X3 - Reunion
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Nálam 39 J és 40 K tartózkodott az imént. Mikor kilõttem egy J-t, akkor pár percen belül berakta máshova, így maradt az össz 79.
A sajátjaimat nem számolta érdekes mód, hiába nem volt bedokkolva sehova.
Kilõttem a sajátomat, utána kilõttem a K-t, most nem fagyott.
Viszont nem rakta be sehova kb. 5 perc játékidõ alatt sem, míg a J-t nagyon hamar visszarakta. Így maradt 39 K, ami lehet már normális.
Várok 6 órát (játékidõ), kb ennyi míg a HQ befejezi a Carrack szétszedését és utána a K jön. Aztán megpróbálok kilõni egy-két K-t.
Warning! Cargo bay open, shields are down!
De nem értem miért nem bírod kilöni? Nem robban fel vagy mi?
Forget Khaak and Xenon, the wife is the biggest threat to my Empire! Rank: Conqueror / Mogul Capt. Yacht: Teladi Hawk (ISN Katalin)
Csak mert kíváncsi lennék, minden játékban ugyanazt az értéket követi vagy az elsõ indításnál dõl el ez a szám. Mert ha van viszonyítási alapom, akkor tudni fogom, hogy miért nem tudom kilõni a K-t, esetleg. Bár már gondoltam rá, hogy megsemmisítem a foglaltat, hátha akkor ki tudom lõni.
Jó lenne, ha még 1-2-en megnéznék!
Forget Khaak and Xenon, the wife is the biggest threat to my Empire! Rank: Conqueror / Mogul Capt. Yacht: Teladi Hawk (ISN Katalin)
Si vis pacem, para bellum.
Valahol, valamikor újra megjelenik egy ua. hajó. Direkte figyelgettem a J és K ingadozását, kilövés, foglalás után! A kettõ összege változó, de együttes értéke állandó.
Viszont a respawn mûködése továbbra sem túl világos...
De még mindig nem találtam megfelelõ M2-es típust, amire felmegy a BFAA és a GPPC is. Muszály lesz kivárnom a Castrumot!
Elvégeztem az Angel plotot, a jutalmam 2 Galleon foglalás. <#alien>#alien>
Sírni tudnék!
Végre kaptam egy Xenon CPU-s küldit!
Bemegyek a Leviathan-nal a szektorba, hát a kapuban fogad vagy 5 J, meg 1 K. Mikor kilövöm a K-t, kifagy a progi. És ezt csinálja másik szektorban is. Nem értem, a K védett faj lett?!
A Castrumnak van egy egy olyan parancsa, amitõl az ellen fegyója megbénúl. Ehhez 2 km közel kell repülni vele, szal egy K már nem olyan egyszerû. Viszont a GPPC-kkel könnyen leszedhetõ a pajzsa, így a követõ HCF-be csak katona meg pajzs kell, fegyó nem. Egy körösre lehet szûkíteni a foglalást és még gyorsan is megy.
Igazából semmit sem kezdek velük, de mind megtartottam a Xenon csónakokat. (4J,3K)
Megtaláltad a BEMP-ket?
A közelmaradás nem annyira nehéz.
De pontosabb leírás: #18595
Szóval elég csak addig míg kiadtad a foglalásra a parancsot. Utána visszatöltõdhet a pajzsa nem érdekes. (kivétel, ha nincs elég katonád a HCF-en de ilyenkor csak újra le kell vakarni a pajzsot)
Azt tudod megszerezni ami a rakterében van. Tehát ha foglalás elött lescanneled és elkezded foglalni akkor ami nincs már rajta késõbb azt egyszerûen lelõtted róla.
Én erre a mûveletre egy Hawk-ot használok.
Egyébként Tomonor hová lett? Régen hallatott magáról.
hanem a jahó kantinban üldögélnek és szörpöt kortyolgatnak.
Biztos csúcs transzporterük van!
Elõször is script fel, aztán vadászhatod (vagy scorp map) és fel kell szerelni egy jó nagy rakterû hajóra (pl dolphin super freighter)
Aztán keresel magadnak pl: Faunus-t. Odasettenkedsz 100 méteren bellülre, majd scanneled a rakterét.Ha megvan akkor a command menübõl kalózkodás almenü és bejön egy lista. Na az elõbb memorizáltad hogy mi van a rakterében szóval görgetgetsz a listában és kiválasztod ami kell.
Command accepted. A hajót 100 méteren bellül kell tartani. Ellenkezõ esetben megszakad a lopkodás. Az áldozat tüzelésnek értékeli a helyzetet ezért pirosra vált. (a kisérete meg minket lõne,de túl közel vagyunk)
A lopkodás befejeztével üzenetet kapunk, hogy mibõl mennyit sikerült csenni. Egyszerre több mindent lophatunk. A mennyiséget a rakterünk határozza meg.
Viszont felszerelt cuccokat nem lehet eltulajdonítani (pl:pajzs, fegyver) Sõt, transportálni sem tudunk oda egy darab katonát sem. Sõt tõle sem tudunk katonát csórni mivel a raktérben nincsenek.
A buli befejeztével bocsánatot kérsz, így visszaáll békés helyzetbe a morál.
Majd én is kisérletezek.
Lényegében pár topedóval megküldtem messzirõl (cerberus-al) majd közelebb érve ID-vel pirítottam. Mint korábban már írtam az ID lepörköl pajzsot és fegyvert is. Nem mondom elég sokat pepecseltem de végül alig maradt fegyvere.
Aztán a K hasa alá kúsztam és ott követtem amerre csak mozdult. Aztán mikor kifogyott a marine akkor kamikaze módszerrel behívtam a szektorba egy transportert. Abban persze katonák voltak és amint tranportálható távolságba ért átszippantottam a HCF-be. Gondolom ecsetelnem sem kell hogy a szállító hajó menthetetlen.
Kb 2 órát tököltem vele anno. De meglett <#vigyor>#vigyor>
Amúgy szerintem amíg ki nem adom a foglalásra a parancsot, addig az nem indulna el. Ahhoz meg ugye lent kellene lennie a pajzsnak.
Viszont mi van akkor, ha kilopom a pajzsokat, fegyvereket?!
Izgalmatlan lesz a játék?
Van egy Cartel Shield Hacker (vagy mi) nevû script, ami arra jó, hogy valamiképp megkerüli a másik hajó pajzsait és azon keresztül turkál a hajó rakterében. Ki lehet rabolni a hajókat vele, ha van transporter. Ha egy halom katonát telepítene át az ember a másik hajóba ezzel a módszerrel, mi lenne az eredmény? Egyáltalán elkezdenének bent randalírozni, vagy simán megmaradnának "rakománynak"?
Apró cafatokra szed. Mondjuk ezeket a nagy dögöket amúgy is más módszerrel foglalom, illetve most van kidolgozáson egy új, amivel 50 rakétát takaríthatok meg.
Valaki már foglalt úgy hajót, hogy nem a HCF-ben ült, csak kiadta neki a parancsot, hogy küldje át a katonákat?
Érdekelne, mert része lenne az új módszernek.
Nekem abból az ismeretlen szektorból eltûnt a Sohnen! Pedig el akartam foglalni!
Van egy elméletem, miszerint nem mindegy, hol találnak el, hol lõjük az ellenséget, mikor már lent a pajzsa. Akinek megvan az M0 blueprint (én ki is nyomtattam), az láthatja rajta, hogy van pajzsgenerátor, meg antennák megjelölve. És aki már tapasztalta, én igen, volt olyan, hogy 90%-ra ment a HCF-em hullja, és nem semmisült meg semmi, míg máskor 2%-nyi amortizálásnál elment 1 db 1 GJ-os pajzsom.
Ugrás nélkül legyakni az összeset, és utána már üres marad? Vagy még akkor is visszamennek?
Nem kell leüríteni szállítás elõtt, minden nyersanyagot, készterméket, és a számlát viszi tovább!
Az ünnepek erre mentek rá, átalakítottam a szektoraimat, és összevontam, amit lehetett.
Van egy txt-m, ami az elhagyott cuccost tartalmazza. De ha nem vagy 100m-en belül nem is látod meg. Viszont nem Proxima szektorban van: Unknow Sector (W Proxima Centauri)
Hanem ismeretlen szektorban Proximától nyugatra, de vigyázz mert a szektor közepe felé járõrözik egy Sohnen nagyvad is.
Mellesleg honnan tudod ezeket az adatokat ? Nem hinném hogy szektoronként százával dobáltad a sateliteket.
Mondjuk elég szenyóságnak tartom, hogy egyes ládákat nem látsz csak mûholdakkal.
Vészugráshoz minek 230 EC ? Elég 20 vagy 50 is.APPC sok helyet foglal viszont. Én a custodianra szereltem fel azokat. Az egy kicsit megpuhítja a célt én meg ion distruptorral finomhangolok.
A pajzs õjra levakarását meg Ion distruptorral is meg lehet csinálni.
HA erõsebb a hajó a kelleténél akkor kicsit tovább pörkölöm hogy leszedjen pár fegyvert vagy pajzsot.
Mikor foglaltam az Akuma-t, akkor 1 körbõl csináltam.
Kb. 1000 mercenary fért a hajóra, meg a 6 APPC, 24 Ion és 230 EC vészugrásra.
Ha az ellenség pajzsát folyamatosan amortizálod (APPC-vel meg lehet csinálni 5 km-rõl) és pakolod át a katonákat az M6-ból és adod ki az átküldés parancsot, akkor mindig az aktuális készlet teljesét fogja küldeni + ami rajta van.
Tehát ha átküldtél 2-300 katonát, akkor az M6-ból átpakolod a maradékot, lelövöd azt a kevés pajzsot, amit visszatöltött és ismét kiadod az összes katona küldése parancsot.
Vágom amit mondtok, hogy így Marauder bedokkolva, hogy nagyobb raktér legyen, meg Asgard ... stb.
De ha kiadod a parancsot a raktérben lévõ cuccból transzportálhatsz át cuccost, hiába teszem azt 50 cyborgot küldessz át, 15 raktérben a maradékot meg átpakolod a marauderbõl, vagy valahonnan. Akkor sem fog vele foglalkozni. Azért mondom, hogy kicsi a raktér. Ha a HCF-bõl elfogy a katona hiába pakolsz át azokat akkor sem fogja átküldeni, ezért nem mind1!
Igaz, az Akuma-nal, ha jól emlékszem kettõt tartottam, csak nem egy idõben.
Mekkora az a távolság, ahol egy kíséret (mondjuk K-é) rád támad? Vagy mindegy, az a lényeg, hogy lõdd?
Mondjuk volt már nálam is, hogy a kíséret engem békén hagyott, mert amivel a nagy hajóra lõttem az szektoron kívûlre került.