X3 - Reunion

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

dimre
Szerintem próbáld ki az XTM-t, és megváltozik a véleményed,az X fizikai modelljérõl.

X universe Home, sweet home

Meg az is még nagyon vad volt, amikor a Schwalbe nekiütközött az egyik B-17-nek, egy ezredmásodperc alatt szértrobbant mindkettõ!! De ahogy zuhantak, az alattuk lévõ harmadik gépet is elkapták!!!...

Ilyenekrõl csak álmodhattok, ti kis X -lábúak!<#smile>

Bajtársak kitartás! - Jogos Önvédelem, youtube

Meg ha azt a szimulátort látnád Chassius, amit B17-Fliyng Fortress 2-nek hívnak, hogy az mire volt képes fizikai gyorsító, meg minden marhaság nélkül, akkor amikor az megjelent (tán 2001 körül vagy mikor nem tudom pontosan), akkor szerintem minimum összecsokiznád magadat örömödben, lefogadom!!!<#smile>...

ÁHHHHHHH, olyan király fizikai modellel volt az megáldva, hogy eszem megáll!!!Ahol belelõttem géppityuval a szövetséges bombázóba, ott lyuggatta rongyosra! A lyukakon keresztül átszûrõdött a kék ég, vagy a napsugár, amilyen szögbõl épp néztem... Meg a mátrixos idõlassítás funkciónak köszönhetõen ki lehetett piszkálni a Me-262 hajtómûveit tetszõlegesen... Jobb vagy baloldalit... Oszt'annak megfelelõ oldalon következett be a robbanás... De természetesen a szövetséges bombázókon is szépen le lehetett tesztelni ezt az effektet...<#smile> Ahogy pattogtak szét minden irányba a golyók!!!

Úgy zuhant le pörögve-forogva, mint a nemtudommi'!!!Szóval, hogy nagyon reálisan, mint a filmben (Memphis Belle).

Volt olyan, hogy bevittem a madárkát zuhanásba, oszt' leszkadt a túlterheléstõl a szárnya!!!!...

Meg a náci kamikaze nekiment, LEVITTE a függõleges vezérsíkot, oszt' még úgy is tudott továbbrepülni!!!... (Mert a B-17 híres volt a hihetetlen túlélõ képességérõl!)

Meg volt olyan, hogyha túl sokáig lõttem, akkor besült a géppuska... Ez akkor volt különösen "mókás", amikor jött szembe 4 db Me-262... Azt ott ütögethettem, hogy induljon má' be...

(Pl:X-wing Allianceban is ki lehetett lõni a csillagromboló lézerágyúit...)

Szóval az X fizikai modellje ezektõl a lassan már kõkorszakinak számító játékoktól azért sajnos fényévekre le van maradva!!! Sõt, igazán nincs is neki!

Azt a "csak a NASA gépein futna egy ilyen" azt én nem hiszem el teljes mértékben, ezek tükrében!!!...<#smile>

dimre
A kabin kinézetén is érezhetõ a grafikai "javítás".

dimre
Ja, direkt kipróbáltam,látszik minden. Arra leszek kiváncsi, hogy az új hajókban "ülve" fog-e müködni (M3,stb).
Remélem, igen, mivel sablonszerüek a kabinnézetek,
talán az új tipusoknál nem (M8,M7).

Lockheed
Hmm az érdekes! És látod is benn az új hajókat meg állomásokat?

Thorin Matarielle - Shirak Skunkworks - Siseide

dimre
Sikerült, csak megint hülye voltam az emp-t nem raktam vissza, ezzel együtt elindult.(???)
Nekem alapból az xtm indul, nincs benne a "10" nevû mod.
A 2.0.0.2 verzió van kirva felül, ha elinditom, az XTM kép jön be elsõnek.

Az nem jött be. Csak azért néztem meg, mert Star Wars!!!<#smile>

RTS-ben is elõbb-utóbbb az X lesz a király!!!(Minél elõbb lelopják a HW2 pofonegyszerû flottairányítási szisztémáját (egérrel mindent!!!!), annál hamarább... Nemcsak az ûrszimulûtoroknál!!!HAHAA!

Lockheed
Figyu elmondom mire gondoltam. Nem is fog menni együtt semmiféleképpen, ugyanis ha az XTM -et akarod futtatni akkor mielõtt elindítod az X3 -at bejön egy startup menü, és ott a SelectModPackage menüponton belül a "CockpitCallBack" mod <HELYETT> a "10" nevû modnak kell kiválasztva lennie! Ez a "10" lenne az XTM! És mivelhogy 2 modot nemlehet futtatni egyszerre így választanod kell. Úgyhogy szerintem nem fog egyszerre futni... 😊

dimre
Még bûvölöm,eddig még nem sikerült elinditanom a belsõ nézettel.
Nem tudom miért de az inditóablakban is csak a 2.0.0.2 verziót jelzi.
Az originalban simán megy.

dimre
Szerintem nem bánod meg, van mit apritani, és felfedezni, és a grafika,mint irtam.
Nekem egy 3 éve összerakott gépem van, de mintha kicserélték volna.
(Mellesleg az x forum egyik tagja egy 4000£ értékü pc-vel rendelkezik, kiváncsiságból megnézném mire képes,valószinû nem izzasztja meg a játék)

Most veszem észre, hogy még csak 2007-et írunk!!!<#smile>

Hi !
Meg szeretném változtatni a hq -t hogy a gyártásért ne kérjen majd pénzt. Valaki már írta hogy dolgozzam meg a 9.cat,9.dat filet a mod managerrel.
Sajnos mod managerre még nem akadtam, ezért megköszönném ha leírnátok a pontos kivitelezését, ill hogy mivel lehet ezeket a .cat, .dat filekat szerkeszthetõre szétszedni.
Lockheed
ÖÖ nemkell kiválasztva lennie véletlenül az XTM -nek hogy fusson ?

dimre
A belsõ kabinnézetes moddal sem indul el.

Lockheed
Attól félek csak, hogy az idõrõl-idõre leesõ államra rá ne lépjek! 😊

Talán csak a kapuk pontos elhelyezkedése az, amit jobb lesz felfedezni!!!..

Nem sértõdtem meg, kíváncsi vagyok ki miket tapasztal!!!

dimre
Már irni, és válaszolni sem tudok, mert lenyügöz a látvány.

De várjál! Aszem' az Elite 2-ben már volt ilyen!!!!!... 92'-BEN MÁR LE LEHETETT SZÁLLNI A PLANÉTÁKRA!!!!!!...

2008-ban akkor vajon miért nem lehet???!!!Meg ott volt állítólag idõjárás-szimuláció is!... (Bár én már nem játszottam azzal, csak hallottam róla, meg hogy megbukott.)

Meg nyilván a maiaknál gyengébb volt a grafikája, oké. De akkor is!

Nekem tehát úgy tûnik -a laikus szemével-, hogy azért a mentalitáson is múlik pár dolog, nemcsak a hardver a lényeg!... Nem?

dimre
Köszi, pont azt nem találtam.

dimre
Bocs, elszúrtam a spoilet.

Lockheed
[] - szögletes zárójel... <#smile>

dimre
{spoiler}elsõ csatám igen élvezetes volt, annak ellenére, hogy vesztettem,( Xenon LX ellen Busterrel)grafikailag le a kalappal a készitõk elött. A kilött rakéták látványa (egy kék csík),vagy a hajó megsemmisülése (szétrobban darabokra, ez remélhetöleg droidkának is tetszeni fog, nem sértõ szándékkal irtam, s valószinûleg az ellenfél MI-re sem lesz panasza,szerény tp-m szerint napi 5 óra Xtended edzés kezdetnek...){/spoiler}

Persze nyilván lennének olyan kívánalmak, amiket plusz PPU vagy egyéb extra hardver nélkül bajos lenne megcsinálni (háááát a bolygóra leszállás...)! De azért -amint azt láthattuk- vannak olyan effektek is, amikhez nem feltétlenül kellettek ilyenek, és mégis a játékélményt a százszorosára megdobták!!!...

Abszolút nem értek a programozáshoz, de már ha láttam olyan játékokat, amikben egyész jó sérülés-effektek voltak, akkor azért én nem hiszem el azt a mesét, hogy a viszonylag jó, tûrhetõ fizikai modell csak és kizárólag a legújabb, legdrágább gépekkel valósítható meg!!!...

Persze, persze a gyártók szeretnék is ezt elhitetni a vásárlókkal... Vedd csak meg a plusz száz rongyba kerülõ PPU-t, miért is ne??? <#smile>
Persze nyilván shozzáadna valamit, azt nem mondom!!! Deha már tíz évvel ezelõtt, PPU nélkül is elég faja dolgokat ki tudtak hozni az akkori hardverbõl!!!...

Meg a Half- life 2 is egy korrekt volt ilyen értelemben: szép grafika, sirály fizika stb. Közepes gépemen 120 fps-t produkált... Igaz, hogy ott nem volt sok egység!!! De akkor is!...

Ha azokat korrektül megírták, akkor más játékokat miért nem csinálnak meg igényesbbre??? Ez van.

Ha jól tudom, Carmack a sufnijában fejlesztgette a Doomot, de vajon miért nem az akkor menõ programozók voltak azok, aki forradalmasították a játékipart???... (Bár errõl nem olvastam sokat.Nem tom' pontosan hogy történtek a dolgok.)

Meg én láttam pár olyan játékot, amiben azért voltak próbálkozások a jó fizikai modellre... Pl: M1 Abrams Tank Platoon2...

98'-as cucc, ez egy elég jó katonai szimulátor volt! Igaz,a katonák ilyen pixelemberkék voltak (amíg szét nem kentem õket<#smile>) de a házakat és a tereptárgyakat is szét lehetett több darabra lõni!!!... A tankról lerepült néha a tornya... Meg nem volt mindegy, hogy milyen irányból vittem be a találatot (és hogy milyen lõszerrel) pl: elõlröl három-négy, oldalról kettõ, míg hátulról elég volt egy lövés is a páncél vastagságától függõen!!!

A lövedékek ballisztikája gyakorlatiag tökéletes volt!!! Olyan szépen pattogtak minden irányba a géppityu lövései a tankok páncéljáról, hogy csak na!... Ha én kaptam találatot, akkor aszerint sérült a tank része, ahol becsapódott a lövedék pl: kilõtte néha a lövészt az ágyúval együtt, néha a parancsnoki szenzort, stb... Mindezeket egy majd' tíz évvel ezelõtti játékban, gondolj bele!!!!...

Kérdem én: az X-ben ilyen és ehhez hasonló effektek vajon miért nincsenek???

Meg ha belegondol az ember, nyilván valahol a videókártya gyártóknak az az érdeke, hogy minél több cuccot adjanak el, hogy félévenete vegyél új kártyát... Nem az, hogy a legújabb játékok is tökéletesen fussanak a régi gépeden!!!...

A kiadók pedig sokszor nem favorizálják szerintem a szellemi újításokat(néha érthetetlen módon nem ismerik fel a lehetõségeket), mert csak arra adnak néha pénzt ami már eddig is bevált... Nem akarnak kockáztatni néha... (Bár nem látok ebbe bele, de gyanítom.)

A Homewörld2 pedig százakárhány cirkáló + kisebb egységek tömkellege mellett sem szaggatott közepes gépen!!!Mert szerencsére mindig van egy-két olyan játék, amit azért jobban megírnak, hála a lelkiismeretes programozóknak!!!...

Lockheed
Kösziii Amaro! 😊

Amaro
No felejtsük el az uccsó kifejezést, ez megint nem jött be.
A grafikának tényleg szebbnek kéne lennie (minden gépen), éppen errõl szólt a munka egyik része - kihasználni a DX9 lehetõségeket.

akkor lesz mit írtani bõven.
Amaro
Mégse uccsó volt az elõzõ: egy kérés következik.
KÉREK MINDENKIT hogy a továbbiakban a XTM újdonságait, új szektorokat, hajókat, küldiket stb. SPOILER bejegyzés alatt közölje, jó nagy távközt hagyva - így aki maga szeretné felfedezni, de fórumot is szeret olvasni, el tudja dönteni, mit olvas el, s mit nem. KÖSZÖNÖM.

dimre
Hát a kalóz M2 Reaver sem piskóta, "véletlenül" betévedt Elena's Fortune-ba egy M6-os kiséretében ja meg pár Novával, szegény Busteremnek meg nyúlcipõ.
Nem tudom ki hogy van vele, nekem mintha szebbnek tünne a grafika, de lehet csak régen játszottam.

Amaro
Uccsó bejegyzés mára: Parkan II a válasz. Bolygó-dokk, FPS, RTS, minden, amit akarsz. (Tudnak ezek az oroszok <#nyes> ) Link:Parkan 2 a grafika persze nem ugyanaz, de itt aztán kolonizálhatsz teljes rendszereket, ha idegeid bírják. Részemrõl inkább XTM, netán X4.

Várd ki míg meglátod a többi M3-as kalóz gépet. Van egy spéci M3+-os a Yaki-knak. Az is odaver. De valahogy a rengeteg PAC ágyúval ellátott Claw és a Kyon emitterekkel ellátott másik kalóz M3-as komolyan felborzolta az idegeimet.

Viszont megtaláltam a rejtõzködõ fajt. Hajót venni sajna nem lehet a Dyson Sphere-ben, de meg lehet csodálni a járõrözõ gépeit a Sohen fajnak. Talán majd valahol ráakadok egy helyre ahol ilyesmit is lehet venni.

Érdekesség volt számomra a különféle gyártó hajók berakása. Van mobil crystal fab, mobil SPP és még pár egyéb ilyen hajó. Scrapyardokon lehetne venni õket, ha valakinek van elegendõ pénze rá.

A Földre vezetõ kapu még nincs kész, gondolom ahogy máskor is volt, majd idõvel ez is bekerül a megszokott helyére a Custom game alatt is.

Ami rendszereket eddig megtaláltam az 5 új Yaki rendszer (Ocracoke's Storm szektorból lehet délre menni hogy elérje az ember ezeket), a Ministry of Finance szektorból keletre tartva el lehet jutni gyakorlatilag egy csomó új szektorba. Ha végig kelet felé megy az ember, akkor a Mi Tons Refuge kalóz szektorhoz érkezik majd. Szóval errefelé nyugodtan lehet keresgélni. Akárcsak lentebb Great Reef és a Spring of Belief szektorok közötti nagy üres terület is be lett népesítve új területekkel.

Aki meg Xenonokra akar vadászni, az menjen be a 347-es szektorukba. Innen keletre indulva, majd dél felé fordulva 6 vagy 7 xenon szektort lehet kitakarítgatni.

Asus P5K, E8400, 8GB DDR2, HD6670, BENQ G920WL

Amaro
A játszhatóság rovására mi megy, az gépfüggõ. Ebben az ügyben az XTM követi a jól bevált X Universe módszert: komoly gépigény. A különbség az, hogy akinél két gép esetén nem szaggat, nem fog száz csatahajó küzdelménél sem. ( Hacsak el nem szúrtak valamit a béta óta )

Amaro
Dehogy bukod. Nyugodtan mehet a custom mode, én soha nem játszottam a sztorit, mégis volt HQ, M0, stb <#ravasz1>

Lockheed
Nekem megy a SectorTakeOver, szal vmi más lesz a bûnös! 😄 Nekem nagyon tetszenek az új ShipYardok, meg az új hajók is amit láttam... Az az új kalóz M3 az tényleg borzalmas! 5*25MW és 8*AHEPT amivel meglepõen sokat bír lõni! Beteges! 😊

1 Kérdés: Ha StoryLine nélkül kezdem bukom a HQ -t igaz ?

Amaro
Tombol a második (harmadik?) generáció <#dumcsi>

Na jó, azt azért nem mondom, hogy "hú de könnyû lenne megcsinálni" az ilyesmit, az sic'. Csak ha más lenne a hozzáállás... Nyilván ahhoz azért még sokat kell fejlõdnie a technikának, de pl: az internet sebessége (nálunk szerencsére<#smile>) már kezd tûrhetõ lenni, ahhoz képest, hogy mik voltak régebben!!!!... Én ezt nem hittem volna pár ével ezelõtt, hogy lesz több megabites vonal a ... szolgáltató miatt!!!

de a grafikához tartozik a fényeffect is, de van pl. az X, ahol is szerintem átestek 1 kicsit a ló túloldalára, mert a hajók meg az effektek gyönyörûek, de sajnos ez a jtszhatóság rovására ment.
ha még a sérüléseket is így megkreálták volna akkor csak talán NASA-nál tudnának vele rendesen játszani.
ennyi.
Helyesbítve: *nem értek a számítástechnikához...

nincs harag.
miért lenne.
vagy a nem rég megjelent Maelstrom.
nem ûrhajós-kereskedõs.
szimpla RTS, de a hõsök bõrébe bármikor belebújhatsz játék közben és fps módban nyomilhatsz.
Dehogy menekülök!!!<#smile> Csak szimplán nem értjük egysmást... De ha te a fényeffektet nem sorolod a grafikához, akkor hagyjuk ezt inkább!!! <#smile>

Meg mondom, hogy én aztán abszolút nem mértek a számtítástechnikához!!!

Nekem az a játék végsõ soron tetszett, neked valószínûleg kevésbé, ennyi. Mások az igényeink, az ízlésünk.

Remélem, nincs harag!!!!??? O.K.??

egyébként amit kérsz az egyelõre megfizethetetlen gépet igényel.
gondolom ezért nem is csinálnak ilyet.
próbáltad már a SW: empire at war-t és a kiegjét?
Na látod, ez az én bajom, hogy nincs ilyen!!! Az a vágyam, hogy egyszer azt is megérjem!!!Bár voltak próbálkozások pl: Mace Griffin Bounty Hunter, Battlecruiser leguccsó része, csak ezek mind el lettek szúrva, de ha olvasod a híreket, akkor néha felröppen egy-két hír ilyesmikrõl És persze az Armed Assault/ Ofp a másik nagy kedvencem! Ami igaz, hogy nem ûrszimulátor, de nagyon jó!!!...

Talán a SW:Battlefront...Csak abban nincs kereskedelem.Meg sajna elég arcade.

na tessék.
máris menekülsz.
nem fényeffektekrõl volt szó, hanem grafikáról.
sérülések fizikai modellezésérõl.
a kettõ nem ugyanaz.