X3 - Reunion

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

maniac78
Bocs az offért akkor talán most. Valhalla

Forget Khaak and Xenon, the wife is the biggest threat to my Empire! Rank: Conqueror / Mogul Capt. Yacht: Teladi Hawk (ISN Katalin)

maniac78

Na mégegyszer.

Forget Khaak and Xenon, the wife is the biggest threat to my Empire! Rank: Conqueror / Mogul Capt. Yacht: Teladi Hawk (ISN Katalin)

maniac78

Nem tudtam kihagyni, bocsesz.<#nevetes1>

RJoco
Megvan elsõ Valhallám <#nevetes1>

Warning! Cargo bay open, shields are down!

maniac78
A Custodian hajó, hogyan mûködik, még nem vettem, csak hátha.
Komplikáltabb támadásokat szervezek, kisebb egységekbõl, már ha Valhallát lehet kisebbnek nevezni. <#nemtudom>

Amaro
A mai kemény küzdelem eredménye megtekinthetõ a fõ X3 oldalamon , a freewebes tükörre már nincs erõm átnyomni. Minden megmentett régi cikk és leírás felkerült, szerintem áttekinthetõ keretek között. A véleményeket és kritikákat várom, tudjátok ott a kapcsolat menüpont ;) azon melegében lehet szidni. Persze ide is benézek.

Köszi megvan találtam egyet Akeela's Beaconsban és ahogy nézem minden van rajta :)
speciális shipyardokat kell keresned speciális szektorokban, nem a vanilla shipyardokba fogja berakni õket.

Néha megesik, hogy a kígyó elesik. Mondta a kobra, és eldőlt jobbra.

Sajna nem látom :( pedig jók lennenek az xxl es gyarak pl chip plants-ból ahogy számoltam kellene vagy 15 db ami kicsit sok.
NONPLUSZULTRA
Ashley Fabs akkor lesz látható, ha gyárakat akarnál venni.
A SY-okon olyan , fõleg xxl méretû gyárakat is kapni általa, amik nincsenek a játékban.

ALL I WANT IS WORLD DOMINATION

Ha jól értem a mercenary guildra gondolsz. Amúgy sem használom igy hát leszedem köszi a tippet.

Én az Ashley féle factory-s cuccra gyanakodtam mivel amúgy sem tudom mit csinál/kellene csinálnia mivel látható effectje nincs.
RJoco
Ha jól emlékszem nekem a Merchant script miatt csinált így a játékom. Volt, hogy 5 friss mentésbõl egy sem volt jó. Leszedtem, megjavult.
Ha nem ez, akkor a Mercenary volt, de az egyik még mindig a játékban van az tuti. És az az, amelyik a Sat-okat rakja minden szektorba és a Trade parancsoknál árut lehet keresni. Szóvel ez megy nálam és a másik nem.

Na ezt jól elmondtam, remélem kiigazodsz rajta.

RJoco
Ha jól emlékszem, én a Mercury-val szedtem, annak a hátsó slotjába kellett rakni. De aztán lehet, hogy ott is Miner-t használtam?...

NONPLUSZULTRA
OK, csak kellett találnom egy Miner-t. Caiman Minert csak 1 helyen árulnak az egész galaxisban, gondolom a többi fajnál is így van.
Family Kao tól kellett Family Pride-ig ugrani, mert Split teherhajót akarok a gyorsasága miatt.
Szépen töri a köveket. El kellett adnom a szép XL-es Superfreighteremet érte.

Kezd nem kicsit frusztrálni, hogy rengetegszer nem tudom betölteni a kimentet játékállásomat csak egy órakkal korábbit.

Lehet ezzel mit csinálni (esetleg valami script akad mással) vagy inkább kezdjem újra a játékot ?
NONPLUSZULTRA
Ok. Akkor úgy kérdezem: hogyan kell a Mobile Drilling Systemmel lõni?
Mert a hajómon van, de nem tudom hogyan kell lõnöm vele.
Ez egy fegyver? Fegyver-slotba kell rakni? A Caimannak vannak orrfegyverei, de nem listázza hozzá. Egyéb teherhajókon meg nincsenek fegyverslotok, mégis ezt használják. Nem az a kérdés mivel, hanem hogyan.

RJoco
Ha van egy jó nagy aszteroidád, amit a térkép is kijelez, azt kell elõször szétlõni Mobil Drilling System-mel. Utána már csak kis fegyverekkel kell a nagyobb darabokat kisebbekre lõni.

NONPLUSZULTRA
A Mobile Drilling Systemmel lövik szét a köveket? Mert a hajómon van, de nem akar parancsra követ törni. Csak BPAC-al manuálisan, ami az orrában van.

RJoco
Jó tudni, múltkor PSG-vel pucoltam a kavicsokat...

Igazából a két parancs össze tud dolgozni. Fogsz egy TS-t, felszereled Mobil Minerrel, egy másikat meg fegyvertelenül hagysz. Mindkettõbe kell Ore Collector, meg sok pajzs és az 1-es Fight szoftver (igazad van, ha a kettes is benne van, azzal söpröget a hajó, azaz szétrombolja a kavicsokat). Az elsõnek kiadod az Break Up Asteroids (vagy mi) parancsot, õ szétlõ egy megfelelõ aszteroidát, a másikkal (harmadikkal, negyedikkel) meg összeszedeted a darabokat (Collect Minerals vagy mi)...

Ha pár 2-es fighter szoftverrel felszerelt hajót beküldesz egy szektorba és töreted velük a követ, szépen kitakarítják a szektort. Igaz, hasznot így nem hoznak, csak érdekesség, illetve biztonságosabb lesz a szektor...

a hajónak kiadott parancsok nincsenek hatással a hajó turretjeire, magyarán nem fognak összemúkodni. A mobile drilling system pedig csak subtype-0 típúsú aszteroidákat tör fel (vagyis a legnagyobbakat)

Ha silicont akarsz, Ore Beltben megtalálod, ami azért érdekes, ugyanis akkor mért nem Silicon Beltnek nevezték el? <#zavart2>

NONPLUSZULTRA
Köszi. Egy Caiman superfreighter XL-t szereltem fel bányászathoz. Ha benne ülök, nem tudom kiadni a "break up asteroids" parancsot, csak a Collect ores in sector-t, és csak úgy kezdi gyûjteni, ha szétlövök pár követ az orrfegyverekkel (vagy a hátsó turretbõl). a Mobile drilling system nem tudom mit kellene produkáljon, nálam nem jelentkezik különösebb effekt.
Fight1-2 van rajta, de a 2-t kidobtam, mert a bonuspack a 2-essel pusztítja, nem darabolja a kavicsokat (írva vagyon, de nálam nem is darabolja parancsra)
lehet, hogy egy "normálabb" TS-el kellene próbálkoznom?
Pár éve játszom, de most kóstolok bele a kereskedésbe és igen élvezetes. Az ingyen Szilikon jó ötletnek tûnik szintén.

Ha hirtelen kell pár valamilyen anyag és épp egy akkora hajóban ülök, amiben van Ore Collector, oda megyek egy megfelelõ aszteroidához, szétlövöm, kiadom a parancsot és nézem, ahogy a hajóm dolgozik. Közben kávé, újság, stb...

RJoco
Én arra gondoltam, mikor az ember manuálisan bányász. Oda érdemesebb a kisebb fegyver, mert sokkal gyorsabban megy a bányászat, a pajzsos dolognak van néhány nagy hátulütõje, ha az ember maga csinálja.
Pár darab összeszedése manuálisan sem rossz és új élményhez juttatja az embert, nagy mennyiséghez meg inkább érdemes a gyárat.

RJoco
Remélem is, mert ahova utoljára regeltem és ingyen, korlátlan tárhelyet ígért, törölték oldalam a nagy tartalom és a kevés látogatottság miatt. És még a leveleimre sem válaszoltak...
Így ott most csak a szöveges része elérhetõ, semmi letölthetõ...

Amaro
Szerintem ezzel mindenki így van, jó lenne végre mindent egy helyen találni, és ez most így is lesz, ha segítetek- küldjétek el, amit ott akartok tudni, és én felteszem. A tervet lezártam, modul rendszer lesz, hogy késõbb is bármikor hozzá lehessen fûzni. Három napot szakítottam magamnak a kód befejezésére, elég lesz, mivel az alapok már megvannak.
Átlátható, gyors lapot akarok, ahol egy-két kattintással odaérsz ahhoz, ami érdekel. Regisztráció és bejelentkezés épp ezért nem lesz.
Akit érdekel a dolog, nézzen rá naponta többször, mert ami elkészült, azt teszem is fel :)

Amaro
Akkor regisztráltam, amikor az extra indult. Sok helyen van elõre lefoglalt helyem, mert sokszor azonnal kell egy hely ;) Az X lap elõtt egy üzleti hirdetést futtattam itt, az már nem kellett. Szerintem hamarosan végeznek az átalakítással, és újra lehet majd regisztrálni.

Az aszteroidabányászathoz nem kell kisebb fegyver, elég aMobile Moner fegyver (vagy valamelyik rakéta, de nem tudom melyik). A szétrobbant aszteroida törmelékeit a hajó "szétbucizza" és begyüjti, ha kiadod a megfelelõ parancsot neki. Kell hozzá az Ore Collector, a két fight szoftver, és a maximális pajzs, ami felfér a TS-re. Meg a Bonuspack, mert abban van az Attack Rocks és a Mobile Mining/Mineral Collection Software script, amivel ezt meg lehet csinálni.

RJoco
Bányászat: Rolks Feat (ha jól emlékszem) van egy aszteroidat, melyet a küldi során szkennelni kellett, ebbõl lehet kinyerni a normál aszteroidás bányászattal. Kell egy Mercury, Mobile Drilling System-mel. Ezzel kell az aszteroidát szétlõni. Majd kisebb fegyókkal még kisebbre lõni. Valamint egy Ore Collector. És persze egy Aszteroida szkenner. Ahogy lövöd szét, mindig ellenõrizni kell, hogy nem-e lehet összeszedni. Becélzod a pici kavicsot, i betû és, ha a yes-t ír ki, akkor mint a konténereket össze lehet szedni. Utána közli, hogy volt benneanyag vagy csak törmelék.

A másik mód, ha felrakod Ashley-t, veszel egy Nividium gyárat és gyártasz.

NONPLUSZULTRA
Nividiumot hogyan lehet bányászni/begyûjteni?
(és eladni?)

RJoco
Volt egy frankó órám, 2 Q-t fogtam, mindjárt el is adtam.
Gondoltam beköltözök Proxima Centaur melletti Unknown szektorba, mikor lerakom a Tradinget, mindjárt mellette látok egy Unknown M1-es hajót. Mondanom sem kell Sohnen Beam van rajta és 60 GJ pajzs.
Úgylátszik muszáj lesz megvárnom a Valhallát, ami mindjárt elkészûl és azzal leszednem, mielött költözöm. Remélem sikerül...

maniac78
Nem tudom mennyi munkád és idõd lenne vele, és nem akarok okostojásnak tûnni vagy éppen telhetetlennek tûnni a témában.
Én a magam észérõl szívesen látnék mindent egy helyen pl: scriptek leírásokkal (mit és miért), gazdátlan hajók koordinátái, térképek, modok leírással, elhagyott cuccok (pl azt sem tudom létezik ugyan a TC-ben?). Képek a hajókról és azok leírásai, én pl a dizájnra is adok, bár a használhatóság a döntõ. Ilyesmi.

Apropó, az X3-TC topikot most újítom éppen én is (amolyan globális ápdéjt ez :D )
link:
http://www.sg.hu/listazas.php3?id=1204839032

RJoco
Írtam új oldaladon, viszont azt elfelejtettem megkérdezni,hogy regisztráltál az extrára?
Mert nekem nem engedi!

Amaro
RJoco írt a régire, és a leírások nagy részét ki tudtam szedni a sérült adatbázisból, tehát azok visszakerülnek majd az újra is. Most inkább az ötletek kellenének, az eddigi visszajelzések téged igazolnak, úgy tûnik külön menüben akarja mindenki.

maniac78
Szerintem jó lenne egy oldalon, de két külön menüben a TC és RU (vagy fordítva, ez mégis a RU-s fórum). Gondolom sokan nem a TC-vel kezdtek el elõször játszani, mint pl én!
Igazság szerint ha láttam is nem emlékszem, milyen volt az oldal, leírást és talán ötleteket cappolás témában RJoco-val karöltve tudnánk készíteni, ha valami hasonlóra gondoltál.

Amaro
Néhányan már észrevették - és figyelmeztettek ;) - hogy a freewebes x3reunion portál (ismét) használhatatlan. Ez a tény, valamint az elõzõ leállás elegendõ mérget juttatott a szervezetembe ahhoz, hogy töröljem az egészet. Újjá fogom építeni, és tükrözöm, hogy ne legyen egy szerver(park) kénye-kedvére kiszolgáltatva. A több adminos portál forma megszûnik, mert több kárt okozott, mint hasznot, de ezt inkább nem részletezném. Tervbe vettem régebben egy X3TC oldal készítését, aminél az elsõ lépések meg is történtek, tehát viszonylag gyorsan felállt az alapkód. Ez megtekinthetõ a leendõ fõoldalon, valamint a megszokott régi címen is, ami ezentúl tüköroldal lesz. Tartalmat egyelõre ne keressetek rajta, zene és látványvilágot lehet csak állítani, valamint a fõ oldalról (extra szerver) nekem üzenetet küldeni - és ez az utolsó dolog az, amiért ezt a hosszú, és talán felesleges szöveget leírtam:
Akinek ötlete, cikke, leírása, képe van a témában, és azt megosztaná az odalátogatókkal, üzenjen a következõ pár napban, és én felveszem vele a kapcsolatot - az ezt és ezt szeretném ott látni típusú üzeneteket vasárnapig várom, akkor szeretném lezárni a kódot. Azért kellene addig, mert most nekiálltam, és biztos nem fog minden eszembe jutni, ami jó lenne oda, új részt pedig a régihez is nehezen írtam lustaságom okán, tehát a keretet készre kellene vágni - a tartalom majd úgyis növekszik szép lassan.
A legfontosabb kérdés: legyen Terran Conflict rész benne, vagy csak az, vagy csak Reunion, ha mindkettõ, akkor legyen külön menükben, vagy csak a tartalomnál legyen jelezve, melyikrõl van szó?
Ezt aztán jól megkérdeztem.
Elõre is köszönöm mindazoknak, akik veszik a fáradságot és visszajeleznek akár itt, akár az extrán át üzenve (utóbbi azért jó, mert tesztelni szeretném a mailszerver áteresztõ képességét, vagy esetleges lekorlátozását, tehát minél több üzenet, annál jobb).

maniac78
Talán annyival jobb a J, hogy több Gamma PPC van rajta, a K azt hiszem 25 milla körül van. Javítom, mert nincs több PPC rajta, csak többet dob el nálam (más taktika).

Akkor már inkább Khaa'k Frigate.

RJoco
Akkor ezek szerint mégsem bugos játékom e téren.
Az nemis baj, ha a J meg K nehezebb, Q-kat úgyis könnyen foglaltam már.
Az áraikat nem tudom még, az elsõ darabokat mindig megtartom.

maniac78
Azt hiszem 250 vagy 270, már nem tudom pontosan. Sajnos igen a J és K szériát túl sokan védik, hogy könnyû legyen elkapni. Bár azt sem értem, hogy a J miért olyan olcsó.

RJoco
Már kezdtelek hiányolni, hová tûnt a hajófoglaló társam? Gondolkodtam magamban...
Nálad egy Q-ban mennyi egység van? Meg a J, K-ban?
Nálam utóbbi kettõben 1300 körül voltak, meg is lepõdtem, bár azóta Q-t nem fogtam.

maniac78
Szevasztok!
9 napig bírtam a TC-t. Marad a jó öreg RU. Fel is avattam ismét egy Khaak korvettal. És elkezdtem a hetedik Valhallát javíttatni.

TC-ben már nem ;)

RJoco
Fogtam egy J-t is!
Ennek is kétszer kellett nekifutnom, de gond nélkül meglett!

Érdekes, hogy teljesen egyformán néz ki a K meg a J is... Legalábbis nem vettem észre különbséget köztük...

Akkor lehet, hogy valamelyik script összeakadt vele és most ezt telepítetted késõbb, így kiütötte a másik káros hatását. Kérdés, hogy az a másik mûködik-e jól...

RJoco
Megfogtam elsõ K-mat!
Nagyondurav!
1300-an védték, úgyhogy 2x kellett nekifutnom.
Ott maradt 50 torpedóm, meg egy csomó katona, de nagyon megérte! 45 db GPPC volt rajta! Meg persze sok más is...

RJoco
Már csak kb. 10 óra játékidõ és megvan az elsõ Valhallám :))))

Hmmm megoldódott a kérdés egy ujratelepítéssel :)
Hát pontosan ezt csináltam énis és a leader orca is visszadobja ugyanabba a menübe magát, ha meg menteni akarom a supply listáját azt mondja hogy nincs neki olyan.

Illetve a visszadobás elõtt még beadja ugyanúgy a select ware ablakot de nem enged semmit sem választani (igaból nincs is felsorolva semmi csak egy OK gomb) amire nyomva egybõl az Communication with PilotAI menübe dob vissza.

A pilóták szintje stimmel úgyhogy ötletem sincs miért dob vissza abba a menübe.

Neked mûködik rendesen ? Az nem lehet, hogy összeakad valamelyik másik scripttel?
Aszondja a leírás, hogy
Tanker ship on/off (on)

opcionális:
Tanker Supplier on/off (on) (ez esetben vagy egy TL, vagy egy M1/M2 kell legyen a group leader).

15. szintû pilóta a TL/TS/TP-ben, Transporter Device és a TL/TS/TP kell legyen a group leader. Õ a Tanker
Kellenek mellé wingmanek, bármilyen hajóval, minimum 8-as szintû pilóták. Õk a Supplier-ek. Az egész squad egy Supply Squadron.

A listát a TL/TP/TS hajónál kell beállítani.

AZ AI extension-nek mindegyik hajón bekacsolt állapotban kell lennie.