X3 - Reunion

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Phoenix lord
én úgy olvastam valahol itt a fórumon hogy akkor hagyd azt a k-t és menj máshova k-lõni a ott is kifagy akkor lehet valami bebugosodott...

RJoco
Nem, kifagy a játék.

Nálam 39 J és 40 K tartózkodott az imént. Mikor kilõttem egy J-t, akkor pár percen belül berakta máshova, így maradt az össz 79.
A sajátjaimat nem számolta érdekes mód, hiába nem volt bedokkolva sehova.
Kilõttem a sajátomat, utána kilõttem a K-t, most nem fagyott.
Viszont nem rakta be sehova kb. 5 perc játékidõ alatt sem, míg a J-t nagyon hamar visszarakta. Így maradt 39 K, ami lehet már normális.

Várok 6 órát (játékidõ), kb ennyi míg a HQ befejezi a Carrack szétszedését és utána a K jön. Aztán megpróbálok kilõni egy-két K-t.

Warning! Cargo bay open, shields are down!

maniac78
72 Ha emelkedett a J, akkor csökkent a K. Jelen állapotban 39J és 33K leledzik nálam.

De nem értem miért nem bírod kilöni? Nem robban fel vagy mi?

Forget Khaak and Xenon, the wife is the biggest threat to my Empire! Rank: Conqueror / Mogul Capt. Yacht: Teladi Hawk (ISN Katalin)

RJoco
És mennyi ez az érték?
Csak mert kíváncsi lennék, minden játékban ugyanazt az értéket követi vagy az elsõ indításnál dõl el ez a szám. Mert ha van viszonyítási alapom, akkor tudni fogom, hogy miért nem tudom kilõni a K-t, esetleg. Bár már gondoltam rá, hogy megsemmisítem a foglaltat, hátha akkor ki tudom lõni.

Jó lenne, ha még 1-2-en megnéznék!

maniac78
Így már értem. De ezt én sem tudom. Mindenesetre a Yaki Akumák ugyanabba a szektorba termelõdnek vissza némi idõeltolódással.

Forget Khaak and Xenon, the wife is the biggest threat to my Empire! Rank: Conqueror / Mogul Capt. Yacht: Teladi Hawk (ISN Katalin)

Igen, ezt már megbeszéltük, hogy így van. Nekem inkább az nem világos, hogy mikor rakja ugyanabba a szektorba, és mikor másikba. Ennek kizárólag akkor van jelentõsége, ha ki akarsz takarítani egy Xenon szektort, hiszen nem mindegy, hogy a kilõtt verda ugyanoda, vagy máshová terem.

Si vis pacem, para bellum.

maniac78
"Viszont a respawn mûködése továbbra sem túl világos..."
Valahol, valamikor újra megjelenik egy ua. hajó. Direkte figyelgettem a J és K ingadozását, kilövés, foglalás után! A kettõ összege változó, de együttes értéke állandó.

Hmmm... Ez érdekes. Ha szektoron belül ugrottam kaputól-kapuig, mindig 3 db J-t találtam bent. Most utoljára ugrás nélkül kilõttem mindet, maradt egy K. Máshol támadt dolgom, kiugrottam, elintézgettem, mondom visszamegyek megnézni, hányan lettek újra. Hát csak az az egy K volt ott még mindég! Elsõre megszívtam, mert úgy akartam lelõni, mint a J-ket, de másodikra lenyomtam. Azóta egyszer feltûnt egy árva N, az is gyorsan elslisszolt. Bár azt nem tudom, hová, keletre nincs kijárat...! Na mindegy, ideális a hely a HQ-nak. (X534)

Viszont a respawn mûködése továbbra sem túl világos...

maniac78
Nah ja. Bár én már megszoktam. Sokat gyakoroltam Xenon P-ken.

De még mindig nem találtam megfelelõ M2-es típust, amire felmegy a BFAA és a GPPC is. Muszály lesz kivárnom a Castrumot!

RJoco
Célkereszt hiányában egy ködös szektorban, ahol nem látható az ellen, csak a keret, mindenképp nehéz. Nameg sosem találom el, mennyit lõjek, de persze akkor azoknak mind találniuk is kellene. A rakéták tutibbak.

maniac78
Pedig az Aegir a tuti!
Elvégeztem az Angel plotot, a jutalmam 2 Galleon foglalás. <#alien>

RJoco
Hát a Castrum-os módszer befulladt, az Aegire-s meg nem megy, így asszem maradok az Asgard-os jól bevált módszeremnél. Igaz, hogy ez 50 Typhoon, meg 1 óra. De lesz egy jó felszerelt K-m, feltéve, ha nem fagy ki a játék. Bár most jut eszembe, sikerült 1400 mercenary-t pakolni a HCF-re, így csak 25 rakéta és fél óra elméletileg.

Valóban lelõttem, és nem foglaltam. Vanillában nincs ilyesmi... 😊))

RJoco
Hát ez röhej!
Sírni tudnék!
Végre kaptam egy Xenon CPU-s küldit!
Bemegyek a Leviathan-nal a szektorba, hát a kapuban fogad vagy 5 J, meg 1 K. Mikor kilövöm a K-t, kifagy a progi. És ezt csinálja másik szektorban is. Nem értem, a K védett faj lett?!

maniac78
ÁÁÁÁÁ szóval már a Xenonok is tuningolnak!<#taps><#taps><#nyes>

Igen megtaláltam kössz szépen ! Be is üzemeltem már. Azzal bontottam le egy J pajzsát. Normális, hogy egy J 137-el repeszt ?? Fürgébb mint a HCF.

Rendben. Akkor ki lehet próbálni. Nézz ki magadnak mondjuk egy xenon Frigate-t. Scanneld le és jegyezd meg a raktér tartalmát. Aztán adj neki ion distruptorral. De ne csak addig míg a pajzs lejön. Katonákat nem kell küldened a próba kedvéért. Kb 1-2 perc mulva ha megnézed a rakterét akkor azt látod hogy kevesebb fegyverzete van meg hiányzik már ez meg az.

RJoco
Az ID csak a pajzsot szedi le, mást nem bánt. Csúnya is lenne, ha ID-vel lövök egy hajót és eltûnik róla a cucc! A fegyverzetet sem befolyásolja, attól még ugyanúgy lelõnek!
A Castrumnak van egy egy olyan parancsa, amitõl az ellen fegyója megbénúl. Ehhez 2 km közel kell repülni vele, szal egy K már nem olyan egyszerû. Viszont a GPPC-kkel könnyen leszedhetõ a pajzsa, így a követõ HCF-be csak katona meg pajzs kell, fegyó nem. Egy körösre lehet szûkíteni a foglalást és még gyorsan is megy.

maniac78
Szerintem kilõtte a hajókat csak nem dobáltak neki semmit. Erre jó a foglalás. Átlagosan 38 GPPC mindig van a verdán.
Igazából semmit sem kezdek velük, de mind megtartottam a Xenon csónakokat. (4J,3K)

Megtaláltad a BEMP-ket?

Pofozkodás nincs,mert túl közel vagy a célhajóhoz. (faunus esetében legalábbis) De egyszerû bocsánatkéréssel újra nyugi van. (ha csak nem lõsz vissza)

A közelmaradás nem annyira nehéz.
De pontosabb leírás: #18595

A megoldás pofonegyszerû. Sokáig én is úgy foglaltam hogy ion distruptorral folyamatosan pörköltem a célhajót. Mint már említettem ezzel pajzsot és fegyvereket is egyarán leszedsz a hajórol. MEg bármit ami a raktérben vagy hajófelszerelésben van.

Szóval elég csak addig míg kiadtad a foglalásra a parancsot. Utána visszatöltõdhet a pajzsa nem érdekes. (kivétel, ha nincs elég katonád a HCF-en de ilyenkor csak újra le kell vakarni a pajzsot)

Azt tudod megszerezni ami a rakterében van. Tehát ha foglalás elött lescanneled és elkezded foglalni akkor ami nincs már rajta késõbb azt egyszerûen lelõtted róla.

A TC topikban ott van minden nap. Fejleszti a TC modját...

maniac78
Hát igen, nem mindig úgy mûködnek a dolgok ahogyan szeretnénk! <#nyes>

Én erre a mûveletre egy Hawk-ot használok.
Egyébként Tomonor hová lett? Régen hallatott magáról.

8 J amortizálása, a legkomolyabb zsákmány 1 db Typhoon rakéta. Ezután kezdtem legendának tekinteni a hihetetlen kincseket. Aztán a következõ kettõ kárpótolt. 17 db GPPC, féltucat FLAA, pár 125GJ pajzs, meg egy csomó más, a következõnél 15 GPPC, egy rahedli PBA, HEPT, meg még egy csomó egyéb. Két szállítóhajót kellett segítségül hívni, hogy legyen hová pakolni...

Mivel sosem próbáltam, nem tudom mit lehet vele lenyúlni mit nem. A leírás szerint nem biztos, hogy sikeres a hackelés, és ha észrevesznek, garantált pofozkodás lesz a vége. Elég közel is kell kerülni a cél hajóhoz, meg jó sokáig ott maradni. Szóval nem kockázatmentes a dolog...

maniac78
A player meg mint a malacokat tárolja a raktérben! Nem is csoda, hogy olyan sokan elhullanak, semmi értelme élniük. <#nevetes1><#vigyor><#taps>

Ja, a hajót írtam el de mindegy <#gonosz3><#gonosz3><#vigyor2>

Hajó kantin... ma sem tudok már írni

Egyszerû: nem a raktérben vannak mint más barbár tulajdonosnál (lásd player <#vigyor>)
hanem a jahó kantinban üldögélnek és szörpöt kortyolgatnak.

maniac78
Tényleg, mivel a skennelés sem jelzi ha katonák vannak egy hajón. Akkor foglaláskor, hogy kerülnek oda.

Biztos csúcs transzporterük van!

Titán nem javasolnám. Mamoth-ot elképzelhetõnek tartom. Próbáld ki hogy mennyire tudsz közel menni hozzá. Persze ne egy valhallával

RJoco
Nameg egy Mammothoz, vagy Titanhoz hogy megyek 100mnél közelebb, mikor annyira sem tudom megközelíteni.

RJoco
ááá, akkor így nem is érdekes

De adtatok egy ötletet. Mi van ha passangert lehet vele lopkodni ? Mert ugye vannak személyszállítók is. Azzal meg fel lehet tölteni a cyborg gyárakat, és lenne cyborg <#finom>

A Cartel shield hacker nem így mûködik.
Elõször is script fel, aztán vadászhatod (vagy scorp map) és fel kell szerelni egy jó nagy rakterû hajóra (pl dolphin super freighter)
Aztán keresel magadnak pl: Faunus-t. Odasettenkedsz 100 méteren bellülre, majd scanneled a rakterét.Ha megvan akkor a command menübõl kalózkodás almenü és bejön egy lista. Na az elõbb memorizáltad hogy mi van a rakterében szóval görgetgetsz a listában és kiválasztod ami kell.

Command accepted. A hajót 100 méteren bellül kell tartani. Ellenkezõ esetben megszakad a lopkodás. Az áldozat tüzelésnek értékeli a helyzetet ezért pirosra vált. (a kisérete meg minket lõne,de túl közel vagyunk)
A lopkodás befejeztével üzenetet kapunk, hogy mibõl mennyit sikerült csenni. Egyszerre több mindent lophatunk. A mennyiséget a rakterünk határozza meg.

Viszont felszerelt cuccokat nem lehet eltulajdonítani (pl:pajzs, fegyver) Sõt, transportálni sem tudunk oda egy darab katonát sem. Sõt tõle sem tudunk katonát csórni mivel a raktérben nincsenek.

A buli befejeztével bocsánatot kérsz, így visszaáll békés helyzetbe a morál.

A pajzsos dolgot én is tapasztaltam pont a minap. Érdekes ötletnek hangik amit mondasz. Nekem 4-5% volt a pajzs és így lõtt ki 2db 1 gigás pajzsot és pár dolgot a hajórol.

Majd én is kisérletezek.

Én nem J-t hanem K-t puhítottam ID-vel ráadásul custodian nélkül. Ez az elsõ foglalásaim között volt.
Lényegében pár topedóval megküldtem messzirõl (cerberus-al) majd közelebb érve ID-vel pirítottam. Mint korábban már írtam az ID lepörköl pajzsot és fegyvert is. Nem mondom elég sokat pepecseltem de végül alig maradt fegyvere.
Aztán a K hasa alá kúsztam és ott követtem amerre csak mozdult. Aztán mikor kifogyott a marine akkor kamikaze módszerrel behívtam a szektorba egy transportert. Abban persze katonák voltak és amint tranportálható távolságba ért átszippantottam a HCF-be. Gondolom ecsetelnem sem kell hogy a szállító hajó menthetetlen.

Kb 2 órát tököltem vele anno. De meglett <#vigyor>

RJoco
Hát nekem valamiért nem mûködött, illetve nem tudom, mit is kellett volna csinálnom, de a cucc minden kalóz bázison megtalálható volt.

RJoco
Ez tényleg érdekes, mert mi van akkor, ha foglalás közben azt az 1000 ellenséges katonát hirtelen lenyúlom. Vagy még foglalás elött.
Amúgy szerintem amíg ki nem adom a foglalásra a parancsot, addig az nem indulna el. Ahhoz meg ugye lent kellene lennie a pajzsnak.
Viszont mi van akkor, ha kilopom a pajzsokat, fegyvereket?!
Izgalmatlan lesz a játék?

A nagy foglalósdiban azért egy dologra kiváncsi lennék...
Van egy Cartel Shield Hacker (vagy mi) nevû script, ami arra jó, hogy valamiképp megkerüli a másik hajó pajzsait és azon keresztül turkál a hajó rakterében. Ki lehet rabolni a hajókat vele, ha van transporter. Ha egy halom katonát telepítene át az ember a másik hajóba ezzel a módszerrel, mi lenne az eredmény? Egyáltalán elkezdenének bent randalírozni, vagy simán megmaradnának "rakománynak"?

RJoco
Hát ja, ki van zárva, hogy J, K-t ID-vel puhítsak!
Apró cafatokra szed. Mondjuk ezeket a nagy dögöket amúgy is más módszerrel foglalom, illetve most van kidolgozáson egy új, amivel 50 rakétát takaríthatok meg.

Valaki már foglalt úgy hajót, hogy nem a HCF-ben ült, csak kiadta neki a parancsot, hogy küldje át a katonákat?
Érdekelne, mert része lenne az új módszernek.

Nekem abból az ismeretlen szektorból eltûnt a Sohnen! Pedig el akartam foglalni!

Van egy elméletem, miszerint nem mindegy, hol találnak el, hol lõjük az ellenséget, mikor már lent a pajzsa. Akinek megvan az M0 blueprint (én ki is nyomtattam), az láthatja rajta, hogy van pajzsgenerátor, meg antennák megjelölve. És aki már tapasztalta, én igen, volt olyan, hogy 90%-ra ment a HCF-em hullja, és nem semmisült meg semmi, míg máskor 2%-nyi amortizálásnál elment 1 db 1 GJ-os pajzsom.

RJoco
Lehet, hogy gond, hogy ugrasz, én nagyvaddal megyek! (Leviathan, Valhalla, Castrum, Aegir...)

A respawn mûködésérõl tudna valaki kicsit többet regélni? Ippeg Xenonirtásra adtam a fejem, de Hyperionnal ez picit túlmegy a beugrunk-gyakunk-összeszedjükacuccokat (vö: sika-kasza-léc) tevékenységnél. Szóval, ahányszor bemegyek a szektor közepére, (Xenon534, ha ez számít), ott van 3 J. Már a nyolcadikat lövöm le, de mindig 3-at találok középen. Számít, hogy közben ugrok? Igaz szektoron belül, de mégiscsak ugrás. Hogy lehet kitakarítani teljesen egy szektort? (OK, tudom, sokat lõni...)
Ugrás nélkül legyakni az összeset, és utána már üres marad? Vagy még akkor is visszamennek?

Tényleg macerás... Nehezebb pozicionálni, sûrûbb helyeken könnyû nekihúzni bárminek (egy mozdulattal amortizáltam le így két gyáramat...), viszont van elõnye is.
Nem kell leüríteni szállítás elõtt, minden nyersanyagot, készterméket, és a számlát viszi tovább!
Az ünnepek erre mentek rá, átalakítottam a szektoraimat, és összevontam, amit lehetett.

maniac78
Értem, hogy ezt akarjátok mondani, de egy J-hez menj mondjuk oda és puhítsd meg ID-vel! Nekem ezért muszály eltávolodnom tõle, ahol még transzportálni tudok, de õt sebezni már nem! De azért kösz a tippet!

Van egy txt-m, ami az elhagyott cuccost tartalmazza. De ha nem vagy 100m-en belül nem is látod meg. Viszont nem Proxima szektorban van: Unknow Sector (W Proxima Centauri)
Hanem ismeretlen szektorban Proximától nyugatra, de vigyázz mert a szektor közepe felé járõrözik egy Sohnen nagyvad is.

Proxima szektorban nem találom a megadott koordinátákon. Pedig advenced satelit-el is pecáltam.

Mellesleg honnan tudod ezeket az adatokat ? Nem hinném hogy szektoronként százával dobáltad a sateliteket.
Mondjuk elég szenyóságnak tartom, hogy egyes ládákat nem látsz csak mûholdakkal.

Jaja így csinálom én is. Ezt próbáltam maniac78-nak is mondani csak lehet rosszul fejeztem ki magamat.

Vészugráshoz minek 230 EC ? Elég 20 vagy 50 is.APPC sok helyet foglal viszont. Én a custodianra szereltem fel azokat. Az egy kicsit megpuhítja a célt én meg ion distruptorral finomhangolok.
A pajzs õjra levakarását meg Ion distruptorral is meg lehet csinálni.

HA erõsebb a hajó a kelleténél akkor kicsit tovább pörkölöm hogy leszedjen pár fegyvert vagy pajzsot.

RJoco
Annyira azért nem!
Mikor foglaltam az Akuma-t, akkor 1 körbõl csináltam.
Kb. 1000 mercenary fért a hajóra, meg a 6 APPC, 24 Ion és 230 EC vészugrásra.

Ha az ellenség pajzsát folyamatosan amortizálod (APPC-vel meg lehet csinálni 5 km-rõl) és pakolod át a katonákat az M6-ból és adod ki az átküldés parancsot, akkor mindig az aktuális készlet teljesét fogja küldeni + ami rajta van.

Tehát ha átküldtél 2-300 katonát, akkor az M6-ból átpakolod a maradékot, lelövöd azt a kevés pajzsot, amit visszatöltött és ismét kiadod az összes katona küldése parancsot.

maniac78
Pontosan nem tudnám megmondani, de 3,5-4 km távolságon kívül maradtam és így nem akartak bántani. Igaz rájuk a kutya sem lõtt, hogy felhergelték volna magukat. <#violent>

Vágom amit mondtok, hogy így Marauder bedokkolva, hogy nagyobb raktér legyen, meg Asgard ... stb.
De ha kiadod a parancsot a raktérben lévõ cuccból transzportálhatsz át cuccost, hiába teszem azt 50 cyborgot küldessz át, 15 raktérben a maradékot meg átpakolod a marauderbõl, vagy valahonnan. Akkor sem fog vele foglalkozni. Azért mondom, hogy kicsi a raktér. Ha a HCF-bõl elfogy a katona hiába pakolsz át azokat akkor sem fogja átküldeni, ezért nem mind1!

RJoco
Én ezért tartok mindig kéznél egy Asgard-ot.
Igaz, az Akuma-nal, ha jól emlékszem kettõt tartottam, csak nem egy idõben.

Mekkora az a távolság, ahol egy kíséret (mondjuk K-é) rád támad? Vagy mindegy, az a lényeg, hogy lõdd?

Mondjuk volt már nálam is, hogy a kíséret engem békén hagyott, mert amivel a nagy hajóra lõttem az szektoron kívûlre került.