X3 - Reunion

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

RJoco
Ez szép!
Én életemben nem foglaltam el még hajót, csak OWP-t.
Leirhatnád, hogy a fenébe tudod igy irányitan!
Egyszerre kormányozni és lõni a pajzsot, közben átküldeni a katonákat és még maradjon annyi a pajzsból, hogy gyorsan ugorni tudj...
Ez szép!

Warning! Cargo bay open, shields are down!

maniac78
Asszem kezdek belerázódni. Ne értsétek félre nem nagyképûsdi, vagy felvágósdi de most számoltam össze és 3 Galleon, 2 Xenon Q, 1 Xenon J, 5 Carrack, 1 Darius és 24 Reaver került saját kézre, az aprólékról nem beszélve (P Raiderek, P-k, teherhajók, egyéb korvettek, amiket nem tartok nyílván.

Szerintem ez a leggyorsabb pénzszerzõsdi!

Forget Khaak and Xenon, the wife is the biggest threat to my Empire! Rank: Conqueror / Mogul Capt. Yacht: Teladi Hawk (ISN Katalin)

maniac78
Nekem nem jöttek folyamatosan, egyetlen alkalmam volt ott egy Q-t foglalni, azóta nem is láttam ott Xenonokat. Pedig szerintem az egyik legkönnyebben cappolható a Galleon mellett!

Forget Khaak and Xenon, the wife is the biggest threat to my Empire! Rank: Conqueror / Mogul Capt. Yacht: Teladi Hawk (ISN Katalin)

Getsu Fune-ban minden fajnak van dokkja, és a xenon szektor tõle északra van. Ha valamivel meg nem bolondítottad a dolgot, északról jönnek. A szomszédos Boron szektort támadják kelet felöl, mert ott is xenon szektor van...

RJoco
Azért az EGO-sok igazán kifejlesztetthetnének egy(több) érintõképernyõs konzolt a játékhoz, amin külön-külön lehet nézni a szektor(univerzum) és parancssori konzolokat. Frankó lenne kicsit fejleszteni a hajókat, igy már kicsit elavultnak tûnnek <#vigyor4>
Én megvenném az tuti.

RJoco
Nem, a keleti kapun jönnek és észak felé mennek. Ocean of Fantasy-ban megvannak a gyárak, a köztes térséget még nem néztem.
De Getsu Fune-ban is benn van 3 faj EQ dokkja és egy nem Argon Trading is, bár a szektor még Argon kézen van.

Nem az északi kapun jönnek? Keletre egy Boron szektor van, ha onnan is xenonok jönnek, akkor már letarolták azt is...

A Xenon Migrations scripttel csinálnak ilyet. Ha magasabb szintre teszed, mire felfedezed az univerzumot, azt a boron területet gyakorlatilag ledózerolják a xenonok, egész az Ocean of Fantasy szektorig...

RJoco
Nagyon durva ez a Getsu Fune szektor. A keleti kapun folyamatosan jönnek be a Q-k P-k, meg LX,L,M kiséretében. Ráadásúl elvállaltam azt a Xenon inváziós küldit, ami még nem a mercenary küldi volt - gondolom. Igaz, 12 millát fizettek, bár a Titan-ommal épphogy el tudtam ugrani, és akkor még csak az elsõ K-t lõttem ki. A másodikat egy Centaur segitségével a Hyperion-nal szedtem le, addig töltõdött a Titan pajzsa. Csont nullán volt.
Ide érdemes jönni pénzt szedni. Egy Q 5000 Cr. Eltüntetem az egyiket és jön a másik. Ráadásúl jó fegyókat is dobnak.

maniac78
A harmadik Mercenary állomáson engedett csatlakozni, az érdekessége a dolognak, hogy egy korábban általam kipucolt Xenon szektorban van az állomásuk. Ezek szerint nem foglalják vissza a Xenonok, vagy csak lassan jönnek a semmibõl elõ. <#hehe><#hehe><#hehe>

A Bounty Hunter-el csak óvatosan fiúk, mert itt viszont változik a reprutáció a küldetések során !Egyszer volt egy olyan küldi, hogy két vetélytárs klánt kellet össze ugrasztani, az által, hogy kinyírtam az egyik fõnökét. A nehézsége a dolognak csak az volt hogy nem marathattak tanúi az esetnek, így az összes kísérõt is elkellet küldenem a valhalába
<#gun> ( Ezt csak azért írtam le hogy elég színesek a küldijei )

Ha valaki kedveli az ilyen Guildes küldetéseket, van még pár csapat Cycrow repertoárjában: Bounty Hunter, Assasin, Taxi Drivers, Smugglers, Racers, Race Military...

Mindegyik hasonló elven mûködik: belépsz némi tagdíjért, és kapod BBS-ekben a feladatokat. A Race Military-ban nemsikerült elõrébb jutnom, és elég uncsik a küldetések (egy csapat tagjaként kell õrjáratozni bizonyos ideig), az Assasinok ritkán adnak megbízást, és a célszektor gazdáinál romlik a reputáció, stb...

RJoco
A 2.5-ös patch óta biztos hogy nem. Javitották ezt a hibát. Különben mûködik úgy is, ha beddokkolsz és ott mentesz, majd visszatöltöd. A régebbi verzióknál mindig más üzik voltak.

Amúgy nálam berakta GetsuFune-ban. Cirka 500kCr volt a csatlakozás. Meg kaptam egy szektor védõs küldit is, Xenonok akarják megszállni ezt a szektort. De ez még a csatlakozás elött volt. Jobbanmondva a két üzi egyszerre jelent meg.
Már csak a CPU-s küldiket hiányolom, azokkal nagyot lehet kaszálni.

maniac78
Az XTM nem lesz érdekesebb? <#kacsint>

Tipp: Mielött bedokolsz a MG bázisára ments egyet ( ilyenkor jön jol az unlimited salvage script )nézd meg a BBS-t majd ha nincs felajánlás tölsd be az elözõ mentés és lás csodát a BBs-n már új hirek lesznek.Amennyiben megint nem adtabe folyt.köv az elözõket. 4-5probálozás után tuti hogy felajánja a csatlakozást egy klánhoz. Ne ad fel a probálkozást mert nagyon tuti kis script ez, sokkal érdekesebbé válik általa a vanilia.

szerintem ez egészen nemzetközi...

Néha megesik, hogy a kígyó elesik. Mondta a kobra, és eldőlt jobbra.

maniac78

Hát ha már ez is ott volt, mégiscsak 18 millió és hát amúgy is csóró vagyok ...........<#nevetes1><#nevetes1><#nevetes1><#nevetes1>

És bocs a képeskönyvért

maniac78

De legalább meglett a 3. Galleonom. Plussz 41 millió <#eplus2>

maniac78
Hát besza..k, elküldtek Avarice-ba ahol szintén van egy állomásuk, mondanom sem kell, hogy ott sem vettek fel, hanem visszaküldtek oda ahonnan ide küldtek.

Ez biztosan egy magyar script lesz, ez csak nálunk szokás .........

Nyugi, lesz még alkalom bõven. Ha egyszer beléptél, már minden bbs-ben lesz feladat...

sziasztok magyaritasok.hu-n keresgéltem dolgokat és rá akadtam erre a topicra úgy néz ki tán lesz még remély a fordításra

http://magyaritasok.hu/index.php?func=forum&id=1563

maniac78
BBS-en felajánlották azt, hogy ha tag akarok lenni keressem meg ezt az állomást és kaput. Felkerestem és szintén kaput.

Nem feltétlenül az õ dokkjukben tudsz belépni. Minden bbs-t végig kell nyálazni, mert bárhol lehet egy felajánlás. Nekem inkább fél millió körüli tagdíj rémlik...

Phoenix lord
1.kérd:elöbb utóbb jönnek ez attól függ milyen messze vannak a core rendszerek mert onnan szokták küldeni a hajóikat...
2.kérd:szerintem lesd csak tovább a bbs-t elöbb utóbb felajálja úgy emlékszem olyan 200.000 kredit a belépés de csak ha jól emlékszem

maniac78
Két kérdésem lenne.
1: Xenon szektort pucoltam ki, magányos univerzum széli. Eddig nem jöttek vissza érte, pedig fontos szilikon lelõhely lenne. Várhatom õket avagy sem?
2: Megtaláltam a Mercenary Guild EQ dokkját BBS-en keresztül, de hiába dokkolok, nem kérdez semmit, hogy be akarnék-e lépni vagy sem. ..<#rinya>

Mi a teendõ?

Ez nagyot durrant !<#taps>

Épp manuálisan irányítja az Universal Sector Trader-t. <#nevetes1><#nevetes1><#nevetes1>
(Bocsi SteK, nem hagyhattam ki...)

Si vis pacem, para bellum.

maniac78
Nem hallunk SteK felõl, mi történhetett vele? <#nemtudom>

RJoco
Akkor ezt is felrakom
Köszi!

Köszi a kiegészítést, így kerek és tökéletes a leírása ennek a scriptnek.
<#wink>

<#wink>
Na, ennyire ismerem a scripteket...
Már X2 alatt sem használtam õket.

Stimmel. Kicsiny hibája a scriptnek, hogy a küldetések akkor érnek véget, amikor az utolsó támadó vagy védõ hajó is eltünt a szektorból. Azaz, ha sikerült pérat úgy kilõni,. hogy gazdátlanná vált, elõbb össze kell õket szedni, kiküldeni a szektorból (vagy a helyi gyárban eladni) és csak az után szabad bedokkolni, vagy elmenni máshova, különben a küldetésért járó pénz elúszott...

A küldetések egyre nehezebbek és egyre többet fizetnek. 3-dik szintû mercenary-ként már simán adnak egy olyan feladatot, hogy egymagad védj meg egy szektort a 3-4 hullámban támadó ellenségtõl. A lényeg a védelemnél az, hogy megmondják a támadók merre akarnak menni és az oda vezetõ kaput nem érheti el egy bizonyos százalékuknál több, különben bukott a mutatvány. A nekem legjobbban bevált taktika: megnézem, honnan jöhetnek a táamdók (mindig valami határszektor, így a belépõ kapu jól megsaccolható), beállok a kapuval szemben jó közel és amilyen gyorsan lehet, kilõdözöm a csapatot. A túl gyorsakkal nem szabad veszõdni, mert ha sokan elmennek melletted, vége. Amikor nem jön több, akkor ugrás ahoz a kapuhoz, ami a támaddás céljaként megadott szektorhoz vezet és onnan visszafele megyek a belépõ kapu felé és a szembejövõket levadászom. Két hullám között mindig van egy rövid szünet...

Egy jobb szektorvédelem több milliót hozhat, mert fizetnek a feladat teljesítéséért, plusz a kilõtt hajókért és a kiütött hajókat is össze lehet szedni.

Még valami: ha a begyüjtött hajót olyan szektorba küldöd eladni, ahol a megtámadott faj hadihajói cirkálnak, szinte biztos, hogy kilövik, mert számukra a támadó flotta részeként szerepelnek, nem a Te hajódként. Ha visszalõ, esik a reputációd, így a fegyvereket mindig le kell szedni az így zsákmányolt hajókról...

Egy kis tudással átlehet alakítani a custom hajókat, és reálisabbá tenni az értékeket. Nálam a BSG hajó épp egy picivel erõsebb, gyorsabb, fordulékonyabb mint egy Titan. Ja a tûzerõt is lejjebb vettem mert igen brutális az eredeti.

Unlimited Salvage Insurance script

Bizony bizony van egy ilyen script is és nem kell elmenni a Goner templomba hanem bárhol bármikor ingyen lehet menteni :)

A Mercenaires Guild scripttel csatlakozhatsz egy zsoldos klánhoz.
BBS-n keresztül kapsz infót arról hol van az MG bázisa itt lehet jelentkezni a zsoldos klánhoz jó pénzért. Ezután bázisok BBS-ein kapsz majd felkéréseket különbözõ küldetésekre. ( segíts megvédeni ezt-azt, támadj meg egy gyárat...) Ami fontos hogy a reprutációd nem fog változni a fajoknál, tehát bátran lehet irtani Pl. a Teladikat nem romlik náluk a reprud ! :)

szerintem a Product Finder scrpit az.
Legaláb is ez a script pont azt tesszi amit it leírtál.

RJoco
Ez az!
Köszi!

És mi az a mercenariesGuild?

maniac78
Ez szivacs ..... nem mûxik a taktikám. 44BPPC van rajta és az istennek nem akar eltérni a céliránytól. Az pedig Omikron Lyrae, magától érthetõdõ, hogy ott azért van szektorvédelem. Szegényke, ha engedné akkor nem halna meg senki, békésen elengedném õket, nekem csak a haditechnika kell. <#finom>

maniac78
Megvan a második célpont "Boron Angel Mission", ebben is egy Galleon terpeszkedik. Nem is tudtam, hogy ennyi plot van a játékban!<#wow1><#wow1>

RJoco
Köszi, lehet, akkor ezt kerestem!
Majd holnap ki is próbálom.

A Cycrow féle Merchant's Guildnek része egy ilyen Universal Best buy locator funkció...

RJoco
Jólvan na!
Én szeretem a kényelmet! Még a hajómban is.
Most jut eszembe, Unlimited Salvage Insurance a script neve.

Viszont keresek egy msik scriptet!
XFP alatt még megvolt, az a lényege, hogy egy bizonyos anyagra rá lehet keresni vele és megmutatja a legjobb vételi, eladási helyet a felfedezett szektorokban. Ha van sat ott, ha nincs. Ez nekem nagyon hiányzik!
Valaki tudja melyik ez a script?

NONPLUSZULTRA
Vannak lusta játékosok....

ALL I WANT IS WORLD DOMINATION

A Salvage Insurance mióta script? A Gonereknél kapható, kb 5000 Cr/db áron. Az alap játék részét képezi.

maniac78

Na ezzel DONE ............ most megint kereshetek újabb célpontot!

RJoco
Oldalamon olvasható, hogy én nagyjából miket is használok.
Én mindenképp ajánlom Ashley's Fab-ját a nagyon nagy komplexekhez.
A HullRepairTechnology-t, amivel a sérült hajókat lehet baromi olcsón javítani. Nekem mondjuk elsõdleges bevételt jelent.
SystemOverrideSoftvareMKII-t is ajánlom, amivel hajót tudsz foglalni 3km-en belül, a hajódból. És legális.
Valamint a SalvageInsurance-t. Asszem így nevezik azt a scriptet, amivel bárhol, bármikor menthetsz. Nagyon elõnyös.
Fennt van a bonus pack is.
Hajóknak mindenképp valamilyen modot ajánlok. Roguey, XFP, XTM. A külsõ hajókkal az a baj, hogy nem elég kiegyensúlyozottak. Szerintem. Pl: egy BattlestarGalactica-val az egész rendszert le lehet tarolni. Ha full pajzzsal nekimész egy gyárnak, akkor annak azonnal annyi. Nem igazán élvezhetõ egy idõ után. Én ezért játszom Costum hajók nélkül most. XTM-mel.

A többi script a játékstílusodtól függ. Érdemes mindegyiknek utánanézni, és a legfrissebb verzióját feltenni, na meg persze vigyázni arra, h egymást ne üssék.
Ha pl nagy flottát akarsz, sok egyéni pilótával, akik fejlõdnek, képességeik vannak, stb, akkor ajánlom a Terracorp Fleet Package-t. Érdekes, de sokat kell vele bíbelõdni.

\"While the enemies of the Emperor still draw breath, there can be no peace.\"

A bonus pakkot érdemes sztem feltenni, vannak használható dolgok benne, pl Remote Transporter Device (hajóról hajóra pakol az ûrben), Explorer Software (felderítés), Fleet Support Ship Software (utánpótlás szállítása egy/több hajónak), Defend Position, Missile Defense Mosquito.

\"While the enemies of the Emperor still draw breath, there can be no peace.\"

maniac78
Hát ezek közül alig néhányat ha használok. És nem tagadom némelyikrõl lövésem sincs, hogy mire is jó éppen. Én alig egy tucatot használok, kereskedésre pedig egyet sem (Station Manager, ....)!
Lehet, hogy mazoista vagyok, de én saját kezûleg irányítom maroknyi kereskedõ hajómat. Szerintem, te döntsd el, hogy mi az ami kell is neked!

maniac78
Köszönöm. A lányaim nevei, a feleségem neve nem látszik, mert dokkol éppen. Egy Arrow egyébként, kulcsfontosságú, mert Xenon aprításra használom. <#vigyor><#vigyor>