scripteket.
Amúgy meg bármely EQ-ban el tudod õket adni, ahol nincs jelen a listában bedokkolás elött.

sajna a helyzet nem ilyen egyszerû. Még sosem láttam ware-t körforgásban a játékban, amikor megveszi egy pilóta, az bedokkolván egy trading stationbe, eltûnik a raktárából a ppc.

Kockalovag
Legalabb lessz kit leverni<#eplus2><#hehe>

maniac78
Hát nem látjátok mire megy ki az egész?!

Amit legyártotok és eladtok, ki fogja megvenni? Kinek van a legtöbb csatahajója, amire a legtöbb GPPC felfér?

Hát persze, tudtotokon kívül fegyverkezitek a Xenonokat. <#nevetes1><#nevetes1>

hát nem sokáig van a gyárban az biztos...:):) nagy rá a kereslet...
Kockalovag
Ez a PPC nagyon fogy remelem tuti, mert van 110 millam befektetni valo cr-em, es akkor mind beleolom a PPC-be.

1 db gamma ppc gyártási ideje asszem 5óra 40 perc... de ezt most fejbõl ment... de 5 felett van... és fél milla haszon van rajta...viszont nagyon fogy:)
maniac78
Hát meg kell hagyni, ezt nem gondoltam olna hogy ennyire idióták!
Kipróbáltam én is az Arrowval .............. no comment, már csak el kell szállítani és összeszedni a cuccost. Ez még fejlesztés alatt. Attól tartok eltûnik mire elcsalok mindenkit és össze tudnám szedni.

Amúgy szerintem kis kaliberû fegyvert gyorsabban gyárt, de egy nagyobbnál, ha a termelési idõt és darab/árat nézzük egy súlyban lehet. Hangsúlyozom csak szerintem.

Kockalovag
Regebben olvastam meg nemtudom ki irta, hogy az igazi penz a fegyverekben es a pajzsokban van. Na mar most nekem van 1MJ pajzs gyaram jol is viszik, a kerdes hogy erdemes nagyobb (5-25-125MJ) gyarakat telepiteni vagy azokat mar nem viszik annyira? Ugyan ez fegyverben, erdemes kisebbeket gyartani?

RJoco
Hát ez inkább egy raktár, amit a komplexedhez tudzs csatolni. De csatolás elött meg kell adni, milyen dolgokat akarsz benne raktározni, mert asszem csak 5 félét tud.
Igy pl. a GPPC gyárad raktárkészlet helyét tudod növelni.

valaki meg tudja mondani a complex warehouse xl az pontosan mire is jó?
elsõre azt hittem olyan, mint egy lebutított HQ vagyis raktár... de valahogy a benne lévõ parancsokat nem telejsen értem. valaki fel tudna homályosítani? elõre is köszi
RJoco
Azért volt már nekem olyan Starburst-öm, ami 1510-zel repesztett.
Persze az Arrowot is lehet igy tuningolni.

RJoco
Mertis?
Azt nem mondtam, hogy közben én nem lövöm!
Amúgy nem rangra ment, hanem CPU küldi volt. És a Creditet megkaptam érte...