X3 - Reunion
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Pár megfelelõ helyre kitett állomás és aztán az UT egymagában elintézi a bizniszelést.
Az Argonokén kívül minden faj központi rendszerei körül jókora pangás szokott lenni ami a kereskedelmet illeti. Elsõsorban a nagyon kevés SPP miatt és pár gyengén termelõ alapanyag gyártó üzem miatt. Párat kihelyezek, meg némi alapanyag gyárat is ledobok a környékre, aztán az UT-k már nem nagyon mászkálnak messzire.
Gyakorlatilag minden helyben meglesz pár szektoron belül. Ugyanis minden faj központjainak közelében teljes gyártósorok várják éhesen az alapanyagokat, illetve várják hogy a késztermékeket elvigyék.
Arra semmi szükségem nem volt, hogy egy UT mindenfelé rohangásszon és még a végén lelövesse magát. MAradjon csak a védettebb területeken és így is dõl a lé. Csak elõbb lökni kellett egy kicsit azon a lassú gazdasági gépezeten. :-)
A szatellit kiszórást azt én is elvégeztem. De nem a kereskedelem miatt, sokkal inkább az Assassin Guild feladatainak elvégzését megkönnyítendõ.
Asus P5K, E8400, 8GB DDR2, HD6670, BENQ G920WL
UT - Univeral Trader (fejlett kereskedõ aki tõled függetlenül teszi a dolgát)
NPC - Non Player Character (mindenki más a saját karaktereden kívül)
A másik, hogy ugye a kereskedés automatikusan növeli a játékos reputációját az adott fajnál. És ez igaz a játékos UT-jére is. Az UT összes eladása és vétele úgy növeli a megítélését, mintha saját maga kereskedett volna.
Igen a max jumps-nál állíthatod be.
Igen a sell best price paranccsal indul eladni.
Amaro oldalán elolvashatod a részletes leirását is, ha visszaolvasol a 6952-s hozzászolásig megtalálod a cimét.
X universe Home, sweet home
a home base-en amikor megadom a maximum jumps nál akkor az azt jelenti hogy hány szektorra távolodhat el??
és akkor a sell best prize-al frankón eladja a cuccost?
Errõl már hallottam:
Station manager.
ez lényegében cheat...nme??
"Amaro oldalán vagy bármelyik X3-as oldalon megtalálod"
mi a pontos címe az oldalnak??
Ha támadást érte valamelyiket, az elugrott, de máskor én még nem tapasztaltam hogy ugráltak volna.
Ettõl persze bármi lehetséges. Ugrani tuti fognak, ha támadás éri õket és van ugrásra lehetõségük. :-)
A lényeg, hogy sima állomáshoz rendelt (home base-ként az állomás van beállítva) hajó mindig simán megy, nem ugrál és csak annyira távolodik el az állomástól, amennyire ez be lett állítva.
The Matrix has you...
The Matrix has you...
Csak üres raktérrel szabad átállítani UT-re egy sector tradert. jump drive-ot meg csak akkor fog igazándiból használni, ha megtámadják. Ez szintjétõl független. Magától nem fog ugrálgatni sehová, hanem szépen odamegy normál módon, kapuk használatával.
MEg amúgy sem kell ilyenre pazarolnod a pénzed. Majd ha szükségét érzi vesz magának jump drive-ot, ahogy védelmi eszközöket is a kereskedõd. Idõvel a haszon egy részébõl úgyis vesz drone-okat védelemre, felszereli magát tartalék cellákkal, hogy ha gond van csak kidob pár drone-t, aztán elugrik a helyszínrõl.
De.😊
A helyzet bonyolultabb:
van silicon mine L egy ore mine M és egy Weapon Component factory-m.
3 mercury és egy mercury tanker.
szóval saját cuccokat akarom értékesíteni... fõleg silicont...az nagyon nagy haszon.
amugy a probléma, hogy értem mit jelent egy parancs, csak nem tudom mit csinál vele a hajó😊
szoval amit szeretnék, hogy a hajo cuccost csak a közelben adja el.
Szóval tegnapi példa: Ore belt-bõl ne induljon el turuk's pride-ba, mert ott a legjobb az ár (mert mire odér nyugdíjas leszek)😊
Ezt ki lehet valahogy köszöbölni??? Trad sw mk3 nélkül?
(sokallom ére egyelõre...)
tehát a kérdés: hogy tudom biztonságosan eladni a gyáraim, bányáim termékeit, ugy hogy a hajó nem megy rohadt messze, vagy oda ahova nem kéne...
(Amugy álljon itt példa, hogy mekkora láma vagyok: az eddigi cuccost manuális kereskedéssel hoztam össze😊😊😊)
Bajtársak kitartás! - Jogos Önvédelem, youtube
Ha az 500 000 kreditbe kerülõ MK3 szoftvert megvetted és felpakoltad a másik hajóra (transzporter device, vagy dokkolás és Freight exchange, vagy paranccsal megveteted vele), akkor csak ki kell jelölnöd menübõl vagy célzással, majd elõhívod a ship menüt, 1:Command console/ 2:Trade / Start sector trader... Asszem' így van, ha jól emlékszem.
Feltétlenül egy olyan szektorba küldjed ahol van pár solar powerplant, és másfajta gyárak is, ahová az EC-t tudja majd eladni!!! (Pl: Power Circle.) Ha elérte a 8-as szintet (a hajó menü tetején a neve mellett kiírja az aktuálist), akkor már lehet több szektorba küldeni kereskedni (start universal trader). .. De a hiperhajtõmûvet csak magasabb szinten használja asszem' (legalábbis nekem úgy tûnik). Meg azt sem komázta, ha tettem bele EC-t üzemanyagnak!
Amugy hogy kell beállítani, hogy a jumpdrive-ot használja a hajó??
Trading software mk2 - és sell best prize-nál lehet??
mert az a baj, hogy ha ugy adódik elindul a hajó fényév távolságra is😞
szóval lehet utasítani a hahjót, hogy menjen jumpdrive-val? (mármint sell best prize utasítás alatt??)
ami script fontos lehet ezzel kapcsolatban az a Local Trader. Olyan, mint a Universal trader (ez lesz az MK3 szoftver és pár feltétel teljesítése után a kereskedõdbõl), de a Local-t jobban be lehet állítani (például azt, hogy a kiinduló szektorhoz képest hány szektort távolodhat el. ha van jumpdrive, akkor használja ezen intervallumon belül). Arra kell figyelni, hogy az UT ugyanúgy bennemarad a parancsokban, de már nem él, hiába adod ki, csak áll tovább a hajó.
The Matrix has you...
Nekem az elején a Teladi Vulture jött be nagyon!!! Az a változat, amelyiknek kb.9000-re bõvíthetõ a raktere!!! Alapból asszem' 600 rugóba került (fejlesztés elõtt)... Ez a legolcsóbb a nagyobbak közül, hamar visszahozta az árát!!!Erõsen ajánlom! Bár lassú, de olcsó és tele lehet tömni minden földi jóval! Valamelyik teladi hajógyárban keresd!(Tán Seizewellben?) Ez igazából akkor lesz jó, ha magad fuvarozol.(Best buys& sell locatorral trading system extensionnal és ugye a célterületen pár mûholddal kombinálva...)Hiperhajtómûvet ugye megszerezted az elsõ küldetésbõl?😉 Ezekkel már lesz kredit! Én jó üzletet csináltam Njy's Deceptionból és Family Tkrbõl hozott rastar olajjal, lepasszolva Rhy's Desireben (ezek jobban ki vannak éhezve, mint az etiópok), és a split anyaországban (de ott már a riválisok le fogják néha verni az árakat)!!!
Ajánlom erõsen még az Universal Trader MK3 programot!!!(Teladi EQ dock.)Nekem is mások ajánlották, és nagy marha voltam, hogy nem próbáltam ki rögtön az elején, mert ez a legokosabb pénzkereseti lehetõség!!! Ezzel felbérelsz egy pilótát,leveszi a válladról a terhet, roppant hatékony tud lenni! Bár néha oda kell nézni, hogy nem nyírták-e ki...
Sok kínlódást megspóroltam volna az elején pár UT-vel, ha lett volna annyi eszem, hogy kipróbáljam!!!De ezekhez már a drágább 7000-es rakterû és 99-es sebességû Split Caiman a legésszerûbb(szerintem), mert (viszonylag) jól kombinálja a sebességet a raktér méretével! És az ádáz konkurenciaharcban a gépnek kell a gyorsaság is!... (Ha megfogadod a tippemet, akkor irány ezerrel Family Rhy! Csillagtérképen a képernyõ bal alsó sarka felé...)
A gyárakba több pénzt "kell" invesztálni (érdemes két hajót venni mindhez), az UT ára hamarább megtérül!
Remélem segít a tipphalmazom!Üdv!
minden van, persze csak regisztráció után, de nem kerül semmibe😊
táblázatokat ajánlom figyelmedbe, kinyomtatod és egy mappában ott tartod a gép közelében<#nevetes1>#nevetes1> alap<#eplus2>#eplus2>
Amaro, ezek a táblázatok érvényesek lesznek a 0.7-es mod után is? frissíted vagy hogy lesz?
The Matrix has you...
Volt-e már az X széria elõtt más játék, amiben sajátkezûleg lehetett irányítani a nagyobb hajókat????
Nice model Mox, definitely a major improvement.
I´m surprised, that you started adding stuff to 0.7 now. I hope our waitingtime is only a few weeks, not a few months.
After much practise, swappi ...
Tehát még minimum néhány hét, de lehet hogy hónapok vannak hátra a megjelenésig!
ott hibáztál, hogy nem olvastál vissza a topikban, kisviku és még páran az elején -és persze most is- nagyon osztotta az észt😊
The Matrix has you...
de a játék élményt vmilyen szinten szétszedi bár az a caargo méret ts hajón mutat jól (x3 editor powa)
g73jh, sapphire 6970, amd 1090t, crosshair 4 formula, vertex 2 120gb, 8gb corsair 1600mhz
Én meg a fejemet verem a falba, hogy nem próbáltam ki ezt elõbb!!!Szegény vakolat, szegény íróasztal!!! 😊 Gondolná az ember, hogy a gyárakban van a legtutibb pénz, de az elején ez még nem kóser!
Csak ha már tudja az ember, hogy mit hová kell tenni, és hogy melyik gyár a legkifizetõdõbb (pl: Reservoir of Tranquillytibe is két talládium üzem)!!!Az univerzális kereskedõvel mintha kevesebbet kéne veszõdni, és nem kell pluszba kifizetni a gyár és egy második teherhajó árát!!!!!
Szóval az UT az brutálisan hatékonynak tûnik! Eddig tetszik, mint állat!Sok idõt elvesztegettem enélkül!!! Veszek ebbõl még vagy húszat, az tuti!!!
A teljesen önellátó gyárhoz ha XXL-es SPPt érdemes venni, akkor azt egyenlõre még hanyagolom, mert 20 millába kerül, és az nekem még elég drága! De hátha a félig önellátõ kajagyárnak is lesz értelme, hogy csak az ECt veszem bele, és telepítek mellé alapanyag üzemet... Remélem!...
Hála az UT-nek és a két talládium üzememnek, végre egybõl gyorsabban fejlõdök, végre van már egy kis pénzem, amibõl már talán lehetne fejleszteni ezt- azt amazt!!!...
Úgyhogy mégegyszer köszönöm a tippeket!!! Megérte bejelentkezni erre a fórumra, hála a segítõkész embereknek!Üdv!
Warehouse ( refinery xsp hajó átalakitva,igazábol egy M1 )
Raktárnak használva a paraméterei:
Cargo max: 90.000.000 (alapból 10.000.000)
sebesség: max 2 (jumpdriveal arréb teheted bármikor)
Fegyverzet: BPAC, APPC.
Dokkolni ezek tudnának: m3,m4,m5,TS,TP
Belsõ hangárja: mondjuk 70
Az árnál vedd figyelembe, hogy 80.000.000 cargó bazi sok pénzbe kerül.
(igaz nekem már nem).
Vagy a második verzió: alapból max cargo sokkal több pénzért.
Mennyire cheat szerintetek?
Meg akarom csinálni, mert elegem van hogy össze vissza tárolom a sok cuccot, amit gyorsabban termelek mint eladok.