X3 - Reunion

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Uupsz, úgy néz ki, megint elindítottam a "hardver-lavinát" a lejtõn... 😊
No, egyszerûen szögezzük le, hogy teljesen mindegy milyen géped van/gépetek van, SZARUL FUT! Nem a hardvereddel van gond, hanem a játék ENGINE-JE SZAR!
Ilyen gépeken nem lenne szabad ennek ennyire szaggatni!Tökmindegy mit állítasz be, mindegy miilyen drivert töltesz le, legyen Nvidia vagy Ati, NEM A HARDVERETEK SZAR, HANEM A JÁTÉK ENGINE-JE - ahogy már mondtam.
Téma lezárva!<#vigyor>

Most én kérek segítséget.
Aki rendelkezik M1/M2-vel és az nem Titan illetve Colossus, kérdezném hogy milyen a többi M1/M2? Speciel a Paranid Odysseusra gondolok és ha valakinek van Teladi Phoenixe.A Teladi M2 azért tetszik, mert istentelenül nagy, az Odysseus meg nemcsak szép, de szívesen kipróbálnám már a Gamma PSG-t.
Ha valakinek van ezek közül vagy bármelyik egyéb (Boron,Split) M1/M2, kérem ossza meg velem (is) a véleményét.

Amaro
Az ATI Catalyst driver 6.1-nél jár. A magasabb verzióugrás lényegében a meghajtóban eszközölt változásokat is fémjelzi. X1800-as sorozaton remekül dolgozik, s bár az ATI külön kiemelte, hogy nem támogatja még az 1900-asokat, sokan feltették magasabb fps-t remélve, aminek aztán külön techfórum lett az eredménye. Most legalább az ATI is széles körben teszteli a bétát, kezet foghat az EGO-val <#taps>

[NST]Cifu
Ez az ATi eddigi piacra dobási stratégiájának változtatását jelzi. Az nVidia már az FX-nél azt csinálta, hogy a "papír szerinti" piacra dobás egyben azt is jelentette, hogy a kártya már kikerült az utcára is. Az ATi ezzel szemben cirka egy hónapos átfutási idõt alkalmazott eddig, tehát ugyan bejelentették, hogy hivatalosan kikerült a kártya, de gyakorlatilag csak az újságírók és egyébb "prominens" felhasználók tehették rá a kezüket a kártyára ekkor. Az boltokban csak hetek múlva kezdtek feltünni. Az ATi az X1900-al elvileg a Gf7800GTX 512Mb-ra adott "választ", ám valójában a Gf7900 ellenfele lett volna, csak valamilyen okból most váltott az ATi, és rögvest kidobta az X1900-ast. Egyébként a hírek szerint a kártyához adott CD-n lévõ driver tökéletes, akkor vannak bajok, amikor a hivatalos 5.12 vagy 5.13-as driverrel akarják meghajtani a kártyát.

A csapatmunka roppant fontos: rajtad kívül másra is l?hetnek!

[NST]Cifu
Az észlény illetõ valószinüleg Low shader profilt állított be, azért PS1.4. Neki az volt a lényeg, hogy minél több FPS-t produkáljon.

A csapatmunka roppant fontos: rajtad kívül másra is l?hetnek!

Amaro
Az ATI-nak a mai napig nincs olyan drivere, ami helyesen felismerné és támogatná a már kereskedelembe került X1900-akat. Elkapkodták, félnek az nVidia új kártyájától? Nem tudom, de emiatt írtam, hogy fenntartással kell kezelni az eredményeket. Majd ha lesz hozzá normális meghajtó.

"using shader profile: 1.4"

Ehh ez mi? még az én ati szarom is elvileg 2-eset használ, nemhogy egy olyan burzsuj csúcskategóriás...
ok küldök emailbe

Amaro
Szerintem is az, jobb szeretem, ha az tõlem indul sercegve 😄 Találtam viszont egy érdekes teszteredményt, a srác dünnyög, hogy az ATI még nem adott ki olyan drivert, ami rendesen vinné a megvásárolt x1900-asát, de azért közreadta az eredményeket, a driver miatt még fenntartással kell kezelni, de akkor se szép : Game version: 1.3.0.US

Graphic card name and driver used: Radeon X1900 Series Version <6.14.10.6587>

CPU name: AMD Athlon™ 64 X2 Dual Core Processor 4800+ Family 7 Model 3 Video settings during benchmark:
Screen resolution: 1280 x 1024 * ❤️2>
using shader profile: 1.4
Antialias Mode: 2x
Anisotropic Mode: 2x

Graphic & Shader settings
Texture quality: medium
Shader quality: medium
High quality bumpmaps: disabled
Environment map: enabled
Postprocessing: disabled
using 16bit vertex format: yes

Framerates
--------------------------------------------------------------------------------
Scene 00 77.5 average fps 71.0 minimum fps 110.0 maximum fps
Scene 01 42.0 average fps 20.0 minimum fps 77.0 maximum fps
Scene 02 86.2 average fps 65.0 minimum fps 120.0 maximum fps
Scene 03 83.2 average fps 55.0 minimum fps 148.0 maximum fps

Overall average framerate: 72.2 fps - Médium beállításokon a kritikus második színben 20 fps - hát, Egosoft, nem tudok mit mondani.

<#eljen>

Valószínúleg az ion distruptor volt, ami direkt a pajzsot eszi meg. Pont az ellentettje a mass drivernek.
Fiúk, lányok, az X3: EGY KURVAJÓ JÁTÉK !

Ja, hogy mondanom sem kell ...

Mindig van amit csinálni. Tegnap szerncsés voltam nagyon ! (Mivel keveset játszom -viszonylag - ezért a többi hozzászólóhoz képest még kicsi vagyok, de csak lassan, élvezettel, jobban szeretek magamtól rájönni a dolgokra, persze azért innen is loptam egy két trükköt )

Nos, szilikonbánya meg farm termelnek, 4 db TS hajó kereskedget, egyelore csak egyen van MK3, mert szeretek néha beszállni, nameg nem jöttem rá milyen jó az MK3 amígy egyre fel nem tettem, de addig már befektettem a pénzt máshova.

Mivel még mindig a Buster-rel voltam - van egy Discoverer Hauler amivel ezt azt beszerzek távoli szektorokból, vagy felderítek - és pillanatnyilag semmi dolgom nem akadt. Mint a Micimackónak. Gondoltam, megnézem mi a helyzet Split Fire-ben, hát ott kolbászol egy Harrier meg egy Falcon, hamar átkapcsolok a 2 MassDriver-re, a Harrier-t lekapom, nem szoktam ezekkel szarozni, Falconnal is szrenecsém van, nem lo rakétát, vissza a 4 db BPAC-ra, leszedem a pajzsot a Falconról, olyan szépen kiugrik a Boron koma 82% hull-nál hogy csuda. Ki Buster-bol, elfoglalom, vissza a Buster-be, közben gondolom megnézem, a Property ablakban, vazze, 5 db AHEPT van rajta ! Ez aztán a zsákmány !!!

Elküldtem dokkolni az Argon Shipyard-ra; nem szimpik ezek a Falconok, foleg hogy turret nincs rajtuk.
Visszarepülök Elena's Fortune-be, két Nova halad a déli kaputól északra, nekiugrom, mint a bolond, próba szerencse, nagy mákom van, egyiket kb fél perc alatt szétlövöm a 2 MD+4 BPAC együttes bevetésével, pedig mindeketton AHEPT turret van, sot valami számomra ismeretlen fegyver ami elvakít meg leveszi a pajzsot, olyan villámszeru fehér, na majd valaki elmondja mi is az. Namindegy, elszelelek, ert a másik egy két lövése eltalált s leszedte a pajzsomat. Bedokkolok, mentés céljából a TS-be, de ami ezután jött ... kb 2 óráig harcoltam a megmaradó Nova-val, sokszor kinyírtam, de majdnem otthagytam mindig a fogamat, a Busterem szarrá love, szóval nem volt ez így bolt, rakétáimat mindig kilotte mielott elkapták volna, elol tele volt AHEPT-ekkel, a turret szintén, plusz a fentebb említett "fehér fegyver."
Már kurav ideges és fáradt voltam, mondom, feladom, elspurizok President's End-be. El is megyek, de nem hagy a dolog nyugodni, visszamegyek hát ott harcol egy freigher drónjaival, volt egy kis felho körülötte, de a pajzsa a meg se pirulázta, gondoltam, amíg el van foglalva, szétlövöm, de nem, észrevett, s megint teljes tuzerovel jött rám. Megint egy félóra gyötrodés, már adnám fel, s mennék máshova, erre látom két Falcon jön fel lentrol, szokásuktól eltéroen nem Dél-Északi irányban hanem felém , a nyugati kapu felé. Erre meggondoltam magam, ilyen kéyt szép Falcon-t nem hagyhatok ki, s ezen felbuzdulva neki a Novának, s láss csodát , 2 perc alatt sikerült is legyozni. Turret-es Nova-val a "hit and run taktika a legjobb, szembemegyek, kikerülöm a halálos lövedékzáport (kell egy kicsit táncolni jobbra balra fel le), és amint elhúzol mellette, van egy kis ido mielott a turret lotávolába érnél, na akkor mindent bele. Ezt átlag 4-5-ször kell megcsinálni, s ha ügyes vagy, akkor menni fog. Lényeg hogy sikerült, Dokk a TS-be, s mire visszaérek már ott is a két Falcon, nincs turret, van HEPT-jük de azt kikerülöm, minden udvariasság nélkül szétlövöm az elsot, neki a másodiknak, már az is félig halott amikor kiugrik. Nocsak, újabb Falcon ! Megnézem, hát nincs rajta két szép 25 MJ pajzs ? Ezt nevezem !

Ha már ilyen szépen zsákmányoltam, hazardendeltem az egyik Mercury-t, belepakoltam a HEPT-eket meg a pajzsokat, eladtam a két Falcon-t, volt egy kis pénz a kasszában is, eladtam a Dolphint amirol kiderült hogy nem szerelheto rá fegyver, pont elég volt egy Nova Vanguard-ra !

Bezony, így esett hogy most már van egy kis ügyes Nova-m már fogott is egy Buster-t, aminek pilótája egy HEPT találat után egybol kiugrott. 😊
Amaro
Tapasztalatom szerint 2GB felett már nincs különbség, végigpróbálgattam. Az én konfigom 955P chipset, Intel 3,2Ghz775, 4GB DDRII/667, 4db SATA-II 250 GB Samsung wincsi, Pio 110D DVD, ATI X1800XT 256MB. Nem játék miatt ilyen, dolgozom vele. Röhej, hogy pl. videóvágásra kiváló a gép, de az X3-ban Ore Belt-be nem merem bevinni a flottát... Kiváncsian várom az ATI X1900-at és az nV7900-at, azokat még belepróbálom, azután írok baráti levelet az Ego-nak. Az igazsághoz hozzátartozik, hogy az 512MB-os 7800GTX-et is próbáltam, és azzal, meg az 1.3.01b folttal játszhatóan ment egy Xenon-szektor leigázása - csak aztán kifagyott (Az X3.exe hibát... ismerõs, gondolom). Amiket olvastam a bétatesztelõk megnyilvánulásai között, van akinek párba kötve mennek a gépében a 7800GTX-ek, mégsem írta, hogy tuti a buli... Tehát jelen helyzet szerint tökéletes futást nem lehet várni a játéktól, bár szívesen venném ha valaki letesztelné a DELL 4x SLI erõmûvével - azt kellett volna csomagolni mindenkinek a játék mellé, kedves Deep Silver.

De szívesen, ha adsz kölcsön még kettõt! <#vigyor5>

Nekem AMD 3200+ Venice, 1 Gb Ram, PCI-e 6600 GT, hát bizonyos helyeken erõsen szaggat (szar), nagy általánosságben ugy ahogy játszható, csodát nem kell tõle várni, talán majd egyszer ha lessz egy normális pecss hozzá.
(Valaki nem probáláná ki 4 gb mamóriával?

Végy egy sztech bolt árlistát, válaszd ki minden alkatrészbõl a legdrágábbat. Rakj belõle össze egy gépet és anyázz, hogy még igy is beszaggat néha 1024*768-ban vagy 1280*1024-ben, minimum részletességgel.

Komolyabbra véve: erõs gép és videókártya kell, ha nagyobb csatákban veszel részt a játék elõrehaladtával. Nekem Barton 2500+, 768MB RAM és Radeon9800 Pro-val türhetõen fut egyébként, bár a zsúfoltabb helyeken diafilmezni is lehet vele.

No, tegnap készítettem egy videót, hogy milyen szarul fut a játék, de sajnos elég sötét lett, mert este csináltam, a szektor is sötét (Loomanckstrat's Legacy) és a PDA-m fényereje sem a legjobb, de legalább látszik egy kicsit.Ma újra megpróbálok egyet csinálni normálisabb körülmények közepette, aztán szerintem csatolom az Egosoftnak, hogy ugyan magyarázzák már meg, mit tehetek?

Node errõl ennyit...
Lehet, hogy már én vagyok túl gyanakvó, de milyen érdekes, hogy egyetlen Paranid szektor sincs Xenon közelében, nehogy már véletlenül Paranidos XI küldetést kapjál és véletlenül gyorsan szerezz egy Paranid Zeus-t vagy egy Odysseus-t...

Hali!

A hócipõm tele van a starforce-al, vennék jogtiszta X3: Renunion software-t.

Üdv.
Milyen gép kell legalább, hogy élvezhetõen menjen a játék?

Gracie Barra

Paranid TL-rõl van valakinek tapasztalata? Asszem olyat veszek csak érdekelne hogy milyen.

Asteroid script (akit érdekel):
Módosítottam annyival, hogy ha van homebase kijelölve a hajónak akkor oda repül vissza, ha nincs akkor a legközelebbi állomásra. Ez csak akkor jó, ha egy nagyobb hajó a homebase. Én úgy használom az új változatot, hogy egy discoverer homebase-e a TL-em, bemegyek egy szektorba, a bedokkolt hajónak mondom hogy scannelés, és ha végzett visszajön a hajóba. Elég kényelmes. Hátránya, ha távolról indítod és már van valami homebase kijelölve akkor mindig oda akar visszamenni akár szektorokon keresztül is. (kivéve ha felteszed a homebase kijelölés eltávolító scriptet.) Ha kell felteszem Amaro lapjára egy új néven.
(Megoldható, hogy megkérdezi hogy a homebase-re dokkoljon-e vagy máshova, de akkor túl sokat kérdezne, ellenben ha valakinek kell átírom)

Más:
Megszelidült az elefántim, már nem félnek a falconok tõle és szépen bedokkolnak. (Igaz a homebase-ük.) Viszont a TS dokkoló script nem megy rendesen. Bedokkolni tud, (igaz nem elsõre) de kipiszkálni nem tudtam.

megint más: Ha be vagyok dokkolva a TL-el és úgy akarok kirepülni egy M3-al belõle akkor ott lebegek a dokkban egy darab szemmel <#ijedt>. Ugyanis még hajó sincs ott. Szóval ne tegyétek.

Ez igy van. Volt róla szó, hogy XI küldetést csak a Xenon szektorok melletti, max 2-3 szektorban lehet kapni, ráadásul a küldi nem állomásspecifikus hanem szektorspecifikus - ergo, elég megnézni egyetlen állomást szektoronként, ahogy te is irtad.

Jut eszembe XI küldetésbe elég könnyen bele lehet futni ha a következõ stratégiát alkalmazzátok. A gépagyû xenonok mindig a saját szektorukkal szomszédos rendszerbe mennek ugye? Namármost feltankolsz EC-vel és a Xenon xektorokkal szomszédos szektor MELLETTI v. max kettõvel arréb lévõ ugyanolyan fajhoz tartozó szektorba becsörtetsz és bedokkolsz a legközelebbi állomásra. Mind1 melyikre. Szerintem már a rendszerbe ugráskor eldönti a progi,h lesz-e Xenon küldi v. sem. Szóval bedokkolsz...ha semmi, akkor lehet ugrani a kövi szektorba mert itt a többi állomáson sem kapod meg a küldetést. Van 1 pár szektor lehetõség küldetésre vadászni míg elfogy az EC-d és nekem igen ritkán volt,h legalább 1x ne kaptam volna missiont.

A kövi szektorokban érdemes keresgélni:

HOL: HOVÁ KÜLD: FAJ:

Ianamus Zura Eighteen Billion Teladi
PTNI HQ Scale Plate Green Teladi
Omicron Lyrae Black Hole Sun Argon
Family Njy Thyn's Abyss Split
Ocean of Fan. Menelaus Paradise Boron
Family Z'rt Zrt's Domination Split

Ez utóbbi még csak 1x adott küldetést tehát mondhatjuk,h ez ritka, de ha a többi lehetõséget végigugrálod igen nagy a valószínûsége egy Inváziós küldetésnek. Jó vadászatot ! 😊
Hát gyerekek én most találkoztam elõször Xenon J-vel (1xerre 2 K-val még mindig nem) XI küldetésben.....hát hogy az mit össze ugrálgat vazz...
Beélesítem az unknown raksit és 5 km-rõl rálövök. Nem közelebb,h én azért túléljem...hát nem elugrik az a kis szemét ! Már 3db 80 ezres rakétát puffogtattam el a mélyûrbe találat nélkül...ez meg csak küldi az L-eket 10-essével. Most ennek sose lesz vége ? Már kinyírtam vagy 30 hajót...max. 15 szokott lenni. Amíg él a J addig jönnek v. most mi ?
Nem tudom, de akkor valami gond van nálad, mert nálam meg valami PPC-t szerzett nagy tételben a multkor, és azzal gagyizott az UT.
Nem minden Nova turretes, sõt a többség nem az! Vagy van turret, és rakéta védelemre van beállítva... Mondjuk én is skót vagyok, úgyhogy raksit nem használok. Nekem két és háromnegyed órába került a kalóz Nova Raider megszerzése busterben. Három hajó (valami M5, egy pirate falcon és a nova) ment konvojban. Elõször a falcont kellett kinyírni, utána az M5-öt, közben ha rámfordult a Nova kipalástorsóztam, majd jött a végén kiugratós játék. Nem tudom hányszor csináltam ezt végig, de a fenti qrva hosszú ideig tartott mire végre kiugrott és nem inkább megölette magát. Mondjuk mióta a Mambáról értesültem, azóta jobbára csak azt használom. Gyors mint a villám, és annak is van hátsó tornya. Most éppen egy másik zsákmányolt Falconnal akarom megnézni, hogy mit tud a BPSG.
Furi, de nálam csak kettesével vannak az eq dokkokban a BHEPT-ek, ezért ha BHEPt-et is vesz a 25-ös ut-em, akkor is csakk kettõt...

http://a-zcomp.eu/

igen, ez a hatékony megoldás. Azért abban is van valami szép, amikor a fõ célpont elkezd segítséget kérni rádión, és ekkor szép sorban felrobban egyesével az összes kísérõhajó. Stílusos megoldás. 😊
hát én nem kínlódnék egy küldivel sem ennyi idõt. Sem 10 percet egy sima gyilokkal, sem 3 órát egy XI-vel. Eléugrik, 6 rakéta kilõ, össztûz a centaurból, lefejelem, tökönrúgom, aki nem szaladt el, annak is elkenem a száját, 2 percen belül elzsebelem a félmillás fejpénzt, ebbõl mondjuk 80.000-t elköltöttem rakétákra, de nem kell M3-masokkal vitatkozni arról hogy õk gyorsabbak, vagy nekem van nagyobb puskám. 😊

XI-nél meg nem kaptam még ugrálós P-t, de a fene kergetné, hagynám a fenébe az egészet, oldják meg maguktól, max 2 óra múlva utalnak nekem egy kis zsebpénzt az L-ekért, amit közben lelõttem. 😊
az ilyen bérgyilkos küldikre van egy nagyon jól bevált receptem, se rakéta se wingman nem kell. elég az 1 M6 Centraur.
elvállalás után megtekintem a célpont utvonalát, az induló szektort követõ szektorba ugrok, azon a kapun amin a célpont fog érkezni. Beállok közvetlen a kapu mellé ráfordulva arra a helyre ahová be fog lépni az áldozat és ott parkolok. kicsi Seta majd amint belép (mivel mindig a célpont jön elöl majd kicsit késöbb jön a kiséret) ráugrok full sebesség és össztüz. amint kimerülnek a fegyverek pont telibe verem a kamikáze modszerrel.
BUMMMMMMMM eddigre ha át is jön a kiséretbõl valaki max 1-2 vadász azokat gyorsan el lehet intézni. a maradék meg miután a célpont felrobbant át se jön a kapun. megvárom mig feltöltödik a pajzs kicsit Setazok (kb 2-3 perc) Eddigre a szomszéd szektorban a maradék kiséret szétszórodik. átugrok valamelyik távoli kapuhoz és eggyenként levadászom õket.

Igen, a gyári UT enyhén szólva bugos. Asszem el is simerték ezt a hibát, nevezetesen hogy csak 2-3 darab terméket vesz, holott vehetne 5-10 ezret is...

Bérgyilkos küldi a topic?? Én elég skót vagyok, hogy rakétára ne költsek, ezért én csak elvállalom a min. félmilliós küldit, belebegek az éterbe a split mambával, majd addig repkedek a TL körül max sebeséggel, amíg a saját kísérete csillagporrá nem lövi szerencsétlent. (na jó, azért én is tõlem telhetõen besegítek) <#vigyor>
Ez nem szokott tíz percnél tovább tartani és nagyon ritka, hogy belefutnék a lövéseikbe. A leggyorsabb rakéta meg, amit ki szoktak rám lõni a silkworm, és az se megy 200-al, úgyhogy azt is bele szoktam vezetni a TL-be.

Más: most fejeztem be sokadik Xenon Inv. küldetésemet, de ilyet még nem szoptam! Egy darab Xenon J volt a támadás magja, de azt egyszerûen nem lehetett megcsípni! 3!! órát kergettem, állásokat töltöttem vissza, hogy majd eléje megyek, de az a g**i mindig máshol ugrott be a szektorba. Ha meg ne adj isten sikerült közel jutni, akkor meg az unknown rakit tõlem 2 méterre találták el, szóval kampec. Szegény rakéta amúgy is olyan lassú, hogy az XJ mindig visszaugrik mire odaér. Aztán végül összejött, de addigra már túl voltam a 79. lelõtt xenon hajón, meg két idegösszeomláson... Nincs valami ellenszere az ilyen rohadt jumpolós dögöknek??
Nekem az nem tetszik az UT-ben, hogy hiába 25. szintû, néha látom ,hogy három cahoona burgert vesz Sanyi bácsiéknak a szomszédos kristály gyárba. Ha már ott van egy 3-5 milliós befektetés, egy 25-ösre felnevelt pilótával, akkor ne 85cr hasznot termeljen már egy fuvaron, miközben egy szektorral arrébb manuálisan egy fordulón keresek kb 400.000 cr-t csak azon, hogy felvásárlom az összes fegyvert, rakétát, pajzsot amit érdemes és eladom ugyanott az EQ dockban.

Most, hogy az Argon prime környéki szektorokba döntöm az energiát, silicont, ore-t, és a gryllus bácsi receptje alapján készült fincsi cahoona sztéket, sokkal pergõsebben megy a fegyverkereskedelem is. Ja, a 6 crystal factory M-bõl álló complex elhelyezése volt az igazi poén, mert ettõl azonnal felpörgött az energiaipar is.
Reklám! Vegyen ön is Tempest Missile-t fejvadász küldetésekre. M3 class védõkíséret? Nem probléma!

Tegnap egy Mammuth kinyírása volt a feladat, egy M6 és 3 db M3 védte. Meg voltam rakodva megint tempest-tel. Gyors, tiszta munkát akartam végezni. 5 km-re a konvojtól raküldtem 2-2 rakétát az M3-masokra. mire ezzel végeztem már kótávba ért a nagy célpont is. 8xBHEPT összsortûz, amikor lement a pajzs, egy rakéta még bele, aztán faltörõ kos módszer.

A végeredmény úgy nézett ki, hogy amikor elkezdtem lõni, a mammuth beszólt a rádióba, hogy megtámadták, segítséget kér a konvojtól. Erre válaszul érkezett az elsõ felrobbanó M3 "hörr"-je. Aztán felrobbant a mammuth, (A centaurom pajzsa 80%-ban a faltörõ kos után) utána 5 másodpercen belül a másik két M3.

Az M6 ami maradt a konvolyból, rámfordult, elkezdett lõni. Mire rá tudtam fordulni, töltõdött annyi a BHEPT-ekbe, hogy egy sorozatból kinyírtam, a pajzsom 50% körül maradt. Az egész csata kb 50 másodperc lehetett.

Igaz, hogy kisebb küldetéseknél nem éri meg egy 13.000-et érõ rakétát, vagy kettõt kilõni egy kísérõhajóra. De mostanra a gyáraim kb 2-3 perc (seta 10x) alatt megtermelnek egy millió cr-t, így nem igazán érdekel a pénz része, inkább a reputáció miatt tolom szívesen a gyilok missziókat. Meg az állást sem kell vissza töltögetni, mert 3-4 M3 hajó meg tudja izzasztani a Centauromat, ha nem tudom az elsõ kettõt gyorsan kiszedni.

A station trader script bevezetése óta nagyon kellemesen zökkenõmentesen dolgoznak az állomásaim. Az tetszik benne a legjobban, hogy ha jól vannak beállítva, akkor egymástól veszik a nyersanyagokat, amíg lehet. Ezzel csomó felesleges szállítási körtõl kímélik meg a szállító hálózatot.

Ja, 220 ezerért veszi és 250 ezerért adja ela BHEPTet. Mondjuk ehhez tõke is kell.<#beka3>
Hát el vagyok keseredve. Elkezdtem komplexet építeni...
Lehet, hogy nem jól kezdtem, de az M-es SPP+Cattle Ranch+Cahoona Bakery alig hoz pénzt a konyhára. A sima silicon bánya jobban jövedelmez, pedig ott úgy veszem az EC-t. 13-ért elég sok helyen lehet szerezni EC-t, fõleg ha TS használja a jumpdrive-ot.

Az M-es SPP egy ciklusban 552 EC-t termel, amihez kell 4 db crystal. A kristály ára általában 1500-körül mozog. Így 1 EC elõállítása 11 cr önköltségen. 16-os átlaos eladási árral számolva 730.000 EC után hozta vissza az árát. Ezt a mennyiséget az M-es 2 nap alatt kinyomja magából. Utána csak hasznot termel.
<#wow3>

Az UT kérdés hez meg annyit, hogy a legegyszerûbben egy UT hoz a konyhára. ha elérte a 25-ös szintet és van lóvé, akkor megcsinálja azt, hogy bevásárol BHEPT-bõl vagy 15-öt 220-ért és eladja 250-ért. Ezen az üzleten 300.000 ezret nyert.

Szóval UT-bõl kell legalább 2-3.
Én úgy csinálom bérgyilok küldinél, hogy shift-7 (wingmanok védenek engem) ekkor közeljönnek hozzám. Ekkor ráálok egy szélsõ M3-ra, amikor lõtávban van akkor, gyorsan shift-6 (támadják a célpontom), és elkezdem én is lõni ezerrel. Ekkor szegény M3-nak van 5mp-re még az életébõl. Égy igy tovább. Igy nem sebzõdnek a amúgy kóválygó wingmanok, hanem egy huszárvágással lekaszabolom egyenként az ellent.

Igen, épp akartam kérdezni, hogy használja-e valaki a Wingman opciót.Ezek szerint igen.Habár én egyszerûbbnek találom az "attack all enemies,land" parancsot.Ilyenkor ki kell jelölni, hogy kinek az ellenfeleit támadják, ez nálam alapból a Colossus.De lehet akár egy TL is vagy akármi.

Más.Megnéztem ezt a "pajzs feltöltése EC-ért" scriptet, még nem próbáltam ki, csak elolvastam mit tud.Hát az igazság, hogy ez nem a pajzsot tülti EC-ért,hanem a Hull-t állítja vissza.Ha már idáig jut az ember egy M1 vagy M2 hajóval, akkor már úgyis tökmindegy, én jobban örülnék, ha a pajzsomat töltené vissza.

Akarom irni téged véd

TESÓ <#vigyor3>

Ki lehet jelölni hajókat wingman-nak, és akkor csoportosan lehet kezelni õket.
Hajó parancs/ wingman -> yes

Igy pl. shift 7-re az összes wingman téged vég
shift 6-ra meg a te célpontod támadja. Nagyon hasznos.

Mi az a wingman?
Rájöttem hogy lehet könnyen zúzni küldikben az ellenet M6 nélkül.
Nova Pirate amiben ülök. 2 pirate falcon 8db BPAC wingmannal.
Ezzela formációval simán leszedek egy 1db TL, 1db M6, 4-5db M3 csapatot.

A BPAC szerintem a legjobb wingmannak.

Alapjában ez a tendencia, nekem viszont tegnap volt 1 ellenpéldám.
4 alkalommal, egymás után adott bérgyilkos küldetést, külömbözõ szektorokban.
Tehát: küldetés elvállal ugrik ,kinyir, dokkol, elvállal, ugrik, kinyir, ....
igaz volt közte egy nagyon kis összegü is, de azt is megcsináltam.
Azóta persze semmi, csak taxizos pár ezerért.

A szállításos BBS küldikrõl.
Gondolom nektek is régóta kiderült, hogy milyen szemét módon adja agép.
Mindig olyat ad amihez az aktuális rangodnál legalább eggyel vagy kettõvel magasabb kell!Ha olyat találsz, hogy TS hajó kell, de nem abban ülsz, mire meghozod a TS-t vagy átülsz, eltûnik a küldi! Másik példa: M3-as hajó kell, mindened okés (rang,stb), de nincs elég raktered.Tételezzük fel, hogy kiüríted, de mire visszaérsz (legyen akár 10 mp-el késõbb) már nem aktuális.
Úgyhogy sz*pjanak le!

Csak a kisebb aszteroidák lõhetõk szét.De azokat szét is kell, mert én már mentem neki porszemnyinek a Titánnal és meghaltam...nevetséges, nem?
Ha meg bányászni akrasz, akkor Mobile Drilling System+Ore Collector+TS vagy TL.

Figyu! Nem mindig tudnak a hajók elsõre dokkolni a nagyokba.
A megoldás, hogy mozdulj el a TL-el, menj egy kicsit vagy fordulj szembe a vadászaiddal.
Sokszor nálam sem jön be mindegyik azonnal.Kiadom a parancsot és csak áll mint egy birka.Ilyenkor én elmozdulok a nagy hajóval és lám, megindulnak a kicsik.

Kellene már egy Nova de elfogni nem sikerül, venni meg soha nincs pénz mert visszafektetem kereskedésbe.

Buster-rel kinyírni 2 turret-es Nova-t nem is olyan könnyu foleg rakéta nlkül.
Hmm. Kipróbálom a bányászást s ha tényleg ilyen macerás akkro eladom a cuccokat, s egyébbel foglakozok. L-es Siliconbánya nagyon jól termel, 5x, alig gyozöm ellátni, majd ha lesz Cr, teszek mellé egy SPP-t.
Vettem tegnap egy elefántot, de nem vagyok megelégedve. Az ok hogy a TS nem tud dokkolni, csak külön scriptel. De nekem az M3-asaim is csak néha, noszogatni kell.
Van erre valami ötletetek?

Ezek a rohadt splitek egy rosszat sóztak rám? <#ticking>

Ahhoz kell a Mobill Drilling System, h az ilyen nagy dög aszteroidákat szétlõdd...ez ennek a csúzlinak a lényege. Aztán a szétrobbantott aszteroida darabjait megint egyenként szét kell lõni,h még kisebbek legyenek. Ezt már hagyományos csúzlival is meg lehet tenni, de ha nagyon bányászkodni akarsz, akkor ne PPC-vel ugorj nekik 😄
A tényállás viszont az, hogy a bányászat akár teherhajókkal, akár Centaurral igen nehézkes, idõigényes, unalmas és annyira nem is éri meg...szerintem.
Szerintem mindegy a komlexek elhelyezkedése, mivel station tarader script-el megy a kereskedelem, 50 szektor távolságig. Megy két ut-m is, csak néha megkergülnek a 25-ös szintjük ellenére, van, hogy 1-2db moskito rakétával rohongálnak le, s fel.

http://a-zcomp.eu/

Vagy BBS küldiket lehet elvállani, ha nincs komoly hajód akkor ne harcimarcikat, hanem fuvarozást. Csak ez is macerás. Az UT-ék viszont SETÁ-val együtt hozzák a lóvét, és növelik a reputációt.