X3 - Reunion
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Vettem egy equipment dock-ot, hogy legyen hol tárolgatnom a legyártott fegyvereket, pajzsokat, stb. Dugig pakoltam egy hajót gppc-vel, artirelly-vel, és egyéb nyalámsággal és irány a dock. A csomag célbaérkeztekor pakolnék kifelé a hajóból, de ez a motsok program nem enged kirakni csak két-két fegyver mindenbõl, mint ahogy az ai dock-jaiban. Ígaz, hogy közel 15 milla jön óránként a konyhára, de akkor sem fogok kiadni több mint ötvenet ezért, inkább visszatöltök egy mentett állást. <#gunyos1>#gunyos1>
http://a-zcomp.eu/
<#buck>#buck>
Thorin Matarielle - Shirak Skunkworks - Siseide
Minden hajóosztálynak egy cockpit-ja van. M3 az egyféle, M5 másféle, M4, M2 megint másféle, viszont a fajok közt nincs különbség. Azaz pl. a Maba cockpit-je az ugyanolyan mint a Nováé, annyi hogy az orr, ami kilóg elol és látszik a Cockpit-bol , az más. 😊
Az elején fura volt, mert a cockpit grafikai színvonala érezhetoen gyengébb mint a világ amit rajta kívül látsz. Egyesek szerint jobb mint annó az X2-ben volt, de nem olyan profi ahogy azt az új 3D motor nyújtotta kép után elvárna az ember. Ugyanakkor a teljesítményen is ront, viszont létezik egy olyan változata ami a 2D logókat nagyon leegyszerusíti, s ezzel valamit javít e teljesítményen. (Cockpit Callback Minimal Hud mod)
Ami a cockpit azaz vezérlofülke fílinghez nagyban közrejátszik hogy a játék világítási viszonyaira reagál. Amikor harc közben közel vagy egy hajóhoz, ami lõsz, s a pajzsa kéken izzik, s te elsuhansz mellette, a fülke felületei visszatükrözik ezt a fényt, ha AHEPT-el lonek rád közelrol, akkor zöldes villanások futnak végig a muszerfalon stb. Nem rossz. Gondolom az Ego dolgozik a kiegészíton, és abban remélehtoleg lesz majd fajok szerint különbözõ cockpit is, esetleg feltuningolva egy picit grafikailag. Addig is ez a mod kielégítheti azt akit a Cockpit hiánya nagyon zavar.
Miután eloször kipróbáltam, nem tetszett a fenti hibák miatt, s levettem. Akkor viszont a képernyo nagyon csupasznak tunt ... 😄
Cockpit és cockpit közt is különbség van, az M2-es, M4-es cockpitek a kedvenceim, az M5 az sem rossz, az M3 a leggyengébb, de azért az is elviselheto.
\"nemérted az anarhia annyira komplex h kellegy ember aki irányitja\"
Dez: Inkompatibilitas definicioja jatekoknal: amikor fut,de csak pl. 1 fps-sel,vagy össze-vissza akadozva,irányíthatatlanul 2. K8-nál alapból mindig 200MHz az FSB. Csak tuning által lesz magasabb.
A clusterért kapott össz fejpénz (már ha volt licensed annál a fajnál) szerintem nem érte el azt a 80 ezret, amit a rakétáért kaptál volna ha eladod egy equipment dockban...inkább tartogasd a XI K-ra...azért az 5 milla jobb ár érte mint a 80 rugó 😉
Ez az "unknown object" igen nagyot pukkan vazze, tegnap ellõttem egyet egy szétesett clusterre. jáj, kitakarította a térképet 😄
Az RS-TurrentControll-ra rátaláltam, még a beüzemelése is sikerült, sõt még az automatikus fegyverzetválasztás is tetszett, attól függõen, hogy az adott turret éppen mire lõ, de sajna, néhány lövés után belefagy a game...<#zavart2>#zavart2>
"Cahoona Bakery = 15 Energy and 3 Argon Beef makes 10 Meat steak Cahoonas."
Érdekes, bár emlékezetbõl mondom de nekem be van kötve egy Wheatfarm is és nem termel semmit, illetve amit termel azt sztem felhasználja a kahúna pékség. megnézem ha hazaértem.
itt a link:
gyártási ciklusok - mibõl mennyi?
és beküldöm a táblázatot is.
Lehet ki kéne tenni FAQ-ba vagy valahova, mert idõnként erre is rákérdez valaki.
Másik dolog, hogy saját gyáradnak a primary resource kell csak, a secondaryval nem kell foglalkozni. Az AI gyárak használják a secondaryt is.
-----------------------------
1MW Shield Factory = 90 Energy, 60 Meatsteaks and 15 Ore make two 1 MW Shields.
BoGas Factory = 18 Energy makes 1 Bogas.
Bofu Chemical Lab = 18 Energy and 1 Bogas makes 3 Bofu.
Bliss Place = 60 Energy and 8 SwampPlants make 1 Spaceweed.
Crystal Fab (Argon) = 120 Energy, 80 Meat steak Cahoonas, 5 Silicon makes 8 Crystals.
Crystal Fab (Boron) = 120 Energy, 20 Bofu, 5 Silicon makes 8 Crystals.
Cahoona Bakery = 15 Energy and 3 Argon Beef makes 10 Meat steak Cahoonas.
Cattle Farm = 15 Energy makes 3 Argon Beef.
Chelt Aquarium = 15 Energy makes 3 Chelt Meat.
Chip Plant (Teladi) = 120 Energy, 80 Nostrop Oil and 5 Silicon make 1 Microchip.
Drone Factory = 72 Energy, 96 Mossom Powder, 3 Silicon Wafers makes 4 Drones.
Flower Farms = 15 Energy makes 15 Sunrise Flowers.
Laser Tower Factory (Teladi) = 1650 Energy, 1100 Nostrop and 275 Ore makes 1 Laser Tower.
Masson Mill = 15 Energy and 15 Scruffin makes 20 Masson Power.
Mass Driver Factory = 2400 Energy, 160 Meatsteaks and 400 Ore makes 1 Mass Driver
Mass Driver Ammo Factory = 24 Energy, 16 Meatsteaks and 4 Ore makes 2 Mass Driver Ammo.
Navigation Satellite Factory (Argon) = 120 Energy, 160 Majagit and 5 Silicon makes 2 Navigation Satelites.
Ore Mine = 12 Energy makes 2 Ore.
Power Plant = 2 Crystals makes 276 Energy Cells.
Rimes Factory = 12 Energy and 18 Wheat make 3 Rimes.
Sunoil Refinery = 15 Energy, 15 Sunrise Flowers makes 10 Nostrop Oil.
Soy Farm = 15 Energy makes 12 Soya Beans.
Silkworm Missile Factory (Argon) = 90 Energy, 60 Meatsteaks and 15 Ore makes 2 Silkworm Missiles.
Snail Farm = 15 Energy makes 2 Maja Snails.
Space Jewellry = 15 Energy and 2 Maja Snails make 20 Majaglit.
Silicon Mine = 24 Energy makes 1 Silicon.
Space Fuel Distillery = 15 Energy and 10 Wheat make 1 Space Fuel.
Wheat Farm = 15 Energy makes 10 Wheat.
Nem találkoztatok ilyennel?
Viszont nem lehet rá csak alfa verziót rakni a HEPT-bõl és a PAC-ból, a hátsó toronyra viszont csak bétát enged...
Valami selejtet sóztak rám... 😄
Megraktam pajzsal meg fegyverekkel és maradt összesen 5 azaz öt egység helyen E-cellnek, tuningolhattam fel a rakteret egy vagyonért.
Thorin Matarielle - Shirak Skunkworks - Siseide
Használja valaki? Mûködik rendesen? Ennek a nevére sem emlékszem, tudja valaki?
Olvastam valami dynamic bay configuratorról is, ami a TL cargo space-bõl csinál bay helyeket a dokkoló hajóknak. Ezt próbálta valaki?
Goyo2 köszi, de nem akarom a remote transporter device scriptet használni,inkább azt akarom, hogy bedokkoljanak a SF-ek az elefántomba, és ott bizniszeljenek a vadászokon hozott jumpdrive-ért.
Bár az is lehet, hogy nem teszek fel emiatt több scriptet. most dilemmázok, hogy folytassam-e a komplex építgetést, vagy elég lesz ennyi...
Én már január eleje óta játszom kb. napi 1-2 órát, de még az ûridõm 9-10:10. Igaz nincs is még Titánom, de ami késik az nem múlik. Jó volna ez a Centaur, csak ne fordulna olyan lassan...<#wow2>#wow2>
Átirtam egy ici-picit a xai remote transfer device scriptet.
Ami nem túl elegáns hogy nem csak a hajón levõ árukat kinálja fel átrakásra hanem az összes létezõ cuccot. Viszont ha olyant választasz ami nincs a hajón azt természetesen nem pakolja át. Tehát semmi cheat.
Ha valakit érdekel szóljon.
árulja már el valaki hogy normális-e 20 óra játék után ugyanazzal a hajóval menni és mégcsak ágyút vagy új fegyvert sem tudtam venni-nektek hány játék óra után sikerült?ja és a másik hol találom azt a szerkezetet amivel lehallgathatnám Iont?segítsetek!
kösz-kösz elõre is
Így maradt a SF-ek kézzel felszerelése.TL-ben hozott fighterekre vásárolt JD és trade soft MK3.mat pakolgatom át kézzel. 😞 nyaff.
Én meg hüle fejjel elõre tettem. :-D
Apropó, ha L-est nem húz el, akkor komplex dokkoló részét eltudja?
Asteroidát szétlõni valamivel?<#violent>#violent>
Felteszed a hátsó turretre, jó közelmész a gyárhoz(aszteroidot nem lehet vontatni szerintem, csak ha már van rajt gyár), rálõsz a Beam-el.
Nem mindegy hol találod el, akkor jó ha zöld csóva marad akkor is ha már nem lõsz. A bányát úgy kell eltalálni hogy az aszteroidára épült fémszerkezetet találd el.
Igy szép lassan kb max. 8 km/s -el lehet vinni a cuccosokat.
Úgy vettem észre hogy egy M6 nem tud elvontatni egy L-es bányát. Akkor csak pörög a bánya, ahhoz szerintem M1 kell.
Jó drága de muszály lesz egyet beújítani :-)
A Busterrel meg se merem közelíteni a Novákat, a hátsó ágyújukkal igen erõsek, mindig szétkapnak. A Skorpionokat szépen szedegetem lefele, ha közel megyek nem bír rámfordulni és esélye sincs. Node hogy kiugorjon...
Sír mint gép hogy így a pajzsát lelõttem, így kér segítséget, de ugrani azt büdös neki...<#hehe>#hehe>
1. Tractor beamet hogy kell használni? Betettem az m6-os elejébe, de nekem ne vontat.
2. Asteroidát mivel lehet szétlõni vagy arrébb vinni, ugyanis útban van az egyik komplexemnél...<#zavart2>#zavart2>
Nekem most sikerült csak az elso Nova Raider pilótáját kiugrasztonom, marad valami 5-10 % hull, ez kb 1. 5 milka feljavítani. Nova Raider 145-ig tuningolható, a Vanguard 125-ig, a sima az olyan 100-110 körül ha nem tévedek ...
Ezekhez képest a Mamba Raider a 200 m/s-al egy álom. 😊 Egy gyors Discoverer-rel ah ügyes vagy, szert tehetsz egy ilyenre, ingyen. Van aki felteszi a tuning szkriptet, de az meg sokba kerül ...
Valaki már belinkelte az egosoft fórumon lévo végigjátszás ide vonatkozó részét, én csak kibovítem.
SPOILER ...
1. A küldetések hevenyészett script-ekkel készültek, nem volt Quality Assurance részrol jól letesztelve ezért elofordulhatnak fura helyzetek.
Annál a bizonyos küldetésnél, miután megmented Miria-t, beszélni kell a Don-nal, erre amúgy a Message Log-ban kapsz egy utasítást. Ekkor, aa Don szavához híven elmondja hogyan szerezheted meg a Disrupto rakéték titkát, meg a hol van a három kristály. Egy ido után Miria ad egy üzenetet ha elkalandoznál, de ha egybol hívod a Comm-on, akkor megkérdi melyik küldetést szeretnéd választani elobb. Többen azt javasolják hogy a Yaki küldetést válaszd, én ezt tettem.
Érdekesség: A fekete kristály a Xenon 101 szektorban van. Erre véletlen találtam rá, még mielott megkaptam volna a küldetést hogy szerezzem meg az itt levo fekete kristályt. Ha a küldetés felvétele elott mész oda, akkor tök egyszeru, mert a szektor közepén levo roncs mellett lebego ládák egyikében a fekete kristály van, és a messze levo 3 Xenon K hajón kívül nincs ellenség. De azt akkor ne tudtam, viszont amikor felvettem a küldetést akkor Julan eldicsekedte Mirianak hogy a fekete kristály már megvan.
De térjünk vissza a Yaki küldetésre. Itt is sok apró dolog van amire a végigjátszás nem tér ki. A küldetést Miria-tól felvéve, egyenesen az Olmacketslat Treaty-be kell repülni. Lesz egy kis animáció, hogy a Disruptor Fab-et Yakik védik. Nem érdemes megtámadni mert a Yakik egyfolytában termelodnek, a Fab-et meg hiába lövöd szét, nem tudsz meg semmit a Disruptor rakétákról. Miria tanácsa: a Bala Gi's Joyban levo Quantum Tube Fab-be kell menned, amint bedokkolsz, megjelenik Jesan, a kompjuterbuzi. De elobb tanácsos elmenni és 10,000 Cr értékben Computer Components-et venni neki ajándékul.(Radeon X1900 XTX jó lesz 😉 ) Ekkor átkerülsz Jesan Mambájába mert azon van hack-elésre alkalmas cucc, és azzal visszamész az Olmancketsalt's Treaty-be. Megközelíted a Disruptor Fab-et.
Tudnivalók: A Jeasan Mambája a Pentatron, vagy valami hasonló nevu, kb 150-es sebességu. Van rajta 2 Beta PBE és 2 AHEPT, nincs rakéta. Ami fontos, nem tudsz belole kiszállni ! Ez sajnos akkor is érvényes ha állomáson beül átülsz egy másik hajóba, azaz: akkor majd abból nem lehet kiszállni. (Gondoltam kiszúrok Jesan-nal és eladom a hajót a küldetés befejeztével, sikerült is de többet nem tudtam kiszállni a saját hajómból, ezért ne ravaszkodjatok ! )
A küldetés lényege: a leheto legközelebb kell repülni a Disruptor Fab közepét képzo gömbszeru forma körül, Jesan arra kér hogy ne repülj 120-nál gyorsabban. Ezt kb, 60 másodpercig azaz egy kerek percig kell csinálni, ügyelve hogy ne menj neki az állomásnak, illetve a Yakik ne lojenek szét. Nem lesz könnyu, foleg mert Silkworm rakátét fognak néha rádloni, ebbol 2 már elléggé leamortizálja Jeasan gépét, s akkor nehéz lesz elmenekülni.
Minderre próba szerencse alapon lehet rájönni, az elején csak harcoltam a Yaki-kal, de kb 20 perc után rájöttem, valamit nem csinálok jól mert továbbra is egyre csak jöttek (kb 2-3 egyszerre).
Érdekesség: A Yaki hajóknak nincs valami eros pajzsa, csak a 2 Beta PBE-vel is jól le lehet szedni oket, VISZONT AMI NAGYON ÉRDEKES, az az, hogy úgy néz ki a Yakikban nagyon eros a megmaradás ösztöne, azaz nagyon gyakran kiugranak a hajóból ! 20-30 perc alatt valami 15 hajó volt gazdátlan, az urben hemzsegetk a szkafanderes alakok. 😄
De ami a legszebb ebben: a Raijin Raider az egy 220-as ra tunigolható, 2 db 25 MJ pajzsot hordozni tudó hajó, igaz csak PAC, PBE, APSG meg AIRE szerelheto rá, de ezzel is szép tagjai lehetnek egy flottának, hisz a Buster például az ugye 175-200 max, és csak 3 x 5MJ Pajzsa lehet. Van még a Sentinel változat ami ugyanez csak 145 sebesség, és 4x 25 MJ pajzs, illetve egy amit szintén Raidernek nevez a játék, de 447 m/s és 2x 25 MJ pajzs !!!
Végül vagy 10 Raider-em volt meg 5 Sentinel, a nagyon szétlotteket eladtam, végül maradt 6 db. M4 -es (?) Raider, 1 Sentinel, 1 M5 Raider.
Amire vigyázni kell az a rakétajelzo csipogás, a Yaki hajók nem nagyon tudnak sok kárt tenni a Pentatron-ban, d a Silkworm amit néha kilonek, igen, ilyenkor gyorsan át kell váltani a célt, és kiloni. Amikor meguntad a gyilkolászást, úgy teszel mintha nem is lennének és a fentebb leírt módon, szuk köröket leírva megszerzed az infót a Disruptor Missile Fab-bol. Amikor Jeasan azt mondja megvan, elhúzol az északi kapun.
VIGYÁZAT ! Ne beszélj Miriával, el van szúrva a script, ha megszólítod, csak egy válaszlehetoséged lesz, lemondani a küldetést és felvenni a Paranid küldetést. Ez azért is rossz, mert amint mondtam, nem fogsz tudni kiszállni a hajódból többet.
Ehelyett vissza kell vinni Jesan-t a Quantum Tube Fab-re ahol felvetted, ez amúgy logikus, de erre nem kpasz külön utasítást. Én Ban Dana-hoz mentem a Jesan-nal, de ez nem jó mert ebben az esetben Ban nem lesz az Argon One fedélazetén; vissza kell vinni Jesan-t a Quantum Tube Fab-re, akkor bejátszódik egy animáció, s csak ezután mehetsz vissza az Argon Pime-ba, Az Argon One-hoz, Comm/Ban Dana.
Mindezt azért írtam le ilyen részletesen hogy ne nyûgölje más is végig azokat a hibákat amikbe a hiányosan átgondolt vagy megírt srcipt-ek miatt bele lehet esni.
Mentsetek gyakran, ez amúgy egy általános tanács.
nincs ehhez valami táblázat?
Sikerült vennem egy tractor beam-et, gondoltam, kipróbálom, és a küldetésben kapott bányát közelebb húzom a kapuhoz. Végül is húzni lehet, csak nagyon lassan, kb 1 óra/km. Ebben a tempóban egy egész napi játékidõvel oda is érnék vele....