X3 - Reunion
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Nagyobb távon érzékel, ezáltal nagyobb távot lát be. Folyamatos adatokat szolgáltat az érzékelõ körzetébe tartozó állomásokról. Ez annyiban hasznos, hogy ha van automata kereskedõd (UT) akkor mindig tudni fogja hogy azon a területen mi mennyibe kerül az adott pillanatban.
Szóval szerintem nagyon is megéri.
Szóval szerintem nagyon is megéri.
Asus P5K, E8400, 8GB DDR2, HD6670, BENQ G920WL
A fejlettebb mûholdra érdemes-e kicserélni a régit, vagy az már nem oszt, nem szoroz olyan sokat????
Bajtársak kitartás! - Jogos Önvédelem, youtube
Ha kalóz szektorban fogod el, akkor csak a boronoknál esik. Ha valamelyik faj (argon, boron, split, stb.) szektorában támadod meg (akár elfogás, akár csak kill végett), akkor annál a fajnál is, akinek a területén kötekedsz. Sõt, lehet hogy a hajói a megtámadott védelmére is sietnek.
Két esetben használtam jumpdrive-ot: ha megtámadták egy hajómat, vagy ha jól fizetõ szektorvédelemre hívtak (a xenon/khaak lézerektõl ments meg Uram minket <#phone>#phone>) Amúgy jobb a játék nélküle, és mivel a gép nem használja, szabadon eldöntheti mindenki, hogy kell-é neki ugrálni.
Igen, csak mennyivel több idõ lenne a tiszta játékidõ!És mennyivel többet tombolnánk emiatt...
Én csak gyûjtésbõl illetve a teszthez vettem meg az összeset.De egyszerre én is csak egyet vagy kettõt használok, attól függõen, hogy hány gyárat akarok letelpíteni.
Én csak gyûjtésbõl illetve a teszthez vettem meg az összeset.De egyszerre én is csak egyet vagy kettõt használok, attól függõen, hogy hány gyárat akarok letelpíteni.
Nem, nem használja.Kizárólag ha Universe Trader és akkor is csak magasabb rangon.Akkor már meg is követeli.
Az UT-hez meg kell a Teladi-k Trade Software Mk3-a is,ami mellesleg 500 ezerbe kerül.
Nem érdemes túl nagy hajókkal sem szállítatni, kivéve, ha a termék nagy darab, tehát 1 egység nem egy egységet foglal el a cargo-ból.Pl Silicon,Ore,fegyverek,stb.A nagyobb hajók (Super Freighter-ek) lassabbak.Bár ezt mindenki döntse el maga.
Az UT-hez meg kell a Teladi-k Trade Software Mk3-a is,ami mellesleg 500 ezerbe kerül.
Nem érdemes túl nagy hajókkal sem szállítatni, kivéve, ha a termék nagy darab, tehát 1 egység nem egy egységet foglal el a cargo-ból.Pl Silicon,Ore,fegyverek,stb.A nagyobb hajók (Super Freighter-ek) lassabbak.Bár ezt mindenki döntse el maga.
Igen esik.Én kalóz szektorban elõszeretettel támadtam állomásokat.DE, az nem a kalózoké, hanem valamelyik fajé, és pár lövés után úgy esik a repid, hogy nézel, mint a moziban.
Ugyanez van, ha hajót találsz el vagy lõsz ki, akár véletlenül is."Rosszkor volt rossz helyen" alapon.
Úgyhogy nem játszom többé a Védelmezõt, ha nem védi meg magát, akkor szeva.Majd utána felszedem a cuccát és kiírtom a kalózokat.
Ugyanez van, ha hajót találsz el vagy lõsz ki, akár véletlenül is."Rosszkor volt rossz helyen" alapon.
Úgyhogy nem játszom többé a Védelmezõt, ha nem védi meg magát, akkor szeva.Majd utána felszedem a cuccát és kiírtom a kalózokat.
Tapasztalaitok szerint, ha a gyárakhoz rendelt hajón van jumpdrive, használja a hajó? Az ore eladására beállított hajóra raktam, mert mire átért 5 szektoron, már feltöltötték az adott állomást, így csak oda-vissza kevert a bánya, és az állomások között. De egyenlõre úgy tûnik hiába raktam rá, pedig még mellékeltem 120 energiacellát is, akkor se használja.
Ja! Most vettem észre. hogy a "szentem '" az kétértelmû... Természetesen úgy értettem, hogy SZERINTEM! 😊
Igen. A "maximum jumps" alatt van. Szentem' még azért se állítsd túl sokra, mert akkor a konkurencia(ha van) hamarább odaér... De akkor lenne fajább ez, ha ki lehetne jelölni hogy melyik állomásra ne dokkoljon be! Mert ha van ércbányám, és SPPm, akkor az energiacellát sajnos beviszi a konkurens bányához!!!!! Pedig az ellent azért lehet, hogy nem kéne tápolni...
Végre elindultak a gyáraim, heveny alapanyaghiány volt a probléma.
Azt is sikerült megtalálni, hogy kell kereskedésre bírni a gyárhoz rendelt hajókat. Ám mindjárt van itt egy kis probléma. Ha azt adom meg a hajónak, hogy vegyen a legjobb áron, akkor nekiáll átgázolni a fél galaxison. Ez nem is lenne olyan nagy baj, ha Ore Beltbõl Akeelas Beacon felé nem egy rahedli kalóz szektoron keresztül vezetne az út.😞 Persze, hogy agyaggalamb lövészetet tartottak a kalózok.
Ha azt a parancsot adom meg, hogy vegyen alapanyagot, akkor nekem kell megadnom, hogy hova menjen, így nem automatikus a dolog. Nem lehet ezt valahogy korlátozni? Most jut eszembe, hogy a gyáraknál láttam valami beállítást, hogy milyen szektor mélységig... ez lenne az?
Azt is sikerült megtalálni, hogy kell kereskedésre bírni a gyárhoz rendelt hajókat. Ám mindjárt van itt egy kis probléma. Ha azt adom meg a hajónak, hogy vegyen a legjobb áron, akkor nekiáll átgázolni a fél galaxison. Ez nem is lenne olyan nagy baj, ha Ore Beltbõl Akeelas Beacon felé nem egy rahedli kalóz szektoron keresztül vezetne az út.😞 Persze, hogy agyaggalamb lövészetet tartottak a kalózok.
Ha azt a parancsot adom meg, hogy vegyen alapanyagot, akkor nekem kell megadnom, hogy hova menjen, így nem automatikus a dolog. Nem lehet ezt valahogy korlátozni? Most jut eszembe, hogy a gyáraknál láttam valami beállítást, hogy milyen szektor mélységig... ez lenne az?
Sajnos el kell keserítselek benneteket !
Bizony esik a repud. A vicc az ha gyorsan nekiesel és az elsõ figyelmeztetése elõtt kinyírod vagy kiugrasztod kevesebbet esik...
Pirat szektorban tuti esik a megtámadott fajhoz tartozó egyed fajánál a repud, xeon ill unknown szektorban nem tudom.
Bizony esik a repud. A vicc az ha gyorsan nekiesel és az elsõ figyelmeztetése elõtt kinyírod vagy kiugrasztod kevesebbet esik...
Pirat szektorban tuti esik a megtámadott fajhoz tartozó egyed fajánál a repud, xeon ill unknown szektorban nem tudom.
Még nem figyeltem meg, pedig régóta nyomom a játékot, hogy ha egy kalóz szektorban fognék el egy boron hajót, akkor is esik a repum. a boronoknál?
A rakétákról tényleg hasznos volt a leírásod, köszi! Bár az Elefántot nyilván nem romboló és anyahajó ellen terveztem volna bevetni, de van egy szektor (talán Family Ryk), amiben van egy jó nagy aszterioida, a közelben nagy fekvásárlási igénnyel asszem'... De ott már járõrözött egy (számomra még)ütõsebb szakasz xeno horda is (kb. 12 vadászgép és egy P-osztályú korvett, alfa PPC- vel felturbózva)... Eddig nem nagyon harcoltam (inkább csak a gyárakat próbáltam meg beállítani a pénztermelésre), de most majd ezeket a kis ...okat megpróbálom valahogy, valamivel letakarítani!!!
Igen, de split fire-ben amikor korábban kezdtem (valamelyik 1.0-hoz igen közeli verzióban) hármassával mászkáltak. És két M5 egy M4 összeállításban. Éppen azért mentem oda mert már kalóz szektor, tehát csak egy fajnál rontja a reputációmat, ha elfogok egy caiman SF-et UT-nak. Most meg megjelenik ott a fél vörös légierõ. Skandallum! :-) Már sehol nem kalózkodhat nyugodtan az ember? :-)))
Mindegy, levertem õket, de sajna mindegyik mindhalálig ragaszkodott a hajójához.
Mindegy, levertem õket, de sajna mindegyik mindhalálig ragaszkodott a hajójához.
Területfüggõ. Van ahol 2-3-as csoportokban mászkálnak, van ahol 6-12-es falkák sem ritkák. Sõt olyan is van, hogy egy idõben egyszerre több kisebb brigád gyûlik össze egy területen és ekkor ha belép oda az ember mind nekimegy. Ekkor könnyû azt hinni, hogy húú de sokan vannak, meg hú de rafkósak, azt csak összeverõdtek a harcok során vagy éppen szokásos közgyûlésüket tartják. <#nevetes1>#nevetes1>
Én most kezdtem újra nincs türelmem kivárni az xtended 0.7-et.
Viszont mintha a 2.02-vel a kalózok hercigebbek lennének. Betévedtem split fire-be, és rámrontottak vagy 12-en. 1:2 arányban (az m3-ok javára) m5-ök és m3-ok, köztük néhány Nova. Megizzasztottak a Busterben. Korábban ha jól emlékszem hármasával jártak csak a pirate-ek, és úgy kellett vadásznom M3-asra itt, hogy elfoghassam már végre. És sosem támadtak meg kalózok, csak valamilyen küldi részeként.
Viszont mintha a 2.02-vel a kalózok hercigebbek lennének. Betévedtem split fire-be, és rámrontottak vagy 12-en. 1:2 arányban (az m3-ok javára) m5-ök és m3-ok, köztük néhány Nova. Megizzasztottak a Busterben. Korábban ha jól emlékszem hármasával jártak csak a pirate-ek, és úgy kellett vadásznom M3-asra itt, hogy elfoghassam már végre. És sosem támadtak meg kalózok, csak valamilyen küldi részeként.
És az lenne a szép, hogy akkor értelmet nyerne pl az M1, a TL mint utánpótló, stb. Lehet hogy egyszer elkezdem újra Jump Drive használat nélkül.
<#buck>#buck>
<#buck>#buck>
Én is hanyagolnám legszivesebben. És növelném a sebességkülönbségeket. Így nincs igazán sok értelme egy gyorsabb hajónak. Másrészt a hajóosztályok között is nagyobb különbségeknek kellene lenniük. Egy M5-ös száguldhatna ezerrel-kétezerrel, de egy M3-asnak is tudnia kellene legalább 500-at. Cserébe a capital shipeket jobban felfegyverezhetõvé tenném. Az mondjuk röhej, hogy egy vadász fedélzeti fegyvereivel játszva el lehet intézni egy csatahajót. Nem véletlen, hogy a Wing Commander sorozatban vagy a Privateerban sem lehetett ágyúkkal elintézni még egy fregattot sem. Csak torpedóval.
De ha belegondolok, a gép nem is hasznél jump-drive-ot.
(Igaz az nélkül még lassabban lehetne fejlõdni.)
(Igaz az nélkül még lassabban lehetne fejlõdni.)
Goldoljatok bele, hogy mennivel több értelme lenne egy csomó hajónak, ha nem lenne jump drive!
Szerintem sokkal jobb lenne az egész.
Akkor számitana hogy egy pl. elefánt 10-20-al többel megy egy másik TL-nél.
Ha lehetne én kivágnám a JumpDrive-ot.
Szerintem sokkal jobb lenne az egész.
Akkor számitana hogy egy pl. elefánt 10-20-al többel megy egy másik TL-nél.
Ha lehetne én kivágnám a JumpDrive-ot.
Kisviku írásaiban találsz errõl egy jó csomó dolgot.
TL-t ne vegyél csatára, arra nem jó.Kicsi a fegyvergenerátor, nem túl nagy a pajzs sem,és nehezen tudsz vele vadászokat leszedni.Esetleg úgy megy jól, ha tartasz benne vadászokat is.Lassan fordul, még manuális ágyúzás mellett sem túl jó.M4-M5 ellen persze jó, de M3 mindig van egy támadócsapatban...
Egy M6-os sokkal jobban megéri,de leginkább az Argon Centaur-t tudom ajánlani én is.
TL-t ne vegyél csatára, arra nem jó.Kicsi a fegyvergenerátor, nem túl nagy a pajzs sem,és nehezen tudsz vele vadászokat leszedni.Esetleg úgy megy jól, ha tartasz benne vadászokat is.Lassan fordul, még manuális ágyúzás mellett sem túl jó.M4-M5 ellen persze jó, de M3 mindig van egy támadócsapatban...
Egy M6-os sokkal jobban megéri,de leginkább az Argon Centaur-t tudom ajánlani én is.
"Vitáztunk" : jó, ez túl erõs volt, de nem találtam enyhébb kifejezést a szótáramban...<#vigyor>#vigyor>
Akkor úgy mondom, hogy "elmélkedtünk".
Akkor úgy mondom, hogy "elmélkedtünk".
A Kentaurt tudom ajálani megéri az árát,nagyon jó tûzerõvel rendelkezõ hajó (persze megfelelõ fegyverekkel),egy-két M3 kiséretében anyahajót is bevállalhatsz vele (de óvatosan),egy korvettet könnyebb kezelni mint egy TL-t.Az M6-ok hadihajók a harcra vannak tervezve,a TL-ek inkább szállitásra és utánpotlásra, a fegyverzetük inkább a védelemre van, bár nem lebecsüléndöek.Ha sokat akarsz csatázgatni akkor M6-t vegyél,ha inkább fuvarozgatni akarsz akkor TL-t.
A combat script a kiegészitövel sok terhet levesz a válladról, ha flottát akarsz, igaz eltart egy darabig amig összeállithatsz egy rutinos képzettségü pilótákból álló flottát, és veszteség is lesz jócskán.
A combat script a kiegészitövel sok terhet levesz a válladról, ha flottát akarsz, igaz eltart egy darabig amig összeállithatsz egy rutinos képzettségü pilótákból álló flottát, és veszteség is lesz jócskán.
X universe Home, sweet home
Hmm... Mostanában jutottam el odaáig, hogy elkezdjem egy kisebb flotta építését... Nézegetem az árakat és a hajók képességeit.Mélyebb tapasztalat hiányában per pillanat most úgy tûnik, hogy a split Elefánt a 17 milliós árával gyakorlatilag értelmetlenné teszi a 7, a 9, de fõleg a 15 millióba kerülõ korvetteket... Igaz, hogy nem lehet rá tenni annyi rakétát, de azt nem tudom igazából, hogy a sugárfegyverei ezt a hátrányát vajon kompenzálják-e?Az a béta foton ágyú csak nem lehet olyan gyenge! 😊 Gondolom...
Van értelme M6 osztályú hajókat venni (Dragon, Kentaur, stb)??????? Vagy vegyek inkább kétszer annyiért egy (tapasztalat hiányában elsõre százszor szimpatikusabbnak tûnõ) Elefántot????
Van értelme M6 osztályú hajókat venni (Dragon, Kentaur, stb)??????? Vagy vegyek inkább kétszer annyiért egy (tapasztalat hiányában elsõre százszor szimpatikusabbnak tûnõ) Elefántot????
Én óvatosan bánnék ezzel az "állítólag már csak ezt a hetet kell XTM nélkül kibírni" mondattal!
A minap olvastam hogy a elkészültek az új szektorok textúrjainak 95%-ával! És ha a fennmaradt 5%-át vesszük az egy éves tesztelgetésnek, akkor bizony hajaj....!
Nem is beszélve arról hogy a mai napig szívesen várják (és kapják is)az ötleteket az új hajó-típusokra!
Vagyis (de inkább ne nekem legyen igazam) még az utólagos simításoknál sem tartanak!
Tehát szerintem senki ne élje bele magát túlzottan!
Ugyanis a megjelenésrõl (direkt) nem írnak semmi konkrétumot! Csak találgatni lehet!
A minap olvastam hogy a elkészültek az új szektorok textúrjainak 95%-ával! És ha a fennmaradt 5%-át vesszük az egy éves tesztelgetésnek, akkor bizony hajaj....!
Nem is beszélve arról hogy a mai napig szívesen várják (és kapják is)az ötleteket az új hajó-típusokra!
Vagyis (de inkább ne nekem legyen igazam) még az utólagos simításoknál sem tartanak!
Tehát szerintem senki ne élje bele magát túlzottan!
Ugyanis a megjelenésrõl (direkt) nem írnak semmi konkrétumot! Csak találgatni lehet!
Vitáztunk ? Bocs én nem akartam. <#vigyor5>#vigyor5> Mellesleg a dologra azután bukkantam, de mivel macerás nem is emlitettem.
Hétvégére kijön vajon?
Tesztelés alatt áll már lassan egy éve. <#fejvakaras>#fejvakaras> Ami a mostani tesztben más, hogy elvileg lezárták, tehát új fícsörök már a 0.8-ba mennek. Egy-két bétateszter tényleg közzétette torrenten, de állítólag már csak ezt a hetet kell XTM nélkül kibírni. <#confused>#confused>
Na ezt ki fogom próbálni. Régi vágyam egy khaak fighter! :-)
Egyébként én a turreteket mindig missile defence-re állítom, ha nincs rakéta, akkor tornyok maguktól átállnak attack enemies üzemmódra. És megsorozzák az éppen közelben lévõ ellenséget.
Egyébként én a turreteket mindig missile defence-re állítom, ha nincs rakéta, akkor tornyok maguktól átállnak attack enemies üzemmódra. És megsorozzák az éppen közelben lévõ ellenséget.
Ugyanez volt az én kérdésem anno.Picit ezen vitáztam Goyo2-vel, aztán hagytam az egészet...
Viszont kitaláltam rá mást.Mondjuk ahhoz kellene egy kis grafika is,stb, de lehessen kiegészítõként egy termelés irányító modult és/vagy egy plusz gyártósort kapcsolni a HQ-hoz.Persze mindezt pénzért és grafikailag is megoldva.Vagy anélkül is, de menjen.
Viszont kitaláltam rá mást.Mondjuk ahhoz kellene egy kis grafika is,stb, de lehessen kiegészítõként egy termelés irányító modult és/vagy egy plusz gyártósort kapcsolni a HQ-hoz.Persze mindezt pénzért és grafikailag is megoldva.Vagy anélkül is, de menjen.
Ha jól emléxem a 09.dat 09.cat-ban van egy hq.pck file, abban kell átirni a modmanagerrel.
Nem akarok hülyeséget írni, de az angol fórumokon mintha azt olvastam volna hogy már a teszteléseknél tartanak, és torrentrõl letölthetõ az xtm7 még befejezetlen verziója.....
Csak akkor tudod kiadni a parancsot a hajóknak ha van hajód rendelve a gyárhoz, és azonbellül a hajó command menüjében teheted meg.
Egyszerûbb ha megnézed mi kell a gyáradnak a gyártáshoz (ore minenak csak ec) és megpakolod vele a hajód, majd beviszed a gyáradba és kipakolod a rakteredbõl. Ezután kis idõvel elkezd termelni, majd ha elfogy a cucc ami az üzemeléshez kell neki, ismét leáll, és villogni fog. Ezért érdemes jól megpakolni vele a gyáradat, azaz fullra tölteni az alapanyagokkal.
Egyszerûbb ha megnézed mi kell a gyáradnak a gyártáshoz (ore minenak csak ec) és megpakolod vele a hajód, majd beviszed a gyáradba és kipakolod a rakteredbõl. Ezután kis idõvel elkezd termelni, majd ha elfogy a cucc ami az üzemeléshez kell neki, ismét leáll, és villogni fog. Ezért érdemes jól megpakolni vele a gyáradat, azaz fullra tölteni az alapanyagokkal.
Köszi a gyors választ !
Azonkívül hol tudom ezt megváltoztatni ??
Azonkívül hol tudom ezt megváltoztatni ??
Ok, érthetõ, hogy miért megy a villogás. "Add ki a parancsot a hajóknak, hogy hozzanak alapanyagot a gyárba"-ezt hol kell kiadni? Nem emlékszem, hogy láttam volna ilyet.
Megoldható, de akkor ujra kell rakni a HQ-t. Azaz, vagy még a mission elõtt kell módosítani, (ez szerintem biztos mûkszik) vagy felrobbantani és újat kirakni. (ez nem biztos hogy mûkszik). De a Blue-printeket nem tudom hogyan lehetne megmenteni. Még egyenlõre nem akadtám rá a script leíróban.
Volna egy hatalmas kér(d)ésem !
Hogyan lehet beállítani hogy a Hq - ban pénzt ugyan má' ne kérjen el a hajók legyártásáért a játék, ill hol lehet elérni hogy kevesebb idõt töltsön a hajók legyártásával, vagy egyszerre tudjon több hajót gyártani ??
Scriptel esetleg megoldható?? Amennyiben igen, melyikkel és hogyan??
Amikor berakok egy sérült hajót és blueprintet csinálok belõlle, remélem az értékeit nem csökkenti és csak úgy tudom majd legyártani, hogy full hull és csökkent sebesség, ill hull érték. Ha tudtok errõl valamit, lécci okosíccccsatok föl ! Elõre is köszi.
Hogyan lehet beállítani hogy a Hq - ban pénzt ugyan má' ne kérjen el a hajók legyártásáért a játék, ill hol lehet elérni hogy kevesebb idõt töltsön a hajók legyártásával, vagy egyszerre tudjon több hajót gyártani ??
Scriptel esetleg megoldható?? Amennyiben igen, melyikkel és hogyan??
Amikor berakok egy sérült hajót és blueprintet csinálok belõlle, remélem az értékeit nem csökkenti és csak úgy tudom majd legyártani, hogy full hull és csökkent sebesség, ill hull érték. Ha tudtok errõl valamit, lécci okosíccccsatok föl ! Elõre is köszi.
Csá !
Én az x2 bõl tanult módszert használom, mert még mindíg hatásos, azaz módosítottam kicsit.
Mentek mielõtt túl közel érnék, beállítok egy hept fegyvert, és mielõtt rárepülök a célra elindítok egy ugrást a legközelebbi kapura(ennek kitapasztalása szükséges). Full gáz és nagyon közel megyek az ekkorra már szétesõ clusterhez. Tüzet nyitok a kisebb célpontok ellen, és a shift+t lenyomásával az autotarget befogja a legközelebbi ellent. 4-5 scoutot szétlövök, és mikorra tüzet nyitnak, már ugrok is. Fullsebesség a cluster felé a kaputól, és egy bizonyos pontnál megállok, így beváron hogy a gyorsabb scoutok elõbb elérjenek, és ha nagyon sokan vannak akkor ugrásindítás megint. Agyaggalamblövészetre emlékeztet az egész dolog, de a végén jön a harc a fighterrel. érdemes közel menni hozzá és hátulról strumangolni, mert csak szembõl tud lelõni. Van egy bizonyos fegyver, ami újítás az x3 ban, azthiszem valami photon beam emitter, ennek nagyon gyors a lövése de kicsit sebez. néhány ilyen a hajóra, és minimális sebesüléssel gyakran tudod captureolni a khaakokat, és mivel a fightert hátulról lövöd (itt érdemes menteni) így a fegyverei gyakran használhatóak maradnak. Bizony bizony beépítettek egy ilyen modult a programba.... És persze olyat is hogy minnél gyakrabban töltöd vissza a csata elõtt, annál nehezebben ugrálnak ki a pilóták (legalábbis ezt így tapasztaltam). Miután megszerezted a bkyon emitterjét, már a khaakvadászat uncsi lesz még sokkal nagyob cluster esetén is. Arra vigyázz hogy a kiugrasztott pilóta automatikussan rádhagyja a khaak gépét, és a többiek ezt elõszeretettel vágják miszlikbe... Van egy bizonyos khaak capture script is az Amaro mindentudó honlapján ha jól vágom, de ennélkül is tudtam fightert foglalni.
Én az x2 bõl tanult módszert használom, mert még mindíg hatásos, azaz módosítottam kicsit.
Mentek mielõtt túl közel érnék, beállítok egy hept fegyvert, és mielõtt rárepülök a célra elindítok egy ugrást a legközelebbi kapura(ennek kitapasztalása szükséges). Full gáz és nagyon közel megyek az ekkorra már szétesõ clusterhez. Tüzet nyitok a kisebb célpontok ellen, és a shift+t lenyomásával az autotarget befogja a legközelebbi ellent. 4-5 scoutot szétlövök, és mikorra tüzet nyitnak, már ugrok is. Fullsebesség a cluster felé a kaputól, és egy bizonyos pontnál megállok, így beváron hogy a gyorsabb scoutok elõbb elérjenek, és ha nagyon sokan vannak akkor ugrásindítás megint. Agyaggalamblövészetre emlékeztet az egész dolog, de a végén jön a harc a fighterrel. érdemes közel menni hozzá és hátulról strumangolni, mert csak szembõl tud lelõni. Van egy bizonyos fegyver, ami újítás az x3 ban, azthiszem valami photon beam emitter, ennek nagyon gyors a lövése de kicsit sebez. néhány ilyen a hajóra, és minimális sebesüléssel gyakran tudod captureolni a khaakokat, és mivel a fightert hátulról lövöd (itt érdemes menteni) így a fegyverei gyakran használhatóak maradnak. Bizony bizony beépítettek egy ilyen modult a programba.... És persze olyat is hogy minnél gyakrabban töltöd vissza a csata elõtt, annál nehezebben ugrálnak ki a pilóták (legalábbis ezt így tapasztaltam). Miután megszerezted a bkyon emitterjét, már a khaakvadászat uncsi lesz még sokkal nagyob cluster esetén is. Arra vigyázz hogy a kiugrasztott pilóta automatikussan rádhagyja a khaak gépét, és a többiek ezt elõszeretettel vágják miszlikbe... Van egy bizonyos khaak capture script is az Amaro mindentudó honlapján ha jól vágom, de ennélkül is tudtam fightert foglalni.
Azért villognak, mert nincs alapanyaguk. Add ki a parancsot a hajóknak, hogy hozzanak alapanyagot a gyárba.
Illetve akkor szoktak még villogni, ha fullon vannak.
Illetve akkor szoktak még villogni, ha fullon vannak.
Valmit nem csinálok jól...
Vettem egy Wheet farmot, és egy Ore bányát. A Farmot lerakattam a Home of Light szektorban, a bányát pedig Ore Belt-ben egy yiled 51-es aszteroidára. Vettem mingegyikhez 2-2db Mercuryt, Trade Software I és II-vel, Special Command és Navigation Softverrel. Meg talán Boost extension , Singularity Engine Time Accelerator, Trading System Extension, Duplex szkenner van rajtuk. A Mercury-k "hómbézének"😊 az adott gyárat állítotttam be. Mindegyik gyárnak adtam 100000cr zsebpénzt.
De dolgozni nem akarnak, vajon mé???
Amaro oldalán van egy Station manager leírás, de ilyen opciók nincsnek a gyáraimnál.
Abból gondolom, hogy valami nem kerek, ha ránézek a szektor térképére a gyáraim feliratai villognak, úgyanúgy, mint ha a vagyonomnál nézem meg õket.
Vettem egy Wheet farmot, és egy Ore bányát. A Farmot lerakattam a Home of Light szektorban, a bányát pedig Ore Belt-ben egy yiled 51-es aszteroidára. Vettem mingegyikhez 2-2db Mercuryt, Trade Software I és II-vel, Special Command és Navigation Softverrel. Meg talán Boost extension , Singularity Engine Time Accelerator, Trading System Extension, Duplex szkenner van rajtuk. A Mercury-k "hómbézének"😊 az adott gyárat állítotttam be. Mindegyik gyárnak adtam 100000cr zsebpénzt.
De dolgozni nem akarnak, vajon mé???
Amaro oldalán van egy Station manager leírás, de ilyen opciók nincsnek a gyáraimnál.
Abból gondolom, hogy valami nem kerek, ha ránézek a szektor térképére a gyáraim feliratai villognak, úgyanúgy, mint ha a vagyonomnál nézem meg õket.
Én a khaak clustert igy irtom. Drágább megoldás, de látványosabb.
Egyet belelövök hogy szétmenjen, aztán ,,Medusa Missile Interface" script segitségével elküldök mindegyiknek egy disruptor vagy hasolnó rakcsit. 2 mp és vége. Csak az m3 marad.
Egyet belelövök hogy szétmenjen, aztán ,,Medusa Missile Interface" script segitségével elküldök mindegyiknek egy disruptor vagy hasolnó rakcsit. 2 mp és vége. Csak az m3 marad.
Jééé, most nézem, hogy már leírtad...
Nem baj, "ismétlés a tudás anyja"...
Nem baj, "ismétlés a tudás anyja"...
Én az "End" gombot használom, mert az a legközelebbi ellenséget jelöli ki.Lehet váltogatni is a célpontok között, ha többször megnyomod.
A Khaak Cluster-re a megoldás: Érdemes valami nagy erejú rakétával meglõni.Pl egy Hornet Missile.Találatkor jó esélyed van, hogy két-három hajó elpusztul, a többi szétrepül és támad.Elõször a Khaak Fighter-t szedd le, az a legerõsebb, a Scout-ok már gyengék.
Lehet úgy is, hogy nagy erejû lézerrel (HEPT) addig lövöd, amíg szemben vannak veled.Szétröppenés elõtt van néhyán másodperc, amíg nem támadnak, addig folyamatos tûz és szinte végük is van.
A hátsó ágyúdat (ha van) állítsd Turret Protect My Ship-re, vagy Turret Attack Enemies-re.M3-as hajóval le lehet szedni egy Khaak Cluster-t, kisebbel ne próbálkozz.
A Khaak Cluster-re a megoldás: Érdemes valami nagy erejú rakétával meglõni.Pl egy Hornet Missile.Találatkor jó esélyed van, hogy két-három hajó elpusztul, a többi szétrepül és támad.Elõször a Khaak Fighter-t szedd le, az a legerõsebb, a Scout-ok már gyengék.
Lehet úgy is, hogy nagy erejû lézerrel (HEPT) addig lövöd, amíg szemben vannak veled.Szétröppenés elõtt van néhyán másodperc, amíg nem támadnak, addig folyamatos tûz és szinte végük is van.
A hátsó ágyúdat (ha van) állítsd Turret Protect My Ship-re, vagy Turret Attack Enemies-re.M3-as hajóval le lehet szedni egy Khaak Cluster-t, kisebbel ne próbálkozz.
Ezzel teljesen egyetértek.Nem kell kockáztatni feleslegesen, ha vége a csatának, összeszedni a hajókat.Eztán Dock valahová, mondjuk egy EQ Dock és egy Shipyard.
Ha többen támadnak, akkor a legjobb a futás.Ha van társad (Wingman), akkor Protect My Ship.
Ha többen támadnak, akkor a legjobb a futás.Ha van társad (Wingman), akkor Protect My Ship.
arra a target next/prev. enemy a jó, ez pedig a home-end gombokkal lehet elérni. nem vagyok biztos benne, de talán a legközelebbit veszi célba. persze lehetnek tévedések, de ilyenkor megint nyomod az adott gombot és majdcsak beadja a célkeresztbe😊 1 mp alatt is sokszor le tudod nyomni a gombot, szóval nem nagy idõveszteség. ja és ez alapbeállításnál van, nézd meg, nem-e állítottad át.
The Matrix has you...
Alapból asszem' a "t" billentyûre van téve a látómezõ közepén lévõ cél kijelölése... Bár ez sajna nem túl hatékony harc közben(pontatlan), hasznosabb szerintem a legközelebbi ellenség kijelölése... Bár én még nem sokat harcoltam eddig... Sõt szinte alig, de azért a Split Skorpió az bejött nekem!
Köszönöm az infót!
Ehh, nagy az én bajom. Vagy 10x futottam neki egy csapat k'haak hajónak, de állandóan széttrancsíroznak. Egy 2x25MJ-os (HEPT, stb.) Novával ha nekimegyek egy fighter-bõl, és vagy 10 scout-ból álló csapatnak van esélyem? Értsd én vagyok béna, vagy magasra tettem a lécet?
A célpont kijelölésre milyen trükkök vannak?
Sokkal gyorsabban tudnám leszedni a scout hajókat, ha szépen kijelölné a célt. Ugye a Fight command II-es csak akkor mûködik, ha ki van jelölve a cél. Lelõttem egy hajót, ott volt az orrom elõtt egy másik, de hiába tüzeltem mert nem volt kijelölve. Ha meg megnyomtam a "Target next Enemy" billentyût kijelölt egy 3km-el odébb lévõ célpontot, miközben 1km-en belül nyüzsgöt 5-6 hajó, amit SOS le kellett volna szednem.
Szóval pofoz az élet...
Ehh, nagy az én bajom. Vagy 10x futottam neki egy csapat k'haak hajónak, de állandóan széttrancsíroznak. Egy 2x25MJ-os (HEPT, stb.) Novával ha nekimegyek egy fighter-bõl, és vagy 10 scout-ból álló csapatnak van esélyem? Értsd én vagyok béna, vagy magasra tettem a lécet?
A célpont kijelölésre milyen trükkök vannak?
Sokkal gyorsabban tudnám leszedni a scout hajókat, ha szépen kijelölné a célt. Ugye a Fight command II-es csak akkor mûködik, ha ki van jelölve a cél. Lelõttem egy hajót, ott volt az orrom elõtt egy másik, de hiába tüzeltem mert nem volt kijelölve. Ha meg megnyomtam a "Target next Enemy" billentyût kijelölt egy 3km-el odébb lévõ célpontot, miközben 1km-en belül nyüzsgöt 5-6 hajó, amit SOS le kellett volna szednem.
Szóval pofoz az élet...
Ráérsz akkor birtokba venni a hajókat, ha a harc már elült addig fölösleges kockázat sztem... A kiugrott pilcsik nemigen ülnek visza hajóba, de mielõtt elmégy a helyszínrõl érdemes lelõni/elütni õket, mert amit hallottál az igaz, tényleg beülnek a stationokre. Én általában a protect me ( asszem ez az ) parancsot használom.
Thorin Matarielle - Shirak Skunkworks - Siseide