X3 - Reunion
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Hónap elején elindítok Egy 17 colos TFT-t részletre, mer már kiugrik a szemem!!!
Szóval, amiért írni akartam.
Tudom mindenkinek ajánlani a Mass Drivert. Eszméletlen jó cucc, találtam egy Novát és felpakoltam rá 8-at, meg hátra 1x. Mivel nem energiafegyver, így nem fogy ki az energibõl, ráadásul közvetlen a burkolatra hat, kvázi átlõ a pajzson.
Egy hátránya van, lõszert kell venni hozzá, 200 lõvedék kerül valami 690 cr-be. én 6x200-al leírtottam vagy 15 kalózt, ugrani persze senki nem ugrott, bár azt meg lehet próbálni, hogy ionnal leszedni a pajzsot és utána lõni ezzel, bár ha már nincs pajzs a mass drivernek nem sok értelme van, elvégre pont az a lényege, hogy átlõ rajta. De behozza az árát a lõszer még így is, mert öszeszedtem egy rakás rakétát meg fegyvert a lelõtt kalózhajókból. Most már biztos, hogy Mass Driver Ammunition gyáram biztosan lesz, így a lõszerutánpótlás se lesz gond. Már csak egy Split Mamba kéne, (Raider verzió) arra is rámegy ráadásul annak majdnem 200 a végsebessége. Jó kis dogfightet lehet vele csinálni.
valen.uw.hu - Rajta X2 Argonopedia magyarul
sociaty, have mercy on me, I hope you are not angry, if I disagree...Eddie Vedder: Sociaty
Nekem a kézikönyvben le van írva, hogy hol mivel érdemes kereskedni, melyik fajnál mi olcsó, és mit lehet jó drágán eladni.
Ha valakinek kell ilyen infó, be tudom rakni ide a fórumba, de csak ha hazaértem...
sociaty, have mercy on me, I hope you are not angry, if I disagree...Eddie Vedder: Sociaty
http://people.freenet.de/glista/x3-ships.htm
http://people.freenet.de/glista/schiffsliste-x3.pdf
(kár hogy német)
stewings:
a legegyszerübb megoldás a daemon tools4 és az hogy: lehúzod a dvd meghajtódat.
nekem jelenleg így simán mûködik.
Én kezdésnél energiacelláztam. A Boron rendszerek éheznek az energiára, majdnem mindenhol 19-ért veszik, a Power Circle-ben pedig 2 SPP is van, ahol kis szerencsével 12-ért veszed. Kb 4-5 óra tiszta (SETA6x) játékkal 3500-as fuvarokkal 4-500K-t lehet összeharácsolni sima szállítással, retailer kereskedõ rangig el lehet jutni (13. szint), és az eladott Busterrel meg fegyverekkel már egy jobb kereskedõhajóra is futja (7-10000-es rakterû jószág), vagy el lehet kezdeni gyárazni.
Haverom véleménye: a Solar Power Plant építésénél nem elhanyagolható a hatékonyság. Ami pedig nagyban függ attól, hogy hova teszed (kettõs csillagrendszerben pl. több fényt kap, jobban termel)
Most két óráig az X3-at nyomtam (amíg három Pirate Harrier rá nem ébresztett, hogy Discovererben nem bölcs dolog a kalózvadászat), és végülis játszható (ie.: egy-két esetett leszámítva nem esett 25fps alá a sebesség, az átlag pedig 30 és 50 között volt) - egy A64 3000+ (@3400+), 2Gbyte ram, Gf6800Gt (@Ultra) gépen...
A csapatmunka roppant fontos: rajtad kívül másra is l?hetnek!
Ja, egy kérdés. a második küldetésnél mien fegyver van a hátsó toreten? Meglehetõsen hatékony cucc, szeretnék vele felszerelni egy arra alkalmas vadászt.
A játék történetének fonalát érdemes rögtön az elején kicsit megszakítani, mikor a Gamma vadászok kisérgetésének vége, bármennyire is vonzó rögtön belépni a Goner Templomba - ne tegyük. Célszerû akkor visszatérni ide, ha már van egy rendesebben felszerelt hajónk, és nem utolsó sorban a rakterünkben némi energiacella.
X2-s tapasztalat alapján probáljatok meg vagy önellátó gyárat létrehozni, melybe a nyersanyagot illetve melybõl a kész terméket nem a te hajóidnak kell elhordania, hanem a gépi kereskedõk teszik ezt, ezáltal sokkal kevesebb TS/TP hajót kell használni, ami átláthatóbbá teszi a játékot.
Másik, hogy ha saját magadnak akarod legyártania 1GW-s pajzsot vagy a GPPC-t, stb. fegyvereket, eszközöket, akkor érdemes gyárláncokat építened egy elhagyott (UNKNOWN) szektorban, ahol van ORE és SILICON (ilyen pl. a Wasteland melletti UNKNOWN szektor) ahol kvázi ingyen gyártod le magadnak a cuccot, igaz egy GPPC legyártása az X2-ben 20 óra volt 😊
Továbbá érdemes a gyárakat miután kitetted elnevezni valami értelmes szisztéma szerint, mert a 10+ egyforma SPP-det nem fogod tudni megkülönböztetni.
gyk: van 2SPP gyárad ARGON PRIME-n, akkor érdemes valami hasonsló módon elnevezni: A.P.SPP1,
a hozzá tartozó 3 db Mercury-t meg A.P.SPP1.Merc.EC vagy --II--.Merc.Cryst, hogy tudd melyiknek mi a feladata, mivel ezen hajókat ha már 50-60 db van belõlük akkor nehéz megkülönböztetni 😊
A megadott billentyük nem az alap beállításra vonatkozna azt azért tedd hozzá !!!
mivel alapbóla "t"-vel fogod be a célkeresztben lévõ tárgyat és SHIFT-T-vel a legközelebbi ellent, az "s"-el pedig lefele STRAFE-l el a hajó, stb..
Még nekem is mondtál újat 😊 (bár ez nem meglepõ, az x2 gazdasági részét nem kedveltem)
Az "X-világ" alapjairól elõször is olvassátok el az Argonopedia magyar változatát by Valen.
Az alapvetõ repkedés ugye nem okoz azért problémát senkinek ugye? Na, akkor kezdjük innen. Ha követni akarsz valakit, akkor kijelölöd célnak, és megnyomod az "u" billentyût. Ha ûrhajó, akkor követed, ha ûrállomás, akkor be is dokkolsz, ha odaérsz. Ha csak simán be akarsz dokkolni egy ûrhajóra (mert a nagyobbakra lehet) vagy egy ûrállomásra, akkor a "shift + d" billentyût nyomod meg, mikor ki van jelölve. Ha véletlenül valami csúnyasággal futsz össze (Khaak, Xenon vagy Kalóz) akkor nekiállhatsz harcolni. A Pajzs és a Páncélzat ugye magától értetõdik (akinek nem: a felsõ kék csík a pajzs, amely szépen lassan visszatöltõdik, az alsó zöld a páncélzat illetve a hajó állapota, amelyet csak dokkban tudsz javítattni), a "k" billentyû a fegyverek célzási módja között váltogat, de ehhez command software mk2 nevezetû cucc kell, ezzel lehet jókat alkotni. A fegyverbeállítások között az "1,2,3,4" billentyûvel lehet váltogatni, azt beállítani pedig a "g" gombra elõjövõ menüben tudod. A rendelkezésre álló rakéták között az "m" billentyûvel válogathasz, és az "l" billentyûvel indíthatod el.
Célpont befogás: a "t" billentyûvel a célkereszt alatti célpontot (próbálja) befogni, az "e" gombra a legközelebbi ellenséges hajót. Az ellenséges hajók között a "HOME" és az "End" gombokkal váltogathatsz.
Menük: az "Esc"-re az alap options jön be, save/load, grafikai és egyébb beállítások. A "p"-re a pilótára vonatkozó dolgok, "s"-re a hajóinformációk, a "," gombra az univerzum térképe (már amennyit ismerünk belõle, mivel ahol még nem jártunk, azt nem mutatja), a "." gombra pedig az adott szektor térképe (ismét: amennyit láttunk már belõle). A térképeken a numerikus billentyûzet számgombjaival mozoghatsz, és a HOME/END billentyûkkel zoomolhatsz, valamint az INSERT-el válthatsz látsíkot. Az "r" gomb a tulajdonainkat mutatja (hajók, bázisok, gyárak, stb.). Az "f" gomb a raktér és az árukkal való mahinálásra való. A "Shift + C" pedig a parancsnoki konzolt hozza elõ. A "Shift + H" a HUD-ot tünteti el, a "Shift + P" pedig a Pause.
A "j" gomb elég fontos, ez a SETA, ami magyarul idõgyorsítás (nagyon fontos lesz a játék alatt!!!), a "Shift + J"-vel az ugróhajtómûvet használhatjuk, amivel vagy egy ismert ugrókapuhoz ugorhatunk, és függõen attól hány kapunyi távolságra vagyunk, bizonyos mennyiségû energiacella kell a rakterünkbe legyen, vagy pedig egy elõre megadott (vagy megszerzett) szektorba ugorhatunk vele.
Ha kilõsz valakit, akkor a rakománya néha hátramarad (fõleg rakéták, ha pl. kalózokat írtasz). Hogy ezt felvehesd, ki kell nyitnod a rakteret ("s" menü és open cargo bay, vagy "o" billentyû), de ekkor sebezhetõ vagy, ezért célszerû csak békés körülmények között ilyesmit csinálni, és utána ugyanott be is csukni a rakteret.
A kereskedés egyszerû: bedokkolsz egy állomásra vagy egy gyárba, és utána megnézed milyen árúja van és mennyiért. Utána te ebbõl vehetsz, amennyi a raktérben elfér. Azt is láthatod, hogy az adott állomáson mit lehet eladni, figyelem! Ez a lényege az egésznek, a különféle gyárak csak bizonyos nyersanyagokra vagy félkész termékekre vevõk, nem lehet bárhol eladni õket!
Idõvel eljön az a pillanat, amikor gyárat veszel (elég soká: néhány millió Cr alatt nem érdemes belevágni). A gyárat a Shipyardokban vásárolhatod meg, és egy TL-t kell felbérelned, hogy a helyére tedd (vagy szerencsésebb esetben a saját TL-eddel szállítmányozhatod), a szállítás pénzbe kerül, szektoronként valami pár ezer Cr körül. A TL-el a kijelölése után az "i" gombal elöjövõ menüben beszélhetsz (azt hiszem, ezt most fejbõl írom). Ha a TL-t a megfelelõ pozicióba vezényelted, akkor lepakoltathatod vele a gyárat, ekkor a szektortérkép jön be, és itt a numerikus 1,3,7,9 billentyûkkel forgathatod, a 2,4,6,8 billentyûkkel pedig mozgathatod az állomást, függõleges síkon az INS megnyomása után a 2 és a 8 billentyûkkel mozgathatod el.
A gyárak terén nézzük a legegyszerûbbet: a legalapabb az SPP, vagyis a Solar Power Plant, ami Energy Cell-t termel, és alapból nincs szüksége semmire a "gyártásához" (ez lenne a Primary Resources), de ugyanakkor van a menüjében egy "Secondary resources", ami ugyan nem kötelezõ a gyártáshoz, de növeli a gyártás ütemét, tehát az egységnyi idõ alatt legyártott cuccok számát. Az SPP esetén ez a Sec. resources a Crystalls. A gyáraknál beállíthatod, hogy mennyiért adja el a kész terméket, illetve mennyiért vásároljon resorcest, vagyis nyersanyagot. Az X-világ kereskedése alaphelyzetben úgy mûködik, hogy vannak kereskedõk, akik jönnek és mennek, és közben az "olcsón veszek és drágán eladom" filozófia alapján kereskednek. Tehát ha valahol mondjuk olcsón van Crystall, és azt ennél magasabb áron megveszi egy SPP, akkor szépen neki fog állni Crystall-t szállítani az adott SPP-be. Persze ez függ attól is, milyen messze van a két gyár egymástól. Ebbõl következõen elvileg ha jól árazzuk be a termékeinket, akkor szépen magától fogják hozni a gyárainkba a nyersanyagot, és elvinni a készterméket. Apropó, ehhez nem árt, ha van némi pénzmag is a gyárban hagyva, mivel ugye másképpen szerencsétlen nem tud vásárolni. Ugyanakkor saját TS hajókat is rendelhetsz a gyárba, amelyek eladni illetve venni fognak nyersanyagokat ill. kész terméket (itt beállíthatod, hogy mennyiért vegyen/adjon el, illetve max. hány kapunyi távolságra mászkálhat el).
A gyártási piramis nem túl bonyolult, ezért nem állok neki kifejteni, pár nap játék után magatoktól is rájöttök melyik gyár mit kér és mit ad. Az egész viszonylag egyszerû, van 4 vagy 5 lépcsõ, az alap az energia, ami minden gyárnak kell (asszem), utána jön a feldolgozattlan nyersanyag, amit a bányák (pl. Ore mine) illetve élelmiszergyárak (pl. BoGas) termelnek. Utána jönnek a feldolgozóegységek, amelyek pl. a BoGas-ból meg nem tudom mibõl BoFu-t csinálnak. A csúcs pedig a high-tech gyárak, amelyek fegyvereket, microchipeket, egyebeket gyártanak, és kismillió féle nyersanyagra van szükségük.
A fentiek nagyja az X2 béli tapasztalatokból jön, szóval lehetnek benne pontatlanságok. Afene. Kicsit nem figyelek oda, és máris egy kisebb FAQ-ot ütök össze? 😊))
Szóval, ha esetleg valakinek van ideje és kedve akkor egy kisebb szösszenetet az alapokról összedobhatna a kezdõknek. . . Ha gondoljátok, én minden esetre örülnék neki<#rolleyes>#rolleyes>
Gigabyte GA-P35-DS3L, Intel Core 2 Duo E6550 @ 3,4 GHz, 4x1GB 1066 DDR2, Galaxy 9600GT OC 512MB
Lehet volt már, de esetleg valaki tudna nekem ajánlani (ha van) egy magyar nyelvû leírást a játékhoz? Mert nem igazán tudok még eligazodni. . .
Asszem ideje lesz utánanézni mit lehet tenni ez ügyben. Aszondjátok, hogy az 1.3-as patchig érdemes várni?
A kis munkát kis ívben, a nagy munkát nagy ívben kerüld el!
koszi az infot.
A kis munkát kis ívben, a nagy munkát nagy ívben kerüld el!
Szal ilyet ne kérdezz....menni fog..hogy hogyan? jó kérdés...