X3 - Reunion
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
X universe Home, sweet home
Ilyenekrõl csak álmodhattok, ti kis X -lábúak!<#smile>#smile>
Bajtársak kitartás! - Jogos Önvédelem, youtube
ÁHHHHHHH, olyan király fizikai modellel volt az megáldva, hogy eszem megáll!!!Ahol belelõttem géppityuval a szövetséges bombázóba, ott lyuggatta rongyosra! A lyukakon keresztül átszûrõdött a kék ég, vagy a napsugár, amilyen szögbõl épp néztem... Meg a mátrixos idõlassítás funkciónak köszönhetõen ki lehetett piszkálni a Me-262 hajtómûveit tetszõlegesen... Jobb vagy baloldalit... Oszt'annak megfelelõ oldalon következett be a robbanás... De természetesen a szövetséges bombázókon is szépen le lehetett tesztelni ezt az effektet...<#smile>#smile> Ahogy pattogtak szét minden irányba a golyók!!!
Úgy zuhant le pörögve-forogva, mint a nemtudommi'!!!Szóval, hogy nagyon reálisan, mint a filmben (Memphis Belle).
Volt olyan, hogy bevittem a madárkát zuhanásba, oszt' leszkadt a túlterheléstõl a szárnya!!!!...
Meg a náci kamikaze nekiment, LEVITTE a függõleges vezérsíkot, oszt' még úgy is tudott továbbrepülni!!!... (Mert a B-17 híres volt a hihetetlen túlélõ képességérõl!)
Meg volt olyan, hogyha túl sokáig lõttem, akkor besült a géppuska... Ez akkor volt különösen "mókás", amikor jött szembe 4 db Me-262... Azt ott ütögethettem, hogy induljon má' be...
(Pl:X-wing Allianceban is ki lehetett lõni a csillagromboló lézerágyúit...)
Szóval az X fizikai modellje ezektõl a lassan már kõkorszakinak számító játékoktól azért sajnos fényévekre le van maradva!!! Sõt, igazán nincs is neki!
Azt a "csak a NASA gépein futna egy ilyen" azt én nem hiszem el teljes mértékben, ezek tükrében!!!...<#smile>#smile>
Remélem, igen, mivel sablonszerüek a kabinnézetek,
talán az új tipusoknál nem (M8,M7).
Thorin Matarielle - Shirak Skunkworks - Siseide
Nekem alapból az xtm indul, nincs benne a "10" nevû mod.
A 2.0.0.2 verzió van kirva felül, ha elinditom, az XTM kép jön be elsõnek.
RTS-ben is elõbb-utóbbb az X lesz a király!!!(Minél elõbb lelopják a HW2 pofonegyszerû flottairányítási szisztémáját (egérrel mindent!!!!), annál hamarább... Nemcsak az ûrszimulûtoroknál!!!HAHAA!
Nem tudom miért de az inditóablakban is csak a 2.0.0.2 verziót jelzi.
Az originalban simán megy.
Nekem egy 3 éve összerakott gépem van, de mintha kicserélték volna.
(Mellesleg az x forum egyik tagja egy 4000£ értékü pc-vel rendelkezik, kiváncsiságból megnézném mire képes,valószinû nem izzasztja meg a játék)
Meg szeretném változtatni a hq -t hogy a gyártásért ne kérjen majd pénzt. Valaki már írta hogy dolgozzam meg a 9.cat,9.dat filet a mod managerrel.
Sajnos mod managerre még nem akadtam, ezért megköszönném ha leírnátok a pontos kivitelezését, ill hogy mivel lehet ezeket a .cat, .dat filekat szerkeszthetõre szétszedni.
2008-ban akkor vajon miért nem lehet???!!!Meg ott volt állítólag idõjárás-szimuláció is!... (Bár én már nem játszottam azzal, csak hallottam róla, meg hogy megbukott.)
Meg nyilván a maiaknál gyengébb volt a grafikája, oké. De akkor is!
Nekem tehát úgy tûnik -a laikus szemével-, hogy azért a mentalitáson is múlik pár dolog, nemcsak a hardver a lényeg!... Nem?
Persze, persze a gyártók szeretnék is ezt elhitetni a vásárlókkal... Vedd csak meg a plusz száz rongyba kerülõ PPU-t, miért is ne??? <#smile>#smile>
Persze nyilván shozzáadna valamit, azt nem mondom!!! Deha már tíz évvel ezelõtt, PPU nélkül is elég faja dolgokat ki tudtak hozni az akkori hardverbõl!!!...
Ha azokat korrektül megírták, akkor más játékokat miért nem csinálnak meg igényesbbre??? Ez van.
98'-as cucc, ez egy elég jó katonai szimulátor volt! Igaz,a katonák ilyen pixelemberkék voltak (amíg szét nem kentem õket<#smile>#smile>) de a házakat és a tereptárgyakat is szét lehetett több darabra lõni!!!... A tankról lerepült néha a tornya... Meg nem volt mindegy, hogy milyen irányból vittem be a találatot (és hogy milyen lõszerrel) pl: elõlröl három-négy, oldalról kettõ, míg hátulról elég volt egy lövés is a páncél vastagságától függõen!!!
A lövedékek ballisztikája gyakorlatiag tökéletes volt!!! Olyan szépen pattogtak minden irányba a géppityu lövései a tankok páncéljáról, hogy csak na!... Ha én kaptam találatot, akkor aszerint sérült a tank része, ahol becsapódott a lövedék pl: kilõtte néha a lövészt az ágyúval együtt, néha a parancsnoki szenzort, stb... Mindezeket egy majd' tíz évvel ezelõtti játékban, gondolj bele!!!!...
Kérdem én: az X-ben ilyen és ehhez hasonló effektek vajon miért nincsenek???
Meg ha belegondol az ember, nyilván valahol a videókártya gyártóknak az az érdeke, hogy minél több cuccot adjanak el, hogy félévenete vegyél új kártyát... Nem az, hogy a legújabb játékok is tökéletesen fussanak a régi gépeden!!!...
A kiadók pedig sokszor nem favorizálják szerintem a szellemi újításokat(néha érthetetlen módon nem ismerik fel a lehetõségeket), mert csak arra adnak néha pénzt ami már eddig is bevált... Nem akarnak kockáztatni néha... (Bár nem látok ebbe bele, de gyanítom.)
A Homewörld2 pedig százakárhány cirkáló + kisebb egységek tömkellege mellett sem szaggatott közepes gépen!!!Mert szerencsére mindig van egy-két olyan játék, amit azért jobban megírnak, hála a lelkiismeretes programozóknak!!!...
A grafikának tényleg szebbnek kéne lennie (minden gépen), éppen errõl szólt a munka egyik része - kihasználni a DX9 lehetõségeket.
KÉREK MINDENKIT hogy a továbbiakban a XTM újdonságait, új szektorokat, hajókat, küldiket stb. SPOILER bejegyzés alatt közölje, jó nagy távközt hagyva - így aki maga szeretné felfedezni, de fórumot is szeret olvasni, el tudja dönteni, mit olvas el, s mit nem. KÖSZÖNÖM.
Nem tudom ki hogy van vele, nekem mintha szebbnek tünne a grafika, de lehet csak régen játszottam.
Viszont megtaláltam a rejtõzködõ fajt. Hajót venni sajna nem lehet a Dyson Sphere-ben, de meg lehet csodálni a járõrözõ gépeit a Sohen fajnak. Talán majd valahol ráakadok egy helyre ahol ilyesmit is lehet venni.
Érdekesség volt számomra a különféle gyártó hajók berakása. Van mobil crystal fab, mobil SPP és még pár egyéb ilyen hajó. Scrapyardokon lehetne venni õket, ha valakinek van elegendõ pénze rá.
A Földre vezetõ kapu még nincs kész, gondolom ahogy máskor is volt, majd idõvel ez is bekerül a megszokott helyére a Custom game alatt is.
Ami rendszereket eddig megtaláltam az 5 új Yaki rendszer (Ocracoke's Storm szektorból lehet délre menni hogy elérje az ember ezeket), a Ministry of Finance szektorból keletre tartva el lehet jutni gyakorlatilag egy csomó új szektorba. Ha végig kelet felé megy az ember, akkor a Mi Tons Refuge kalóz szektorhoz érkezik majd. Szóval errefelé nyugodtan lehet keresgélni. Akárcsak lentebb Great Reef és a Spring of Belief szektorok közötti nagy üres terület is be lett népesítve új területekkel.
Aki meg Xenonokra akar vadászni, az menjen be a 347-es szektorukba. Innen keletre indulva, majd dél felé fordulva 6 vagy 7 xenon szektort lehet kitakarítgatni.
Asus P5K, E8400, 8GB DDR2, HD6670, BENQ G920WL
1 Kérdés: Ha StoryLine nélkül kezdem bukom a HQ -t igaz ?
ha még a sérüléseket is így megkreálták volna akkor csak talán NASA-nál tudnának vele rendesen játszani.
ennyi.
miért lenne.
nem ûrhajós-kereskedõs.
szimpla RTS, de a hõsök bõrébe bármikor belebújhatsz játék közben és fps módban nyomilhatsz.
Meg mondom, hogy én aztán abszolút nem mértek a számtítástechnikához!!!
Nekem az a játék végsõ soron tetszett, neked valószínûleg kevésbé, ennyi. Mások az igényeink, az ízlésünk.
Remélem, nincs harag!!!!??? O.K.??
gondolom ezért nem is csinálnak ilyet.
Talán a SW:Battlefront...Csak abban nincs kereskedelem.Meg sajna elég arcade.
máris menekülsz.
nem fényeffektekrõl volt szó, hanem grafikáról.
sérülések fizikai modellezésérõl.
a kettõ nem ugyanaz.