X3 - Reunion

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Éljen a szerkesztés és elölnézet hiánya.

Name Price Dist HDMG SDMG E H/S S/S H/E S/E Refire

GPPC 979.2K/</szin=">/</span>szin"> 6.6km/ 5670/32375/288/8,411/ 48K /19.7 /112.4/ 89r/m
GKE 172.8K/ 4.9km/ 4500/ 7500/500/6,450/ 10.8K/9 / 15 / 86r/m
BFC 748.8K/ 1.5km/ 2500/17325/750/2,333/ 16.2K/3.3 / 23.1/ 56r/m
AEMC 288K / 2 km / 2000/ 1260/ 31/10.5K/ 6,594/64.5 / 40.6/314r/m
BEMC 576K / 9 km /42000/32767/383/154K /120.1K/109.7/ 85.6/220r/m

Dist = lõtá
H DMG = Hajótest sebzés
S DMG = Pajzs sebzés
E = Energy használat lövésenként
H / S = Hajótest sebzése másodpercenként
S / S = Pajzs sebzése másodpercenként
H/E = Hajótest sebzés/Energy
S/E = Pajzs sebzés/Energy.
r/m = lövés/perc

Bucser
fegyvert ne tegyél teherhajóra!!! Csak kinyíratja magát!! Legyen benne EC és jumpdrive oszt ha szar van elugrik vagy bedokkol valahova.

"Whether you Kill or get Killed it is just a way to Kill time" Zaraki @ Bleach #36 SC SQ42: "Give in to the Hype, It is worth it" https://robertsspaceindustries.com/enlist?referral=STAR-NVZF-5CZF

Javítás: Ha összejött úgy háromnegyed milliód (nem 34), akkor vehetsz TS...

Arra azért figyelj, hogy a kereskedéshez is maradjon pénzed.

Azt is megteheted, ha van a hajódban Trading Extension, meg távvezérlõ szoftver (nem ugrik be a neve), hogy nem Te utazgatsz a lassú kereskedõ hajóddal, hanem maradsz a hadihajóban, azzal felderíted az univerzumot, csak parancsokat adsz a TS-nek, hova menjen, mit vegyen, mit adjon el. Ahhoz, hogy meg tudja védeni önmagát, kell rá pajzs, fegyver a toronyba és harci szoftverek. Beállítod, hogy amikor végzett egy feladattal, jelezzen, akkor kapsz egy message-t a személyes komodon, és adhatod a következõ parancsot. Amelyik szektorban bent van egy hajód, az ottani állomások adatait látod távolról is, így meg tudod állapítani még leszállás elõtt, hogy érdemes-e egyáltalán...

Egy választ már kaptál, amire csak ráerõsíteni tudok.

Egyrészt el kell döntened az elején, hogy milyen stílusban szeretnél játszani. Vagy harcos leszel, vagy kereskedõ.

A kereskedés nehezen indul be, de folyamatosan lehet fejlõdni. Egyrészt figyelj arra, amit már írtak: az áruféleségek ára attól függ, hogy mennyi van belõle az adott gyárnak. A Tading Portokon sosem változnak az árak, ott mindig minden ugyanannyiba kerül, ezért azokkal kereskedni nem nagyon éri meg. kivétel, ha magadnak veszel hajóalktarészeket (hajtómû, raktér, kormánymû, segédszoftverek), vagy ha valamit végképp nem kapsz meg másutt. Illetve a már említett whisky (Space Fuel), amit tényleg CSAK azon a trading porton tudsz eladni, vagy kalózbázisokon, de mire odaérsz, ezerszer kibökhetnek a rendõrök és vagy eldobod, vagy kilõnek, így az veszélyes, mindaddig, míg nem lesz egy jumpdrive-od. Ha azt vettél, akkor lehet a piát vinni ore Belt-be is, ott van egy kalózbázis, az is veszi, de õk sem korlátlan mennyiségben, így erre alapozni a meggazdagodást, nem érdemes.

Szolíd de folyamatos üzlet az energia celle és a silicium (Sylicon Waffers). Mivel ezek összefüggnek (a teljes folyamat: szilícium -> kristály -> energia cella) a kezdetnek kiváló pl kis hajóbal Ore Beltben venni olcsón (12-14 cr) energiacellát, és ezeket eladni pl 4 szektorral feljebb a szilicium bányáknak (Sylicon Mine). Ezeknek sok kell a termeléshez. Ha összejött úgy 34 milliód, akkor vegyél egy TS osztályú hajót, azokon már a szilícium is elfér (XL raktér kell hozzá) és meg tudod csinálni a teljes körfolyamatot: szilíiumot veszel Argon Prime-tól két szektorral északra (meg onnan eggyel keletre), lehozod a Crystal Fab-okba, onnan meg kritályt viszel Ore Beltbe a Solar Power Plantoknak. Itt feltankolsz EC-val és viszed föl a bányákba és a Crystal Fabokba. Ha jól ütemezel, mindig lesz sok venni valód és jó árat fizetnek az eladandóért, mert épp lemerülnek.

Amikor egy állomáson szétnézel, mit lehetne venni, vagy dni, mindig mutatja a raktárkéslett és a mellette levõ csík azt, hogy az õ raktárukhoz képest ez milyen arány (ott a mya is, akár ki is számolhatod) Ha az alapanyag raktáruk kimerülõ félben van, drágán veszik a cuccot, ha a késztermékbõl sok van olcsón adják. És fordítva.
Ha figyelsz, fel is tudod pörgetni a termelsét, mert a legtöbb gyárnak másodlagos alapanyagok is kellenek. Pl kaja. Hiába tömted ki a gyárat elsõdleges alapanyaggal, ha a másodlagosból hiánya van, nem termel. ilyenkor el kell ugrani ilyesmiért is és feltölteni.

Azt sose feledd, hogy nem csak Te kereskedsz, sõt a legtöbb gyárnak van saját flottája, ami feltölti a ksézleteit, így ha lassú a hajód, lehet, mire odaérsz, ugrott a jó üzlet...

Sose tankolj fel annyi árut, amit nem tudsz egyszerre eladni. Minden gyár véges mennyiséget tud felvenni bármibõl. Ha valamit egy helyen eladnál vagy vennél, azt mindig egy tátelben tedd, mert a Te akciód is befolyásolja az adott helyi árat. Ha veszel egy kis tételt, akkor a következõt ddrágábban adják. Amit egy tételben adsz vagy veszel, annak minden darabjáért annyit fizetnek vagy kérnek, ami az induláskori aktuális ár.

Ha sok mpénzed lesz, vehetsz több hajót, ezeket akár kézzel irányíthatod, akár vehetsz beléjük "pilótát", aki késõbb universal traderré fejlõdve bebarangolja a szektorokat helyetted és a te pénzedet szaporítja. vehetsz gyárakat, ahol saját termelési sorokat tudsz összerakni. Pl az EC-bõl egy csomó helyen hiány van. Ha beraksz egy erõmûvet ilyen helyre, mindig lesz vevõd, csak ne feledd: kell a közelben szilicium bánya és kristály gyár.

A harcos élete egész más. Ott abból élsz, hogy harcolsz. Ha ügyes vagy, elfohatsz hajókat (kilövöd belõle a pilótát és otthagyja neked a hajót), amit eladhatsz. Meg vállalhatsz feladatokat pénzért (vidd ezt oda, lõdd le azt, stb...). Kalózkodhatsz is, csak egyre többen fognak nem kedvelni érte...

Tény, hogy nagyon gyorsan lelõdözik az embert a Terran hajók. :-)

Az AEMP lövedékének sebessége megegyezik az AHEPT sebességével (tûzgyorsaság detto), a BEMP meg a GPPC-vel egyenlõ sebességgel és tûzgyorsasággal köpi a csomagot kifelé.

Nem is véletlenül brutálisan drágák ezek a játékszerek és szinte alig kapni õket még a Terran szektorokban is.

Asus P5K, E8400, 8GB DDR2, HD6670, BENQ G920WL

A kereskedés folyton változik. Van kereslet és kínálat is egyaránt. Megnézed milyen alapanyag kell egy gyárnak, megnézed mennyi van belõle pillanatynilag. Ha sok van vagy tele van, akkor felesleges oda vinni az adott anyagot, mert nem kapsz érte jó pénzt.
Ha kevés van akkor keresel egy gyárat, ahol a kérdéses terméket termelik. Minél jobban tele van a gyár a termékkel, annál olcsóbban adja. Bevásárolsz és elindulsz vissza a másik állomáshoz, ami ezt a terméket használná fel.
Ha még mindig hiánya van, akkor jó pénzt kereshetsz a tranzakcióval.

Energy Cell mindig jó biznisz. Nem hoz nagy nyereséget, de mindig kell mindenhová. Keresel egy SPP-t (Solar Power Plant) és jó olcsóért televeszed a rakteredet (max 14-ért vegyél, mert különben túl kicsi lesz a nyereséged). Aztán keresel egy gyárat, nem trading station-t vagy EQ dock-ot vagy hajógyárat, hanem termelõ gyárat, és megnézed mennyiért venne energiacellát. A minimum ára a cellának 12 credit, a maximum amiért eladni tudtam totálisan üres gyárban az 21 credit.

Kezdetben nem rossz biznisz, ha felmész a Herron's NEbula szektorba és az északi kapujánál lévõ lepárlóban veszel Space Fuel-t. Vigyázz, ez illegális cucc (marha drága pia). Ugyanezen szektor Argon Trading Station-ján meg eladod. De mivel csak korlátozott számú fule-t tud felvenni, így hamar telítõdik. Minél több van a trading station-ön, annál kevesebbet fognak érte fizetni. Ahogy fogy a lepárlóból a cuc, úgy adják egyre drágábban.

Ez így megy mindenhol a játékban. Ha tele a gyár a termékkel, akkor olcsón adja, ha alig akad akkor marha drágán. Ha valami nagyon kell egy gyárnak, akkor azért jó pénzt fizet, ha viszont telítve van vele, akkor semmi hasznod nem lesz a bizniszen.

szevasztok!
Annyira összetett ez a játék, h. nem is értem 😊
Pedig nagyon tetszik, de mindig elfogy a pénzem, stb.
A kereskedés sem úgy alakul, mint szeretném, vannak tippjeitek, h. mit hol, mire, merre ? 😊😊
Köszönet, Berv

!!! Nem vagyok aláírásra jogosult !!

Nem tudom mi volt, én vonósugárra gondoltam, de akár CIG is lehetett. Eddig nem találkoztam vele, most meg minimum 2 alkalommal. Egyszer kalózokkal, egyszer meg khaakokkal (vagy Xenonokkal) ment a hirig...

erdos
Édes istenem, azért ez kicsit túlzás... <#wow3>
Egy fullos galactikával a rengeteg ágyúsora miatt talán lehet esélye ellenük az embernek. Bár a lövedés sebességétõl meg a tûzgyorsaságtól is sok függ, még nem láttam élõben mit mutat.

\"nemérted az anarhia annyira komplex h kellegy ember aki irányitja\"

Biztos hogy vonósugár volt? Mert ezesetben eleve van ugye ilyen fegyver, így a kérdés tisztázott.

De lehetett mondjuk az "új", 2.0-ás patch-el behozott Concussion Impulse Generator is. Ez hasonlóan rossz hatással van az ember gépére ha meglövik vele. Ideiglenes irányításromlás vagy elvesztés elõfordul. Ha sokáig tud lõni vele az ellenfél akkor van a gáz, mert ráfordulni nem nagyon lehet a támadóra. Maximum ha van turret a hajón, akkor az talán elintézi.

Az XTM fórumai szerint az EMP ágyúk közül az Alpha az a vadászok elleni változat. Csak Terran hajókra tehetõ rá és csak a HUD-on keresztül (szóval a fegyver menüben ki sem lehet választani).
Az AEMP pajzstörõ képességében kicsivel elmarad az AHEPT-tõl, míg burkolat (hull) pusztításban, most tessék megkapaszkodni, ugyanazt tudja mint az APPC.
A BEMP a csatahajó fegyverzet. Pajzsok ellen dupla olyan hatékony mint a GPPC, burkolat ellen meg négyszer annyit visz be károkozásként mint a GPPC.

Tegnap többször is elkapott valami vonósugár harc közben. Azt vettem észre, hogy nem tudok fordulni, csak nagyon szük határok között (15-20 fokban), míg egy adott hajót valaki szét nem lõ a környéken. Volt, hogy nekem sikerült, de legtöbbször pont annyira fogott meg ez a valami, hogy épp nem tudtam befogni amit kellett volna. Mi ez a fegyver?

erdos
A kérdés inkább az hogy mi ellen jó az EMP?

erdos
És ez az EMP csúzli ami csak a terran hajókra megy ami olyan baromi erõs? Mindenre jó vagy csak nagy hajókra? Lehet rácsúszok a megszerzésére....

Miért ne lehetne? Elég magas Argon rang és már rongyolhatsz is a Terranokhoz. Ott némi ellenséglevadászás vagy hosszas kereskedés után már garantáltan megvásárolhatóvá válik a Vidar (Terran M6). Kell ugyanis a bizalom hogy engedjenek a saját cuccaikból is vásárolni.

Bocsi kicsit lemaradtam.Köszi az infót a gépigényérõl.
erdos
No de azt megszerezni nem igazán lehet. Így hogy lehet tuningolgatni a BBS-en, egyre jobb hajó lesz a Centaur III. Ez a lövegtornyos szkript csodát tesz ám vele. Még 25-30 milla és nem lesz párja a galaxisban... <#vigyor>

Talán töltsed le a hajókról készített összegzést az XTM fórumából és akkor megtudod mennyi és milyen fegyver, milyen ellenállások és miylen pajzsok mennek a hajókra. :-)

A kalóz Kea-ra. A simára (a képeden az van), csak nrmál 125-ös megy.
Lejjebb van egy link a hajókat tartalmazó xls-re, abban benn van minden ilyen adat.

Vettem a kalózoktól Kea-t, de csak sima 125-ös pajzzsal adták. A military-t meg kell hozzá szerezni. Amúgy nem volt egyszerû kimenetíteni a Kea-t a szektorból. összesen 2 állomás volt "barátságos" a hajógyár meg az equpment dokk, és az összes hajó engem vadászott...

Megoldás: M4-esre felpakolni a szükséges motyót (fegyverek, jump drive, energiacellák), beugrani vele a szektorba, berongyolni a hajógyárba, megvenni a Kea-t, átpakolni ami kell, majd eladni az M4-est. Aztán kiugrani a legközelebbi barátságos szektorba...

Ugrásról jut eszembe. Tegnap fedeztem föl, hogy ha "hosszú ugrású kapupár" (a térképen nem egymás mellett vannak, hanem egy hosszú vonal köti õket össze) van két szektor között, akkor a jumprdive nem 10, hanem vagy 60 cellát eszik.

dimre
A Kea-ra 125MJ.

X universe Home, sweet home

Lockheed
Nézd csak meg a Terran M6 -ot! 😊

Thorin Matarielle - Shirak Skunkworks - Siseide

OTAS HQ-n láttam beta kyont. De csak elméletben. Gyakorlatilag nem volt egy szál se. Lehet, hogy idõnként beesik egy-egy. Egyébként meg pirate base-eken lehet néha venni csempészektõl khaak és terran fegyvereket. BBS-en hirdetik.
azért jó lenne tudni, hogy konkrétan melyik hajóra lehet military pajzsot pakolni.
Bocsánat!

Egy kicsit elnéztem..

A Hydra MKIII nak van 4x125 MJ Military Shieldje.
Ennek a SwordFishnek 2x1 GJ.

Ha korvettet (M6) veszek, akkor asszem maradok a jó öreg Centaurnál (MKIII). még talán annak vannak a legjobb tulajdonságai.

A Nemezisre is rámegy 3x125 MJ Military Shild, de neki csak elõl, meg hátul van lövegtornya, oszt jóvan.

A Dragon meg mardt 1szál UPlöveggel.

Boron "kardhalat" birtokol valaki?

Kezd összegyûlni a pénzmag, és átnézegettem az reménybeli eljövendõ harci hajómat...

Hát ez a hajó nem vall a békés Boronokra...
Elõre Kyon emitter is pakolható (nem tudom, honnan lehet beszerezni egyébként...)
4x125 GJ Military pajzs, (hmmm.)

Szóval elég ütõsre sikeredett.
az sem jött be.
most már csak az marad, hogy megvárom amíg átmegy a kapun és utánaugrok jump drive-al.
de szerintem az sem fog bejönni.
Megoldás a 4-8km? 😄

segítsetek.
nem boldogulok a Treasure Hunt küldivel (Xtended-es).
ha túl közelrõl (3-4 Km-rõl) követem a kalózt, akkor egy idõ után elkezd lõni rám, ha túl messzirõl (8-10 Km-rõl) akkor meg kapok egy üzit, hogy 'köszi a segítséget, de elszúrtad' (nyers fordításban).
én meg szeretném megoldani.
Konkrétan akkor azt sem tudtam, hogy milyen játékot veszek. Csak valami ûrhajószimulátorost akartam venni, és ezt adta a srác a bótban...
Peppuu
Kipróbálnám ha tudnám ki a f@@@@ árus vitte magával... de visszahozhatná.

Hosszú és eredményes életet!!

Elnézést kérek!

Itten ül a szomszéd szobában, majd elintézzük családon beelül (az ecsémrõl van szó).

Nekem annó megvolt eredetiben, valamilyen oknál fogva meg lehetett venni itthon.

Aztán öcsém egyik volt osztálytársa ekérte, azóta sem láttam viszont. Az X-Tensiont közben megszereztem, de az eredetihez sajnos azóta sem tudtam hozzájutnu..

Pedig nosztalgiának nem rossz, meg aki abszolút nem játszott vele, annak is érdemes kipróbálni.

Bucser
na at ilyenekkel vissza gumiba pls.. thnxbye.

"Whether you Kill or get Killed it is just a way to Kill time" Zaraki @ Bleach #36 SC SQ42: "Give in to the Hype, It is worth it" https://robertsspaceindustries.com/enlist?referral=STAR-NVZF-5CZF

NEKÖTÖSZKÖGGYÉ!!!
Peppuu
Sziasztok! Én ennek a játéknak a nagyon elõdjét keresem az X - Beyond the Frontier-t. Akinek megvan feltöltené valahova, kiírná egy CDre és eljutattná hozzám? Vagy valami hasonló. Megköszönném. KÖSZI! Zombye te meg ne játsz olyan sokat.😄

Hosszú és eredményes életet!!

Bucser
Sikerült megoldani a problémát. a rarolt változatot szedtem le amiben volt egy 10.dat és 10.cat file. meg kellett volna néznem a cat/dat fileokat másolás elõtt ugyanis volt magasabb számoztású. így át kellett neveznem õket úgy hogy a xtended cat/dat file-ja kerüljön az utolsó helyre (neki legyen a legmagasabb számozása a sorban).

Errõl megfeledkeztem most már totálisan mûködik.

tán azért mert az xtended mod 2 részbõl áll. Van a core, ami 340MB, meg van hozzá egy scriptkészlet, ami 800k. Ez utóbbit is fel kell rakni a cycrow féle script installerrel.

'reggelt
Tudnátok olyan modot mondani nekem ami kiveszi a játékbol a civil hajókat? Ugyrémlik van ilyen de nem ugrik be a neve és nem találok olyat ami erre utalna pl hivatalos oldalon (bár lehet elsiklottam fölötte)

felraktam az xtended0.7 et megvanak a szektorok meg minden csak az uj fajok és hajok nincsenek miért talán ujrakéne telepitenem a játékot?

340 mega volt az egész és megy.
A magyarosítás hol tart?

Bucser
ez a fájl neve:

XtendedModScripts-V0.71b-28.05.2007.spk

mindösze 340 mb a xtended?

és az mék?

ott van amaro oldalán a linkek
<#eplus2>

valaki mondja már meg nekem hogy honnan lehet letölteni az xtended0.7 et<#falbav><#falbav><#falbav><#falbav><#falbav>

A custom game "mögött" lesznek...
Azaz megnyomod a custom game pontot és elõjönnek az XTM lehetõségei...

Ez a script fálj kell Xtended Scripts Pack 0.7.1b.

ráadásul m7es a kicsike, sohnen m0val találkozott már valaki, gondolom nemgyengén lehet burál o.O

\"Schnaps im Kopf, du holde Braut Steck Bratwurst in dein Sauerkraut\"

mert sohnen hajó azért 😄

\"Schnaps im Kopf, du holde Braut Steck Bratwurst in dein Sauerkraut\"

Bucser
hmmm csak nálam nem engedi az új kezdéseket használni? (ezek vannak: Humble Merchant, Aspiring Explorer, és Bankrupt Assassin,)

Semmilyen pirate warlord vagy egyéb nincs a lehetõségek között.

valami ötlet? friss installra ment a 2.02-es patch aztán pedig a rar-ból a dat és a cat file be van másolva a ygöükrébe és fel van téve a scriptmanagerrel a script pack.

Valaki valami ötlet? (semmilyen más scriptet modot nem használok)

Új hajók megvannak, új faj megvan, új rendszerek megvannak és a töltõképernyõ is azt mondja, hogy Xtended0,7a