X3 - Reunion
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Kíváncsi leszek az eredményekre és talán hasznos lesz azoknak akik nem tudják eldönteni mire képes a gépük a játékkal.
Asrock E3G3, i5 2500k, 16GB DDR3, Sapphire R9 280X Vapor-X, ASUS Xonar D1, Win7 64bit
Na, offtopicot hanyagoljuk. 😊
X3 rolling demo, a benchmarkolók kedvéért. 😊
A csapatmunka roppant fontos: rajtad kívül másra is l?hetnek!
>>>Ezeket mindenféle negatív szándék NÉLKÜL mondtam<<< <#wink>#wink>
Thorin Matarielle - Shirak Skunkworks - Siseide
az én lapomon (P4GPL-X) pl. egy Realtek High Definition Audio kártya van, s semmi bajom vele, nem lassít, stb..
Az AC97 az valóban nem a legjobb típus, a régi lapomon (P4C800-Delux) az volt, de elég felejthetõ volt, meg akadt a PROMISE (RAID) vezérlõvel 😊
valen.uw.hu - Rajta X2 Argonopedia magyarul
7.1-channel AC97 AudioMAX™ Acoustic Solution (AN8 SLI/AN8 Ultra)
A varázsszó szerintem az AC97 - na, az a szoftveres hangkártya. Az a kártya amit beledugsz a lapba, semmi más, mintsem a hátsó kivezetése az alaplapi hangkaresznak. Legalábbis a manual aztat mondja:
The slot "AUDIOMAX1" provides the audio input/output connection at back panel through an audio daughter-card.
Szóval szvsz integrált kártya az is, csak a kivezetések nincsenek a lapra rakva.
Aztán ha elkap a hév úgyis veszel egy joyt. Én anno a Freelancer meg az X2 miatt ruháztam be egybe és nem sokszor veszem elõ de repülõ és ûrszimulátorokhoz tökéletes.
7-8k körül kijön egy elég komoly FFB nélküli joy. És ott kis tekerentyûvel növeled a sebességet, a view buttonnal körbe tudsz nézni, tudsz forogni a tengelyed körül és nagyobb manõvereket simán megoldasz és mindehhez egy gombot sem kell használnod a billentyûzeten. És ott van még rengeteg konfigurálható gomb.
Jó példa erre az a küldetés amikor kis hajóval kell berepülni az aszteroidába na ott sokan szívtak, mint a torkos borz, nekem másodikra meglett.
Asrock E3G3, i5 2500k, 16GB DDR3, Sapphire R9 280X Vapor-X, ASUS Xonar D1, Win7 64bit
De mondom, én nem is kerestem ezt a beállítást, a lényeg, hogy valamit kikapcsoltam és jobban megy...
Hanggal nincs problémám, és már hozzászoktam az akadozáshoz is, erre tegnap ugye kipróbáltam valamit - amirõl kiderült, hogy abszolút nem az amire Zsolo007 gondol - aztán jobban megy a játék.
Ez a "Verbose Shipcomputer" annak a gépesített és monoton picsának a hangja, aki végig ugat a játékban akármikor infót kérsz valamirõl.Na, ezt kapcsoltam ki, meg a grafikánál ezt az AQC-t.
Minõségbeli romlást nem tapasztaltam, de gyorsabb lett valamivel.
Annál a küldinél vagyok amiben egy yaki szektorban valami dronennal egy aszteroida belsejében vagyok. Egyértelmû a feladat menj végig az aszteroidon, kikerülve a lézereket és a végén lesz valami (gondolom, mivel basztak tájékoztatni hogy mivan..). Szal simán végigmentem elsõre az aszteroidán, nem okoztak gondot a lézerek, viszont egy gond van: a 2. "kapu" után nincs semmi. Se kijárat se cucc se semmi. Úgy mégis mit ell ott csinálni? Nem volt semmi amit fel lehet venni. Nincs lézer a hajón hogy bármit elpusztítsak (kivéve azt az akármit ami azonnal elpusztul amikor kiszabadulunk belõle). De kijárat sincs az aszteroidából, szal mit kell csinálni?
Nemtom, most kiprobáltam, éppen egy xenomos küldetést akartam csinálni, amig nem lövök rájuk nincs baj, de ha ppc, vagy mass driver lövedékek szállingoznak egyböl diavetités lessz, akármilyen felbontáson. Na mindegy igy is kiirtottam 2 db K-t kb fél ora alatt, de az utolso lövéseknél sikeresen belelött az automata turret a közeli spp-be, és jöttek is a rendörök. Szal kezdhetném ujra...
Amugy szerintem a heptek mégjobban erösitve lettek, a mass driver meg gyengitve. rakéták meg még halálosabbak, csak azokkal érdemes harcolni😞
Ja egy kérdés: a régi patchben a pajzs csikjának jelölése erösebb volt, lehetett látni, itt meg nagyon halvány, sokszor nem is látszik. Ez csak nállam ilyen?
Nem semmi.
NAh akkor leírom:
Vezérlõpult(Control Panel)/hang és audio eszközök(sounds and audio devices) (vagy mi a frász, nemtudom hogy van magyarul én angol oprendszert használok)/a hangszóró beállításoknál(speaker settings) van egy speciális (angolul advanced) gomb/teljesítmény (performance) fül/hardvergyorsítás csuszka (hardware acceleration) nullára állítása 😊. Nem bonyolult de hasznos.
AQC nekem sincs bekapcsolva.
Néhanapján beszaggat a sok hajótól de az csak addig tart amíg berendereli....10-15 fps alá még a legnagyobb harcban sem esett 😄.
Ami azért nagy szó, mert "csak" egy x800gtm van. átlagosan 40-50 fps 😊
Kipróbáltam és tényleg rengeteget javult!
Az AQC-t és a Verbose Shipcomputert kaccsoltam ki, és zseniálisan megy azóta.Picit még akad, de minden elismerésem az ötletért.
Ti szeretitek az értelemes hozzászólásaimat, most én mondom ezt, hogy nagy örömmel fogadtam az ötletet.
Hát igen, bementem a Getsu Fune-tól északra fekvõ Xenon szektorba és úgy tûnik túl sokat lõttem le, ezért nem bírta gép és inkább kifagyott. <#vigyor>#vigyor>
Pedig pont a hátsó ágyúsoron voltam a Titánon és lõttem egy Xenon J-t, ami azt hitte megszívathat.
No comment...
A kockás piton akár 8m-re is megnőhet, de nekem csak 200 betű helyem van!
Ha szélrõl látod (ergo nem téged lõnek, vagy nem te lõsz vele) akkor nem akad, legalábbis nekem ilyen. Nagyon úgy néz ki hogy ez bug...
Még egy PSG tesztet csinálok, de szerintem az is menni fog faszán 😊
UI.: Ezt nem lehetett kihagyni

Most rakom be a csítet, csinálok egy titánt, beugrok egy komolyabb xenon szektroba és meglássuk 😊
Eddig csak fightercsatákat tudtam csinálni lévén nem sokat nyomultam 😞
Nah asszem betárazok kávéból 😊 (kár hogy utálom a kávét, legyen inkább forró csoki)
Akinek érthetetlen okokból, (tehát nem hardwares) akadása van az tegye a következõt: Ballagjon be a hangbeállításokba és a hardvergyorsítst kapcsolja ki.
Így nem akad a kurva életbe is! NEM AKAD!!!!
Elnézést a káromkodásért, de most fenemód boldog vagyok, nah megyek és kiirtom az össez pirate-ot.
UI.: Valahol az agyam hûtuljában volt ez a megoldás, nagyon nagyon régen, egy nagyoin nagyon régi játéknál kellett ezt csinálnom hogy ne akadjon, és most valahogy beugrott!!!!
No probálgattam azt amit linket adtatok, az ego forumában ami irva van, de baromi sok szöveg van, és nem értem mit akar. leszedtem a ace-codec packot. felraktam ffdshow, meg xvid, de igy szinte semmilyen film sem megy. Ott irtak egy programot amiben piros zöld sorokat kell variálgatni, azt nem értem...
MOst tényleg szétkell barmolni egész winfost hogy egy kicsit gyorsuljon a játék?
Szerintem nem cheat, ha van JD akkor lehessen már használni.