X3 - Reunion

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

amugy a starburstnél még gyorsabb az arrow😊 vagy 200-al még+ban😊😊
és az a legjobb benne hogy semmi +rankot nem kapsz érte... <#hehe>

Néha megesik, hogy a kígyó elesik. Mondta a kobra, és eldőlt jobbra.

igen ez könnyen lehet. P4 2.6, 1,25 Giga ram és Gf7300 Gt(256DDR3). nem épp az ideális, de azért az ajánlott kategóriába még belefér... de valszeg ez lehet a gond... mert néha beszaggat a játék.
RJoco
Xenon állomást már lövettél szét Xenon hajóval?
Én igen!
Nagyon muris, ahogy a saját állomását lövi <#gun>

Warning! Cargo bay open, shields are down!

RJoco
Valószinû a géped kicsi. Nem képes kiszámolni a megfelelõ vektorokat és ilyenkor elõfordúl hogy 1-1 hajó nekimegy valaminek. Fõleg, hogy neked sok hajód van, ezért baromi sokat kell neki számolnia. A dolgot tetézi, hogy mikor elinditod a SETA-t vagy leállitod, akkor nagyobb a veszélye az elszámolásnak.
És nem kell, hogy a rendszerben légy.

Kockalovag
Ennel egyszerubb a tortenet, most van par comlexem meg mezei gyaram, es akartam valami hasznosat csinalni, nem csak siman SETA. Emlekeztem hogy itt valaki emlegetett valami versenyhalyot, na mondom ez kell nekem, nyitott tetos sportverda. Meg is szereztem es elkezdtem feldderiteni a sectorokat. Mit ad isten, betevedtem a Xenon sector 598-ba. En mint kezdo nem lattam meg Xenon K-t. Mondom egy mentesvisszatoltest meger. Odarepesztettem, korbejartam parszor, huuu meg haaa kiraly. Elindulok a kov sector fele, mikor eszreveszem hogy felen van a pajzsa<#eplus2>. Hat a kretenek lottek engem, es persze baromi gyors vagyok, nem talaltak el, csak a tarsukat, na tobb se kellet nekem, uzsgyi vissza es koroztem meg korulotte masfel ket percig<#gonosz2><#eplus2><#hehe>. Az idiotak a sajatjukat lottek le<#vigyor2>

Win7 64bit - AMD PHENOM II x4 955 - ATI Radeon HD 5750 1GB - 4GB RAM - KINGSTON 128GB SATA2 SSD+HITACHI 2000GB 7200rpm 32Mb

maniac78
Szerintem felpakolt rá 4*10Gj pajzsot és egyszerûen legázolta <#nevetes1>.

Forget Khaak and Xenon, the wife is the biggest threat to my Empire! Rank: Conqueror / Mogul Capt. Yacht: Teladi Hawk (ISN Katalin)

Mit? A Starburst, ha jól emlékszem egy fegyvertelen versenyhajó. Baromi gyors, de fegyvert nem lehet rá tenni...

Kockalovag
Most annyira buszke vagyok magamra, hogy ide is le kell irjam, Starbustel megoltem egy Xenon K-t <#smile><#smile>

Win7 64bit - AMD PHENOM II x4 955 - ATI Radeon HD 5750 1GB - 4GB RAM - KINGSTON 128GB SATA2 SSD+HITACHI 2000GB 7200rpm 32Mb

Bocs, az a link a TC verzióra utat, itt a Reunionos változat.

Mondom: M.A.R.S. Turret Control. Garantáltan nem lõnek a tornyok a védett/baráti/semleges állomás felé. Ha az összes "nagy" hajónak engedélyezed a használatát, nem lesz cheat jellege. Amúgy sem, mert ha ki akarod használni a képességeit, 2 különbözõ (védelmi és támadó) fegyverkészletet kell a raktérben tárolni, ami rendesen lezabálja a helyet.

Kellemes "mellékhatás", hogy a harci drone-ok automatice összeszedik a széthagyott cuccot. Nekem már vonszoltak a hajó felé egy Mammutot is, amit leamortizált egy xenon flottaharc...

lehet... nem tudom... bár az is lehet hogy ez normális... ugyanis van vagy 100-120 mercurym meg pár hadihajó. de nem tom mi a gond. és persze mindig akkor jön elõ ez a probléma ha elfelejtek jó sokáig menteni.😞
amugy átkonvertálás:
olvastam 1-2 tippet hogy lehet xtm-ben pénzt csinálni... namost nekem a hagyományos gyárakat rakok és termelek volt igazán szimpatikus, viszont xtm es kalóz tevékenység miatt kell sok hadihajó is.. szóval nehéz lett volna ujra kezdeni ezért konvertáltam a régit... persze sok hibával és sok elveszett egységgel/gyárral. de azért marad is 😊
maniac78
Nem lehet, hogy átkonvertáltad és az kevert be? Nálam sosem volt ilyen probléma.

Forget Khaak and Xenon, the wife is the biggest threat to my Empire! Rank: Conqueror / Mogul Capt. Yacht: Teladi Hawk (ISN Katalin)

haladok mászkálok közben. de nem 0 sebességgel pénzt termelek... csak teszem a dolgom. és nem abban a szektorban ahol vagyok.😞
kiábrándító. csomó dolgot csináltam amit most tölthetek vissza és ujra...:S
NONPLUSZULTRA
mennyit SETA-zol közben?

ALL I WANT IS WORLD DOMINATION

maniac78

ilyen csak akkor történhet meg ha abban a szektorban van amibe te vagy.

a tököm televan az xtm-el. amióta felraktam folyamatban döglenek a hajóim, de nem az ellenség lövi le õket csak nekimennek vminek... nincs vmi javítás hozzá? átlag óránként 1 hajó... volt már hogy a fullra felszerelt titán egyszer csak megmurdelt... nekiment egy gate-nek vagy vminek... és az alap játék ezt nem csinálta...😞😞😞😞
hehe. nem beszélve ha a titánon a gamma ppc tesz hasonlót😊 6-7 km-rõl 😊 az nagyon mókás:S:S
RJoco
Azért arra nem árt figyelni, hogy amely golyók nem találnak, hova is csapódnak, mert lehet, hogy akaratlanul is, de lelõttél néhány Teladit, vagy állomásaikban okoztál kárt. Csak a nagy hajófoglalás közepette észre sem vetted.
Ha Hyperionnal állomás közelében lövöldözöm, akkor a Turreteket mindig kikapcsolom vagy rakétavédelemre állitom, mert azok nem nézik, hogy épp állomás van a háttérben lõtávon belül, csak tüzelnek.

Akkor meg ne foglalkozz a teladiakkal😊 kit érdekelnek... 😊
maniac78
Kihagytam a küldiket és mint írtam kizárt, hogy a tudtomon kívûl lõttek volna! Ezért a kevés hajóm 6 Titan (ebbõl 4 dokkol feltöltésre vár, 2 Cardinal's Domainben parkol, parancsra vár, én is itt vagyok), 2 HCF szintén itt parancsra vár, 1 Aegir és 1 Hawk szintén itt dokkol (készül a csapda )<#gun>. A másik 11 hajón meg nincs is fegyver, de ha lenne egyik sem ellenfél egy vadásznak, nemhogy egy szektornak. Passzolom én is mi lehetett a baj, de cheattel megoldottam. Sajna ez maradt, mert korábbi mentésem nem volt és túl sok forgott már kockán.

Elég sok idõbe telt az a 4 Reaver, 2 Carrack, 1 Galleon, 1 Xenon Q, 1 Xenon J, 2 Khaa'k M6-os és a fene tudja hány P Raider és TL. É nemtom hány katona lelte halálát közben <#rinya><#rinya>

nekem is volt most hasonló bajom és találtam megoldást.
valamiért a Titánomon átállítódott a friend/foe státusz és a paranidoknak egy fél hadseregét levadászta a drágaságom... mondjuk ez még a küldetések "utózöngéje" volt asszem amikor almankets...fenetudja,hogy hívják cimborái akartak megnyúvasztani... és akkor állítodhatott át hûséges hajóm. ha van mentett állásod probáld meg a global commands/transmit to all reachable properties-re kattintva átállítani akkor elvileg nem lesz baj.
maniac78
Utóbbi tuti nem, elõbbi szintén zenész. Az összes nagy (M7 és M2) hajóm dokkol vagy egy maréknyit én használok cappelni, a maradék 10 (igen csak 10) kereskedõm meg nem is lõhet, mert nincs mivel. Egy Orcám messze az aszteroidák között vesztegel PTNI-ben fegyver nélkül, más hajóm meg nincs.
Szóval ezt már körbejártam én is! Viszont a többi fajjal ugrásszerûen megnõtt a repum, valamit nagyon jól csinálhatok! 😄

A teladik mindenkivel jóban vannak, így elég nehéz náluk rontani. Két eset van, ami miatt haragudhatnak náluk:
- kalózkodsz a rendszereikben (azaz kalózon, yakin, xenonon és khaakon kívül másra is lõsz)
- rossz helyre raktál valamit és sok teladi hajó felkenõdik rá...

RJoco
Olvasd el a 16495, majd a 16497-es hozzászólást. Azok következménye.
Mert ha nem Terran rendszerekben lövi a kalózokat, akkor nem kaptam választ a kérdésemre.

Hogyan csinált oly nagy reput?

maniac78
Úgy néz ki Cardinal's Domain tetszik néhány Reavernek, bár legutóbb eggyel fentebb foglaltam, kalóz szektorban! Megizzasztott, mert a kapukat nem tudtam bevédeni 3 Titannal, annyi vadászuk volt. De meglett, elcsaltam jó messzire az M7-est.

Ebbõl a kérdés.

Kb 7-8 szintet esett a Teladi repum. Dokkolni már nem is enged egyik bázison sem, a szektorvédelem meg céltáblának tekint. Mi lehetett a baj? Paranid szektorokban írtottam a kalózokat, olyankor pedig másféle katonai akciót nem hajtok végre, ergó nem lõhettem Teladi hajókat, a kereskedelem pedig folyamatosan üzemelt.
Mit lehet tenni?

bocsi az elõzõ sak véletlen lett Neked címezve...

amugy bárhol elõfordulhat Q xenon szektorokhoz közel. legutóbb great reef mellett traders joy-ban láttam egy csordát abban volt Q is.
nem a terran szektorokban megy a gyilok, hanem az argon határokon.😊
ahogy tapasztaltam az xtm-ben a kalózok eléggé aktívak és sokan vannak ezért írtam hogy állandóan lövöm õket, egyszerûen nem lehet kereskedni ha nincsenek bevédve a szektorok rendesen...

jah egy kérdés: xtm be gyakori hogy egy szektorba beugrik kb 3-4 cluster közel egymáshoz és elkezdenek csoportosan garázdálkodni?eléggé kellemetlen volt:S:S

szerintetek melyik a megfelelõ szektorvédõ hajó? titán kicsit lassú... de a töbi meg nem annyira erõs...(xtm es hajókat nme ismerem, még nem volt idõm vizsgálgatni õket...)
én speciel már találkoztam kalózokkal terran rendszerekben...

ám azt hol olvastad Walzer üzijében, hogy terran rendszerekben kalóz található...

RJoco
Terran rendszerekben merre található kalóz?
Én még egyel sem találkoztam, mióta XTM-mel nyomom!

pajzs regenerálódási sebessége a különbség

és nincs semmi extra csak az XTM-es küldik. Az amugy is hardcoded lenne amit megtiltott az ego.

Köszi😊😊
az alap x3-mal játszottam sokat és átkonvertáltam a kimentésem Xtended-be.😊 1 titán és 4 hyperion lövi a kalózokat szinte nonstop😊

valakinek volt már terran valhallája??? ha jól emlékszem ennek láttam 2X10GJ militaty pajzsa van... hm kicsit keménynek tûnik...

amugy a military és a sima pajzs közt mi a különbség?

még egy kérdés:
az Xtendednek nincs vmi extra storyline-ja? most nem a bbs-es küldetésekre gondolok... hanem vmi beszélgetõs repkedõsre szép csajokkal... télleg sayával vagy a don lányával nem lehet randizni😊😊😊
a kiscsaj nagyon nagyon rá van állva Julianra😊
maniac78
Hol találok még Xenon Q-t egyedül, vagy párban flangálni? Getsu Fune-n kívül, vagy egyéb nyalánkságot foglalni? Elõre is kösz!

RJoco
A Terrán repud iszonyú jó, nekem a sztori végén csak 80.000 volt, amivel a nagy hajókat nemtom megvenni.
A kalózoknál meg természetes a minusz repu, hiszen elég sokat kilõttél már belõlük. És elõbb utóbb a Yakiknál is arra a sorra fogsz jutni, nem egy barátkozós népség. NYiltan nem támadnak, de elég sokszor kaptam a hátamba rakétát...

0 = kontrol

megnéztem😊 viszont ez egy további kérdést vet fel:

terran notoriety 119,766

ez most jó vagy rossz...:S:S amugy gondolom jó mert a shipyardban az összes hajót engedi venni... de azért érdeklõdöm... gondolom a kalózokkal való - 1M az nem annyira menõ...
köszi a segítséget.😊
Az Options menüben az AI beállításoknál van egy Race Notoriety (vagy hasonló) sor. Ott szépen körkörösen mutatja minden aktiválásnál, hogy milyen viszonyban vagy a yakikkal terranokkal, meg talán a kalózokkal...

Az Xtended kommunikációval próbálkozz. Be kell állítani hozzá egy billentyût a megfelelõ menüben. Az új hajók és szektorok neve nincs benne a hangfájlokban...

Lenne pár kérdésem.
Hogyan lehet megtudni a terranokkal milyen a viszonyod? felraktam a xtm-et végigvittem a küldetést, heretic's end-bne lõnek rám, besurranva egy arrow-val a belsõ szektorokba ott meg eladják nekem a 207-milliós Tyr-t vagy hogy hívják...:S:S szerintem ez nem normális.
miért nincs a fajokkal való viszonyt jelzõ táblán terran yaki és más fajok feltüntetve. tud valaki scriptet hozz??? amugy terran hajókkal hogy lehet beszélni? c vel nem történik semmi.

más kérdés: az xtm-es új szektorok hajók és állomások nevét nem mondja be az a kellemes nõi hang. ez normális vagy csak "Ferisen" telepítettem az xtm-et😊

elõre is köszi
Kockalovag
igen, sok megoldast kiprobaltam, eddig eredmenytelenul, most hogy nemtudom meg legyozni inkabb kikerulnem, felraktam a Manage forbidden sectors, be is allitotam neki hogy ore belt kozelebe meg veletlenul se menjen. Hat, baszott ra, egyenes atrepul rajta a majomja, pedig visszaigazolo levelet is kuld a progi, hogy bizony be van allitva a hajonak a tiltott sector. Majd lessz valahogy...

Ore Beltben nekem is van érdekeltségem. Már X2-ben is kedveltem a szektort, csak macerás a Khaakok miatt. Csak egy kis trükk, inkább csak clusterek ellen volt jó, míg nem lett M6-om: Argon Primeban felbéreltem a Mammoth-ot. Átkérettem Ore Beltbe, ahol "move position" paranccsal beküldtem a sûrüjébe. Nem egy csatahajó, de jól lefoglalta õket, amíg én egyenként leszedtem a hajókat. Meg elõbb utóbb elõkerült egy-két argon õrhajó is. Aztán M6 után már nem nagyon kellett trükközni.

Si vis pacem, para bellum.

maniac78
Nekem is, csak meguntam a meghajtó zúgását, illetve így könnyebb!

Kockalovag
Mivel meg mindig ore beltbe van a Kha'ak anyahajo, kicsit szaglasztam a scriptek kozt. Talaltam is egy olyat hogy "Manage forbidden sectors". Elvileg ez megtiltja a hajoimnak hogy bemereszkedjenek bizonyos sectorokba (amit megadok. Qt: X - plugin manager v2.12 hassznalok amivel gyonyoruen be is raktam ez a dolgot, csakhogy a jatekban mar nem talalom a beallitasi lehetoseget. Egos forumon se nagyon irkalnak rolla.
Talaltam olyat is hogy "Manage forbidden areas", de azt meg leszedni nemtudtam...<#buck>

NONPLUSZULTRA
Eredeti játékom van azzal akarok játszani.... marad a Vista 64.

maniac78
A DT-é. Sorry, hogy nem pontosítottam. (4,30,2 lite)

egyik se xD TC 2.0 (sztem)

NONPLUSZULTRA
minek a legújabb verziója? Tages, vagy Oprendszer?

maniac78
Szó mi szó, a legújabb verziónál már nem volt ilyen gondom! Próbáld ki te is vele!

tages tages tages... Egyszer úgyis kiveszik majd a TC-bõl is...