X3 - Reunion

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Még egy aprócska hátrány, 1 km a lõtáv, ellenben a lövedékek nagyon gyorsak.
Hííí de konvergál már a monitorom!!!

Hónap elején elindítok Egy 17 colos TFT-t részletre, mer már kiugrik a szemem!!!

Szóval, amiért írni akartam.

Tudom mindenkinek ajánlani a Mass Drivert. Eszméletlen jó cucc, találtam egy Novát és felpakoltam rá 8-at, meg hátra 1x. Mivel nem energiafegyver, így nem fogy ki az energibõl, ráadásul közvetlen a burkolatra hat, kvázi átlõ a pajzson.
Egy hátránya van, lõszert kell venni hozzá, 200 lõvedék kerül valami 690 cr-be. én 6x200-al leírtottam vagy 15 kalózt, ugrani persze senki nem ugrott, bár azt meg lehet próbálni, hogy ionnal leszedni a pajzsot és utána lõni ezzel, bár ha már nincs pajzs a mass drivernek nem sok értelme van, elvégre pont az a lényege, hogy átlõ rajta. De behozza az árát a lõszer még így is, mert öszeszedtem egy rakás rakétát meg fegyvert a lelõtt kalózhajókból. Most már biztos, hogy Mass Driver Ammunition gyáram biztosan lesz, így a lõszerutánpótlás se lesz gond. Már csak egy Split Mamba kéne, (Raider verzió) arra is rámegy ráadásul annak majdnem 200 a végsebessége. Jó kis dogfightet lehet vele csinálni.

Valen
ACE megacodec ha fentvan akkor leszedni, esetleg minden olyan audio codecet, amire nincs szükséged

valen.uw.hu - Rajta X2 Argonopedia magyarul

audio codec? ez mit jelent mit rakjak fel? a legfrissebb sb driver fent van.
Háát nekem ez a versenyes küldetés sehogy sem akar öszejönni.
Valen
audio codec

Kovetkezo a problemam, elinditom az intro nem jon be, aztan menubol elinditom a jatekot es felvezeto resznel mindig pont ugyan ott amikor a kamera vegig menne annak a nagy hajonak a testenel lefagy a jatek. Probaltam ugyis hogy minden high-on volt, ugyis hogy minden low-n, kiprobaltam 1024-ben es 1280-ban is. Mindig ugyan annyira akad a felvezeto es ugyan ott lefagy. Legujabb patch fent van. Valaki valami otlet? elore is koszi
Van angol is.
JuanG
sztem sokuknak jó lenne, köszi!<#worship>

sociaty, have mercy on me, I hope you are not angry, if I disagree...Eddie Vedder: Sociaty

Nagyon kellemesen tudok kereskedni a Teladikkal.Az alap nyersanyagok (EC,Ore,Silicon) nagyon olcsó, ergo nagyon sokat keresek véle.
Nekem a kézikönyvben le van írva, hogy hol mivel érdemes kereskedni, melyik fajnál mi olcsó, és mit lehet jó drágán eladni.
Ha valakinek kell ilyen infó, be tudom rakni ide a fórumba, de csak ha hazaértem...

Ezek Copyright-os tanácsok...<#vigyor>

JuanG
köszi!!! Ez jó...

sociaty, have mercy on me, I hope you are not angry, if I disagree...Eddie Vedder: Sociaty

Én mégnem találtam, de lehet, hogy barkácsolok egy EXCEL filét mert tényleg jó lenne.
Zsolo007
Elég csak a DVDt lehúzni? 😮

hajólista:
http://people.freenet.de/glista/x3-ships.htm
http://people.freenet.de/glista/schiffsliste-x3.pdf
(kár hogy német)

stewings:
a legegyszerübb megoldás a daemon tools4 és az hogy: lehúzod a dvd meghajtódat.
nekem jelenleg így simán mûködik.
😊 biztató. na de az enyém sem gyenge, ha nem is ennyire über

Hali!

Én kezdésnél energiacelláztam. A Boron rendszerek éheznek az energiára, majdnem mindenhol 19-ért veszik, a Power Circle-ben pedig 2 SPP is van, ahol kis szerencsével 12-ért veszed. Kb 4-5 óra tiszta (SETA6x) játékkal 3500-as fuvarokkal 4-500K-t lehet összeharácsolni sima szállítással, retailer kereskedõ rangig el lehet jutni (13. szint), és az eladott Busterrel meg fegyverekkel már egy jobb kereskedõhajóra is futja (7-10000-es rakterû jószág), vagy el lehet kezdeni gyárazni.

Haverom véleménye: a Solar Power Plant építésénél nem elhanyagolható a hatékonyság. Ami pedig nagyban függ attól, hogy hova teszed (kettõs csillagrendszerben pl. több fényt kap, jobban termel)

[NST]Cifu
Laza izom. Kb. ennyi. Legalábbis most. Egy 2Ghz feletti proci, 1Gbyte ram és egy decens videókártya nagyon nem árt alá.

Most két óráig az X3-at nyomtam (amíg három Pirate Harrier rá nem ébresztett, hogy Discovererben nem bölcs dolog a kalózvadászat), és végülis játszható (ie.: egy-két esetett leszámítva nem esett 25fps alá a sebesség, az átlag pedig 30 és 50 között volt) - egy A64 3000+ (@3400+), 2Gbyte ram, Gf6800Gt (@Ultra) gépen...

A csapatmunka roppant fontos: rajtad kívül másra is l?hetnek!

[NST]Cifu
Ha már itt tartunk, nem tud valaki véletlenül egy normális hajólistát. Anno az X2-höz nagyszerû listák voltak a tulajdonságokkal, rápakolható fegyverekkel, stb...

még nem telepítettem. mi a gépigénye a kettõhöz képest? mert annak sem volt gyenge éppen

Háát én még nem. X2-ben iszonyat sokat csináltam, fõleg perenideket hurcibáltam mert azok jól tejeltek. volt olyan kör, hogy végigjártunk vagy 20 állomást, és majd 1/2 mila cr-t legomboltam az ipslrõl. Ameddig nem szerzek a perenideknél dokkoló komputert, nem is nagyon kezdek bele ilyesmibe, mert elég sok gyárat végig kell nézni, és hát az autodock kicsit lassú erre a feladatra. Épp most találtam egy Novát az egyik unknown szektorban, asszem eladom, mert ez "csak" a klasszikus nova, nem vengard vagy szentimel vagy mi a bús. Split mamba nagyon jó lenne.

Ja, egy kérdés. a második küldetésnél mien fegyver van a hátsó toreten? Meglehetõsen hatékony cucc, szeretnék vele felszerelni egy arra alkalmas vadászt.

SZEG007
ezer hála!
mégvalami: személyszálitást végzet már valaki?

Sziasztok.. Egy kis segítséget kérnék hogy hogy sikerûlt elindítaní az X3 Reunion Clone CD-s vátozatát.Én felraktam az Sfcuer01 csomagot, fel telepítettem sfdrvup.exe -t , Sfnightmare.exe -er kikapcsoltam a Dvd drive-imet.De sajna a khock védelem az modja hogy rossz a berakott lemez és cseszik elíndúlni. Help ha valakinek lenne ötlete. Úgyanilyen szenvedés volt az X2-vel is az elején. Köszönöm a segítséget..
Zsolo007
X2! 😄DDD

[NST]Cifu
Még egy tanács a játékot kezdõknek, aztán eldugulok:

A játék történetének fonalát érdemes rögtön az elején kicsit megszakítani, mikor a Gamma vadászok kisérgetésének vége, bármennyire is vonzó rögtön belépni a Goner Templomba - ne tegyük. Célszerû akkor visszatérni ide, ha már van egy rendesebben felszerelt hajónk, és nem utolsó sorban a rakterünkben némi energiacella.

Valen
kis érdekesség:

Paranid Zeus in X2

és

Paranid Zeus in X3

Lehet szavazni, melyik a szebb 😊

Valen
zoknak akikki már rendelkeznek egy vagy több gyárral:

X2-s tapasztalat alapján probáljatok meg vagy önellátó gyárat létrehozni, melybe a nyersanyagot illetve melybõl a kész terméket nem a te hajóidnak kell elhordania, hanem a gépi kereskedõk teszik ezt, ezáltal sokkal kevesebb TS/TP hajót kell használni, ami átláthatóbbá teszi a játékot.

Másik, hogy ha saját magadnak akarod legyártania 1GW-s pajzsot vagy a GPPC-t, stb. fegyvereket, eszközöket, akkor érdemes gyárláncokat építened egy elhagyott (UNKNOWN) szektorban, ahol van ORE és SILICON (ilyen pl. a Wasteland melletti UNKNOWN szektor) ahol kvázi ingyen gyártod le magadnak a cuccot, igaz egy GPPC legyártása az X2-ben 20 óra volt 😊

Továbbá érdemes a gyárakat miután kitetted elnevezni valami értelmes szisztéma szerint, mert a 10+ egyforma SPP-det nem fogod tudni megkülönböztetni.

gyk: van 2SPP gyárad ARGON PRIME-n, akkor érdemes valami hasonsló módon elnevezni: A.P.SPP1,
a hozzá tartozó 3 db Mercury-t meg A.P.SPP1.Merc.EC vagy --II--.Merc.Cryst, hogy tudd melyiknek mi a feladata, mivel ezen hajókat ha már 50-60 db van belõlük akkor nehéz megkülönböztetni 😊

[NST]Cifu
Kb. fél órát játszottam eddig a játékkal, még én sem vágom pontosan melyik billentyû mit csinál, ezért a Manual ide vonatkozó részét hívtam segítségül.

Valen
Ajánlom továbbá figyelmetekbe a honlapomról letölthetõ filetmely ugyan X2-höz készült, azonban a trade és a fegyverek zöme valószínüleg még pontosnak nevezhetõ belöle.

Valen
Cifu>
A megadott billentyük nem az alap beállításra vonatkozna azt azért tedd hozzá !!!

mivel alapbóla "t"-vel fogod be a célkeresztben lévõ tárgyat és SHIFT-T-vel a legközelebbi ellent, az "s"-el pedig lefele STRAFE-l el a hajó, stb..

Zsolo007
Köszi! Azthiszem minden kezdõ nevében mondhatom 😊 <#worship><#worship><#worship>

Még nekem is mondtál újat 😊 (bár ez nem meglepõ, az x2 gazdasági részét nem kedveltem)

[NST]Cifu
Csak nagyon az alapokat egy-két szóban:

Az "X-világ" alapjairól elõször is olvassátok el az Argonopedia magyar változatát by Valen.

Az alapvetõ repkedés ugye nem okoz azért problémát senkinek ugye? Na, akkor kezdjük innen. Ha követni akarsz valakit, akkor kijelölöd célnak, és megnyomod az "u" billentyût. Ha ûrhajó, akkor követed, ha ûrállomás, akkor be is dokkolsz, ha odaérsz. Ha csak simán be akarsz dokkolni egy ûrhajóra (mert a nagyobbakra lehet) vagy egy ûrállomásra, akkor a "shift + d" billentyût nyomod meg, mikor ki van jelölve. Ha véletlenül valami csúnyasággal futsz össze (Khaak, Xenon vagy Kalóz) akkor nekiállhatsz harcolni. A Pajzs és a Páncélzat ugye magától értetõdik (akinek nem: a felsõ kék csík a pajzs, amely szépen lassan visszatöltõdik, az alsó zöld a páncélzat illetve a hajó állapota, amelyet csak dokkban tudsz javítattni), a "k" billentyû a fegyverek célzási módja között váltogat, de ehhez command software mk2 nevezetû cucc kell, ezzel lehet jókat alkotni. A fegyverbeállítások között az "1,2,3,4" billentyûvel lehet váltogatni, azt beállítani pedig a "g" gombra elõjövõ menüben tudod. A rendelkezésre álló rakéták között az "m" billentyûvel válogathasz, és az "l" billentyûvel indíthatod el.

Célpont befogás: a "t" billentyûvel a célkereszt alatti célpontot (próbálja) befogni, az "e" gombra a legközelebbi ellenséges hajót. Az ellenséges hajók között a "HOME" és az "End" gombokkal váltogathatsz.

Menük: az "Esc"-re az alap options jön be, save/load, grafikai és egyébb beállítások. A "p"-re a pilótára vonatkozó dolgok, "s"-re a hajóinformációk, a "," gombra az univerzum térképe (már amennyit ismerünk belõle, mivel ahol még nem jártunk, azt nem mutatja), a "." gombra pedig az adott szektor térképe (ismét: amennyit láttunk már belõle). A térképeken a numerikus billentyûzet számgombjaival mozoghatsz, és a HOME/END billentyûkkel zoomolhatsz, valamint az INSERT-el válthatsz látsíkot. Az "r" gomb a tulajdonainkat mutatja (hajók, bázisok, gyárak, stb.). Az "f" gomb a raktér és az árukkal való mahinálásra való. A "Shift + C" pedig a parancsnoki konzolt hozza elõ. A "Shift + H" a HUD-ot tünteti el, a "Shift + P" pedig a Pause.

A "j" gomb elég fontos, ez a SETA, ami magyarul idõgyorsítás (nagyon fontos lesz a játék alatt!!!), a "Shift + J"-vel az ugróhajtómûvet használhatjuk, amivel vagy egy ismert ugrókapuhoz ugorhatunk, és függõen attól hány kapunyi távolságra vagyunk, bizonyos mennyiségû energiacella kell a rakterünkbe legyen, vagy pedig egy elõre megadott (vagy megszerzett) szektorba ugorhatunk vele.

Ha kilõsz valakit, akkor a rakománya néha hátramarad (fõleg rakéták, ha pl. kalózokat írtasz). Hogy ezt felvehesd, ki kell nyitnod a rakteret ("s" menü és open cargo bay, vagy "o" billentyû), de ekkor sebezhetõ vagy, ezért célszerû csak békés körülmények között ilyesmit csinálni, és utána ugyanott be is csukni a rakteret.

A kereskedés egyszerû: bedokkolsz egy állomásra vagy egy gyárba, és utána megnézed milyen árúja van és mennyiért. Utána te ebbõl vehetsz, amennyi a raktérben elfér. Azt is láthatod, hogy az adott állomáson mit lehet eladni, figyelem! Ez a lényege az egésznek, a különféle gyárak csak bizonyos nyersanyagokra vagy félkész termékekre vevõk, nem lehet bárhol eladni õket!

Idõvel eljön az a pillanat, amikor gyárat veszel (elég soká: néhány millió Cr alatt nem érdemes belevágni). A gyárat a Shipyardokban vásárolhatod meg, és egy TL-t kell felbérelned, hogy a helyére tedd (vagy szerencsésebb esetben a saját TL-eddel szállítmányozhatod), a szállítás pénzbe kerül, szektoronként valami pár ezer Cr körül. A TL-el a kijelölése után az "i" gombal elöjövõ menüben beszélhetsz (azt hiszem, ezt most fejbõl írom). Ha a TL-t a megfelelõ pozicióba vezényelted, akkor lepakoltathatod vele a gyárat, ekkor a szektortérkép jön be, és itt a numerikus 1,3,7,9 billentyûkkel forgathatod, a 2,4,6,8 billentyûkkel pedig mozgathatod az állomást, függõleges síkon az INS megnyomása után a 2 és a 8 billentyûkkel mozgathatod el.

A gyárak terén nézzük a legegyszerûbbet: a legalapabb az SPP, vagyis a Solar Power Plant, ami Energy Cell-t termel, és alapból nincs szüksége semmire a "gyártásához" (ez lenne a Primary Resources), de ugyanakkor van a menüjében egy "Secondary resources", ami ugyan nem kötelezõ a gyártáshoz, de növeli a gyártás ütemét, tehát az egységnyi idõ alatt legyártott cuccok számát. Az SPP esetén ez a Sec. resources a Crystalls. A gyáraknál beállíthatod, hogy mennyiért adja el a kész terméket, illetve mennyiért vásároljon resorcest, vagyis nyersanyagot. Az X-világ kereskedése alaphelyzetben úgy mûködik, hogy vannak kereskedõk, akik jönnek és mennek, és közben az "olcsón veszek és drágán eladom" filozófia alapján kereskednek. Tehát ha valahol mondjuk olcsón van Crystall, és azt ennél magasabb áron megveszi egy SPP, akkor szépen neki fog állni Crystall-t szállítani az adott SPP-be. Persze ez függ attól is, milyen messze van a két gyár egymástól. Ebbõl következõen elvileg ha jól árazzuk be a termékeinket, akkor szépen magától fogják hozni a gyárainkba a nyersanyagot, és elvinni a készterméket. Apropó, ehhez nem árt, ha van némi pénzmag is a gyárban hagyva, mivel ugye másképpen szerencsétlen nem tud vásárolni. Ugyanakkor saját TS hajókat is rendelhetsz a gyárba, amelyek eladni illetve venni fognak nyersanyagokat ill. kész terméket (itt beállíthatod, hogy mennyiért vegyen/adjon el, illetve max. hány kapunyi távolságra mászkálhat el).

A gyártási piramis nem túl bonyolult, ezért nem állok neki kifejteni, pár nap játék után magatoktól is rájöttök melyik gyár mit kér és mit ad. Az egész viszonylag egyszerû, van 4 vagy 5 lépcsõ, az alap az energia, ami minden gyárnak kell (asszem), utána jön a feldolgozattlan nyersanyag, amit a bányák (pl. Ore mine) illetve élelmiszergyárak (pl. BoGas) termelnek. Utána jönnek a feldolgozóegységek, amelyek pl. a BoGas-ból meg nem tudom mibõl BoFu-t csinálnak. A csúcs pedig a high-tech gyárak, amelyek fegyvereket, microchipeket, egyebeket gyártanak, és kismillió féle nyersanyagra van szükségük.

A fentiek nagyja az X2 béli tapasztalatokból jön, szóval lehetnek benne pontatlanságok. Afene. Kicsit nem figyelek oda, és máris egy kisebb FAQ-ot ütök össze? 😊))

SZEG007
Aki esetleg már tapasztaltabb, az elmondhatná a kezdési stratégiáját, mrt specko én már tudok mozogni, tudok harcolgatni, de olyan dolgokra kiváncs lennék, hogyan állithatok rá egy tradert hogy flyamatosan kereskedjen enrgia cellákal szektorok között anélkül hgy nekem kéne klikkelgetnem, vagy hogyan oldom meg egy kereskedö elfoglalását, mert 1x valami nagyon mákos voltam, és kiugrott a pilota, de csomoszor meg töbször rámegyek, és baszik kiugrani.

Õszintén énnekem a 2. rész is bejött, de azzal sem tudtam sokat kezdeni. . .
Szóval, ha esetleg valakinek van ideje és kedve akkor egy kisebb szösszenetet az alapokról összedobhatna a kezdõknek. . . Ha gondoljátok, én minden esetre örülnék neki<#rolleyes>
Dave000
sajna magyar nem lesz szerintem, nekem se ártana... mivel nem játszottam elõzõ részekkel

Gigabyte GA-P35-DS3L, Intel Core 2 Duo E6550 @ 3,4 GHz, 4x1GB 1066 DDR2, Galaxy 9600GT OC 512MB

Szijasztok!

Lehet volt már, de esetleg valaki tudna nekem ajánlani (ha van) egy magyar nyelvû leírást a játékhoz? Mert nem igazán tudok még eligazodni. . .
Zsolo007
Igen! (A remény szól belõlem)

[NST]Cifu
Na egy próbát megejtettem, hát tényleg elég siralmas, akár 16-18 fps-ig is lezuhan, AQC ide vagy oda (egyébként vicces, de az AQC-t kikapcsolva jobb teljesítményt mutat a Fraps), átlag 24-30 fps, hacsak nem nézek egy sûrûbb rész felé, mert ott borzalmas. A bevezetõ animáció alatt pedig 14 és 80 között ugrált. Van rá egy tippem, hogy továbbra is egy iszonyú optimalizálatlan motorhoz van szerencsénk, mint anno az X2-nél. Kár, mert amúgy álomszép...

Asszem ideje lesz utánanézni mit lehet tenni ez ügyben. Aszondjátok, hogy az 1.3-as patchig érdemes várni?

Zsolo007
Lásd: #600, #624

Zsolo007
Mert itt is írta olyasvalaki akinek van, meg olvasom a hivatalos fórumot 😄

[NST]Cifu
Akkor mi a fenét jössz a 6800Gt-vel?!?! (#732)

Zsolo007
Simulátor módban már az 1.2 sem szagatott, ott nem olyan nagy a világ...

Zsolo007
Hagyjad, belefér 😄

Zsolo007
Nekem mondhatod, nekem Atim van 😛

Amúgy az nvidiások nevében köszi az infót

Nem3sis At Work
(egyébként x800gtm van) <-van ilyen nvidia kartya is?

A kis munkát kis ívben, a nagy munkát nagy ívben kerüld el!

[NST]Cifu
Rakd fel a legújabb nvidia drivert, nálam nem szaggatott tegnap, igaz csak Simulator módban próbálkoztam...

Zsolo007
Én is 1.3at várok, elvileg hónap végén jön. Akkor rakom fel megint...(egyébként x800gtm van)

Nem3sis At Work
asszem akkor jobban teszem ha varok vmi peccsre ami meggyogyitja a mocit.
koszi az infot.

Zsolo007
Még 6800gtvel is durván szaggat 😄 (és nem azért mert akkora a gépigénye, hanem azért mert szar a motor)

Szal ilyet ne kérdezz....menni fog..hogy hogyan? jó kérdés...

Nem3sis At Work
radeon 9600xt 128mb, intel p4 1.8 es 1gb ram <-ezzel a konfigal lehet vele vajon szaggatas nelkul jatszani?