X3 - Reunion

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Itt a Galacticám amint dokkol a EQ Dokkba.
Galactica

Ez pedig mégegyszer az általam kilopott map a gamébõl.XTM map

mûködik a régi mentésemmel is az extended mod, fasza, eddig nem arról volt szó hogy nem fog menni a régi mentésekkel, na mind1, kkva állat az biztos! hol tudnék venni khaak carriert?

\"Schnaps im Kopf, du holde Braut Steck Bratwurst in dein Sauerkraut\"

dimre
Én felraktam a bonus pck. abban van, a Spiltek árulják, az mkI 1,8 milka, az mkII 18 milka.Az Elitenek 4X25MJ pirate pajzsa van, kb 20 másodpercig tudom használni az útánégetõt.A kalóz pajzs cirka 20 ezerrel drágább simánál.

X universe Home, sweet home

Vettem Battlestar Galacticát!!! Most aztán annyi minden Xenonnak meg Khaknak! <#nevetes1><#nevetes1>
[/img]

Nekem momentán P4 3.0GHz, 1GB RAM, 7600GS gépem van. Az alap játék szépen futott rajta, akadozás akkor volt, ha beléptem egy szép tömött Xenon szektorba. A VGA úgy vettem észre elég volt, még a legnagyobb részletesség mellett is.
Amióta felraktam az XTM0.7-et fõleg SETA használatakor érezhetõ, hogy kevés a gép, nagyon zavaró a szaggatása. Én mindig quickstarton kezdek, amióta fent van a 0.7-es már az elején, amikor kívülrõl mutatja Bustert, is beszaggat. Illetve játék közben is rendszeresen. A lemezmûveletek érezhetõen több ideig tartanak.
Megpróbáltam visszavenni a VGA beállításokból, de semmi változást nem éreztem. A szaggatás többnyire akkor jön elõ, ha hozzányúl a vinyóhoz, így próba képpen berakok még 512Mb ramot, hátha az segít. A procit gyorsan felhúztam egy kicsit (3,3GHz) sok változás nem történt.
A Szektort letiltó parancs mûkszik az extended-ben?
Tagnap vettem észre hogy eltünt. 😞 a script installerben azt jelzi minden ok...de a gémben nincs... vki tud segíteni?:S:S
Valaki talált már infót arra vonatkozólag, hogy a Ship installert hogyan lehetne mûködésre bírni az XTM-moddal együtt? Jó lenne egy Battlestar Pegasus.<#vigyor4>

Ezt meg hogy érted?
A script pack miatt, ami a javításokat tartalmazza, kell a script installer de ezen kívül más nem. Bemásolod az XTM file-okat a megadott helyre, az Xscript installer-rel aktiválod a javítást és ennyi. Indítod a játékot.

Asus P5K, E8400, 8GB DDR2, HD6670, BENQ G920WL

Memória kevés (kell az a legalább 1 Gb), videokártya nagyon kevés (GF 6200 az angyon kevés lesz). A proci is elképzelhetõ hogy kevés lenne (elég procizabáló a program).
Minimumra véve mindent talán akadásmentesen futna ha nincs nagyobb gyilkolászás vagy nem túl sûrû az adott szektor. Elindulni mindenképpen elindulna.

Tárolónak, másra nem jók úgysem. Tudnak adni venni, de gyártani nem lehet bennük, mert nem gyárak. Nincs alapanyag igényük, nincs késztermékük, ezek csak kereskedelmi központok, semmi egyéb szerepük nincsen a játékban.

Az igen... Hogyé adják és hol? Most cseréltem le a kezdõ Mamba-t egy lelõtt Nova-ra és kissé lassúnak találom...

ja: összefutottam egy Falconnal, amin 2 db 25-ös military pajzs volt. Ha nem programhiba, akkor a military pajzsok brutális tempóban épülnek vissza. Egy "védd be a szektort az invázió ellen" feladat volt, lõttem benne 3 M3-as, 2 M4-es és egy M5-ös hajót magamnak, meg kb kétszer ennyit ki is nyírtam, de ezzel a Falconnal nem bírtam. Lement a pajzsa majdnem 0-ra, de mire megfordultam, megint maxon volt, az enyémek meg minimum közelében. Végül otthagyatam a többi mercnek (4-5 M3-as 1 M1-es, meg 2 M6-os hajó), aki szép lassan kilõtték a pajzs mögül a hullját mass driverekkel. A pajzsa a felrobbanás elõtt is maxon volt. Szivesen elfogtam volna. Sokszor ugranak ki úgy, hogy a pajzs még ép, csak pillanatnyilag le van merülve...

Igen... A sûrû mentés ebben a játékban igen fontos. Jó az az automata a leszállásoknál, plusz ha elvállalsz valamit egy állomáson, szintén érdemes menteni egyet, mielõtt elindulsz...

Getsu Fune déli kapuja sérült, ahogy a bbs üzenetekben olvasgatom. nem azon törte össze magát a masinád?

erdos
Erre én is kíváncsi lennék mire jó a saját EQ meg Trading station...

\"nemérted az anarhia annyira komplex h kellegy ember aki irányitja\"

akkor az EQ dock semmire sem jó?
Most egy picit idegzsábás lettem.

A dolog úgy történt, hogy a Split Kajmán SzuperFréjterem a szemem láttára verte szét magát GetsuFune Keleti kapuján...

Mivel fullra fel volt már húzva minden szempontból, tömve volt minden jóval, és õ volt az egyetlen kereskedõhajóm (rajta kívül még csak 1 Jaguár Raiderem volt, így kicsit érzékenyen érintett a dolog. Így most visszatöltöttem egy korábbi mentést, itt még sajnos csak egy Mercury Tankerrel kell vánszorognom, és még a Jaguárom sincs meg, mert ahhoz elég szép Split Reputáció kell. Így most szívtam egy szép nagyot. Ha viszont bekapcsolom az AutoSave funkciót a dokkolástól, marha lassan ment.

Most törhetek fel megint, mint a talajvíz.
dimre
Egy kis Split tunning.😊)
Elite útánégetõvel

Hol lehet nvidiumot szerezni ezeknek a nyomoronc sohenenek?

A sohen küldit 0.7-ben nem csak argon állomásokon lehet felvenni. Gyakorlatilag második harmadik leszállásra ott lesz a bbs üzik között.
Lockheed
Most tervezem beindítani a CombatPilot projectet, ami ugye M5 -ös hajókkal kezdõdik, és szerintem a Terran kishajók elég Überek a kezdõ pilcsik számára... MaxSpeed : 432; Acc: 53,71; Shld: 7x1Mj(!!!!!); Shld/Laser Gen: 140/1600; 6MAIN és 2AFT(!!!)Turret.

Igen jó kis hajók! 😊

Thorin Matarielle - Shirak Skunkworks - Siseide

Na! csak be tudtam tenni végre. <#vigyor4>

Szerintem a video elég, de a proci gyenge lesz. És a memória is lehetne több. Én azt tapasztaltam, hogy 2GB rendszer memória mellett majd 1GB lapozófájlt is használ a játék alatt a gép. A core duo E6300@2,8Ghz egyik magja ha 10x idõgyorsítást használok 100% terhelésen van. Sajna a játék nem használja ki a kétmagos procikat.

xtm7 elindításához mien progik kellenek?

\"Schnaps im Kopf, du holde Braut Steck Bratwurst in dein Sauerkraut\"

Hali mindenkinek.1 kérdésem lenne.Hogy futna ezen a configon?:Geforce 6200, Amd Athlon 2500, 768MB memori.Elõre is köszi a segítséget.

Köszi. Megnézem- Jelenleg egyébként mér van APBE, AHEPT, GPPC és egy BFAA komlexem. Talán most veszek egy Centaur MKIII Vanguardot. Hátha azzal jobban megy.
Már két napja megy a gépem egyfolytában. SETA 10-el esténként, hogy jöjjön a cr.<#vigyor4>
Egyébként SETA val nem csökken a repi, csak a kereskedelmi és a harci rang. A többi nagyon lassan de emelkedik SETA alatt is.

Várj még, ne akarj azonnal átmenni. Idõ kell, hogy rendesen kiépüljön a kapcsolat a Földiekkel. Errõl többnyire olvashatsz híreket a BBS-en. Majd nézz vissza pár óra múlva.

Ha ekkor sem megy, akkor tornásszad fel magadat Hero of the Federation rangig. Akkor már átengednek.

Ámbátor lehet hogy a kapu õrsége mindvégig ellenséges fog maradni, így max a nagy sebességgel áthúzol közöttük és belemész a kapuba, megoldás marad.

Sztorit nem játszottam mostanság az XTM .7-el. De például custom game során ha aktiválom a Terran szektorokat, akkor nem kell ekkora Argon rang (elég volt a Federation Overwatch).
Plusz nincs is õrség a kapu körül. Legfeljebb akkor derül ki hogy miként viseltetnek az ember iránt a Terran-ok, mikor átlép a kapun. Ha nem vagy szimpi, akkor lõni fognak.

A Sohnen szál felvételéhez ajánlom a BBS hírek átolvasását. Az Argon szektorokban szokott lenni egy kereskedõ aki ismeretlen hajó koordinátáit adja el.

EQ dock nem gyártásra való. Nem gyártasz te ott semmit.
Hajót a HQ-ban tudsz majd építeni, ha megvannak a tervek és a zépítéshez szükséges alapanyagok.

Szevasztok!
Végig csináltam az alap küldetést, Argon Protector of the Federation lettem. De! Ha beteszem a lábam Heretics Endbe, a Teerran hajók felszólitanak, hogy húzzak a fenébe. Ha nem teszem a harmadik után szétlõnek. Ha megpróbálok közvetlenül e Föld rendszerbe ugrani, azonnal szétlõnek. Miért? Tudja valaki?

A Sohnen küldetést hogy kell elkezdeni?

Kiszedtem a komplett mapot a játékból. Csak rendszer nevek és kapcsolatok. http://web.t-online.hu/kalocsaij/images/xtm-map.JPG
😊

na, a storynak vége.
elkezdtem kiépíteni a birodalmam.
már most elég húzós, mi lesz késõbb?
az EQ dock-ban lehet valamit gyártani?
Vannak hajók amik képesek pontra ugrani. Azaz nem kapuhoz csak ugorhatnak, hanem megadott koordinátákra. Ilyesmikre emlékeim szerint a Terran csónakok meg az M0-ás széria képes.

Lehet hogy itt lehet mindössze bevetni a terran "kapuhajót". De az számomra még rejtély hogy az mit csinál.

Lockheed
Player only ?? Memorial of Light, és Last Frontier -re gondolsz ? ODa hgoyan lehet bejutni ?

Kicsit hiányos...

Nincsenek rajta a Sol rendszerei, a Khaak rendszerek és a Player only rendszerek...

Lejjebb megtalálod a térképezõ program lelõhelyét...

Spoiler: új térkép
dimre
Az M8 hajókat meg M1-nek ismeri fel a játék.Remélem ezt is javítják.

A squash mine már csak ilyen. <#nyes> 250Mj-os pajzsú hajó is majdnem beledöglik egyetlen aknába. Hát még ha tényleg teljesen el van aknásítva a környék és jó sok akna van.

De akad még ilyen szektor szép számmal. A Mines of Kaderak esetében a belépés még nem gázos, de ha elindulsz bármerre vagy 6-7 akna robban rád. A pár szektornyira mellett lévõ másik kalóz szektorban is a kapu 1 Km-es körzetében 6 aknát találtam. Ilyen helyekre csak GJ-os pajzsú jószágokkal érdemes bemenni.

Ámbátor állítólag van 2 szektor is, ahol elõfordul az automatikus megsemmisülés az egyik kapuján áthaladva. Ez programhiba, javítás alatt áll.

Lenne egy kis problémám.

Az új Xenon core szektorok valamellikébõl (most konkrétan nem tudom hányas), de annak a azektornak a déli kapuján ha átmegyek, gyakorlatilag azonnal felrobbanok. Valsz el van aknásítva a rész, mert a robbanás után az ott álló Xenon P is kipurcant. (elég ütõs aknna lehetett...

Megpróbáltam azt, hogy a kis Jaguárommal felderítettem a déli kaput, majd a SuperFreighteremmel (5x25 MJ) bementem, hátha ez kibírja a robbanást... Nem bírta...

Valaki már "átrágta" magát ezen az aknazáron?
Még arra gondoltam, hogy a Boronok árulnak valamilyen ScoutDrone nevû ketyerét, lehet, hogy egy ilyet átküldök, az robbantson fel mindent, aztán utána már talán be lehet menni úgy, hogy ki is jöjjek élve.

Van bizony. Nem tudom ugyan mi a különbség a military, a pirate (ebbõl csak 25Mj-os létezik) és a simák között, de a játék készítõi szerint is van eltérés.

Saját HQ-d lehet modoktól függetlenül, mert az a 2.0-ás szériájú alapjáték része és a modok meg erre épülnek. Majd ha teljesíted a szükséges feltételeket (játékidõ, cash, állomás, megfelelõ szintû viszony az Argon+Boron+Teladi+Paranid fajokkal) akkor be fog jelentkezni Bala Gi és nyomja a szokásos szövegét.

A nehézség csupán annyi, hogy ildomos megoldani elõtte, hogy a Sohnenek kedveljenek, különben por és hamu marad utánad az ûrben mikor elindulsz megkeresni a yachtot hogy bevontassad.

Hát letesztelni még nem tudtam a kényelmességét, de mivel teladi M5, így nem valsz, hogy túl kényelmes lenne.

Meg vettem egy Xenon N-t 65000-ért, ugyanitt árultak egy Goner Réndzsört is valami 200valahányezerért...

Beléptem a kereskedõk céhébe, próbálok egy kis pénzt összekaparni egy értelmesebb M3ra.
erdos
A Military és a sima pajzs között van különbség? No és ez az RSturret script mûködik minden hajódon vagy csak amiben ülsz? A Centaur MkIII-on hihetetlen látványos, belsõ nézetbõl is rálátsz a két oldalsó ágyúdra, hihetetlen jól mixeli az AHEPT MD kombót. Saját HQ-d nem is lehet ha XTM-ben kezdesz?

erdos
Én az Argon One mellett voltam éppen, azt jegyeztem meg. De azért mellékesen minden szektor tökig van M7-tel meg sokkal több az M1-M2-TL is. Szal mire odaértem az Argonok túlerõben voltak, szép kis tüzijáték volt...

dimre
Gonerek jól vannak?😊)

Lockheed
Bõrülések, sötétített cockpitablak, alu-leszállótalpak ? 😄

Kézzejjétek el, Nyertem egy Herier Sentimelt lottón. Igaz pajzsa nincs, de ez nem is annyira fontos...

Még sosem nyertem hajót lottón. Pénzt már igen. De hajót?

úgy vettem észre, hogy igen.
az alapjáték szektoraiban ugyanazok a gyárak vannak, max hozzá került még a listához 1-1 érdekesség (pl.: scrap yard vagy ilyesmi.).
Tényleg! Errõl jut eszembe, hogy adott szektorban ugyanazok a gyárak vannak-e többnyire a 0.7-ben, mint a régiben?

Bajtársak kitartás! - Jogos Önvédelem, youtube

Ebben a hsz-ben remélem találsz pár hasznos dolgot: #6953...
(Bár ez csak a régebbi vátozatra volt érvényes, azóta nem tudom, hogy konkrétan ezekben mi változott!!!... Az UT-t késõbb megutáltam.)

Jó játék ez, csak rengeteg türelem kell hozzá!Amíg kiismeri az ember a dolgokat, az bizony itt nem két perc!<#smile>

Bajtársak kitartás! - Jogos Önvédelem, youtube

1 kérdés:
(lehet,hogy már volt róla szó) Hogyan tudok kiegészítõ (fight software MK1, MK2, stb) dolgokat gyártani az EQ dock-ban? (már ha lehet egyáltalán)
bigapó
kérdezz bátran máskor is, legalább nosztalgiázok, nem sok idõm jut gépezni mostanában. lehet, hogy a keresõ is kidobja a dolgokat, elõször próbáld azt és ha nincs egyértelmû válasz akkor írd be. sok témát többször kitárgyaltunk már, sõt lehet, hogy Én nem is jót mondok😊)
azért többnyire igazam van😊

The Matrix has you...

nyugi, más is így van ezzel (én is) 😊
bigapó
gondoltam kezdõnek szájbarágósan írom le. nekem is így kellett, bár lehet csak én vagyok ilyen😊)

The Matrix has you...