X3 - Reunion

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

BaLeeX
Na ezt tõccsük le és benchmarkoljunk. <#vigyor3>

Kíváncsi leszek az eredményekre és talán hasznos lesz azoknak akik nem tudják eldönteni mire képes a gépük a játékkal.

Asrock E3G3, i5 2500k, 16GB DDR3, Sapphire R9 280X Vapor-X, ASUS Xonar D1, Win7 64bit

[NST]Cifu
Persze, meg a paparadzik kergetnek, mi? :Ð
Na, offtopicot hanyagoljuk. 😊

X3 rolling demo, a benchmarkolók kedvéért. 😊

A csapatmunka roppant fontos: rajtad kívül másra is l?hetnek!

Lockheed
Jaaaa... Nemtudtam. <#smile>

Thorin Matarielle - Shirak Skunkworks - Siseide

Zsolo007
Nyugi. Már van fanclubja 😄DD

Lockheed
Te rosszabb vagy, mint 1 enciklopédia! Ha valaki egyszercsak nemtud valamit itt az SG -n elõbb-utóbb elõrukkolsz a válasszal! <#smile><#smile><#eljen> Ha nemvigyázol Fanclubod lesz! Ehhehhhe...<#nevetes1><#nevetes1><#nevetes1>

>>>Ezeket mindenféle negatív szándék NÉLKÜL mondtam<<< <#wink>

Zsolo007
Thx! <#worship>

[NST]Cifu
Még az Intel hozta létre, AC97 @ wikipedia.

Zsolo007
Ezt nem tudtam 😊

[NST]Cifu
Az AC97 nem típus, hanem egy szabvány, ugyanúgy, mint az ATX vagy a PCI-Express...

Zsolo007
Egyébként próbálta már más is az én megoldásomat? másnak használt?

[NST]Cifu
Az integrált hangkártya nem egyenlõ szoftveres hangkártya. Nekem is integrált ALC850-es hangkártyám van...

Zsolo007
Nekem ezzel semmi bajom azon kívül hogy nagyon fos a szoftveres beállítója..

Valen
Attól még lehet szoftveres, hogy nem integrált 😊

az én lapomon (P4GPL-X) pl. egy Realtek High Definition Audio kártya van, s semmi bajom vele, nem lassít, stb..

Az AC97 az valóban nem a legjobb típus, a régi lapomon (P4C800-Delux) az volt, de elég felejthetõ volt, meg akadt a PROMISE (RAID) vezérlõvel 😊

valen.uw.hu - Rajta X2 Argonopedia magyarul

Zsolo007
De nem ugynaz! Olvastam teszteket miszerint a "rendesen integrált" lapokhoz képest jóval kevesebb proci idõt eszik! És dicsérték is hogy ötletes megoldás....Szóval valami hardware kell hogy legyen benne...

Kiváncsiságból megnéztem az Abit honlapon a lapodat:

7.1-channel AC97 AudioMAX™ Acoustic Solution (AN8 SLI/AN8 Ultra)

A varázsszó szerintem az AC97 - na, az a szoftveres hangkártya. Az a kártya amit beledugsz a lapba, semmi más, mintsem a hátsó kivezetése az alaplapi hangkaresznak. Legalábbis a manual aztat mondja:

The slot "AUDIOMAX1" provides the audio input/output connection at back panel through an audio daughter-card.

Szóval szvsz integrált kártya az is, csak a kivezetések nincsenek a lapra rakva.

Már csak azért kérdeztem, mert ha a hang gyilkolja a játékteljesitményt akkor azt sokszor okozhatja a "szoftveres" hangkártya is... persze már olyanról is hallottam, hogy pont a szoftveres volt jó 😊

Nekem az egerezés nagyon jól bejött az X3-ban... pedig az X2-t joyyal toltam. Szóval sztem joy nélkül is élvezthetõ.

Zsolo007
De alaplapi, bár nem integrált! Abit AN8 ultrám van, amihez adnak "integrált" hangkártyát, de ez nincs integrálva, hanem van neki külön slot, így nem terheli annyira procit.

BaLeeX
Állítólag korrekt az egeres és a gamepados irányítása is szóval nyugodtan.
Aztán ha elkap a hév úgyis veszel egy joyt. Én anno a Freelancer meg az X2 miatt ruháztam be egybe és nem sokszor veszem elõ de repülõ és ûrszimulátorokhoz tökéletes.
7-8k körül kijön egy elég komoly FFB nélküli joy. És ott kis tekerentyûvel növeled a sebességet, a view buttonnal körbe tudsz nézni, tudsz forogni a tengelyed körül és nagyobb manõvereket simán megoldasz és mindehhez egy gombot sem kell használnod a billentyûzeten. És ott van még rengeteg konfigurálható gomb.
Jó példa erre az a küldetés amikor kis hajóval kell berepülni az aszteroidába na ott sokan szívtak, mint a torkos borz, nekem másodikra meglett.

Asrock E3G3, i5 2500k, 16GB DDR3, Sapphire R9 280X Vapor-X, ASUS Xonar D1, Win7 64bit

Lockheed
Lehet, de joy -al teljesedik ki igazán az élmény, hogy egy 4km hosszú hajót "vezetsz". Meg egyszerûbb és könnyebb is sztem.

Lehet ezt jatszani joystick nelkul? Erdekelne a dolog de nincs joystickem.
szerintetek ezzel már futna szépen a játék? lehet még ezzel is akadna <#confused> http://www.sg.hu/cikkek/41840

Nekem alaplapi hangkártyám van.A szabvány, amit ráraknak...P4C800 Deluxe a lap és ez a szabvány SoundMax vagy mi van rajta.
De mondom, én nem is kerestem ezt a beállítást, a lényeg, hogy valamit kikapcsoltam és jobban megy...
Hanggal nincs problémám, és már hozzászoktam az akadozáshoz is, erre tegnap ugye kipróbáltam valamit - amirõl kiderült, hogy abszolút nem az amire Zsolo007 gondol - aztán jobban megy a játék.
Ez a "Verbose Shipcomputer" annak a gépesített és monoton picsának a hangja, aki végig ugat a játékban akármikor infót kérsz valamirõl.Na, ezt kapcsoltam ki, meg a grafikánál ezt az AQC-t.
Minõségbeli romlást nem tapasztaltam, de gyorsabb lett valamivel.

Lockheed
Vagy: StartMenü =>>>Futtatás=>>> bírni, hogy dxdiag. Ott is lelehet venni.

Véletlenül nem alaplapi hangkártyád van?

Az utolso lézer után kicsivel a kapu elött van egy csöben a bejáro (bal fent). Ilyen szellözö féleség, abba kell belemenni és folytatodik. Elsönek én sem vettem észre, jol elvan rejtve. 😊

Zsolo007
Viszont van egy story related gondom:

Annál a küldinél vagyok amiben egy yaki szektorban valami dronennal egy aszteroida belsejében vagyok. Egyértelmû a feladat menj végig az aszteroidon, kikerülve a lézereket és a végén lesz valami (gondolom, mivel basztak tájékoztatni hogy mivan..). Szal simán végigmentem elsõre az aszteroidán, nem okoztak gondot a lézerek, viszont egy gond van: a 2. "kapu" után nincs semmi. Se kijárat se cucc se semmi. Úgy mégis mit ell ott csinálni? Nem volt semmi amit fel lehet venni. Nincs lézer a hajón hogy bármit elpusztítsak (kivéve azt az akármit ami azonnal elpusztul amikor kiszabadulunk belõle). De kijárat sincs az aszteroidából, szal mit kell csinálni?

Zsolo007
hmm érdekes....nekem nincs ilyen gondom, semmilyen hangberagadás vagy ilyesmi...lehet csak nekem jó ez a megoldás? 😞

Én kiprobáltam de nekem semmit se segitett... Ugyanolyan lassu mint eddig is volt (audigy 2-esem van). Ja és ha leveszed a teljesitményt nullára, érdekes dolgokat fogsz tapasztalni, pl beragad egy hang, és folyamatosan ismételni fogja, stb. Amugy nekem az accelration mellett van még 2 csik, az egyik valami sample sürüség, a másik meg egy hang szürö. (azokat levéve se segitett)
Nemtom, most kiprobáltam, éppen egy xenomos küldetést akartam csinálni, amig nem lövök rájuk nincs baj, de ha ppc, vagy mass driver lövedékek szállingoznak egyböl diavetités lessz, akármilyen felbontáson. Na mindegy igy is kiirtottam 2 db K-t kb fél ora alatt, de az utolso lövéseknél sikeresen belelött az automata turret a közeli spp-be, és jöttek is a rendörök. Szal kezdhetném ujra...
Amugy szerintem a heptek mégjobban erösitve lettek, a mass driver meg gyengitve. rakéták meg még halálosabbak, csak azokkal érdemes harcolni😞
Ja egy kérdés: a régi patchben a pajzs csikjának jelölése erösebb volt, lehetett látni, itt meg nagyon halvány, sokszor nem is látszik. Ez csak nállam ilyen?

Zsolo007
nem tudod hol lehet a hardvergyorsítást kikapcsolni? 😮

Nem semmi.

NAh akkor leírom:

Vezérlõpult(Control Panel)/hang és audio eszközök(sounds and audio devices) (vagy mi a frász, nemtudom hogy van magyarul én angol oprendszert használok)/a hangszóró beállításoknál(speaker settings) van egy speciális (angolul advanced) gomb/teljesítmény (performance) fül/hardvergyorsítás csuszka (hardware acceleration) nullára állítása 😊. Nem bonyolult de hasznos.

Mondjuk ezt a hardveres gyorsításos, hangos, okosságos dolgot sem a setupban sem a játékban nem találtam, de attól még megy szépen.

Zsolo007
De nyugodtan írd be...én nem vagyok regelve, és nem is fogok szal nyugodtan írd be 😊. Mellesleg a verbose ship computer nyugodtan mehet szerintem...

AQC nekem sincs bekapcsolva.

Néhanapján beszaggat a sok hajótól de az csak addig tart amíg berendereli....10-15 fps alá még a legnagyobb harcban sem esett 😄.

Ami azért nagy szó, mert "csak" egy x800gtm van. átlagosan 40-50 fps 😊

Zsolo007
nekem is pont most fagyott ki ezzel...xenonokkal harcoltam 😄

Be vagyok regelve, de a dicsõség Téged illet!
Kipróbáltam és tényleg rengeteget javult!
Az AQC-t és a Verbose Shipcomputert kaccsoltam ki, és zseniálisan megy azóta.Picit még akad, de minden elismerésem az ötletért.
Ti szeretitek az értelemes hozzászólásaimat, most én mondom ezt, hogy nagy örömmel fogadtam az ötletet.

"Az X3.exe hibát észlelt, ezért leállt.Elnézést kérünk a kellemetlenségekért." -hangzott az üzenet alig pár másodperce.
Hát igen, bementem a Getsu Fune-tól északra fekvõ Xenon szektorba és úgy tûnik túl sokat lõttem le, ezért nem bírta gép és inkább kifagyott. <#vigyor>

Pedig pont a hátsó ágyúsoron voltam a Titánon és lõttem egy Xenon J-t, ami azt hitte megszívathat.

No comment...

Kockáspiton
Hát én egyszer kipróbáltam egy XI-t psg-vel a végeredmény az lett, hogy a szektor térképen az egyetlen nem-piros objektum egy aszteroida volt.

A kockás piton akár 8m-re is megnőhet, de nekem csak 200 betű helyem van!

Zsolo007
Jelentem alássan a PSG továbbra is akad, de csak akkor ha a közepét nézed 😄

Ha szélrõl látod (ergo nem téged lõnek, vagy nem te lõsz vele) akkor nem akad, legalábbis nekem ilyen. Nagyon úgy néz ki hogy ez bug...

Zsolo007
Kisviku te biztos be vagy regelve ego fórumra. Írd be ezt a megoldást, isteníteni fognak érte 😄. Komolyan, én nem láttam sehol sem, pedig elég sokat kutattam a fórumban a megoldás után.

Még egy PSG tesztet csinálok, de szerintem az is menni fog faszán 😊

Zsolo007
Csak vidám <#wink><#nevetes1>

Õrült vagy....<#vigyor>

Zsolo007
MOst fogtok beszarni: Xenon sector 101 = nulla akadás 😄

Most rakom be a csítet, csinálok egy titánt, beugrok egy komolyabb xenon szektroba és meglássuk 😊

Eddig csak fightercsatákat tudtam csinálni lévén nem sokat nyomultam 😞

Zsolo007
Úgyhogy: 1152x864, minden high, glow bekapcs null akadás nagyobb csatáknál 😄

Nah asszem betárazok kávéból 😊 (kár hogy utálom a kávét, legyen inkább forró csoki)

Zsolo007
Az isten nem bakja meg ezt a játékot. A régi trükkök a legjobb trükkök.

Akinek érthetetlen okokból, (tehát nem hardwares) akadása van az tegye a következõt: Ballagjon be a hangbeállításokba és a hardvergyorsítst kapcsolja ki.

Így nem akad a kurva életbe is! NEM AKAD!!!!

Elnézést a káromkodásért, de most fenemód boldog vagyok, nah megyek és kiirtom az össez pirate-ot.

UI.: Valahol az agyam hûtuljában volt ez a megoldás, nagyon nagyon régen, egy nagyoin nagyon régi játéknál kellett ezt csinálnom hogy ne akadjon, és most valahogy beugrott!!!!

nem áldozom fel, nem új, csak nekem, 40 gb, rendszervinyonak akarom használni, 250 gb-os sata melett, de elõször kiprobálom így a game-t

Elvileg nem.De most feláldozol emiatt a szar fejlesztési hiba miatt csak a játékért egy új vinyót?Áááh, fölösleges...

hmmm szerintetek ha 1 szüz winyora rakok 1 winfost meg a szükséges drivereket és arra telepítem a gamet, majd bootolásnál arrol indul a gép akkor elvileg nem akadhat össze semmivel? (talán)

Amaro
Ott két lényeges link van. Az egyik a DS Viewer (a mirror linkes) a másik a DS Manager. A viewert elindítva elõször olvastasd be a codecjeidet (load graph talán, nem emlékszem), utána indítsd el az X3-at ablakban! Alt+Tab váltás, a viewerben Attach X3. Kezdj custom gamét explorerként, lõj egyet a semmibe, Alt+tab megint, no ez esetben mutatja az X3-nak nem fekvõ codeceket pirosan. Ezekkel kell valamit csinálnod (átnevezni, törölni, lehúzni a...) vagy manuálisan, vagy a DS Manager segítségével. Dolgozom, tehát nincs elõttem a játek, és most nem emlékszem pontosan, hogy az X3-at mikor kell csatolni a viewerben, de azt hiszem jól írtam - ha mégsem, elég szépen írogatja közben, szerintem tudni fogod.

Üdv!

No probálgattam azt amit linket adtatok, az ego forumában ami irva van, de baromi sok szöveg van, és nem értem mit akar. leszedtem a ace-codec packot. felraktam ffdshow, meg xvid, de igy szinte semmilyen film sem megy. Ott irtak egy programot amiben piros zöld sorokat kell variálgatni, azt nem értem...
MOst tényleg szétkell barmolni egész winfost hogy egy kicsit gyorsuljon a játék?

javaslom a stationtrader script letöltését és használatát. Igy a transzport hajók használják a jumpdriveot, sokkal jobban megy a kereskedés.
Szerintem nem cheat, ha van JD akkor lehessen már használni.