X3 - Reunion

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Van valami különösebb trükje a Centaurral való harcnak? A Mamba Raider után átszálltam egy ilyenbe, minden fullra felfejlesztve, tornyoknak a missile defence parancs kiadva, de nagyon nem klappol valami... bizzam a turretekre az irtást, vagy csigalassú tempómban próbáljak én is utánaforogni az ellenségnek?

Tegnap kipróbáltam egy XI küldetést vele, hát csak nagyon kinkeservesen sikerült 1-1 L-t vagy M-et leszedni. A turretek alig sebeznek, én meg úgy forgok mint egy reumás csiga, sebeség meg nyista. Ugyanezek a küldetések Mambával 12-14 killel végzõdtek.... szóval, hogy is kell a Centaurt használni?

a_n_d_r_e_w
most azon gondolkodom, hogy a lentebb említett 3 shipyard kilövésével talán véget lehetne venni a xenon invázióknak. Valaki vállalkozó szellemû kipróbálhatja, én nem akarok rossz viszonyt a Teladiakkal (Phoenixre hajtok és már csak 22% kell 😊)

One Vision. One Purpose.

a_n_d_r_e_w
HEPT gyárakban 😛 (régen volt nálam kettõ is Inter-worldsben, most három van Pontifex Seclusionban. konkrétabbról nem tudok)

One Vision. One Purpose.

High energy plasma towert hol a fenében lehet szerezni?
a_n_d_r_e_w
jaja, valahol termelõdniük kell, de nem tudom miért pont Teladi shipyardokban :S
DE nálam sose voltak agresszívak! senkit nem bántanak, tisztára mintha Gonerek lennének, csak mennek felfedezni 😊)) Nyugodtan el lehet repülni mellettük, köztük. Csak az lõ vissza amelyikre már rálõttem, illetve ha kilövöm a P-t, akkor kb 1 percig mind elkezd lõni, majd folytatják útjukat, mintha mi se történt volna
amit viszont hiányolok, hogy hozzám nem ugrálnak Kha'ak-ok csak Ore Beltben van három Cluster, és ennyi. bár lehet nem örülnék, ha lerohannák Ocracoke beli hatalmas GPPC komplexumomat 😊))

One Vision. One Purpose.

Lockheed
Hmmm... Végreee!!! De örülök Neked! Azt hittem egyedi eset, és csak engem tiszteltek meg a Xenonok ezzel! Én már ezt észrevettem még tavaly (imádom az év elejét, olyan "furákat" lehet mondani... <#smile>) >>>#1854<<<, és azóta rendszeresen tanúja vagyok a Xenon exportnak! De azthittem a játék/gép "gajdult" meg! Volt olyan, hogy vettem egy Teladinum Foundryt, és amikor a TL elindult a ShipYardból 2db P meg vagy 25-30 kisebb hajó egy pillanat alatt ledarálta a Mammooth -omat, meg engem a Centaurral, + az engem védõ 5 Novát! Idõm sem volt elugrálni a hajókkal... Ezek szerint ez így van rendjén???

Thorin Matarielle - Shirak Skunkworks - Siseide

a_n_d_r_e_w
azt tudom, de nem mentem én a földi kapu közelébe (épp azt akartam, mondom kipróbálom milyen lesz, ha majd figyelmeztetnek, erre ahogy beléptem heretics endbe, egybõl nekem estek. akkor gyorsan kilõttem párat közülük (tisztán önvédelem), és innentõl már nem szövõdhetet szorosabb barátság köztünk 😊)

One Vision. One Purpose.

Tade command sftware MK/2/3, Spec comm sftware MK1, Fight comm. sftware MK1/2, NAV. comm. sftware, Duplex scanner, Boost ext., Cargo life support sys, Jumpdrive, Best selling/buys locator, SETA, Video E Googles, Trading system extension, pajzs , fegyver, EC a raktérben! NA vajon mi kellehet még?
Olvastam az UT-hez szükséges dolgokat, de valahogy nekem még mindig szürke marad a "start univese trader" parancs! pedig "Chief Distributor Lion *****(8)" a rangom ! a Mercurymon pedig a következõk vannak! Mi kell még?
Elvileg akkor esnek neki bárkinek, ha X kilóméterre megközelíti a földi kaput.

a_n_d_r_e_w
de, csak nekem még ott meg van az az SPP, ezért mindig oda mennének tankolni, hiába szedtem ki a környezõ szektorokból a mûholdakat 😞
De hogy miért ugrottak nekem, nem tudom.

One Vision. One Purpose.

Ezexerint neked nem csak Heretic's endben vannak terrán hajók?

Vagy esetleg az UT-id oda mentek, az ottani SPP-ben akartak cellát venni.
Bepislantottam navszatom segítségével drága földi testvéreim szektorába (Heretic's end) és mit látok, eltünt az SPP. Zavarhatta a felvonulást vagy nem tudom, Szegény Teladik, mi pénzt belefeccöltek abba a nyomoronc SPP-be, hogy el tudják látni a perenid kristájdaraboló üzemet.

Bár az is lehet, hogy az SPP egyik tányérja körfûrészként alattomban nekiugrott az egyik Terrán csatacirkálónak.

Ezek a rohadt gyárak mindenre képesek!
a_n_d_r_e_w
😄DDD

One Vision. One Purpose.

a_n_d_r_e_w
1.3-as patch óta:
-nálam instabilabb lett a játék az új patchtõl
-láttam a seizewelli Phoenixet szétkenõdni egy aszteroidán, (meg nemsokkal utána egy egész police raj is így végezte, csak néztem mi az a tüzijáték a távolban 😊)
-a Xenon szektorok melletti, fõleg az argon szektorok kísértetiesen hasonlítanak temetõkre (a Teladi szektoroknak kutya baja)
-mivel én keresztesháborút hírdettem a Xenonok ellen (mikor egy Novával kitakarítottam a 101-est 😊, ezért kifigyeltem a rohadtakat: a xenon portyázó flotta Teladi shipyardokban termelõdik (összeesküvés? 😄) (PTNI, Ianamus Zura illetve Grand Exchangeben) egyszer pont akkor mikor épp undockoltam onnan, volt is meglepetés, vagy 30 Xenon hajó mögöttem. A raj magját egy P alkotja, felette és alatta egy-egy sor kisebb hajó. a P kilövése megzavarja az egész bandát (illetve bele lehet ereszteni egy-egy firestormot az alsó és felsõ sorba, szépen néz ki, ahogy felrobbannak 😊
-a Terranok se szó - se beszéd alapon nekem ugrottak, szedik lefele az UT-imet, innentõl kezdve nem fog érdekelni, hogy ki fia borjai, pedig nem akartam embereket ölni
-és több napnyi munkám gyümölcseként Xenon 597 is tiszta lett 😊 (Centaurral kezdtem, Colossussal fejeztem be 😊

One Vision. One Purpose.

Az aszteroidákat legalább könnyû kinyírni egy hornet, vagy 1 lövés a MobájlDrillingSzisztembõl oszt kísz.
Ehh, beteg <#idiota><#vigyor>
ZXB-356-os aszteroida, itt Argon-1! Utolsó Figyelmeztetés! Térjen ki, vagy tüzet nyitunk!

😊
Hehe, utoljára akkor hallottam ilyet, amikor békésen várom, hogy a bérelt Teladi Albatros odaérjen a gyáraimmal az önellátó komplexum befejezéséhez. Békésen számolgatom az argon szivargyûjteményemet hajó széfjében, egyszer csak akkora robbanás, hogy beleremeg a mûszerfal. Rossz elõérzettel fordulok körbe, hogy nabazzmivan, hát az albatros eltûnik egy meteor oldalába csapódva, benne a gyáraim.

Hát kénytelen voltam élni a Salvage Insurance biztosítás elõnyeivel, és káromkodva visszatöltöttem az állást.
Én is attól tartok, amit Cifu felvázolt. Pár órát játszottam csak az 1.3 feltelepítése óta, de a Xenon szektorral szomszédos szektorokban halnak ki a NPC kereskedõk és kíséreteik. Folyamatosan 15-20 xenon N-M-L, sõt még egy P-t is láttam. Félek, hogy ha a NPC hajók elfogynak, a bázisok következnek.

Getsu Fune-ba már nem merek berepülni a demeteremmel, pedig ott akartam megszabadulni egy raklap ion destruptortól.

És kb 2 percenként kapok egy üzenetet, hogy egy nav. satelitemnek annyi.
Köszi az UT tanácsot, fight szoftverek nem voltak rajta.

Nekem meg olyant csinál ez a mocsok gép, hogy nem hajlandó néha egy csomó billentyût megenni. Játék közben nem akar menni a lövésen és a forgáson kívûl semmi. A bill tuti jó. Eccer meg csak megjavul. De csak a játékban. <#duma>

Egy story: ott kolbászolok valahol thyn's abyss -ban, és valami felrobban mögöttem. Gondoljátok el a játéknak milyen idegnyugtató zenéje van, eccer csak a hátsó hangfalak leviszik a hajam. Hátrafordultam, úgy hiszem valami teladi trading station kinézetû hajó volt. Szerintem be volt szivva a manusz és belekötött az aszteroidába. <#nyes>
na jóccakát

Õszintén megmondom, hogy még nekem sem sikerült kitisztítani egy Xenon szektort sem, talán a Getsu Fune-tól északra lévõt tudom majd valamikor.
A 347-es Xenon szektorban nagyon nagyon sokan vannak, 4-6 romboló,anyahajó állja el a kapukat és egy csomó vadász.Bementem a Titánnal, bementem a Colossussal...hááát a Titánnal legalább lelõttem 1-2 K-t meg több tucat vadászt, de az a baj, hogy mindegyik téged támad és EGYSZERRE!Ilyenkor azért még a 9 Gj-os pajzs sem nagyon ment meg.A Colossussal meg az a gondom, hogy ha kirepülnek a hajóim (most már kábé 25), meg hozzávesszük a szektorban lévõ összes további 100-150 hajót...mit is mondjak...gyalázatosan élvezhetetlenre lassul a játék.
Szemben a fent említett szektorral (Xenon sector 534 és 597), ahol szintén vannak, de ott nyugisan, egyesével leszedegetem õket.
Egy gyorsabb korvett sem ér sokat...
Egyelõre õket békén hagyom, esetleg egy igazi flottával, ahol remélem lesz még egy rombolóm.Az X2-ben is csak úgy tudtam kitisztítani egy Xenon szektort, hogy három csatahajó,egy anyahajó.Ebben benne volt a "nagy Õ", azaz a Paranid Odysseus is a PSG-kel.

Érdekes amit mondasz.Olyan nálam is volt már, hogy az "Az X3.exe hibát észlelt, ezért leállt.Elnézést kérünk a kellemetlenségekért."
Ezt egy-egy nagy csatában elsüti, de nagyon ritkán.Biztos nem bírja az engine vagy valami.
De Mass Drivernél nem láttam még ilyet.Viszont egyre inkább a hangokra gyanakszom, ami lassítja ezeket.Olyan mintha nem lenne kitisztítva a sok szeméttõl a kód.
Ki fogom próbálni hang nélkül is, pedig a zenéje gyönyörû, nincs az effektenek sem semmi baja, nem akad,nem recseg,nincs minõségbeli baj, csak abból indulok ki, hogy mióta levettem a beszélõ alámondást, azóta sokat javult a sebesség.
Szerintem túl sok idõbe telik, mire megkeresi az adott hangfájlt vagy ilyesmire gondolok.

De teljesen felesleges így elemeznünk a játékot, hogy mi rossz vagy mi nem.Nem teszterek vagyunk.Fogadjuk el olyannak, amilyen.Biztos, hogy dolgoznak rajta és már készülõben az új peccs.Az volt a baj, amit már sokan elmondtunk itt, hogy kapkodva lett kiadva, mert a kiadó siettette a fejlesztõgárdát, hogy ha nem adják ki, akkor nem lesz se lóvé se semmi.Így kiadtak egy olyan játékot, ami bár megy, de nagyon gyorsan három(!) peccset is ki kellett adni, hogy elfogadható legyen már.

Lockheed
<#eljen><#nevetes1>

BaLeeX
Én meguntem a mai nappal az állandó IDE kábel ki be huzogálást (nehéz hozzáférni a gépemhez) így vettem egy USB-s külsõ racket 7k-ért abba áttelepült a DVD író és a játék védelme még akkor sem ír ki hibát ha be van kapcsolva. Már megérte. <#vigyor2>

Asrock E3G3, i5 2500k, 16GB DDR3, Sapphire R9 280X Vapor-X, ASUS Xonar D1, Win7 64bit

Hááát, ez a glow valóban elmossa még jobban, de nekem nem igazán tetszik úgy.
Én ezt a PPC fegyverrel való lövésnél figyeltem meg.A glow bekapcsolt állapotánál kék labdacsok jelennek meg, míg kikapcsolt állapotnál a hagyományos szép formájú lövedékek mennek.Más elváltozást nem nagyon látok, mivel az AA is ugye élsimítást jelent.Szerintem elég, ha az "elmossa" vagy elsimítja az éleket és a durva sarkakat.

Zsolo007
Hát dejó neketek 😄 Én meg harcra vágynék és semmi. Semmi támadás sehol. Pont ugyanolyan mint elõtte, najó nem pont, annyi a különbség hogy axenonok a szomszédos szektorokat folyamatosan támadják, de semmi több...

Semmi beugrás meg ilyenek 😞

[NST]Cifu
Hogy legyen flottám? A Black Hole Sun és Treasure Chest béli gyáraim gyakorlatilag használhatattlanok, mert ugyan szét nem lövik õket a Xenonok, de egyetlen TS sem él tovább a rendszerben 2 percnél, hála a Xenon rajzásnak, magyarul pénzt, hát azt nem termelnek. Még nagy nehezen összekapartam annyit, hogy legyen egy SPP és egy CF, mivel a New Income körüli Teladi és Boron szektorok energiaéshégtõl szenvednek, tehát jó üzlet lenne, de ez a két Khaak Destroyer betette a kaput nálam.

Egy vicc lett az egész az 1.3-as patch után, és annyira elment a kedvem most tõle, hogy még Lockheed által javasolt trükköt sincs semmi affinitásom kipróbálni.

A csapatmunka roppant fontos: rajtad kívül másra is l?hetnek!

[NST]Cifu
Ha életnek tekintjük, hogy nálam pl. a Scale Plate Green-tõl a Black Hole Sun-on át a Belt of Aguilar-ig terjedõ részen gyakorlatilag temetõi csend honol, mivel részben a kalózok, részben a Xenonok, részben a Khaakok kiirtottak mindenkit, akkor tényleg, de jó, hogy van egy kis élet... :\

Lockheed
Ehhhehhe... <#smile>

Amaro
Nálam pont az ellenkezõje van: érezhetõ az 1.3 óta, hogy nem vagyunk "burokban", akármi megtörténhet, és ez tetszik. Miért ne ugorhatna be két destroyer? Te is be fogsz, ha lesz erõs flottád... Akkor meg majd az AI csapkodja az áramköreit <#mf2>

Lockheed
Hmmmm... Nemrég jártam majdnem így! Viszont rájöttem, hogy ha egy olyan mentést töltök vissza amikor (a Te esetedet véve alapul) a 2 Destroyer még "nem döntötte el", hogy hova megy akkor a mentést visszatöltve nemjönnek! Meg akartam nézni, hogy ugyanúgy történik -e minden, de neeem! Türelem...<#smile> Egyébként tényleg idegesítõ, hogy mekkora inváziók vannak itt-ott, de legalább már van élet! Az elõbb pl.: vagy 15-20 Xenon hajó (M5,M4,M3) rajzott be Argon Primeba!!!!

[NST]Cifu
Most az fél órája lõtt rám PSG-vel egy kalóz, nekem csak belassul tõle egy kicsit (12-15FPS), de nem szaggat. A miértre nem tudom a választ.

Viszont nem emiatt léptem most ki a játékból. A New Income-ba le akartam rakni egy SPP-t és egy CF-et. Ott volt a felbérelt Argon Mammoth, gyomrában a két gyárral, ott volt a négy új TS a kiszolgáláshoz és ott volt 5 Split Cobra, amelyek majd védeni szándékozták volna az egész kócerájt. Erre beugrik a szektor közepébe két Khaak destroyer. A többit nem ecsetelem, mindenki el tudja képzelni mit mûvelt alig több, mint 10 perc alatt az a két állat. Dühömben már a billentyûzetett csapkodtam. A tököm tele van ezzel a kibebaszott 1.3-as patchel, teljesen szétcseszi a játékot, két hétig most pihentettem, mert nem volt semmi kedvem bemenni, most a Rolling Demo újra meghozta a kedvemet, erre egy óra játék után jön ez. A végén törlöm az egész játékot a fenébe le, kegyetlenül ki tudnak akasztani az ilyen epizódok... <#falbav><#duma>

Amaro
Mielõtt bárki bárki bármit állítana, elmondanám a következõket: a PSG egy átlagos erõmûvön is beszaggat. Érthetõbben: Aopen i945Pa-ban 3,6Ghz Intel proci, 4*1GB DDRII/667 RAM, ATI X1800XL 256MB/256bit/GDDR3. Benchmark módban átlagos FPS-nek 48 frame jött ki, a második részében viszont ezzel is csak 16 volt a minimum. A játékban a MD nem okoz semmit, nagyobb (pl. Xenon szektorok) csatában meg-megakad, de csak egy pillanatra, node a PSG... Próbáltam max, ill min beállításokkal, annak teljesen mindegy, beakasztja a játékot jó két másodpercre - viszont el kell ismerni, gyönyörû állókép <#wink>

Zsolo007
Hmm. Ezt jó tudni. Köszi az infót!

Bucser
A hanggyorsítás kikapcsolása csak azoknál segít akiknek a kártyája az EAX-et csak szoftveresen emulálva támogatja!!!!!! Akinek hardveres kártyája van (tehát bevágott egyet egy PCI sltba) az meg se próbálja!! nem fog mûködni ez a módszer! (live!-tól felfelé ha jól tudom)

"Whether you Kill or get Killed it is just a way to Kill time" Zaraki @ Bleach #36 SC SQ42: "Give in to the Hype, It is worth it" https://robertsspaceindustries.com/enlist?referral=STAR-NVZF-5CZF

Zsolo007
Ez érdekes. Nálam pont fordítva volt, minden jobb lett tõle. Hmm. Fura 😊

Én kikapcsoltam a HW gyorsítást a hangnál, és játszhatatlan lett. A hangokból recsegés lett, az FPS pedig megfelezõdött.

Alaplapban van a hangkártyám. (MSI 915P NEO2-F 5.1 hanggal).
Van a régi gépembõl egy creative blaster live 5.1, érdemes lenne azt beletenni, az alaplapit pedig letiltani?
Zsolo007
És te próbáltad már a hardwaregyorsítás levételét a hangbeállításoknál? Egyszerûbb mint a odekmarháskodás!

Es mit kell majd optimalizalnom a jatszhatosag erdekeben?
[NST]Cifu
Természetesen menni fog, de készülj fel rá, hogy a játék optimalizálattlansága miatt (pont arról folyik most a diskurzus) sok helyen le fog esni az FPS. Egy kis finomhangolással bõven a játszható tartományban tartható.

dronkZero
Nos, nálam még némileg fennáll a codecprobléma (talán hétvégén teszek majd új win-t, amúgy is meghülyülök az SP2-tõl), a PSGnél is beszaggat, de csak egy 2-3másodpercre, és utána jó. Aztán persze igyekszem gyorsan kilõni.
Ami sokkal nagyobb gáz, hogy ugyanezt csinálja a Mass Drivernél is, fõleg ha a bal felsõ kis ablak is nyitva van. Annyi a különbség MD-rel, hogy ennek a 2-3 másodperces szaggatásnak idõnként kékhalál a vége. Ami azért -valljuk be- bosszantó. Azzal próbáltam kiküszöbölni, hogy vettem egy rakat savegame-et, és minden csata elõtt mentek. Általában ha az elsõ MD-rel kilõtt vadász után nem fagy le, akkor a csata végéig sem fog. Kivéve persze, ha load game, vagy szektorváltás volt közben. Akkor megnit van esély a fagyásra.
Azért zavar, mert a Mambámon van 4 aHEPT, meg 4MD, és az M4-M5ökre (amik néha gyorsabbak 200nál, és a hull-juk elég gyenge) tökéletes a MD. A nagyobb hajókra meg úgyis többszöri lézertöltés-rárepülés kell aHEPTbõl, és rengeteg lõszer lenne MD-rel kilõni.
Egyébként full low, 1024x768. AMD2500+, 1G 400Mhz, 9600XT 128Mb. Nekem is csak nagy csatákban esik le az FPS, egyébként teljesen simán fut.
(Teszttel nincs kedvem tökölni.)

Steam: Zero_hu Live!: Zero HUN

[NST]Cifu
Hogy tilos lenne szarul futnia egy ilyen konfigon, azt aláírom, és abban is egyetértünk, hogy valószinüleg a PSG effektjével van valami probléma. Dehogy a tuning tönkretenné a gépet?

Hát ezzel azért vitatkoznék. Még ha csontra meg is tépem a gépet (ami ez esetben 2400Mhz-et jelent egy eredetileg 1800MHz-en futó géptõl) akkor sem emelkedik a CPU hõmérséklete 43°C fölé, márpedig a gépre legveszélyesebb dolog a túlmelegedés. Ha feszültséget nem emel valaki, akkor is lehetõség van a legtöbb esetben egy cirka 10% körüli tuningra, ha a nem melegszik túl, akkor a tuningolástól nem fog a gép élettartama változni, volt egy Celeron 300A procim, ami 450Mhz-en futott 7 évig, akkor is nem a tuning ölte meg, hanem a félfázis (powered by E-ON). Ha valaki komolyabb feszt emel, akkor azzal már befolyásolhatja az adott eszköz élettartamát, de erre megint saját példát hoznék: egy Barton 2500+ proci 2200Mhz-en futott 2003 Augusztusa óta, idén nyártól pedig egy haverom gépében ücsörög, azóta is 1.75 volton tuningolva. A gép nálam 7/24-ben ment, semmi probléma nem volt és jelenleg sincs vele. Tételezzük fel, hogy az élettartama tényleg csökken. Mondjuk nem bír ki 20-25 évet, csak 5 évet. Még akkor is bõven megéri az általa nyújtott plusz teljesítmény...

Legalábbis ez az én véleményem.

Zsolo007
Érdekes....gondolom nem próbáltad ki a hang hardvergyorsítás levételét?
Egyértelmû hogy a hangok nemjók..

Ha jól emlékszem neked jobb konfigod van mint nekem, mégis azt mondom hogy sok hajónál akad. Gondolom akkor xenon szektorok akadnak..

Nekem gyengébb gépem van és tény hogy van FPS esés, de messze van a játszhatatlantól. Vadászgéppel simán elvagyok Xenon szektorban, míg csatahajó írtja a nagyobbakat....

Szóval szerintem próbált ki, én meg kipróbálom ezt a shipcomputer kikapcsot hátha segít..

Egyébként glowra miért írtad hogy rondítja a játékot? Szerintem nem. pont hogy elrejti/elmossa az éleket, és ez jó (tény hogy nem olyan hatékony, mint az AA-AF, de jóval kevesebb erõforrást igényel...)

Sziasztok!

Meg nem szantam ra magam, hogy megnezzem a jatekot.

Ezen a konfigon jol menne a jatek?

2600 sempron + nf7s + 1GB ram (dual) + 6800 (GT) kartya.

Nem kell 200fps, csak legyen elvezheto es lehessen harcolni 😊

Szerintetek menni fog?
Összegezve:
Nálam a játék szépen fut.Egyetlen óriási hiba ez a PSG dolog.Csata közben meg akkor lassul be élvezhetetlenre, ha sok hajó van, de ez legalább érthetõ.Most hogy felraktam mindent a maxra jól megy.Még akkor lassul be, ha nagy hajókkal küzdök, fõként ha többen vannak.Ott meg a PPC fegyver animációja miatt lassul szerintem és igazából becsapódáskor,tehát amikor az ellenfél pajzsán megtörik.
Na ennyire kielemeztem a dolgot. 😊

Ez nem memóriakezelési gond.Egyszerûen szar ennek az animációnak a kódja vagy felépítése.
Tisztítani kellene,mert nekem 2 Gb ram mellett is szaggat, de csak ennél az egy dolognál.Nem kell agyon húzni a gépet, ne tegyétek tönkre ezzel a gépeteket.Ez a fejlesztõk dolga lett volna/lenne, hogy megcsinálják normálisan.A mai gépeken, fõleg ahogy olvasom, Ti sem használtok rossz konfigokat, TILOS lenne szarul futnia.

[NST]Cifu
AMD-nél függettlenül lehet a memória és az FSB értékét beállítani, pontosabban van egy viszonyszám, azzal lehet játszani. Ami a tuningot illeti, ha a te alaplapodnál is lehet függetlenül állítani, akkor azt a BIOS-ban kell beállítani, valami FSB/DRAM ratio, vagy DRAM clock, vagy hasonlót keres.

Tuningoláshoz pedig itt nézz szét: Clockgen.

Lockheed
Köszönöm szépen...

Hubert:
1. nem tudom pontosan, egy Medium Shield Production Complex-et keress.
2. teladi Equipment dockokban árulják, de félmillió creditet elkérnek érte a mocskos behízelgõ profitéhes olajzabáló ammóniumfingó nyavajások. Hmm kicsit elragadtattam magam, elnézést. 😊

Cifu, mivel húztad fel a memória órajelét? Nekem P4 alapú konfigom van, ott is lehet?