X3 - Reunion
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Hat nem tudom... Ha annyira nem VGA fuggo jatek, akkor lehet, hogy 6600GT kellene inkabb..????
Nagyon nehez dontes.. legalabbis szamomra...
???
Nagyon toprengek...
Ha tehát úgy hozza a helyzet, hogy egy éven belül gépcsere lesz, akkor személy szerint 6600GT-t javaslok (el fog futni azzal is szépen, nagy harcok közben meg 6800GT-vel is legfeljebb tizenegypár FPS lesz...), és a fennmaradó rész inkább az új gép költségeinek indulóalapja legyen. Ha nem várható gépfejlesztés, akkor elõrelátóbb egy 6800GT-t venni.
Legalábbis az én véleményem szerint.
A csapatmunka roppant fontos: rajtad kívül másra is l?hetnek!
One Vision. One Purpose.
videokartya vasarlas elott allok... 6600GT, merthogy azon is jol elmegy a jatek, harc meg minden, vagy nagy szivfajdalommal 6800GT-kell venni ?
2200MHz (11*200) nforce2, 1GB DDR400, 6x00GT
Mi kell a gamahoz, hogy tenyleg jo elmenyt nyujtson??
Azert nem technikai forumon kerdezgetem, mert Ti jatszotok vele...
Varom valaszotokat...
Azt álmodtam, hogy Khaak Destroyerek támadták meg az önellátó bázisomat, és nem tudtam a Centaurommal eljumpolni idõben...
Függõ vagyok-e vagy nem... 😊
Egyébként az utóbbi napok játéka prooofitsssss veszteség volt a számomra. Megvettem a Centaurt, és elvoltam a henteléssel, zíboltam a xenonokat ahol értem.
Közben nem figyeltem a gyárakra és a freighterekre. 3 fullra felszerelt freighterem, egy sima demeter és kettõ Caiman SF, fullra felszerelve, jumpdrive-val, kimaxolt cargoval odalett. Belementek mind a környékbeli Xenon szektorokba kereskedni. buktam ezen több mint 10 milliót... 😞
Most már be van állítva a gyáraknál a max jump, de így csak 2 szektor távolságra tudnak kereskedni, azaz kézzel kell eladnom majd a cuccot.
A nagyobbikban most ott van 26000 nostrop oil, silicon wafers sem fér több bele, és el kellene adni.
Egyszóval jó dolog a centaur, de hagytam hanyatlani az iparomat és most izzadhatok, míg vissszatermelem a SF-ek árát... 😊
1,3 nálam is gyakori, elég idegesítõ. 3-as után meg elég instabillá válik a játék (még ennél is instabilabbá), úgyhogy loadolj vissza valami korábbit
One Vision. One Purpose.
Esetleg még az jó lenne, ha gyorsan lehetne váltani a turretek parancsait (nem menübõl, hanem valahogy konfigurálva - mert néha hasznosabb ha a célpontomat lövik, de akkor meg nem védenek rakéta ellen...) Nézek valami scriptet rá....
1. Mentés betöltéskor gyakran elszáll a játék. Sot, sikerült csillagkapun áthaladáskor is ezt produlálnia. Amíg csak az Argon szekttorokban járkáltam, nem volt ilyen gond.
2. Whi Family-ben bedokkoltam egy Split Equipment Dock-ba, végre van 25 MJ pajzs, de csak Split Family Friend-nek. 😞 Én meg alapból szégyentelen lény vagyok.
3. E legutóbbi dokk után elcseszodött a HUD-om, ami azt jelenti hogy a Menüablakok-gombok szellemképesek, azaz változás után megmarad egy halvány nyoma, s nagyon hamar bepiszkítja a képernyot. Eloször VGA driver-re gyanakodtam, meg hardverhibára, de elobbi mentések betöltésekor mind rendben van, csak ez az egy nem. 😞
Tényleg egy multi lenne ebbõl jó, gyere a flottáddal, és kezeld le légyszives a problémáimat. 😄
1. Add bekerülési áron az EC-t és állítsd be a gyárba, hogy mások ne kereskedhessenek (?) vele. (He?)
Így elméletileg nem fogy a pénz az SPP-bõl. (nem kell neki folyton pénzt adni).
2. Complex construction kit-tel kösd össze õket.
ha egy szektorban van egy BoFu és egy energia gyáram (külön), akkor milyen paranccsal mondhatom azt az egyik hajómnak, hogy hordja át az energiát a BoFu gyárba?
Meg kell adni neki, hogy creditért vegye meg a saját gyáramtól az energiát?
Thorin Matarielle - Shirak Skunkworks - Siseide
Na de... nemsokára beülök a centaurom (Firenze) mûszerfala mögé, és szíjjelcsapok a gonosz piros négyszögek között. 😊
Én csak egyet láttam eddig a Spliteknél.Nem sokáig fenyegetett...
10000 Cr jár egy Khaak Destroyer vagy Carrier elpusztításáért, de ami jobb, az a hatalmas rangnövekedés.
Úgy esett, hogy elhatároztam, elcsalom õket a déli kaputól, mert így nem tudtam különösebb katonai manõvert végrehajtani. Ezért Jaguárommal ~600-al bezúztam Heretics Endbe, majd jól megszerzett lendületemet nem pazarolva tovább a földi kapu felé nyíl egyenesen. leggyorsabb hajóik mellett is úgy száguldottam el, hogy csak úgy porzott. Ahogy közeledtem a földi kapu felé, jöttek a rádióüzenetek, majd az is pirosra váltott, aki eddig kék volt a HUDon. Át a földi kapun, majd "a végtelenbe és tovább" 😄. kb olyan 30km-re lehettem kint a térképrõl, mikor hírtelen mindannyian kékre váltottak, és soha többet ellenségeskedés 😊
One Vision. One Purpose.
Qrvajó, a barbárok elözönlik a civilizált népeket.
Most hogy így mondjátok... Getsu Fune-ban én nem igazán találtam mindenféle EQdockot. Ellenben Xenon konvojokat aprítottam arrafelé. Úgy tûnik, hogy elkéstem.
Split M5 Raider-t merrefelé lehet kapni? Érezni akarom a sebességet! <#hehe>#hehe>
Steam: Zero_hu Live!: Zero HUN
One Vision. One Purpose.
"Whether you Kill or get Killed it is just a way to Kill time" Zaraki @ Bleach #36 SC SQ42: "Give in to the Hype, It is worth it" https://robertsspaceindustries.com/enlist?referral=STAR-NVZF-5CZF
Na jó, nem osztogatok több ilyen idétlen tanácsot 😊)
One Vision. One Purpose.
Letesznek egy Khaak Trading Stationt, Khaak Space equipment dockot, és Khaak Trutymó Weapon Factorykat.
Bárkivel szívesen kereskednek, de elõször ingyenes lézersebészeti kezelésben részesítik. 😊
Próbád mondani a destroyereknek, hogy "You have no sense! You looose Profffit!" Ez lehet bejön! 😊
De probléma lényege az volt, és most is az, hogy a New Income-ban két Kha'ak Destroyer garázdálkodik...
Téged minden kalóz támad? mert engem nem, álatlában békén hagynak, pedig ott vadászok rájuk ahol csak tudok... Lehet elég lenne õket békénhagyni, aztán ha valamelyik mégiscsak akaadékoskodik, beugrani a szektorba és elkapni a nyavalyást, szerintem a gyárak pajzsa jó ideig tartaná õket
One Vision. One Purpose.
Az igazán meglepõ számomra, hogy a PAC-ok ilyen hatásosak a Centauron, úgy látszik ez nem FPS ahol a nagyobb fegyver a jobb 😊
Boldogságom indoka egyfelõl az, amit most lent említettetek, és én is hamar megtapasztaltam: a Teladi Shipyardoknál termelõdnek a kalózok. Az Ianamus Zura-béli shipyardnál kb. 10 percenként jelenik meg egy-egy falkányi Falcon, Nova, Buzzard, stb. Ennek örömére idecsõditettem az összes megmaradt vadászomat, hogy majd a New Income keleti kapujánál szépen levadásszák az errefelé igyekvõ kalózokat. A terv látszólag mûködni látszott, egy TS már a lasertowereket is hozta volna teljes körû biztosításért, mikor beugrott a két Kha'ak Destroyer. Megint. Újra betöltöttem az állást, de harmadszorra is megjelentek. Szóval a visszatöltés nem megoldás.
Most komolyan, miért ne legyek boldog egy ilyen helyzetben. Hülye kérdés, mi?
One Vision. One Purpose.
Rendkívül hatékony tud lenni, volt már rá példa, hogy 3 minden hájjal megkent Hydrát szedtem le vele tisztességes harcban (jumpdrive és firestrom nélkül)
One Vision. One Purpose.
Asrock E3G3, i5 2500k, 16GB DDR3, Sapphire R9 280X Vapor-X, ASUS Xonar D1, Win7 64bit
Több konfigurációt próbáltam ki, egyelõre xenonirtásra specializálódva. Nálam is úgy rajzanak a Xenonok, ahogy Andrew írta. Középen egy P, és M-N-L konvoj szépen libasorban.
Elõször ezzel próbálkoztam: Elülsõ fegyverekbe mint BHEPT, a többibe AHEPT, attack enemies üzemmódban.
Berepültem a rajba, rárepültem a P-re. Nem volt rossz érzés, ahogy a BHEPT össztûz 3 másodperc alatt ûrszemetet csinált belõle, és még energiám is maradt.
Az L-eket simán, az M-eket már nehezebben, de le lehet szedni az elsõ ágyúkkal. Az N-ek túl gyorsak, csak akkor szokott szembõl sikerülni, ha olyan buták, hogy egyenesen rámrepülnek. Ezt néha meg is teszik, nyugodjanak békében processzoraik.
Viszont egy nagyobb L-M-N raj viszonylag gyorsan leszedi a pajzsom, többször kellett taktikai jumpdrive manõverekkel trükkölni. Amikor már látom ,hogy gond lesz, akkor elugrok ugyanabba a szektorba valamelyik kapuhoz, amelyik jónak tûnik.
A kis turretekbe viszont nem találtam jónak HEPT fegyvert. Lassú, és igazából ezek a turretek ilyen csatákban az N-M hajók ellen kellenek, amikre nem tudok ráfordulni a Centaurral. Kicseréltem elõször B-PAC-ra, aztán A-PAC-ra. Nekem ez volt a fõnyeremény. Az A-PAC lövedékek sokkal gyorsabbak mint a HEPT-ek, valamivel gyorsabbak mint a B-PAC, és pont ez kellett, hogy elég nagy gyakorsággal eltalálják a mellettem cikázó gyors N-eket. 2-3 N-et viszonylag gyorsan ledarálnak. Egy 30%-ba lesebzett L-et is leszedett egy alkalommal az oldalsó PAC turretem (bár az még B-PAC volt), mire rá tudtam volna fordulni, hogy kivégezzem az elsõ ágyúval, addigra megnyiffant.
Az utolsó finomhangolás az volt , hogy az elsõ 8 HEPT helyett 5 BHEPT , 3 BPAC lett. Az L-ek ellen elég az 5 HEPT is, ha meg kisebb hajóra lövök, nagy pazarlás a HEPT, és jobban eltalálja az M-N hajókat a gyorsabb lövedék, és több energiám is marad.
Tegnap csak ezzel szórakoztam, nagyon tetszik a centaur. Ki fogom próbálni a turretekbe a PSG-t is, de tegnap nem volt már kedvem elmenni még azt is megvenni. Plusz minden jump után beszaggat egyszer a PSG miatt.
Más. Tuningolás. Megnéztem azt a tuningprogit amit belinkeltél Cifu, köszi.
Sajna az alaplapomhoz (MSI 945p neo-f) még nincs verziója.
Leszedtem az alaplapomhoz tartozó MSI gyári tuningprogramot. Ezzel a feszültségeket és a FSB frekót tudtam húzni. Nem tudom, ez a memória órajelet is húzza-e? Vagy a memóriát külön kell tuningolni?
Egyébként ezzel felhúztam a procit 3.0Ghz-ról 3.3-ra. és semmivel nem hozott többet az X3 benchmark, sõt 31 átlag helyett 29-et hozott. 😊
Kisviku! (#2634)
Gyûjtöm ám amiket írsz! 😊)) A végén bõrkötésben kiadom! 😄 Annyit hozzáfûznék, hogy én úgyszoktam lerakni a gyáraimat, hogy odamegyek a hajómmal ahova le szeretném rakni a gyárat, és megjegyzem a koordinátákat (esténként már fölírom...<#smile>#smile> ), és amikor kirakom a gyárat pici eltéréssel jó helyen lesz. <#smile>#smile>
A turreteket inkább MD-n hagynám, a rakéták nagyon brutálok és amúgy se pusztitják nagyon az ellent. MD módban is lõnek az ellenre ha éppen nincs rakéta.
----------------------
Gondoltam írok egy picit a komplexumokról.Ezzel fõleg az új játékosokat céloznám meg, de mindenki hasznára válhat.
Mik is a gyárkomplexumok?
Az X3 újítása, hogy több egymáshoz közeli gyárat a "Complex Construction Kit"-tel összeköthetünk.Az X elõzõ részeiben ez nem volt, de nagyon ötletes dolog.Ezeken keresztül szállítják a gyárak egymást közt az anyagokat,alkatrészeket,élelmiszert,mindent.Egy bizonyos rang kell hozzá, hogy megvásárold, amúgy minden Shipyardon kapható.Ára kb.300-400 ezer Cr.
Az elõzõ részekben a legnagyobb gond az volt, hogy rengeteg transzportot kellett alkalmazni egy gyárhoz, attól függõen, hogy mit gyárt és mennyi féle anyag kell hozzá.Voltak kiegészítõ Mod-ok, amikkel ezt orvosolták, de itt a legnagyobb elõny, hogy nincs szükség már arra a sok transzportra, gyorsabb,dinamikusabb, és folyamatosabb lett a termelés.
Hogyan kell telepíteni?
A Construction Kit-nek kizárólag akkor van értelme, ha egynél több (min. kettõt) gyárat akarsz összekötni.Megveszed a kívánt gyár(ak)at, veszel egy vagy több ilyen összekötõ elemet és már indulhat is a pozícionálás.
1.Lerakod a gyárat/gyárakat.Ugye ehhez TL hajót kell fogadni vagy vásárolni.Utasítod a hajót. Saját tulajdonú TL-nél a Command-->Special Commands menü alatt van a Drop Station parancs.
2.Bejön a Sector map.Itt lehet pozícionálni a gyárat.Alapbeállításként a num padon 1-9-ig lehet pozícionálni,dönteni,forgatni.Az Insert gomb egyszeri lenyomása után a num padon az eltolás,közelítés (Num 8 és 2) átváltozik a MAGASSÁG állításra.Mivel ugye a térben vagyunk, ezért természetesen lehet minden irányba helyezni.Itt adnék egy tanácsot.Mivel az elõzõ hozzászólásomban elmondtam, hogy kicsit átláthatatlan a dolog a következõt tegyétek:
a saját hajóddal állj úgy be, hogy majd AZ ELÉ fogod telepíteni a gyáradat, így jó eséllyel LÁTHATOD is, hogyan fog kinézni.
3.Megvan a gyár helye, szépen rendezett,egyenletesen áll,stb.Enter lenyomása után lerakja a gyárat.Ha csak egyet szeretnél lerakni, akkor már végeztél is.Kettõnél vagy többnél szerintem az a jó megoldás,ha elõször lerakod mindet és utána kötöd össze a Constr.Kittel.De tök mindegy.A lényeg, hogy ne messze rakd le egymástól az állomásokat (asszem max 5 km)és ne érjenek egymásba, amit a gép úgysem nagyon enged, de sajnos már pusztult el gyáram, amikor túl közel tettem egy aszteriodához.
4.Lent vannak a gyárak, jöhet az összekötés.Újra hívod a TL hajót és mondod, hogy dobja le a Construction Kit-et. Bejön egy új lista és elõször azt a gyárat jelelöd meg amit össze akarsz kötni a másikkal.Két gyár összekötéséhez EGY darab Constr.Kit kell!Miután megvan, bejön mégegyszer a lista, hogy a DOKKOLÓÁLLOMÁST hová rakja.Ezt csak egyszer kell egy komplexumnál megcsinálni, utána a gép úgy alakítja, hogy összepasszoljanak.A dokkolóállomás lényege a nevében van.Ide fognak beállni a hajók.
Érdemes úgy elhelyezni, hogy a késõbbi gyárak ne zavarják, jól megközelíthetõ legyen és ne legyen akadály.
5.Kész van minden.Ha további gyárat akarsz a komplexumhoz kötni, vedd meg a gyárat és egy Construction kitet, majd kösd vele össze, de itt már nem kell a dokkolóval foglalkozni, az marad fixen.
Remélem segít valamit.
A cockpit hiánya sem érdekel.Szokás kérdése a dolog.Egy nagy hajónál szerintem kárpótolja, hogy olyan ku*va nagy a hajód, hogy nem látod az elejét...
Ez azért kelt egy olyan érzést, amitõl érzed milyen nagy hajóval mész.
Latom sokaknak codec problemaja van. Ezt az okozza, hogy az X3 osszeszed
mindenfele elmebeteg kodeket a geprol, es annyira barom, hogy nem a neki
valot hasznalja. Itt van leirva hogy hogyan kell rendbetenni:
<#felkialtas>#felkialtas>
http://forum2.egosoft.com/viewtopic.php?t=113628
<#felkialtas>#felkialtas>
Kiprobaltam, lepesrol lepesre megcsinaltam, es tenyleg ! Az X3 felszedte
a normalis MP3 codec helyett az FFDSHOW codecjet a gepemen pl. Szval
rendbetettem, es miutan VALOBAN a neki valo kodekeket kajalja meg, utana
teljesen rendben van, nem tapasztalhato hang miatti akadozas. Mondjuk nem
ertem, hogy a programozok hogyan lehetnek olyan barmok, hogy nem ugy irjak
meg a cuccost hogyha megtalal 2 codeket, miert nem kepes a neki illot
hasznalni, meg akkor is ha a windows szerint a masiknak nagyobb a prioritasa ?
Mert ez a problema gyokere. (bovebben a linken amit betettem, a csavo
tenyleg nagyszeru eszkozt keszitett)
Mas: utalom a HUD-ot, telefossa az urt kek negyzetekkel, miert nem lehet csak
a szelektalt targetet mutatni ? Ekkora baromsagot... Ha meg kikapcsolod akkor
teljesen kikapcsolod... okrok...
Egyebkent: nem vagyok megelegedve az X3-mal, elsosorban a pilotafulkek hianya
miatt. Van ra mod, (Cockpit Callback) de a fejlesztok azt is elszartak az 1.3
as peccsben (nem megy rendesen 1.3 alatt es a keszito nem tudja rendbehozni).
Uff..