X3 - Reunion

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

szasztok azt szeretném megkérdeni hogy kb. hol tart most a magyaritás?

Most hogy megvan az elsõ M3-as gépem bátrabban kötekszem a kalózokkal. Tegnap bele is futottam egy csapatba, akik ugráltak ki szépen a gépeikbõl. A kérdés az lenne, hogy ha kiugrik a jóember a gépbõl, akkor azonnal foglaljam el, vagy ráérek azután, hogy legyilkolásztam mindenkit. Arra gondolok, hogy az üres gépet elfoglalja-e valaki? A kiugrott pilótát vadásszam-e le? Valahol azt olvastam, hogy elfoglalja a legközelebbi állomás egyik dokkoló állását.
Sajnos sok örömöm nem volt a megszerzett gépekben, mert rámrontott egy raj Xenon hajó, 3db M3-as, és 5-6db kisebb hajó. Semmi perc alatt legyilkolásztak.😞 Ilyen mennyiségû kalózzal elõtte elbántam, de ezek a Xenonok rajban elég brutálisak. Asszem beszerzek néhány másik vadászt kisérõnek, hátha úgy könnyebb elbánni velük.
A wingman gépeknek ha jól láttam két parancsot lehet adni, a támadja az én célpontotmat, és a védjen engem. Melyik a célszerûbb? Szerintem, a védelem, mert ha jól értem, akkor azokat lövik akik rám támadtnak, így én közben a saját célpontommal tukok pepecselni.
(Na, most vettem észre, hogy van keresõ is a fórumban..😊 )
Nekem nincs vonósugár az Interworldsben, még csak ki sem írja... ( A másik kettõben kiírja.)

Bajtársak kitartás! - Jogos Önvédelem, youtube

Na végre eljutottam addig, hogy legyen egy Dragonom, amire elvileg lehetne tenni vonósugarat! Csakhogy láttam vagy két helyen, hogy kapható lett VOLNA, de nincs!!! (Chos Defeatben+ egyik paranid szektorban.) Ezt gondolom nem gyártja semmi... Vagy mégis? Esetleg simán csak le van tiltva, amíg nem lesz elég magas a bizalmi index??? Vagy ha gyûjtenék Elefántra, akkor ahhoz adna egyet automatikusan a hajógyár? Vagy hogy lehet ehhez hozzájutni???? Ez nagyon fontos lenne!!!!!!! Idegesítõ, hogy van megfelelõ hajóm, és nem lehet megszerezni!!!!!!

Igen, én is split hajókat használok! Csak azt nem tudom, hogyha hajót és gyárakat veszek, akkor az vajon hozzáad-e a bizalmi indexhez???

erdos
spilt caiman hauler asszem, én ezt használom, megy mint a mérgezett egér és nem is rossz a raktere.

\"nemérted az anarhia annyira komplex h kellegy ember aki irányitja\"

Ja! Jut eszembe, az SolarPowerPlant tán ötször drágább, mint a szilikonbánya, de nem feltétlenül termel jobban!!! Herrons Nebulában is van 47-es szilikon aszteroida... Az nekem elég jól tejel... Szerintem nem mindig a legnagyobb, legdrágább teherhajót kell megvenni a gyárakhoz. Elég egy 7000-es rakterû, gyorsabb, olcsóbb a folyamatos mûködéshez.(Automatikus kereskedésnél mit ér az ember a nagyobb raktérrel, ha valaki mindig bedokkol a hajóid elõtt, és leveri az árakat): !?...

Meg a gép az én verziómban még nem használja ki a rakteret igazán!!!Hiába van nagyobb, teletöltött raktere, el tudná adni a cuccot egy szektoron belül a kiszabott áron több gyárba is, nem fogja rendesen kiüríteni a rakományt!!! Mindig csak egy helyre dokkol be. És hiába van még 2/3 áru a hajódban, hazatér a bázisra teljesen feltölteni! Ezzel rengeteg idõt veszít!Bár nem tom' hogy a Trade Command Software3 orvosolná -e ezt a problémát, még nem próbáltam... Csekély 500 ezerért😞

Meg nekem az elején igen fontos, hogy ne kelljen plusz 1.5 millióval többet fizetni a hajókért... Ha saját kézzell fuvarozok, akkor ott másodlagos a sebesség, ott jó a nagy a raktér!! Mert én a géppel ellentétben nyilván teljesen ki is fogom használni! Megnézem hogy éppen mikor dokkol be a rivális (az ár változásához viszonyítva). Legfeljebb visszatöltöm, hogy a lehetõ legmagasabbb árat adja ... 😊 Közvetlenül a konkurencica beérkezése elõtt fél perccel hamarább dokkolok be... 😊Hehe.

Szóval a közepes kategóriájú, olcsóbb hajó néha az (tán az elején még) költséghatékonyabb...??? Vagy nem?

Nagy teherhajót fel kell bérelni és mondani neki, hogy dokkoljon be a hajógyárba. Tán emiatt nem vehettél gyárat...

(Meg még az is lehet szempont, pl: hogy mennyire biztonságos a terület...
Mennyire poénos dolgok is ezek!!!)

Szerintem a kereslet kérdése mellet még az utánpótlás megoldása is legalább ugyanolyan fontos!!! Amikor a legelsõ SPP-t leraktam, erre még nem gondoltam! (Kristály kell ehhez.) Nem lehet enélkül automatikusan kereskedni!!! De pont az a jó, hogy kitapasztalja az ember az ilyen dolgokat, hogy mit kell csinálni, hogy GONDOLKODNI kell rajta!!!Az a fantasztikus (számomra) ebben a játékban, hogy olyan szempontok alapján kell telepíteni a gyárakat, mint amik egy VALÓDI gyár beüzemelésénél is hasonlóak lehetnek, gondolom!!! (Pl: kereslet, utánpótlás, konkurencia jelenléte stb.)

nem kell térkép ahhoz, hogy tudd mit hova kell telepíteni. Megnézed mi van a kérdéses helyen. Milyen gyárak találhatóak ott. Mi kell ezeknek mint alapanyag. Na olyan gyárat telepítesz.
Ha a környéken sehol nincs SPP, akkor a legnagyobb biznisz ezt lerakni. Folyton üres lesz mert viszik a cellákat rekord sebességgel elfelé.

Bányákat meg oda kell tenni, ahol megfelelõ yield érékû aszteroidák vannak. Ennyit kell tudni mindössze és ezzel vígan el lehet lenni. Nem kell külön térkép, fõleg hogy a Khaakok idõnként leamortizálhatnak komplett területeket és akkor aztán sütheted a térképedet.

Asus P5K, E8400, 8GB DDR2, HD6670, BENQ G920WL

erdos
ez nem az X2-höz van?

Ok, érthetõ.

Lassan összejön a pénz valami gyárra, inkább úgy fogalmazok, hogy Solar plant-re hajtok. Érdekes módon nem sikerült vennem, pedig mind a pénz, mind az elismertség megvolt szerintem. Találtam egy térképet, amibõl elvileg kiderül, hova érdemes ilyen gyárat telepíteni térkép, ez valóban használható? A játékban nem találtam meg ezeket az infókat, legalábbis a szektor térképénél, ez az adat nincs felsorolva. Sztem...
M7 hajóból összesen egy van. Ha akarod akkor a HQ-dban szétkaphatod és utána majd gyárthatod. Drága lesz és alapanyagigényes de nagyon.
M3+ hajótípusokat meg még a Bala Gi küldetések elõtt is tudsz szerezni. Igaz ki kell lõni belõlük a pilótákat, de megoldható a megszerzésük vásárlás nélkül. Persze ezek is szétszedhetõek a HQ-ban és utána majd gyárthatóvá válnak.

A Raideren meg mindig csak 2 pajzs volt. Ez a gyorsabb változat. Az alap gépen van 3 pajzs, a sentinelen meg mindig 1 pajzsal több található mint az alap változaton. A Vanguard meg jóval angyobb energiabankkal rendelkezik és jobb a fegyverenergia utántöltése, de leassabb.

Tegnap végre összekínlódtam a megfelelõ elismertséget, hogy tudjak venni egy Nova Raider-t. Meglepve tapasztaltam, hogy csak 2db 25MJ-os pajzsa van, holott mindenhol azt olvastam, hogy 3db.
Mint kiderült a 2.0.02 paccs változtatott valószínûleg.
Itt megtalálható a frissített adatbázis: hajók

Ha elvégzem a Bala Gi missönöket, tudok majd M3+ és M7 hajókat gyártani?
Amaro
Miért nem teszed fel a portálra, szerintem pörögne mellette a letöltésszámláló <#nyes>

,,Még lehet hogy megpróbálkozok vele több hajóra megirni""
akarom irni több cuccra.

De egyenlõre játszani sincs idõm. szal csak ötlet.

Köszi.

Mégse kell senkinek. Nekem mindenesetre nagyon bejött. Hq-ban rádobom a pajzsot, meg a csúzlikat, azt irány az EQ.dock és kész.
Még amugy van kis javitani való benne. Az inicializáló scriptet kell külön választanom a fõ scripttõl, mert mindig egy példányban elindul. Nem csinál semmi rosszat, csak engem zavar.

A Xai Corp lapon volt egy ManageQuantity script, ami megtetszett, de nem volt benne engedélyezve a nagy hajó, mert annak nem lehet home-base-t beállitani.
Alapnak felhasználtam és átirtam. Azt tudja hogy megadhatsz egy ware-t ami a dockban is van, és egy darabszámot, amit mindig a dockban tart. Igy ha kevesebb mint a dockban akkor áttölti a dockba ha több akkor vissza a hajóra. Az alap script egyszerre csak 1 cuccot tud kezeleni. Több cucchoz több hajó kellene. Még lehet hogy megpróbálkozok vele több hajóra megirni. Igy a dock ware- limitjét el lehet felejteni. Fõleg egy 590.000 cargo-val rendelkezõ bedokkolt Majahual-al.

Nekem arra kellett hogy a silicont adagolja a docknak, mert a cargo tuninghoz sok kell belõle. Igazából pont a majahual cargóját bõvítem. már 260.000 körül jár.

Neked meg gratulálok a szép teljesítményhez.Mondtam már , hogy pályát tévesztettél.
Kérdezd meg Ego-ékat, hogy van-e betölthetõ programozói állás.
Végre valaki értelmet adott az EQ Dock-nak.

Még nem hülyültem el teljesen...szép lassan közeledek felé,de azért még van remény.<#vigyor>

bigapó
te ezt nem érzed skizó-s beírásnak?<#nevetes1>

The Matrix has you...

Cowek
Konverziónak nem nevezném, és kiegészítõ sem igazán. Az alap játékot tupírozza fel több küldetéssel, ûrhajókkal, eszközökkel. Nevezzük bõvítésnek.

http://www.f1-info.hu/

Igen,igen Amaro oldala megint csak...
Ottan vannak a finomságok!

Akkor javaslom Kisviku írásait elolvasásra...
Õ nagyon sokat írt a nagy hajókról,flottákról
Itten vagy Amaro oldalán.

<#vigyor>

mano1b
sziastok lene egy kérdésem a netel kapcsolatba nekem a net álandoan ment ha kellet akár1 hétig is egy fojtába nem volt 24 órás bontás uj szolgáltatot kaptunk nála igy minden 24 órába bontja a kapcsolatot igy a torrent meg szakad egy parancsikont kell elinditani beirni a nevet jelszot csatlakozok a net re most igy kell mit lehetne csinálni hogy a net magátol vissza csatlakozon vagy a parancsikont idõre elinduljon ebe tudnátok segiteni meg kõszõném

szasztok az xtm7 mod valami total konverzió vagy kieg?
<#conf>

bigapó
tegnap olvastam oldalát, de csak április volt emlegetve, mint megjelenés meg az, hogy ha majd elkészül...
reméljük mihamarabb kész lesz, mert videjó alapján nagggyon ütõs és közepes gépen is szépen futott😊)

The Matrix has you...

erdos
hát már jó lenne ha jönne az biztos mert addig nem kezdek neki mégegyszer....

Hi !
Valami hír az xtm.7 rõl??
Hmm.. Próbáltam kidobni egy olcsó gyárat a konkurencia dokkolóegysége elé, de sima "dobd ki az árut" paranccsal nehéz pontosan elé rakni... Bedobta az aszteroida közepébe. Próbálok dokkolni, hogy megnézzem, mit csinál olyankor a gép, de csak kerülgette, mint macska a forró kását... Tehát egy darabig nem ütközött bele...

Még egyenlõre nincs elég pénzem és respektem vonósugaras hajóra, azt nézze már meg léci valaki, hogy le bírja-e pontosan rakni a másik bázis elé közvetlenül torlaszt okozva!!! Mert nem bírom már kivárni amíg eljutok odaáig!!!!...

Vagy azt fogom kipróbálni, hogy nem is hajót, hanem valami olcsó gyárat megvenni, odavontatni, azt azzal eltorlaszolni a másik gyár dokkoló egységét!Ha nem fognak felrobbanni a hajók...

Zseblovag írta:

"Nekem egy battlestar pegazusom van amin a hátsó ágyúkat alfa pulsed beam emitterekre állítottam, majd a megvédendõ rendszer ugrókapujához mentem és rátolattam a kapura úgy, hogy ne férjenek be a kishajók (felülnézetbõl kb 1-1.5 cm hely volt a gépem fara és a kapu síkja között. Úgy tûnik, hogy ilyen esetben nem érkeznek hajók a kapun keresztül, így nem kellett attól félnem, hogy az érkezõ hajók felrobbanására csökken a repum..."

Nem ártana valahogy keresztbe tenni a konkurenciának!... Egyszer azzal szórakoztam, hogy benyomtam a SETÁT, hogy felgyorsuljon az ár emelkedése. Megálltam a bázis elõtt, és nézem hogy a másik teherhajó mit összeflangál elõttem, mint a bolond, jobbra-balra... Aztán rájöttem, hogy a hülyéje nem tud bedokkolni tõlem, azé' megy össze-vissza! Szerencsére jó helyen álltam meg!... (Kikapcsoltam az automatát, pont mire ráfordult volna a pályasíkra.) Tehát gondolom, hogy a nagyobb hajókkal érdemes lesz majd a konkurencia gyárai elõtt dokkolni, ha éppen tétlenségre vannak kárhozatva, hogy elvágjuk az utánpótlását, s hogy így felverjük az árakat... És hogy mindenki tõlem vegye mondjuk a szilikont!... Vagy nem tudom: hogyha simán csak szétlõjük a gyárait, akkor milyen mértékben csökken az bizalmi viszonyuk?... (Gondolom eléggé...) Aztán a másfajta gyárakkal való kereskedéssel visszaállítani a bizalmukat?... Jobban megéri-e majd esetleg úgy, mint ilyennel kínlódni? Mondom, végülis nem jött nekem a teherhajó, nem robbant fel... (De ez lehet, hogy csak ritka nagy mák ilyenkor?) De ha tétlenségre van kárhozatva a 17 millás nagy hajó, akkor az nyilván pazarlás! De nem tudom, hogy fel lehet-e olyan szinten verni így az árakat, hogy a hajó árát és a tétlenségét kompenzálja esetleg???... Vagy olyankor megpróbálja elvontatni a gyárat??? Vagy telepít másik szektorba újat???

Próbálta ezt már valaki, hogy van-e értelme?

Asszem' az Andromédában (vagy mi is volt a címe a sorozatnak?) volt egy olyan jelenet, hogy bemondja a rádióba: " 10 ezer (!!!) ellenséges ûrhajó jön át a kapun..."
Mikor lesz már a játékokban is ilyen, szaggatás nélkül???...

Ja, igen azt elhiszem hogy majd ha egyszer eljutok odaáig, hogy legyen 100 hajós flottám, akkor fog szagatni!!! De hol is vagyok én még attól?😞 De legalább most még az elején nem szaggat... És ha 800X600-as felbontásba teszed legalacsonyabb beállítások mellett, akkor is szaggat a nagy egységszámú csatákban? Bár szerintem az ilyen flottaépítõs játékokban pont az lenne az egyik legfontosabb dolog, hogy sok hajóval se szaggasson!!! Pl: Homeworld2...

mano1b
oda semi más nem kell csak türelem meg<#violent><#gun><#violent><#wow1><#taps>

sztem csak elég egy triplex radar megy egy csatahajó a legszélsö xenon sectorba 😄 azt ott a diavetités 😄 föleg ha PPC el lösz rájuk 😄

g73jh, sapphire 6970, amd 1090t, crosshair 4 formula, vertex 2 120gb, 8gb corsair 1600mhz

erdos
No majd ha xenon szektort takarítasz majd fog szaggatni :-)
Ha meg nem akkor bedobsz még cirka 80-100 vadászt 😛
Nincs az a gép amit ne lehetne megpadlóztatni :-)))

Nem tudja valaki, hogy hivjak azt a scriptet ami korlátozza a HQ-ban hogy melyik cuccból mennyit tudjon tárolni?

Köszönöm válaszod, akkor megnézem.
Aztán ha két hónap múlva se hallotok felõlem, küldjetek mentõexpedíciót 😊
Már az X2-ben is voltak. Asszem egy elvarratlan szál a sztoriban. Amibõl egyszer lesz egy kieg vagy egy új rész. Valahol hallottam róluk pletykát is, kb olyanok mint az õsök az SG-ben. De egyelõre semmi konkrét. De állítólag vannak titkon UFÓ ellenõrízte szektorok. Asszem ennyi a rumor.
hogy veszed észre hogy szaggat-e? lehet azt már természetesnek veszed hogyha 18 fps környékén megy és az még szaggat 30 fps fölött lehet mondani hogy nem szaggat amugy eléggé észrevehetö hogy nem megy ugy ahogy kéne a kép

g73jh, sapphire 6970, amd 1090t, crosshair 4 formula, vertex 2 120gb, 8gb corsair 1600mhz

Hát most, hogy végre sikerült beindítanom a gyáraimat, és hogy automatikusan kereskednek, így azért ez már minimum FANTASZTIKUS, FANTÖRPIKUS!!! Legalábbis nekem, akinek még nem volt szerencséje ilyesmi kereskedõs játékokhoz!Kis túlzással ez már annyira komplex, és reális kereskedelmi résszel van megáldva, hogy azt már szinte az egyetemi tananyagba kéne felvenni!!!...

Mikor beindult a "mûsor", magára hagytam a gépet, SETA be monitor ki, kellett mennem a dolgomra, és mire hazaértem, 1.5 millióval több lett a bankszámlámon, anélkül, hogy bármibe bele kellet volna avatkoznom!! És ez tényleg fantasztikus!!!!

Nekem 3000+os AMD-vel, Gf6600gt-vel, 1GB RAMmal 1024X768-as felbontásban nem szaggat!!!... Régen 512 Ramom volt csak, és az nem volt elég a fõvárosokban, ahol sok hajó volt egyszerre, ott szaggatott. De a mostani konfiguráció már elég hozzá (nekem). Így is szép! Mit szép, csodálatos!!! Fõleg az ûrállomások milyen gyönyörûek!!! (De mé' nem lehet mászkálni bennük???!! GRRRRR!!! Hogy a bolygókra való leszállás hiányáról ne is beszéljünk... Reméljük, egyszer majd lesz már az is!!!!)

Jah, juteszembe!
Másik érdekes tapasztalat tegnap... szembe jött egy UFO.
Volt valami furcsa jel a szektor térképén. Megnéztem, hát egy gyönyörõ kis ufó volt, körben futó fénnyekkel, meg minden.
Emmegmi?
Bala Gi Pacs óta van ott. Van még egy, azt érdemes megkeresni.

Érdekes tapasztalatom akadt tegnap.
A Treasurechest szektortól északra talátam egy szektort, ami nincs egy térképen sem jelölve, amit eddig láttam. A Treasurchest az Omycron Liare szektor mellet van keletre.
Egy Goner szektor, és belépve mindjárt egy bafomnagy hirdetõtábla néz szembe az emberrel. Sokáig nem is értettem mirõl van szó, mert a hítdetõtáblán épp egy hamburger animációja futott.
Kész a readme hozzá.

Már kész, ha kell elküldöm du. Tegnap tesztelgettem. Van egy kellemetlen hibája:
Egyszerre csak egy hajót tuningol, ergo ha van egy nagyobb rakterû hajód és elkezdi tuningolni a cargot, akkor addig nem foglalkozik a kisebb hajókkal mig azzal nem végez. De ha adagolog neki az ore és silicon darabokat folyamatosan akkor nem gáz. Igy élethûbb legalább.
Most állt neki a Majahual cargo tuningnak. alap 200.000 és tuningolható 500.000 körülire. Saccra 50 milla ore és siliconba kerül majd. De mivel ingyen termelem õket, elõbb utóbb kész lesz.

Elvileg átirható könnyen, hogy TL vagy M1 hajóra szereld a cuccot, viszont akkor nem tudsz nagyobb hajókat tuningolni. (kivéve a Phoenix One Fortress-el)

Várj csak türelemmel. Elõbb fejezeik a teljes áttextúrázást aztán majd egyszer kijön. 3 héttel meg még sehol nem vagy. 😊 Sokan vagyunk itt, akik még tavaly tették parkolópályára a játékot, mert várják a .7-et. 😄

Valaki visszapofázik belõle, vagyis többen vannak rajt. A felszerlését rosszul irtam, csak 1GJ shield és pár vacak fegyver van rajt. :-)
Biztos valami script kreálta, de mit keres itt. Ha már leszedtem volna a scriptet akkor miért nem tûntette el a hajóit a script?

Jó lenne a jelenlegi titánom mellé.