X3 - Reunion
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Írts le minden custom hajót ami nem az alapjáték vagy az XTM tartozéka és próbáld meg így játszani. Ha nincs hajó külön berakva, akkor nem tudom mi lehet a gond. Ilyen jellegû problémával csak alap és XTM felrakása mellett még nem találkoztam.
Esetleg hagyd el a szektort és gyere be újra, aztán utasítsad a hajódat. Netán másik szektorban ácsorogva küldd be az állomásra a nagy hajót. Aztán majd menj utána te is.
Asus P5K, E8400, 8GB DDR2, HD6670, BENQ G920WL
Szerintem nézd meg hogy nem esett e vissza a reputációd valamiért idõ közben a boronoknál. Amennyiben igen, akkor tudod a megoldást szerintem.
Amennyiben nem, akkor nézd meg hogy mennyire van tele a hajógyár, és ha esetleg van benne orca dokkolva, és tudsz beszélni vele, kérd meg hogy szállítson neked, akkor tuti kijön, és beállhatsz. Hogyha ez nem müxik, akkor nézd meg hogy más hajóval be tudsz e állni oda, vagy próbálj meg egy hajóval egy másik szektorból utasítást adni a szállítódnak hogy dokkoljon be. Amennyiben nem müxik, szerintem próbáld meg hogy veszel egy docking computert a paranidoknál a mammouthodra, és azzal állsz be (szerintem ezt alapból érdemes megszerezni rá). Sajnos más 5letem nincs.
Igen komoly és rendkívül idegesítõ problémám van.
A Bala GHi missió végén vagyok, le kellene szállítanom az Argon Trading Stationt a Kongdom End-i hajógyárba.
De! A Mammouth-om nem tud bedokkolni oda. Sehogysem. Próbáltam manuálisan is, az utasítást elfogadja, de nem dokkol be csak kering körülötte. Ha comm-on keresztül engedélyt kérek a dokkolásra, akkor meg közli, hogy jelenleg nem folytathatom a dokkolást! Az is egy érdekes dolog, hogy semmilyen nagy hajóval nem lehet dokkolni, és a hajógyárban nem tudok venni sem nagy hajót. Próbáltam Orca-t venni, de nem történik semmi.
Most mit csináljak? Találkozott valaki ilyen hibával? Így nem lesz meg a HQ-m, és már nagyon ideges vagyok.
Ha illegális árut találsz a célpontnál dobassad ki vele és ha neked esik erre, akkor lõheted le. Te semmiképpen nem kezdhetsz harcot, maximum visszalõhetsz ha nem akarsz bajt. Elõbb szólítsd fel a szajré kiszórására, ha kell többször is, mielõtt agreszív cselekedetet hajtanál végre.
De akinek vaj van a füle mögött mert engedély nélkül szállít illegális árút (mellesleg néemlyik fajnál a SF egyáltalán nem illegális) az már a scan-elés után automatán átvált ellenségre. Onnantól meg lõheted bajod nem nagyon lesz.
"Not Weaken.... Weeeaken"
akkor most SOLAR P.P./Silicon M. ?????? na ezért még megnézem a silicont,hogyééé veszik,de emléxem hogy már a bázisokat is siliconból építették,olyan értéktelen volt!
-az Y-t az eredeti térképen nem lehet látni,,mert az a térbeli le-föl !
-Z-az már a térkép szerinti le-föl,tehát a térkép szerinti függõleges mozgás!
szóval ott a vita ,hogy a térképen a le az a Z-----viszont a térben a le,az már Y-tengely!
így már jó? vagy még mindig vannak problémák? lehetséges hogy a valóságban ez más elosztásban van,de a játékban így van és kész! ....persze akáááár még én IS tévedhetek <#awink>#awink>....
Ennyi maradt meg elmémben. <#vigyor>#vigyor>
Több billentyûs billentyûzet kellene hozzá <#vigyor2>#vigyor2>
Viszont tényleg megéri <#nevetes1>#nevetes1>
Warning! Cargo bay open, shields are down!
Ha keresel valamit akkor Move to position a Navigation menüben a hajó parancsainál. Elõször X koordináta Num4,6 Insert gomb Y koordináta Num8,2 Insert gomb Z koordináta Num8,2.
PgUp-PgDown az állomás térbeli elfordítását szabályozza.
Mivel a játék "háromdés" ezért a tanultak alapján van egy X, egy Y és egy Z tengely.
X a vízszintes,Y a függõleges és Z a "térbeli" vagyis magassági/mélységi koordináta.A legegyszerûbben úgy tudod a térképen megnézni, ahogy a gyáraidat telepíted.
Num Pad-on mozgatod a kurzort és asszem a PgUp,PgDown-nal választod, hogy síkban vagy térben mozogjon a kurzor.
Van a hajódnak egy belsõ parancsa (ha jól emlékszem) "Go to..." ,majd a térképen kiválasztod a koordinátákat, nyomsz egy Enter-t és odarepül.
Ennyi.
Nem kell keresgélni, stb.
A jobb oldali számbillentyûkkel (4-6, 2-8) tudod a kurzort tologatni a térképen, vele változnak a megfelelõ számok. A negatívak le illetve balra nõnek...
Az MK3 szoft teszi lehetõveé a Sector és Universal Trader funkciókat.
Ha van Home Base, akkor az adott bázis alapanyagait akarják venni és a késztermékeit eladni, az elsõ 4 parancsnál. Ezek inaktívík, ha nincs Home Base.
A bányás hajónak is kell a két trading szoftver és hasznos Trading System Extension, mert akkor nem kell végigbogarászni az összes lehetséges állomást a környéken, hogy kinek kell pl Ore...
Az este Menelaus's Paradise-ban láttam egy Boron Rapid Response Ray-t ügyködni. Nem sok marad a Xenon flottából.
Eleinte egyébként érdemes arra keresni, hogy beszerezz egy jobban felfegyverzett M3-ast. Azzal már lehet hajókat zsákmányolni. Ebbõl a pánzbõl meg vegyél 2-3 TS-t, szereld fel ore collectorral, meg 25MJ pajzsokkal és küld be egy-egy sok sziklával megvert szektorba bányászni (nem kell a mobil drilling system, mint kiderült, mert azzal szétverik az aszteridákat is, neked meg csak a sziklákat kellene összegyüjteni. A "Collect Minerals in sector" parancs a jó erre. Ha nem fegyverzed fel a hajót, nem bántja az aszteroidákat, csak a sziklákat.
Olyan helyre kell beküldeni, ahol a szomszéd szektorok mind barátságosak és vannak ore és sylicon fogyasztó gyárak. Te egy darabig (1-2 óra) ne menj be ilyen szektorba, mert marhára belassul, míg a bányász rendesen el nem igazodik benne. Meg csinál párezer sziklamorzsát, és az nagyon lelassítja a gépet. Egyébként a szikla yield-je (sûrûség) azt jelenti, hogy egy felvehetõ méretû darab, hány egységet tartalmaz az adott anyagból...
Szétszedni komplett szektort nem szoktak. Az a Xenon Migrations script eredménye, ha az utolsó 2 szintre teszed. A térkép jobb felsõ sarkából elindulva, szép lassan letarolják az egész univerzumot...
Ahova menni "kell", az az esetleges mercenary Guild küldetések, mert azokat elvállalod, és ha nem érsz oda idõben, akkor buktad. Ezeket, amik rádión jönnek, nem kell mindenképp teljesíteni, nem is fizetnek túl jól.
Bár tegnep egy ilyenért is fizettek másfél millát (általában pártízezer szokott lenni a díj). Ezért szétkaptam egy Pirate Phoenix-et. 3 nekifutás és az utolsónál 20 perc volt. 10GJ a pajzsa, nekem meg van 3 BKE-m, meg egy BHEPT-em. Illetve egy darabig egy BPSG-t is használtam ellene.
Alapból X és Z tengely látszik, de az Ins lenyomásával váltás történik és látható lesz az Y tengely is.
Ja és 4,8 milkó egy SPP.
Silicon mine 1,2 milkó, csak EC kell hozzá. 12-13-as EC-bõl 250-300-ért csinálsz silicont, amit simán el lehet adni 500-600-ért, vagy akár 700ért-is...
Ja és 12-es EC-t könyebb találni, mint olcsó kristályt.
Kisebb befektetés ugyanakkora haszon.
Argon Prime és Home of lightban sok szilikon kell, és a gyár csak 1,2 milkó és EC kell hozzá.
Elsõ gyárnak mit ajánlotok?
egyébként lehet olyan parancsot adni a halyónak, hogy "Fly to...", ilyenkor megjelenik a csillagtérkép és te kiválaszthatod(egy zöld célkereszt segítségével), hogy akarsz menni.
ólcsó ûrbázis: kb300.000 ;(szállítása FAQ-ban le van írva) ;be kell tenned a bázisba pénzt pl 100.000,2mercury kéne egy gyárhoz(1 vesz,1 elad),szóval venni kell még1-et ami kb 150.000 és még hagyj magadnak 50.000-t,biztonság kedvéért ! (igaz a mercury ráér)
szóval az a lényeg ,hogy mindig legyen kéznél 50-100.ezer amibõl megveszed a termékeket! ha minden pénzed beleadod valamibe ,akkor vagy el kell adni valamit vagy huszassával viheted az energiacellákat egy gyárba!!!
(magamból indultam ki,nem sértegetni akarok)
Én még úgy se találom néha a dolgokat hogy adnak hozzá koordinátákat...nem ám anélkül!
a térképet X-Z nézetbõl látod, ha ezeket tudod ,akkor már csak matek 8./7.osztály az egész! szerintem nagggyon nagggyon nehéz pontosan mozogni egy koordináta felé ,hisz szinte lehetetlen eldönteni,hogy merre van fel/le/elõre/hátra/jobbra/balra tipp:ha csak úgy kb akarsz mozogni a térképen ,akkor kattints egy pontra 2szer és az autópilóta odavisz...viszont ugyebár a magasságot nem lehet beállítani
a 3koordinációs szám közül az 1. X-tengely .......... 2.3.nem tudom melyik melyik,majd a veteránok leírják neked ugyeeeee?!
Azt sem értem, mire is jó a Trading software MK1 és MK2 mert semmilyen kereskedésre nem lehet utasítani az ilyennel felszerelt hajót. Hiába van rajta emellett bestbuy/bestsell locator, nem lehet használtatni vele.
Az, hogy lista alapján gyûjtögetsz, az nem csalás.
És különben is,kit érdekel?
Legfeljebb nem mondod el nekünk...<#vigyor>#vigyor>
Én sem találtam rá mindenre egyedül...
Az arányokat kell eltalálni.Nem megy minden úgy hogy 1-1 db-ot teszel belõle.Pl a kajaüzemek általában két élemiszerfarmmal mennek simán...és így tovább.
A scriptek nem csalás? (A csalás scripten kívûl persze.)
Most kezdtem újra XTM nélkül és megpróbáltam az általad javasolt technikát. Fránya kalózok csak nem akartak kiugrani, kénytelen voltam lelõni õket.
A kereskedés elég hosszas pénzszerzési mód.
Inkább maradok a jó öreg szedjük össze a CIG-eket és adjuk el módszernél. Ez már bevált.
"Race Response fleet: gyorsreagálású hadtestek az egyes fajoknál. Balhé esetén több szektornyiról is odaugranak segíteni. Nem neked"
-elvileg ez fenn van nálam de még nem éreztem a hatását 😄
-próbálom nem kihasználni az elhagyatott dolgokat,de ahhoz hogy beinduljon a biznisz kell egy alaptõke😄 4milka(már csak 2,5) és utána megoldódnának(remélem)a pénzügyi hiányok...nem azt terveztem hogy csalással csinálom végig a játékot ,de ha már van akkor veszünk belõle.....amúgy ha 200 méter közel kell hozzá menni akkor ki a fene találja meg ?!nem lehet minden szektort 200méterenkét átkutatni ,ráadásul a térkép olyan részén vannak ezek a dolgok,ahol semmi dolga az embernek(hacsak nem Kalo71kincsestérképét használja 😄<#eplus2>#eplus2>)
-hajótipusok fajtáit leírja valaki? pl:raider-sebesség hauler-?rakomány vanguard-? ...
Az adott faj flottája meg nem fog automatice odaugrani. CSak az adott szektorban éppen jelenlévõ hajók fognak harcolni ha a közelükbe ér az ellenség. Van arra is script, hogy reagáljanak a hadihajók és kötelékek a vészhelyzetekre, de ekkor rád is reagálni fognak ha rosszat teszel.
Ha meg kell a rakéta figyelése külön ablakban, akkor kapcsold vissza. Az csak akkor kapcsol ki ha te manuálisan lekapcsolod. Nézd meg a billentyûkiosztásban mire vannak rátéve a különféle ablakok.
Az pedig, már megbocsáss, nem érv erre a csalásra (megtudni hol vannak a különféle elhagyott hajók meg ládák és azonnal odamenni értük), hogy kell a pénz egy állomásra. Majd összegyûjtöd apránként ahogy a többiek.
Egyáltalán nem nehéz. 2-3 óra játékkal bõven meg lehet keresni az elsõ milliót akár harcolsz akár nem. Ha kicsit is mázlis vagy akkor fél óra alatt összejön csak ki kell lõjjél pár hajót úgy, hogy a pilótájuk elhagyja.
Roncs és elhagyott cucc keresésre meg ott a radar nézet. Ott könnyû észrevenni melyik hajó elhagyatott, vannak a közeledben vagy sem elhagyott ládák és így tovább.