X3 - Reunion

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Patch 1.4.1 BETA to fix savegame loading issues

- a crash relating to loading savegames has been resolved
- a crash that appeared under Win98/Win2000 when firing weapons has been resolved
- a crash when starting the game on older CPUs (Athlon, C3) has been resolved
- support for widescreen resolutions has been improved, aspect ratio corrected

Furthermore we are currently working on fixing the following known problems:

- building a complex leads to a crash if not enough "nodes" are available
- some codecs cause problems on video/audio playback

Of course this version is compatible with savegames from all previously released as well as future versions of X3.

Please post your feedback, whether this version has resolved your crashing problems and also please let us know if you still experience problems when loading savegames.

IMPORTANT NOTE:
If you purchased X3 as downloadable version protected by StarForce ProActive, please do NOT install this patch. It will have no effect!
Obviously the final version of this patch will be compatible with ProActive-protected versions.

Everyone who has got X3 has CD or DVD version and is experiencing problems loading savegames should download and install this patch 1.4.1 BETA:
http://dl2.egosoft.com/download/x3/files/X3Update1.4_to_1.4.1BETA.exe (15 M😎
Ja, ide még annyit, hogy rakétavédelemnek egy sima APSG is megteszi.
A flottaépítésrõl meg annyit, hogy vegyesen kell (ajánlott) a hajóosztályokat használni.Nem kizárólag M3-at, mert lehet, hogy erõs, de lassú.Arról nem beszélve, hogy annyiba kerül 1 db, mint egy gyár...
Én személy szerint a Colossuson a 60 db max hajóból 15-20 M3-at,20-30 M4-est és 5-10 db M5-öt állomásoztatok.Az M5 igazából csak nagy rajban használható, elterelik az ellenfél figyelmét, elvonják a tûzerejüket és ismeretlen szektorok gyors felderítésére használom.Az M4 az általános "mindenre használható" osztály, az M3 meg a nagy célpontok,állomások,korvettek,csatahajók és nehézvadászok ellen.Valamint, ha valami nagyobb méretû terméket veszek,mivel a Teladi Falcon Hauler-nek XL-es a cargo-ja,tehát egy méretesebb pajzs vagy fegyver elfér benne.

Mehet így is,úgy is.Lehet, hogy Te szereled fel mindet egyenként, ez a biztosabb csak lassabb, vagy elküldöd õt vásárolni, ilyenkor amennyi pénzed van és amenyyi rendelkezésre áll az eladónál, annyit fog megvenni.Ja és persze amennyi elfér a rakterében.
De akkor is csak a raktérben lesz, nem pedig betöltve,beélesítve!
Kicsit pöcsölõs ez a rész, fõleg sokszor egymás után, de sokkal nagyobb tûzereje lesz, amíg van rakétája a hajóidnak.
Viszont óva intelek a komoly,nehéz torpedók használatától, ugyanis az egy kicsit drága és luxus, hogy ellõdözze egy vadászra õket.
A Dragonfly és a Silkworm az alap, ami kell egy vadászrajnak.Aztán ha tehetõsebb vagy, lehet Tempest Missile-t vagy Hurricane-t adni nekik.

mi van, ki lo rám, nézem a pajzs nem megy le, mégis lonek. 😊
Köszi ! Az olcsó ár, nameg a sebesség volt a dönto a Dragon választásában.(Nameg a look. 😊 ) 145 m/s-al olyan gyors mint egy Nova Raider, 3 szor olyan eros a pajzsa, és tuzereje. Turret-ek helyett meg Gyors M3-asokat fogok használni, azt hiszem Mamba Raidere-eket, és a zsákmányol csapat Raijin Raider-t. ezek 225 m/s sebesseguek, 2x 25 Mj pajzzsal, ami M4-nek egyáltalán nem rossz, és BPAC-APAC felszereléssel a tuzereje sem rossz. Próba szerencse. Ha nem válnak be, marad egy Mambar Raider raj, annak a turret-jeit meg Missile Defence-re állítom.

Strafe-elni a Dragonnal is jól lehet, ezért játékstílust váltás nem olyan hirtelen, majd ha lesz egy Centaur-om, akkor azt is megtanulom kezelni. Egyelore kicsit elvesztettem az érdeklodésemet a játék iránt mert most az a fejezet következne amikor komplexumokat kezdek építen ... csak ahhoz gondolkodni kell, nekem meg elég bajom van a melóhelyen. Majd ha lazább leszek, megindul az Univerzum gazdasági leigázása. 😊

A Dragon turret-je, 1 db BPAC-val, maximum rakéta ellen jó ... de lehet Mass Driver-t teszek rá. 1.4 patch óta egész jól mukodik a Misiile Defence kód. Az elején befostam, mert olyan idegesito hangja volt a Mamba turret Mass Driverének, amikor a raktákra lott, csak néztem hogy
erdos
És hogy ne vágjon szét az idg mikor tele a bérelt hajóm gyárral és ez a rakás .... amikor letelepítem és össze akarom kötni vele kifagy a francba....

\"nemérted az anarhia annyira komplex h kellegy ember aki irányitja\"

erdos
És a rakétákat egyenként minden hajódnak neked kell intézni vagy meg tudják maguk oldani a beszerzést?

A rakétákról annyit, hogy elég szépen használják a hajók.
Nem érdemes 50 %-nál nagyobbra tenni a rakétahasználatot, mert akkor baromi gyorsan kifogynak belõle.Én kb 30-40 %-ra szoktam állítani.Ja és ne felejtsd el equippelni (felszerelni), mert nem elég ha csak simán a rakterében van!

A korvettek közül a Centaur és a Teladi M6 használható, a többi nem ér szart sem.Hiába gyorsabb, vagy nagyobb a raktere egyiknek-másiknak, ha magára marad, akkor nem sok esélye van.
Nekem egy Teladi M6 hosszú hónapokon keresztül hõsiesen védte az egyik szektoromat a Xenontól és a kalózoktól, csak egyszer kicsit többen jöttek a megszokottnál és nem bírt velük...

Az az X2-ben volt.Itt nincs.

Ha minden igaz a jövõhónapi Gamestar-ban lesz benne.
kis off
sziasztok, új X rajongó vagyok, következõ kérdésem lenne, nem tudjátok hogy lehet-e vhol X2-t venni vagy honnan lehetne megszerezni? kipróbáltam a demóját és nekem az összes közül ez tetszik a legjobban csak épp nincs meg ;'(

vmi ötlet?

anti hero

*vadászgép pilótaként gondolkodik...
Látom mostanában többeknek van gondja a korvett (M6) osztályú hajókkal... gyerekek meg kell szokni,h ezt már nem úgy kell vezetni, mint a kisebbeket. Itt már nem forgolódunk a vadászok után (max. M3). Azért vannak a turretek, h a kicsiket leszedjék...te úgysem tudod max. szerencsével. Meg kell szokni,h nagyívû fordulókkal megpróbálsz mindig úgy a vadászok felé fordulni,h valamelyik turet rálásson és gyengítse tovább a pajzsát v. bontsa a hull-ját. Mire te magadtól újra irányba állsz és lõtávba is kerülsz 66x visszatöltik a pajzsot. Szóval körözni és várni kell,h a tornyok elvégezzék a munkát vagy belehalj...és sajnos ez utóbbi egy korvettnél könyebben be is következik mert bár nagyobb a pajzsa mint a vadászoknak, nem akkora mint a nagy M1 és M2-õknek. Ez van...emiatt nagyon nehéz M6-al játszani, legalábbis amíg megszokod a turet célrafordítást. Elõny ha az összes turet kameraképét behozod a képernyõre (mondjuk ez még nekem csak X2-ben sikerült de itt is biztosan müködik) mert akkor mindig nyomon követheted a vadászgépeket. Még 1 tipp...mivel az elõbb elmondottak alapján itt keményen térben kell gondolkozni (és nekünk nincs olyan frankó célkövetõ HUD-unk mint az amcsi vadászgép pilótáknak) így célszerû a Centaurt választani mert könyebb oldalra fordulni, hogy az oldalt lévõ turettek célra álljanak, mint pl: az Osprey-el, aminek szintén 2 tornya van, viszont nem oldalt, hanem alul és felül. Ahhhoz pedig roll-ozni kell, de abba könnyebb belezavarodni...szerintem.
A Split Dragonról pedig annyit,h az X2-ben én szinte csak azzal nyomultam végig és ott nagyon használható volt már csak azért is mert az AI gépek bénábban próbáltak kitérni és a Dragon könyebben is fordult mint itt. Szerintem itt használhatatlan pont azért mert abból van kevés neki, ami egy korvettnél létszükség: turretbõl és pajzsból...és ezt a sebesség marhára nem pótolja.
No ennyi...bocs a bõléért, de már kezd bosszantani,h mindenki vadászgépként gondolkodik egy frissen beszerzett korvettet vezetve... 😊
X2 ben M5-ös azt hiszem
Hmm. Meg mernék esküdni hogy valahol azt olvastam valamikor rég, hogy az M6 egy olyan korvett típusú hajó amibe egy kisebb vadász bedokkolhat. Lehet a manual-ban volt ... vagy a hivatalos fórumon ?
Egyikkel sem.

Nos, megvannak a Dragon tapasztalatok.

Ha magára hagyom, egy kisebb raj kalóz is szétkapja. Valószínu hogy ha teleraknám Silkworm, Hornet vagy Wasp rakétával, és betennék neki jó nagy % -ot, hogy használja oket, jobban viselkedne, de egyelore komikus ahogy szétszedik. Van rajta 6 db AHEPT, 2 Ddb. BHEPT, meg egy BPAC, a turreten. 2x 125 MJ pajzs. Ennyi az egész hajó.

Ha benne ülök, akkor kituno más M6-os meg M2 ellen. Nagy a tuzero, és gyors. Viszonylag lassan fordul, ezért vadászok ellen nem túl jó. Igazából az M4-esek, meg gyorsabb M3-asok a gyenge pontjai, olyan 170m/s sebességuek, ezen felül nem tudsz utánuk fordulni, csak nehezen, s addig szétkapnak. Mellérendeltem védelemnek egy Mamba Raidert meg egy Nova Raider-t. A Nova esélyei jóval kisebbek, már sikerült elpusztulnia egynek. Azt hiszem melléteszek még egy Mambát, meg gyors vadászt (200-225 m/s) s akkor nem lesz gond.

Egy Split küldit csináltam, Hercules, Nemesis, 3 Perseus ellen. A Perseus-ok szétszedik a Dragont, ezért azt a taktikát alkalmaztam hogy áttranszportáltam a Mambába, gyorsan kilottem a Perseus-okat, aztán vissza a Dragon-ba, és azzal gyerekjáték volt a Nemesis meg Hercules. Hihetetlen milyen eros generátora van a Dragonnak ... teljes tuzerovel a fentebb emlitett fegyverekkel, egy teljes sorozat leszedi a Hercules pajzsát, s hull-t is felére.

Formailag a Dragon nagyon tetszik, személyes toplistám külalakra:

Dragon
Centaur
Hydra
Nemesis

Kérdés: M6-ba dokkolni csak M5-el vagy M4-el lehet ?
Kiséretet soha nem használtam, kivéve, ha új hajót rendeltem egy távolti Shipyardról és meg akartam óvni, amíg eljut a célállomásig.
A taktikát, ahogy korábban mondottam , a nagy hajók "hasában" rejlõ vadászok megfelelõ idõben történõ kiküldése volt.A Colossusom már fullra van hajókkal ( ez 60 db), ha megtámadnak, egy darabig lövök az M1-el, majd ha lemegy felére a pajzsom, kirepülök a saját hajómmal és a lövés miatt kijönnek a többiek is.
Ha mindenkit lezúztak, Commands -->all ships--> Return home.Nem szeretem, ha kint vannak a hajóim.
Ha meg "incselkedek", akkor elõbb belelövök a nálam erõsebbe, eliszkolok gyáva módon vissza a nagy hajóm lõtávolságába vagy belekényszerítem az ellent, hogy eltalálja az anyahajót, majd a fent említett rész újra bekövetkezik.

Nekem valahogy bejött az M1 és az M2 is...<#vigyor>
Sõt, egy Hercules TL-el is szép eredményeket értem el egy kalózbázis ellen.
Elöl-hátul HEPT,jobb-bal BPSG.

Hmm, az elsõ lövegeket a Centauron nem kezeli a gép.Azokat kizárólag csak a nagy hajókon kezeli, de azt Te is tudod manuálisan.Az meg kétségtelen, hogy a gép jobban lõ velük.Habár ez sem mindig igaz.Majd meglátod, ha lesz nagy hajód, hogy néha igencsak érdemes lesz átvenni az irányítását.

erdos
jakérem aki talál küldit 😄
Én minden egyes kreditért Splitek millióit vágom át... <#hehe>
Kupeckedés rulez... <#idiota>

Megvan az M6. 😊 Split Dragon.

Most szerelem fel ... ezen csak egy turret van. 145 a max sebessége, viszonlyag lassan fordul, 2 x 125 MJ pajzs. Majd írok még róla, miután kipróbálásra kerül.
(Az elso Xenon kuldim jutalmából vettem, kb 7 milla csak.)
ha magad mész kalózbázis ellen csak a centaurral menj, igaz hosszadalmassab, de ha viszel kiséretet és azoknak kiadod hogy támadják, valamelyik ugyis neki fog menni. vagy küldj egy raj vadászt, (6-8) és másik szektorból utasíds õket akkor nem fognak neki menni.

Igaz hogy a Mambával is el kell szórakozni amíg egy magányos M6-ost leszed az ember ... Ha 4-en vannak, nyilván sokkal több ido. Inkább a nagyobb hajókkal kell tökölni mert 8 AHEPT-el nem lehet loni, mert egy szempillantásra leszedi az energiát. A Mamba generátora kb 4 AHEPT et tesz normálisan használhatóvá, bukás, lövés, manover, megint bukás stílusban. Addig van gond amíg a pajzs lemegy, utána jöhetnek a rakéták. Azzal viszont vigyázni kell, mert a keresszttuz eltalálhatja s akkor robbansz. 😉 Jelenleg 6 AHEPT + 2 BPAC van, meg egy Mass Driver a turret-en, mivelhogy oda csak azt lehet tenni a Mamba esetében. A 2BPAC-t azt foleg rakéták lelovésére szoktam használni, de van amikor hamarabb lekapja a turret.

Ti használtok kísérorajt az M6-hoz ?
erdos
okéoké, én kérek elnézést :-) Csakugye ahogy meglett mindjárt nekiugrottam egy 4 buster 2 nova konvojnak és butára vertek, a bpac-ok a toronyba nem igazán tudták hatásosan szétszedni õket, a pajzsomat meg utána engem õk meg seperc alatt szétszedtek. Még megtesztelem a masss drivert is, hátha jobb lesz a tornyokba. Az elsõ lövegeket is tudja kezelni a gép? mert igen pontosan lõ, jobban mint én 😄 A Nova attól függetlenül tuti hogy a flottám gericét adja majd mert remek hajó, erõs mint a bûn. jah tényleg, nektek se adja el a legyártott fegyvereket a station traderes hajó? És hogy tudom a hajót másik gyárhoz rendelni? Lassan el kéne kezdenem felszámolni a magyányos kalózbázisokat, milyen erõt kell összeszednem hozzá? egy centaur meg néhány vadász elég lesz? Pl az ore beltben lévõ eléggé szúrja a szemem....
<#hehe>

a_n_d_r_e_w
Addig rendben, hogy egy Mamba raider gyors, és ezért gyakorlatilag nincs ellenfele, de azrét ha jön egy bérgyilok küldi, ahol egy TL-t fedez 4 M6-os, ott azért türelem kell mire egyesével levadászgatja az ember. Nem is beszélve a XI küldiknél, ahol egyre csak többen és többen lesznek, vagy ha az ember rááll X szektorok takrítására, akkor egy Capiatal leszedése is eltarthat, nemhogy 10-20 db-é. Én nem azt mondtam hogy a nova lassú, mert cserébe dögerõs, de a késõbbiek folyamán mind energia ügyileg mind fegyverzet terén szûkös lesz. Ezzel szemben a Centaur egy nagyon jól skálázható hajó, ügyesen használva hatékony marad a nála kisebb hajók rajaival szemben is, és még a nagyobbakkal sem szórakozik másfél órát mire megpusztítja.

One Vision. One Purpose.

Amúgy 1.4 nekem hozott egy ket fura dolgot.
Eloször is megjelent egy rakás Civilian Ship, ami eddig nem ilyen néven futott vagy nem is volt ?
Másodszor nekem csak valamikor az elso ket-harom ora jatekban volt dolgom Xenon M, N hajókkal, aztán valahogy eltuntek, azóta sincsenek, kivéve a Xenon szektorokat. Néha volt egy egy támadás a nyugatibb szektorokban, de már azok is kivesztek.
Kalózok is alig alig támadnak, ahhoz képest hogy az elején mennyi volt beloluk.

Harmadszor, az szektorok kozti toltokepernyo most is tök fekete. Gondolom ott kellne legyen egy animáció (mint az X2-ben amit nemrég próbáltam - ja, a teljes X2 a román Level magazinnal jön ami kb 800-900 Ft-nak megfeleo lej)

Ja, nem tudom a patch miatt-e vagy mert kulonbozo feladatokat adtam nekik, a Tradereim mid visszaestek level 1-re. De a nevuk megmaradt ...

A hang miatti fagyások, kilépések teljesen megszuntek nálam. Patch óta egyetlen egyszer sem lépett ki a játék.
Nekem a fagyásos problémámra megoldást jelentett az 1.4. Sajnos a Xenonos küldikben már nem mindíg ugyanoda érkezik a J, úgyhogy lehetetlen elkapni... Viszont sebességben nagyot dobott az új patch.
Hmm. Nova az lassú, igaz. De egy Mamba Raider-nek Khaak-on kivul nincs ellenfél. Az is csak azért mert a Khaak lézer mindig talál, tehát nem lehet elsztréfelni elole, és ilyenkor az az 1 25 Mj pajzs nagyon kevés.

Egy Mamba Raider-rel egy semmilyen M2-M6-M3 kombináció nem tud elbánni, kivéve mint mondtam a Khaak. Nyilván a számuk is számít, meg hogy milyen ütemben lonek rád rakétát és milyet.

Most M6-ra gyúrok, a kíséroflotta már megvan, gyors M4-esek eros pajzsokkal (225m/s/2x25 MJ), és 2-3 M3;
Azt hiszem Centaur lesz bár a formetervezése túlzottan egy antik autóra elmlékeztet, s mint olyan, a méretaránya nem stimmel. A Split-eknél mi az M6-os ? Próbálta valaki ?
BEAST
nemtudom , de nekem mindenbõl az Argon verzió jön be 😊 ... fõleg a Nova és a Centaur ... igaz a Centaurt elég "ritkán" használom , leginkább kisebb hajókkal cikázok össze vissza , és amikor tûzerõ kell akkor odahívom a miniflottámat , már van M2 és M1 hajóim is is , de azokat nem én írányítom , elég ha védenek vagy támadnak maguktól , én elvagyok a Novámban ... néha a Centaurban

"Beware of the blindness of those who would follow, and the damnable lure of those who would lead."

És akkor mit fogsz szólni egy M1-es hajóhoz?Azzal még "öregesebb"...vagy "öregecskedõ" !?
Kicsit hozzá kell szoknod.Én anno alig vártam, hogy legyen.Majdnem az összes korvettet végigpróbáltam már, de eleddig csak a Centaur nyújtotta a legtöbb élvezetet.Remek hajó, igaz egérrõl már nem igazán lehet jól irányítani, de ha melléállsz egy Novával és látod hogy vagy ötször akorra, akkor ez nem is csoda.
A nagy vagy nagyobbacska hajóknál el kell felejteni a vadászgépes irányítást.
Fegyverzetnek az AHEPT-et elõre,de a Beta még jobb, turretekre nem javasolt a Háj Enerdzsi Plezma Szróver, mert dogfightban (közelharc) nem elé pontos a kisebbek ellen és gyorsan leszívja az energiádat.Érdemesebb Pártikül Ekkszelerétör Kennönt (jaj de tetszik ez a fonetikus leírás <#vigyor>) használni vagy Messz Drájvört alaklmazni.

milyen törés? én még nem tudok crack-rõl

Ezekszerint a törés jobban müködik, mint az eredeti ? Ez elég vicces lenne... 😊)
A demóban hogyan lehet beállítani h a transporter magától árulja a cuccost?

Amaro
Köszönöm a lehetõséget, de megvettem ezt az õrületet... Az 1.3-al nem játszottam sztorit, 1.4-el viszont nem tudok. Amúgy az Ego fórumát olvasgatva is elég érdekes hibákra bukkan az emberfia, szóval, van még mit csiszolni a fiúknak.

Én is hasonlóképp javaslom a centaur használatot. A legjobb ha meg is állsz vele.

A Centaur az más taktikát kiván mint az M3, M4, M5 hajók. Azokkal manõverezni kell, a kentaurral pedig öregesen forgolódni, hogy a turreteknek a lehetõ legjobb szöget biztositsd. Max a nagyobb (M3+) hajókat érdemes személyesen kezelni a fõágyúkkal, az apróságot foglalkoztassák a turretek.
Az elején nekem is szokatlan volt, de aztán rászoktam 😊

emeld föjjebb az árat ha meg maxon van és akkor is viszik rendeld át máshova a szállitóidat.

erdos
Azért állnak az export hajóim? egyszerûen nincs cuccos, mindent elvisznek 😄

De jó, én még meg sem néztem mit tud...ezek után igencsak kételkedem...

továbbra is 1.4 patch szidása (részemrõl) nemtom hogy sikerült ezt elbaszniuk de most tünt fel, hogy mindeggy mire állítom a gyáraimat, az npc kereskedõk tudnak velük kereskedni. <#guluszem1>

erdos
Félre ne érts, nem kizárt hogy a hiba bennem van, csakugye ezidáig a legnagyobb ellenfeleim az m3-asok voltak.

a_n_d_r_e_w
Tévedsz, a Centaur az egyik legjobban használható, nagyon jól eltalált hajó. Csak meg kell szokni. A novát kicsinek fogod érezni, azzal még egy M6-os is kihívás, nem hogy 3-4 db vagy esetleg M1-M2, míg egy jól felszerelt Centaurral ezeket be lehet vállalni.
A felfegyverzésre meg keress vissza, annyi helyen elõjött már itt a topikban...

One Vision. One Purpose.

Én többek között ilyenek eladásával is foglalkozom, úgyhogy tudok segíteni. Pont e két márka, amit igényesebb vásárlóknak ajánlok és én is ezen tipusok közül választanék. Nekem Saitek van...mindig is az volt mert régebben, mikor még nem volt divat a balkezes joy õk gondoltak arra is,h mi is élünk ezen a világon...azóta megmaradtam a Saitek-nél, most is az van. Meg tetszik is a vagányabb kivitelezés. Remélem tudtam segíteni. 😉
Amaro szerintem a te géped már túl jó ehhez a játékkhoz ! 😊
Viccet félretéve nekem az 1.3-al is simán végigjátszható volt a storryline 1-2 apróbb grafikai bug-al, de el nem szállt sosem...azért ilyenkor el kellene gondolkodni,h mi is lehet a baj. Lehet,h ha neked nem eredeti a progi (nekem nem), akkor rossz lehet a törésed...ezen gondolkodtál már ? Én leszedném a helyedben újra. Ha érdekel privátban leírom,h én honnan húztam le. Pénzes, de nem vészes.
Egy apró kérdés: Van-e valamilyen arányszám, hogy melyik yieldû silicon aszeroidán menniy idõ alatt megy le 1 ciklus. Mert 1 cilus alatt 10 silicon waffer termelõdik. Mert a 64-esen 1:15 alatt, akkor a 32-esen 2:30 alatt?

Ja és van valahol olyan lista, hogy melyik gyárnak mennyi idõ 1 ciklus?

Ja, 1.4 patch: Megy a beta savegame alatta és szerintem kicsit gyorsabb is lett. 10-15%-al.
Köszi a választ lammaer!

Most kettõre szûkült a választás, az egyik a Saitek Cyborg EVO, amit a Nyugatinál megkapok 8910 Ft-ért, a másik a Logitech Wingman Extreme 3D Pro, ami 8150 Ft szintén a Nyugati közelében. Mondjuk árban ez már egy kategória, talán a Saitek jobban tetszik, de ezt csak kinézet és valami halvány sejtés révén tudom kijelenteni.

Vélemény?

Amaro
Feltettem az 1.4-et. Gondoltam, most már ideje nekiállni a sztorinak, meg tiszta lappal tesztelem az új peccset, szóval új játékot kezdtem. Julian dialógusa idõs mentorával <#wilting> lement, utána az X3.exe hibát észlelt... Nem adjuk fel, összes szkript le, újraindít. Nyitó párbeszéd el, desktop be. <#fejvakaras> Nem adjuk fel, X3 le, friss telepítés, peccsek fel, start. Duma vége, desktop. <#boxer> Nem adjuk fel, wincsi leköt, másik wincsi rendszernek, szûz XP telepít, X3 fel, foltokat rá, indít. Párbeszéd vége, X3 vége. <#mf3> No én itt be is fejeztem a sztori módot, nem igaz, hogy nem tudják megcsinálni normálisra.

Az elején szerintem nagyon jól meg lehetsz joystick nélkül is. A kisebb vadászokat (m5-m4-m3 kategória) nagyon jól el lehet egérrel is irányitani, én csak akkor vettem elõ a joyokat amikor hosszú-hosszú napok után sikerült vennem egy kisebb romboló kategáóriájú hajót. Azok már lassan fordulnak, ergo az egérrel nagyon sokat kell szaladgálni a padon egy fordulóhoz.

A joy szerintem izlés kérdése: javaslom, menj be egy "hülye azért nem vagyok" boltba, és tapizd meg a kiállitott botokat, hogy melyik áll neked kézre, mennyire massziv stb. Aztán ha megvan a szimpatikus, keress rá a neten, hogy holl lehet olcsóért megkapni, esetleg olvass el róla némi review-t is.
Hosszú távon érdemes lehet valami nevesebb gyártó botkormányát forszirozni, nekem vagy 5-6 éve (vagy mikor is volt SW: X-wing alliance?) van egy "logitech wingman 3d extreme" force feedback nélküli joyom, és még most is jól szolgál (kivéve azokban a játékokban, ahol nem lehet az érzékenységet, deadzone-t állitgatni).

Hali!

Jómagam új vagyok az X-es játékokban, bár megvan az X2 és anno játszottam is vele egy kicsit. Nagyon tetszett a hangulata, a grafikája, a zenéje és a stílusa is. De ezt most nem részletezem. Az egyetlen, ami gond volt nálam, az irányítás. Tudom, nem billentyûzetre meg egérre optimalizálták, nekem viszont nem volt másom. Aztán valahogy abbahagytam. Sajnos. Most viszont szemezgetek az X3-mal, de akkor már az X2-t is elõ kellene vennem, nem igaz?:o) Ahhoz pedig hogy jót játszak vele, úgy gondoltam érdemes beruháznom egy joystickba.
Van valamilyen tanácsotok, hogy mire figyeljek, mikor joyt veszek? Esetleg hol vegyem, milyen márkát, mennyiért?

Elõre is köszi!
([email protected])