X3 - Reunion

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

maniac78
Hát biztosan uncsi lehet az ûr egy adott pontját bámulni stazurákon át! <#nevetes1>

Forget Khaak and Xenon, the wife is the biggest threat to my Empire! Rank: Conqueror / Mogul Capt. Yacht: Teladi Hawk (ISN Katalin)

Csak nem biztos, hogy ugyanoda...
Mintha az XTM-ben mászkálnának a kalóz állomások.
A TC-ben biztosan...

RJoco
Teremt

Warning! Cargo bay open, shields are down!

Sziasztok!
1, Az X2-ben volt egy "Pirate base respawn" kapcsoló. Ezt Reunionban (2.0 vanilla) nem találom. Nincs, vagy csak vaksi vagyok?
2, Ha nincs, mi a progi beállítása? A leamortizált kalózbázisok helyett teremt újat, vagy sem?

Si vis pacem, para bellum.

Ja és még valami szerintem van abban valami hogy drágább katonaból kevesebb kell egy ûrhajóhoz.Speciel én egyszer 130 argon marinet küldtem át és simán begyalulták az ellenfelet.
Ja felraktam és Rjoconak van igaza a scorp map a felelõs mindezekért 😄 Ez mutatja a hajókat, a szektorokat mi merre van. Ja és beállítani is betudtam miután megtaláltam az angol nyelvû utasításokat hozzá, pontról pontra leírja mit csinálj. Jó cucc. DE még így is a m6osok nagy része kívól esik azon sectorokon, amikben tudok vadászgatni, mert pl a praiderek szinte csak a xenon core szektorokban császkálnak. A khaak m6 meg egy frigateval megyeget általában, marauder meg alig van. M7re meg még nem merek vadászni, mert ahhoz még kell gyakorlás, meg egy másik hajó is mert egyenlõre csak a HCF van, viszont meg kell hagynijobban jön a zsé mint máshogy. Összelõttem 37 -41 milliót és még most csináltam elõször.
RJoco
Tessék elhinni, a Scorp map rakta fel azt nektek, mint ahogy nekem is. És azt nem fogja jelezni a PluginManager.

maniac78
Ezek között lesz, hacsak ez is az XTM része:
-BBS extras
-Debris Repair
-Debris Utilisation
-Xtended mod scripts

Ennyi egyezés van a te és az én scriptjeim között.

Forget Khaak and Xenon, the wife is the biggest threat to my Empire! Rank: Conqueror / Mogul Capt. Yacht: Teladi Hawk (ISN Katalin)

treasure huntot nem kell külön felrakni, mert az XTM alapba tartalmazza.

Néha megesik, hogy a kígyó elesik. Mondta a kobra, és eldőlt jobbra.

Jah bocs, a #18209 -re ment az válasznak.

maniac78
Tisztában vagyok a helyével, de azért kösz!

Controls menü =>Interface és allul az Extensions-nál van nálam egy ilyen, hogy: Find ships in Gaqlaxy. Ehhez hozzárendeltem egy pillentyût és mûködik is.

Akeelea Beacon vagy mi a neve szektorban van nálam azt Otas shipyard. Koordinátái:
-239
48,9
-221

Nálam kapható és 1 mindig cirkál valahol az univerzumban. (Castrum ugye?)

Pedig a Scarab küldi meg sincs csinálva még. (nem fogadja el befejezettnek)

A következõ scriptek vannak nálam felrakva:
-BBS extras
-Debris Repair
-Debris Utilisation
-Improved Xenon
-Local Trader plugin
-Manage forbidden sectors
-Product finder
-Satelite Early warning network
-Scrap ship at HQ
-Station/complex relocator
-Station Manager
-Treasurehunt
-Xtended mod scripts

Én a product finder-re gyanakszom. Eredetileg a termékeket keresi meg neked hogy mit, hol lehet megvenni. De szerintem ehhez köthetõ a hajó keresés is. Egy külön gyorsbillentyût kellett hozzárendelnem: De mindjárt megnézem a játékban

maniac78
Plugin managerrel megpróbálom beletenni a játékba a Castrumot, talán össszejön a dolog.

Freddy TNT, egy darab sincs az egész univerzumomban és nem is kapható, valami okból kifolyólag. Ezért nem is tudnék foglalni.

Thx
RJoco
Mint pl, hogy nem kell a menübõl kikeresned a Jump parancsot, csak megnyomod a J-t. Egy gombot kell beállítanod, hogy feltérképezze az XVerzumot. Böngészd át a beállításokat, asszem az Interface fülnél van valahol.

És azt a gyorsbillentyût megmondanád h mi az?
RJoco
Scorp mapban van benne.
A scorp meg alapból csak egy alapot mutat. Elõször a játékban egy gyorsbillentyûvel ki kell íratni egy fájlba az infókat. Ezután a scorpban az F2-vel behozod a beállításokat, majd megadod a fájl helyét, nevét az X3 könyvtárában. Ekkor frissíti az adatokat. És ezután ezeket hozza be.

300km re elmentem keletre, és nem találtam:S Le akartam szedni a scorp mapot, fel is raktam, de nem jó térkép, leszedtem másikat, az meg a terran conflicthoz mutatta a térképet. Valaki tudna nekem linkelni az XTM hez egy scorp mapot? Vagy Freddy TNT esetleg nem tudod annak a scriptnek a nevét ami neked is van , hogy megmutatja, merre vannak ellenséges hajók, és üziben kiírja?
Keletre, messze kint.

Mikor nem is láttam még az Otas Shipyard-ot akkor egyszer láttam egy Castrum-ot. ÍGy szerintem már akkor benne van a játékban mikor elindítod. Ergo elfoglalható.

maniac78
De mivel alapból nem tudom megvenni OTAS SY, mert nem látom. Ezért ott sem kínálja fel, mint választási lehetõséget, ergó nem létezik ilyen hajó számomra jelenleg! Sajnos.

szolgákat (slaves) hol lehet szerezni ?

RJoco
Én Scale Plate Green alatti xenon szektorban szoktam rájuk vadászni.
A splitek elöttem úgyis kitakarították a szektort.

Simán felteszed, és beállítod amiket be kell.

Omicron Lyrae szektoron mindig átmászkál egy P raider és kisérete....

Nem tudom melyik scriptel,de nekem ha megnyomok egy gombot akkor ki tudom válsztani, hogy milyen hajót keresek. Aztán üziben megkapom a koordinátáit.

Ez szerintem még nem cheat mert pl: castrum csak egy van és ember legyen a talpán aki megtalálja.

maniac78
Hát pl én sem cheatelek, a Castrum volt az egyetlen kivétel, de mint írtam egyensúllyal. De 16 saját szektor, önellátóan plussz hajók felszerelés, nem olyan dolog ami miatt új játékot kezdenék, hogy legyen Castrumom talán, mert valamiért ebbe a játékba nem került bele. De ha Castrum 310 milla a Valhalla meg 433, akkor talán ez nem is olyan csalás nem?!

Én igazából azt a részt szeretem amikor a tömegben megy a sok hajó és ami eléjük kerül az elpusztul, csak én nem cheatelek és tisztességes úton szeretek minden játékot végig játszani. Csak pl mercenarykat már láttam, de azóta mintha elvesztek volna , ott voltak a spliteknél amikor derítettem fel õket, msot emg nem találom. Am most nálam krónikus nyersanyag hiány van mindenütt, egész x universumban, máshol emg mindenütt túltermelés, pl bofuból tenger, soyhuskot meg csak az én gyáram gyárt mégse viszik csak trading dockba. De technikai eszköz is van rengeteg.
maniac78
Mert nem találtam. Ilyen egyszerû, de ha találok is, kiveszek néhány nap pihenõt, a gyerekeket meg elküldöm a nagyszülõknek!<#nevetes1>

lalinov
Félre ne érts, de neked mi az élvezet abban, ha mindent elmondanak neked? Mercenary a legolcsóbb kb 4 000Cr. De ha utánpótlást akarsz akkor be is kell szállítanod a nyersanyagot.
Kao's Mistake pedig ezzel a taktikával még felejtõs. Gyakorolj még kicsit.<#help>

Jaa bocs nem láttam h már írtál. A scorp mapot fel lehet rakni az xtm mellé újratelepítés nélkül? Mármint ahogy most áll a dolog, csak úgy felrakom.
Hát nem tudom nem tudtam kipróbálni fél óráig kerestem egy m6ost de nem igazán találtam egyet se. Bevásároltam az argon marinekból 130at most tesztelem majd h 100 elfoglal e egy m6ost, q val még nem próbálkoztam egyenlõre nem is merek, mert nincs segéd hajóm, csak az otas. A yaki szektorokban elõfordulnak m6osok? Vagy valaki meg tudná mondani merre keressem a kaput ami kao mistakeba vezet?
Miért nem foglaltál akkor ?

Tedd fel a scorp map-ot...

Én megközelítem HCF-el a célpontot (fegyverek ion distruptorok, automatikus támadás.) P raider esetében egyszerûen elgázolom a vadászokat. A HCF pajzsa kibírja.

Ha le van szedve a pajzs akkor átküldöm a katonákat (vagyesen szoktam) aztán kiadom a fegyvereknek a szünetet. A P raider bár felhúzza a pajzsot,de ennek ellenére mennek át az emberek.

Így megmarad a felszerelése és 100% a hajótest.

És mercenarykat merre találok? És nem tudod merre van a kapu kao mistakeba, ami oda vezet?
RJoco
mercenaries van még, olcsó és 600 van egy gyárban. A passanger sem rossz attól függetlenül. Teszeld le. Én kb 20 millát költök egy körutamon és akkor jónéhány hajót tudok foglalni. Ez asszem 4*130 Marines, 4*600 Mercenaries, 4*270 War Droids-ot jelent.És mondjuk 260 Marines elég egy Q-ra, de 300 biztos.
Szal:
260*20.000 Cr=5.2 milla Cr
Q=30 milla Cr
Kereset: 24.8 milla Cr.
Szerintem megéri!
Asszem a Cyborg-ok csak 60-asával vagy 75-ösével fordulnak elõ maxra termelt raktárban. Inkább utóbbi.

Akkor bajvan mert venni akartam wardroidot és nincs (annyira nincs hogy amit felvásároltam, a gyárakból 2 hajófoglalással ezelõtt nem termelõdtek vissza 0-n áll a gyár,nekem meg nincs kedvem szaladgálni a termékekkel a gyárhoz, de lehet muszály lesz ha akarok katonákat) Akkor az argonnal az a baj nincs 200 egy gyárnál :S (mondjuk a mennyiségek így alakulnak gyáranként: 270 wardroid, 130 argon marine és még kevesebb talán 70 paranid cyborg ) Az a baj hogy nem tudom merre lehet kapni split mercenaryt :S A boronnál meg nem tudom melyik a katona:S (talán az a passanger, de az meg 100ba kerül szal azt kétlem hogy katona lenne) Lehet kipróbálom a cyborgból kevesebbet átküldeni , ha erõsebb elvielg nyernie kéne, és akkor elvielg 50 cyborg leverné a 130 fõs õrséget, ha az arányokat nézzük. Nincs kedvem 8 milliót költeni katonára, ha elfoglalja 2 millióba kerülõ is:S
RJoco
Ez is egy jó megoldás, csak gyorsabb, ha több hajó van.
A Raiderre meg nagyon kell vigyázni, mert hajlamos beléd menni. Én meg szoktam állni olyankor általában az szokott segíteni.

Elvileg a drágább egység erõsebb. Asszem én is így tapasztaltam, de igazán nem foglalkozok vele, mert minden elérhetõt megveszek. Sajna a Cyborg gyárak nem termelnek, mert nincs nyersanyag utánpótlásuk, a Passanger-t meg valamiért nem tudom megvenni, illetve elköltöm a pénzt, a gyárból eltûnik és nem jelenik meg a hajón. Ez van...

Amúgy hajófoglaláshoz nekem ez a taktika bejön hogy csak otas HCF el megyek jön a xenon p raider és kísérete, lelövöm/elütöm a kíséretét, aztán jumpolok ugyanabba a szektorba ahol voltam, csak másik kapuhoz, addig tölt kicsit a pajzs és 1v1ben neki esek a praidernek, ez jó taktika szerintem és másik hajó nem kell hozzá. Viszont nekem egyenlõre elég nehéz azt elkerülni h ne menjek neki a praidernek 8ból 5ször nekimentem eddig.
Kihagytam még valamit 😄 Az árak között elképzelhetõ h azért van különbség, mert esetleg mondjuk a paranid cyborg ami 40k sokkal erõsebb mint a teladi wardroid és a paranidból akkor kevesebb kell?
ja és még valami ezt a kaos mistaket már kerestem volna, de nem találtam meg a kaputa kao strong ból, merre van oda a kapu? Nagyon kint van vagy mi? Mondjuk maga a szektor se kicsi asszem,meg köd is van, nem találom, esetleg valaki egy koordinátát tudna adni?
Teladi robotics factory merre van seizewell és scale plate greanon kívül? (ez a legolcsóbb katona , ez csak 10000 és nincs kedvem 40kért paranig cíborgot venni, meg 20-20 kért argont meg splitekhez menni ha van olcsóbb is)
maniac78
Scale Plate Green, Elena's Fortune, Getsu Fune és Kao's Mistake.

maniac78
Searching and Boarding. Again and again ..............

RJoco
Persze, célpontot válthatsz, csak a main turretek elhelyezkedése miatt nem tudsz lelõni semmit max elütni. Én is próbálkoztam vele, de nem sok sikerrel. Ha pedig a main turreten kivûl máshova is raksz nem Ion Disruptort, akkor a Raiderednek lõttek. (Remélem érthetõ voltam)

A problémát már megoldottam 😄 de lenne egy újabb kérdésem: merre kószálnak xenon , khaak, pirate m6osak, esetleg a yaki szektorokat végig nézzem arra hátha van valami lõhetõ yaki m6?
Hellósztok, ma végre megvettem az Otas HCF et. Mentem volna vele hajót foglalni, de véletlen kinyírtam :S Elölrõl kellett kezdenem mentésbõl. Na szoval azt akarom kérdezni, hogy úgy lehet csinálni hogy elõször lelövöm az M6 pajzsát, aztán meg átküldöm a katonákat, és aztán lövöm a kicsiket? Mármint az a baj h a katonák ugye nem megy át mind egyszerre hanem majdnem hogy egyesével mászkálnak, és én eközben válthatok célpontot, vagy nem, mármint a katonák átküldése közben? Mert a kísérete a p raidernek nagyon zavaró. Ráadásul még nem szoktam hozzá az APPC hez ezért is lõttem szét mint a fenét véletlen.
maniac78
Sajna be kellett cheatelnem, de hogy megtartsam az egyensúlyt, a Terran M0-kat bezavarom, Xenon Core-ba elvérezni.
Így elvileg nem történik más csak típuscsere.

Scarabot én is megcsináltam, de akkor sincs nálam megvehetõ Castrum. Sajnos!