X3 - Reunion
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Bajtársak kitartás! - Jogos Önvédelem, youtube
Pl: az Inependence War 2-re én úgy emlékszem, hogy ott akkori szinten gyege gépen is legyszebb beállítások mellett beraktam kóddal minimum 100 hajót (volt pár nagyobb is!!!), és nem volt ott semmi szaggatás harc közben...
Meg a Homewörld2 is!! Igaz, hogy nem néz már ki olyan jól, de azért az rengeteg(!!!) hajóval sem szaggatott közepes gépen. Mert az direkt arra volt kihegyezve, hogy sok egység legyen a csatában!(Igaz hogy az egyszerûbb, hentelõs, kereskedés nélküli mûfajba tartozik, de akkor is...)
(A memória leterhelése miatt szerintem ez talán nem lenne sokáig akkora gond, ha a konkurencia is begyûjtené a roncsokat. Adott esetben...)
Köszönöm mindenkinek a tippeket! Akkor pár univerzális kereskedõt feltétlenül megveszek, hadd növekedjen az argonauták és a splitek bizodalma!
A sima 1 MJ-os pajzs tényleg elgondolkodtató, mert négy faj EQ-dockjaiban is átveszik...
A kajával (rastar olaj)tényleg nagyot lehet szakítani. Legalábbis amikor magam fuvaroztam egy jó 9000-es rakterû Teladi Vulturral, akkor azzal tisztán meg lehetett keresni min. 600 000 ezer kreditet is fordulónként, ha legalacsonyabb áron vettem és a legtöbbért adtam el!De splitben elég erõs a konkurencia, úgyhogy ezt majd tán késõbb próbálom meg gyártani...(Különösen ennél csináltam azt a trükköt, hogy mindig figyeltem, hogy mikor dokkol be az ellen, majd visszatöltöttem, hogy a lehetõ legmagasabb áron adjam el a kaját! Még mielõtt a másik éppen bedokkolt volna...)
Más:
A talládiumot termelõ üzemeimet elõször rossz helyre tettem (Trinity Sanctumba), de azután visszatöltöttem (mert vonósugarat nekem senki nem ad, még ennyi játékidõ után sem!!! ): Brühühü!...) és egy szektorral odébb, Preacher's Refugeban már okádja a pénzt úgy, mint eddig még semmi!!!! Szóval a még nálam is kezdõbb iparosoknak ezt erõsen ajánlom, mert relatíve egyszerû beüzemelni (nem kell hozzá sokféle alapanyag, és túl magas bizalmi szint sem). A többi hasonlóan egyszerû gyárnál amiket eddig kipróbáltam (EC, érc, szilikon), azoknál többet lehet keresni itt (zéró konkurencia, hatalmas kereslet,)!!! És ebben a szektorban még van asszem' egy 45-ös szilikon aszteroida, amit késõbb még ki is használhatok. Fel is pakoltam ide kapásból egy négy azonos egységbõl álló komplexet! De lehet, hogy még növelem a dózist...
A nagy hajókkal való automata bányászat lehetõsége engem is érdekel, ha azzal is lehetne esetleg sok pénzt keresni, akkor szóljatok!!!!
Bár nekem akkor tetszene jobban a játék, ha minden fejlõdés sokkal- sokkal gyorsabban történne! Mert kicsit már unalmas kivárni azt amíg eljutok odaáig, hogy legyen végre egy Titánom, vagy egy Pitonom... ):
Mégegyszer köszönöm a hasznos tippeket! Sok-sok kreditet és szétrobbanó xeno hajók látványát kívánom mindenkinek!!! Üdv!
<#smile>#smile>
IGY MIKOR LESZEK KÉSZ NEM TUDOM ELKEZDHETEK SZAKÁLT NÕVESZTENI UGYLÁTOM.<#wow1>#wow1><#falbav>#falbav><#falbav>#falbav><#falbav>#falbav><#conf>#conf><#conf>#conf>
Transfer into another ship.
With the new version it is possible to transfer the pilot into another ship. To do this, a special menu a script is available, where you have to fill in the start and target ship as well as the station where the ships should meet. Because of the limitations of the script engine, both ships have to be in space. *Grumble*. Also, both ships should be in the same sector to prevent accidents (crossing enemy sectors).
The new ship, which has to be "empty", i.e. no pilot must be on board, gets the name of the old ship, all important items are transferred, and the pilot is placed into the new ship with all his experience. After this the trader can be started as normal and resumes at the current level. It is not possible to preserve the experience level of the pilot through simple transferring of the MK3 software. If you transfer the MK3 in the normal way, the pilot stays and you take on a new inexperienced pilot when you start the MK3 software.
The old ship gets the name '---'.
Asszem nagyjából értem...
Statisztikák terén azt tudom, hogy a pilóta neve mellett mindig ott a szintje is. Ha eléri a 8-at akkor lehet beüzemelni mint UT. Onnantól nem foglalkozom vele többet. Csak hozza a pénzt aztán hagyjon békén.
Asus P5K, E8400, 8GB DDR2, HD6670, BENQ G920WL
231 millió környékén volt mikor utoljára megnéztem (127 órányi játékidõvel).
6 UT hozza a lét, 3 másik kinevelés alatt van, mint Local Trader (script). Van 12 gyáram szétszórva (9 XL-es SPP, 2 Crystal Fab, meg a sztoriban kötelezõen megszerzendõ bánya), mindegyikhez hozzárendelve egy feltöltõ vagy egy eladó hajó, amiket korábban lõttem.
Van a HQ-m és gõzerõvel dolgozik a vadászok szétszedésén amiket beparkoltam odabentre (amit lelövök és még nincs az adott típusból, az mind ide megy szétszedésre, a többi meg eladásra).
Ja és van 1 db Boron Orca TL bedokkolva a HQ-ra, hogy legyen mivel szállítani az állomásokat.
A HQ nagyobbrészt még üres, de olykor szállítok bele fegyvereket, rakétákat meg energia cellákat, hogy legyen hol feltankolni.
Komplexem nem volt és nem is lesz eztán sem. Nem akarok nagy hajókkal röpködni, mert nem érdekel a lehetõség. Kipróbáltam még régen és nem tudtam ráérezni az ízére. Egy-két alkalommal elbohóckodtam ugyan a nagy dögökkel, de jobb szeretem teljesen uralni a gépet és normális fordulási meg sebesség értékekkel röpködni. A saját magam által kezelt fegyverekrõl nem is beszélve. :-)
M6 és M7 még elmegy, de a nagyok nem igazán bejövõsek. Mivel nincsenek nagy hajóim, így nem különösebben érdekel a nagy, komplexeket igénylõ gyártótelep sem a fegyvereik és pajzsaik kiszolgálására.
A preferált hajóm meg az M7. Miután megszereztem csak ezzel röpködtem. Persze hurcol vadászt is magával, hogy ha nagyon cikázni akarok legyen mivel megtenni.
Elröpködök én, harcolgatok, körülnézek mindenütt, nem a vagyonosodás hajt a játékban. Most például a ládákra vadászom az ûrben, amik a CIG fegyvereket rejtik, meg bármit amit találni érdemes. Aztán tervbe van véve még a mobil bányászat kipróbálása is, és a Boron hajóm átalakítása ilyen célra ha megoldható.
\"nemérted az anarhia annyira komplex h kellegy ember aki irányitja\"
Bazierõs hajóm még nincs de a két gyáram kezelése is elvesz anyi idõt, hogy nem marad energiám a Novával repkedni. Nekiugrok egy-egy kalóznak, azt irány eladni a cuccokat, de közben foglalkozni kell a gyárakkal is.
Kicsit fejleszteni fogom az UT hajóimat asszem, azokkal nincs sok probléma.
Errõl jut eszembe, korábban már kérdeztem, át lehet rakni az UT pilótámat egy másik hajóra? Elég, ha a Trade Software MK3-at átrakom?
Belegondolva, ez nem fog menni, mert "freight excange" csak úgy megy, ha az egyik hajóban én ülök. Azt meg írta vakai, ha beleülök az UT-s hajóba, akkor ugrott a pilóta. Hogyisvanez?
Ugyancsak UT-s kérdés, létezik valami statisztika a pilótáról? Konkrétan arra lennék kíváncsi, mennyi pénzt kalapozott össze. Biztos, hogy összesíti a program, mert ha a pilóta üzenetet küld valami probléma miatt, akkor ott írja, a pióta színtjét, valamnint hogy mennyi kreditiet hozott addig, de ezt külön nem találtam meg.
Köszönet érte.
Jó lesz, de én már megváram XM 0.7-t.
Ez nagyon tuti cucc. Ez nem az exel-es formátum!!!
Mindenképp próbáld ki, mert óriási segítség complex építéshez!
http://www.exogenesis.co.uk/Factory Complex Calculator
senkitsem akarok elijeszteni...<#eplus2>#eplus2><#nyes>#nyes><#nezze>#nezze><#csodalk>#csodalk><#duhos2>#duhos2>
http://www.f1-info.hu/
J=í, ecm=ec
és 5db M es crastal fab percenként 10 crystalt termel ami nagyjából elég az XL es spp nek.
Kis segítség, hátha jól jön....
Összepakoltam egy 70 es sil. asteroidára épített xl es sil. minet, 2db L es Cahona Bakeryt, 2db L es Cattle ranchot, 5db M es crystal fabot!!! és 1 db XL es Spp - t.
Most teljessen önellátó az egész komplexum, mindenbõl annyit termel hogy fennakadás nélkül menjen minden, ill 2 Silicon wafferral többet termel turnusonként mint amire szükség van, és 1perc 58 másodpercenként, ha jól emlékszem 1300 ec - t termel tisztán.
Az adatok így alakulnak : 1db XL Silicon mine termelési idõ 1:15, Fogyaszt: 240 ec, termel 10 si. 1 db L Cha bakery termelési idõ 1 perc fogyaszt: 75 ec, 15 Argnu Beef, termel 50 Mastec Cahonas. 1 db L es Cattle ranch termelési idõ 1 perc Fogyaszt: 75 ec, termel 15 Argnu Beef. 1 db M Crystal fab termelési idõ 8 perc fogyaszt: 240 ec, 160 Mastec cahonas 10 si, termel 16 crystal. Azaz a crystal fab 1 perc alatt megeszik : 30 ec, 20 mastec cahonas, 1.25 si, és termel 2 crystal.
1 db xl spp termelési idõ 1:58 Fogyaszt 20 crystal, termel 2760 ec !!!
Az összes fogyasztás és termelés ha felszorozzuk a gyárak mennyiségével : ec: (2x75)+(2x75)+(5x30)+180=630 ec/perc! a termelésem kb 1288 ec/p, Jgy 658 ecm marad percenként.
MC: 5x20=100 db és a termelésem 2x50=100, igy pont elég.
AB: 2x15, és a termelésem szintén 2x15, így ezek szintén pont ütik egymást.
Si: 5x1.25=6.25 termel 7.5 itt többlet 1.25/perc.
Szerintem ebbõl már ki tudsz indulni.
Meg a kaja.
Meg a kissebb rakéták...
egyébként érdemes pár UT-t is kinevelni, mert ezek viszont önállóan mûködnek és rengeteg lóvét tudnak összeharácsolni. egy komplexnek jobban a körmére kell nézni szerintem.
The Matrix has you...
The Matrix has you...
Most, hogy nem tudtam, hogy milyen borzalmas nagy a fogyasztása a talládiumgyárnak, milyen hasznos lenne, ha a közelben lévõ ércszállítók besegítenének ECt szerezni!!!... Azok bányája úgyis tele van töltve energiacellával...
Namost kaja is kell hogy mejnen a dolog meg talán ruházat is. Ez utóbbiban nem vagyok biztos.
Az EC fogyasztás meg persze hogy brutális. Minél több gyárat pakolsz össze annál többet kell ellátni EC-vel. Bizonyos gyáregységek meg eleve sokat fogyasztanak. Ezzel nincs mit tenni. A lassú gyártásra meg ott van a SETA. Állítsd be a SETA értékét mondjuk az alap x6 helyett x100-ra, de legalábbis x10-re, aztán SETA bekapcs és várakozz.
A helyzet a következõ:
Trinity Sanctum környékén hatalmas a kereslet a talládium iránt, konkurencia szinte semmi, energiacella utánpótlása eléggé akadozik. Két gyárat kötöttem össze, de még így is hihetetlenül lassan termel, az EC fogyasztása brutális!!! Folymatosan el tudom adni a talládiumot maximum áron. Ezért gondoltam, hogy most végre meg kéne próbálni az beüzemelni az elsõ önelllátó komplexet!
Van a közelben egy 42-es szilikon aszteroida, tán erre tennék kristály gyárat, plusz a kajáit termelõ egységeket. Ezek és maga a bánya talán M-es méretû lenne(???), hogy minél kisebb legyen az EC fogyasztásuk... Az SPP és a talládium gyár lenne nagyobb méretû...
Ha segítenétek, hogy lesz-e ennek így értelme, vagy ne ezt próbáljam, akkor azzal rengeteg fáradtságot megspórolnátok nekem!!! Mert az ilyen dolgok kikísérletezése is rengeteg idõmbe telik, sajna!!!!... Úgyhogy minden tippet szívesen vennék!!!
Van az a nagyon távoli Teladi szektor, a térkép jobb szélén, tõle északra egy Xenon, alatta meg üres illetve kalóz szektorok.Oda berakok mindig egy M2-t, hogy megvédje õket, amikor a Xenonok vándorolnak.
Kalóz szektorokban nem kapsz pénzt a gyilkolászásért. Csak az adott faj szektoraiban, melyiknek a rendõri engedélye megvan, csak ott kapsz pénzt az idegen támadók, a csempészek és kalózok kilövéséért. Másik faj szektoraiban márn nem jár ezért pénz ha nincs meg ennél a fajnál is a police licence.
g73jh, sapphire 6970, amd 1090t, crosshair 4 formula, vertex 2 120gb, 8gb corsair 1600mhz
g73jh, sapphire 6970, amd 1090t, crosshair 4 formula, vertex 2 120gb, 8gb corsair 1600mhz
A nagy hajók ugyebár nem tudnak dokkolni a kisebb állomásokon. De az univerzális kereskedõt be lehet ezekre állítani valahogy???? Pl: mittudomén valami kisebb teherhajót hozzárendelni, vagy akármi...
Vagy ezek (Elefánt, Mammut stb.)hatalmas rakterét hogyan lehet a legjobban jövedelmezõ módon kihasználni???? Vagy egyszerûen állítsam õket bányászatra?????
Sima Vulturral próbáltam a kézi bányászatot... Hááát, nem az tûnt a legyorsabb pénzszerzési módnak!!!... (Bár maga a mûvelet önmagában hatalmas poén!!!)