X3 - Reunion

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

RJoco
A SETA és Boost gombok nem lehetnek a "nyomva tartom" gombok, valamint ezek alá nem is lehet ilyet tenni, mert nem fognak mûködni. A kis kar nekem tökéletes, hogy megálljak, az a menürendszerben is mûködik.
És kezeli a mûterhelést is, ha olyan a joy, de ez inkább ütközésnél érzékelhetõ.

Warning! Cargo bay open, shields are down!

Ahogy RJoco írta, joystick-kel tökéletesen lehet játszani. Ha sokgombos, akkor érdemes néhány funkciót azokra tenni. Nekem a jump, boost, dock, MARS robot és satelite utasítások és ilyesmik szoktak rajta lenni. A joy gombjaira sajnos a Shift-tel együtt használat nem hat, de egy gombra így is két funkciót lehet tenni: egyet a "megnyomom" egyet meg a "nyomva tartom" hatásra.
Pl a rakétákat a Joy2-vel lövöm ki, ha hosszan nyomom a gombot, a rövid lenyomással meg váltogatom õket. A célokat a 3as 4-es gombokkal. Gyors lenyomás következõ/elõzõ ellenséges cél, hosszan nyomás, következõ/elõzõ egyéb cél (pl állomás, kapu)...
Van pár parancs, amit valamiért nem lehet joystick gombhoz rendelni. Most hirtelen a stop (backspace az alapértelmezett) ugrik be, mint ilyen, de tudom, hogy van még talán 3...

RJoco
Hát el kell, hogy keserítselek, mert én rádugtam és ment, HURRÁÁÁ!!!!
A gombokat kell egyedül beállítanod, de pár gomb értelemszerû (ravasz, rakéta, rakéta váltás, sebesség állítás, kalapjoy)
Ja és ráadásúl z tengely mentén is frankón ment a dolog, ezen én is meglepõdtem...

A scriptek menet közben derülnek ki természetesen.

Meglett aminek meg kell lennie...

Új kérdések

joystick-al szándékszom repkedni Milyen buktatói meg egyéb nehézségei vannak a dolognak???? nem hiszem hogy csak bedugom és juhééé

Továbbá: összeraktam a játékot a párnapja leírtak alpján megtûzdeltem scriptekkel is rendesen... gondolom az hogy mennek e scriptek vagy sem az játékközben derül ki mikormár bõven benne vagyok...???

írjatok köszi
üdv

úgyfest v2.5 lett az alapjátékom verziója alapból
akkor erre már nem kell tenni pecset gondolom...

a bonuspackon kívül milyen scriptet meg módot érdemes feltenni??
nekem 2 kell biztosan a többit meg nem ismerem

a hul repair cucc
meg ha van olyan amivel el tudom adni az álomásom akkor 1 olyan.
van ilyen?? és honna tudom tutira leszedni?

hirtelen ennyi
köszi

maniac78
Be kellett vetnem az egyik Tyr-t is, hogy meggyengítse, de olyan jól sikerült, hogy õt kezdte el üldözni kaputól-kapuig.
De a második körben már engem vett alapul, uccsó pillanatban ugrott az Aegir, a HCF meg 10% pajzzsal indult neki, hogy átdobjon legalább 5-600 war droidot!
Annyira képzett katonái voltak, hogy 862 mercenary, 300 war droid és 115 marines csak kb 1100-at írtott ki közülük! Biztosan Jedi lovagok is voltak rajta! <#fejvakaras>

Forget Khaak and Xenon, the wife is the biggest threat to my Empire! Rank: Conqueror / Mogul Capt. Yacht: Teladi Hawk (ISN Katalin)

maniac78
Még mindig olyan ........ bár már csak kb 400 katona maradt rajta!

Forget Khaak and Xenon, the wife is the biggest threat to my Empire! Rank: Conqueror / Mogul Capt. Yacht: Teladi Hawk (ISN Katalin)

maniac78
Ez a Poseidon szo...tós! <#falbav><#help>

RJoco
<#taps><#taps><#taps>

maniac78
Majdnem vége a Paranid hadjáratnak! Az Achilles plot berkein belül portyáztam Taimanckuttall's Domain szektorában. (két kapu és állandóan ellenséges hajók haladnak át rajta) Plussz a flotta sem piskóta volt (1 Olympos, 2 Reaver, 1 Agamemnon és 1 Poseidon, nem számolva a korvett osztályt és a vadászokat!

Reggel óta ügyeskedtem rajta. De a két Reaver és az Agamemnon ebédre meglett, mostanra pedig a korona ékköve, az Olympos is.
Utóbbi kissé macerás volt, mert a korábbitól eltérõen három, azaz 3* kellett lekapni a pajzsát, hogy sértetlenül megkaparinthassam.
Hát még ez elmegy, de a Terran M0-ás elfoglalhatatlan. Ezt 3000 katona védte, 3*5Gj pajzsal megfûszerezve, azt 2*10Gj pajzs óvja ismeretlen számú katonával. Annak még a pajzsát sem bírtam félig lekapni amire õ már lõtávolon belülrõl aprított.

Most pedig irány a megmaradt Poseidon. <#eplus2>

maniac78
Abban benne vannak a korábbi részek! (X-tension, X2 ...)

kösz a bõséges választ

a gold edition mivel több mint a normál kiadás?
RJoco
A alapnak is van egy verziója, melyet az indító képernyõn megtekinthetsz.
Elvileg ehhez mérten kell telepíteni a patchet, de asszem nem reklamál, ha 1.4-es-re felrakod az 1.0 to 2.5-öt. ha van ilyen fullos, már rég telepítettem.

Bonus pack szerintem mindegy, amit találtál, az enyémnél újabb.

A legfrissebb XTM azért kicsi, mert exe-s tömörítõvel készûlt és jobban tömörített. Amit leszedtél, az jó, ezt használom én is.

Scriptek vannak az oldalamon, a HRT-t én is nagyon szerettem, de most már nemtom...
Cycrow féle plugin manager-rel lehet felrakni. Ebben gógli segít.

A HUD a hajó mûszerfalát jelenti. Ebbe bele tartozik a célzó, a minitérkép, meg minden, amit látsz a képernyõn és a 'számítógép' generálja, nem természetes.

RJoco
ha csak xtm-et írok, nekem sem dob semmit, de ha 'xtm telepítés', akkor kapásból kiszór néhányat.

üdv

Van 1 kis kezdõ dillemám<#vigyor4>
a kiegészítõk verziószámát meg menyniségét illetõen

-az alapjátéknak vannak különbõzõ verziói ??

-ahoz mérten kell a pecs(eket) felpakolni??? vagy csak a 2.0.02_to_2.5 és kész ? mi a helyzet az 1.0_to_2.0.02-vel?

- bonus pack-ból ezt találtam x3_bonus_package_3.1.07

-az xtm bõl 2 is van úgylátom régebbi nagyobb terjedelmû mint az újabb ez hogy lehet ?? minden estre leszedtem az újabbat (XTM_0.7.5_Full) remélem jó lesz...

- a scriptek és módokhoz ha jól emlékszem kell 1 külön kis program amin keresztül lehet õket fel le pakolni egyettudok ami nekem fontos volt a multkor is:a hull repair tech.

??? mi az az mill hud mk2 ???

köszi
kösz megtaláltam csak letölteni nem tudom
maniac78
Az Achilles's Sword féle lpot során, szintén bejárható a Leviathanos út, amely során foglalás után meg is vásárolhatom az M0-at?

maniac78
Az Egosoft oldalán megtalálod!

valami sikerült de nem az igazi ... már ami akeresgélést ílleti a forumon

valaki meg tudná mondani honnan tudom leszedni bonus pack-ot?

köszi
kösz a linket

visszatérve a keresõre lehet én nem csinálok valamit jól...

van fent a kis mezõ hoygkeresés a fórumban beírom mondjuk hogy xtm gondolván hogy majd eláraszt az xtm-el kapcsolatos infóval feldob 1 ablakot hogy keresés a címekben vagy a hozzászólásokban végül egyik esetben sincs 1 találat se ami elég hihetetlen....

<#falbav>

vagy ha nem így akkor hogyan kell keresni?

köszi
Doian Gray
Jeee. 😄

Hát, ez van, azé köszi.

Argon... verry pitiful life form! But the Kha\'ak Hive Greater power is now destroy this fouls!

RJoco
Pedig a keresõ jól mûködik ITT.
Egyéb cuccot akár a honlapomon is találsz.

Ez azokban a szektorokban szokott elõfordulni, ahol Te is bent tartózkodsz éppen, és a grafikus megjelenítés miatti számítási hibából ered. Igen, programhiba.

Na hát nekem még nincsenek ilyen problémáim...
legnagyobbajom hogy honnan szedjem ösze megint a sok kis biszbaszt illetve hogyan telepítsem õket úgy hogy mûködjenek is...

ha esetleg vaaki tudna írni 1 listát hogy mit kéne letöltögetnem és milyen sorrendben települjön az jó lenne<#vigyor2>

köszi
Doian Gray
Nah, kellemes jóestét mindenkinek!

Neki állok újra repkedni, és keresni régi jó spanjaim, nevükön, Xenon, Kha'ak és Pirate. Már tudom hogy hiányoztam nekik.<#hehe> Itt mi a pálya?

Jah,

Mér van az hogy ha egy kapitális hajómat egy szektorban megállítom, és beállítok neki egy commandot. Pl gyûjtsön ezt meg azt, mer ugye ezt is lehet. Pl Collective Rocks. Akkor az fogja magát és full speedel bele repül a legközelebbi argon hajóba, kapuba, asteroidába, vagy egyéb másba ahol tuti vesztét leli? Ez mér jó?
Mire használ neki? Vagy csak szimplán fel akarja törmelékkel tölteni az ûr azon részét amiben épp tartózkodik?

Vagy csak épp egy marha giga bug? <#wilting>

Am ki hogy van?

Argon... verry pitiful life form! But the Kha\'ak Hive Greater power is now destroy this fouls!

üdv

Régebben foglalkoztam a reunionnal össze is volt szépen rakva az egész játék xtm scriptek ha jól mondom stb...

most azon vagyok hogy újra feltenném de kb mindent elfelejtettem illetve semmi nincs meg abból amit akkor össze vadásztam..

Nem szeretnék mindent újra megkérdezni ezért próbáltam keresni a fórumon de nem sok sikerrel... régeben ez mintha ment volna méghozzá úgy hogy a keresett kifejezés ki volt emelve a hozzászólásokban ha jól emlékszem..
szóval hogyan kéne keresnem hogy találjak is valamit??

illetve ha jól tudom készül-get a magyarosítás arról mit lehet tudni???

köszi
maniac78
Hát akkor szerintem kezdhetsz angolt tanulni. Amúgy meg nem olyan túl drága egyik sem, hogy ne rakhatnád fel mindet egy hajóra! Kivétel a Trade Mk3 és az Override system. Jumpdrive meg amúgy is létkérdés.

Amaro oldalát passzolom!

Amúgy tudja valaki, hogy Amaro oldalával mi a helyzet? Vírusos lett...????
Üdv Mindenkinek! Tud valaki olyan oldalt, ahol esetleg elérhetõ lenne egy magyar nyelvû ismertetõ a hajókra installálható szoftverekrõl? (melyik mire való)Sajna az angolt nem ûzöm magas fokon (sõt! 😊, így hasznos lenne nekem egy magyar leírás...
Éljen a Player faj!!! 😊
maniac78

Ez azért jobban megérte! 64 B-EMP és ráadásul kuriózum, mindenesetre mikor ugrasztottam megjelent az Expedíciós haderõ Tyr-je is! <#vigyor1><#taps><#vigyor1>

RJoco
Beállították a civileket is 😊

maniac78
Kicsit túlzás, hogy a OWP-t 3750 katona védi nem?! 40 B-EMP, 8*1 Gj pajzs nem ér annyit. Kilõni meg nagyon könnyû.

maniac78

maniac78

És akkor most vége a barátságunknak? <#rinya>

RJoco
Mázlid van:

http://www.thexuniverse.com/viewtopic.php?t=6702
Paranid M0 Küldetés (Achilles Sword)

Küldetés :
Cím: Paranid M0 Küldetés (Achilles sword)
Követelmény: Paranid Honour Guard of Xaar rang elõtt tudod elkezdeni a küldetést. Mindenesetre fellelhetõ a BBS en a Seeker of the holy light rangnál is.

Összegezés: Egy Szélhámos Kapitánnyal és flottájával (egy M0, Poseidon, 2 Agamemnon, 3 Reavers, 2 Marauder, és válogatott harcosok) kell megküzdeni.
Nehézségi szint: 7 Szükséged lesz némi nehéztûzerõre a küzdelemhez a Flottával.
Jutalom: Ezentúl megvásárolható lesz a Paranid M0.
Szükséges hajó: Javasolt egy Split Python, mert ehhez a küldetéshez jó hasznát veszed.
Ellentétes Eredmények: Amennyiben a küldetés nem lessz elvégezve, nem vásárolhatod majd meg a Pranid M0-t.

Hogyan lehet megtalálni: A küldetés a Cardinals Domain rendszerben kezdõdik.A szektor közepe táján vesztegel egy Achilles Sword nevû hajó. Amint a közelébe érsz üdvözlõcsatornát nyitnak (egyesek szerint nekik kellett Xtm commal)
A kapott üzenet arról szól, hogy egy tolvaj kapitányt kell eltenni láb alól. Fogadd el a megbízást.
A Goner BBS en olvasható pilótáknak megerõsítettlen jelentése ennek a küldetésnek a létezésérõl, ha kellõkép magas rangot érnek el a Gonereknél.

Leírás : Amikor igent mondasz a küldetésre, õ azt mondja hogy keletre Taimankuttall's Domain keleti kapujától találod meg.
A hajómegválasztásnál érdemes figyelembe venni, hogy a következõ hajók lesznek az ellenségek :M0, 1 x Poseidon, 2 x Agamemnon, 3 x Reavers, 2 x Marauder, és a bennük található harci egységek.
Érdemes leszámolni a nagyobb hajókkal, majd a vadászokkal, és a végén az M0 val lehet foglalkozni. A harcban az oldalirányú fúvókák használata elég nagy elõnyt jelenthet...
Amint a harcnak vége, jön az üzenet, hogy köszönik a munkát, és megvásárolható a hajógyárban ez a típus is.

A küldetés az Xtended 0.7.2 Javítócsomaggal teljesíthetõ

Küldetés vége.

maniac78
Létezett egy oldal ami összefoglalta az összes létezõ plotot, részletesen leírva azokat, de már nem létezik. Valakinek van valamilye ezzel kapcsolatban.
Mert ha jól emlékszem létezik valami Paranid Achiles's Sword nevû is.

RJoco
Be kell menni írtani kicsit <#violent>

maniac78
Jó neked. Hetek óta nincsenek csak Xenon szektorokban, nem merészkedtek ki onnan!

RJoco
Nemtom, én nem próbáltam, de biztos, hogy gyorsabban foglalok 8 db Q-t mint, hogy legyártassam.

maniac78
Mindenesetre elfoglaltam a Mamuszt is. Volt benne plutonium, derilium, engine components meg egy rakás más dolog, ja és 2*5 Gj pajzs. De mint írtam csak álltak egy helyben. De legalább van egy belõle.

HQ-ban gyártható?

RJoco
Nem értem mi a gond, nekem simán megvolt (na jó, azért a védéssel kûzdöttem egy kicsit, mert elsõre szétlõtték), aztán megvettem Argon Prime-ban a Shipyard-on.

maniac78
Ennek a Leviathanos küldinek más vége nem is lehet, mint hogy elfoglalással zárul. Gondoltam sokat esik a repu ezért nem lövöm. Jó sok idõ után visszanézek, hogy ugyan merre kóvályog, de meg sem moccant! Megvédtem, jött az Argon mentõosztag is, mit kellett volna még tennem?

maniac78
Akkor is, ha téged is azzal lõnek!
Mindenesetre megérte a herce-hurca, mert a végére meglett a Paranid M2-es is. Azért jó, mert a Terran és Kha'ak nagyhajók kívételével, minden fajtól zsákmányoltam legalább eggyet!

5-ös Mercenaries szint után mindenki Kha'ak Fighter-t kapott ajándékba, vagy az random generálódik?!

RJoco
A világ legjobb dolga, ha a te M3-adon van.

maniac78
Utálom a Mass Driver-t! <#falbav><#mf2>

Van valakinek valami jóféle script gyüjteménye?
Debris Repair for Reunion
Debris Utulization for Reunoin

Most nézem, Cycrow szerint az új Plugin Manager Lite jó minden X játékhoz, az X2-tõl...

Mindegy, hol van, nálam pl teljesen független helyen, másik partíción és egy idõben kezelte mind a Reuniont mind a TC-t, míg a RU-t le nem szedtem, mert a W7-tel összezavarodott...

Arra kell figyelni, hogy a TC-hez valók nem mindegyike képes a Reuniont is kezelni, a Reunionhoz való meg nem jó a TC-hez. Egy 2008 õszén készült, TC-s béta az, ami mindkettõhöz jó.

Doian Gray
Telepítésnél hova raktad? Mert én a játék mellé vagyis a Deepsilver mappába telepítettem. Habár, nem tudom hogy ez baj lenne-e. Mi történik amikor elindítod a progit? És melyiket indítod el belõle?

Na feltelepítettem a managert, de nem müxik, elindítva azt irja hogy újra kell telepíteni, legalább 10* ujra lett, de semmi.