X3 - Reunion

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

sWbFII
hol lehet mentõlemzt venni? úgytudom csak azzal lehet menteni az ûrben

"Not Weaken.... Weeeaken"

sWbFII
huh izgi

Arra figyelni kell, hogy egynémely elhagyott hajó csapda, amit a kalózok készítenek elõ. Ezeknek tipikusan maxon van a hullja, de nincs pajzsa egy gramm se. Ha közel mész, sivít a hajó computer, hogy akna van a közelben, de általában már robban is. A kirakott hajó porrá válik, a tied is rendesen kap, és már a nyakadba is esik 2-3 kalóz...

Neem
Bemész a renccerbe, és elindulsz a kapu síkjára merõlegessen rögtön a kaputól, és fölfelé. Mész - mész mendegélsz, és eccercsak ott lessz egyedül, árván. Csak rád vár.
sWbFII
annak elhagyatottnak kéne lennie?
mert velem versenyzett..akor rosszat néztem eddig...nem a kapu mellet találtad?+3 arrow röpköd mellette

Ennek többféle módja van. Vagy a freedom researchban megszerzed az elhagyottat, vagy veszel egy starbustert, esetleg a shipcreator progi segítségével kicsit átszerkesztesz egy beilleszteni kívánt bárkát, majd a shipinstallerrel berakod és megveszed, és ha veszel egy gyorsacska gázégetõt, majd a bbs en elfogadod és kifizeted a motortuningot. Azthiszem ennyit tudok javasolni.
Nálam egy yaki rendszerbeli ütközet volt egy Unknown M6 al. Szétlõttem a nyomorultat, szerencsém volt, és ezt hagyta reám. Ahhoz hogy a hajók kidobjanak valamit, robbaanásuk elõtt érdemes menteni, és annyiszor elfüstölni õt ahányszor nem dob ki semmit. Szerintem ez véletlengeneráláson alapul, bár megfigyeltem hogy Khaak fightert ha szembõl lövöm, álltalában a fegyverei nem maradnak meg, ezért úgy gondolom hogy a khaakok hátúlról szeretik ... 😮)
sWbFII
hol lehet még gyors hajót szerezni? ami megy legalább 500-al

Bocs 39 oldallal ezelõtt.
sWbFII
mondtátok hogy kidob cuccokat egy hajó...mit kell hozzá tenni hogy kidobon valamit?

sWbFII
nem a sztorit csinálom és úgy versenyzek a boronnal a starburstben....egyszerûen odamenetem és elindult mondta hogy 3 kör....2kör....1kör a végén meg a kapu után megállt és csak álldogál! (3arrow meg összevissza száguldozik) és nem kaptam semmilyen hajót versenyhez
muszáj legyöznöm a fickót? én 175-el megyek õ meg 600+al!

Ó a szikla az nekem is megy, de minden fegyver viszi, még ha jól emlékszem az APBE is, de ire vel még talán nem csináltam. Amit nem visz semmi csak a mobile drill azt még gppc vel sem tudom szétszedni nemhogy kyonokkal. A kyonnak nálam csak azért van jelentõsége mert elég közelrõl elkerülhetetlen a lövése. Ettõl függetlenül lehet hogy nálam állt másképp fel egy kicsit a program, talán ennyiben is eltér és a pontatlanságát is lehet ez igazolja. Mindenesetre x2 ben valóban verhetetlen volt a kyon..
Nem akarok igaztalant állítani, de talán kb 6001 hozzászólásban (50 oldallal ez elõtt) SaGaJr állította amit most én, és sajna igaza volt.
Ha jól emléxem pont fordított volt a felállás.... 😮)
A cyborg gyárban hiányzott a 20 ból 15 microchip, de betoltam neki aztis, amúgy minden fullon van. Sajnos ennek ellenére nem termelnek a gyárak, barakkok, és a tréningépületek. Elvileg hajókról is lehet venni cuccokat, csak azokkal még nem találkoztam. Valahol olvastam olyasmit, hogy ebben az esetben vissza kell tölteni egy régebbi állást, de már nagyon elmentem azóta. semmi kedvem hozzá, viszont örülnék egy scriptnek, amivel automatikussan venné az otas HCF a marinereket. Ebben esetleg tudnátok segíteni, azt megköszönném, mert sokszor nem tudok odafigyelni az otasokra.
Akkor valamit nem jól csinálsz...

1 db alfa emitter szétkap egy sziklát, 2-3 másodperc alatt, amire nem sok egyéb ágyú képes...

Meglep, mert nálam az AKyon nagyon gyenge, a Bkyon kb olyan erõs mint a bpac, és a Gkyon nincs olyan erõs mint a GPPC , bár nagyhajókat 5 km rõl is egész jól meg lehet vele cirógatni, de egy xeon LX ellen csak kb 2.8 km rõl hatásossan pontos, és 4 db annyi energiát fogyaszt amennyit 4 gppc sosem fog. Azzal azonban tényleg eggyetértek hogy rakéták ellen valóban nagyon hatásos és mivel folyamatossan lehet vele lõni és nem kell várni amíg a lövedék eléri az ellent, elég jó fegyver. Ennek ellenére xszenonírtásra a J, K, és q típusnál GPPC, az M, N, L, LX, P ellen gkyont, és rakétavédelemre bkyont használok. Valahol olvastam hogy egyes hajóknál blueprintet lehet csináltatni akármilyen fegyverekbõl, és gyártatni vele. Remélem a Leviathannal is megoldható, bár az 1. darabból épp most készítenek blueprintet a munkásaim 😊, Mégvalami..
Felraktam a gyármozgató scriptet, és eltûnt az 1. gkyonom a hajómról. Mielõtt bárki ilyet tenne, javaslom erre gondoljon. Sajnos akármennyi mentést vittem elõre, seholsem volt többé.
Shivan Dragon és Rock Beetle alkatrészeket én is szedtem már föl, de nem lehetett õket semmire sme használni, Direktben eladni sem tudtam. Ez a hajóval együtt eladás meg eszmebe sem jutott, pedig azt tudom, hogy ha rakott hajót adunk el, a rakomány értékét is beszámítja a gép. na majd legközelebb...

Az a baj, hogy a harci egységek gyártásához mindenütt hiányoznak a kézifegyverek, azok nélkül meg nem gyártanak semmit. Ilyeneket meg nem láttam sehol. Ha egyáltalán létezhet ilyen gyár, akkor az Ashley's XXL Fab mod-ban felrakott hajógyárakban talán vehetõ...

Részemrõl igen. De csak addig nem ment a termelés míg vagy tele nem pakoltam a gyárat azon cuccokkal amikre szüksége volt, vagy pedig nem javítottam a reputációmon. Ez utóbbi nem tudom mire fel kellhetett, de elõfordult már.

Asus P5K, E8400, 8GB DDR2, HD6670, BENQ G920WL

Mi? Most ennyit ér a shivan dragon scale? Vagy mi dobta meg a hajóid értékét?
Igen. Nálam ugyanez a helyzet. Csak az OTAS HQ-n tudok tengerészgyalogosokat venni, oszt kész. Nem értem a többi facility miért nem termel, mert nyersanyagból fullon vannak.
Hi !
Magam is találtam egy halommal ebbõl a cuccból, de még nem jöttem rá mi a fenére való.
Talán valaki rájött már hogy lessz e ennek szerepe a játékban.
Azonban lehett venni hull repair kitteket is BBS en. 100 db olyan 150 - 200 e cr között van. No ebbõl rakjatok eladandó hajóra... 10 db nagyjából 1 millával növeli a hajó értékét.
Találkozott már valaki avval a problémával hogy megtalálta a mariner, a cyborg, és egyéb katonai egységeket gyártó gyárat, csak lehetetlen volt belõlle venni, mert nem volt termelés??
Kösz!
BSG-nek utánanézek Amaro oldalán.
Biztos hogy nem Firestorm torpedó, csak ugyanannyit kapsz érte. Töltsd be a rakétateredbe és meglátod. Ugyanannyit ér mint a Firestorm (80K), de dupla akkora pusztítóerõvel bír dupla területen. Valami félelmetes jószág.

A kyon emitter nagyon hasznos kis kütyü. Kissé ugyan rövid a lõtávja, de nagyon pontos, szinte alig eszik enegriát (AKE legalábbis alig eszik valamit), ha több is van belõle akkor príma támadófegyver maximum M6-os gépig. Ja és a létezõ legjobb rakétaelhárító rendszer. 😊

A beta variáns már nagyobb energiaigényû, meszebbre lõ és bátran lehet vele nekimenni nagyobb vasaknak is. M6-os gépeket 2-4 db már pár másodperces fröccsökkel kinyír. TL is hullik, de az M2-M1 gépek is megérzik a cirógatását. Mondjuk ezen gépek ellen igazán a Gamma Kyon Emitter lenne a nagyon hatékony, de az meg csak Khaak nagy hajókon van.

BSG hajók meg külön scriptként kerülnek be a játékba, nem tartalmazza õket az XTM sem. Ha kell róluk adat az mindig megtalálható abban a script csomagban ami tartalmazza a gépeket. Szerintem mindegyik variánsa túl brutális ezen hajóknak. Hiába no, a fanok már csak iylen tápolósak. 😉

Kódok, csalások: Azért jó ez a játék, mert nem egyféle irányba haladhatsz.
Minden fejlõdési stádiumban vannak olyan szektorok és ellenfelek, akiket le lehet gyõzni és van sikerélmény.
Az elején a Busterrel ha kilõttem egy Novát, majd kiugrottam a bõrömbõl, most meg Xenon J, Q, K ellen küzdök az Otas-szal.
Közben meg fejlesztjük a kereskedelmet.
Vannak olyan scriptek, amelyek a raktérben lévõ EC-t különbözõ célokra képesek átalakítani. Akár olyan is lehet, ami a fegyver generátornak segít be. pajzs illetve hull javító biztosan van, mert láttam ilyet, bár ki nem próbáltam õket. Nézz szét a thexuniverse.com-on, milliónyi scriptet találsz.
A kódokkal meg nem az a baj, hogy léteznek, hanem az, hogy használod õket. Ne használd és nem fogja legyengíteni a játékot...

Alfa 1,8 km, Beta 3,4 km. :-) Akkor jó lesz kísérõnek.<#violent>
Aprapó, a BSG-s hajóknak van valamiféle táblázatuk, hogy mit tudnak? Mert a többirõl van, de ezeket nem ismerem...
Valaki küldjön esetleg egy linket. THNX!
Nagyon jók a Kyon emitterek. Alig fogyasztanak valamit és erõsek. Az alfáknak kicsi a hatótávjuk (másfél km), emiatt veszélyes velük, de komoly méretû hajókat is hamar lebont 4 db. A beták hatótávja valahol 2 km körül van...

A bombával az a helyzet. hogy fizetsz a mukinak a bbs-en és nem lesz bomba a raktérben. Tipikus védelmipénz akció... Együtt kell vele élni...

Nekem nagyon bejött a Mamba Raider, mondjuk a 25-ös pajzs kicsi, de 200-al megy!!
Nekem egyébként az Unknown Object, 90 %-ban Firestorm Torpedo. Kalózok dobálgatják ki. Lassan milliomos leszek belõle, mert van vagy 30 db. :-)

Tegnap vettem egy Marauder-t, felpakoltam rán 4 db B és 4 db A Kyon Emittert, amit kidobált egy corvette. Ma kipróbálom kísérõnek.
Érdemes használni a Kyon emittereket?
Ja a Mamba pedig a Splitek M3-as hajója. Csak náluk tudod megvenni, az õ hajógyáraikban.
Az Argonoknál a Nova az M3-as, a Boronoknál a Barracuda, Paranidoknál a Perseus, Teladiknál pedig a Falcon.

Mindegyik hajó másban jó igazán.

Ha versenyzel minden pontot érintened kell és elsõként kell beérned a célba. Akkor nyersz. Ha kihagysz egy pontot akkor már buktad a versenyt. Ha nem elsõként érsz be, akkor is buktad a versenyt. Ja és nem full gázzal kell itt közlekedni, hanem gyorsításokkal és full fékezéssel. Így nem sodródsz ki és nem fogsz egyetlen pontot sem kiahgyni. Sõt még csak nagy sebességû hajó sem kell.
A sztoriban valami 400 körüli sebességû hajót kapsz hogy versenyez a 800 és 1000-es sebességûekkel szemben. Nos õk nagyon elhúznak az elején, aztán jól ki is sodródnak a sebességük miatt és a visszakanyarodások miatt egy csomó idõt veszítenek, lazán lehagyhatóak ezáltal.

Unknown object legtöbbször egy rakétát jelent. Majd minden hajóba be lehet tölteni õket. Van hogy ez egy Hammerhead torpedó (messze a legdúrvább és iszonyat méretû területen kifejti a hatását, szóval jobb nem a közelében lenni mikor robban), de lehet Sting vagy cyclone is.

A Terran fegyverek is ide tartoznak.

Nincs bomba mint olyan a játékban. Van squash mine, de az nem bomba, hanem akna.
Simán ki lehet lõni megfelelõ távolságról, ha megtalálod és ráállsz. Csak keresni kell. Ha nem szúrod ki és megközelíted, neked annyi.

RJoco
Hát hiába vettem egy Terran Asgardot? Bedokkolok vele Argon Prime-ban a hajógyárba, kifelé meg felrobbanok. Szívás! <#falbav>

Warning! Cargo bay open, shields are down!

RJoco
Elsõ nagy hajóm: SG1 Prometheus

RJoco
Lelõttem egy Shivan Dragon-t.
Elhullatott 290 Shivan Dragon Scales cuccot. Bedokkoltom Argon Prime-ban a Shipyard-ra, hogy eladom öreg Buster-em, meg frissen talált Discoverer-em. És akkor a meglepi. A Demeter 509 millát ér! Mivaaaan? Kérdem én. Megpakoltam a Buster-t 108 db-bal, a Discoverer-t 40-el. Most a Buster ér 693 millát, a Discover 1 milliárd 847 millát. Nemkizárt hogy bug, mert az OTAS-on a Marine-kat 50 milláért árúlják. De akkor is eladom õket. Sirály, erre vártam!!<#vigyor2>

RJoco
Nemtom, én mindjárt az elején összeszedtem.
A színe kék, amikor elfoglalod zöld lesz.
Én nem versenyeztem a sztori elött csak a sztoriban.
Ugye nem ül benne pilóta? Mert ha igen, akkor nem az a hajó.
Esetleg még az lehet, hogy bug.

sWbFII
és az normális hogy ha nekimegyek átmegy rajta egyszerûen a hajóm...meg verseny végén nem mondott semmit a fickó! nem kéne?

sWbFII
3kört versenyeztünk elvileg....legalábbis én pár karikát kihagytam...telán ez a baj?

sWbFII
9méterre vagyok tõle "i" és nincs olyan opció! amúgy kék a szine...nem sárgának kell lennie ilyenkor?

A bombával kapcsolatban: betöltöd a mentett állást, amikor még a pirate base-en vagy. Megnyitod a BBS-t. Találni fogsz olyan üzenetet, amely védelmet kínál. Na arra kell befizetni, és akkor nem robbansz fel a kidokkolásnál. Mondanom sem kell: a "védelem" itt szimpla zsarolás. :-))) De hát ezek a kalózok! :-)
sWbFII
húh éjfél múlt és é a kis karikákkal vacakoltam idáig!!!! 10000kössz az infoért(amúgy kiszálltam és közelmentem hozzás neki is mentem de nem volt semmi) .... na majd most

RJoco
A kis karikák a sztorihoz tartoznak.
A Starburst egy hajó. -1,13; 36,18; 43,29 (x;y;z) koordinátákon találod. Csak el kell foglalni. Közel mész hozzá, majd kiszálsz (Ctrl+E), még közelebb mész kb 20-40 méter. "i" betû és Claim. És már zöld is.
És a Mamba Raider-ért ajánlatos Starburst-tel menni, mert nem csak aknásítva van a környék, de tele van kalózzal is.

sWbFII
lehet hogy hülye vagyok hozzá de elmentem a helyre(freedom's reach) megtaláltam a bezárt kaput,mellette 600-al száguldó gépeket ,kis kék karikákat melyek egy ideig elvezetnek aztán vagy elfogynak vagy nem találom õket..... meg van az ûrállomás is ahol nem lehet venni ilyen gépet....kilõni se tudom a gépeket ......hát akkor mit kell tenni?!

sWbFII
"Ajánlatos a Starburst-tel menni, mert tuninggal 1140-et megy. Freedom's Reach-ban találod." -ez most mi is akarna lenni? valami ketyere a hajóra? vagy egy hajó?vagy mi?

sWbFII
Software Signature Scrambler - ez az illegális dolgokat mind elrejti...(néha szoktam kábszertcsempészni a határon...meg petárdát,füvet....tudod hogy megy ez! XD )

RJoco
Az Unknown object mi és mire jó?

RJoco
A System Override Softwer arra is jó, hogy hajó elfoglalásához nem kell kiszálnod, hanem csak 20-40m távolságra megközelíted és elfoglalod. Illegális szoftver, viszont elrejthetõ a Software Signature Scrambler nevü cuccal, melyet Family Njy-ben tudsz összeszedni.

Mamba a LooManckStrat's Legacy kalózszektorban van. És asszem a Boronoknál is kapható. Ha fenn van az XTM, akkor az N kapunál repülj be. Ha nincs, akkor mindenképp az y sík mentén repülj alá. Ugyanis körbe van aknázva. Ajánlatos a Starburst-tel menni, mert tuninggal 1140-et megy. Freedom's Reach-ban találod.

A bombával kapcsolatban: betölteném az elõzõ mentett állást. Bár én ilyennel még nem találkoztam. Illetve ajánlom a Hull Repair Technology scriptet. De a cucc is 110eCr és a Hull Repair Kit se túl olcsó, csak állomásokon a hírekben jutsz hozzá és azt sem mindig. De szerintem nagyon megéri. Hajóról hajóra lehet rakni.

Az elhagyott dolgokról készítettem egy listát, melyet lejjebb megtalálsz. Valaki ezt át is alakított excelbe, én pdf-ben csináltam. Megjegyezném egy-két hajó nincs az univerzumban, ami a listában. De lehet hogy ez nálam csak bug.

sWbFII
és hol tudok mambát venni? argonoknál nincs! talán Boronoknál?

(x2-t imádtam míg véletlen nem akadtam kódokra és onnantól nudli volt az egész és dobtam -bár x2-nek sok hibája volt- ...ez a legnagyobb bajom ha kódot találok...gothic3 fan voltam nagyon imádtam míg nem volt egy bug benne amiáltal minden végtelenszer használhattam és ezért dobtam)

sWbFII
kitertó vok mert még mindig nem mondta el senki nekem,hogy hogy lehet a bombát deaktiválni!!!és addig nem tudok továbbjutni,mert nem akarok 100.E-et veszíteni a károk helyrehozatalára...de ha muszáj akkor loadolok 1 régebbi állást....de nagyon örülnék ha elmondanátok! elolvastam az argonomizét* szóval az argon történelmet ,érdekes sztori máris jobban érzem magam bár jó pár rész így is homályos: kik azok a kha'ak -ok????