X3 - Reunion
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
"It ain't what you don't know that gets you into trouble. It's what you know for sure that just ain't so."
A csapatmunka roppant fontos: rajtad kívül másra is l?hetnek!
Jaffa Kree!
Ez kell egy jó Gamhez
Szerintem 😛
pa paradra pá pá pá...RTL KLUB na NÁ 😛
<#banplz>#banplz><#mf1>#mf1>
Jaffa Kree!
-Nem melegszik véletlenül túl a procid?
-Virtuális memória?
-Nem kell SP2. Nekem sincs fent.
-Nálam bevált a StarForce Nightmare nevezetû program. Elindítom, Disable Node, Disable CD, Disable Node, majd Disable Pri.Slave (ez a DVD-íróm). Így Daemon Tools4-el simán mûködik kábellehúzás nélkül (persze tudom, hogy ezzel a szerencsés kevesek közé tartozom).
Meg bele lehetne rakni a különféle linkeket (pl. X3 Map, hajólista), és végül egy tanács, a szöveget valami helyesírásellenõrzõ programmal azért nézd át (pl. Office, NVU, stb.).
A kockás piton akár 8m-re is megnőhet, de nekem csak 200 betű helyem van!
http://www.hmrguild.com/X3Reunion/index.php?action=downloadfile&filename=Trade_Chart_X3.xls&directory=&
Joy-jal nekem semmi gondom, csak a FF-t kellet Bodybuild-erre vennem, hogy érezzem a hatását, de egyébként nagyon jól lehet vele menni.
valen.uw.hu - Rajta X2 Argonopedia magyarul
Amit most néztem, hogy a teladianiumot bazi drágán veszik a boronék, le kéne dobni oda egy factory-t. Asszem csak ore meg energia kell hozzá....
798-ra senki?
Mercury Haulerrel kavarok, jump drive-val izzítva. Silicon megvesz a Duke's Visionban (ha olcsón adják, akkor az Emperor-s mine-ban, de ott csak egy közepes bánya van, és ritkán adják jó áron) és eladom a Paranid Prime-ban (4 gyár is vesz), illetve a Cloudbase SW-en, de legfõképp a Red Light-on, ahol van egy Computer és egy Chip Plant is. Szinte mindíg 232-ért veszem (a Duke's Vision-ban 2 bánya is van az egyik L-es - így állandóan teli vannak) és legtöbbszõr 700 felett adom el, mert a Red Lightban és a Paranid Prime-ban mindíg sírnak érte. Eredmény: dõl a lé...
Joy-al nem volt senkinek problémája a játékban!? Én ugyanis konfigurálom rendesen ahogyan köll a windózban... a játék elején az ablakban beállitom az Input hoz a JOY-t, ott is van ki van választva... a játékban meg meg sem mozditja a gépsárkányt!<#confused>#confused>
Csak egérrel és billentyûvel hajlandó menni. Nézegettem a játékon belüli options-t de azt láttam hogy hozzá vannak adva a joy hoz a különbözõ utasitások/parancsok.
Valaki okosan tudna pár szót szólni?<#help>#help>
Köszöntem<#worship>#worship>
Jaffa Kree!
Most egyelõre nekiálltam a Teladiknál kalózt írtani - érdekes módon itt alapból tudtam police licenct venni, miközben az Argonoknál és a Boronoknál még mindig nincs meg a kellõ elismertségem ehhez. A gáz csak az, hogy a Teladiknál valahogy a kalózok is gazdagabbak. Legalábbis itt futottam össze több olyan kalóz Nova Raiderrel is, amely "elõre" IRE fegyverekkel rendelkeztek, node a toronyban egy átkozott HEPT figyelt, amely három-négy találattal elfüstöli a Buster-t...
Sõt! 1024*768 minden LOW és 1280*1024 minden high között sem sokat ... ha akadt, akkor mindig ugyanott 😞
\"A - A - woodhorse - A - woodhorse sheep ...\"
sociaty, have mercy on me, I hope you are not angry, if I disagree...Eddie Vedder: Sociaty
Azért kérdeztem a VGA-t, mert régebbi karik nem tudnak mindent megjeleníteni amit szeretne a game ... pl: volt hogy ugyanaz a játék ugyanolyan beállításokkal gyorsabb volt GF4-en mint a 6800GT-n 😊 Csak nem ugyanúgy néztek ki 😊
Mellesleg nekem volt olyan hogy 40-60 FPS, majd a nagy büdös feketeségben indokolatlanul leesett olyan 10-re ... azután megint fel ...
Ami sokat dob az pl: (A HUD-on kívül ...) a monitorok kikapcsolása ...
De még majd tesztelgetem 😊 Mielõtt komolyabban nekiállnék 😊
Hogy mit javasolok?Hmm, panaszkodom a Silicon Mine-ra, mikor azzal kerestem meg két új gyárra és egy új hajóra valót.
Érdemes venni, de azt is inkább a Teladiknál, mert ott csak 440 ezer ha jól emlékszem.Az alap nyersanyagok szintin itt a legolcsóbbak, szinte mindig 12 Cr-ért veszek és 19-20 ért adok el EC-t.
Ahogy elnézem, el lehet adni a rakétákat is, még olyan Equipment Shop-okban is ahol nincs kitéve az eladási listában.
Apropó, mit érdemes és hova telepíteni akkor? Igaz még jelenleg az a veszély nem fegyeget, hogy teleszóróm a galaxist gyárakkal, de a kereskedést pár óra után kegyetlenül meguntam, a kalózvadászatból meg nem lehet meggazdagodni...
Az tényleg okés, hogy lehet veszteséges gyárat építeni, én megszívtam egy kahúna békörivel egészen addig, amíg mellé nem raktam egy fájörfláj misszájl fektörit...<#vigyor>#vigyor>
A kutya sem akarta venni a mítszték kahúnákat, pedig alacsony volt az ár, kénytelen voltam tréding sztésönöknek eladni, mert az 72 Cr-ért vette legalább.
Csak aztán tele lett a tököm az egésszel és melléraktam egy rakétagyárat.
No, igen ezt kell low-ra venni a Setup-ban, mielõtt indítod a játékot.
A videókártyám ASUS V9999 256Mb Gamer Edition.
Pontosan le tudod írni mit vettél le? (És ha az véletlenül Shader quality vagy mi ... a 2 beállításból ...) akkor azt is lécci hogy milyen VGA-d van 😊
Elõre is köszi!
SPP nélkül a gyárak felépitése tök fölösleges, mert csak veszteséget termelnek😞
Nem tudom, miért van hogy minden játéknál az árnyékolás az ami a legtöbbet levesz a sebességbõl.
Eddig sem futott rosszul a játék, bár amikor 10 Xenon megtámadott...hát mondjuk 1-2 fps-re ment le a játék.Az árnyékolász ki kell kapcsolni vagy lehetõ legkisebbre venni és láss csodát, zökkenõmentes élvezetben lesz részed.
Különben meg kinek kell árnyék?Semmit nem romlik a látvány és a minõség.
Más.
Amint már említettem,érdekesen megy a kereskedés.Ugye amíg nincs semmilyen gyárad/bányád satöbbid, addig óriási a hiány mindenbõl.Én a Silicon Mine-al kicsit megjártam, de azért nem panaszkodom.Elõször is a Silicon Mine a Teladiknál csak 400 ezer,Argon Prime-on 1.1 milla.Ez az egyik.
Hirtelen ugye minden gyár "tele lett", amint megépítettem a sajátomat, ergo szar áron lehet eladni.Jó, azért kellõ figyelemmel én mindig 600 Cr felett adom a silicont és így összejött még két gyárra plusz egy nagyobb TS hajóra.
De ezt ugye már elmondtam, hogy hirtelen vagy véletlenül "beteleportálódik" az összes gyár raktárába fullra a silicon, tehát a tiedet nem tudod eladni.
A másik dolog: Aki játszott az X2-vel az tudja, hogy ott minden gyárhoz tartozott legalább két TS hajó és pár M3 M4 M5, ezek voltak az "Owned Ship"-ek.
Itt nincs.De akkor megkérdezném, hogy mi a fas*om szállít ezeknek a gyáraknak, hogy én szinte semmit se tudjak jó áron eladni???
mostanában kezdtem el játszani az X3-mal, és eddig csak kereskedtem vele, mert nagyon gyenge hozzá a PC-m.
Volna pár kérdésem. Bocs ha már korábban voltak, pár oldalt elolvastam, de nem az egész topicot.
Könnyû fokozaton indítottam, 100.000 cr, két hajó.
1, Kalózok. Ore belt északi kapujától északra találtam egy egész kalózbázist, de kalózhajót nem, pedig ott lófráltam egy darabig.
Szétlõttem még a lézertornyokat is, de semmi.
2, Most rakom össze az új gépet, P4 3ghz 2MB cache, 1GB DDR2 533, MSI RX800 GTO 256MB ram. Remélem ezen már nem marad 10 alatt az FPS. Hasonló konfiggal van valakinek tapasztalata?
3, A 2. küldetésbe beletört a fogam, az alap hajó turretjével alig tudtam valamit szétszedni. Ki lehet a turretet cserélni izmosabbra? Ha igen, hol?
4, Ha nem a legkönnyebb fokozaton kezdek, csak annyival lesz nehezebb, hogy kevesebb creditet és csak egy hajót kapok? Vagy az univerzum is másképp fog viselkedni?
Nu, ennyi egyelõre, ha összeraktam az új gépet, és mindent újrainstallálgattam, majd jelentkezek... 😊
Gryllus
Dicseretes az elvhuseged, hogyha mar kereskedonek adtad a fejed akkor nem lopkodsz. En is a kereskedesre gyurok, de a kezdo hajok melle eleg hamar lottem magamnak egy superfreightert, 11.000-es rakodoterrel. Azzal aztan lehet uresre szipokazni a teli banyakat...
Kezdetben nem tudtam mihez kezdjek. Pénz kellene, ez evidens, és az sem baj, ha a mások által unalmasnak tartott kereskedéssel tudom csak megszeretni. Nekem bejön az árrésezés. Mi az amim van? 100.000 credit meg két kis argon hajó, egy Buster és egy Mercury. Hmmm... ez nem sok, de indulásnak teljesen jó lesz. Mit szeretnék még? A kereskedés mellett mondjuk felfedezni. Ok.
Elõször is körbenéztem az Argon Prime környékén. 1-2 szektort utazgattam csak, megnéztem a környék gyárait, és a piacot, hogy mire van szükség. Aztán arra jutottam, hogy a Buster-t eladom, mindent átpakoltam a Mercury-ba, felturboztam a sebességét (néhány engine tuning upgrade), majd elindultam északra, a Power Circle Solar Power Plantjaihoz, mert arra 12 körül lehetett energiacellákat venni, máshol meg láttam, hogy 19-ért is megvennék. Televettem a rakteret, majd elõbb a Three Worlds gyárainak passzoltam el a cellákat, aztán ingajárattal az energiaéhségben szenvedõ Boron szektorokat terítettem be. Elég hamar sikerült super dealer kereskedõ rangba lépnem, pár százezret összekalapálnom, és mind az Argon, mind a Boron srácoknál státuszban elõrelépni. Ez nem elhanyagolható, ha az ember késõbb jobb cuccokba akar beruházni. Egy idõ után már baromi kényelmetlenné vált a sok apró kis fuvar és el kellett döntenem, hogy veszek még egy kis Mercury-t, vagy egy kiszuperált Superfreighterre ruházok be, avagy állomást építek.
Végül egyik mellett sem döntöttem. A másik kishajó ugyan nem rossz ötlet, de nem volt kedvem két hajót ingáztatni, és a fejlõdés is egysíkú. A Superfreighter ugyan nagy (lenne, ha nem az S-et adnák), de baromi lassú(!!!) és az auto-dokk, meg a kerülgetés halálos kimértség vele😊. Emellett ha megfizethetõ árkategóriában akarom (S-verzió), akkor annyira kasztrált szegénykém, hogy a világ összes pénze se lenne elég késõbb gatyába rázni.
Ezért arra jutottam, hogy világgá megyek és veszek egy Mercury Haulert a Light of Heartban. Ez a távoli argon szektor a világ (bátran állíthatom) másik felén van. Épp a boron Kingdom's End és a Rolks Drift között kóvályogtam mikor gyors számolásba kezdtem: 19 szektor, ha nem a kalózok felõl közelítek. Sietni nem sietek, úgyhogy a boron szektorokat elhagyva szépen elindultam dél felé a Ringo Moon-on át a Cloudbase Southwest-ig, míg el nem értem a paranid felségûrbe. Közben még ellátogattam a Goner templomba, de az imán kívül még egy Jump Drive-ot, meg egy transzportert is vettem magamhoz, gondolva a hazaútra😊. Mondjuk úgy, hogy a pöccre kiszámolt "új hajós" lóvém el is csúszott az ügyleten, úgyhogy tankoltam cellákat, gondoltam majd út közben kereskedek egy kicsit, meg ha valami megtetszik a "kirakatban", akkor jut majd a zsebpénzembõl arra is.
A Pananid Prime-on jött az elsõ meglepetés. A fiúk enyhén szólva nem kedveltek. Unholy Nomad besorolással nem tudtam sehol leszállni a központ környékén. A másik érdekes dolog, hogy még ha le tudtam volna, akkor sem kellett volna a kutyának sem a cellám, mert arrafelé elég önellátóak ezügyben a fiúk. Szívás...
Emberek: olyan cuccok vannak a Paranid Prime-on, hogy a nyálam bõ lével csorgott. Pajzsgyár hegyek, fegyverek, advanced satellite-ok meg minden mi szemnek-szájnak ingere. De akkor még sem pénzem, sem leszállási engedélyem nem volt.
Kifelé menet, dél felé (paranid szittya vidék, urbanizációmentes övezet Preachers Void, Duke's Vision) szóltak az ekés parasztok a Silicon Mine-okban, hogy arrafelé nem tartanak már annyira szõrös tenyerûnek, és egyes lepusztult gyárakban leszállhatok😊 Én hálásan megköszöntem, és örültem, hogy nullszaldósan eladhatom a celláimat. Nem a pénzért tettem, hanem mert egybõl urott a reputációm, és így a belsõbb szektorokban is megtûrtek. Hát ezen a vidéken vannak gondok mással is, kb. 2 szektoron keresztül Khaak és kalóz hajók dongtak körbe, egyszer riadóztattak is, szerencsére egy húsfarmon sikerül meghúzni magam. Na igen, közigazgatási foghíjak vannak ott rendesen.
Egy kis kavarás még kifelé menet (kelet felé - Trinity Sanctum) fincsi cuccok (fõleg fegyverek), hajógyár meg minden, aztán át egy pár boron szektoron, ahol mindent ércek, meg szilikonbányák borítanak. A Lucky Planets erõs szektor, igazi helyi fõváros ízzel, fátyolos ködök úsznak az aszteroidák körül, de sokáig nem idõztem, mert a Rolks Legacy-nál északi csapást kellett vennem fölfelé. Kellett volna, de akkor jött az isteni csoda.
No nem a lottó (3 számot is kitöltöttem útközben), hanem a bulletin bordon egy küldi. 110 artifactet elvinni 4 vagy 5 szektorral arrább. A megbízó srácok valami fontos ügynek tartották, ami a fajuk eredetével kapcsolatos, nekem meg rohadtul kellett a két részletben felajánlott 70 rugó (35 alap - 35 ha gyors vagyok). Végülis átgázoltam a Light of Heart-on (pedig az lett volna az utazásom végcéla), és átmentem egy kalózszektoron is Hatikvah's Faith (ahol meglepõ módon egy darab kalóz nem volt, se állomás, se semmi - csak aszteroidák), majd a Company Pride-ig meg sem álltam. 50 lett a 70-bõl, de az nagyon jókor jött.
A teladiktól visszaugrottam jump drive-val (10xszektorok száma energiát zabál a kicsike) és végre megvehettem a Hauler L-t.
Megvehettem volna. De ebben a gyárban mindenbõl csak S típus van. Mindegy. Szépen apránként mindent ráraktam (engine tuningot és raktérbõvétést nem lehet leszedni a másik géprõl, illetve a built-in-nel megjelelõlt cumókat sem), visszaküzdöttem 80-ra a sebességét, 8-as környékre a manõverezõ hajtómûveket, egy kis raktér plussz, meg miegymás😊.
A másik hajót (alap Mercury) itt nem lehet eladni, úgyhogy beállítottam neki az Argon Prime útirányt és érzékeny búcsút vettem tõle, mikor láttam lefordulni a dokkban mellõlem. Perverz volt, hogy szegénykével eddig jöttem, most meg kibelezve visszaküldöm😊
Én is 4-esbe kapcsoltam, de mivel alig valami kanyim maradt, visszafelé benéztem a szilikonos bácsikhoz Duke's Vision némi útravalóért (nevetségesen olcsón 232-ért árulták az 505-ös középárfolyamú cuccot), errefelé mindenhol szilikon meg érc van. Televásároltam az egyenlõre 7000-es rakteret (lesz majd 8000 is), és jumpoltam a Paranid Prime-ra, ahol már barátként fogadtak. Szétdobtam (majdnem 100.000 haszonnal) a szilikont a mûholdas, a quantum tube, hight yield és a swarm missile gyárakban, majd leadtam az 5-ös pajzsokat a small shield üzemben. Eddigre már retailer kereskedõfokozatban voltam (13. rang), és a "paranid friend of priest" státuszú. Mi állíthat meg a 25-ös pajzsok megvételében? (ahol egyébként 125-ösök is vannak). Hát az, hogy "paranid friend of priest Duke" státusz kell (ami kettõvel felette van a jelenleginek). Suxxxxx....
Egyenlõre itt tartok egy teljes napi játék (kb. 7-8 óra) után😊
Mellékelt útmutató: Térkép
bye!