X3 - Reunion

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

nagyon jó 😊

Néha megesik, hogy a kígyó elesik. Mondta a kobra, és eldőlt jobbra.

RJoco
Az újjoncoknak írom, készül egy leírás, hogy lehet a leggyorsabban magas rangot elérni az Argon-oknál és ezzel együtt a sztorit végigvinni. Ha ez megvan, akkor a különbözõ pénzeszerzési módokból csinálok egy összeállítást. Az élet kiskapui, avagy hogyan használjuk ki az apróbb "hibákat"!
Valamint egy listát is írok a nálam futó scriptekrõl és mûködésükrõl (amit használok is). És ebbõl egy csomagot is, amit letölthettek.

Warning! Cargo bay open, shields are down!

RJoco
Nah! Sikerült megoldanom a problémát.
Modmanagerrel összerakom Ashle's modját a ShipCreator moddal, így késöbb is tudom módosítani és nem száll el a mentett állásom. És mindkettõt tudom használni XTM alatt.

RJoco
Köszi, az XTM-es van meg, csak az a bajom, ha Ashley's modját választom, akkor a costum hajókat nem rakja bele.
De találtam megint egy megoldást, még nem próbáltam ki, mi van, ha módosítom a hajókat (összeállítás), visszajön-e a mentett állás.

Gyorsabb lesz tõle a játék, mint az eredeti. Na meg szabályozások vannak benne, meg ugyanugy mint az XTM-be, csak visszafogottabban, mondom. ^^

😮 ÚJRA!!!!

Ja igen nem a hajóról írja ki hogy ismeretlen objektum hanem ahol van, és nem is tudok nekik parancsot adni.
Az elején amikor elinditom megkapom az üdvözlõ üzenetet, de azért megpróbálom mégegyszer a Marshall-t azt ugy értettem hogy az argonnál a Federation Marshall vagy mi a szösz, a fighter chief meg a harcirangom az oké ez világos téma, azért köszi hogy felvilágostitottál, csak azt nem tudom, hogy mikor váloi elérhetõvé az m7-esek. Paranidnál már megtudom venni a hyperiont.
Jók ezek az ûrhajók, meg ahogy elnézem új fegyverek is vannak (beam.
Jobban tetszik egyelõre mint az xtm (visszafogottabb kicsit).
Majd kipróbálom ha lesz rá idõm. (Csak mindent elölrõl kezdeni pfff...)

Akinek túl so kaz XTM (úgy értem kevés hozzá a gépe), az nyugodtan tolhatja Roguey modját! Nagyjából ugyanazt nyújtja mint az XTM, csak gyorsabbá teszi a játékot (nonSPAM) és persze más sztorit is kap. Terranok itt is vannak és aktívek, meg M0-k is vannak! ( persze nem mindegyik fajnál) Én már régen ezt tolom...Bye bye Vanilla! ^^

Amaro
Valami nem stimmel ott, az XTM telepítése nem sikerült igazán. Ismeretlen objektumok és üres sorok a gyárakban nem lehetnek. XTM telepítésekor elõször a mod csomag kibontása az X3 könyvtárba, majd a szkript pack telepítése szükséges, jó munka esetén a játékba lépve üdvözöl az XTM egy üzenettel. Szerintem a szkript nincs jól feltéve, próbáld újra.
A Marshall és a Fighter Chief általános kereskedelmi és harci rangok, nem argon vagy egyéb reputációk. A szükséges rangot egyébként a gyári lista alján kiírja az egyik oldalra, a másik oldalon van az aktuális besorolásod.
Kérdésekért nem kell elnézést kérni, mindenki volt kezdõ. A bejegyzésem alján található linken viszont sok választ találsz, amit az itt fórumozó csapat már sokszor leírt és kitárgyalt, az ott a cikkek és leírások között megtalálható némi rendszerbe szedve.

Ja persze XTM-ben gyomom<#vigyor3>
Hali mindenki.
Lenne egy pár kérdésem a játékkal kapcsolatban, remélem tudtok segíteni.
Elõször is fregattokat milyen szinttõl tudok venni? Marshall vagyok és Fighter chief az argonnál csak a boronnál kevesebb a többinél még ennél is jobb.
Kezdtem egy custom gamet, és azokat a hajókat hova rakja amit alapból ad csak annyit ír hogy ismeretlen objektum mit kell csinálni hogy megszerezzem azokat? Ja és még egy idegesitõ dolog, hogy mindegyik hajógyárban vannak üres sorok és csak annyi szerepel a végén hogy 5192 credit a terrán hajógyáránal meg az összes ilyen üres csak a gyárakat látom.
Harmadik és egyben utolsó, ha valaki elküldeni a kalózhajógyár koordinátáit az megköszöném.
Elõre is köszi a válaszokat, és bocs ha láma kérdéseket teszek fel.
ja, igen .
kellene,de a küldiket nemtom hogy vagy hol adja.
egyébként a másik 2õ megvan.
A kasztrátort, ahogy kisvuki mondaná? 😄

Az Otas Castrum-ot valaki megszerzte már?
Nekem a Roguey modjábol a Nova-X a kedvencem...amugy vanillába hyperion.

Törölt felhasználó
Kedvenc hajók? Nekem eddig a Hyperion vált be leginkább. Felderítésre, küldetések összeszedésére, kalózvadásztara is jó. Ha nem bizonyul elég erõsnek, akkor átülök a Hammerhead-be. A Yaki-kat ezzel szeretem a leginkább lövöldözni. <#vigyor1> Ha elsöprõ erõ kell, akkor ott a Titan, vegy a Leviathan, esetleg az Olympos (ezt nem szeretem annyira, mert a gpsg-k miatt baromira beszaggat a gépem...). Most ugyan egy Terran Vidar-ban ülök, de csak mert új, és próbálom a terran csúzliat.

Én lusta vagyok kivárni,míg a tradereim elérik a 8-as szintet, ezért homebaselek 3-4 hajót egy állomáshoz, és automatára állítom a station managert. Mondjuk én nem profitot akarok termelni, hanem fegyverkezek, és emiatt az összes gyáram egy szektoron belül van, amit lehet, összekötöttem (egyszer összeszámolom, hány állomásból áll a 3x
XLSPP-t kiszolgáló komplexum, de el lehet tévedni abban az erdõben),
Lényeg, hogy a végtermékek minél kevesebb beavatkozást igényeljenek.

XTM-ben tényleg flottá(k)ban kell gondolkozni, mostanában már nevet sem adok a Fighter class hajóknak, rá kellett jönnöm, hogy csak fogyóeszközök...

Kíváncsi vagyok, kinek mi a kedvenc személyes hajója, én ezeknél kötök ki mindíg:
Buster Sentinel(mert Buster), Centaur MKIII+Sunburst(mert a leghasználhatóbb felfedezõ-utánajáró párosom), Hyperion+variable(mert félelmetes), HCF(mert szép)...

Kids, don\'t try this at home!

Ez a roguey 3.0 modja naon klafa, bizzatok bennem 😉

álle luja öszejöt csak nem vettem észre h a parancsonál azt h támaszpont beálitása mer nem igazán nézet ki beálitásnak azt 1x se olvastam el de már jo az müködnek
RJoco azér kössz a tanácsot
2,5 orára gondoltam
meg én a saját gyáram termékét akarom velük eladatni nem akarom öket szabadon ereszteni
a másik meg az h egyik hajomon sincs kereskedelmi szoftv 3 as és mégis be tom öket álitani h legyen pilotájuk meg szátitsanak a gyárba de ezeknál nem
Jelenleg egy Mamoth + Griffon(25*M4) + Cerberus + Centaur a flottám, de még nem vagyok teljesen a felfegyverzések végén. De a Griffon "szaporasága" bõvíti a lehetõségeket.
egyenlõre "feladtam" a group-ba terelgetést, beérem a Griffon 25 vadászával 😉
Kár hogy nincs Roguey 3.0 verzióju modjához is kompatibilitása... :S

Amaro
Ashley's kiváló modjának természetesen van XTM verziója is:
Ashley's mod

Én összegyûjtöttem Cerberusra, jó volt, nekem tetszett, de XTM-ben mindegy mivel megy az ember, hamar körvonalazódik hogy édeskevés ha az nem flotta. Van egy Titánom is, a kalózok azt is képesek szétkapni. Két csatahajót könnyebb kilõni mint azt a rengetegsok kis gépet. Van egy szektorhármasa a kalózoknak ami igazi tragikomédia, annyi gépük van ott. Néha odaugrok lövöldözni kicsit 😄
RJoco
Elég kemények az MKII-esek. Fõleg ha 25 van belõle.
Elvileg lehet irányítani több hajót is Group-ban, de nemtom hogy.
Még nem jöttem rá.
Viszont, ha kiadod a hajónak, hogy védje meg a Mammoth-ot, akkor követi és persze meg is védi, ha rálõnek.

a Griffon gyõzött 😊 már ontja is magából a az mkII-eseket 😊
eredetileg a Mamoth-omat akartam vele "kisérni", felváltva a Centaur-om, de vacilálok, hogy vegyek egy Griffont, vagy spóroljak a Cerberus-ra 😊
A Griffont most csúcsra tudnám felszerelni, de a Cerberus-ra épphogy csak futná, de nagyon "vásárolhatnékom" van 😉
még egy kérdés, több halyót lehet irányítani mint egy group-ot? eléggé láma vagyok még a játékban 😞
RJoco
Hi!
Elõször is mondhattad volna, hogy kereskedésre kell.
2 fél óra = 1 óra, még nem a világ.
A TradingSoftwareMKIII kell a gépbe. Aztán kiadhatod neki a Sector Trader parancsot. Mikor elérte a 8-as szintet és annyi pajzs van rajta, amennyi csak kell (Mercury 3x25MJ), akkor kiadhatod neki az Universe Trader parancsot.

RJoco
Persze!
Attól függ, mit akarsz vele kezdeni?
Én pénzszerzésre használtam, elég jól lehet vele keresni, olvass visszább.
De harcban sem olyan rossz.

Üdv nem tudnátok leitni h mijen okai lehetnek annak h nem tok pilotát teni a hajomba mer már 2 fél orája szenvedek vele de még mindig nem akar szugerálni ,az elözö hajoimnál nem volt gond megvettem a szükséges cuccokat bele azt jo is volt de most vetem 2 iguana-t kereskedelemre mer a nagy kapacitásu hajokat hiba ara berakni azt nem tom megoldani h kereskedjenek mer nincs pilóta
légyszi segitsetek már megin
sziasztok 😊
használ valamelyikõtök Griffon-t? érdemes?
RJoco
Valaki nem tudja, hogy lehet modokhoz hozzárakni modot vagy hajót?
Konkrétan:
Ashley's modját akarom beépíteni az XTM-be. Ha ez nem megy, akkor viszont a Galactica-t szeretném berakni az XTM-be.
Sajnos a ShipManager, meg Ashley's mod nem fér össze így külön-külön.

RJoco
Explorer?
Nem egy úgy van írva a Feladatkazalõben véletlenül, hogy explorer.exe?
Csak mert, ha ezt kikapcsolom, akkor nagyábból a wint kapcsoltam ki. Igaz feladatkezelõbõl indítható.
Mondjuk talán még az X3 is.
Egyszer talán kipróbálom.

X2 az kira, és az én konfigomon sem szaggat. (1.6 GHz/NVIDIA 7600gs/768MB RAM...

Az X3-nál meg vlahol az egosoft-nál azt olvastam, hogy az csodákat tesz, ha kikapcsolod az explorert a folyamatokban...(nem internet explorer, hanem windows explorer, csak explorernek van rövidítve)

Aztán azt úgy kell visszakapcsolni, hogy új feladat, és beírod hogy explorer.

RJoco
Mindenkinek szoktam ajánlani egy szûz rendszer telepítését net és programjai, office kellékek nélkül, csak a játékot, nameg a meghajtó driverek.
X3-nál tényleg sokat számít, X2-nél nem tudom, nem ismerem.

Köszönöm az utánajárást!

Megkukkantom, hátha butítva valami értelmes sebességre rábírható a rendszer... És beszámolok. 😊

Utána néztem, szerintem nem rossz:

Technical Specifications
Intel GMA 950 Graphics Core

• 400MHz 256-bit graphics core
• Up to 10.6 GB/sec memory bandwidth
with DDR2 667 MHz system memory
• 1.6 GPixels/sec and 1.6 GTexels/sec fill rate
• 192 MB maximum video memory
• 2048x1536 at 75 Hz maximum resolution

High Performance 3D
• Up to 4 pixels per clock rendering
• Microsoft* DirectX* 9 Hardware Acceleration Features:
Pixel Shader 2, Volumetric Textures, Shadow Maps,
Slope Scale Depth Bias, Two-Sided Stencil
• Microsoft* DirectX* 9 Vertex Shader 3.0 and Transform
and Lighting supported in SW through highly optimized
Processor Specific Geometry Pipeline (PSGP)
• Texture Decompression for DirectX* and OpenGL*
• OpenGL* 1.4 support with ARB extensions
X2 futni fog, úgy ahogy, de az X3-at hagyd ki...

Valen
összinte választ akarsz?

nem sokkal 😄

valen.uw.hu - Rajta X2 Argonopedia magyarul

Sziasztok!

Teljesen új vagyok az X sorozathoz. (Annó mondjuk X-szel találkoztam egy órácska erejéig.) Ki szeretném próbálni az x2-t és/vagy az X3-at, de sajna csak egy Intel GMA 950es "kártya" göcög a gépemben. Milyen eséllyel indulok?

Köszi,

Sólyomszem

nem tudná v ki leirni h pontosan mi is kel ahoz h pilotát tudjak teni a hajomba mer edig nem volt gondom vele mer tudtam beléjük teni mindig de most v mit még vszinüleg nem vetem meg bele és nem kinálja fel a lehetöséget meg mindig kapok egy ojan üzit h v mit álitsak be a hajon ez mi miatt van ?
Ok, megvan a recept az Ollerushoz, a thexuniverse.com-on találtam rá, tényleg kettõ kell belõle.

RJoco
Remove Home Base.
Van egy ilyen parancs a hajó menüjében asszem a ott ahol a Home Base nevét írja ki. De elvileg a Home Basison is el lehet távolítani.

RJoco
Tudttommal 2 kell belõle.

Bocs, nem szoktam rumourokat követni, megvárom inkább a megjelenést, egyéb játékok fórumain is elõre kombóznak, megszoktam, hogy átugrom az ilyeneket - most vesztemre okosodtam.

Na jó, most fog és olvasd végig, mit írtam az elõtt az üzenet elõtt. AZ új X3-ra értettem...

A terran ollerusba nem tudok segíteni. Nekem se mûködött mondjuk :/