X3 - Reunion

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

maniac78
És mit szeretnél puskázni? Mert az áru értéke folyamatosan változik, de van egy Scorp's Map nevû kis program amivel, meg tudod nézni, hogy mit és hol keresnek a legdrágábban éppen.

Forget Khaak and Xenon, the wife is the biggest threat to my Empire! Rank: Conqueror / Mogul Capt. Yacht: Teladi Hawk (ISN Katalin)

Phoenix lord
menj a mamba fölé kb 8 km-re és függölegesen menj lefele a mambához mert a mamba körül aknamezö van de fölül nincs akna és figyelj a kalózokra mert ha belerepülnek az aknamezöben akkor minden robban 😊

Hy all. Elkezdtem játszani a X3 Reunionnal. Szereztem netrõl adatokat amik megmutatják hogy melyik hajó hol van. A bökkenõ az hogy a Mamba -t egyszerûen nem tudom felszedni, mert mindig felrobbanok én is és a mamba is, mindegy melyik oldalról közelitek 3 km es távolságnál már robbanok is... :S:S... És még 1 dolog ... nincs valahol egy táblázat vagy valami ami alapján lehetne puskázni a kereskedelmi árukkal kapcsolatban... elõre is köszi 😊
NONPLUSZULTRA
SaGa: szerintem csak mázlim van. Olyan játék mentését is el tudom indítani a mostani scriptmentes játékommal, amit a korábbi telesciptelt játékommal mentettem.

lalinov:
Én már 5 hónapja nyomom (elég nagy kihagyásokkal) és van egy mammothom meg pár teherhejóm 😄 Állomás egy szál sem.

ALL I WANT IS WORLD DOMINATION

Valamelyest oprendszerfüggõ is. XP-rõl költöztettem W7 64-re és lettek problémáim. Biztosan valamelyik script kavar be, mert nem azonnal dõl össze, hanem bizonyos szektorokkal van gond, de ugyanezen scriptekkel XP alatt nem volt semmi baj. Emiatt álltam át TC-re.

Hát ennyire nem vagyok jó😄 Összesítésben 6-7 napja játszok és van HCF em meg 30 millióm 1 10milliós complexem, meg sok kisebb gyár.
NONPLUSZULTRA
Hali.
Játszottam ezt a játékot XP-n, Vistán, és W7 alatt is 32 és 64 bites rendszereken egyaránt.
Több gépen átköltözött már és még a mésfél évvel ezelõtti mentéseimet is el tudom indítani. Valószínû a még régebbieket is el tudnám, pedig akkor már másfél éve nyomtam már.
Tehát szerintem ez nem oprendszerfüggõ. A szkripteket kellene kifésülni/minimalizálni.

ALL I WANT IS WORLD DOMINATION

maniac78
Lalinov, rendezzünk versenyt. Zsír újrakezdés után ki tud hamarabb több zsét összeszedni.

Forget Khaak and Xenon, the wife is the biggest threat to my Empire! Rank: Conqueror / Mogul Capt. Yacht: Teladi Hawk (ISN Katalin)

maniac78
Tudjuk, nem is az XP alatti hibákról csevegtünk.

És bakker elszállt az adminisztrációm a foglalt hajókról. Nagy sietségemben rossz partíciót formáztam és az ott tárolt screenshotok nagy része már örökre a vadászmezõkre távozott, a többit még megmentettem, de hiányosan minek az egész!

De az újban sincs Castrum. Szal passzolom miért nem mûxik.

Nekem nincs semmilyen problémám az XTM el Xp-m van és semmi eddig jelentkezõ probléma. Kivéve annyi h néha begyorsul kissé, de egy újraindítás és minden a régi, de már rég gyorsult be úgyhogy szerintem már kinõtte azt is 😄
RJoco
Jumpolási problémám nem volt soha. Pedig 3 rendszeren is futtattam a játékot és még másik gépre is átvittem 1 az 1ben.

Warning! Cargo bay open, shields are down!

maniac78
Pontosítok, kb minden 3. mentés rossz lesz. A jumpolási probléma nálam is elõfordul néha.

De mostanra tele lett a tö..m ezzel a DVD-nyi trágy..al.
Szóval pakolom vissza az XP-t. Annál legalább tudom, hogy mit miért és mikor csinál, és szót is fogad.

Illetve 1 kis hiba, talán már más is írta, amikor térugrok, a kapuból KILÉPÉSKOR a megfelelõ csillagrendszer helyett a desktopon találom magam. Nem gyakori, úgyhogy nem álltam neki nyomozni a miérteket.

Si vis pacem, para bellum.

Win95...? Ami annyi év DOS után szinte magától csinált mindent? <#mf1>
No, vitzet félrerakva, a tapasztalatok alapján a mentések haldoklása 99%-ban scriptek miatt van, oprencertõl függetlenül. A win csak a hangokat szokta felborítani.

RJoco
Nálam tökéletesen fut W7 alatt és elég régóta.
A mentési gondokat okozhatja egy script, mert nálam is az volt.
A mentés visszatöltésénél kifagyott és mindegy volt neki, hogy XP, W7, másik XP alatt mentettem.

maniac78
Vagy k..a nagy láma vagyok, de majdcsak nem, mert még a Win 95-el kezdtem. De ez a redv.s 7 alatt mindig hibaként indul az X3, és a mentéseim kezdenek behalni alatta. Minap is kiadtam vagy ötven parancsot közben pedig komplexet rendezgettem, mentettem majd újra belépve már megoldást akart a neten keresni a Windows a problémára.

Valakinél még sza...dik az X3?

maniac78
Pedig már vagy hattal találkoztam.

RJoco
Sajna nekem nem sikerült megtalálnom egyiket sem <#nemtudom>

RJoco
Én meg itt jegyezném meg, hogy tudom, az Asgard-om Moon-ból való és 84 milla, a Valhalla-m meg asszem Pluto-ból, mert nem engedtek be a fõ szektorokba, mivel csúnyán lerontottam a repum.

maniac78
Nem kell újratelepítés, csak szegecsek meg kalapács és frankó kézügyesség. A tervrajzok alapján néhány évi megfeszített munkával repképes állapotba hozható, de minek is neked Asgard?

Anélkül is lehet M7-est foglalni, csak némi türelem kell hozzá. Pajzsot bontani meg ott az Aegir roncs, arra felszerelhetõ két B-EMP ami, pont el van hagyva két szektorban. Azzal simán leszeded egy J pajzsát is mire 5km-re ér, onnan meg ott a HCF.

És ezt a 2 scriptett vagy modot fel lehet telepíteni simán xtm mellé? nem kell újratelepítés?
Elõször is le kell szedned és telepítened ezeket a scripteket:
-Debris Repair
-Debris Utilisation

Ha megvan akkor a ship command parancsok között találsz 3 új funkciót.

És a roncsot hogy a fenébe kell felújítatni? És hol vagy mi kell hozzá?
Ugyan ne komolytalankodjatok már !

Még a hülye spacefly is tudja jól, hogy roncsból kell összehozni ha nincs annyid épp. Aztán majd taknyolod össze vissza amíg zsír nem lesz.

Ilyen apróságok mint parancsnoki híd, pajzs meg hajtómû nem kellenek az elején még. <#vigyor> Jó lesz az a debris. Legaláb jól szellõzik.

Mellesleg asszem 80 millába került talpraállítani egy pucér Asgard-ot.

(A második mondat végén természetesen kérdõjel lenne, nem pont.)

No kicsit komolyabb téma. Szóval, ha legyakok egy Xenon szektort, akkor az ott lévõ hajókat berakja egy random xenon szektorba, KIVÉVE az éppen elfoglaltat, vagy random szektor, BELEÉRTVE az éppen elfoglaltat. És mi van a Stationnel? És mi van akkor, ha az utolsót is elfoglalom? Tapasztalat?

UU támogatásból (United Universes). Esetleg UMF szponzorációval(Universe Money Foundation)

maniac78
Hát ha 75 millióért esetleg megkapná, szerinted maradna további 3 milla pajzsra és ki tudja mennyi fegyverzetre?

MOTOR? Még kimenne vele az ûrbe! Pajzsok, fegyverzet nélkül...!

maniac78
Kissé leharcolt, meg már a motor sem mûködik, de legalább lesz egy Asgardja.

Na látod. Biztosan szívesen adnak hitelt egy leharcolt Asgardra is. Persze, azért zálogba fel kell majd ajánlanod egy-két gyárat, meg néhány nagyobb értékû M1-M2 hajót! És persze a kamatokból is kitelne egy kisebb M6 kötelék...

A teladik a kedves mamájukat is eladnák bárkinek, ha jól fizet.

A Teladik...? Azok igazi gazdasági faj.

... majdnem gazdasági totálkár, ki ad erre hitelt?

...hitelre, esetleg...

Sõt néhány ablak is hiányzik, meg a motorháztetõ...
Az egyik kereke is csálé...

...megg itt-ott össze van karcolva a fényezés elég rendesen...!

Pótkerék, új aksi...?

maniac78
De létezik olcsóbb is, használt autó kereskedésben.

Megnéztem hát ez a terran asgard a maga 135 milliójával nekem még kicsit borsosnak tûnik:S Nem tudtok valami olcsóbbat?
Azokat még egyenlõre nem tudom hogy feljavítani:S Viszotn nem tudtam h a asgardnak 10GJ pajzsa van, a 10GJ pajzs a HCF 3 GJ hez képest elég számottevõ. Be kell szereznem egy Asgardot, mennyibe fáj egy olyan? És hogy tudok olyat venni a terranoktól? Nálam speciel azt se mutatja, hogy van egyáltalán terran repum.
maniac78
Van még ott két Aegir és egy Valhalla is. Neptune-ban pedig legalább 3 Asgard, 9 Valhalla, néhány Aegir, egy Odin és az egyetlen Tyr roncs leledzik!

Itt jegyezném meg, hogy a hold szektorban van egy asgard roncs. Tehát harc és repu esés nélkül is megszerezhetõ. A szektor végében található meg.

RJoco
Kérdéseidre a válaszok:
Én Typhoon torpedókat használok, ezek úgy a legerõsebbek, hogy nehéz õket lelõni, mert több fej megy ki. Olyan mint egy Wasp rakéta, de asszem 30 000 J pajzsot bont. Vagy MJ? Most nincs nálam a táblázat. Viszont a HCF nem tudja kilõni, ahhoz egy M6-os kell.
Fölösleges átküldeni többet, mert lehet nem is tudsz. Most engem kicsit megzavar ez az M7, mert nálam egy Q M1-es osztály, persze a régebbi XTM-ben M7 volt. Ebben az esetben elég 400-at átküldeni, én akkor szoktam tiplizni, ha 200 katonája van, nekem meg 300. Ilyenkor már szinte biztos az enyém.
Az Asgard-nak 10 GJ a pajzsa és mivel utoljára én támadom a HCF-el, így az lesz a célpontja.
Ha megvan a 100 katona túlerõ, akkor dokkolok az Asgard-ra és biztos távba megyek tõle (5-7 km). Majd amikor már fogytán a katonája (50-70) akkor megfordulok és olyan 3 km-re közelítem meg, ilyenkor lesz nagyjából aktív a transzporter. Mire oda érek enyém a hajó és csak be kell dokkoltatnom.

Ja és egyébként annak a terran asgard vagy minek mekkora a pajzsa, hogy simán kibírja az m7es lövöldözését?
Egyébként ha már megvan a biztos túlerõ nyugodt szívvel elmehetek onnan? Értem én ezalatt hogy m6 esetén 20-30 m7nél meg mondjuk 60-70?
maniac78
Azért mert többet akarsz átküldeni, nem fog gyorsabban menni a dolog.
Szóval felejtõs.

Melyik az a hõkövetõ rakéta, ami elég nagyot sebez, hogy a hajófoglalás elõtt a vadászkíséretet hamar leszedjem? Mert msot bele akarok vágni az m7 foglalásba, aztán beszerzek pár rakétát. Arra gondoltam taktikának,szokásos leszedem a kíséretet ugrok egyet, aztán neki az m7esnek, de mivel nekem még nincs pajzsbontó hajó meg kutyafüle ezért én több embert küldök át mint 300 mondjuk vagy 500at, azzal hamarabb elfoglalják, és én meg eltûnhetek a környékrõl, nehogy elkalapáljon. Na ez a taktik hogy hangzik?
senkit nem lehet végleg kiírtani, ám gg a próbálkozásodért.

Néha megesik, hogy a kígyó elesik. Mondta a kobra, és eldőlt jobbra.

A rohadék... Akkor nem tudom õket végleg kiirtani? Inkább meghagyom a mostani helyeket, legalább tudom, honnan várhatóak. Idõnként végiggyakom a Lookmanstrat - Moo Key rendszereket, mindig marad pár hajó, amit be lehet cipelni a legközelebbi hajógyárba.