X3 - Reunion
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
problémám hogy a kereskedõhajóimnak "mx jump" 4-et kéne beállítanom a jó kereskedéshez,de ekkor már elérhetõ egy kalózszektor melybe mindig be akarnak menni a hülyék ....nem lehet valahogy kitiltani õket bizonyos szektorokból
"Not Weaken.... Weeeaken"
nagyon erõs, és nagy a hatótáv, csak lassan fordul célra, így egy mozgékony hajóval kicselezhetõ. Azért ha 3 vagy több van a bázis körül, inkább ne támadd meg...
kalózbázist megtámadtak és a lézertornyok lõtték az egyik bustert,de semmit se sebeztek rajta! nem találták el vagy egy lézertorony télleg ilyen kaka?!
Magát megvédi, de annyi. Az rajtad nem biztos, hogy segít. Amúgy se olyan nagyon felszerelt hajók, egy M3-as is szétszedi, ha nagyon akarja...
odamész egy mamuthoz ,mondod a kapítánynak hogy kell vlamit szállítani, elviszed az ellenséges szektorokba és gondolom meg fogja védeni magát és lealázza a szegény ellenfelet 😄 aztán mehet haza a mamut látva hogy jól át ba**ták 😄 vagy ez így nem mûködik?
Nálam egy Xenon szektorban pusztult el, miközben a Leviathant védtem...
De szerencsére zsákmányoltam egy Arrow-t a Hyperion küldiben, ami megy vagy 1000-et.<#nyes>#nyes>
De szerencsére zsákmányoltam egy Arrow-t a Hyperion küldiben, ami megy vagy 1000-et.<#nyes>#nyes>
Tegnap én is kihozam ast a Starburst-öt. Egyszerûbb volt a dolog, mert a Yaki M6-osba bedokkolt és kiugrottam vele. Majd pár szektorral arrébb szerencsésen legázoltam szegényt, ráadásul úgy, hogy csak sokkal késõbb vettem észre, így már visszatölteni sem tudtam olyan állást, ahol még megvolt...
Ja, az csak szállít. :-)
Tegnap megvettem a Titant!!! Hát elég sok zsé kell, hogy felszereljem. GPPC-t hol lehet venni, mert a Paranidoknál még nincs akkora repum, hogy adjanak.
Ja és még egy kérdés, Titánra GPPC+AFLAK kombináció ajánlott?
Tegnap megvettem a Titant!!! Hát elég sok zsé kell, hogy felszereljem. GPPC-t hol lehet venni, mert a Paranidoknál még nincs akkora repum, hogy adjanak.
Ja és még egy kérdés, Titánra GPPC+AFLAK kombináció ajánlott?
Mammut nem támad, szállít. TL.
Hát elég idegölõ egy bázist leamortizálni.
PPC vagy FLAK, ami segíthet és legalább 2-3 M6, vagy M8,M7 esetleg M2.
Nekem vagy 30 perc SETA-val 4 PPC-vel és 4 FLAK-kal. De van idõ...
PPC vagy FLAK, ami segíthet és legalább 2-3 M6, vagy M8,M7 esetleg M2.
Nekem vagy 30 perc SETA-val 4 PPC-vel és 4 FLAK-kal. De van idõ...
Türelem. A bázisok sog GJ pajzsokkal vannak felszerelve. Én szedtem szét kalózbázist M3-assal, kb negyed óráig kellett lõni, folyamatosan...
1 akár te ülsz a gépben akár nem, ami illegális az illegális. Így a hajód is el fog veszni, mert nem fogja kidobni a cuccot, így szétlövik...
2. Ne ugyanazzal kereskedjenek...
3. Nem tudod növelni. Nagyobbat veszel, gyorsabban termel.
4. igen.
5. míg valaki szét nem löviNem mutatja, hanem meg tudod nézni, mert van egy "hajód" a rendszerben...
6. El kell vállalni harci küldetéseket a BBS-en. Jól fizetnek, és ha ügyes vagy, sok hajót is tudsz szerezni, amiket eladhatsz.
2. Ne ugyanazzal kereskedjenek...
3. Nem tudod növelni. Nagyobbat veszel, gyorsabban termel.
4. igen.
5. míg valaki szét nem löviNem mutatja, hanem meg tudod nézni, mert van egy "hajód" a rendszerben...
6. El kell vállalni harci küldetéseket a BBS-en. Jól fizetnek, és ha ügyes vagy, sok hajót is tudsz szerezni, amiket eladhatsz.
nincs több járgányod? ha egyszerre lövitek talán az segít...vagy hívj egy mamutot segítségül...bár az kissé drága és lassan jön ...lehet hogy meg se támadná
én csak kezdõ vok...inkább hallgatok
én csak kezdõ vok...inkább hallgatok
Grrrr, kiléptem a játékból, mert kiidegelt.
Találtam egy olyan BBS küldetést, hogy semmisítsek meg egy Xenon bázist a védõhajókkal együtt a Black Hole Sun rendszerben. Szépen meg is adták a koordinátákat. Odacsattogtam, gyorsan leszedtem a védelmet képezõ P-t, néhány L-t, meg az apraját. Ezután nagy hévvel nekiugrottam a bázisnak.
Azt hamar megállapítottam, hogy a BHEPT nem sokat ér, a raktérben lévõ Tempest és Silkworm rakéták is csiklandozták. Ezért beszereztem 3db Firestrom torpedót. Na itt jött a meglepetés, ugyanis a 3db firestrom ló***rt sem ért. Szinte alig szedett le a pajzsból.😞
Mi a fenét csináljak?
Találtam egy olyan BBS küldetést, hogy semmisítsek meg egy Xenon bázist a védõhajókkal együtt a Black Hole Sun rendszerben. Szépen meg is adták a koordinátákat. Odacsattogtam, gyorsan leszedtem a védelmet képezõ P-t, néhány L-t, meg az apraját. Ezután nagy hévvel nekiugrottam a bázisnak.
Azt hamar megállapítottam, hogy a BHEPT nem sokat ér, a raktérben lévõ Tempest és Silkworm rakéták is csiklandozták. Ezért beszereztem 3db Firestrom torpedót. Na itt jött a meglepetés, ugyanis a 3db firestrom ló***rt sem ért. Szinte alig szedett le a pajzsból.😞
Mi a fenét csináljak?
6. próbálkozásra kihoztam a mambát a bombák közül mindenjó ,de az északi kapu elõtt lekapcsoltak a kalózok 😄 😊 :s :S 😞 :c :C :-O
hajótípusokat leírnátok:
tanker
raider
vanguard
hauler
sentinel
....
melyik miben jó...azzal is megelégszem ha leírjátok hogy hányadik hozzászólásban írtátok már le😄 (pl #1282-csak mert nincs kedvem visszaolvasni 68 oldalt)
tanker
raider
vanguard
hauler
sentinel
....
melyik miben jó...azzal is megelégszem ha leírjátok hogy hányadik hozzászólásban írtátok már le😄 (pl #1282-csak mert nincs kedvem visszaolvasni 68 oldalt)
Térkép mindenhez -na így egyszerûbb 😉
www.ekadlec.eu/x3reunion/lode_x3.xls -nem a saját tenyésztésû vírusom ne aggódjatok! viszont nagggggyon hasznos ....bár lehet hogy ez már csalásnak számít mert mindenhez megvan a térkép,az elhagyatott hajókhoz is és ez már ronthatja a játékélményt ...viszont bennevan hogy hol lehet megvenni a hajókat ,ûrbázisokat
összeírtam az újabb kérdéssoromat:
1 - illegálisan lehet -e szálítani anyagokat ,ha nem én ülök a gépben
hanem autómatára van állítva
2 - van 2 mercurim mind2 "best best price"módban van és mindig ugyanoda akarnak menni és így csak az egyik tudja eladni a dolgait...mit lehet tenni ez ellen?
3 - ki van írva minden ûrbázisnál hogy mennyi a "production" (pl 2X 8X...) ez mi alapján van lehet valahogy növelni a sajátomét?
4 - hogy mûködik az ûrbázisom pénzutalásrendszere? beállítom az összeget ami fölött küldje el nekem?
5 - ha van mûholda 1 szektorban az örökre ottmarad? és mutatja hogy az egyes gyárakban mi milyen áron van?
6 - nektek hogy van sok pénzetek?gondolom nem egésznap mercuriban ültök és kereskedtek....
7 - mennyiért adják a mambát kb...csak hogy ne mennyek feleslegesen a világ túloldalára....
na hagyok még késõbbre is 😄
(amúgy a B-tervel sikerült kijuttatnom a starburst5 <---micsoda új ragozási forma😄)
1 - illegálisan lehet -e szálítani anyagokat ,ha nem én ülök a gépben
hanem autómatára van állítva
2 - van 2 mercurim mind2 "best best price"módban van és mindig ugyanoda akarnak menni és így csak az egyik tudja eladni a dolgait...mit lehet tenni ez ellen?
3 - ki van írva minden ûrbázisnál hogy mennyi a "production" (pl 2X 8X...) ez mi alapján van lehet valahogy növelni a sajátomét?
4 - hogy mûködik az ûrbázisom pénzutalásrendszere? beállítom az összeget ami fölött küldje el nekem?
5 - ha van mûholda 1 szektorban az örökre ottmarad? és mutatja hogy az egyes gyárakban mi milyen áron van?
6 - nektek hogy van sok pénzetek?gondolom nem egésznap mercuriban ültök és kereskedtek....
7 - mennyiért adják a mambát kb...csak hogy ne mennyek feleslegesen a világ túloldalára....
na hagyok még késõbbre is 😄
(amúgy a B-tervel sikerült kijuttatnom a starburst5 <---micsoda új ragozási forma😄)
Azthiszem hogy egy múzeumban kellett keresni valamit.
Igazad lehet, egy másik feladat volt Antigone's Memorialban, ami miatt le kellett szállni (asszem Bala Gi-t "loptuk el" a laborjából) a bolygóra is...
Ott én csak egy b..szottnagy hajóroncsot találtam, kapuroncsot nem, és ha jól emléxem az x2 ben a Brennan triumphban kellett szkennelni az earth kaput. De elég szétszórt vagyok most, majd keresek egy térképet, és megnézem..
Nem. A felrobbantott kapu Antigone's Memorialban van, ha jól emlékszem.
Bocsi kicsit megzavartak..
Most olvasom hogy ez a terved, és busterral jöttél. Szerintem ne csinálj gondot belõlle, a Starbust nagyon faxa, mindent megold6sz vele...
Most olvasom hogy ez a terved, és busterral jöttél. Szerintem ne csinálj gondot belõlle, a Starbust nagyon faxa, mindent megold6sz vele...
Lehet hogy most nem mondok okosságot, de mintha JP t nem is lehetne a starbustra rakni (vagy transportert ???). Én úgy okoskodtam hogy beszálltam a starbustba, eljumpoltattam a gépemet, feltuningoltam a starbustot, és uzsgyi. Amikor automatán közlekedik, elég sokat tököl míg beugrik a kapuba, arról nem is beszélve hogy hátúlról nem is tudnak beléjemenni, inkább szétverik magukat a kapufán, vagy megállnak.
Ekkor nagyon sebezhetõek a gépek, ezért szerintem személyessen irányítsd.
Beszállsz a versenygépbe, átmentek a kapun a bustereddel, vagy nemtudom mit vittél ehhez, és a túloldalról ugratod. Mindjárt 5 ecellel kevesebb az ugrás, vagy 1 rendszerrel odébb ugorhatsz. Esetleg azt leparkoltatod, és a starbusttal hozol valamennyi ec.t. Hidd el ennél a sebességnél senki nem rúg labdába veled ha te vezeted.
Ekkor nagyon sebezhetõek a gépek, ezért szerintem személyessen irányítsd.
Beszállsz a versenygépbe, átmentek a kapun a bustereddel, vagy nemtudom mit vittél ehhez, és a túloldalról ugratod. Mindjárt 5 ecellel kevesebb az ugrás, vagy 1 rendszerrel odébb ugorhatsz. Esetleg azt leparkoltatod, és a starbusttal hozol valamennyi ec.t. Hidd el ennél a sebességnél senki nem rúg labdába veled ha te vezeted.
Neem. Az a kapu azthiszem a brennan triumph vagy melyik szektorban van, de azt megismered, mert úgy néz ki a kiugró pöckeivel, meg mindennel mint egy másik közönséges kapu, csak kissé félbe van törpve 😮)
Szó - szó!
Egyben eggyetértünk. Nagyon jó csúzlik. Tudnak valamit a khaakkok.
Egyben eggyetértünk. Nagyon jó csúzlik. Tudnak valamit a khaakkok.
B-verzió: hol találok freedom's reach-ez legközelebb energiacellát? starburstel elmegyek ...vissza busterhez....buster kiugrék én meg lelépek starburstel!
nanana!!!!de igenis beválna buster kiugrana én meg 1140-el kiszáguldanék simán! de ha jön mögöttem a buster akkor mindketten csak 175-el tudunk menni és hiába kerülgetem a kalózokat mert az egyik kapu végénél ott áldogálnak és ahogy odaérek leszedik a pajzsot egy ion-fegyverrel majd szép lassan lekapnak😞
az nem az a kapu amit a sztori szerint bezártak hogy a terraformálók ne jussanak vissza?
Szerintem érdemes rögtön ebben a szektorban a trading dockba beküldni, és mindjárt fel is tuningolni. Hirtelen 1033 - al fog repeszteni (vagy mindenesetre valami hasonló sebességgel) innentõl fogva nagyobb az esélye az életbenmaradásra. A szektorban az a nagy kör meg nem kapu, hanem a rajt .... khöm .... vonal 😊
Amikor meg akarsz vásárolni egy hajót a shipyardon a listában kiválaszdtod a kívánt bárkát, és enter helyett "i" betût nyomsz. Elõjönnek az adatai, és ott van egy színkódos, majd egy színkódmagyarázós része az infóknak. Ott meg tudod állapítani mit tudsz az adot járgányra felpakolni.
Köszönöm a választ!
Ez eszembe sem jutott volna....
Ez eszembe sem jutott volna....
A kiugrás amúgy se válna be, mert csak az egyik hajóval tudsz ugrani. Mivel a JD hajófelszerelés, nem tudsz 2-t felrakni belõle egy hajóra, hogy mindkettõnek legyen.
A veszélyes szektorokból, jobb hajókat úgy szoktam kihozni, hogy veszek egy olcsó M4-est, rádobom a JD-t, meg annyi EC-t, ami belefér, beugrok vele a lehetõ legközelebbi szektorból, átrakom a JD-t meg a maradék EC-ket a megszerzendõ hajóra és kiugratom valami biztonságos helyre (át kell rakni néhe az MK1-es manõverezõ szoftot is). Én meg kimenekülök a kishajóval. Ha erre nincs esély, akkor kiugrom a nagyobbal és a kicsit ott hagyom, vagy utasítom, hogy menjen ki ahogy tud...
A veszélyes szektorokból, jobb hajókat úgy szoktam kihozni, hogy veszek egy olcsó M4-est, rádobom a JD-t, meg annyi EC-t, ami belefér, beugrok vele a lehetõ legközelebbi szektorból, átrakom a JD-t meg a maradék EC-ket a megszerzendõ hajóra és kiugratom valami biztonságos helyre (át kell rakni néhe az MK1-es manõverezõ szoftot is). Én meg kimenekülök a kishajóval. Ha erre nincs esély, akkor kiugrom a nagyobbal és a kicsit ott hagyom, vagy utasítom, hogy menjen ki ahogy tud...
és persze az energiacella is elfogyott nehogymáááá ki tudjam jumpingoltatni!
megvan a starburst de nem tudok visszajutni,mert a drága busteromat az utolsó szektor kapujánál lekapcsolták 😊 tiszta vicc az egész...már csak 1 kapu volt 😞
Mert nem kompatibilis a Mercury fegyverrendszerével.
A mobil drill tulajdonképpen egy energiafegyver (ahogy a vonósugár is) és csak meghatározott hajótipusokra rakható fel.
Amikre biztosan, azok a paranid, split és teladi TS-ek. Ezeknek van kifejezetten miner verziója is, bár ez utóbbi annyit tesz, hogy az ore collector gyárilag be van építve.
A mobil drill tulajdonképpen egy energiafegyver (ahogy a vonósugár is) és csak meghatározott hajótipusokra rakható fel.
Amikre biztosan, azok a paranid, split és teladi TS-ek. Ezeknek van kifejezetten miner verziója is, bár ez utóbbi annyit tesz, hogy az ore collector gyárilag be van építve.
Felpakoltam a Mercuryra a mobil drillt,az ore collector,az asteroida scennert!Az utóbbi kettõt tudtam installálni de a mobil drillt nem!
Az lenne a kérdésem,hogy a mobil drillt miért nem tudom installálni??
Az lenne a kérdésem,hogy a mobil drillt miért nem tudom installálni??
Ennek a játéknak ez is része. Meg kell gondolni, kibe kötsz bele és mikor... Állomás meg mindig van a közelben, ahol le lehet szállni, ha jóban vagy a szektor gazdáival...
A Yaki Turncoat kezdés pont abban szivatós, hogy a legbelsõ Yaki szektorok egyikébõl indulsz, minden yaki le akar vadászn és míg ki nem verekedted magad a Paranid szektorokig, nem tudss leszállni és menteni. Se Jump drive, se SI nincs a hajón. Erdetileg SETA sem volt, így a teljes menet kb 2 órát vett igénybe IRL, különösebb harcok nélkül és akkor még ott van az Izanagi és az Izanami a Senator's Badland szketor kapujában, a rakétáival és kellemes ágyúival...
A Yaki Turncoat kezdés pont abban szivatós, hogy a legbelsõ Yaki szektorok egyikébõl indulsz, minden yaki le akar vadászn és míg ki nem verekedted magad a Paranid szektorokig, nem tudss leszállni és menteni. Se Jump drive, se SI nincs a hajón. Erdetileg SETA sem volt, így a teljes menet kb 2 órát vett igénybe IRL, különösebb harcok nélkül és akkor még ott van az Izanagi és az Izanami a Senator's Badland szketor kapujában, a rakétáival és kellemes ágyúival...
meeeegvan!végre én meg a másik kapunál kerestem..már teljesen arraált az agyam ,pedig itt volt a mûködökapunál ...mondtam hogy hülye vagyok ehez ....FPS-eken nõttem fel 😄 😛
Vegyél egy M5-ös hajót és tuningold fel a sebességét. Máris van egy 500+-os sebességû csónakod. Persze vásárlás elõtt kérd le az infót a hajóról, hogy mennyi is a maximális sebessége. Megsúgom nem az Argon hajóké a legjobb. Az maximum közepesnek mondható.
Paranid vagy Split hajók környékén nézelõdjél ha gyors gépet akarsz.
Az meg véletlenszerû, hogy a megsemmisített hajó dob valamit vagy sem. Nem mindegyik szokott még akkor sem, ha tele a raktere. A nagyobb hajók után általában marad pár begyûjthetõ rakéta, a komolyabb szállítóhajók után esetleg pár egységnyi a rakományként szállított áruból.
Paranid vagy Split hajók környékén nézelõdjél ha gyors gépet akarsz.
Az meg véletlenszerû, hogy a megsemmisített hajó dob valamit vagy sem. Nem mindegyik szokott még akkor sem, ha tele a raktere. A nagyobb hajók után általában marad pár begyûjthetõ rakéta, a komolyabb szállítóhajók után esetleg pár egységnyi a rakományként szállított áruból.
Asus P5K, E8400, 8GB DDR2, HD6670, BENQ G920WL
Önmagában tényleg marha gyenge az AKE ez vitathatatlan tény. De egyszerre több (3+) már meglepõ dolgokra képes. Gyakorlatban 4 db már komolyan és gyorsan pusztít. Ha megfelelõen mozgékony a hajónk akkor aztán végképp nyeregben érezheti magát az ember.
Az új M3+-os hajókkal már meggyûlik a baj (fõleg a military pajzsok miatt) 4 AKE ágyúval, de azokat is ki lehet lõdözni.
Az igazi királyság viszont a pirate Kea-ra feldobott 8 db AKE jelenti. Csak az M2 és M1 osztályokkal nem tud mit kezdeni a rengeteg pajzs miatt. De 1-2 GJ-ig bármit lehegeszt az ember relatíve gyorsan egy ilyen felszereltségû hajóval.
Amíg nem jött ki a javítás az XTM-hez és 0,75-2 Gj közötti pajzsokkal rohangáltak a pirate nova-k, addig ez a hajó volt a 8 AKE fegyverével az igazi ellenszerem ellenük.
A BKE meg igencsak jónak bizonyult a nagyobb kalózhajókon. Teljes nyugalommal nekimegyek 4 ilyennel ellátott csónakkal egy Pirate Carrack vagy Reaver hajónak, pedig azok is már igencsak GJ-os kategóriában mozognak. 4 BKE viszont elég jól amortizálja õket.
Xenonok ellen is prímán beválik a beta változat, bár mióta megízleltem a Terran ágyúk jelentette iszonyat tûzerõt, azóta arra esküszöm. A "sima" Thor MkII fullra felszerelve Alpha Terran ágyúkkal úgy takarítja ki a rendszerekbõl némi ügyeskedéssel a Xenon harci csónakokat, hogy öröm nézni.
Az új M3+-os hajókkal már meggyûlik a baj (fõleg a military pajzsok miatt) 4 AKE ágyúval, de azokat is ki lehet lõdözni.
Az igazi királyság viszont a pirate Kea-ra feldobott 8 db AKE jelenti. Csak az M2 és M1 osztályokkal nem tud mit kezdeni a rengeteg pajzs miatt. De 1-2 GJ-ig bármit lehegeszt az ember relatíve gyorsan egy ilyen felszereltségû hajóval.
Amíg nem jött ki a javítás az XTM-hez és 0,75-2 Gj közötti pajzsokkal rohangáltak a pirate nova-k, addig ez a hajó volt a 8 AKE fegyverével az igazi ellenszerem ellenük.
A BKE meg igencsak jónak bizonyult a nagyobb kalózhajókon. Teljes nyugalommal nekimegyek 4 ilyennel ellátott csónakkal egy Pirate Carrack vagy Reaver hajónak, pedig azok is már igencsak GJ-os kategóriában mozognak. 4 BKE viszont elég jól amortizálja õket.
Xenonok ellen is prímán beválik a beta változat, bár mióta megízleltem a Terran ágyúk jelentette iszonyat tûzerõt, azóta arra esküszöm. A "sima" Thor MkII fullra felszerelve Alpha Terran ágyúkkal úgy takarítja ki a rendszerekbõl némi ügyeskedéssel a Xenon harci csónakokat, hogy öröm nézni.
Asus P5K, E8400, 8GB DDR2, HD6670, BENQ G920WL
A föl az föl, a le meg le. Beesel a kapun, nem fordulsz semerre, hanem elindulsz 90 fokban föl...
Egyébként ha a szektortérképen nézetet váltasz (default az INS-re csinálja), akkor az Y tengely lesz a függõleges és ott látod a le-föl irányokat...
Egyébként ha a szektortérképen nézetet váltasz (default az INS-re csinálja), akkor az Y tengely lesz a függõleges és ott látod a le-föl irányokat...
Életbiztosítást tudsz venni (Salvage Insurance), a Goner Temple-kben, 3000 Cr/db. Néha BBS-eken is kínálnak, ennél drágábban. Egy db, egy mentést tesz lehetõvé az ûrben. Nem kell külön használni, csak megnyomod a mentés gombot és ha nincs ilyened, visszaszól, ha van, akkor ment...
Anno, az X2 ben az állomásokon való mentésekért is kellett egy tizest fizetni...
Anno, az X2 ben az állomásokon való mentésekért is kellett egy tizest fizetni...