X3 - Reunion

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Ok. Arról van lista, hogy melyik XTM-es, és melyik vanilla kincs?

Si vis pacem, para bellum.

Nem olyan bonyolult. Kb 3-4 fajta tiltott áru van.
Spaceweed, Space Fuel, Slaves, System Override Software.

RJoco
Vannak, de ott sokkal kevesebb.
Fõként az értékesebb dolgokról van lista (CIG, Credit, pajzs, egyéb fegyver)
Asszem a CIG-ekbõl nem rakta bele többet.

Warning! Cargo bay open, shields are down!

A sima vanillában is vannak konténerek? A hajókat megtaláltam és begyûjtöttem, de konténert nem nagyon leltem, pedig az értékes áru miatt több szektort is átnéztem a listáról, a megadott pozíciókat, és semmi.

Mellé van írva a listában... (illegal)

Meneleus Frontier és környéke BoGas és Teladianium miatt jó kereskedõzóna. Nekem sokáig mozgott ott hajóm.

Ha õ azt mondta, akkor volt nálad illegális áru. Ez nem is lehet vitás. Ezt a "freight"-ben könnyû megtalálni, mert a tiltott áruk neve után van egy "(illegal)" felirat. Lehet, hogy nem vásároltál, de felvehetted kalózok lelövése után is az ûrbõl. Illetve, ha van System Override Software-ed, akkor tudd, ez is illegális.

Grusalak
Köszönöm, így akkor dobogós a reunion és az xtm párosítás :-)

---....ooooOOOOoooo....--- And then there was Silence

NONPLUSZULTRA
Nagyon egyszerû: próbáld ki mindkettõt.
A Reu nehezebb és izgalmasabb, a TC könnyebb és (kicsit) szebb.

Érdemes egyébként megfigyelni a két játék fórumát itt az Sg-n, a TC pl nagyon behalt.
Személyes véleményem, hogy a TC eléggé öngól lett az Ego számára. Pl mindenki várja az XTC kieget, de az sem lesz tuti befutó mert teljesen más világba helyezi a játékot. Vagy be fog jönni, vagy nem. A kilátások nem túl jók sajna, ezért népszerûbb perpillanat a Reu+XTM.

Továbbra is kitartok azon kívánságom mellett, hogy Reu+XTM-et játszhassak de a TC-s új hajókat és állomásokat is beleraknám. Számomra akkor lenne kerek a történet.
Ötletek ezügyben?

ALL I WANT IS WORLD DOMINATION

RJoco
Tudtommal 2 játék 1 csomagban.
Arra készûlj fel, hogy akármelyiket is kezded el játszani valsz a másikra nagyon nehezen fogsz áttérni. Én Reu-val kezdtem és épp ezért a TC irányítása nagyon nem jön be, külön meg kell tanulnom.

RJoco
Hát az Asgard-od ennyivel talán sosem fog menni, mert a BBS tuning a hajó gyári ára alapján számolja ki a tuning árát. Egy szállítót vagy M3-ig még érdemes tuningolni, esetleg M6 is, de a Hyperion-t már én nem húztam, ahhoz az drága volt.

RJoco
Kiírja, hogy illegal és valószínû a hajó is pirosra vált és neked esik.
Asgard-ot pl Moon szektorban találsz.

Grusalak
Értem, köszi!
TC kieg alatt a TC2.0-t értettem de már rájöttem, hogy az kijött és az Mac-re volt értendõ. Nem olvastam el régen elég alaposan a cikket csak a fejlécet...

Eddig abban a hitben éltem, hogy volt a Reunion és ahhoz csináltak mások XTM-et, majd kiadták a TC-t, ami a XTM-bõl szerzett és egyéb bõvítésekkel megtoldott Reunion igazából. Azaz a küldetések alapján a történet is ugyanott kezdõdik.
Viszont akkor mennyiben több a Gold, mint a TC??? Vagy a Reunion és a TCnek más a története, és a Golddal valami egyveleget kapok? Vagy szimplán két játékot egy csomagban???

Jah még egy ... Annyiszor emlegetve volt az Asgard.. Olyat merre lehet halászni ?
Van az argonokkal és a splitekkel licensem, de honnan tudom hogy ha szkennelek akkor mi az illegális árú...?
A TC-nek pont úgy nem lesz kiegészítõje, ahogy a Reunionnak sem volt. Mármint gyári. A különbözõ verziók hoztak különbözõ pluszokat (pl Bala Gee missions), de nem önálló kiegek, "csak" patchek, amelyekben "befejezték" a játék küldetéseit. Az XTM Ru kieg, de nem az Egosoft, hanem egy külön modder csapat csinálta. Egy részük besegített a TC fejelsztésébe, más részük pedig készíti az XTC-t, ami a TC-hez való XTM és talán karácsonyra lesz belõle valami korai verzió.
A Ru XTM is kb a 7-8. verzió után lett "végleges", így én várnék még legalább egy évet az XTC használatával...

Ez igaz, de a licence alapvetõen arra való, hogy scannelhesd az adott faj szektoraiban a hajókat és ha tiltott árujuk van, azt kidobasd velük, vagy levadászhasd õket némi pénzért és reputációért. Licence nélkül a scannelés illegális...

Köszi Maniac!
Észre is vettem,hogy egy csontváz Asgardot kaptam javítás után,de innen szép ez a játék.Hatalmasak a tuningok,amiket a BBS-en lehet venni,a 4000-es Mercurym már 232-vel repeszt.Közben nyomom a guildes küldiket is,WoW hanyagolva!
Grusalak
Sziasztok!
Nekem az lenne a kérdésem, hogy mivel érdemesebb játszani? (Azt olvastam, hogy a Reunion+XTM-et a többség többre tartja, mint a TC-t.)
Vszont láttam, hogy van GoldEdition is. Ezzel mi a helyzet? Egyedül azt tom, hogy a TC alap van benne és majd év elejével jön a TCnek valami kiegészítõje. Illetve az XTM ehhez is mûködik, vagy ehhez még nincs?
Köszi!

maniac78
<#wink>

Forget Khaak and Xenon, the wife is the biggest threat to my Empire! Rank: Conqueror / Mogul Capt. Yacht: Teladi Hawk (ISN Katalin)

RJoco
Hát nemtom, hogy mindenkinek-é...

maniac78
Ez egyértelmû. 😄

Forget Khaak and Xenon, the wife is the biggest threat to my Empire! Rank: Conqueror / Mogul Capt. Yacht: Teladi Hawk (ISN Katalin)

RJoco
Csak akkor kapsz lóvét, ha te lövöd le, ha egy másik hajód lövi, akkor reput növelsz, vagyont nem.

RJoco
A hiba az Ön készülékében van!
Most szedtem le és tökéletesen be tudom tölteni belõle a fájlt.
Amúgy csak annyit takar, hogy a játékban vannak elõre kihelyezett konténerek, mint pl a CIG-esek. Az XTM-ben rengeteg van - fegyver, pajzs, szoftver, nyersanyag, stb. - én ezeket gyûjtöttem össze és raktam táblázatba, így bármi kell és nincs rá zséd, esetlegesen össze tudod szedni. Persze van amihez egy Asgard kell, mert annyi van egy helyen és nagy rakteret foglal.

maniac78
Vertigo1982
A license tulajdonában minden lelõtt ellenség után lóvét kapsz az adott fajtól, az adott faj rendszeren belül.

Dorgal
Nem csak HCF-en mûködik az MK2-es, bármelyik hajó megteszi.
Feljavítás után csak magát a hajót kapod. Se pajzs, se tuningok, se egyéb ketyere.

A Toucan -t és az iguana-t ráállítottam Kingdom end és queen space közti útvonalra... nem nagy fogás (csak energy cel) de szép lassan megy a repu felfelé és az alapvetõ szükségletekhez megtermelik a creditet. Egy merkury power circle és argon prime közt mozog (szilicium) Egy pedig a paranid szektorban soya beam mel kereskedik... Jelenleg ez a legjobb talált útvonal, és 3 fajnál növeli a reput is...

A license -k túlajdonképpen mire valók ?... Ja és vajon miért akart kilõnni egy boron police? Közölte hogy dobjam ki az illegális árut ami nálam van... :S Nem volt nálam semmi (busterrel mentem)... Talán dobtam volna ki az ágyút (mass driver)...
Akkor,ha jól látom,az Mk2-es csak a HCF-en mûködik.
Nyertem egy Buzzardot a lottón!Ha feljavítom az Asgardot,fullos hajót kapok,vagy a felszerelést még meg kell venni?
Helyesen:
"A vásárlás ugyanígy mûködik..."

AVE Vertigo! A Te órád is így jár??? Szerintem ez valami tér-idõ törés lehet a rengeteg ugrókapu mûködése miatt!

Ja, a heurisztika mûködésérõl: Soyery Menelaus Frontierben.
Soyfarm Menelaus Frontierben, ÉS Rolk's Driftben. Ár ugyanannyi.
Hová indul az a nyomorult beszerzõhajó Soya Bean-ért?
ROLK'S DRIFTBE! Mert az ár ugyannyi, de a sorban hamarabbi pozíción van, mint Menelaus, ezért a képlet elõnyben részesíti...
Szóval a hajó elindul 2 rendszerrel arrébb, hogy a végén elhozzon 40 db SB-t, bár a saját rendszerében lévõ farmról elhozhatott volna 3-4000 db-ot is. A kereskedelemben még van egy-két ilyen anomália, amikhez ezért kell némi trükk, hogy kiküszöböld. Ezt is megoldottam, hogy mindenki a saját rendszerébõl vásároljon.

Még az a szerencse hogy nem is köt le a game... Ránézek az órára 21:00 legközelebb ránézek 03:20 !! 😄😄 Rjoco az oldaladon van egy letöltés XTM elhagyott dolgok ... csak sérült a file... Az mi is akarna lenni ?

Valaki írta, hogy lehet hajót szerkeszteni... meg is találtam csak épp nem értem hogy hogy is mükõdik :S...
Mert megvizsgálják, hol a legjobb a biznisz. Adott pillanatban nyilván mindnek ugynaz a gyár jön ki, tehát szépen elindulnak felé. Az elsõ odaér, elad, a többi odaér, nem ad el, keres egy új gyárat, és a maradék elindul oda, szintén együtt...
Az eladásnál ugyanígy mûködik, ezért én nem nagyon szoktam két hajót beállítani ugyanarra, csak nagyon ritkán, mert inkább zavarják, mint segítik egymást.
Állítólag van egy script, ami javítja ezt a sajátos áruforgalmazást.

Jó hát én mercurikat veszek csak az a legolcsóbb 200k darabja. A célnak meg megfelel pl nekem egy complexemnél paranidoknál van 10 mercury. Am valamit mondjatok már meg nekem miért van az hogy elad kb 5 mercury és mind 1 helyen akarja eladni a cuccot? Ezt hogy tudom megoldani, hogy ne egy helyre vigyék?
maniac78
Mindhárom kérdésed állítása helytálló. Vagyis nincs, igen és szintén igen.

2.0 vanillában nincs System Overwrite 2? Az 1. meg illegal, jól tudom? Vagy ez is script?

RJoco
3 km-re meg kell közelíteni a célhajót.

maniac78
Command - Piracy és abban van egy claim parancs. De nálam csak akkor mûködött ha a hajóban ültem.

Hali!Nem tudjátok,miért nem mûködik a System overwrait Mk 2?Kell még valami más is hozzá?
Tévedés. Az SPP termelését két hajó simán elhordja, csak jó nagyok kellenek. 7-9000-es rakteret meg de tudod rakni rendesen...

Phoenix lord
help please! :
-goner plot:
most szedegetem a goner data sorange devicéket
már 8 van mennyi kell még összeszedni mert már nagyon unom...

Hát kell hozzá 10-15 hajó😄 ugyanis az Mes SPP 552 ect termel, ha már 2 van az ugye 1100 na gyorsan televág egy hajót az tuti.

Meg Rjoco egyébként tudom hogy kell még so minden a hajóhoz de MKIII nélkül nem csinál semmit azért ckas azt írtam. Am minden fent van amaro oldalán ezzel kapcsolatban. Annyit hozzátennék fegyveert ne vegyél a hajóra ha olyat csinálsz.
RJoco
Ok, köszi és mi lehet az a külsõ program egy W7 esetében?

nos, mivel a játék csak egy magot kezel...

ám ha egy külsõ probrammal meg tudod oldani, hogy a másik mag a windowst kezelje, akkor a 2 magos valamivel jobb lesz, ám nem sokkal.

Néha megesik, hogy a kígyó elesik. Mondta a kobra, és eldőlt jobbra.

RJoco
Egy számítástechnikai kérdésem lenne az X3-mal kapcsolatban:
Mi a jobb?
1 magos 2,3 GHz-es proci vagy 2 magos 2,0 GHz-es proci?

És most fõként a játék teljesítménye miatt érdekel, melyiket lenne érdemesebb vennem?

RJoco
Tapasztalataim alapján, ha nincs rajta fegyver, akkor is szétlövik.

Automatikusan kereskedõ hajókra ne rakj fegyvert! Soha. Vegyél neki jumpdrive-ot és gondoskodj róla, hogy legyen rajta EC. Ha megtámadják elugrik ás bedokkol valami biztos helyre, majd megy tovább kereskedni. Ha felfegyverzed, leáll verekedni, garantáltan szétlövik.

Khmmm...

Mindenképp érdemes telepíteni a BonusPack legfrisebb verzióját. Letõlthetõ az Egosoft oldaláról. Ebben van pár script, ami a gyárak kezelését, a kereskedést és a mobil bányászatot segíti.
Az MK3-as kereskedelmi szoft önmagában kevés, a hajóra kell legalább egy 25 MJ-s pajzs, némi kp, amibõl a pilóta vásárolgat, szétszórni pár mûholdat a megfelelõ szektorokban, stb...

Elsõ körben érdemes a Teladi központi szektor és a fölött lévõ szektorok közül egyet kinézni és oda telepíteni a hajót szektor tradernek. Ha elérte a 8-as szitnet, akkor már lehet universal trader is. Sokat lehet keresni az Argon Prime szektor EC ellátásával (silicon mine Ore Beltben valamelyik 64-es aszteroidra, erre telepíteni egy Crystal Fab-ot és SPP-ket.) Kell hozzá 4-5 hajó.
Kettõ a Crystal Fab-ot eteti másodlagos alapanyagokkal, egy a a bányából hordja a szilíciumot a kristály gyárba (vagy összerakod komplexnek, akkor ez nem kell), egy a kristályokat az SPP-kbe, 1-2 meg az EC-t Argon Prime-ba. Pár millióból megvan az egész...

RJoco
Minek olyan messze menni, mikor van Home fo Ligth-ban is a Terracorp HQ-n.

Amúgy tényleg nagyon jó, elõször érdemes egy olyan hejre rakni, ahol sok bánya és SPP van, mert itt gyorsan fejlõdik. Ugyanis a 8. szintig csak szektoron belül kereskedik, utána már átmegy más szektorokba is. Persze ehhez már egy fullra felszerelt hajó kell (max pajzs Fight szoftver MKI,II, némi fegyver).
És érdemes satelliteket is lerakni, hogy ne menjen a vakvilágba. De arra vigyázz, ha te épp egy kalóz szektorban tartózkodsz és ott lát jó üzletet, akkor elindul arra, nem számít, hogy lelõhetik. Persze erre is van egy script.

Vertigo te tévedésben élsz, attól, hogy veszel kereskedelmi hajót, attól azok nem kezdenek el kereskedni. Erre találták ki a trade softwer MKIII-at 600000-be kerül teladiknál biztos lehet kapni, és azzal kezd el magától kereskedni a pilóta , vagy ha nem ilyet akarsz venni, akkor kell gyár, a kereskedõhajónak beállítod homebasenek az állomást, megmondod neki sellware/buy ware és megmutatod neki mit, és kész is már ad vagy vesz de csakis az állomásnak, olyan script meg szerintem nincs hogy magától kereskednek, mert mondom erre van a trade MKIII.
Ha bekapcsolod az AI beállításoknál a Terrans for non plot game opciót, akkor lehet velük találkozni, sõt van Terran kezdés is, emlékeim szerint.