X3 - Reunion

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Kérdés az elõzõhöz: TP hajót lehet automatán üzemeltetni? BBS küldetésben találkoztam személyszállítási feladatokkal, de nem tudom, hogy az UT vagy a LT olvassa-e azokat...

MK3-as kereskedõ szoftver. Ezt a Teladik árilják, illetve ah jól emlékszem a Goner Temple-ben is van, fél milla az ára.
Vigyázz, úgy kell megvenni, hogy a TS hajót küldöd be az állomásra és vele veteted meg (kézzel, a konzolon át) a szoftvert és ebbe a hajóba SOHA nem ülsz át, mert azzal kirúgod a pilótát, aki a szoftverhez jár...

Elõször kiválasztasz neki egy jól telerakott szektort és Local Trader-ként üzemelteted (a hajó konzoljában a trade menü alatt van). Ha eléri a 8-as szintet (a hajó fõ tulajdonságlapján látszik, ahol a pilóta. Az õ neve után van zzárójelek között a szám) és van 25 MJ-s pajzs a hajón, meg 2-es szintû Fighter szoftver, akkor mehet Universal Trader üzembe. Ekkor bejárja az egész univerzumot, pontosabban azt a részét, ahol már jártál. Ismerelten területet nem fedez föl...

Igen, ismerõs, ezt is beszereltem a vadászba, de nem nagyon tudtam mire jó 😊
Nos, köszönöm, megint okosabb lettem (az az utálatos a melóban, h. nem tudom egybõl tesztelni a frissen szerzett infókat, estére meg ... bringázás, piálás, eh) 😊

Más téma: Mi kell ahhoz, h. kereskedelem automatikusan menjen ? (hajó ide-oda teper, én meg csak számolom a dellát?)
a "trade" alatt látom, h. lenne lehetõség "bestbuy..." "bestsell.." funkciókra, de vmi szoftver-hiány miatt ezek inaktívak. Szóval mi kell hozzához ?

!!! Nem vagyok aláírásra jogosult !!

Az ilyen szétszórt cuccokat hogyan találod meg, ha nincs meg a listád a netrõl? Egyet ugyan találtam, 4 db 10GJ pajzs, de felvenni nem tudom, mert egy kalóz csapda: egy aknára van kötve, ha közel megyek, vagy kilövöm, megsemmisül a cucc, viszont egybõl ott egy jó nagy kalóz hajó. TL-lel esély sincs a menekülésre, a pajzsok felszedéséhez meg az kell, mert XL-es méret...

Ha megvan a megfelelõ szoftvered, akkor a hajó comman consloján lesz egy Special gomb is. Ott a két felsõ: gyüjtsd össze a szétszórt cuccokat a szektorban, illetve a szedd fel a megadott árut. mindkét esetben megkérdi, melyik szektorban, a másodiknál azt is, hogy mit.
Az elsõvel vigázz, mert lehet eldobva tiltott áru is (spaceweed illetve space fuel) ami miatt problémák lehetnek, így elõbb nézz körül, mi van eldobálva. Egy komolyabb hirig után pl rengeteg különbözõ fajta rakéta...

Berv! Vegyél egy Special Command Software-t. Aztán keresd meg az elhagyott cuccokat, és add ki a Collect Wares parancsot.

õõõõ, OK, hogy kell ezt tenni ? mi az "összeszed" izék gomb? 😊

Berv! Szedd össze az elhagyott Concussion Impulse Generatorokat az argon szektorokban. Az már kapásból ~2.8 milka!

Üdv Mindenki,

régóta nem írtam be, de most van mesélnivalóm, mert újrakezdtem a karriert az a 0.7-es Xtended moddal. Az elsõ 50 millámból (amit fõleg kereskedéssel és Xenon Invasion küldikkel szereztem)megvettem ezt a HCF Capture Frigate-et, gondoltam megnézem mit tud. Hát nem szar. Vagy inkább k***a jó? Beugrottam vmelyik pirate szektorba, és elcsaltam a peremre egy Carackot... A vadászait kiszedtem, majd továbbcsalva a a kalózt (és várva, hogy a pajzsaim újra feltöltõdjenek) szembefordultam vele.
Elöl 6 db APPC, a felsõ tornyokban szigorúan csak ION Disruptorok, hátul is ION, máshova semmi, így a PPC-vel a leszedhetõ a pajzs nagy része. A maradék pajzsot az ION-ok automatikusan leszedik, de mivel más fegyver nincs berakva a hajó burkolat sértetlen marad! Átküldtem 230 db marine-t, és a hajó két perc múlva az enyém volt!

Eredmény: egy fullos, mindennel (még jumpdrive-al is) felszerelt , felfegyverzett HIBÁTLAN állapotú Carrack! Nem szar... 22 milliót adtak érte.

Azóta foglaltam már 3 db Xenon Q-t (darabjáért 40 millió körül fizetnek), 3 db Carrack-ot és most megyek a KEA-ra. Apropó, a befektetett guba az kb 250(db marine), szorozva 20.000 credit, azaz 5 millió guba. A tiszta haszon így is 35 millió egy zsákmányolt Q-n!

A Q elfoglalásához legalább 300, de inkább több marine-t kell vinni.

Próbáltam K-t is foglalni, de azon többen vannak, mint ahány marine-t én be tudok rakni a HCF rakterébe, úgyhogy az nehéz dolog.

Khaak hajót egyszer próbáltam, de úgy tûnt azokon még nagyobb a túlerõ még a fregattokon is, úgyhogy hagytam.

A Pirate Galleon pedig mindig eljumpolt, ha a pajzsai már lennt voltak és ilyenkor a játék CTD-t okozott... 😞 - úgyhogy ezt másra hagyom..

Kérdés: Hol lehet Cyborgot, Military Personelt, stb.. venni? Én csak Marine-okat találtam at OTAS HQ-n, a slave-eket pedig biztosan nem a kiugráló vadászpilóták összegyûjtésével kell megszerezni egyesével, mert az nonsense...
Pedig kellenének, mert a marine-okból nem tudsz annyit magaddal vinni, ami egy nagy kapitális hajó elfoglalásához is elég volna... Tehát hol és hogyan lehet a többi "partraszálló"😊 egységhez hozzájutni?? Help PLZ!
Hi! 2 galacticámmal kitakarítottam a Xenon 101-es és az elõtte lévõ Nopileoss' Memorial szektort. Nemsokára az enyémek lesznek amint teszek oda kereskedõ állomást.
<#vigyor4>

Találtam néhány hibát. Az általam vett 10GJ Shield factory csak 5GJ-os pajzsot gyárt! A külön feltelepített hajóknál, /pl:BSG/ ha azon eredetileg 10GJ-os pajzsnak kellene lennie, csak 5GJ-t lehet rá tenni....

nos igen... 4 sikeres üzletem volt, és jelenleg 35 v. 36k kr-m van, de a jump készülék 106k-ba kerül, tehát vagy kaparok még egy ideig erre v. újrakezdem ugyanezt, de nem ész nélkül upgradelem a softvereket a hajókon, és nem veszek plusz 2 lézert, rakétát, stb-t 😊

Stop !
Tényleg 100k kr-tel kezd a qs, mert tényleg cirka 1100 Ec-t vásároltam...

a 100 kr-s kezdtem, "quickstart" talán...
de én azt hittem, h. az 100.000 kr 😊😊😊😊
vhogy igy is van írva, de lehet vesszõvel van tagolva. Ebben az esetben nem 16ezer kr-m van, hanem 16 😊 Elnézést, ... Viszont minden sokkal olcsóbb mint gondoltam

16k az rengeteg pénz, fõleg ha máe be is vásároltál. Ebbõl kb 1100 EC-t tudsz venni, amit ha jó áron tudsz eladni, máris 25k körül leszel...

Az egyik kezdésben 0Cr az induló tõkéd.

Az elsõ részben meg egy 100-assal és egy teljesen fegyvertelen hajóval kezdhettél. Az igaz, hogy ott az árak kicsit alacsonyabbak voltak, de 100 credit nem sok mindenre jogosított...

Pedig átnéztem, de vhogy elkerülte a figyelmem 😊
A tippeknek köszönhetõen beindultam, mint a rajzszakkör, kereskedek bõszen.
Azért azt elcsesztem, h. jól bevásároltam az elején mindenféle softver-t, lézert, így kevés pénzzel - ~16k - indítottam a vállalkozást, de szaporítom szépen felfelé.
De lehet újrakezdem, hibák kiküszöbölésével 😊😊

Úgy nem. A reputáció vesttés gyorsan megy, mert bárhol is lõsz ki egy hajót, a tulajdonos ûrállomás és a tulajdonos faj megorrol rád. A reputáció növeléshez viszont a megfelelõ faj szektorait kell védelend, azaz a saját szektoraiban kell irtanod az ellenségeit.

Ha végigolvasod az Argonopediat, abból kiderül, mely fajok nem kedvelik egymást. Azzal is növelhetsz reputációt, ha pl boron szektorban paranid kereskedõ hajót lõsz ki, csak ezzel a pranidoknál fogsz rontani. Még az argon szektorokban se haragszanak meg a paranid vagy split hajók elfogásáért. Meg fordítva is szokott mûködni. Olvasgatni kell a bbs news-okat, ott leszûrheted, hogy épp mely fajok között van komolyabb feszültség és ebbõl islehet profitálni. Fontos, hogy egy megfelelõ hajó kilövése nagyobb reputáció növekedést tud okozni a szektor tulajdonosánál, mint amekkora csökkenést a hajó gazdájánál. Csak lesznek olyan állomások, amelyek akkor is ellenségesek maradnak, ha az adott fajjal már kiegyeztél...

Peppuu
Senkinek nincs meg még véletlenül se?? X - Beyond the Frontier.
Polc alján, pincébe egyéb helyen?

Hosszú és eredményes életet!!

Ezt egy terran ladik ketté szedi. 😄

dimre
Teszteltem a kicsikét,Boron Ray, Shark,Pirate Reaver,Carrack,Khaak Corvette, ezek voltak eddig a nagyobbak, gond nélkül elintézte.Elöl 2db GPSG,a többi A-BHEPT és full software.

X universe Home, sweet home

dimre
Egy kis Terran és Sohnen ellenszer.😊)
No 1
No 1 Afterburner

X universe Home, sweet home

Úgy nem javul a rep,hogyha egy xenon szektorba megyek és ugy ölök?Csak az számit ha saját szektoraikban ölöm az ellenfeleket?
térkép

most mi van? 😄

na megy mint álat szahóggatás nélkül és még az elmentésemben is benne vannak az uj cucokmeg is vettem a valhallát de alig tudtam felszerelni.

Bucser
ölj a szektoraikban Khaakokat xenonokat vagy pirate-at.

"Whether you Kill or get Killed it is just a way to Kill time" Zaraki @ Bleach #36 SC SQ42: "Give in to the Hype, It is worth it" https://robertsspaceindustries.com/enlist?referral=STAR-NVZF-5CZF

Kéne egy kis help.Van 2 kereskedö pilotám amit elkéne helyezni egy helyen ami:egyik split,másik paranid sector.Vegyétek figyelembe hogy:Split Shameless Creature,Paranid Unholy Nomad a repem ezzel a két fajjal,és ezt szeretném kereskedéssel javitani(csakhogy vannak olyan szektorok ahol dokkolni sem engednek)valami tipp hogy tudnék javitani annyi repet hogy simán kereskedjek velük.Minden tipp jöhet!
ok.
pedig átböngésztem az XTM fórumot is.
és nem találtam.
No problem.
De legközelebb legalább ne egy régi verziót sasolj meg ha már egyszer fenn van a kérdéses anyag frissítve az XTM fórumokban.
Ships xls

Asus P5K, E8400, 8GB DDR2, HD6670, BENQ G920WL

rajta helyett rakta! :-)))
Csak arra szerettem volna utalni, hogy a játékban controlls menûpont alatt vannak érdekes dolgok. Érdemes azt is átnézni! :-)
Hu, figyu, valahol itt a fórumon be van linkelve. Azt töltöttem le. Pár nappal az 0.7 megjelenése után rajta fel valaki.
pl ?😊

neked milyen táblázatod van?
én csak a 0.6-oshoz találtam.
abban meg nincs benne.
pl "r" gomb lenyomása?
Hát, én úgy látom, hogy benne van a táblázatban ez is. Pl: Boron skate: 4*25MJ military. Gondolom ahol nincs külön megjegyzés, arra csak a sima megy fel.

Másrészt pedig a ship infókat kell figyelni alaposan. Nem árt pl minden shipyardos szektorba satot rakni, így bármikor lehet venni hajót akkor is, ha máshol van az ember (persze csak trading system extensionnal). És ezzel a módszerrel bármikor lekérheted a hajók adatait is.
to Saga Jr

visszavonom, amit az elõbb írtam.
nagy bunkóság volt tõlem, de tényleg nincs leírva, hogy milyen pajzsot lehet a hajókra tenni.(legalábbis abban ami nekem van meg.)
mindegy, majd egyesével megnézegetem.
to Saga Jr:

köszi, hogy szõke nõnek néztél.
a táblázat megvan, de ott nem nem írja, hogy a pajzsból milyen megy rá a taligára.(úgyértem, hogy sima, pirate vagy military)
én viszont ezekre vagyok kíváncsi.
hogy érdemes-e olykor olykor kikezdeni 1-1 military-s hajóval, hátha hátra hagy 1-2 jó holmit.
Srácok, nagyon köszönöm, kimerítõ válaszokat kaptam, próbálkozom is vele 😊
Azt hiszem akkor harcigépben maradok, és távmenedzselem a kereskedõhajóm.
Viszont... mivel csalom elõ azt a menût, hogy akkor is lássam mindkét hajóm, ha nem egy szektorban vagyunk ???

Még egyszerûbb valakitõl megkérdezni Akela's Beaconban, hogy way to the nearest shipyard. Utána már rajta lesz a térképen.
Nem megvenni kell, hanem elfogni! :-)))

Egyébként nekem a kyon emitterek jobbnak tûnnek, mint a terran fegyverek. Bár most az utóbbiakat használnám. Csakhogy a földi szektorokban áll a gazdaság. Éppen ennek a beindításán dolgozom. Nagy meló lesz, mert furán vannak telepítve a dolgok. A bányák két szektorban ömlesztve, és ugyanez igaz a kajagyárakra is.
Amaro
Akeela's Beacon. Pontos koordinátákat ne kérj, mert nem fix, új játék kezdésénél generálja 50-80k eltéréssel, de mindenképpen ott lesz. Ajánlom scorp remek térképét, azt futtatva megtalálod.

Valaki meg tudná mondani melyik szektorban van az Otas HQ, mert minden szektort megnéztem de nem találom. Egy kereskedõt találtam akinek kellet segíteni, adott egy koordinátát hogy ott találok egy hajót de az se volt ott.

Viszont a mantist soha nem is fogod tudni megvenni. Az elérhetõ (megvehetõ) Sohnen hajókkal meg találkozhatsz a Sohnen Dyson Sphere-t tartalmazó szektorban. Ezekre a gépekre meg a normál fegyverek mennek fel és ne ma Sohnen spéci cuccok meg különleges pajzsok.

Tehát marad elsõdlegesen totális pusztításra a Terran fegyverzet.

Nekem egy txtben volt, de megkerestem neten is fent van: Itt

A sohnenekkel nem veszik fel a versenyt. A vidarban is kinyír 2-5 lövéssel a mantis. És a kalózokkal is vigyázni kell. A kyon emitterek gyilkosak, egyszerûen nem lehet õket kimanõverezni. A vidar nem túl gyors, a kalózok meg azok, egyszerûen túl sokáig marad lõtávban az ember. Egy carrackot még elfog vele az ember, de a reaver már nagyon húzós.
erdos
Ez megvan valami olvashatóbb táblázatban is, mert így elég keszekusza.

\"nemérted az anarhia annyira komplex h kellegy ember aki irányitja\"

erdos
És a sima teherhajó ha a bázishoz van rendelve akkor az istennek nem vesz EC-t hanem galoppozik haza natúrba ha kifofy. Ha éppen egy xenon szektoron a legrövidebb akkor arra, még ha le is tiltod azt a szektort a szkripttel.

\"nemérted az anarhia annyira komplex h kellegy ember aki irányitja\"

Csak a pajzs. A fegyver nem feltétel, ellenben a fight software az.

Mintha az UT egyik feltétele lenne a fegyver is. vagy csak a pajzs?
Azt meg simán be lehet állítani a toronynak, hogy csak a rakéták ellen védekezzen. A sima teherhajó nem ugrik külön parancs nélkül sehova, az UT meg megoldja magának. Pl ha van elég pénze még drone-okat is vesz...

És hogy legyen teljes a Terran hatalom itt az alap játékban lévõ M2es tulajdonságai.

Price : 144M credits
Class : M1
Hull Strength : 165,000

Speed : 60 m/s to 120 m/s
Steering : 0.5 % to 1 %
Acceleration : 5/s

Reactor Output : 12,000 MW
Weapons Energy : 300,000 J
Weapons Recharge : 9,000 J/second

Capacity : 12,000 / 12,000 units
Containers : Station class (ST)
Dockable ships : 40