X3 - Reunion

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

sWbFII
alpha shockwave generator -nem egy nagy durranás😞 néhány fighter drone-t szépen lekap ,meg 1-2 vadászt is eligazít,de nem sebez sokat 😞 a béta meg gamma nem megy fel a hajómra....

"Not Weaken.... Weeeaken"

sWbFII
van egy Balay xyxy(nem tudom a nevét) küldetés sorozat ,aminek a végén kapunk 1 HQ-t meg aszem egy mamutot!
és mire jó az a HQ? úgy tudom kereskedni nem lehet vele ...vagy fogalmam sincs ...leírnátok?

sWbFII
és felkeresi a dolgokat vagy csak azt szedi fel amit már felderítettem?

végre mûködik a station manager 😄 wow

RJoco
Az "Extended Comlex Hub Kit" és a "Complex Node Bazaar" mire jó?

Warning! Cargo bay open, shields are down!

Látod. A térkép jobb alsó sarkában mindig ott van a kurzor aktuális pozíciója, X, Y, Z sorrendben (fentrõl le)

A hajó "Move to" parancsánál nincs egyszerûbb, hidd el. Illetve van egy script, ahol be lehet írni a paramétereket, de annyival nem jobb vele...
A tárgyak felszedéséhez nem kell lassan menni, de még jobb, ha megveszed a Special Command szoftvert, abban van "Collect Ware", illetve "Collect Wares in Sector" parancsm at szépen felszedi a cuccokat, még SETA módban is...

sWbFII
megvan! de hülye vok a nevébõl igazán rájöhettem volna

sWbFII
anyááám!5,5 km-rõl 3lövésbõl lekapta a 3X125 MW-os pajzsomat! kemények ezek a xenon "J"-k! (vagy "k"? vagy valami betû 😄😄😄😄)

melyik is az a fegyver amelyik ilyen hullámokat bocsát ki egy tölcsér formában? szerintem azt kimondottan kha'ak custer ellen találták ki!

sWbFII
szerintem egyszerûbb ha magadra zoom-olsz a térképen és ha valahova 2X odakattintasz az autópilóta odavisz! 1rács kb- 5km körül mozog! elõször az X és Z koordinátákhoz mész , megnyomod az "insert"-et és utána beállíthatod a magaságot is (Y) ---persze így se könnyû ,mert 200méterre kell lenned a rejtett dolgokhoz,ahoz hogy a radar jelezze!
még 1 trükk: ha már közel vagy a célhelyhez akkornyomj "t"-és autómatikusan keresni kezdi az elõtted álló tárgyat...szép lassan körbefordulsz és elõbb-vagy utóbb beméri neked! ha fölveszed menny max 10-el mert különben nekimész és még a hajót is sebzi!

Köszönöm, nem volt ez szájbarágós, mivel kell is ennyire részletesen 😊
Magamtól nem sok mindenre jöttem rá a játékban.
Amikor állítom a num.pad gombjaival a kivánt koordinátákat, látom is az aktuális "értéket"?

!!! Nem vagyok aláírásra jogosult !!

sWbFII
pörgés közben nem ajánlatos rakétát kilõni,mert nagy valószínûséggel felrobban a hajótest mellett! sajátmagam kinyírni meg elég hülye érzés!
bár az se jobb mikor az autopilóta nekivisz egy aszteroidának! 😞 -bár ez csak kisebb halyókkal szokott megesni

sWbFII
van rá egy iszonyat jó okom! még nem volt idõm venni rakétát
amúgy nem említettem a mellette álló novát!!!! a buster pörget a nova meg bezúz AHEPT-el meg rakétákkal

Fúú vazze !!
Köcce erre még nem gondoltam.
Alíg bírom kivárni hogy kipróbáljam.
Xtended kommunikációval lehet beszélni a gyárhajókkal. Rá kell definiálni valamelyik billentyûre, a beállításoknál...

Nem egészen...

A fegyverek melletti csíkok arra jók, hogy csoportosíthasd õket. Amelyik "világít", az az adott gombra (1-4) aktív lesz, így lehet a felszerelt fegyverekbõl pl kissebb romboló erejû csoportot csinálni, egy billentyû megnyomásával.

Az áthúzott fegyver azt jelenti, hogy abba a pozícióbba (fegyverállványra) nem szerelhetõ fel.

Bocsi hogy ennyire szájbarágóssan írtam, de jobb elkerülni a félreértéseket. Ja és enterrel már indul is a géped a kívánt helyre.
A következõ a megoldás erre :
Command menü, Navigation menü, move to position (ahogy írtad is), majd bejön az univerzumtérkép. Kiválasztod a kívánt szektort, és a szektortérképen a numerikus számokkal beállítod a pozíciót.
Vagyis : jobb kéznél a számok : 8(z koordináta fel), 2(z koordináta le), 4(x koordináta balra), 6(x koordináta jobbra), nyomsz egy insert - et, vált a térkép függõleges nézetbe. 8(y koordináta fel), 2(y koordináta le), 4(x koordináta balra), 6(x koordináta jobbra).
Ezek sorrendben egymás alatt a térképen a számsorok :
x koordináta pozíció
y koordináta pozíció
z Koordináta pozíció

Amikor megkapod pl BBS en a számokat, ezek egymás után, és Méterben!!! vannak megadva (x számsor, y számsor, z számsor). Osztod ezerrel azokat a számokat, és megkapod a km - t ahova igazítanod kell. A listádon valószínûleg km ben van megadva, azaz ezt nem kell visszaszámolnod.
Játszottam este, két hajót próbáltam megkeresni a benyomott listából, de egyik sem volt már sehol, gondolom egyéb szemfüles gépi játékos összegyûjtötte õket.
Ezután meg is untam a keresgélést 😊
És egy kérdés:
move to position pontosan hogy mûködik? nem lehet távolságot megadni? Ill. km-ben koordinátát? Úgy repültem, h. folyamatosan figyelve a - sector map - helyzetemet, klikkelgettem a térképen, hogy hova haladjon a hajó.
szóval kerestem pl a <0,0,40> pontot.:
induló helyzetem az egyik kapu volt: kb <7.8 , 10 , -38>
- X-tengely mentén haladtam minusz irányba, kb nullára beállva INsert-tel váltottam Y-tengelyre, majd ott is utaztam kb 0-ra.
Majd inster, Z-tengelyen utaztam 80 km-t plussz irányba. Korrigálások után ottvoltam a <200m,100m,50m> helyen, egy patrol hajót, és egy mûholdat láttam összesen ... világvége 😊
Ott egy aranyos hajó helyett a végtelen ûr várt.
<#confused><#wow2><#wow1>

Ennyi

Törölt felhasználó
Nos, akkor szerintem bogaram van... Ugyanis csak a 2. és 3. választ dobja... Az biztos, hogy a megfelelõ hajóval beszélek, és szemlátomást semmi dolga annak a dögnek... mert semmit nem csinál, ha nem vagyok a szektorban akkor egy helyben áll, ha benn vagyok, akkor csak köröz. Mindez Argon Prime-ban. Paranid Prime-ban minden oké... pontosan azt teszem, amit leírsz, és ott lehet is...(már ki is telepítettem egy bányát a segítségével) csak hát a kis aranyos Hercules kapitánya nem 1000Cr-et kér kapunként, hanem 3400-at... Nomindegy, ha lesz lóvém, úgyis veszek egy TL-t, és akkor megszûnik a probléma... addigis nem a mammuthot fogom felbérelni, hanem a Herculest... csak nem szabad a sztorit csinálnom tovább...<#wow3>
Skacok !
Kellene 1 kis help attól aki tudja hogyan kell vásárolni az argon mammouthból lett traning shippbõl harcosokat.
Nem találtam olyan funkciót amivel vásárolhattam volna. Leszállni nem tudok rajta semmiféle járgánnyal, még discoverrel sem. Elfoglalni nem tudtam mert valami 2700 harcos volt rajta, és elég jól harcoltak....
Ellenben eléggé kéne a szállítmánya, szal hálás lennék ha valaki elárulná hogyan lehet felvásárolni róla a katonákat.
Vagy removeba van rakva, és át kell rakni installba, azután berakható.
Hi !
Fúú bocsi hogy ilyen késõn reagálok, de volt 1 kis dolgom a napokban.
Szal, ha odamész 8 kilcsin bellûlre a szállítóhoz, comm. csatornát nyitsz, és a kapitánnyal beszélsz, az alábbi lehetõségek jönnek le :
1. Want you to transport something
2. Way to nearest shipyard
3. Way to nearest equipment dock

Itt az 1. wálasztod ki, erre közli az árat
Következõkben mondod hogy elfogadod, vagy túl drága.
Amennyiben elfogadod, újra commcsati, kapitány, és megjelennek a kibõvült lehetõségek. Mikor a nemet választod, újra végig kell zongorázni az egészet.

Elvileg ha a kapitánnyal beszélve nem ezek a lehetõségek jönnek le, akkor vagy közölte hogy feladatot lát el, vagy nem a megfelelõ hajónál próbálkoztál, vagy van egy olyan bugod amirõl még nem hallottam.
Törölt felhasználó
Centaur a neve. Ha kinyír egy buster, akkor valamit nem jól csinálsz... Mér' nem szeded le egy rakétával azt az M4-est? Egy hurricane vagy tempest neki, oszt csókolom!<#mf2><#nevetes1>
csak tipp, de állítsd a turreteket Attack enemy-re. hátha pörgés közben leszedi a támadóidat.
csak tipp. engem még csak egyszer forgattak meg, akkor elég hamar abbahagytam a pörgést és utána figyeltem, hogy ne találjon el.
sWbFII
és kinyír 1 busterrel!!!!<#falbav><#falbav><#falbav><#falbav><#idiota>
ez a szar CIG túl erõs lett sztem! oké hogy 1 M5/M4-est elkap,najó még egy M3-t is ,de hogy egy M6-os 500 tonnás gépet bepörget...ráadásul egy m5-ös kikerüli a lövéseket de egy M6 túl lomha hozzá váááááááááááá! agyvérzés.......

sWbFII
3kilóméterre a kaputól megint elkaptak! 5 perce forog ez a szar és nem tudok kijutni<#falbav><#boxer><#violent><#guluszem1><#circling><#vigyor2><#wow3>

sWbFII
megvettem az M6-os argon járgányt(mi is a neve?)-<#vigyor2>szar ám 5 percig pörögve lõni!-
lényeg az hogy véégülis nem rossz ,bár nem is egy csoda eddig...jó a palyzsa de nagyon lomha és ha valaki megtámad egy C.I.G.-el akkor kakit se ér! engem pl egy buster lõtt le meg 1 nova...igaz csak 3 rakéta után tudták leszedni a pajzsom! ---rakéta--- télleg ezzel meg tudom magam védeni C.I.G. ellen😄

sWbFII
igazad van 4! csak most nagyon elszédültem ,mert 5percig lõtt 1 kö**ög concussion i.g. -al! az az amelyiktõl pörögni kzd a járgány! hú de elszédültem....

amúgy az a fegyver melletti fegyver az azt jelenti hogy ha van üres helyed akkor oda berakhatod ,mert épp nincs még sehova berakva...ha át van húzva akkor meg már be van rakva valahova

Emperors
Hát ha jol emlékszem akkor egy oan 300 ezer körül adtak érte.
Asszem fegyvert nem tudtam rátenni és igy már nem is kellett 😄

Am itt a fegyver meletti fegyver és az melett az az áthuzott fegyver ezek mit jelenteken?vagy minek vagy igy?😄

sWbFII: 5 helyett nem arra 4 kis csikra gondolsz? vagy én gondolok roszra?😄

Csak hibák léteznek.Ha valami működik, akkor hibás a hiba.

sWbFII
játék közben bal oldalt alul a fegyvereknél lehet aktiválni 5 kis csíkot(ez jól megmondtam) ,nos próbálgattam hogy mire jók,de nem tudtam meg! elmondanátok

sWbFII
hát azért én nem adtam volna el a starburs-öt,mert venni ha jól tudom nem lehet sehol! és ondolom alig adtak érte valamit...

nem, nem gyûjtögettem... talán most (amennyiben az ikrek hajlandóak elaludni MOST)
<#wilting>

Emperors
Köcce

Jajam,tudom h vaannak elszorva hajok, a Starburster már megvan vagyis csak volt egy darabig,me kelett a lové és eladtam 😄D

Én az alap hajoval szoktam nekiesni a kaloz-fleeteknek,álltalában van benne egy nova is,nem nehéz legyõzni "annyira" 😄 álltalában a végére hagyom,mert ha meglövöm bepöccen kicsit és ugy nemmoka ha vannak még mellette,ugy könnyen kicsinálnak 😄

Jah értem,köszi.
Akkor még növelgetem a reput.

Jah és láttam ma egy hospital ship-et. igaz nemsok idõm volt megnézni me a kapubol kijövet elgázolt egy másik hajo xDDD
Ezekkel lehet valamit kezdeni vagy csak ugy vannak?

A storyt én sem kezdtem el, egy feladatot kaptam ... véletlenül, azt' alig bírtam lerázni a f@szikat 😊
A bírtokolt hajókra mondom, h. elõrébb jársz jól <#crazya>

sWbFII
de te gondolom nem gyüjtögettél elhagyatott dolgokat! bár most ezzel a silicon mine-al egész jól megy a biznisz! már 5 milkóm van...10 kell és veszek egy m6-ost végre...talán el is adom hozzá a mambát!!

sWbFII
elõrébb? a sztorit el se kezdtem kb-bár nem is érdekel😄

Olvasgatom a fórumot - játszani idõ hiányában nem tudok - de ami helyesen van leírva, az nem szúr szemet 😊
Amúgy Te késõbb kezdted a game-t, és jóval elõrébb jársz mint én. <#wave><#worship>

sWbFII
figyeled elõször még "hajó" volt! a számítógép gyorsan butít!

sWbFII
igen! mostanában a pajzsot is palyzsnak írom😄

"halyó" .... sírhatok ?😊😊😊😊

No,kérem.Alakulgat a bannerünk.Végülis Flash-nél maradtam.
Hamarosan látható lesz.Szerintem jópofa.
No de,ért valaki rajtam kívül még a Flash-hez?Mert vóna egy kérdésem.

bigapó
off:

Gothic kimaradt, Battlefield 2 pedig nem megy hálóba nálam...ööö 😊)
CoD2-õzök mostanában, ott lehet összefutottunk már, bár nem ezen a néven játszom, hanem Waffen SS Peterson-ként.

on:

The Matrix has you...

Azért nem tudsz nagyobbat venni, mert nincs meg a szükséges reputációd. Ha elõrébb lesze, akkor szépen megjelennek majd az M és késõbb az L hajók is...

Ezeknél nem jelzi ki külön, hogy nem veheted meg, hisz megveszed a kissebb felszereltségût, ráteszed, amit lehet és máris ott az L verzió (általában a pajzsokban van eltérés az eyes verziók között), így nem lenne értelme bepirosítani, inkább azt jelzi ki, hogy (neked) most nincs...

sWbFII
azért 1 novával nem kezdenék ki,még a mambávalse mentés nélkül!ugyanis elég gyenge a pajzsa

sWbFII
visszaolvasol 2-3 oldalt,megtalálod a bénázásomat!

sWbFII
remélem tudsz arról hogy lehet találni elhagyatott hajókat!
pl nova, mamba
Térkép
ezen a táblázaton rajta van! van ennél sokkal jobb térkép is de azt nem tudom honnan lehet leszedni!

Mamba Raider: LooManckStrat's Legacy (10,9) X=-17km Y=0km Z=0km
ez egy hasznos halyó! m3-mas , van rajta 4 AHEPT (alpha high energy plasma thrower) de vigyázz a beszerzésnél ,mert kalóz szektorban van és ments elõtte,mert a hajó körbe van aknázva! csak alulról közelíthetõ meg!
érdemes staburstel menni amit itt találsz: (7,4) freedom reach -rögtön ha belépsz a szektorba fölfelé kell menned sokáig és ott lessz 1 üres (MX sebesség 1160m/s)
sok szerencsét

ezeket csak azért tudom ,mert épp most mondták el a többiek nekem is!
-kössz srácok-

Emperors
Köszi!
Nem,egyenlõre mégcsak nekem kéne egy darab,arra még gyüjtenem kell hogy legyen egy kisebb vadászflottám vagy valami😄
Egy oan hajot akarok amit nem kap szét pár telitalálatos lövéssel egy kaloz nova, meg az erõsõsebb hajok se elsõre szedik szét 😄

sWbFII
még 5%-és végre tudok venni rendes fegyvereket!

sWbFII
idõnként van a többibõl is bár én még L-est nem láttam az X3-ban!
de ha úgy is csak 1-et veszsel akkor sztem simán jó az "s"-es és majd szép lassan feltuningolod! az L-es csak annyiban más hogy van neki komoly fegyvere és erõs palyzsa is....de nem tart sokáig beszerezni! ha viszont pl 10 vadász kéne akkor vegyél L-est mert egyessével nehéz felszerelni!

M6-os ról véleménye valakinek...?

Emperors
Egy Boron Millitary Hydra (rem jol irtam) mennyire jo,megéri gyüjteni rá?vkinek volt már vele tapasztalata? 😄
Vagy inkább vegyek egy M3-ast?

Jah és nálatok is van oan hogyha bemegyek egy shipyard-ra és ott vannak a hajotípusok(S M L nemtom joe a sorrend)😄 h a 3 közül csak egy kapható, a legolcsobb,me a töbibbõl nincs egy darab se...?