X3 - Reunion

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

ez az.
itt van a kutya elásva. már az X2-ben is voltak scriptek és nem hiszem el, hogy a fejlesztõk nem tudtak abból tanulni.
azok a scriptek amiket te felsoroltál (és még néhány) szerintem alapból benne kéne, hogy legyen a játékban és nem lelkes fanokra kellene támaszkodni, mondván "majd õk megcsinálják. és egyébként is a játékot azért csináltuk ennyire spártaira, hogy könnyen mod-olható legyen."
és ez szerintem már csak a fejlesztõk lustasága.
arra volt idejük, hogy minden hajót újra textúrázzanak, de arra nem, hogy írjanak néhány scriptet amik (ha logikusan gondolkodsz... ugye van station, akkor nem ártana valami station manager vagy van HQ, akkor nem ártana valami, amivel azt tudod könnyebben ellátni, feltölteni) igenis kellnek a simább játékhoz.
és ha nem lett volna aki csinál ilyen scripteket?
akkor csinálnak õk? nem hiszem.
én egyszerû gondolkodású ember vagyok, de ezt nem értem.
csak egész egyszerûen kíváncsi vagyok, hogy, HA lesz X4, akkor vajon ilyen alapvetõ dolgok belekerülnek majd vagy a játékosoknak kell elkészíteni ezeket.
KHM... ÉN nem az X3 ról beszélek... De természetesen a scriptek nagyon okos megoldás, és felhasználóbaráz is...Ezér vannak ilyen jó scriptek, modok....

Néha megesik, hogy a kígyó elesik. Mondta a kobra, és eldőlt jobbra.

Arra vannak scriptek. Ha használod a station manager, HQ supply és társai scripteket, pont úgy érezheted magad, mint egy cégvezetõ. e irányítod a termelést, vásárlást, de nem te rendeled meg a budipapírt vagy a gémkapcsot...

Azért MMO ne legyen, de egy szép teljes körü multiplayer nem ártana hozzá<#vigyor4>

Hopp még egy pár ötlet: az univerzum nemcsak abból állna, hogy kapuk, kapuk, kapuk... A földieknek(már ugy is megtaláltuk, tünjetek, hülye gonerek!!!!) lenne ilyen fénysebesség-térhalytómû-téridõkountinuem-biszbasz technológiáuk, hogy fénysebességel lehetne száguldozni. Végeredményként tehát lenne pár SPORE-szerû galaxisunk. +még néhány faj pl(bár nem akarom belekeverni, csak felhozok ilyen típusokat)KLINGON, wookie, tauntaun, argnu-ja, az már van, meg szalacsilények + extra poén: MARKLAR...
Továbbá fegyvereknek jöhetnének nyaláb-sugarak, szerves fegyverek, phaser, BOMBÁK!!!(mindig a bolygó gravitációja fele esnének), csapdák, (mint az elsõ részbe a flares), torpedók(mégtöbbmégtöbbmégtöbb),+ a mass driver fegyver nem egy lenne, hanem sokfajta, pl olyan király, mint advanced proton accelerator: APA, meg ANYA...<#confused>
Ja meg speckó fegyók, mint a darkstar one plasma fegyverei. Meg néhány reflektor pajzs+ még a pajzs is úgy sérülne, mint a bridge commanderbe...

ööö freespace-et nem ismerem. tul képpen csak az x-btf, x-tension, x2,x3,darkstar one-t ismerem<#buck>

Mint anno a Freespace-ben...

öööö... Amikor kiszálunk a hajóbol azt ugy érteettem hogy mongyuk megnyomjuk a space gombot(ugrás), ugy sincs a játékban(X3) semmi haszna, és a játék átáll FPS módba... Így lehetne bebarangolni a hajókat... A dockolásért csak akkor kéne vámot fizetni és csak akkor is a trading stationokba, ha az elismertséged ellenséges. +++HAJÓEDITOR(akinek kevés a galaxyeditor)... Nos ez pont úgy van ahogy hangzik: lennének bolygókon ilyen scrapyardok, vagy egyszerû shipyardok(mer hogyha belegondoltak, az sokkal értelemszerübb, ha a hajókat a bolygókon csinálják, és az ûr shipyardokba eladják) ahol össze lehetne barkácsolni pár egyszerü lépésbe egy komplett hajót...Nos, ez igy nézne ki:
1.elõször is kiválasztjuk a csinálandó hajónk típusát
2.blueprint-szerûen megtervezzük(ezt belerakhatnák a gyárépítésbe is), nos hogy milyen alkatrészek elérhetõek, az csak a fajtól, illetve a bolygótól, rendszertõl függ. Tehát ha egy paranid-burkolatu hajót akarunk összerakni, akkor azt ne Argon Prime-ba keressük. Ezzel ellentétbe lehetne hibrid hajókat csinálni, csak akkor egyik helyrõl a másikra kéne vinni a hajó alkotóelemeit illetve a terveket...
3.hajó finomhangolása: kész a hajótest, cockpit, motortárhely, egyéb; de még nincsenek benne alkatrészek. Nos ezt itt ugy lehetne megoldani, hogy a piacon lehetne venni különb. típusu hajtómûvet, generátort stb.(nos itt nemegészen lenne kiszabás, tehát ha egy M3 hajót tervezel, akkor bele lehet rakni egy M5-ös hajtómûvét, csak ahoz olyan generátor is kell, ami kompatibilis; vagy tervezel egy M3-ast egy M6-os nagy lóerõs motorral...hát, el lehet képzelni) Továbbá ha megvannak az alkotóelemek, a hajó alakját Autosculpt szerüen lehetne megformázni a jobb teljesítmény(értsd: légellenállás) érdekében. IGAZ, ûrben nemnagyon van légellenállás, de ép ezér kell tervezni a bolygókat😄.
4.hajóballansz: nos, itt egy teljes eredményt kapnánk hajónkról, hol hogy teljesít, mi van benne, vagy mi nincs + mennyit érne a piacon.
5. értékesítés: kész a hajónk repülünk vele, elneveztük a típustát, és lehetne ebbõl hasznot is húzni!!! Kell egy szponzorcéget keresnünk, pl TERRACORP, és eladni a hajó terveit. Ha minden jól megy pár nap mulva már látjuk a hajónk klónját😄
És lenne itt még néhány hajótípus ötletem:
TC-a ts és tp után itt a Transport Craft(s), aminek belsõ karjai vannak, hogy rádockolhassanak a hajók(max M3). Ennek gyakorlati haszna az lenne, hogy rengeteg hajót biztonságban(vagy nem) el lehetne szállítani errõl arra. Persze ez a hajó nem lenne nagyobb egy TSnél.
WS:Worker Ship: speciális karjai lehetõvi teszik, hogy mozgasson, építsen dolgokat, bányásszon, vagy leszedjen vmit.
HS:Hospital Ship:Csak gyógyításra tervezett TL méretü hajók. Persze itt a hajónkat is meg tudnák javítani😄
+++T1,T2,TSP,TB,TT-ezekrõl majd késõbb, egyelõre csak annyit hogy kizárólag légtérbe tervezett repülõk, amelyek ki tudnak szállni az ûrbe, de egy kapuugrást nem bírnak ki...
CA:CarryAll: földi egységek(pl jármûvek) szállítására alkalmas Nehéz transporterek(aki ismeri a battlezone-t, az tudja milyenek azok)...
+Még egy jó kis drone: spaceflyhunter drone:elfog egy egész csoport drone-t hogy mi majd begyüjthessük.
Egyébként az a aszteroida szállító hajó, amit láttál, az egy (nemtudom a nevét), de már mivel az XTM-be az összes hajót kipróbáltam, ültem már benne. A lényege az, hogy ércet vagy silicont állít elõ néhány nyersanyag felhasználásával.
Vannak az XTMbe ilyen típusu hajók, amik kaját, energiát, cristályt, meg ilyen cuccokat állítanak elõ(ha jól tudom 5 v 6 ilyen hajó van)...

Azt is tudnám értékelni, ha - mint a dungeon keeper 2 ben - beugorhatnánk egy támadó katona bõrébe, és nyomulhatnánk az állomásfoglaláskor, vagy hajófoglaláskor fps ben.
Továbbá a hajók kaphatnának találati helyeket, értsd:
-sensor
-motor, hajtómû
-pajzsgenerátor
-energiagenerátor
-fegyvergen.+külön a fegyverek kilõhetõek

Eggyetértek, ez tényleg faxa lenne. A kiszálláshoz, beszálláshoz lehetne akár anim, és kikapcsolható lenne ha valakit idegesít.
Tetszene ha a dokkolásokért, és a készletfeltöltésekér pénzeket kellene fizetni, valamint a gyárak, és állomásokon kívül szállodákat csinálni, nomeg hajómûhelyeket, ahol fajábban le lehetne mázolni a gépeket.
Simstípusnak magam sem látom értelmét, de a szállodákkal, és szórakozóhelyekkel, kicsit befogható lenne az ûrturizmus.
Jut eszembe az egyik teladi rendszerben tévelyegve láttam egy aszteroida-szállító hajót. Hatalmas gép volt, és a "platóján" kisebb aszteroidák foglaltak helyet, majdnem belefutottam amikor épp átjött egy kapun. Kíváncsi lennék mi volt ez, és mi az értelme. Mindenesetre állati jól nézett ki.
Kedves RJoco,
NEM A MÉRET A LÉNYEG
de ha igen akkor nekem végem...<#csodalk>

Van még1 jó ötletem az X4-hez: interaktív cockpit: az egosoft ezúton kérné a játékosoktól a könyörületet, amiért nem tett gyárilag az X3ba kokszpitet.
Szóval igy nemcsak ugy festene hogy beszálsz egy hajóba hogy SHIFT+E, hanem odamész a hajó légzsilipjéhez, beírod a kódodat(igy hajókat is lehetne lopni), kinyilik az ajtó beszálsz, leveszed(vagy nem veszed le) az ûrruhád és odalépsz a pilótakeksz...izé, pilótaüléshez, és( bár lehet a cockpitról is irányítani a hajót) irányítod a régi jólbevált billentyükonfiggal... Nos ez azt is jelenti hogy lenne munkájuk az M6, M7, M1, M2 és M0 hajók belsõ modellezésével...
Hamár a csillaghajóknál járunk, úgy lehetne megoldani a "crew" ügyet, hogy bedockolunk egy trading sztésönbe, vagy shipyardba és ott felveszünk a szépnagy hajónkhoz embereket. Amennyiben nem veszünk fel semmilyen embert(kategóriák: gépész, lövész, hídszemélyzet(pl bridge commander), javítók, pilóták stb) akkor is irányítható a hajó a kapitány székébõl, csak nehezebb lesz kihozni a hajóból a jó teljesítményt.
Továbbá a hajók kaphatnának találati helyeket, értsd:
-sensor
-motor, hajtómû
-pajzsgenerátor
-energiagenerátor
-fegyvergen.+külön a fegyverek kilõhetõek
-+++++++++ (STAR TREK BRIDGE COMMANDER módra...)<#eljen><#eljen><#eljen>
Sztorivonal téren pedig ûrprostik, házasodás(naná hogy SAYA), tiszta ûrSIMS....Akkor inkább maradjunk a régi jól bevált TRADE FIGHT BUILD THINK-nél, NE ennél: TRADE, FIGHT, BUILD, EXPLORE, LOVE, FAMILY, TV-STAR, POP-STAR, THINK (magyar verzióban szex is<#eplus2>)

Amugy meg azt a sisakot már rég fejlesztik japánba vagy mittoménhol...Volt egy ujság cikkjében pl hogy CRYSIS AGGYAL...nos ez még nem azt jelenti hogy kész is lesz, mire a crysis elkészül, csak azt hogy már ez a technológia is avalible... Az áráról nem is beszélve....<#wow1>

Speciel ÉN egy JOYSTICK-al sokkal jobban megelégednék.(sajnos amim volt elromlott<#duma>

RJoco
Az 5let börzétekhez meg még annyit hozzáfûznék, hogy jó lenne akkor már egy olyan sisak, ami veszi az agy jeleit és nem kellene egy billentyûzettel és egy egérrel vacakolni. Meg amit beleterveztetek, az kivitelezhetetlen lenne ily primitív eszközökkel. Hi-Tech játékhoz Hi-Tech beviteli eszközök is kellenek. A méret meg engem sem érdekelne, ha jó lenne. Csak így is sokat költök gépre...

Warning! Cargo bay open, shields are down!

RJoco
Nem a hossza a lényeg, hanem a tartalma. Ha 30 oldal lesz, akkor is kinyomtatom.

Tájékoztatlak Titeket, hogy a teljes leírásom az XTM-rõl jelenleg 14 oldal,de ez még meg lesz fejelve kábé 8-10-el.
Még egy kis türelmet kérek, asszem ez lesz az eddigi legjobb cikkem.
Ha kész, szólok.

gondolok itt arra, hogy pl. pilótáink lehetnének egy kicsit okosabbak és néhány dolgot rájuk lehetne bízni és ne neked kelljen állandóan foglalkkozni vele.
ácsi!
én nem azt mondtam, hogy vegyük ki belõle a micro management-et.
hanem azt, hogy egy picivel könnyebbé/egyszerûbbé lehetne tenni.
a kettõ nem ugyanaz.
Szerintem kéne 5leteket írnunk, megszavazni, és valami pengearc, aki jól beszélni inglis pl Kisviku, Amaro, vagy Sagaék lefordíthatná, és elküldhetné az egoistáéknak....
Szerencsére mi magyarok nagyon jók vagyunk a jó 5letek kidolgozásában is, és tökre jó lenne viszontlátni azokat a játékban, fõképp ha valóban atom ötletek születnének. Az meg hogy mekkora lesz a játék kiterjedése...
Szerintem mind1 Megvenném az 5dvd s verziót is, még ha 30 gb - t is foglalna le a hddn ha valóban jó a játék.
Pl ott a wow. Mostanra van már vagy 8 gb, és mégis sokan feltúrják a kis kedvencükre.
Hi !
Bocsi kimaradt egy 7..
Ezalatt végigvittem a játékot...
Hehe .. Ez csak vicc volt..
De most komolyan!
Visszaraknám az állomások belsejét a játékba, komolyítanék a hangárakon, bolygóraleszállást, és bázisokat a planétákon raknék a játékba, Kifogyóra raknám a bányákat, és bázisba beépíthetõre, mint az Otas bázisnál, valamint fejleszthetõre, és kinézetmegváltoztatósra raknám a hajókat a fejlesztõk helyében. Jobb pajzskidolgozások, és új technológiák kifejlesztését raknám bele, meg emberi személyzetet a gyárakba, és a kutatóállomásokba.
Nyilvánvalóan egy gyár, vagy kutatóállomás megszerzését jóval nehezebbre tenném, és kiegészítõfellületeket rakhatnék rá a késõbbiek folyamán, így akár egy "m" es spp bõl xxl es lehetne késõbb. Külön pajzsgenerátorok vagy termelõegységek mehetnének a felfüggesztésekre, így eldöntve hogy erõs, vagy termelékeny legyen a cucc. És lenne még pár 5letem.
Eggyenlõre ennyi.
Az a micromanagement adja a játék egyik alapját. Ha kiveszed belõle, kapsz egy freelancert. Azt meg minek?

Nem kell belõle fps-t csinálni, ez így jó, ahogy van. A bolygóraszállós, gylogharcos stílusra is van játék, de az nem az X3...

De értitek... alapbe ez egy tök jó kis kieg lett volna az X2-höz, csak félidõben meggondolták magukat, és új grafikai engine-t kezdtek el hozzá fejleszteni...Így lett X3....Bár, most tán a patch-el + bonus packal egy egész szép kis játék jön ki.<#taps><#taps><#taps>

Jómagam leírást készítek a játékról és persze játszadozom is vele.

Hú,de sz*r fekve gépelni...

na ja.
meg még pár apróság is belekerülhetne még.
pl.:a task force-os okosság, meg valami jobb management rendszer (megõrülök a mikro management-tõl, azzal megy el egy csomó idõ) és persze legyen jól oprimalizált (inkább várnék rá többet, csak ne adjanak ki egy olyan játékot amihez még a legerõsebb vas is kevés).
Whaow, XTM ROCKS!!! Most próbáltam a hibajavitó patchel és tuti jobb. Most már teccik nekem is, de ennek ellenére elõbb végigviszem(újra, már vagy 20-jára-XTM nélkül), tolom egy ideig, aztán ha megunom, jöhet az XTM... Addig pedig hátha még jobb lesz... EZÚTON is szeretnék bocsánatot kérni azoktól, akiket leszóltam emiatt... Amugy most is ajánlom mindenkinek a bonus packot, illetve a cockpit modot...
Továbbá: X4. Nem lenne rossz, ha a hírek alapján is csak X3 kieg lenne(mint ahogy az X2: the return indult), az "X" a lényeg, de kár lenne belekeverni az XTM-et...legalább is a sztorivonalvezetését...
+++Aki még emlékszik, az év elején kérdezték az egosoftosok, hogy (szavazással), hogy mit választanánk az X4-be... Amúgy ti mit?
Én speciel a bolygóra szállást és az alkotórészekrõl fejleszthetõ ûrhajót tartom jó ötletnek... Pl meg lenne adva egy standard buster, és alakítgatásával lehetne elérni, hogy vanguard kategóriába tartozzon...<#nyes><#nyes><#nyes>

Már néztétek valaha a játék "mov" mappájába a szövegfájlt...Azt amelybe a játék teljes szövege van "00144"-es fájl... Aki tud angolul, és végighallgatja, tudni fogja, hogy ebbe a játékba rengeteg dolgot terveztek, de fele sem valósult meg...
Pl lett volna egy küldi a játék végén, amikor a redoubt-ba lõni kell a khaakokat.
Vagfy pl quest-eket lehetett volna fel venni don tónytól, vagy ban-tõl...
Szal....<#rinya>

RJoco
Szerintem sem fogy ki. Nem is látod, mennyi van benne.
Nagy legyen a yieldje, hogy sokat termeljen rövid idõ alatt.

RJoco
Nekem AMD Athlon 3000+os procim van, Gainward 6600GT 256MB videókártyával.
És szintén 40-ért vettem a videokarit lassan 2 éve.
A játék vége nálam is iszonyú lassú volt. Egyszer ráadásul ki is fagyott az animok alatt 😞
Mondjuk a SETAnál is látszik, hogy kimarad "egy-kettõ" kocka.

RJoco
Én nem tapasztaltam.
Mikor elfogtam egy scoutot, elég érdekes volt benne ülni.

Nem hiszem hogy valaha is kitud fogyni egy aszteroida, de nézni kell a yield-ét, hogy minnél magasabb legyen... Bár igaz, tök jó lenne ha ki tudna fogyni<#crazya>

Hali az lenne a kérdésem ha egy aszteroidára rárakok 1 bányát akkor a aszteroidából kifogy majd egyszer az érc/szilikon vagy ami benne van ?
HAHA....FPS... Nekem ez a configom:
Proci: 1.61 GHz AMD Athlon XP 1900+
Videókártya: NVIDIA(nem nividium!<#nyes>) Gainward 7600GS AGP-8X 256VRAM,450+Mhz
Memória 756MB...
És mi a helyzet az FPS-el? Hááát...NAON szar...
A játék végénél, amikor a csatahajók csatáznak a khaakokkal, kb 1 percenként (1FPM) váltott frame-et, ugyhogy ennyit a 40000-es videokarimról....<#falbav>

Kösz, életet mentettél ezzel a linkkel...<#eljen>
De még azt mindig nemtom, hogy mindenkinek eltünik-e a kha'ak hajók eleje...<#szomoru1><#wilting>

RJoco
Felraktam egy FPS kijelzõt, de eléggé elszomorított.

Nálatok mennyivel megy a játék?

Nálam csak az XFP van fenn, de 21 fps fölé nem megy.
SETA 10-nél a 10-et se éri el.
És akkor harcban még nem is néztem.

RJoco
Maga a mod ugyanaz, mint korábban, csak a scriptet kell leszedni hozzá.
XTM 7.3 SPK letöltése
Felrakás elött a 7.2 spk-t le kell szedni.

De nagy ma a pangás... Bisztoss mindenki játszik<#nyes><#nyes><#nyes><#nyes><#nyes><#nyes><#mf2>

Nem tudja valaki, hogy a rákba kell letölteni 7.3 XTM modot a thexuniverse-bõl... Már regisztráltam meg minden,de nem találom, hol lehetne<#confused>

Amaro
Régen jártam erre.
Érdekes pletyka terjed az X3 közösségben: készül a Reunion kiegészítõje, állítólag az Egosoft csak felügyeli és technikai támogatással látja el a kivitelezõ XTM csapatot <#wow1> A 3D motor változatlan marad, ámde új szektorok, hajók, fegyverek és effektek kerülnek a sztori folytatása mellé - valamikor 2008-ban. Természetesen ezt sem az Ego, sem az XTM csapat nem kommentálta.
Az új XTM oldalt fellõtték, elég minimalista lett 😉

1 kérdésem lenne: a kha'ak hajóknan nektek is eltünik az elejük közelrõ pl: fighter, interceptor, scout....?<#violent><#kocsog>

Tudjátok, hihetetlen, hogy Magyarországon mennyire Nem elismert ez a játék... Mindenki csak CS:S, CoD, NFS... És az X? Mondjuk, hogyha nincs a GAMESTAR, és nem adja ki teljes játékaként az X2-t, akkor most nem lennék én se rajongója a játéknak.<#awink> Azt is csodálom, hogy van ennyi magyar rajongója, pff, én azt hittem egyedül vok ebbe a nagyvilágba,<#worship>de hálistennek nem... Amugy nem lenne rossz egy tévésorozat az X-bõl, még ha szappanopera 10200 résszel...<#eljen>
Érdekes módon, keresgélve a google.videón ráakattam egy videóra, aminek az X-BtF zenéje van, de semmi köze nincs az X-hez<#nemtudom>
Amugy "X - btf" néven kerestem, és a sorozat neve "STARHUNTER"-asszem az elsõ, vagy 2nd videó, amelyiket kidobja...<#email>

Jó, én nehezebben tudnám elképzelni Juliant Miriával....<#szeret>Mondjuk lehet, hogy csak megfogott az X2-ben, amikor khm...<#vigyor>mondhatni félig pucér volt a "STANDARD" ûrruhájában...
Apropó X2...Abba az volt a jó, hogy MINDEN ûrállomás máshogy nézett ki + bele lehetett dockolni... Látszik a sztoriban, amikor a Peasure Complex-ben vagyunk, hogy ez eredetileg egy X2 kieg lett volna. Mondjuk az az "eredeti" Vulcánon (millitary transport) is láccik.
...Akkor Saya inkább szívrohamot kapna mongyuk, és örök inkubátorra kapcsolnák, és úgy hívnák, hogy DARTH SAYA<#nyes>...

És a hír hallatán Saya megvakulna...<#finom><#finom>
Ilyen sztorival szappanoperát lehetne belõle csinálni 10200 résszel <#vigyor2><#wow3>
Mármint Saya Kho-val, persze....<#guluszem1>nem elenára céloztam...<#mf2><#zavart2>

Azs lenne még a nagy durranás a köv. X-ben, ha kiderülne, hogy Julian anyja nem NINU GARDNA, hanem Elena Kho...És erre pont egy csókos jelenet közben jönnének rá(KB:STAR WARS)<#law><#puszi><#love12><#guluszem1><#mf1>

Azér sztem a kha'akok.....Na jó nem mondok semmit, nem akarok senkit sem megbántani. A lényeg, hogy várom X4-et.(fujj, fujj X-online)(kivéve ha nem havidíjas...)(na jó, így belegondolva bármely x játéknak örülnék most<#worship><#vigyor2><#wow1><#nyes>)Bár a legjobb egy sime multiplayeres X lenne...<#gun><#gonosz2>

1. A kapukat minden tudja használni még 1 darab kõ is tudná, mivel egy kapu, érted. 😄
2. Nem rontanak semmit a játék meneten.
3. Shivan dragon szerintem nagyon poénos, fõleg amikor a kalózokat öli. 😄
4-5. Nem is nagyon mennek be, csak ritkán. Ez egy mod nem kiegészítõ. És az szerintem nem egy Argon állomás hanem csak a neve még bugos.

Összefoglalva mindenki tegye fel, aki még nem tette meg az is. 😄

RJoco
Hát én kihasználtam a HullRepair script elõnyét. Összeszedtem az összes hajót az M7 körül - persze csak miután leszállítottam - feljavítottam õket, megtömtem HullRepairKit-tel és eladtam. Szép kis összeg összejött belõle. Abból megvettem az állomást, pénzem is maradt, meg hajóm is.

Hmmm prostitúció?
Amugy dehogy... én egy solar power plant-el argon prime-ban + rengeteg mkIII traderel értem el nagy eredményeket<#nemtudom><#violent><#beka3>