X3 - Reunion
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
A csapatmunka roppant fontos: rajtad kívül másra is l?hetnek!
Athlon 64 3000+ @ 2200Mhz
2Gbyte ram @ 161Mhz
nV GeForce 6800GT @ Ultra (400/1100Mhz)
--------------------------
X3 - Reunion
Game version: 1.3.0.US
Graphic card name and driver used: NVIDIA GeForce 6800 Series GPU Version <6.14.10.8195>6.14.10.8195>
CPU name: AMD Athlon(tm) 64 Processor 3000+ Family 7 Model H
Video settings during benchmark:
Screen resolution: 1024 x 768 * <32>32>
using shader profile: 3.0
Antialias Mode: 4x
Anisotropic Mode: 4x
Graphic & Shader settings
Texture quality: high
Shader quality: high
High quality bumpmaps: enabled
Environment map: enabled
Postprocessing: enabled
using 16bit vertex format: yes
Framerates
--------------------------------------------------------------------------------
Scene 00 31.0 average fps 26.0 minimum fps 43.0 maximum fps
Scene 01 18.8 average fps 10.0 minimum fps 35.0 maximum fps
Scene 02 37.6 average fps 25.0 minimum fps 49.0 maximum fps
Scene 03 40.0 average fps 22.0 minimum fps 87.0 maximum fps
Overall average framerate: 31.8 fps
Na ez az, hogy csak ECbõl tud annyit hordani, a többi áruból nagyságrendekkel kevesebb van, és lassan termelõdik. Ráadásul általában állnak a gyárak. Lehet ám, hogy pont EC kell nekik... :) Advanced Satellite-et akartam venni, csak elõtte jól el kellett látnom energiával.
"Paranidoknál a kezdõ argon szektoroktól délre sokfajta fegyvergyár van."
Paranidok skip, már áll a blokád.
"De amióta megvan a Centaurom nem szálltam át még másba. :)"
Én megvettem a Centaur-t, de lassúnak találtam. Egyelõre fejvadász illetve Xenoninváziós küldiben használom segítségként, kézzel jumpoltatva. Sajnos, az AI nem tud harcolni, ezért nagyon kell rá vigyáznom, már egy PPC-s Mammothtal meggyûlt a bajom, nagyrészt egyedül kellett kilõnöm Mambával, csak a ~30% hullnál mertem kiadni neki a támadás parancsot.
"ól emlékszem, hogy az X2ben olyanok voltak az M6os hajók, hogy egy M5ös kis felderítõ tudott dokkolni benne és bármikor átszállhattál és repkedhettél azzal?"
Most is beszél ilyesmirõl a shipcomputer, még nem néztem meg.
Lehet, hogy áttérek az M6 osztályra, de abból is a split változat tetszik. Valahogy a splitek gyártják a nekem legjobban fekvõ hajókat. Kategóriájukban mindig a leggyorsabbak, erõs fegyverzettel, csak a pajzs kicsi. Asszem a split korvett 145-re tuningolható, és rámegy az aPPC.
Na, megyek, nyalok a spliteknek, hogy hajlandóak legyenek eladni nekem egyet.... :)
Ja, a sztoriban meg megakadtam. A "szondával aszteroidában" küldi után elkísérem a csajt Thuruk's Pride-ba, ahol közli, hogy megpróbál információkat szerezni "arról" a hajóról, majd szól ha talál valamit. Na, már nem is emlékszem, hogy milyen hajóról beszél, és ezt csinálja már...nem is tudom, 20millát csináltam küldikbõl azóta... Mit kéne ilyenkor csinálni?
Steam: Zero_hu Live!: Zero HUN
Pilótát _elvileg_ át lehet rakni másik hajóra, nekem még nem sikerült.
BHEPT-t pedig ne az EQ dockokban keress (bár elõször ott is meg lehet nézni) hanem kell keresni olyan gyárat. Paranidoknál a kezdõ argon szektoroktól délre sokfajta fegyvergyár van.
A Mambát én is szerettem nagyon (pedig jó ideig el akadtam adni, mert Nova Raidert akartam keveselltem a 1x25MJ pajzsot) felszereltem jó fegyókkal és a mozgékonysága miatt nem lõtték le olyan hamar, mint gondoltam. De amióta megvan a Centaurom nem szálltam át még másba. :)
Amiért kár, hogy elég körülményes kisérettel furikázni. Ugye addig nem is lenne gond amig nem használsz jumpdriveot de utána kézileg ugrathatod utánad a kisérõhajókat meg az ECt is egyenként veheted meg nekik.
Jól emlékszem, hogy az X2ben olyanok voltak az M6os hajók, hogy egy M5ös kis felderítõ tudott dokkolni benne és bármikor átszállhattál és repkedhettél azzal?
Asrock E3G3, i5 2500k, 16GB DDR3, Sapphire R9 280X Vapor-X, ASUS Xonar D1, Win7 64bit
Szerintem csak addig ér valamit a benchmark amíg a GOD által kezelt leterheltséget is ezeli. ha csak a képi megjelenítést vizsgálja akkor okat ronthat rajta még a világmenedzselõ motor teljesítménye szerintem....
"Whether you Kill or get Killed it is just a way to Kill time" Zaraki @ Bleach #36 SC SQ42: "Give in to the Hype, It is worth it" https://robertsspaceindustries.com/enlist?referral=STAR-NVZF-5CZF
Én már hozzászoktam a sebességhez, megszoktam, hogy csatában nem valami gyors, de most már élvezhetõ.Eddig zavart a PSG is, most már nem.Pedig csak annyit állítottam el, amit mondtam.
Érdekes hogy ebben csak az utolsó sceneben volt egy brutális nem grafikai akadás (meg is látszik a minimum FPSen). Szóval valószínûsítem hogy alapvetõen ezért hozza ki "jobbnak" ebben a felbontásban.
X3 - Reunion
Graphic card name and driver used: RADEON X800GT Version <6.14.10.6587>6.14.10.6587>
Screen resolution: 1280 x 1024 * <32>32>
using shader profile: 2.b
Antialias Mode: NONE
Anisotropic Mode: NONE
Framerates
--------------------------------------------------------------------------------
Scene 00 21.9 average fps 14.0 minimum fps 34.0 maximum fps
Scene 01 14.4 average fps 4.0 minimum fps 31.0 maximum fps
Scene 02 25.3 average fps 16.0 minimum fps 34.0 maximum fps
Scene 03 30.1 average fps 4.0 minimum fps 69.0 maximum fps
Overall average framerate: 22.9 fps
(c)2005 EGOSOFT
For more information http://www.egosoft.com
X3 - Reunion
Graphic card name and driver used: RADEON X800GT Version <6.14.10.6587>6.14.10.6587>
Screen resolution: 1152 x 864 * <32>32>
Framerates
Scene 00 21.1 average fps 7.0 minimum fps 33.0 maximum fps
Scene 01 13.7 average fps 3.0 minimum fps 31.0 maximum fps
Scene 02 24.8 average fps 5.0 minimum fps 35.0 maximum fps
Scene 03 31.0 average fps 5.0 minimum fps 73.0 maximum fps
Overall average framerate: 22.7 fps
(c)2005 EGOSOFT
For more information http://www.egosoft.com
Thorin Matarielle - Shirak Skunkworks - Siseide
valen.uw.hu - Rajta X2 Argonopedia magyarul
X3 - Reunion
Graphic card name and driver used: RADEON X800 Series Version <6.14.10.6587>6.14.10.6587>
CPU name: Intel(R) Pentium(R) 4 CPU 3.00GHz Family 7 Model 3
Anisotropic Mode: 8x
Framerates
Scene 00 26.1 average fps 20.0 minimum fps 36.0 maximum fps
Scene 01 22.5 average fps 9.0 minimum fps 43.0 maximum fps
Scene 02 28.0 average fps 21.0 minimum fps 44.0 maximum fps
Scene 03 32.0 average fps 11.0 minimum fps 68.0 maximum fps
Overall average framerate: 27.2 fps
Nektek nem loopol? Nekem igen. És nem ír semmiféle eredményt..
Azt még mindig nem értem, hogy miért kell nagy böszmeteg lomha hajó UTnek. Tegnap felbátorodtam, vettem kettõ boron dolphin superfreightert 14000-es raktérrel, felszereltem, feltuningoltam õket. Elküldtem õket sector trade-re. Aztán majdnem tökön szúrtam magam, amikor láttam, hogy 100 EC-t, 110 argnut, meg ilyesmiket szállítgattak azzal a hatalmas sebességükkel. Szerintem visszatöltöm, és veszek valami kisebb, gyorsabb hajókat. Mondjuk split TP-t.
Nektek volt már olyan, hogy az UTitek a 10000-es rakteret megtöltötték? (nem ECvel, azzal könnyû)
UT pilótát át lehet tenni másik hajóra? Láttam ilyen parancsot, csak kiadni nem tudtam, de akkor ezek szerint azért, mert a korvettbe nem hajlandó átszállni. (Ez egyébként mekkora hülyeség már? Ha nekem úgy tetszene, hogy a korvettek kereskednének, akkor miért korlátoz le?) Csak mert szerintem a gép nem tud harcolni, akármilyen hajója is van.
Ami még zavar, hogy nem tudok elég bHEPTet venni a Centaurra. Egyszer mákom volt, találtam egy EQ dockot, tele volt bHEPTel. 2-vel. Több nem is fér el benne, tehát esélytelen egy dockból felszerelni. Azóta szerencsétlent járõröztetem, hátha talál magának fegyvert valamelyik split EQban.
Ti átszálltatok a nagyobb hajóitokba, amikor lett? Én nagyon hozzá vagyok szokva a Mambám 200as sebességéhez, kicsit idegesítene 80-nal vonszolni magam át a szektorokon...
X3 - Reunion
Graphic card name and driver used: RADEON X800 Series Version <6.14.10.6587>6.14.10.6587>
CPU name: Intel(R) Pentium(R) 4 CPU 3.00GHz Family 7 Model 3
Framerates
Scene 00 32.7 average fps 24.0 minimum fps 43.0 maximum fps
Scene 01 21.6 average fps 8.0 minimum fps 42.0 maximum fps
Scene 02 34.1 average fps 24.0 minimum fps 49.0 maximum fps
Scene 03 38.5 average fps 18.0 minimum fps 76.0 maximum fps
Overall average framerate: 31.7 fps
X3 - Reunion
Graphic card name and driver used: NVIDIA GeForce 6600 GT Version <6.14.10.7801>6.14.10.7801>
CPU name: Intel(R) Pentium(R) 4 CPU 3.00GHz Family 7 Model 4
using shader profile: 3.0
Anisotropic Mode: 8x
Framerates
Scene 00 31.0 average fps 24.0 minimum fps 43.0 maximum fps
Scene 01 20.3 average fps 2.0 minimum fps 40.0 maximum fps
Scene 02 29.1 average fps 21.0 minimum fps 43.0 maximum fps
Scene 03 40.8 average fps 25.0 minimum fps 85.0 maximum fps
Overall average framerate: 30.3 fps
A scen01 -et egybõl a betöltés után 2 fps -el kezdte, általában stabilan hozta a 30 körüli értéket. :D
Az meg, hogy eltérõ eredmények jönnek ki szerintem amiatt van, hogyha frissen indítod a win-t majd utána nyomod a tesztet akkor jobb eredmény jön ki (ez a játéknál is így van) mintha másodszor vagy harmadszor futtatnád le, mert akkor már teleszemetelte a memóriát.
Asrock E3G3, i5 2500k, 16GB DDR3, Sapphire R9 280X Vapor-X, ASUS Xonar D1, Win7 64bit
- Ezt is megválaszoltam. Ha van egy MK3 + jumpdrive kombó és te UTnek akarod akkor küldd el egy szektorba ahol lehet pénzt csinálni és nevezd ki sector tradernek. Ha megvan a lvl8 nevezd ki UTnek.
Kereskedõ hajónak vegyél egy jó nagy rakterût és vegyél bele annyi 25MJ-s pajzsot amennyit tudsz, fegyvert viszont ne. Ilyenkor ha megtámadják elugrik és nem tudják leszedni (nekem még nem lõttek le tradert, mindig elugrott).
Az egy satelit pedig elég csak jól kell elhelyezni, hogy sokat lásson a szektorból és ne legyen útjában a hajóknak. Úgy vettem észre a szatelit radar hatótávja csak azt befolyásolja, hogy a hajókat is látod ha belül vagy a hatótávon de ha van egy szektorban szatelited akkor az árakat minden gyárban látod még ha kívül is esik a hatókörön.
"Valaki mintha azt írta volna, hogy korvetteket használ UTnek, 6 Nova kísérettel..."
Sztem te valamit elolvastál vagy félreértettél. :)
Ez az a kombó ami egy örökkévalóság múlva is nehezen hozná vissza az árát, ellenben egy sima Superfreighter már kb. akkor visszahozza ha eléri a 8as szintet azaz küldheted UTnek.
Egy két kérdés:
- Hol lehet pilótát felvenni?
- Ha veszek a Mercuryra jumpdrive-ot akkor pilota nékül nem is lehet használni,
ha igen akkor hogy?
Köszi
Ezt a szatelit dolgot nem vágtam. Gondolom vannak szektorok, ahová több is kell. Mintha régebben (X,X2) az egész szektort belátta volna egy is...
A 8. szint az OK, de a jumpdriveot nem értem. Egyébként az egyik ingyenhajón, asszem Boron TP-n van most az egyetlen mûködõ traderem. Tudom, kicsi, de még _így sem tölti meg_! Pénzem van elég, szerintem a gyárak termelése akadozik. Meg hát ahogy mondjátok, ha kell hozzá szat, akkor azért hülye, mert nem látja, hogy hová is kéne mennie. Majd kipróbálom.
A korvettnek még a sector trade parancs sem megy... Kézzel meg nem fogok kereskedni, azt nem bírnám idegekkel. (Alapvetõen kalóz-fejvadász beállítottságú vagyok :] )
Ezek szerint majdnem fölösbe' vettem a Centaurt!? Valaki mintha azt írta volna, hogy korvetteket használ UTnek, 6 Nova kísérettel...
A Split M6-ot próbálta valaki? Hogy bírja a PPC-t?
De ahogy nézem a te UTid meg vannak hülyülve. Nekem max annyi gondom van velük hogy ritkán jön egy message, hogy elfogyott az EC-jük és nem érnek el a legközelebbi SPPbe így nekem kell odaterelgetnem õket majd utána újra kiadni az Universe trader parancsot.
De ilyet még nem is hallottam, hogy nem használják a jumpdriveot. Ugye nem a korvettel próbáltad, mert akkor azért nem ment. Kell venni egy kereskedõ hajót, venni MK3-at, jumpdriveot, pajzs sem árt (fegyver nem kell rá mert nekiáll harcolni) majd elküldeni sector tradernek egy jó kis sectorba ahol eléri a megfelelõ szintet (azt hiszem 8as, de ez csak tipp) és utána lehet kiadni rá az universe trader parancsot ekkor elindul EC-t venni a jumpdrivehoz aztán nekiáll kereskedni.
Nem árt még jó sok sectorba kiszórni advanced sateliteokat (tapasztalatom szerint legjobb a szektor közepén -40 vagy +40 kilométerre fel vagy le, hogy ne legyen útba a hajóknak mert elütik. Ez azért jó, mert amelyik sectorban van szatelited ott látja a trader, hogy mennyiért vannak eladó cuccok anélkül, hogy odarepülne.
Összességében szerintem elég intelligensen végzik a munkájukat az UTk.
Így talán nem lesznek a különbözõ beállítások miatt olyan nagy eltérések és tudjuk, hogy a kapott értéknél csak jobb lehet ha lejjebb vesszük a felbontást. Na meg nem utolsó sorban az így kapott látvány felér egy vizuális orgazmussal. <#beka2>#beka2>
Itt az enyém a majd 30fps minden maxon sztem egész korrekt, fõleg, hogy sztem átlag konfigom van. Memória 1gb, A64 3200+ szinten megy és a 2. (harci) scene-ben szaggatott be legtöbbször a játék de a minimum fps ott is 7 szóval olyan vészesen sehol sem akad be.
EREDMÉNY
Elkezdi magától Standby módból újra csinálni a dolgát, vagy tényleg kézzel kell neki mondani? Csak mert most még OK, hogy van egy teljes darab UT-m, de ha majd 20-25 lesz belõlük, akkor már biztosan fárasztó lesz folyton az UT-ket molesztálni...
Ami még szintén kiborító, hogy képes 3(!) argnu húst szállítgatni, vagy 6 sunrise virágot, meg ilyesmi. Nincsen "Ne legyél hülye" pipa valahol a beállításainál?
Aztán... Korvett nem hajlandó kereskedni, vagy mi a baj? Direkt többször is megnéztem, hogy mi kell az UThez, a szoftverek megvannak, mégsem tudom kiadni még a sector trade parancsot sem. Tényleg 25MJ pajzs kell rá? Csak mert van rajta 3x125. Ha tényleg ez a baja, akkor azért ez eléggé bõdületes egy bug...
X3 - Reunion
Graphic card name and driver used: NVIDIA GeForce FX 5700 Version <6.14.10.8194>6.14.10.8194>
CPU name: Intel(R) Pentium(R) 4 CPU 2.60GHz Family 7 Model 2
using shader profile: 2.a
Framerates
Scene 00 7.7 average fps 5.0 minimum fps 11.0 maximum fps
Scene 01 8.6 average fps 1.0 minimum fps 17.0 maximum fps
Scene 02 9.0 average fps 5.0 minimum fps 14.0 maximum fps
Scene 03 12.1 average fps 4.0 minimum fps 33.0 maximum fps
Overall average framerate: 9.4 fps
X3 - Reunion
Graphic card name and driver used: RADEON 9800 PRO Version <6.14.10.6587>6.14.10.6587>
CPU name: Intel(R) Pentium(R) 4 CPU 2.80GHz Family 7 Model 2
using shader profile: 2.0
using 16bit vertex format: no
Framerates
Scene 00 22.0 average fps 16.0 minimum fps 33.0 maximum fps
Scene 01 18.1 average fps 8.0 minimum fps 37.0 maximum fps
Scene 02 22.9 average fps 18.0 minimum fps 37.0 maximum fps
Scene 03 29.5 average fps 12.0 minimum fps 72.0 maximum fps
Overall average framerate: 23.1 fps
http://www.f1-info.hu/
hova lehetne fordulni vagy leirast keresek elore is koszonom .<#email>#email>