X3 - Reunion

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Hadd ne részletezzem, hogy milyen a jaték, fõleg nem szeretném hasonlítani máshoz.
Nem mondom, hogy jobb a Freelancer-nél, inkább hogy más.Merõben más.
Olvass vissza egy kicsit kérlek vagy nézd meg a faq-t.
De röviden: Olyasmi, mint anno az Elite volt C64-en és Amigán.Csak sokkal több.
Vehetsz ûrállomásokat, lehetsz kereskedõ vagy kalóz vagy akármi.Egy rendkívül összetett, komplex játékról van szó, vehetsz nagy csatahajókat, korvetteket, vadászgépeket és akár lehet egy egész flottád is.Lehetsz benne iparmágnás, fejvadász vagy mind együtt.
Na, kábé ennyi.
Ja és nem bugos, csak hozzá kell szokni... <#vigyor>
Semmivel nem rosszabb mint a 2-es vagy elõdjei.

Jó <#vigyor> <#nyes> <#nevetes2> <#taps>
edios
Hali!

Milyen a játék?
Nem olyan játszhatatlanul bugos, mint a 2es?
Érdemes letölteni ha a Freelancer a kedvenc játékaim közé tartozik?

My name is ios... Edios. Not Eidos you f*ck*n pr*ck!

Remélem lesz valalmi...Nem rossz ez így sem, csak nem túl hihetõ, hogy ilyenre képs egy szar M3 egy 100x akkora hajóval.

[NST]Cifu
Mintha az 1.3-as patch esetén emlegettek volna pár kiegyensúlyozást az M1 és M2 hajók pajzsai és fegyveri terén...

A csapatmunka roppant fontos: rajtad kívül másra is l?hetnek!

Lockheed
Pfffff! Hááááát ez nagyondurva! Ehhez nemlehet mit hozzászólni! 2Falcon+1Buster. Pfffff... :)))

Thorin Matarielle - Shirak Skunkworks - Siseide

Kockáspiton
Az a különbség hogy amikor nem vagy a szektorban akkor nem szimulálja a harcot a gép, hanem egy harcrendszer szerint lejátsza ami kicsit eltér attól amikor te ülsz benne.

A kockás piton akár 8m-re is megnõhet, de nekem csak 200 betû helyem van!

Mondjuk ez a pajzs meg fegyver dolog sincs optimalizálva.
Egy Centaurral simán szétlövök egy Xenon K-t,Mákom akkor van igazán, ha a K nem is lõ egy darabig.De feltûnõen gyorsan veszem le a pajzsát, ami több mint tízszerese az enyémnek!
Most ugyanez fog rám is várni?Veszek nagy nehezen egy Titant+ 9 Gj pajzsot rá és egy szaros M6 ki fog nyírni?Vagy hogy van ez?

Na kérem.Történt, hogy építkezem az egyik szektorban, egy gyárat a másik mellé raktam volna.A Mammothom kb 5-6 km-re állt a Centauromtól, amikor láttam, hogy 3 kalóz közeledik.Gondoltam vagy kikerülnek vagy szétlövi a Mammoth.
Pont pozícionáltam volna a gyárat, amikor jött a szokásos üzenet, hogy megtámadták az egyik hajómat.
Írd és mondd, fél perc alatt szétlõtte két pirate Falcon és egy Buster a 6x125 Mj pajzsú TL hajómat.
Kicsit mérges lettem...
A TL nem engedte ki a hajóit a hangárból, ami még sosem történt azelõtt, és ilyen gyorsan sem lõtték szét egyszer sem.érdekes, hogy ha én ülök a hajóban, a pajzsom max. felére esik vissza támadásnál.Ez az egyik ok amiért ezt írom.
De az igazi okom, hogy rávilágítsak arra a tipikus X2-es hibára ami itt is folytatódik.
Például, hogy meghallom, hogy támadják egyik hajómat.Ez egy 5x25 Mj pajzsú TS hajónál általában eltart egy darabig mire szétlövik HA ÉN VEZETEM A HAJÓT.De mire odakapcsolhattam volna, hogy megnézzem hol van, már meg is halt, ez kábé 3 másodperc (!) volt.Hmm, nem igazán értem, hogy mi a különbség ha én vezetem és ha nem.Hogy lehet az a TL-nél maradva, hogy ha egyedül van akkor 30 másodpercig bírja, ha velem együtt, akkor meg túléli???
Úgy hogy eközben semmit nem csinálok.Egy TL hajóval nem lehet elmanõverezni vagy gyorsan elmenekülni...

Én alapból Super Freighter-t veszek universe tradernek.
Max raktér,egy kis fegyverzet, némi rakéta, esetleg fighter drone.Ha eléri a 8-as szintet, elküldöm jumpdrive-ért.Aztán mehet a móka tovább.
Egész szépen hoznak a konyhára, nem nagyon lövöldözik le, amíg meg nem lesz universe trade és olyan helyen járkál, küldök neki egy vadászt pluszba, hogy fedezze.

Pl. most is erre fog sor kerülni.
Most éppen 4 Argan Houlert tanítgatok, belõlük is Utrader lesz, ha vigyázok rájuk.
Még nagyon kis oktondik de már azért fejlõdgetnek.

Nekem ilyen nincs, olyan viszont van, hogy pl a 3-4-dik visszatöltésnél teljesen beloggol a gém de még a fõmenü is ilyenkor ki kell lépni az egész gémbõl és újra kell indítani.
dronkZero
Másnak is van ilyen gondja, hogy:
Gép újraindításonként csak egyszer indítható,
Néha, load game után kirak windowsba,
Ha megint elindítanám, a starforce-nál resetel.

Már meg sem próbálom elindítani, ha visszatesz winbe, nyomom is a restartot magamtól...

Steam: Zero_hu Live!: Zero HUN

Ha ennyire számít a raktér, akkor maradok a Split SF+nél 89-es seb, valamivel több mint 10000-es raktér.

Dolphin SF nekem is volt, azzal feljesztettem fel, UTraderre, meg sokáig azzal is ment, de marha lassú szegénykém. 53 max. igaz, 14ezres a raktere ez tény. Dehát naagyon csiga.

A Mercury tanker nem rossz, 100 max seb, de biztos, hogy elég az a 4000 max raktér?

Én delfin sf, és Vultire sf eket használok, alap a jumpoláshoz lefoglal 2000 energy helyet, +20 dronet mindig vesz, igy marad kb 7-8k, én sürün vettem észre hogy tele van a hajok raktere, (pl ha energyvel kereskedik, vagy sunflowerrel) persze mindig igénytöl függ hova miböl mennyi kell, és mennyi van a gyárban. Mercuryt csak a gyárak ki be szállitásánál nyomattam.

[NST]Cifu
Egy alap Argon Mercury, egy alap Split Caiman, valamint egy Split Caiman Super Freighter.

Kockáspiton
Mercury tanker.

Szervusztok.

Én mostan az univerz tréder témához szónék.

Van egy Kajmán szuperfréjtöröm, 89-es max sebesség, és kb 10300-as raktér. Az az idegesítõ, hogy nem használja ki a rakterét. Soksozr van, hogy 12 Lasertowert, meg 140 fighterdrónt szállít, a többi raktér meg ott röhög üresen.

Épp ezért arra jutottam, hogy nem érdemes szperfrétert benyomni UTradernek, inkább legyen gyors, lehet, hogy valami kissebb kajmánt választok. A baj csak az, hogy pl a sima kajmán gyors ugyan, asszem 112, de csak 3500-as a raktere. az azért elég kevés.

Ki millen hajót használ univers tradernek?
Lockheed
Pfff... A sztorit felfüggesztettem a második küldinél! :) Vagy 2 hete! Köszi az info -t! :)

Kockáspiton
Ez plot-related, mászóval a sztori része (egy goner m6-os).

Ezt láttam már énis, ez az amelyiket nemlehet szétlöni? Elösször azt hittem story lineben lessz, de nem emlékszek rá lett volna.
Amugy jol néz ki. :) Hasonlit nagyon a kentaurra csak más az orra.

Lockheed
Ez lemaradt:

A Centaurhoz képest nagyon karcsú adatok, úgyhögy lövésem sincs mi lehet ez...
de nagyon jól néz ki! Lehet valami optikai tuning... :)

Lockheed
Nnna! Megtaláltam végre!

Solitas a neve, és megint csak állt amikor rátaláltam!

Hátulról:

Elölrõl:

Elölrõl-alulról:

Elölrõl közelrõl:

És az adatai:

Nagyon tetszik, de hogy mi lehet ez?

És, hogy a Xenonok mit akartak a Teladi ShipYardban??? /#1854/

Pár képet felraktam, vannak benne érdekesek is, :)
pl ez, kis bug, ha toronybol akarsz löni amig autopilota bevan kapcsolva:
http://www.kepfeltoltes.hu/view/051216/../051216/bug_www.kepfeltoltes.hu_.jpg
Xenom K egyszerü alázása, az egyik oldalán nincs fegyver. :)
http://www.kepfeltoltes.hu/view/051216/k_gyilok_www.kepfeltoltes.hu_.jpg
Egy kis xenom tura után:
http://www.kepfeltoltes.hu/view/051216/xenon_t_mad_s_ut_n_www.kepfeltoltes.hu_.jpg
Kedvenc hajom:
http://www.kepfeltoltes.hu/view/051216/kedvencem_www.kepfeltoltes.hu_.jpg
Kenom m belülröl. :)
http://www.kepfeltoltes.hu/view/051216/xenon_m_bel_lr_l_www.kepfeltoltes.hu_.jpg
Bocs ah kicsit nagy a méret, ilyenbe menti ki a játék

Ez az eset se volt semmi:

Asszem a split fireben történt.

Nézem csak hogy két hajó 1000 lõ egy gyárat, no gondoltam itt meg mi van? Nem is kalozok voltak. Megnéztem a gyár kié és kik a lakói, hát a két tulaj lõtte a saját gyárát. Lehet hogy kicsit sok spaceweedet ittak.

Lockheed
Találtam pár érdekes dolgot az elõbb! Az egyik 1 hajó, mai nagyon-nagyon hasonlít az Argon Centaurra, csak sokkal robosztusabb, szélesebb az orra, de nagyon jól néz ki. Ore Beltben állt, és semmit sem csinált, aztán elindult, és a WestGate -n távozott. Sajnos elfelejtettem screenshotot csinálni, de mindjárt megkeresem! A másik az mégfurcsább!
Íme.:

[NST]Cifu
Én még az elején felszereltem két Mercury-t Jumpdrive-al, Mk.3-al, de az egyiket rövid idõ múlva szétszedték a kalózok (de az ötlet nem rossz, a jobb teherhajóimat lehet felszerelem jump drive-al, csak egy örökkévalóság lesz, amíg elének a Home of Light-ba...). Utána azt mondtam, hogy a fene fog kiadni fél millát az Mk.3-ra, és inkább kézzel kereskedtem tovább...

Nekem bejött a kereskedés, igaz nem én nyomom, hanem universe traderek, és ha normálisan fel vannak szerelve, sose lövik ki piratek, vagyis nekem még nem löttek ki. Simán elugranak ha veszélyben vannak. Uni tradert meg nagyon könnyü képezni, 1 milka kell egy s frieghterhez kb, felszereled +max pajzs rá jump drive, +tmk3, és beküldöd teladi profit sharebe pl sec tradernek, kb 1 ora alatt eléri a 8-ast utánan meg megy magátol. Nekem most spec 10 uni traderem van, és 1 ora alatt hoznak kb 10 milkát, vagy többet. Xenom küldi jo , eddig 2öt találtam, de nagyon jol fizetnek, 12-15 millát, ha te szeded le az összes k-t. :) Nekem a gyárak nem tetszenek, több macera van vele mint egy uni traderrel, +kell neki védelem is, meg lassu.

[NST]Cifu
Bizonyos fajoknál bizonyos árúk minõsülnek illegálisnak. Pl. a Spacefly a Spliteknél nem illegális, de az Argonoknál igen. Szkennelni csak idõnként szoktak a military és customs hajók.

[NST]Cifu
X2-ben én is ezt játszottam, igaz ott a Teladi Autotrader-el (ez olyasmi, mint az Universe Trader, csak meg lehet adni, hány ugrásra mozoghat el a jelenlegi pozicíójától - így meg lehetett óvni a Xenon és Pirate szektoroktól). Igaz egy-egy este alatt simán odaveszett 2-3 darab, de még ezt beleszámítva is laza 3-5 milliós nyereség jött össze. Az X3-ban sajnos nincs Teladi Autotrader, a Trader Software Mk3. ugyan nagyon jó, ha már magas szintû a pilóta, de addig eljutni egy kész rémálom. Most per pillanat azon gondolkodom, hogy hagyom én is a fenébe a kereskedést és a gyárakat, mert a hócipõm televan a folyamatos kalóztámadásokkal, azzal, hogy az SPP-k nem igazán hoznak a konyhára (legfeljebb 14Cr-es árért tudom eladni pl. a Kingdoms End-ben csak az enerigát, mivel a Power Circle-ben folyton televannak az NPC SPP-k, így 12Cr.-ért árulják - persze nekik nem kell Crystals a gyártáshoz...), igaz úgy tünik a Wheat farmok, Flower Farmok most lassan már beindulnak, de így is iszonyatosan nagy veszõtség folyton ezzel szórakozni (kipróbáltam egy-két scriptet, de a legtöbb többet ártot, mint használt... :(((). Sajnos úgy tünik, az X3-ban tényleg nem éri meg igazán kereskedni, az eddigi egy felváltalt Xenon invázión fél óra alatt kerestem egy millát, többet, mint a gyáraim és a kereskedõim ennyi idõ alatt együttvéve...
Úgyhogy most fogtam magam, és Split Scorpion-okból elkeztem létrehozni egy Xenon, Khaak és Pirate huntergroupot, oszt adunk a ronda pofájuknak.

Egy valami érdekelne még: Az hogy egyes cuccok illegálisak miben jelemik meg? Csak annyi hogy nem lehet vele kereskedni azokban a szektorokban? Mert pl a hajomon van már joideje egy rakat space fly, slave, space weed, meg hasonloak, és semmi gondja vele senkinek, pedig olyan helyeken repültem ahol tiltva van. Ha kidobom ürbe akkor se szolnak. Nem is szkennelik a hajomat szerintem sosem, pedig ugy kellene h minden kapunál minimum. :)

Lockheed
Pffff...! Nekem is eztcsinálják! Olyan hidegvérrel mászkál a Xenon-Pirate szektorokon, hogy hihetetlen! Megpróbáltam, hogy lefekszem, és úgyhagyom a játékot, hadd termeljen, erre mire fölkelek alig volt szállítóm... :( ==>>>> Load Game. Kár, hogy nemlehet õket kitiltani egyes szektorokból!

[NST]Cifu
Megnyugtatlak, azzal sem fog hasítani, ha nálam a Gf6800GT@Ultra esetén 15fps-ig leesik a mozgalmasabb szektorokban. :)

Hamarosan relativ, 1 hét még sztem, karácsony elött 1 nappal fogják kiadni az tuti. :) Már ha erre a karácsonyra gondoltak.

Fenrir
nekem elvileg ma befigyel egy ati x850

lehet a peccset sem kell megvárnom :D

A halál csupán a kezdet...

[NST]Cifu
Hamarosan jön elvileg az 1.3-as patch, az valamennyit javítani fog.

Probáld minél nagyobb felbontáson, nekem segitett, nagyon poén, de jobban ment, 1280*1024-ben highon, mint 800*600-ban mediumon. Ja és ami e legszebb ezt egy 2.6-os p4-es 512-rammal, 9600xtvel goztam ki. Highon 25fps alá nem ment. Érdekesen optmalizálták. :)

[NST]Cifu
Az tény, hogy az X2-ben a Centaur nagyon jól nézett ki! Itt komolyabbra akarták venni a dörgést, de szerintem nem jött össze nekik igazán. Viszont szemétség, hogy továbbra is csak a Centaurnak van három tornya...

Amúgy ma sikeresen belefutottam az X2-ben is kegyetlenül gyûlölt marhaságba: a hajóink pilótái tojnak a veszélyre. Olyan hidegvérrel hajlamosak belépni a Xenon szektorokba, hogy a hajdani Han Solo is csak elismeréssel bólogatna a srác temetésén. Konkrétan az Omicron Lyrae szektorból utasítottam a hajót, hogy menjen el a Spaceweed Driftbe. Mit csinál erre az isten barma: fogja magát, és keresztülvág a Xenon 347-es szektoron. Bármilyen meglepõ, nem sikerült neki...

Hát igen. . . de a Nemesis-t reggelire fölfalja! nagyon jó hajó...
Ebbol a leirasbol ugy tunik, hogy keves neki a proci... Egyebkent nalam is hasonlo jelenseg van, szinte mindegy milyen grafikai beallitason jatszom.
Meh, telepítette, , megy is, gond csak a gépigény ... :)

3200+ A64 (2300 Mhz-en) 1 Gb RAM (a javából) Radeon X800XL 256 Mb. Eloszor alapon próbáltam (2000 Mhz), sakkoztam a beállításokkal, kilottem más futó programokat, majd húztam a procin 300 Mhz-et, de ami a legfurább, hogy élsimítás ide meg oda, textúraszurés, stb, felbontás állítása teljesen mindegy.

A kezdo pályán startból 18-20 fps-el megy (FRAPS) s ezen nem változtat hogy 1024x768, minden minimumon, vagy 1280x1024 minden maximumon van-e. Amint egy kicsit eltávolodok a surubb helyekrol, felmegy átlag 25-35 fps-re ... de így is megakad néha. Szóval nagyon fura, mert egyszeruen nem reagálja le a minosegi változtatásokat. 1.201 patch fentvan, persze.

Nálatok hogy megy ?

Játékmenet linkeket szivesen fogadnék, nagyon izginek tunik, sjanos nem tudom még kezelni.
Zsolo007
Én nem szeretem a hosszú orra miatt! 2ben jobban nézett ki!

No, vettem én is egy Centaur-t a Nemesis mellé, és azt kell hogy mondjam ég és föld!!!! Sokkal jobb hajó ez a Centaur! Nagyon jól fordul, ugyan csak 104 a max sebessége, de 1000x SETA segít a dolgon....8 BPAC al meg 3 BHEPT a tornyokban és verhetetlen az ember!!! Éshát az az 1200 as raktér ûberel!
No, megvan elsõ SPP-m Én is Red Light-ot választottam, szívjunk már együtt, hoa az 1.3-ban módosítják a napfényszázalékokat.

asszem 250 ect gyárt 1 perc alatt.

A szkriptek elméletben arra jók, hogy olyasmit tudsz megcsinálni a játékban, amik pl alapban nem voltak benne. Ha jól elmléxem valen csinált egyszer egy szatelittelepítõ scriptet. Vagy volt pl az x2-höz mobilbányászati script. mivel a mobilbányászat ölég lassú, ezért valaki írt rá egyscriptet, hogy a TS hajója autamatice mobilbányásszon.

Nagyjából ilyesmi. Ha nagy hüleséget írtam, szóljatok.
Hi all! Én még most ismerkedem a játékkal, nagyon tetszik. Elsõre az volna a kérdésem, hogy mik azok a script-ek és hogyan lehet használni ezeket?

TDU: [HUN]TCXTOMI Intel Core i3 2.93GHz , Geforce 250gts, Gigabyte GA-P55-US3L , 2gb Ram www.risefm.hu

Láttam, lassan tudok is venni egy ilyen gyárat.
Nagyon jó a fájörsztorm torpídó!<#vigyor>
Ahogy írják, nem igazán vadászgépek ellen való, lassú de borzalmasan erõs.Egy Xenon K full pajzsának a harmadát veszi, így 2-3 ilyennel meg némi lézerrel le is lehet szedni egy nagyobb hajót.
Próbáltam ûrállomások ellen is, oda is jó, de azt az iszonyatos nagy pajzsot nagyon nehéz levenni.A "High Yield Production Complex"-ben lehet kapni, meg jó néhány EQ Dockon is.Az ára 70-75 ezer credit/darab.
A gyár ami ezt elõálíítja nagyon magas rangot igényel (lassan meglesz) és sok pénzt is (kb.10-12 milla),Argonoknál lehet kapni.

Olvasd el, amikor írtam róla.Megtalálod TL Mammoth "bemutatómnál".
Annyit róla, hogy elég rakás fos.A hatótáv kábé 1 km alatt(!), viszont hasonló elven megy mint a Mass Driver.Nagyon kevés energiát fogyaszt, de ezért sok jóra ne számíts és ez a baromi rövid lõtáv a legidegesítõbb.

Boron Hydrát próbálta már valaki, az is viszonylag gyorsnak mondható, és megy rá valami Pulse Beam Emitter is. az nem tudom miféle cucc, de jó drágán adják, azt már látom.
û