X3 - Reunion
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
A nova raider maxon csak 145-re képes, viszont lehet használni olyan scriptet amivel bizonyos összeg fejében ügyes technikusok tuningolják a hajókat: pl M4 300e, M3 1 milla, M6 már kb 6 millió... a centaur esetében ezért az összegért 104-rõl feltornásszák 125-re. Nekem nem a sebességével hanem sokkal inkább a fordulékonyságával voltak bajaim... régi szép idõk...<#sir>#sir>
Már én is bebiztosítottam magam kettõ ketyeg mint rendszer lemez, csinosan tükrözve!
A relativ nagy mázli a munkáim és az egyéb dolgaim más vinyókon voltak...
A relativ nagy mázli a munkáim és az egyéb dolgaim más vinyókon voltak...
PS. Találtam ma egy lebego Buster Sentinel-t !!!! Nem mondom meg, hol, legyen örömötök. Biztos vannak még ilyenek, de nem olvasom el az ilyesmit, mert elvesz az élmény.
Szép lassan komótosan, csak. Pl most találtam meg a második Argon Shipyard-ot tartalmazó szektort. 😊 Ott teljesem más hajók kaphatóak ! Csodálkoztam is amikor valaki említette hogy az o Novája 160-as sebességu ... amikor az alap Nova Vanguard csak 125. Neki biztos Raider-e van ... 😊 Nagyon jó kis játék ez, a bugok ellenére. Csak kissé korán jelentették meg ...
Szép lassan komótosan, csak. Pl most találtam meg a második Argon Shipyard-ot tartalmazó szektort. 😊 Ott teljesem más hajók kaphatóak ! Csodálkoztam is amikor valaki említette hogy az o Novája 160-as sebességu ... amikor az alap Nova Vanguard csak 125. Neki biztos Raider-e van ... 😊 Nagyon jó kis játék ez, a bugok ellenére. Csak kissé korán jelentették meg ...
ilozÁ: Megyek s veszek egy tartalék vinyót ... 😊
Igen az 1.300 az hivatalos, van mar 1.302 is de ez nem hivatalos, sot az 1.300 mentések sem mind használhatóak vele, ezért nem tettem fel, pedig javítja a PSG belassulást, a néhai hanggal kapcsolatos fagyásos bug-okat meg egy rakás más problémát.
Részvétem...
Üdv Mindenkinek!!
Akkora élményben volt részem vasárnap este, hogy teljesen lezöldültem tõle! Intenzív 4 órás korizás után, dög fáradtan lehuppantam a gép elé. Gondoltam repkedek egy kicsit...
Gép bekapcs, intenzív kattogás….. a rendszer winyó elcsattant!!! <#falbav>#falbav>
És a nagy élmény, az hogy újra egy Buster-ben csücsülve 5000 kredittel meghódítani az univerzumot... (az összes mentés elveszett), majdnem olyan mint a Freelancer-ben a fõhõs a kezdetekkor.. (freeport7 utáni laza kis monológ...)
Akkora élményben volt részem vasárnap este, hogy teljesen lezöldültem tõle! Intenzív 4 órás korizás után, dög fáradtan lehuppantam a gép elé. Gondoltam repkedek egy kicsit...
Gép bekapcs, intenzív kattogás….. a rendszer winyó elcsattant!!! <#falbav>#falbav>
És a nagy élmény, az hogy újra egy Buster-ben csücsülve 5000 kredittel meghódítani az univerzumot... (az összes mentés elveszett), majdnem olyan mint a Freelancer-ben a fõhõs a kezdetekkor.. (freeport7 utáni laza kis monológ...)
uhm, köszönöm 😊
"Beware of the blindness of those who would follow, and the damnable lure of those who would lead."
Az 1.3 az még mindig béta állapotú, igaz?
Vegyel le a grafikabol. Bár a glow- effektus szép és nagyon ottvan, sokat segít ha ki van kapcsolva. Sajnos az Univerzum szimulator elegge kihasznalja a procit is, es bar talan sokan nem ertenek egyet, szerintem nalad nem a videokaresz ami nem eleg.
Nekem is úgy 20-50 kozt van az fps, egy 3200+ Athlon 64-el, X1800 XT PE 512 Mb-al de pl. Argon Prime-ban csak 22-25, attol is fugg merre nez az ember, nyilvan ha kifele nezek a szektorbol akkor 45-50 fps, de az kit erdekel ?
Szoval roviden: 1.3 patch fel, he nem lenne felteve, Glow kikpacs, Automatic Quality Control (AQC) legyen bekapsolva. Ujabb beta patch-ekben reszletesebb lehetosegek is vannak.
Ja, az elsimitas, texturaszures mennyi ? (Antialiasing, Anisotrophic filtering) Javasolom vedd le 2xAA + 8xAF-re
Nekem is úgy 20-50 kozt van az fps, egy 3200+ Athlon 64-el, X1800 XT PE 512 Mb-al de pl. Argon Prime-ban csak 22-25, attol is fugg merre nez az ember, nyilvan ha kifele nezek a szektorbol akkor 45-50 fps, de az kit erdekel ?
Szoval roviden: 1.3 patch fel, he nem lenne felteve, Glow kikpacs, Automatic Quality Control (AQC) legyen bekapsolva. Ujabb beta patch-ekben reszletesebb lehetosegek is vannak.
Ja, az elsimitas, texturaszures mennyi ? (Antialiasing, Anisotrophic filtering) Javasolom vedd le 2xAA + 8xAF-re
BEAST:
A hajo elfoglalasa veletlenszeruen generalt. Saját tapasztalatom szerint kb 1 a 15-bol ugrik ki. Szedd le a pajzsat, kapcsolj kisebb ereju fegyverre, s lovogessed, nem szabad hagyni hogy a pajzs visszamenjen, mert akkor kezdodik elolrol, nameg sertetlenul nem fogod tudni elfoglalni. Legjobb esetben is olyan 80-90 % lesz a hajotest, es ha szerencses vagy, akkor marad a hajon fegyver vagy pajzs is. Ez utobbi meg ritkabb.
Nem erdemes betolteni es ujra probalni, nekem ettol sosem sikerult jobban. Egyszeruen csak harcolj, s aztan ez is megtortenik egyszer egyszer.
A hajo elfoglalasa veletlenszeruen generalt. Saját tapasztalatom szerint kb 1 a 15-bol ugrik ki. Szedd le a pajzsat, kapcsolj kisebb ereju fegyverre, s lovogessed, nem szabad hagyni hogy a pajzs visszamenjen, mert akkor kezdodik elolrol, nameg sertetlenul nem fogod tudni elfoglalni. Legjobb esetben is olyan 80-90 % lesz a hajotest, es ha szerencses vagy, akkor marad a hajon fegyver vagy pajzs is. Ez utobbi meg ritkabb.
Nem erdemes betolteni es ujra probalni, nekem ettol sosem sikerult jobban. Egyszeruen csak harcolj, s aztan ez is megtortenik egyszer egyszer.
Köszi, sajnos mindkét hajóban ültem már, elég nehéz oket felszerelni rendesen ha ezt nem teszed - bár nyilván nem lehetetlen, csak freight-exchange-elni kell rendesen.
Tehgnap találkoztam Paranid szállítóhajóval, kurva jól néznek ki és a speckóik sem rosszak !
1.3 -as pacth sokat segített teljestmény szempontbol ! Az X800 Xl-em megtáltosodott tole. Ettol fuggetlenul X1800 XT PE-vel is beszaggat néha. Talán a LOD is bejátszik, nekem akkor is meg megakad amikor kapuval megyek szembe, s megejelenik vamai atjovo hajo, foleg SETA használatával.
BEAST: olvasd át a témát, van valahol egy kis bevezetom. Azt hiszem be van teve valahova a how-to rovatba ezen a forumon ... (nem neztem meg)
Tehgnap találkoztam Paranid szállítóhajóval, kurva jól néznek ki és a speckóik sem rosszak !
1.3 -as pacth sokat segített teljestmény szempontbol ! Az X800 Xl-em megtáltosodott tole. Ettol fuggetlenul X1800 XT PE-vel is beszaggat néha. Talán a LOD is bejátszik, nekem akkor is meg megakad amikor kapuval megyek szembe, s megejelenik vamai atjovo hajo, foleg SETA használatával.
BEAST: olvasd át a témát, van valahol egy kis bevezetom. Azt hiszem be van teve valahova a how-to rovatba ezen a forumon ... (nem neztem meg)
'ello!
kb ma kezdtem el játszani , szal eléggé nem megy még 😛 ... lenne 1-2 kérdésem 😊
- eddig pénzt a spacefuelbõl szereztem , de mivel már közel annyiba kerül mint amennyiért eladnám , valami más után kéne néznem ... esetlen lenne valami hogy melyik szektorban mit hova érdemes szállítani? :o
- elég gyakran válalok el járõrözést az Argon szektorokban , tudom kipróbálhattam volna , de már lusta vagyok visszalépni 😊 ... mûködik az hogy elvállalom a küldetést , és a szektorba küldök egy kis M5öst amit followra vagy protectre állítok? :Ð ... amúgy is ritkán támadnak be , ha meg igen a csapat elbánik velük 😊
- próbáltam különféle fajok és frakciók különféle hajóit elfoglalni de akármennyire igyekeztem meggyõzni õket hogy adják fel ... mindig meg kellett ölnöm öket ...vajon miért? :o
- a "történetben" ott tartok hogy egy konvojt kell átkísérnem az Ore Belten keresztül , ami ugye kissé akad 😊 ... amikor 20xra is bebuktam mert képtelen voltam célozni , gondoltam visszamegyek küldizgetni , pénztharácsolni ... okozhat ez késöbb gondot?
nah asszem mára ennyi hülye kérdést tudtam kitalálni , késöbb még jövök 😛PP
kb ma kezdtem el játszani , szal eléggé nem megy még 😛 ... lenne 1-2 kérdésem 😊
- eddig pénzt a spacefuelbõl szereztem , de mivel már közel annyiba kerül mint amennyiért eladnám , valami más után kéne néznem ... esetlen lenne valami hogy melyik szektorban mit hova érdemes szállítani? :o
- elég gyakran válalok el járõrözést az Argon szektorokban , tudom kipróbálhattam volna , de már lusta vagyok visszalépni 😊 ... mûködik az hogy elvállalom a küldetést , és a szektorba küldök egy kis M5öst amit followra vagy protectre állítok? :Ð ... amúgy is ritkán támadnak be , ha meg igen a csapat elbánik velük 😊
- próbáltam különféle fajok és frakciók különféle hajóit elfoglalni de akármennyire igyekeztem meggyõzni õket hogy adják fel ... mindig meg kellett ölnöm öket ...vajon miért? :o
- a "történetben" ott tartok hogy egy konvojt kell átkísérnem az Ore Belten keresztül , ami ugye kissé akad 😊 ... amikor 20xra is bebuktam mert képtelen voltam célozni , gondoltam visszamegyek küldizgetni , pénztharácsolni ... okozhat ez késöbb gondot?
nah asszem mára ennyi hülye kérdést tudtam kitalálni , késöbb még jövök 😛PP
"Beware of the blindness of those who would follow, and the damnable lure of those who would lead."
Ma legyilkoltam az elsõ J-met. 76 kill 12,8 milla. Természetesen nem az Osprey-al pedig többször is próbálkoztam. Maradok a Nova-nál bár még ki fogom próbálni a Centaurt is de nem fûzök hozzá sok reményt... Nekem ez a korvett osztály nem jön be. Majd az M1...
Na jóccakát !
Na jóccakát !
Ok Próbálkozom! Azt hittem a joyommal van valami bibi.
Kisviku itt vagy??! Hallo! Segíts már, mindig eltûnsz amikor kellenél..😊 Lehet, hogy a tizedik Capital ship után már nem is érdekel a játék és mondjuk Quake-ezel? 😊
Válaszolj légyszi a #3508-ra! Mármint a hogyan írtsunk Titánnal döglegyet részre. Talán Sztálin mondott olyasmit a hangya és az elefánt harcáról, hogy az elefánt megölhet százezret, miiliót is, a végén kifárad és a hangyák csontig rágják... na én is ezt élem meg....
Válaszolj légyszi a #3508-ra! Mármint a hogyan írtsunk Titánnal döglegyet részre. Talán Sztálin mondott olyasmit a hangya és az elefánt harcáról, hogy az elefánt megölhet százezret, miiliót is, a végén kifárad és a hangyák csontig rágják... na én is ezt élem meg....
JA és a PBE fegyverek szinte ugyanarra jók, mint a MAss Driver csak ezek a pajzsot szedik elõbb rendkívüli tûzgyorsasággal és csak utánna a hull-t. Az elõnye az,h erõsebb az Impulzus Ray Emmitereknél és a tûzgyorsasága is jobb mint a PAC-oknak ill. lõszer sem kell hozzá. Hátránya viszont az,h ugyanúgy kishatótávolságú, mint a Mass Driver.
Akkor tartanám jó fegyvernek ha kisebb hajótipusoknál is elterjedtebb lenne azaz ha felszerelhetnéd rá, de elég ritka az ilyen hajó. A nagyobb hajóknál meg már jobb és hatásosabb fegyverek vannak...mint pl: a Flak Canon
Akkor tartanám jó fegyvernek ha kisebb hajótipusoknál is elterjedtebb lenne azaz ha felszerelhetnéd rá, de elég ritka az ilyen hajó. A nagyobb hajóknál meg már jobb és hatásosabb fegyverek vannak...mint pl: a Flak Canon
Az volt az elõzõ joy-om ! 😊 Én csíptem anno mert a Saitek gondolta arra,h vannak balkezesek is a világon és akkoriban a komolyabb joy-ok szinte mind jobbkézre készültek. Szerencsére ez a helyzert azóta már sokat vááltozott...
A rumble valóban csak rezgetés éppen ezért nem merem azt írni,h Force-os joy is csak ilyenkor csinál valamit. Ha valakinek force-os a joy-ja majd leírja...reméljük. Te az M1-el vagy így én meg az M6-al...a Novám után nehéz megszokni ezt a 'bele a sûrûjébe és majd a turretek rendezik a terepet én csak manõverezek' dolgot. Asszem kisviku volt, akinek már két M1-ese is volt kérdezd õt konkrétan,h mit csinálj...biztos tud megoldást a döglegyek kiírtására 😊)
A rumble valóban csak rezgetés éppen ezért nem merem azt írni,h Force-os joy is csak ilyenkor csinál valamit. Ha valakinek force-os a joy-ja majd leírja...reméljük. Te az M1-el vagy így én meg az M6-al...a Novám után nehéz megszokni ezt a 'bele a sûrûjébe és majd a turretek rendezik a terepet én csak manõverezek' dolgot. Asszem kisviku volt, akinek már két M1-ese is volt kérdezd õt konkrétan,h mit csinálj...biztos tud megoldást a döglegyek kiírtására 😊)
Akármilyen tuning gépe van valakinek a játék akadozhat rosszabb esetben ki is fagy idõnként. Korábban oldalakon keresztül taglalta mindenki,h nála hogy megy még a csúcskategóriás videókarikkal is akadt. A baj az,h nem 100%-osan adták ki a játékot és most ott tartunk,h az 1.3-as patch-el is úgy shit az egész ahogy van. Nincs optimalizálva..ez van.
Nekem egyébként ez a configom:
P IV 2.6 (2.8-ra húzva)
2x512 DDR 400 Dual módban
Geforce 6800 (nem GT-s) 128 MB AGP
200 GB Sata + 80 GB ATA133
DVD író + egyebek...
Nekem egyébként ez a configom:
P IV 2.6 (2.8-ra húzva)
2x512 DDR 400 Dual módban
Geforce 6800 (nem GT-s) 128 MB AGP
200 GB Sata + 80 GB ATA133
DVD író + egyebek...
Akkor nagyjából jó helyen kopogtatsz mert én árulom is ezeket 😊
Korábban semmiképp nem javasoltam volna vezeték nélkül joy-t, mert még alacsony frekin müködtek és bizony volt késés ha egyszerre sok adatok kellett átvinnie a PC-be. A 2.4 GHz-es már elegendõ sebesség adattovábbításhoz, úgyhogy ha nem zavar az aksi töltögetési kényszer, akkor vehetsz azt is. A játék elvileg támogatja a force-t de mivel az enyém csak rumble-s azaz rezeg így nem tudom 100% megmondani,h mennyit dob az élvezeten. Nálam akkor rezegtet ha nekimegyek valaminek pl: 1 állomásnak v. 1 hajót legázolok máskor nem. Ha csak ennyit tud a force-os is, akkor emiatt luxus lett volna megvenni a joy-t de én nem is ehhez a játékhoz vettem anno 😊
Korábban semmiképp nem javasoltam volna vezeték nélkül joy-t, mert még alacsony frekin müködtek és bizony volt késés ha egyszerre sok adatok kellett átvinnie a PC-be. A 2.4 GHz-es már elegendõ sebesség adattovábbításhoz, úgyhogy ha nem zavar az aksi töltögetési kényszer, akkor vehetsz azt is. A játék elvileg támogatja a force-t de mivel az enyém csak rumble-s azaz rezeg így nem tudom 100% megmondani,h mennyit dob az élvezeten. Nálam akkor rezegtet ha nekimegyek valaminek pl: 1 állomásnak v. 1 hajót legázolok máskor nem. Ha csak ennyit tud a force-os is, akkor emiatt luxus lett volna megvenni a joy-t de én nem is ehhez a játékhoz vettem anno 😊
Nálam fullon van a graf, de csak 13-18FPS-el megy
3.08 Intel Celeron
1GB DDR2
Gygabite 8N-SLI-PRO
200GB SAMSUNG SATAII
HIS EXCALIBUR X800XT ICEQII TURBO 256MB 256Bit TV/DVI
mi kellene még?
Vagy valaki tud jó Catalyst beállítást hozzá?
Esetleg a 3D beállításokat vegyem FULLra, vagy a játék döntse el?
3.08 Intel Celeron
1GB DDR2
Gygabite 8N-SLI-PRO
200GB SAMSUNG SATAII
HIS EXCALIBUR X800XT ICEQII TURBO 256MB 256Bit TV/DVI
mi kellene még?
Vagy valaki tud jó Catalyst beállítást hozzá?
Esetleg a 3D beállításokat vegyem FULLra, vagy a játék döntse el?
Nekem egy Saitek Cyborg 3D Gold-om van és a Pow hat (nézõpont) funkció nem mûködik rajta. Minden más igen, de nézõpontot nem vált, persze az is lehet, hogy én bénázok... egyébként jól van megírva a force feedback? Milyen az amikor ütközöl valakivel?? Bár úgy emlékszem A "rumble" az nem teljes force feedback-et nyom, csak "remeg".
Mióta megvettem a Titánt csak szitkozódom. M6-nál nagyobb hajók ellen kiváló, de kisebbek ellen szart sem ér. Körülzsongják, mint dögöt a legyek és apránként kivégzik. Már tettem rá minden elképzelhetõ kombinációban fegyvereket, ám hiába. Az Alpha FLak-nak túl kicsi a hatótávja, a BPAC túl lassú.
Kérdés: Mire jó a Beta Pulse Beam Emitter??? Kipróbáltam, de azon kívûl, hogy iszonyat a tûzgyorsasága, semmi.. ez csak rakéták ellen jó?? Drágának drága, ezért gondolom, hogy valamire jónak kell lennie.
Összegezve: egy M6-al én élvezetesebbnek tartom a repülést, mint a Titánnal...
Mióta megvettem a Titánt csak szitkozódom. M6-nál nagyobb hajók ellen kiváló, de kisebbek ellen szart sem ér. Körülzsongják, mint dögöt a legyek és apránként kivégzik. Már tettem rá minden elképzelhetõ kombinációban fegyvereket, ám hiába. Az Alpha FLak-nak túl kicsi a hatótávja, a BPAC túl lassú.
Kérdés: Mire jó a Beta Pulse Beam Emitter??? Kipróbáltam, de azon kívûl, hogy iszonyat a tûzgyorsasága, semmi.. ez csak rakéták ellen jó?? Drágának drága, ezért gondolom, hogy valamire jónak kell lennie.
Összegezve: egy M6-al én élvezetesebbnek tartom a repülést, mint a Titánnal...
Én inkább Logitech-es vagyok, és én a Logitech Freedom 2.4 Cordless nézegettem, és a Logitech Force 3D Pro USB-t, csak nemtudom, hogy az X3-hoz jó-e ha van Force Feedback, vagy melyik lenne jobb?
Én egy Saitek rumble force-os joy-al nyomom de nem kell ennyire tutit venned. Ami szükséges,h legyen rajta tolóerõ szabályzó, nem árt a hat switch (nézõpont váltó) és elengethetetlen a Z tengely, a csûrés funkció (repülõs játékoknál)tudás is, ami itt roll-ozásként müködik, vagyis a hajódat a hossztengelye körül tudod forgatni az ûrhajód. Végezetül nem árt ha az alap 3-4 tûzgombon kívül minnél több extra gombal is rendelkezik, mert így még néhány extra dolgot is be tudsz a gombokra configolni (pl: fegyverrendszerek közötti váltás nem a sima 1-es v. 2-es gombal a bill.-en). Én a Logitech, Microsoft és Saitek márkákat javaslom ha ez is szempont nálad (nálam az) és úgy 5-10 eFt között már találsz ilyeneket. Inkább 10e..az a biztos 😊
Hubert ezzel nekem is gondom volt. A szitu hasonló volt, az én pilótám már 14 v. 15-ös volt és nekem annyival jobban sikerült,h mind2 hajó bedokkolt a kívánt állomásra csak épp nem történt semmi. Anno nekem Amaro próbált segíteni és azt mondta,h neki se sikerült elsõre és ha már ültél az egyik hajóban az is megnehezíti a dolgot. Én ezt úgy módosítanám,h szerintem ha már ültél az egyikben, akkor a büdös életbe nem fogsz tudni ebbõl v. ebbe átköltöztetni egy pilótát mert gyárilag ezt a script-et igen szarul írták meg...
Megoldás: Felejtsd el az átköltöztetést és inkább csinálj két ST-t, késõbb UT-t belõlük. 1 úgyse lesz elég 😊
Megoldás: Felejtsd el az átköltöztetést és inkább csinálj két ST-t, késõbb UT-t belõlük. 1 úgyse lesz elég 😊
Tudna valaki segíteni abban, hogy milyen joystick-ot vegyek az X3-hoz?
végülis sikerült beállítani a gyárakat.
Az egyik nagyobb gyáramnál az is gond volt, hogy kevés SF volt hozzárendelve, és nem voltak képesek eladni elég gyorsan az EC-ket. Így néha állnia kellett a termelésnek a 2 SPP XL-ben. Most 4 SF-je van, 3 export, egy maintain módban. kb 2 seta10 perc alatt jött 1 millió credit, de ez ingadozó, mert van amikor bevásárol a gyár félmilláért crystalt, és akkor eltart egy darabig, míg megint telenyomja magát pénzzel, és elkezdi a profitot a zsebembe nyomni.
Nemsokára következik a fegyvergyárak építése. Az argonoknál 130% választ el egy föderációs jogosítványtól M1 kategóriájú gépjármûvekre. 😄
Az egyik nagyobb gyáramnál az is gond volt, hogy kevés SF volt hozzárendelve, és nem voltak képesek eladni elég gyorsan az EC-ket. Így néha állnia kellett a termelésnek a 2 SPP XL-ben. Most 4 SF-je van, 3 export, egy maintain módban. kb 2 seta10 perc alatt jött 1 millió credit, de ez ingadozó, mert van amikor bevásárol a gyár félmilláért crystalt, és akkor eltart egy darabig, míg megint telenyomja magát pénzzel, és elkezdi a profitot a zsebembe nyomni.
Nemsokára következik a fegyvergyárak építése. Az argonoknál 130% választ el egy föderációs jogosítványtól M1 kategóriájú gépjármûvekre. 😄
Esetleg javasolhatom az Irfanview-t, amivel mindjárt át is tudod konvertálni akár jpeg-be is.Nem kell hozzá photoshop...
Azt hiszem tga kiterjesztés, valami képnézegeto progival szemlézd. (ACDSee, Photosop, stb)
Valaki elismételné hogyan kell pilótát áttenni egyik hajóból a másikba ?
Van egy Mercury egy 8-as pilótával, azt szeretném áttenni egy Tanker-be. Megvan a Tanker, van rajta minden ami kell (Tradin software MK3, Special Command Software, fel van szerelve a hajó rendesen.
Amikor azt mondom a Mercury-nak, Move pilot, kiválasztom a Tankert, kiválasztom az állomást, a Tanker bedokkol, de a Mercury csak áll egy helyben. Mit nem csinálok jól ?
Van egy Mercury egy 8-as pilótával, azt szeretném áttenni egy Tanker-be. Megvan a Tanker, van rajta minden ami kell (Tradin software MK3, Special Command Software, fel van szerelve a hajó rendesen.
Amikor azt mondom a Mercury-nak, Move pilot, kiválasztom a Tankert, kiválasztom az állomást, a Tanker bedokkol, de a Mercury csak áll egy helyben. Mit nem csinálok jól ?
Ign hiba, nekem is csinálta. Arról van szó hogy a Nikonofune nem tudja felvenni a kristály csak köröz körülötte. Többször betöltés után sikerült átvinni; ments mielott ide érnél. Amúgy teljesen tetszolegesen ugrándozik a Don, volt olyan hogy pon olyan szektorba ugrott ahol kereskedoim voltak, es kinyirtak oket, mielott mukkanni tudtam volna. 😊
a játék print screen képeit mivel lehet megnézni?? winfos nem bir vele
Hmmmm.... én rendszeresen szoktam nyomni reinit script cache-st. Csak úgy a biztonság kedvéér' 😊
Az én költségvetésem a 12 GPPC tõl maradt olyan amilyen volt, csak majd az M2 felszerelése ennyivel olcsóbb lessz. (elraktam késöbbre)
na, komplexum probléma.
Bevallom, eléggé eldurrant az agyam rajta. Odáig fajult a dolog, hogy elhatároztam, magam járok utána a dolognak.
Biztos hiba van a scriptben, javítsuk ki. Átfutottam a script nyelv leírását, megnéztem pár egyszerûbb scriptet, elolvastam egy scripting tutorialt.
OK, minden tiszta, script nyelv ismerõs, lássuk a station tradert.
1-2 óra meditáció után találtam egy lehetséges hibát. Bizonyos perverz feltételek mellett kiakadhat a script:
- Ha a szükséges áru (resource) megtalálható saját gyárban
- ha a szállítóhajóim közül több elérte a level 3-t
- ha másik hajó is épp azt a terméket veszi a saját gyárból
akkor az algoritmus kilép, ahelyett, hogy idegen gyárakban folytatná a vásárlást.
Ez volt melóhelyen.
Mostanában jutottam a gép közelébe.
Játék bekapcs. Script debugger elindít a kérdéses hajóra.
Trade - Maintain Station script elindít.
Command Accepted.
Debugger kikapcsol, mielõtt telenyomja minden mással is a logot.
Elkezdem tanulmányozni a kapott debug anyagot.
Amikor oda jutottam, hogy ilyeneket olvasok a hajóról, hogy jump and fly to station, meg hogy set ware to buy, akkor kezd a dolog bûzleni.
Script editor kikapcs, hajó lista megnéz.
Caiman 5: Buy ware for best price: Silicon Wafers.
Á. ÁÁÁÁ! ÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁ!!!! <#mf3>#mf3>
Vagy a debuggertõl, vagy attól, hogy újra lett indítva a játék, minden kereskedõm elkezdett rendesen mûködni!
A 2 SPP-s Burger King-embõl is elkezdték a 200.000 EC-t széthordani az energiaéhes univerzumba.
Érdemes volt kb 4 órát belefeccolni a "Gryllus script hibát keres" c. mûsorszámba, csak azért, hogy rájöjjek, hogy idpnként újra kell indítani a játékot, hogy normálisan fussanak a scriptek...
<#idiota>#idiota><#wilting>#wilting><#guluszem1>#guluszem1><#ijedt>#ijedt>
Na játszok még egy kicsit.
Bevallom, eléggé eldurrant az agyam rajta. Odáig fajult a dolog, hogy elhatároztam, magam járok utána a dolognak.
Biztos hiba van a scriptben, javítsuk ki. Átfutottam a script nyelv leírását, megnéztem pár egyszerûbb scriptet, elolvastam egy scripting tutorialt.
OK, minden tiszta, script nyelv ismerõs, lássuk a station tradert.
1-2 óra meditáció után találtam egy lehetséges hibát. Bizonyos perverz feltételek mellett kiakadhat a script:
- Ha a szükséges áru (resource) megtalálható saját gyárban
- ha a szállítóhajóim közül több elérte a level 3-t
- ha másik hajó is épp azt a terméket veszi a saját gyárból
akkor az algoritmus kilép, ahelyett, hogy idegen gyárakban folytatná a vásárlást.
Ez volt melóhelyen.
Mostanában jutottam a gép közelébe.
Játék bekapcs. Script debugger elindít a kérdéses hajóra.
Trade - Maintain Station script elindít.
Command Accepted.
Debugger kikapcsol, mielõtt telenyomja minden mással is a logot.
Elkezdem tanulmányozni a kapott debug anyagot.
Amikor oda jutottam, hogy ilyeneket olvasok a hajóról, hogy jump and fly to station, meg hogy set ware to buy, akkor kezd a dolog bûzleni.
Script editor kikapcs, hajó lista megnéz.
Caiman 5: Buy ware for best price: Silicon Wafers.
Á. ÁÁÁÁ! ÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁ!!!! <#mf3>#mf3>
Vagy a debuggertõl, vagy attól, hogy újra lett indítva a játék, minden kereskedõm elkezdett rendesen mûködni!
A 2 SPP-s Burger King-embõl is elkezdték a 200.000 EC-t széthordani az energiaéhes univerzumba.
Érdemes volt kb 4 órát belefeccolni a "Gryllus script hibát keres" c. mûsorszámba, csak azért, hogy rájöjjek, hogy idpnként újra kell indítani a játékot, hogy normálisan fussanak a scriptek...
<#idiota>#idiota><#wilting>#wilting><#guluszem1>#guluszem1><#ijedt>#ijedt>
Na játszok még egy kicsit.
Na torrentrõl most szedem a gamet még sok sok idõ mire leér mert már kevesen toltik de utánnan reszkessetek mert kérdések tömkelegével jövök az tutibiztos.
Next PC upgrade: 2022
A station trader 1.24-es verziója van nekem is fenn, az akad ki ily csúnyán. Már a forráskódot olvasgattam ma, és van pár ötletem, miért nem vásárol.
Kaziking az a 12 db GPPC elég durva fogás, feldobná a költségvetésem egy ilyen mikuláscsomag. 😊
Kaziking az a 12 db GPPC elég durva fogás, feldobná a költségvetésem egy ilyen mikuláscsomag. 😊
Január 21-én jött ki az 1.24-es, azóta nem volt módosítás...
http://a-zcomp.eu/
Köszi!
A szemem szúrta ki azért nem találtam.<#wow1>#wow1>
Más: A sztori legelején, amikor a kristályt kell vissza szerezni, eljutok odáig, hogy a pacák kidobja a cuccot, és innentõl inaktív a joy és a billentyûzet. Csak forgok körbe körbe és nem tudok semmit se csinálni, csak egérrel. Ez valami hiba?
A szemem szúrta ki azért nem találtam.<#wow1>#wow1>
Más: A sztori legelején, amikor a kristályt kell vissza szerezni, eljutok odáig, hogy a pacák kidobja a cuccot, és innentõl inaktív a joy és a billentyûzet. Csak forgok körbe körbe és nem tudok semmit se csinálni, csak egérrel. Ez valami hiba?
hát az elöbb majd kiugrottam a bõrömbõl, 1.5 óra Xenon lövöldözés után megjött és ottmaradt a J, ledurrantottam, és mi esett ki belõle??? 12 db GPPC 1 konténerben. ekkora fogásom még soha nem volt<#wow1>#wow1><#vigyor2>#vigyor2><#vigyor2>#vigyor2>
kiválasztod a hajót célpontnak (t), lekéred az adatait (i), és ott a képernyõ alján, ha közelebb mentél hozzá mint 35 méter megjelenik egy claim ikon.
Láma kérdés tudom, de meg kell kérdeznem:
Script Installer használata után nem látom a feltelepített scriptet és nem tudom ezért elindítani sem...
Ja és a hajók menüjében sem látok változást...
BBS extra, Remove home Base, Product finder
Script Installer használata után nem látom a feltelepített scriptet és nem tudom ezért elindítani sem...
Ja és a hajók menüjében sem látok változást...
BBS extra, Remove home Base, Product finder
Melyik menüben kell megjelennie a claim gombnak?
Hali!
Lehet hogy nagyon láma a kérés, de elmondaná valaki hogyan kell elfoglalni egy idegen
Hajót? Kiszálok és szkafanderben közel megyek. Aztán mit kell tennem? <#nemtudom>#nemtudom>Itt úszik a levegõben két Buster és nem bírom elfoglalni.
Lehet hogy nagyon láma a kérés, de elmondaná valaki hogyan kell elfoglalni egy idegen
Hajót? Kiszálok és szkafanderben közel megyek. Aztán mit kell tennem? <#nemtudom>#nemtudom>Itt úszik a levegõben két Buster és nem bírom elfoglalni.
Igen, volt egy olyan update a scriptbõl, aminél az volt a változtatás, hogy a kereskedõhajók a saját gyárakat részesitették elõnyben, függetlenül attól, hogy ott milyen eladási/vételi árat adtál meg.
Na ezt a verziót én fel se tettem, mert ugye ezzel nem lehet pénzt keresni.
2-3 napja jött ki a legújabb verzió, ahol csak akkor a saját gyárakat is úgy kezeli mintha idegen lenne - ergo csak akkor vesz onnan, ha az ár megfelelõ és nincs idegen gyár. Na ezt a verziót feltettem.... rájöttek hogy az elõzõ hülyeség.
Tanulság: tessék elolvasni a change logot, hogy mi is változott 😊
Na ezt a verziót én fel se tettem, mert ugye ezzel nem lehet pénzt keresni.
2-3 napja jött ki a legújabb verzió, ahol csak akkor a saját gyárakat is úgy kezeli mintha idegen lenne - ergo csak akkor vesz onnan, ha az ár megfelelõ és nincs idegen gyár. Na ezt a verziót feltettem.... rájöttek hogy az elõzõ hülyeség.
Tanulság: tessék elolvasni a change logot, hogy mi is változott 😊
az a baj, hogy nekem nem idõtrabló, hanem egyenesen képtelenség lenne kézzel értékesíteni a gyáraimból a terméket.
Van vagy 7 komplexumom, ezek közül van ami 5-6 terméket vásárol és hármat ad el, és van benne vagy 16 gyár.
Folyamatosan forgatom vissza a profitot további komplexumokba, és eddig nagyon szépen ment, egyre több pénz jön össze egy SETA perc alatt.
Pár nap alatt elértem volna azt a szintet, hogy nem kell a pénzzel foglalkoznom, max fegyvergyárakat építek magamnak, és foglalkozhatok a rank felnyomásával, hogy lehessen M1 M2 hajóm.
Erre bekattannak a scriptek amikre építettem a birodalmam... Eddig sikerült megjavítani, de most már 2 gyáram is áll.
Biztos vagyok benne, hogy valahol ott a gond, hogy a saját állomásokat elõnyben részesíti a kereskedés során. Pl. volt ilyen szitu, hogy a kristálygyár komplexemben alacsonyra vettem a kristály értékesítési árát, hogy a 2 SPP-s komplexbe onnan szállítsák.
Erre az történt, hogy mind a 3 SF semmi mást sem csinált, csak onnan vett kristályt. Amikor visszaértek, akkor megint elugrottak, és sorban álltak a következõ 16 kristályért, mert persze üresre szívták a raktárat.
Beállítottam úgy a kristálygyáram, hogy piaci átlag árat állítottam be. Ekkor elkezdtek más gyárakból is venni, viszont elkezdék az EC-t is eladni.
Most felhúztam egy Soya Farm / Soyery alapú komplexumot, aminek elvileg semmi köze a többihez, max energiát vesz tõlük. Erre leállt két másik gyáram is , mert a Maintain Station hajóim meghülyültek.
Sajna tényleg külsõs script, nincs alaposan kitesztelve, nem hivatalos, ígyjárás.
Lehet át kell állnom buy ware / sell ware parancsokra, de hát az 5x lassabb és veszélyes is, mert lelövik a SF-eket.
<#szomoru2>#szomoru2><#szomoru2>#szomoru2>
Van vagy 7 komplexumom, ezek közül van ami 5-6 terméket vásárol és hármat ad el, és van benne vagy 16 gyár.
Folyamatosan forgatom vissza a profitot további komplexumokba, és eddig nagyon szépen ment, egyre több pénz jön össze egy SETA perc alatt.
Pár nap alatt elértem volna azt a szintet, hogy nem kell a pénzzel foglalkoznom, max fegyvergyárakat építek magamnak, és foglalkozhatok a rank felnyomásával, hogy lehessen M1 M2 hajóm.
Erre bekattannak a scriptek amikre építettem a birodalmam... Eddig sikerült megjavítani, de most már 2 gyáram is áll.
Biztos vagyok benne, hogy valahol ott a gond, hogy a saját állomásokat elõnyben részesíti a kereskedés során. Pl. volt ilyen szitu, hogy a kristálygyár komplexemben alacsonyra vettem a kristály értékesítési árát, hogy a 2 SPP-s komplexbe onnan szállítsák.
Erre az történt, hogy mind a 3 SF semmi mást sem csinált, csak onnan vett kristályt. Amikor visszaértek, akkor megint elugrottak, és sorban álltak a következõ 16 kristályért, mert persze üresre szívták a raktárat.
Beállítottam úgy a kristálygyáram, hogy piaci átlag árat állítottam be. Ekkor elkezdtek más gyárakból is venni, viszont elkezdék az EC-t is eladni.
Most felhúztam egy Soya Farm / Soyery alapú komplexumot, aminek elvileg semmi köze a többihez, max energiát vesz tõlük. Erre leállt két másik gyáram is , mert a Maintain Station hajóim meghülyültek.
Sajna tényleg külsõs script, nincs alaposan kitesztelve, nem hivatalos, ígyjárás.
Lehet át kell állnom buy ware / sell ware parancsokra, de hát az 5x lassabb és veszélyes is, mert lelövik a SF-eket.
<#szomoru2>#szomoru2><#szomoru2>#szomoru2>
Ja, ugyanez van nálam is.
Most manuálisan adogatom el a cuccost, mert az export from station sem jött be.
Viszont a sell ware best price mûködik, de akkor meg a jumpdrive-ot nem használják. Úgyhogy kiadom a parancsot, majd megnézem hova menne és és elugrasztom oda. Elég idõtrabló. GRRRRRRRRRRRR
Megjegyzem, nekem még nincs XL-es SPP-m és crystalFabból is csak 3.
<#bohoc>#bohoc>
Most manuálisan adogatom el a cuccost, mert az export from station sem jött be.
Viszont a sell ware best price mûködik, de akkor meg a jumpdrive-ot nem használják. Úgyhogy kiadom a parancsot, majd megnézem hova menne és és elugrasztom oda. Elég idõtrabló. GRRRRRRRRRRRR
Megjegyzem, nekem még nincs XL-es SPP-m és crystalFabból is csak 3.
<#bohoc>#bohoc>
Tegnap este én is ezzel kínlódtam. A station trader script bizonyos esetekben nem mûködik rendesen.
Most két bázissal is bajom van. Az egyikben van 2 db SPP XL. 200.000 darab eergia cella fér bele. Ennyi van is benne, ez majdnem 4,000,000 cr-t ér. Nem adják el a hajók, pedig 3 SF is van hozzárendelve az állomáshoz. Helyette mind rohan kristályt venni.
Van egy másik gyáram, 5-6 db Crystal Fab M van benne. Az idióta Maintain Station scripttel futó hajóm ül benne, a kapitány szivarozik. Szilikon nincs, nem is vesz, minek az. Van benn még vagy 400 kristály is, azt se adja el.
ÁÁÁ. Ha valakinek sikerült jól belõni, szóljon.
Egy darabig jól ment minden komplexem, ahogy építem az új gyárakat, a régiek bekattannak és elkezdenek leállni ilyenek miatt.
Help! I lose PROFITSSSSS!!! 😊
Most két bázissal is bajom van. Az egyikben van 2 db SPP XL. 200.000 darab eergia cella fér bele. Ennyi van is benne, ez majdnem 4,000,000 cr-t ér. Nem adják el a hajók, pedig 3 SF is van hozzárendelve az állomáshoz. Helyette mind rohan kristályt venni.
Van egy másik gyáram, 5-6 db Crystal Fab M van benne. Az idióta Maintain Station scripttel futó hajóm ül benne, a kapitány szivarozik. Szilikon nincs, nem is vesz, minek az. Van benn még vagy 400 kristály is, azt se adja el.
ÁÁÁ. Ha valakinek sikerült jól belõni, szóljon.
Egy darabig jól ment minden komplexem, ahogy építem az új gyárakat, a régiek bekattannak és elkezdenek leállni ilyenek miatt.
Help! I lose PROFITSSSSS!!! 😊
Bocs nem Odösszeusz, hanem Hercules volt 4 db Perzeusszal. Kár hogy nem mentettem, lehet, hogy a körözéssel kinyirták volna a Perseuszok a TL-t. <#wow3>#wow3>