X3 - Reunion
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Nagyon kitartó vagy sWbFII!!
Jó látni, hogy ugyanúgy indulsz, mint mindenki.
Pár nap,hét és hónap, aztán már nagyúr leszel. :-))
Az egyik legjobb hajó a Mamba, az elején tuti. Gyors és fordulékony.
Pár Unknown object és a Xenon küldikben akár K-t is lehet vele lõni :-))
Ja, J-t kiktattam. Kaptam érte 12 milkát meg kidobott 7 GPPC-t. Már csak 20 milka kell a Titánhoz. :-))
Jó látni, hogy ugyanúgy indulsz, mint mindenki.
Pár nap,hét és hónap, aztán már nagyúr leszel. :-))
Az egyik legjobb hajó a Mamba, az elején tuti. Gyors és fordulékony.
Pár Unknown object és a Xenon küldikben akár K-t is lehet vele lõni :-))
Ja, J-t kiktattam. Kaptam érte 12 milkát meg kidobott 7 GPPC-t. Már csak 20 milka kell a Titánhoz. :-))
System Override Software - Illegális program, ha ilyet találnak ellenõrzésnél a hajódon szétlõnek miatta. Drága és szinte sosem mûködik (elméletielg ki lehetne vele ugrasztani a célpont hajó tulaját a gépébõl, de csak elméletileg). Felesleges kütyü.
Mamba - Egy vadászgép, amit meg lehet venni, de akad belõle megtalálható is ami elhagyatottan kering és várja új tulaját (de nézz el Amaro oldalára vagy akár a hivatalos oldalra és megrudod milyen hajók vannak)
AHEPT - Alpha High Energy Plasma Thrower. Egy elég erõs fegyver. M5-ös hajókra abszolút nem rakható, akad 1-2 M4-es amire már felmegy, de elsõsorban a nagyobb hajók fegyvere.
Hogy egy hajóra milyen fegyver megy fel azt a hajó infó menüjében meg tudod nézni. Fel van sorolva milyen fegyverek lehetnek a hajón és színkód is jelzi ezeket a fegyverfelsorolás elõtti kis csíkon.
Mamba - Egy vadászgép, amit meg lehet venni, de akad belõle megtalálható is ami elhagyatottan kering és várja új tulaját (de nézz el Amaro oldalára vagy akár a hivatalos oldalra és megrudod milyen hajók vannak)
AHEPT - Alpha High Energy Plasma Thrower. Egy elég erõs fegyver. M5-ös hajókra abszolút nem rakható, akad 1-2 M4-es amire már felmegy, de elsõsorban a nagyobb hajók fegyvere.
Hogy egy hajóra milyen fegyver megy fel azt a hajó infó menüjében meg tudod nézni. Fel van sorolva milyen fegyverek lehetnek a hajón és színkód is jelzi ezeket a fegyverfelsorolás elõtti kis csíkon.
Asus P5K, E8400, 8GB DDR2, HD6670, BENQ G920WL
mi az a mamba?AHEP? amúgy az a kalózos bomba a cargo-ban nem is vicc volt! télleg nem tudok eljönni a kalózbázistól mert ahogy kijövök felrobbantanak! mit tegyek hogy szedjem le a bombát ?cargoban kerestem de annyi dolog van ott hogy nem találtam
"Not Weaken.... Weeeaken"
system override software - kalózbázison adják,de nem értettem meg hogy mire jó...nem vagyok 1 túl jó angolból
mi ez?
mi ez?
Nem muszáj venni! Én összeszedtem a Mambát és pénz híján elég régóta azzal nyomom. Fölraktam rá 4 AHEPT-et meg 5 Mass Drivert. 1 Fighternek, meg néhány Soutnak neki lehet menni vele. Wasp missilevel párosítva, jó taktikával akár 1 nagyobbnak is. De csak egynek!
Warning! Cargo bay open, shields are down!
lehet valami problémám ha kalózokkal üzletelek? vagy csak ilyesztgetés amit kiírtak hogy "ha kalózokkal üzletelsz ne lepõdj meg ha bombát találsz a raktereden"
és ha mondjuk energiát szállítok akkor abból se lehet a fegyver lövésidejét kitatóbbá tenni?! gondolom nem :( a kis busterembe 6 fegyver fér,4 van benne....ezek szerint új hajót kell vennem ha harcolni is akarok
(bár gondoltam hogy busterrel nem lehet harcolni ,de a többi járgány rohadt drága az én pénztárcámnak)
(bár gondoltam hogy busterrel nem lehet harcolni ,de a többi járgány rohadt drága az én pénztárcámnak)
Nem. Minden hajónak van egy pajzs és egy fegyver energia generátora. ezek adott teljesítményûek. A terranok gyártanak egy spéci hajót, ami képes a körülötte lévõ hajók pajzsgenerátorának besegíteni, a fegyver energia generátorhoz nincs ilyesmi. Jól kell összerakni a fegyverzetet és nem fog olyan hamar kimerülni.
Az alfa verziók mindenbõl sokkal kevesebbet fogyasztanak, mint a betak, cserébe valamivel kissebb a hatótávjuk és a sebzésük. A kyon emitterek azért nagyon jók, mert extrém alacsony a fogyasztásuk...
Mass drivehoz gyakran lehet a harcok helyszínein is lõszert találni, érdemes szétnézni a szektorokban, ahol nemrég hirig volt...
Az alfa verziók mindenbõl sokkal kevesebbet fogyasztanak, mint a betak, cserébe valamivel kissebb a hatótávjuk és a sebzésük. A kyon emitterek azért nagyon jók, mert extrém alacsony a fogyasztásuk...
Mass drivehoz gyakran lehet a harcok helyszínein is lõszert találni, érdemes szétnézni a szektorokban, ahol nemrég hirig volt...
nem lehet a hajó energiáját lövelni? 4fegyver van benne és kb 15-20 lövésig bírja energiával - ez nagyon kevés
Igen, kell hozzá lõszer. Az egyetlen ágyú ami nem energiafegyver és lõszert igényel.
Lõszert meg legtöbbször a megfelelõ gyárakban és az Equipment Dock állomásokon lehet találni. Másutt nem.
Lõszert meg legtöbbször a megfelelõ gyárakban és az Equipment Dock állomásokon lehet találni. Másutt nem.
Asus P5K, E8400, 8GB DDR2, HD6670, BENQ G920WL
mass driver csak lõszerrel megy???? mert lõszert még sose láttam hozzá ...minden állomás üres :(
Nem pár millás, csak pár százezres, de igen. TP-t is TS-t is. Igaz, ezekre nem tudsz Mobil drilling systemet rakni, mert nem az a típus...
Van szétszórva sokminden, M4-ek, M5-ök, 1-2 M3-as (ezekért már meg kell küzudeni, pl az egyik Xenon szektorban van eldugva).
Lejjebb van egy térképezõ programra link, keresd meg, rakd fel, megmutatja, hol vannak free ship-ek...
Van szétszórva sokminden, M4-ek, M5-ök, 1-2 M3-as (ezekért már meg kell küzudeni, pl az egyik Xenon szektorban van eldugva).
Lejjebb van egy térképezõ programra link, keresd meg, rakd fel, megmutatja, hol vannak free ship-ek...
Khaak clusterrel találkoztál. 1 db fighter, 3 db csúf beta kyon emitterrel, meg 4-16 scout, egy-egy db alfa kyon emitterrel felszerelve. meg csúnya rakétákkal. Úgy lehet szétlõni, hogy nagy tempóval rongyolsz feléjük, míg egyben vannak, már kicsivel a lõtávon kívülrõl elkezded lõni. Amikor szétugrik, kb 5 másodpercig nem mozdulnak a hajók, ezalatt lehet õket eltakarítani. Utánna bekerítenek... M3-asnál kissebb ahajóval nem érdemes megpróbálni...
Ore Belt északi, észak-nyugati részén, a kapun messze túl, az aszteroida mezõ végén van a pirate base.
Nagyjából egy darab kavics, az egy egység ore vagy silicon. Ez van...
Automatizálni akkor tudod, ha telepíted a "mineral collection software" vagy az "attack rocks" scriptet.
Ezzel megjelölöd a hajónak, hogy melyik szektorban takarítson, szétnéz és az adott szektorból egy urásnyira lévõ állomásokon eladható cuccot szedegeti föl. Eladja, visszamegy. Vagy hozzárendeled egy saját állomásodhoz és annak fog alapanyagot gyüjteni szép lassan. Majdnem annyit lehet vele keresni, mint egy UT-vel.
TS hajót meg találsz elhagyva a rendszerekben...
Automatizálni akkor tudod, ha telepíted a "mineral collection software" vagy az "attack rocks" scriptet.
Ezzel megjelölöd a hajónak, hogy melyik szektorban takarítson, szétnéz és az adott szektorból egy urásnyira lévõ állomásokon eladható cuccot szedegeti föl. Eladja, visszamegy. Vagy hozzárendeled egy saját állomásodhoz és annak fog alapanyagot gyüjteni szép lassan. Majdnem annyit lehet vele keresni, mint egy UT-vel.
TS hajót meg találsz elhagyva a rendszerekben...
A maximum jumps azt határozza meg, hogy az állomáshoz rendelt, automatikusan kereskedõ hajók milyen messzire menjenek eladni, vagy venni terméket vagy alapanyagot.
Az árat egyszer fixen beállítod és annyiér fogja adni az állomás a készterméket a leszálló, idegen vásárlóknak. A saját hajóid a max jumps-on belül fellehetõ, legjobban fizetõ vevõnek szállítanak árut (csak néha megelõzik õket), és a meghatározott alapanyag vételárnál olcsóbban, vagy max annyiért forgalmazóktól vesznek, szintén ezen a távon belül...
Ha felteszed a bonsu packot, abban van station manager script. Ha ezt bekapcsolof az állomáson, akkor maga az állomás szabályozza, hogy a hozzárendelt (a station managerhez kell hozzárendelni) hajó mit vegyen és mit adjon el. Ha ilyened (sm szoft) nincs, akkor hajónként egy-egy árucikkre adhatsz buy vagy sell utasításokat...
Az árat egyszer fixen beállítod és annyiér fogja adni az állomás a készterméket a leszálló, idegen vásárlóknak. A saját hajóid a max jumps-on belül fellehetõ, legjobban fizetõ vevõnek szállítanak árut (csak néha megelõzik õket), és a meghatározott alapanyag vételárnál olcsóbban, vagy max annyiért forgalmazóktól vesznek, szintén ezen a távon belül...
Ha felteszed a bonsu packot, abban van station manager script. Ha ezt bekapcsolof az állomáson, akkor maga az állomás szabályozza, hogy a hozzárendelt (a station managerhez kell hozzárendelni) hajó mit vegyen és mit adjon el. Ha ilyened (sm szoft) nincs, akkor hajónként egy-egy árucikkre adhatsz buy vagy sell utasításokat...
és ugye nem egyessével gyüjti ...tehát 1 szikla nem 1. orenak számít ? minek kérdem hisz mire lesz agy TS-em addigra megöregszem
tenx! a másik 2 dolog : vettem ûrbázist és mit jelent az a "maximum jumps"? és nem lehet beállítani hogy ne nekem kelljen mindig az árat kiszabni hanem magától,mint a többi ûrbázis?
a 3.dolog ore belt melyik részén van kalózbátis körbejártam de arra járt egy csomó kalóz ->egy ka'ah(vagy mi)hajó mely 40000kis ka'ah felderítöre esett szét és ledurrantotak! szal nem találtam ûrbázist
gondoltam le tom rázni mert 21-el jött ,de mikor szétbomlott minden kis felderítõ 300-al száguldott :(
a 3.dolog ore belt melyik részén van kalózbátis körbejártam de arra járt egy csomó kalóz ->egy ka'ah(vagy mi)hajó mely 40000kis ka'ah felderítöre esett szét és ledurrantotak! szal nem találtam ûrbázist
gondoltam le tom rázni mert 21-el jött ,de mikor szétbomlott minden kis felderítõ 300-al száguldott :(
Bánya nélkül bányászhatsz vele. Az ûrben lebegõ "sziklákat" (rocks) lehet vele szétlõni és az ore collectorral összeszedni. TS hajó kell alá. A "sziklák" azok az azsteroidák, amelyek nem jelennek meg a radaron, mert túl kicsik hozzá.
Veszel egy TS-t, egy ore collectort, egy mobil drilling systemet meg egy asteroide scannert és mehetsz bányászni.
Veszel egy TS-t, egy ore collectort, egy mobil drilling systemet meg egy asteroide scannert és mehetsz bányászni.
nomeg nem csak ezért! hanem fõleg azért mert így sokkal könnyebb megcsinálni a játékot :) ! amúgy tud vala x-soozatoz hasonló játékot ami a szárazföldön játszódik?
El kell olvasni az Argonopédiát. A bolygók nem véletlenül nincsenek bevonva a termelésbe. A múltbéli háborúk és azok nyomán aláírt szerzõdések csak és kizárólag az EC alapú energiaellátást teszik lehetõvé, így a teljes ipar az ûrbe települt...
olyan nehéz palyzsokhoz hozzájutni! merre lehet találni gyárakat?
mindenkinek kössz a segítségét amúgy x2-ben volt valami AEG-technológia anyiba került ,mint 1 kolosszus és szerintem semmire nem volt jó XD vagy legalábbis én nem tudtam hogy kell használni
Valaki ismeri ennek az Heavy assault technology scriptnek (remélem jól írtam) a mûködési csínját bínját?? Megvettem a hajómra, de semmisem történik a harcok alatt. Csekély 6x millióba került a pirat bázison, és mintha ott sem lenne. Gyorsbillentyût nem láttam kiosztva hozzá.
Hi !
Szerintem a bolygók idáig ebben a játékban a legjobbak. Én úgy figyeltem meg, mintha forogna a szárazföld, a vastagabb felhõréteg, és egy ionoszférában lévõ még vékonyabb felhõréteg. Sajnos valóban nem modellezték le a ciklonok mozgását, és nem dolgozták jól ki a tengereket, óceánokat, de így is nagyon megnyerõ volt amikor elõször láttam.
Amikor elég közel megy hozzá az ember, elkezdi a bájos nõi hang közölni hogy veszéj! belépés az atmoszférába, és kis idõ után bumm. Amikor messze van a bolygó, akkor nem enged túl közel, hanem kidob egy távoli ponton, és megint mehetek felé. A legdurvább idáig a gyûrûrendszeres bolygók - gázóriások voltak. Volt ahol összeakadni látszottak a gyûrûk, és ilyen bólygóközelségnél szétszakítanák egymást a planéták.
Azonkívül egy alkalommal közelrõl szerettem volna látni egy gyûrût, és egyszerûen lehúztam a bolygóról ahogy mentem felé. Annak ellenére hogy tele van lehetetlen, és durva hibákkal ez a része, szerintem nagyon látványos lett a légkörökkel, és a többi dologgal, de ha profibban akarnák megcsinálni, akkor szerintem néhány összekapcsolt quados géppel még talán el is futna. Mindenesetre úgy vélem hogy legalább a földi rendszereknél odafigyelhettek volna a valóságosságra jobban. Ez a része iszonyúnagy csalódás volt. Úgyvélem ígyis gratula érte a készítõknek.
Szerintem fajább lenne ha a bolygókat is bevonnák a termelésbe, és a lakosság száma is számítana a bevételeknél. Esetleg néhány telepítõdvd árán még a felszínen is lehetne repkedni...
De ez a jövõ zenéje, bár biztossan harapnék a játékra, és nem sajnálnám érte a komolyabb összegeket sem.
Szerintem a bolygók idáig ebben a játékban a legjobbak. Én úgy figyeltem meg, mintha forogna a szárazföld, a vastagabb felhõréteg, és egy ionoszférában lévõ még vékonyabb felhõréteg. Sajnos valóban nem modellezték le a ciklonok mozgását, és nem dolgozták jól ki a tengereket, óceánokat, de így is nagyon megnyerõ volt amikor elõször láttam.
Amikor elég közel megy hozzá az ember, elkezdi a bájos nõi hang közölni hogy veszéj! belépés az atmoszférába, és kis idõ után bumm. Amikor messze van a bolygó, akkor nem enged túl közel, hanem kidob egy távoli ponton, és megint mehetek felé. A legdurvább idáig a gyûrûrendszeres bolygók - gázóriások voltak. Volt ahol összeakadni látszottak a gyûrûk, és ilyen bólygóközelségnél szétszakítanák egymást a planéták.
Azonkívül egy alkalommal közelrõl szerettem volna látni egy gyûrût, és egyszerûen lehúztam a bolygóról ahogy mentem felé. Annak ellenére hogy tele van lehetetlen, és durva hibákkal ez a része, szerintem nagyon látványos lett a légkörökkel, és a többi dologgal, de ha profibban akarnák megcsinálni, akkor szerintem néhány összekapcsolt quados géppel még talán el is futna. Mindenesetre úgy vélem hogy legalább a földi rendszereknél odafigyelhettek volna a valóságosságra jobban. Ez a része iszonyúnagy csalódás volt. Úgyvélem ígyis gratula érte a készítõknek.
Szerintem fajább lenne ha a bolygókat is bevonnák a termelésbe, és a lakosság száma is számítana a bevételeknél. Esetleg néhány telepítõdvd árán még a felszínen is lehetne repkedni...
De ez a jövõ zenéje, bár biztossan harapnék a játékra, és nem sajnálnám érte a komolyabb összegeket sem.
Nekem általában hamarabb halnak meg, mint hogy ilyet csináljanak... Pedig ha megtámatdják õket, elugranak, meg ilyesmi, de idõnként arra eszmélek, hogy már megint hiányzik 1-1 UT...
Amióta XTM-el játszom kissé butuskák lettek az UT-k.:(
Kiképzésre mostanság legjobban a Profit Share szektor jön be, eszméletlenül gyorsan fejlõdik a Sector Trader.
Amint átállítom õket UT-re elkezdenek szépen dolgozni, de idõvel leragadnak egy szektorban. Ilyenkor néhány egység Meatsteak Cahoonas vagy BoFu mindössze amit vesznek, és ezt adogatják el, majd megen vesznek 5-20 egységet. Az a baj, hogy a 25-ös szintû pilóták is ugyanezt csinálják. Rendszeresen figyelem õket, és amikor látom, hogy beragad megvárom, amíg eladja a cuccot, majd újra kiadom neki az UT parancsot, és láss csodát, mindjárt talál jó üzletet.
Más is tapasztalt ilyet?
Kiképzésre mostanság legjobban a Profit Share szektor jön be, eszméletlenül gyorsan fejlõdik a Sector Trader.
Amint átállítom õket UT-re elkezdenek szépen dolgozni, de idõvel leragadnak egy szektorban. Ilyenkor néhány egység Meatsteak Cahoonas vagy BoFu mindössze amit vesznek, és ezt adogatják el, majd megen vesznek 5-20 egységet. Az a baj, hogy a 25-ös szintû pilóták is ugyanezt csinálják. Rendszeresen figyelem õket, és amikor látom, hogy beragad megvárom, amíg eladja a cuccot, majd újra kiadom neki az UT parancsot, és láss csodát, mindjárt talál jó üzletet.
Más is tapasztalt ilyet?
Space Fuel: megveszed Herrons nebula-ban, mejd eladod helyben, illetve az Ore Belt-ben lévõ Pirate Base-en. meg bármelyik kalóz bázison, csak ez elég közel van. Ha ezzel akarsz kereskedni, gyorsan szerezz Jump Drive-ot (Terracorp HQ vagy Goner Temple, 101k Cr), akkor a Fuel Distillery kapujából egybõl ugorhatsz a célszektorba...
Law enforcement licence: minden, az adott faj szektoraiban kilõtt, az adott fajjal ellenséges hajóért fizetnek, mérettõl függõen (500, 1000, 5000, stb Cr). Meg eljátszhatod a rendõrt, ahogy már írták: scannelheted a hajókat és ha tiltott áruja van, kidobathatod vele, vagy kilõheted miatta...
Az universal traderhez kell a TS hajón:
MK3-as trader szoft, 8-as szintre fejlesztve
fegyverzet
25MJ pajzs minden pajzshelyre
Jó ha megvan mindkét fight szoftvere, men árt ha van transport device, best sell és best buy locator, triplex scanner, trading extension.
Hasznos ha van neki jump drive-ja is, ha nincs, vesz magának késõbb. Arra figyelni kell, hogy ha a sector trader módban elérte a 8-as szintet és át akarod állítani universal traderré, ürítsd ki a rakteret (manuálisan add el a cuccot valahol) és ne maradjon semmiféle áru benne, mert azt többé nem adja el, csak foglalja a helyet. A fegyvereket, pajzsot nem kell eladni, csak az árukészletet!
MK3-as trader szoft, 8-as szintre fejlesztve
fegyverzet
25MJ pajzs minden pajzshelyre
Jó ha megvan mindkét fight szoftvere, men árt ha van transport device, best sell és best buy locator, triplex scanner, trading extension.
Hasznos ha van neki jump drive-ja is, ha nincs, vesz magának késõbb. Arra figyelni kell, hogy ha a sector trader módban elérte a 8-as szintet és át akarod állítani universal traderré, ürítsd ki a rakteret (manuálisan add el a cuccot valahol) és ne maradjon semmiféle áru benne, mert azt többé nem adja el, csak foglalja a helyet. A fegyvereket, pajzsot nem kell eladni, csak az árukészletet!
sztorik az X3-ban:
Alap X3:
Julian küldetése (fõ sztori), meg pár küldetés nélküli játék lehetõség. A sztori vonalat követve is lehet szabaadjátékot csinálni...
Patch 2.002, Bala Gi küldetések:
A fõ vonal mellett bejön egy összetett feladasor. Akkor kaphatod meg, ha 5 milliód van kp-ben és minden fajjal jóban vagy. Ha nem, akkor is szól Bala Gi a rádión, hogy kezdhetnéd a feladatot, de elõbb békülj ki azokkal, akiknél nem elég magas a reputációd. Meg is mondja, kikkel. Ha minden megvan, akkor beindul egy hosszú küldetéssor, aminek a végeredménye egy M7-es hajó és egy HQ építésének lehetõsége.
XTM:
Az eddigiek mellé bejön az OTAS és a Sohnen küldetéscsomag, illetve ha az AI beállításoknál engedélyezed, akkor a Treasure Hunt, aminek végeredménye egy Shivan Dragon elnyerése. Az OTAS és a Sohnen küldetések eredménye, hogy jogot kapsz náluk a fejlettebb cuccaik megvételére. Az XTM alaposan kibõvíti az univerzmot, bejárhatók a Terran rendszerek (Naprendszer), behoz egy csomó új hajótpust és kezdési lehetõséget.
Scriptek: vannak, amelyek könnyítik a játékot, vannak amelyek nehezítik (pl vsn egy olyan, amiben az ellenfeleid fejvadászokat küldenek rád, meglehetõsen gyakran). A legtöbb ésszerûsíti a játék kezelsét. Ilyenek a saját bázis ellátó és automata kreskedõ scriptek, amelyek automatizáljálk azokat a melókat, amelyeket amúgy is megunnál hamar, de nélkülük a játékban elég nehéz elõre jutni.
Ûrállomás építés: Azt senki sem tudja megmondani neked, hogy milyet érdemes építeni, mert minden attól függ, hogy milyen stílusban játszol. Más kell annak, aki harcos, más aki kereskedõ, megint más, aki iparbáró akar lenni. Tanulmányozd, hogy melyik gyár, bánya, miegyéb mit termel, mit lehet belõle kihozni, melyikre van szükséged és építgesd a saját kis ipari bázisodat. Ami bizos: EC-re mindenütt van kereslet, így ezt termelni biztos, bár nem gyors haszon. Ehhez kell sylicon mine, crystal fab, solar power plant. emellett, attól függõen, hogy a crystal fab-ot melyik fajtól veszed, más-más egyéb alapanyagok is kellenek, amelyeket szintén elõállíthatsz a saját gyáraidban, vagy vásárolhatsz másutt. El kell döntened, mit, hogyan. Errõl szól a játék. Döntések sorozata, emitõl vagy jobb, bagy rosszabb lesz a helyzeted...
Alap X3:
Julian küldetése (fõ sztori), meg pár küldetés nélküli játék lehetõség. A sztori vonalat követve is lehet szabaadjátékot csinálni...
Patch 2.002, Bala Gi küldetések:
A fõ vonal mellett bejön egy összetett feladasor. Akkor kaphatod meg, ha 5 milliód van kp-ben és minden fajjal jóban vagy. Ha nem, akkor is szól Bala Gi a rádión, hogy kezdhetnéd a feladatot, de elõbb békülj ki azokkal, akiknél nem elég magas a reputációd. Meg is mondja, kikkel. Ha minden megvan, akkor beindul egy hosszú küldetéssor, aminek a végeredménye egy M7-es hajó és egy HQ építésének lehetõsége.
XTM:
Az eddigiek mellé bejön az OTAS és a Sohnen küldetéscsomag, illetve ha az AI beállításoknál engedélyezed, akkor a Treasure Hunt, aminek végeredménye egy Shivan Dragon elnyerése. Az OTAS és a Sohnen küldetések eredménye, hogy jogot kapsz náluk a fejlettebb cuccaik megvételére. Az XTM alaposan kibõvíti az univerzmot, bejárhatók a Terran rendszerek (Naprendszer), behoz egy csomó új hajótpust és kezdési lehetõséget.
Scriptek: vannak, amelyek könnyítik a játékot, vannak amelyek nehezítik (pl vsn egy olyan, amiben az ellenfeleid fejvadászokat küldenek rád, meglehetõsen gyakran). A legtöbb ésszerûsíti a játék kezelsét. Ilyenek a saját bázis ellátó és automata kreskedõ scriptek, amelyek automatizáljálk azokat a melókat, amelyeket amúgy is megunnál hamar, de nélkülük a játékban elég nehéz elõre jutni.
Ûrállomás építés: Azt senki sem tudja megmondani neked, hogy milyet érdemes építeni, mert minden attól függ, hogy milyen stílusban játszol. Más kell annak, aki harcos, más aki kereskedõ, megint más, aki iparbáró akar lenni. Tanulmányozd, hogy melyik gyár, bánya, miegyéb mit termel, mit lehet belõle kihozni, melyikre van szükséged és építgesd a saját kis ipari bázisodat. Ami bizos: EC-re mindenütt van kereslet, így ezt termelni biztos, bár nem gyors haszon. Ehhez kell sylicon mine, crystal fab, solar power plant. emellett, attól függõen, hogy a crystal fab-ot melyik fajtól veszed, más-más egyéb alapanyagok is kellenek, amelyeket szintén elõállíthatsz a saját gyáraidban, vagy vásárolhatsz másutt. El kell döntened, mit, hogyan. Errõl szól a játék. Döntések sorozata, emitõl vagy jobb, bagy rosszabb lesz a helyzeted...
Ahhoz, hogy feladják, kell egy bizonyos harci rang is...
Scannelni úgy érdemes, hogy kijelölöd a hajót és automata pilótával követed. Akkor nem tud meglépni, csak ha okkal gyorsabb nálad. Egyébként meg minden parancsot billentyûhöz lehet rendelni...
to sWbFII: ha van a kereskedõ hajón trade softwer MK3 (lelõhelye:TerraCorp HQ@Home of Light), akkor tudsz sector trade parancsot kiadni neki (a kijelölt szektoron belül fog kereskedni).
ha elérte a 8-as szintet, akkor lehet universal trader (csak ki kell adni neki a parancsot és több szektorban fog trade-elni magától).
de vigyázz, mert a te pénzed használja kereskedés közben.
ha elérte a 8-as szintet, akkor lehet universal trader (csak ki kell adni neki a parancsot és több szektorban fog trade-elni magától).
de vigyázz, mert a te pénzed használja kereskedés közben.
Valaki kapta már az ugrálós Xenon J küldit?
Hát nekem mindig az utolsó pillantaban elugrik. Ha kinyírom jön másik, vagy csak 1 db ugrálgat?
Hát nekem mindig az utolsó pillantaban elugrik. Ha kinyírom jön másik, vagy csak 1 db ugrálgat?
télleg jó ez a scaner!5.hajónál le is leplezõdött hogy illegális fegyverkereskedõ!kb 10 másodperc alatt lekapot XD nincs valami gomb a arra hogy gyorsan tudjak scannelni?mert mire lenyomom a "."gombot +kiválasztom+ "scan" addigra már rég elhúzott XD
na de milyen ûrbázist vegyek szerintetek? vagy hogy tudna máshogy a gépem autómatikusan kereskedni (anélkül hogy beleülnék)?
engem nagyon irritál: úgy mûködik hogy minden bolygó 3 rétegbõl áll a legbelsõ 1helyben,ez a szárazföld....utána jön a tenger szint ami már forog körbe körbe,lyukacsos így látszódik a szárazföld(ami emiatt mozgónak látszik)....a 3. réteg a felhõ/füst ami megintcsak forog,ezen már hatalmas lyukak vannak és kicsit átlátszó..............az az illúzió romboló még hogy a felhûk együtt mozogna a ciklonok nem forognak hanem mennek a többi felhõvel! ezeket csak SETA-val lehet észrevenni...és aki nem tudná be lehet állítani 10X-re 6X-ról!!!
:D Ezt eddig észre sem vettem. Biztos náluk is olvad a sarki jégsapka... Egyébként a law enforcement license még arra is jó, hogy legálisan szkennelheted vele a teherhajók rakományát, és ha illegális cucc van náluk, akkor lelõheted õket. Utána összeszeded az anyagot és eladod magad: Tiszta Bronxi mocskos zsaru fíling. :D Ja ha kiugrik közben, akkor még hajód is van.
Na felteszem az XTM-et és újrakezdem a gamet. Kíváncsi vagyok mi a különbség.
Andrzei
Na felteszem az XTM-et és újrakezdem a gamet. Kíváncsi vagyok mi a különbség.
Andrzei
biztos már feltûnt hogy a bolygófelszínt elrontották...elég illúzióromboló számomra hogy a szárazföld egyik oldala kiszáad,másik meg elárasztódik vízzel...