X3 - Reunion

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

RJoco
El is van hagyva néhány Nvidium. A lista, amit csináltam tartalmaz egy-két szektort.

Warning! Cargo bay open, shields are down!

"A terran reputációt az options-ban az AI konfignál tudod megnézni. A 2. pont az XTM beállításoknál..."

Na ez nekem nincs, vagy nem találom csak :-)))
Lehet, csak én a paranidokkal még messez nem vagyokolyan jóban, hogy bármit eladjanak. Már leszállhatok a külsõ rendszereikben, de annyi...

Elvileg létezik egy nvidium mine script is, amivel a paranidoknál megvásárolható a bánya. A dolog érdekessége hogy sima silicon vagy ore bányából is csinál igaz magas költséggel, és lassan nvidiumot.
Sajnos jelenleg magam sem tudom megnézni, de amit javasolok a xeon girdeseknek, és neked is hogy nyomass a játékba egy advanced jumpdrive scriptet. Eszméletlen drága dolog, de ha megvan a szektor, és elvileg a shonen megadta neked, akkor be tudsz ugrani a közepére, ill ha targetting scanner is van akkor bármely pontjára. Amennyiben jól emlékezem a xenon core 13, 8, és 5 szektorokban elég csúnyán megsül az ember ha beteszi a lábát, ezért a Xenon process 20 - 30 - 40 millás küldetéseihez én csak ezt tudtam használni. Xenon gird 1 , és 2 es rendszerekbe küldött mindíg. elsõ alkalommal 5x vettem fel a küldit, és a rangom miatt akkor még csak az xenon proci elpusztításáért 60 millát fizetett. Azthiszem a xenon szektorokból kapukon nem lehet átjutni, mert mindíg felrobbanós szektorokba téved az ember. Talán a Xenon gird2 ahonnan 1 vagy két szektorral odébb lehet menni. Lehetséges hogy ez mindenkinél másképp mûködik...
Nividium a Sohnen bulihoz, viszonylag egyszerûen...
Spoiler (katt a megjelenítéshez)

Manticore-ban, a szektor közepe táján van egy 7-es nividium aszteroid és Ashley hajógyáraiban lehet venni nividium bányát, ha fent van az Ashley's xxl fab mod...
Az aszteroidot szétlõni nem tudtam, bár egy "Mobile Drill" kisérletet megérhet, aki nem tud bányát venni. Nekem nem volt olyan hajóm, amire rá lehet szerelni, a terran fegyverek meg hatástalanok voltak raz aszteroiddal szemben...

A Jump and move to position-t pont a Grid2-be való beugráshoz javasolták...

Kösz az infót!

Apropó koordináták: Xenon Grid2-be hogy lehet eljutni, kellene egy kapu koordináta nekem is...
Last Frontierbe megvan a kapu, majd ebéd körül megadom.
Ha nem tudsz bedokkolni, akkor más lehet a bibi. Ha repud is jó, akkor vagy bug, vagy valami miatt nem megy.
Én például az Nvidium factory-ba a paranidoknál és terranoknál sem tudok leszállni, viszont a hajóim simán leszállnak.

Az XTM lapon van egy ötlet, este kipróbálom: Jump and move to position parancs a hajó konzolján...
Kapu híján ki sem próbáltam...

http://bitpower.tx.hu/ a power legyen veled !
Ja igen: ami aranyos: a fiam már bent van a szektorban, õ sem emlékszik rá honnan talált be, elleben a szektor keleti kapuja (amin keresztül be lehet jutni) kifele nem mûködik, így visszafele sem tudjuk kideríteni a helyét a kapu párjának.

Azaz, a kapu nem szerepel a szektorban. Az összekötõ vonal, ami last Frontier-bõl indul, valahol a szektor mellett végzõdik, így koordináta nincs hozzá...

Az a térkép nekem is megvan, de csak azt jelzi ki, hogy a Maelstrom-tõl dél-nyugatra lévõ Unknown Sectortól keletre van a kapu. Valahol nagyon messze, a szektoron kívül...

Hi !
Sajnos most nem tudom megnézni, de van egy nagyonfaxa asteroida térkép, ami az x3 mappádból veszi ki az adatokat és a teljes XTM térképét. Megmutogatja és kiírja a sziklák helyét és tartalmát, és ezenkívül nagyjából a kapuk helyét is. Erõssen javaslom, mert nagyon hasznos a kütyü, és tudod térben forgatni is a szektorok tartalmát, így láthatod mennyire tér ki a kapu a síkból.
Ha jól emlékszem ebben a fórumban küldték a linkjét. Kis idõ, és megpróbálok utánnanézni.
Más: a karakteremet meglehetõsen rühellik a teladik, a paranidok és a splitek. Valamelyik még dokkolni sem enged.

Az este - egy életem egy halálom - beugrottam az egyik teladi központi szektorba, mert jelezték, hogy nagy khaak támadás várható. Amint beértam, jött is az üzenet: húzzak kifele, mert lõnek. Nem foglalkoztam velük, hanem gyorsan eltakarítottam a legközelebbi clustert. Egybõl bekékült az összes Teladi hajó. Negyed órta alatt 4 szintet ugrottam náluk felfele, már Shareholder vagyok...
Fiteni viszont marha keveset fizettek. 27k Cr...

Segítséget kérek. Tegnap a Sohnen manyus elárulta hol a Sphere, csak ezt felejtette el közölni, hol a kapu a Last Frontier szektor felé. Tudna valaki pontos koordinátákat adni?

Próbáltam egy hajómnak azt mondani, hogy dokkoljon be a Sphere-be, de csak egyhelyben pörög, nem megy semerre...

A terran reputációt az options-ban az AI konfignál tudod megnézni. A 2. pont az XTM beállításoknál...

Az EMP nem kell, ha az XTM 0.7 fent van. Bele építették.

RJoco
De, én úgy tudom javítja. Majd megnézem holnapra.

RJoco
Hát pont azért kellene, mert nem tudok bedokkolni az állomásra. Shipyardra oké, de máshova?
Természetesen minden alapvetõ szoftvert megvettem rá, amit Argonoknál kapni lehet.

Nekem 0.7.2 van fenn, ez még nem javítja?
Hogy veszel mondjuk EC-t ha nincs benn a hajód az állomáson?? :-))
Kell egyébként trading system extension,azzal tudod irányítani a hajód, ha bedokkol valahová és te nem vagy szektorban.
RJoco
Bug, melyet javít a patch. Úgy hallottam. Mióta fenn van nem jártam arra.

RJoco
Olyan script nincs, amivel nem kell bedokkolnom az állomásra és tudok vele üzletelni? Megvettem elsõ TS hajómat 837 kCr-ért, de így nemigen tudok vele üzletelni, hacsak nem viszek magammal egy kisebb hajót.

Na barátkozok a Terranokkal, viszont nem tudom, hogy hol lehet megnézni, náluk milyen a reputációm?

Apropó jártatok már Xenon Core 05-ben? Mert ha belépek a kapun felrobbanok, bármivel megyek is be. Mondjuk az összes Xenon is, de én is...
RJoco
Nekem muszáj volt növelnem Paranidoknál a reput, mert csak így tudtam megcsinálni a Sohnen küldit. Viszont miután végigvittem a sztorit visszaestem Unholy Nomad-ra. Freind of Priest környékén jártam, mikor ez történt.
Szerintem is az marad, hogy újrakezded.

Jómagam is találkoztam efféle (szerintem) hibával. Nem foglalhatóak, csak várakoznak, és ha kiszállsz elfoglalni, hajlamossak elgázolni......
Valóban ha használna a hajóváltás már megtörtént volna. Amikor megmented a pirat kiscsajt elvileg felnyomja a repud a kalózoknál elég elfogadható szintre. Szal ez sem hiszem hogy bejönne. Nem sok választás maradt azthiszem.
Törölt felhasználó
Még nem próbáltam, de minden variációt kipróbálok este... Végig akarom vinni a sztorit, mert anélkül nem tudom a paranidokkal növelni a bizalmat... és a hajói teccenek!<#hehe>
Egyébként Busterral vagy Falconnal lõhettem bele véletlenül a gyárba, és most egy Centaurral rohangálok...ööö...repkedek. Szal ha azt nézzük, akkor ezt egy "másik hajó"-nak kellene tekintenie... afeneseértiezt.

Köszi a helpet! <#worship><#worship>

A 2. számú kérdésemre tudtok tippet, hogy mi lehet?

L
RJoco
Köszi!
Mindjárt meg is nézem.

Amaro oldalán megtaláltam :
"Freight Transporter Upgrade v1.1 SPK (EMP)
Más néven Cargo Beamer- s ezzel mindent elmondtunk
Boron Trade Dock-ban vásárolható upgrade, felszerelése után lehetõvé válik a hajó 3k-s körzetében keringõ hasznosítható cuccok egyszerre történõ bevontatása a raktérbe - amíg az meg nem telik.
EMP legyen telepítve, különben nem mûködik!
EMP= Extended Mode Pack"
Hozzátenném hogy kb 1/2 másodperces idõközönként rántja be a cuccokat szépen sorban, és ha nem vigyázol, amíg berángatja a javakat szétlõnek, ellenben ha sebesség közben kapcsolod be, szépen leállítja a hajót, és miután végzett felnyomja ugyanarra a sebességet. Ez jó trükk ha meg kell közelíteni a cuccokat úgy 100000 xeonnal a nyomodban.
Próbáltál másik hajódat beküldeni a computer componensekkel, aztán commcsatornán keresztül beszélni a figurával??
Ez különben - szerintem oltári nagy pech...
valszeg újrakezdés lesz belõlle. így néhány dolog lehet hogy zárva lesz elõtted....
Asszem valami freight transport upgrade.
Valamelyik állomáson tudsz majd venni belõlle sok darabot, de elég a hajódra 1 is. A command menûbõl ezek után a Special (ha jól emléxem) menüben freight ransport parancsal mindent beránt a hajódba ami 3 km n bellül van. Holnapra pontosabb válaszokat tudok erre adni.
A bonus packban benne van (de lehet, hogy már alapból is benne van a játékban). A command consolban, a special menüben (kell hozzá a special software mk1), collect ware, illetve collect wares in sector. Ez utóbbival óvatosan, mert fölszed mindent és lehe közte pl space fuel is...
Ha végzett, vagy ninsc több raktered, lelassít és beballag a szektor közepére a hajó...

Törölt felhasználó
Nos, ezzel csak az a gondom, hogy a bázis egy kalóz szektorban van, ami alapvetõen teljesen üres, néha-néha feltûnik 1-1 kereskedõ, esetleg kisebb kalózcsapat... és hát tõlük nem tudok bocsánatért esdekelni... teljesen tanácstalan vagyok <#nemtudom>
RJoco
Melyik az a script, amelyikkel összeszedem a cuccokat?

A bázis szétlövése az adott szektor összes hajójának ellenszenvét idézi elõ, nem szokott jó véget érni...

Szektoron belül kell megkeresni a legnagyobb hajót. Néha többet is, mert a katonai hajók "bocsánata" nem biztos, hogy kihat a "civilekre" rendõrökre, zsoldosokra is. Ha rajban repkednek, általában elég a raj legnagyobbját megkérni, hogy felejtsük el a múltat...
Ha nagyon utáltak korábban, lehet, hogy minden szektorban meg kell ismételni. Azokban a "központo" szektorokban, ahol korábban jártál és kizavartak, biztosan...

Törölt felhasználó
ehh, nemtudok írni... "elnézést" helyesen<#vigyor2>
Törölt felhasználó
Köszi szépen. Kipróbálom, hátha összejön! Próbáltam már úgy, hogy elmentem és megkerestem a legközelebbi boron M1-est vagy M2-est - amit 4 szekorral odébb találtam meg - annak rendje és módja szerint elnést kértem a vétkeimért, de semmi változás... Lehet, hogy nem kértem eleget bocsánatot... Nomindegy, ha máshogy nemmegy, akkor mérgemben szétlövöm a bázist!<#hehe>
Nyár van,biza!

Arról nem beszélve, hogy én már teljesen kívül kerültem az X világon.
Nekem sajna a "való világgal" kell foglalkoznom és nem maradt idõm X-ezni.
<#rinya>

Itt is, cak be kell állítani. A HUD-on a bal alsó részben ott vannak a fegyverek, mellettük, balra 4-4 kis gombocska. Az elsõ az 1-hez, a 4. a 4-hez rendelt gomb. Ott bejelölheted, melyik fegyvert melyik csoportban akarod használni. Külön a tornyokra is...

Hajók esetén az eljárás: megkeresed a szektorban a legnagyobb piros hajót, megközelíted kommunikációs távora, beszélsz vele és kiválasztod a "bocs, csak véletlenül lõttem, többet nemfordul elõ" opciót. Néha 2x kell, de ha egyébként nem ellenséges a faj, csak maradvány a múltadból az ellenszenv, akkor szokostt segíteni. Állomásnál még nem sikerült...

Valaki ismeri a fegyvercsoportok értelmét??
Az x2 ben mûködött faxán, de itt akár 2-t, 3-t, 4-t nyomok, mindíg az 1 re beállított fegyvercsoportot használja a hajó.
Még talán mepróbálhatod egy másik hajóval, vagy szkafanderrel megközelíteni a gyárat, ez nekem egyszer bejött egy boron szektorban, igaz hajók esetében. Kiszálltam beszálltam, újra kiszálltam, és megint be, aztán nem volt piros jelölés a térképen. Tiszta windows. Bocsi nem sértegetem az X3-t. Esetleg másik hajót küldesz oda a rakománnyal, és úgy trükközöl, vagy szétlövöd az állomást, és megvárod hátha lerakja újra a program. Esetleg egy scriptel az egekig növeled a repudat a piratoknál, és úgy próbálod. Mivel storyelem, szerintem bajban leszel vele, de biztossan nem tudom.
Thx a válaszokat !
Nemtudjátok véletlenül hogy az õsök álltal épített kaputípust, vagy a terran túlcicomázott kapuját dobálják le??
Végülis mindegy, csak legyen rajta átmenõ forgalom.
Valaki ismeri ennek a rejtélyes machine shop mûködési módját??
Mire lehet ezt használni?? és hová lehet telepíteni??
Úgyemléxem mintha Goyo2 csinált volna valami scriptet amivel fegyvereket, és kiegészítõ dolgokat lehetett gyártani eq dokkban. Ezzel mi újság??
Szektoron belül is mûködik? vagy csak úgy?

Ja, csak extra cucc sok pénzért. :-))
Én ha messze van a kapu, akkor odavontatom amit kell a közelébe...
És miért annyira jó az a kaputelepitõ? Még nem jöttem rá.

K-már nekem is megvált 10 db GPPC-tõl, az sem volt rossz üzlet, fõleg azért mert Xenon küldi volt 2 db K-val, amit szerénységem zúzott szét. Az a küldi hozott 14 milkát, meg a 10 GPPC 7 milkát. :-))
Én még kicsiben játszom....