X3 - Reunion
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Én nem tudom, de nekem minden tök simán fut.Vagy simábban.Jó, csatánál hagy némi kívánnivalót maga után, de mindezt full grafikai beállítások mellett, tehát amikor csutkán van minden.
És sajnos a legtöbb story bug megmaradt. 😞
A massdriver becsapódáseffektje a bal felsõ kis ablakban újabban nagyon beszaggatja a gépem, akár teljes másodpercekre megakad. Lehet, hogy ez egy nagyon sûrû szektor, csak azért csinálja, de eddig ilyen nem volt. Eddig a sûrû szektorok folyamatosan kevés fpst produkáltak, nem ilyen jellegû volt a gond.
Mostanában néha nem egybõl loadgame-el, hanem miután kiválasztom, hogy melyiket akarom betölteni, akkor valamit szüttyög, aztán visszaadja az irányítást olyan 10 másodpercre, majd loading képernyõ. Eddig ilyen nem volt.
Nem változtak a szektorok fényerei. Sector enchantments, persze.
Néha beakad a játék olyan tíz másodpercre, de aztán mintha mi sem történt volna, megy tovább. Ez különösen idegesítõ, fõleg, mivel összekeverhetõ a legsúlyosabb fagyival.
És a legfontosabb, csak a peccs óta jelentkezik, és nagyon gyanús:
Kb fél óra-egy óra játék után egyszercsak megáll minden (kb fél percig), aztán meglátom a windowsos X3 ablakot és a keretet(jól kilóg a képbõl), aztán -nekem ez a legfurcsább- az X3 címképernyõt mutatja teljse képernyõn, majd megint X3 ablak, és innen nem is megy tovább, csak hideg reset segít.
Ami változatlan, hogy újraindításonként csak egyszer játszhatok, illetve ha már csináltam valamit a géppel, akkor egyszer sem, mert a programvédelem csík végigfutás helyett resetel.
Na mindegy, majd még próbálkozom vele... Már így is elég nyögvenyelõsen tudtam vele játszani, de hogy most már nem csak a loadolást baszhatja el, hanem csaták közepén is fagyogat, az valami horror.
Steam: Zero_hu Live!: Zero HUN
No végre-valahára megvan!Nem Titánt vettem, azt majd max holnap (igaz a fegyvereire már nem lesz lóvé,de majd jön), mivel a Colossus gyorsabb és tud hajókat fogadni.
A hangárban 60 (!) darab M5/M4/M3 fér el, sajnos a TS-ek ide sem dokkolhatnak, még a kicsik sem.Ez a hajó egy isteni darab.
Körberepültem kicsiny Centaurommal és szerintem kétszer akkora mint a Mammoth.
Tûzerõ?Eszméletlen...
Vettem ezt az Alpha Flak Artillery-t rá, én nem tudom milyen a Beta, de ez valami brutál! Olyan hangja van, hogy majd szétrobbant a hangfalam, és a vadászoknak esélye sincs megközelíteni a hajómat!Ha ez nem lenne elég a PPC kárpótol mindenért.Egyelõre "csak" 5 Gj-nyi pajzsom van, egy még kell, de nevetségesek a vadászok.Ki sem kell engednem hajóimat, és végük van
De rohadt álmos vagyok, abbahagyom.Folyt.köv. holnap.
Jó éjt!
-Sokkal simább lett a játékmenet, egyenletesebb, tehát a sebesség sokat javult.
-Az átvezetõ videók optimalizálva vanak, nincsenek fölösleges vagy csúnya részek és kevésbe akadozik.
-Több lehetõségünk van a grafikai beállításokra a setupban
-Gyorsabb lett a menükezelés és a térképen való "nézelõdés"
-Van benne valami tippek és trükkök-féle segítség illetve kezelési útmutató
-Végre valahára helyreállították az ágyúkat/pajzsokat (a Colossusról késõbb <#vigyor>#vigyor>)
-Ha állomáskomplexumod van, akkor MINDEN termékeddel tudsz kereskedni.Értem ezalatt, hogy hajóidnak ki tudod adni a Sell ware for best price parancsot MINDEN a komplexumod által elõállított termékre.Nem kell manuálisan okoskodni
-A fegyverek effektjei szebbek,a rakéták is kidolgozottabbak.
-Az AI még jobb lett, sokkal több ellenség, sok kalóz és Khaak, meg Xenon támadások (jó rangnövelésre) vannak.Illetve a hajóid is agresszívebbek lettek.
Most más nem jut eszembe, kell még idõ, mire mindenre rájövök.
Mondjuk lehet, hogy nem olyan könnyû megoldani hogy ez a % kihatással legyen a termelésre de biztos nem lett volna lehetetlen.
Asrock E3G3, i5 2500k, 16GB DDR3, Sapphire R9 280X Vapor-X, ASUS Xonar D1, Win7 64bit
Természetesen ez a lényeg, hogy lekösse az embert.Én csak azért örülök ennyire ennek, mert tényleg sokat javítottak rajta és minden elismerésem az Egosoftnak!
A másik, hogy amit anno ötletként egyszer felvetettem itt nektek, azt valaki megálmodhatta Egoéknál is és mivel harmadszor mented meg a világot egy személyként, így megadták végre az Argonoknál az egyik legmagasabb rangot.
Mármint nem lép ki ott, ahol eddig kilépett.
1 érdekesség. amikor visszamegyek Heretix endbe, van ott egy csomó unknown hajó a fõdiek folyamatosan azt hajtogatják, hogy húzzak el innen, mert különben lelõnek. ehhez képest valakikkel nagyon harcolnak, mert folyamatosan lõnek a nagy csatahajók csak még azt nem tudom kire.
Hüle terránok most egymásnak ugrottak, mvagy mivan?
Nyomom neki hogy start x3 utána fekete kép és visszadob windows-ba!
Van valakinek valami ötlete hogy miért lehet/mit lehetne csinálni?
Thorin Matarielle - Shirak Skunkworks - Siseide
Az egyetlen dolog viszaont amire vártam az persze nincs kijavitva.
Egy story bug, mégpedig a farhnans legendes, amikor a tempestines csaj meg a marauder elküldenek a picsába hogy ne zavarjam öket. Mostis ugyanugy elküldenek...
Pajzsok fegyverek optimalizálása pedig kicsit mokás, most sztem pont a lo másik oldalára estek át. 😊
Így viszont az fps növekedés nem észrevehetõ. Az elõbb pl ore beltben a solar plant felé menve 10fps alatt volt. Mondjuk ott van vörös fény, köd meg minden hülye effekt. Amúgy alapesetben nekem egész játszható 30-40 fps körülit hozza, csatákban sem esik nagyon 20 alá.
Asrock E3G3, i5 2500k, 16GB DDR3, Sapphire R9 280X Vapor-X, ASUS Xonar D1, Win7 64bit
A csapatmunka roppant fontos: rajtad kívül másra is l?hetnek!
Elöre is köszönöm<#eljen>#eljen>
Én nemjátszottam 1 ideig vele mert a sebesség és az akadozás zavart,remélem most megoldották a gondot.
Viszont sikeresen eltüntettem a full HUD-omat, semmi kijelzés sincsen ezt akarom valahogy visszaállítani. F1-el lehet nézetet váltani erre rájöttem csak nem tudom hogy tûnt el minden kijelzés.
Amúgy übersirály az oldalad, onnan a mod is. Meg a te leírásoddal mentettem mambát. 😊)
Nem értem miért nincs még bent a FAQban a cím.
Amarok kollega linkjénél ott van minden X3as rang.
Bevásároltam egy centaurt végre (meglett a rang) most azt tápolom fel mindenféle fegyóval. 😊
Meg kiléptem elindítani a cockpit modot mert így még mindig elég sivár. 😊
Egy dolgot nem értek a felsorolásból az argon discoverer-t miért írja missing shipnek? Én zúztam azokkal felderítésképpen sokat és többfajta verzióját is megvettem.
- Mobil bányászat
- Szektorok fejlesztve - egyelõre nem tudni, ez mit takar
- A tippek menü immár a teljes játékot lefedi
- A lerombolt állomások helyén roncsok maradnak
- Az elõzõleg hiányzó hajókat aktiválták (Argon Discoverer, Teladi Osprey)
- A rakéták új kinézetet kaptak
- A komplexek köztes termékei is kiválaszthatóak a "sell for best price" menüben
- A komplexek köztes termékei is beállíthatóak eladásra, megtartásra (global setting per complex)
- Új hajó: Split Caiman Miner
Sebesség, teljesítmény:
- HUD megjelenítési sebessége növelve
- Bullet (töltények, lézersugarak) megjelenítési sebessége növelve
- Processzor terhelés csökkentve, ez jelentõsen növeli a játék általános sebességét
- Felhasználó által beállítható grafikai lehetõségek hozzáadva
- Optimalizálva a teljes shader megjelenítés
- Magasabb minõség/sebesség médium shader beállításoknál is
Kiegyensúlyozás és gazdaság
- NPC-k (nem játékos karakterek) mesterséges intelligenciája erõsítve
- A hajók ütközésének következményeit kezelõ mesterséges intelligencia módosítva
- GOD motor kiegyensúlyozva és fejlesztve, hogy valós hatást gyakoroljon a gazdaságra
- M1 és M2 pajzsgenerátorok megnövelve
- M2 lézergenerátorok megnövelve
- M6 osztályú hajók is kaphatnak kereskedelmi parancsokat (buy/sell ware/best price)
- M6 osztályú hajókra lehet "Mobile Drilling System" -et telepíteni (a mobil bányászat lehetõsége!)
- köztes termékek menedzselése a komplexekben megoldva
- Swarm rakéták kiegyensúlyozva
- NPC-k MI-je fejlesztve, szívesen használnak rakétákat
- A kalózbázisokat hajóik megvédik támadás esetén, õrjáratoznak!
- Több NPC harc és konfliktus
- Kha'ak vadászok MI-je módosítva (ne mondd, hogy nem szóltunk elõre)
- Néhány hibás sztori elem és állapot egyensúlyba került
- Egyéb kisebb kiegyensúlyozási fejlesztések
Hibajavítások
- Sztori elemek munkába állítva (eddigi mentések használhatóak maradnak)
- A sztori végén az Argonrang hiba javítva ( nem nulláz le)
- A Quantum Tube Fab a Bala Gi's Joy szektorban újragenerálódik, ha szükséges
- Miria felveszi a kapcsolatot a játékossal, miután megmentette a "pleasure complex"-bõl (ezt nem fordítottam le, bár lenne néhány ötletem rá)
- "Mine for The Seed" most már mûködik
- Néhány kisebb sztori gond orvosolva
- "sérült" ugrókapuk sérültnek is látszanak
- ha a komplexek raktára megtelt, a ciklus nem folytatódik, míg nincs elég hely a termékeknek ( magyarán nem tûnik el a semmibe a megtermelt cucc)
- Argon kontra Boron balhé hibái javítva
- Az elfogott hajók sebesség problémája javítva
- A hajók nem sérülnek a kapuban ugrás közben, nem ragadnak be követéskor
- A követés (follow) paransot kapott hajók nem felejtik el parancsukat dokkoláskor
- Az MI hajók idõvel csökkenõ számának hibája javítva - magyarán nem gyérül a forgalom 😊
- A kilõtt pilóták ezentúl nem foglalják le örökre a dokkokat
- javítva néhány AUTOSAVE és SAVEGAME CTD probléma - fogalmam sincs, mi volt az
- Sok más kisebb probléma orvosolva
Gyors, és néhol magyartalan ferdítésemért elnézést kérek 😉
Az X3 béli rangokról még nem találtam felsorolást, csak az X2-béliekrõl, de ezek változtak. 😊
olvasgattam eme fórumot és ennek eredményeképpen felraktam az x3-at! 😊
De szeretnék tanácsot kérni, mert kissé el vagyok akadva:
Elsõ küldi megvan, a második ugye mikor a papoknak kell szálitani valamit! Ott hogy lövöm le a 3 kalózt az elején? Mert azzal a kis géppityuval semmire sem megyek... rakétát meg nem akar lõni! :S
Másik: ugye van az araghon Buster-em......Hogy szerzek nagyobb hajót? Hogy kell hajót lopni? próbáltam teherhajót lopni de nemállt meg...Szal egy rövid leírást a kalózkodáshoz plz!
És még valami: normálon kezdtem, nincs semmien trade-s vackom installálva! Hogy tudok pénzre szert tenni, mivel és hogyan éri meg kereskedni az elsõ idökben...
Hirtelen ennyi!
PLZ help mert tecik a játék de igy egy kissé unalmas
Köszi elõre is!
Hol találok valami leírást az elérhetõ rangokról?
Alig, hogy felraktam, kimentem hugyozni meg egy cigit elszívni, amikor hallom a "You have gained recognition"-t és a k*va anyját Argonj Protector of Federation lettem!!!!!
Megvehetem a Colossus-t meg a Titant!!!
Édes istenem, mennyit szenvedtem, hogy meglegyen.Na ez a pecss most már bármilyen szar is lehet felõlem, nagyon,nagyon boldog vagyok!!
Hát én tényleg elmebeteg vagyok...<#vigyor>#vigyor>
Úgy örülök neki, mintha megnyertem volna a lottó ötöst...
Részletek, észrevételek késõbb!
Annyira nem tudok jól angolul de most a pilótafülkéket visszatetták akkor? Vagy hagyjam rajt a kabinos modot?
- Kha'ak fighters rebalanced -> Nabanyek, de merre? Le vagy fel? Mert már eddig is az õrületbe kergettek a Sting rakétákat sorozó Khaak M5-ösök!
ugyanúgy dl1 -tõl dl5 -ig vannak a mirrorok
Remélem segít.
http://dl2.egosoft.com/X3Update1.2.01_to_1.3.exe
http://dl3.egosoft.com/X3Update1.2.01_to_1.3.exe
http://dl4.egosoft.com/X3Update1.2.01_to_1.3.exe
<#vigyor3>#vigyor3>
1.0 > 1.3 120 MB
1.2.01 -> 1.3 61 MB
Szerintem aki teheti kezdje el a nagyobbat lehet elõbb végez egy reinstallal, mint az upgrade-vel