X3 - Reunion

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

RJoco
Ja, gondoltam. Szomorú is vagyok. Na mindegy, akkor majd távirányítással vásárolom meg az új nagy komplexem állomásait.

Warning! Cargo bay open, shields are down!

Na meg a New Horizons mod elkészítésében is egítenek. :)

Néha megesik, hogy a kígyó elesik. Mondta a kobra, és eldőlt jobbra.

Nem fognak egyelõre... Az új X3-man dolgoznak. :)

RJoco
Azért kiadhatnának még egy javítást az XTM-bõl. Bedokkoltam az Asgard-dal egy Argon hajógyárba, de úgy istenigazából. Kidokkolásnál mindketten felrobbantunk. Ilyen hiba elõ szokott fordúlni a Mammoth-tal is.
Jobban szerettem a régi hajógyárakat.

Hálás köszönetem a tanácsokért, bár én a lemezen levõ utiban, amit hiányos angolommal alaposan többször is átrágtam, nem találtam semmit az UT áthelyezésével kapcsolatban. / a gyárépítésrõl sem. / /Az x2-ben körülményesen , elméletileg lehetett, de nekem nem jött össze/. Megpróbálkozom ismét a dologgal. A közelségre nem gondoltam. Az elõzõ, "sima" x3-ban inkább túl távol voltak egymástól, azt hittem, az a probléma . Most inkább jól összezsufoltam õket, lehet, hogy tényleg ez okozta a gondot. Köszi mégegyszer, jövök Nektek eggyel... azért, ha még valakinek van még hozzáfûznivalója, tanácsa, nagy örömmel veszem. Errõl még nemigen volt szó a fórumban, legalábbis abban a 8-9000 hozzászólásban, amit elolvastam, /pedig csak modemes hozzáférés elérhetõ innen, gondoljátok el.../ <#puszi><#worship>
RJoco
1. így van. Én nagyjából 6 km messze rakom le a gyáraimat egymástól. Szép rácsos hálóban és síkban. A bányákat, ha nagy a kavics, akkor messzebb. Érdemes felrakni az FCC-t, azzal könnyen lehet mozgatni a gyárakat.
2. Sajna nekem csak G11-em van, így nem raktam fel a scriptet és nincs is ilyen hibajelenség.
3. Valahol a Commands menüben keresd a parancsot.
<Jobb szeretnék valami önálló, gondolkodó Sim-et, mint ami Asimov könyveiben is megjelenik.>

Remek kézikönyv, bár a lelkes X3 játékosok zöme nem hajlandó "olvasgatni", itt a fórumon rengeteg olyan kérdés hangzik el, ami benne van a sima játékhoz mellékelt kézikönyvben (PDF a lemezen), lásd #13070: Universal Trader áthelyezése másik hajóra.
Én azért hálás vagyok érte.

Kids, don\'t try this at home!

Igen, lelassul a gép, ha "hazamegyek", fõleg, ha hajókkal is tele van - legközelebb lemérem azFPS-t.

1: Nálam komplexépítés során volt pár robbanás. Akkor van gond, ha két összekapcsolni kÍvánt állomást túl közelpozícionálsz egymáshoz, ekkor ütköznek, és felrobbannak, megkapod az üzit, hogy melyik okozta. a robbanás nem feltétlenül azonnal következik be, elhúzódhat, mert ha csak finoman érintik egymást, csak kevés kárt okoznak egyszerre, ami viszont egyre gyûlik és gyûlik, végül akkora lesz a károsodás, hogy mindkettõ elpusztul, a komplexum összekötõcsövekkel együtt. a vicc az, hogy egy hangjelenség is párosul hozzá, ha közel mész egy hajóval akkor sorozatos kongó hangokat lehet hallani - viszont nem látható a különálló gyáraknak a Hull értéke, ha össze vannak kapcsolva, csak a hangból lehet kikövetkeztetni, hogy gáz van. Ha pedig bánya robban, az viszi az aszteroidát is. Mindez nálam többször elõfordult.
2: Battle Computer-t a Logitech G15-ös billentyûzethez készült X3 LCD Applet rakja a Játékba. Ha ilyened van akkor ettõl van ha nem, szívás.
3:Lehet.

T. Iparbárók, ~Baroneth-ek! X3 proletárjai egyesüljetek!
Általános felhívás, minden tisztes, és ~telen játékoshoz!
Vészhelyzet miatt mindenki tapasztalatát kérem.
1/. Egyszer már jelentkeztem, a sima x3-ban felrobbanó aszteroidám miatt, /melyre cristal, argnu, cahoona, SPP gyárakat kötöttem komplexumba, de ugy felrobbant, hogy az aszteroida is megsemmisült/,
idõközben ezt hagytam a fenébe, felraktam az xtendedet,scriptek nélkül, csak meztelenül, és most, hogy bõvítem gyártelepemet, szintén a silicium alapra, láss csodát, ismét kezd összedõlni. Ezuttal, mivel Cristal L -t telepítettem, a Sun oil finomító okozta, az üzenet szerint, silikon bányám pusztulását. KÖNYÖRGÖM, MIÉRT? ez nem lehet véletlen, vagy mégis? Vecsi írta Tomonor oldalán, hogy neki is felrobbant, más nem írt ilyet. Vagy kellene tudnom valamit még errõl az építkezésrõl, amit nem tudok? nekem nincs semmi könyvem a játékhoz, ha ilyenben írtak volna valamit. Egyébként, a sima /vanilla/ verzióban megfigyeltem, hogy ha nem megyek az Ore B.-be, akkor nem robbanik fel a létesítmény, de ha ott idõzök, fõleg a bázisomban, hosszabban, akkor robbanik. 2/. Más: fiamnál battle computerként jelenik meg, nálam "readtex valahány" -ként , és már nem is kapható. Ez bug, vagy telepítési probléma vajon? egyébként, amikor még lehetett kapni, kipróbáltam egy LX-ben , de nem lehetett installálni. Hol, és hogyan mûködik ez az eszköz? 3/. Az x2-ben át lehetett vinni a keresk. hajó kapitányát más hajóra, itt nem tudtam. Nem tudjátok, egyáltalán lehet-e itt ilyet? Hálás lennék, ha segítenétek, mert addig nem folytatom, amíg meg nem tudom a szörnyû valót. <És ha néhány napon belül nem tudom folytatni, szellemem be fogja zárni Legend összes kapuját, felrágja az összes Ollerusát, és Bayamonná változtatja a Sohnenjeit, xenonok fogják felprédálni a PC-tõl balra esõ szektorát. RJoco az X3 indítása után a legujabb Sim's játékba cseppen, ahol babákat kell púderezni, tomonor még kiskoru, csak felfüggesztettet kap /pl orra függesztett kilónyi pattanás/, DImre pedig... stb... stb... pedig nem is vagyok bosszúálló...! > Ha válaszoltok, három kérdésetek teljesítem!!!<#help><#conf>[#con<#falbav>f]
Ja, a komplex az kira. :o Kiváncsi vagyok hány FPS-t ad. xD

RJoco
Durva...

Mindig jó látni új játékosokat. ;-)

ZsZso
Na akkor mégegyszer a link:
X3 Handbook v2.0

10 féle ember van a világon : aki tud bináris számrendszerben számolni, és aki nem.

ZsZso
Üdv!

Most ismerkedem a játékkal, és bevallom férfiasan totál el vagyok veszve benne. Nem baj, nem adom fel! :) Tegnap 3 órán keresztül tereltem haza egy cappelt hajót ;) ... rámszálltak a gonosz kalózok :).

Na mind1, lényeg a lényeg ... találtam egy nagyon korrekt guide -ot, de kínszenvedés volt letölteni, szóval feltettem a data.hu -ra. Ha érdekel valakit: URL=http://data.hu/get/294283/X3-Handbook-2.pdf.html]X3 Handbook v2.0[/url].

10 féle ember van a világon : aki tud bináris számrendszerben számolni, és aki nem.

Majd kipróbálom, ha ez sem mûködik.
Ezeket csak próbaképpen töltöttem fel, könnyen megtalálható köztük a szektorom képe.

Miért nem regeltek egyet a http://kep.tar.hu/ szerveren? 1GB ingyen tárhely és FTP lehetõség is van. Akárhány galériát létrehozhatsz és lehet elõhívatni is belõle. Én már nagyon régóta használom ezt és nagyon korrekt kis rendszer...
Francba ebbõl a képmodulos szarságból. -.-'
Itt a kép
:)

:)

Amugy csak szólok, hogy az korántsem a vége... :P

:O........... azt a szégyent.... valahogy végigmentem rajta......... Bár azt tegyük hozzá hogy már igencsak sokaggyára futottam neki:P.....

Add ide :P de mér 2.2 a verzió? >.< Tedd fel az újat, nem lesz semmi baj vele, csak egy kicsit tovább kellesz várni az elsõ töltésnél míg átkonvertálja.

RJoco
Sajna egy képedet sem tudtam megnyitni, pedig nagyon kíváncsi lennék rá.

RJoco
Nagyon egyszerû, amint elindulsz, fordulj vissza, full gáz, majd stop. Így kiérsz az aszteroidából és a Kha'ak hajók elötted lesznek. Kényelmesen végig lehet vinni.
Vagypedig állítsd feljebb a gammát és akkor talán jobban látsz.

Hali..<#wave>. Egy hatalmas segítségre volna szükségem:
am.... a sztorit tolom éppen végig de elakadtam... Ott a vége felé mikor bemegyek egy másik hajó után egy aszteroida belsejépe Nyana's Hideout-ban.... Az a baj hogy folyton meghalok.. És már nagyon belefáradtam <#szomoru1>.... Valaki meg tudná csinálni nekem ezt az egy részt??..<#nemtudom>. Hálás lennék....... E-mail ban elküldöm a mentést... A játékom 2.0.02-es verziójú..... Sima alapjáték... Se mod se Script nincs pluszban rajta.....
Ha Valaki tudna ebben segíteni légyszi írjon...
Elõre is köszönöm...

Szerintem mondjuk scriptek nélkül tedd föl az XTM -et, és az õ scriptcsomagját és dirr-durr lépj a nyakára a pénznek! :) Elõtte backupold a savet!! Vannak benne három-négyszáz millás hajók.
Sziasztok!
Új vagyok a fórumon, de az X3-mal már két éve játszom. Nemrég szembesültem egy lehangoló problémával. Úgy vettem észre, hogy a pénzem 2 000 000 000 credit elérése után már nem nõ tovább. Lehet, hogy van a játékban ilyen limit? Ez elég lehangoló lenne, mert így már nincs, ami elõre hajtson. Tudom, hogy a pénzbõl vehetnék további hajókat vagy gyárakat, de én a vagyonra gyúrtam.
Az eredeti játék van fenn (v2.5), modok nélkül.
Tud valaki megoldást?
Bocsi ha megkevertelek ,de nem Valhalla, hanem Leviathan. <#ejnye1>

Valhallát csak szeretnék.<#crazya>
Azok a kapuk hány km-re vannak a HQ-tól ?
Már írtam lennebb, hogy azok az Ollerusaim. Ha megnyitják kapuikat szép látványt nyújtanak. Viszont a dolog szépséghibája, hogy egy szektorban maximum 6 kapu lehet (mindegy milyen, lényeg a 6-os szám), így nem lehet mindet egyszerre kinyitni <#ejnye1>.

A listát amúg nem lett volna értelme letekerni, rajta van az összes gyár(komplexum), a hajókból csak 1-2 maradt le. Elpucoltam a hajókat a kép miatt.

Tomonor: DImre albumát megirigyelve csinálok egy saját képtárat, ha kész majd átküldöm, de kb annyi idõm van rá mint neked a honlapodra.
Fõleg kis hajók meg tájképek, néhány kivétellel.

Atyaég! Jól tele van pakolva! :) Körben mik vannak a HQ körül ? Ehh látszik, h még nemrég keltem... Vadul próbáltam a képen lévõ listát lentebb tekerni. :)
Küld át nekem. Az oldalam még így is kép-hiányban szenved, és rengeteg szabad helyem van. :/ Annyin ne múljon.

Valszeg az SG nem kompatibilis az Imageshackal, az üres lap URLjébõl ha kitörlöm a " http://www.sg.hu/[url= " részt, akkor megnyitja a képet.
Bocs az offolásért.

A 13045-ben lévõ linkek nekem sem nyílnak meg, egy próbát megért. A 13042-es viszont nálam jó.

szektor

Nekem bejön, leellenõriztem. Lássuk ezt:

[url=]szektor 1

[url=]szektor 2

Mondjuk azért kíváncsi lennék arra, h hány CAP frigate és mennyi marines kellene ahhoz! :)

Héé nem bántani! :) Reggel laktam be oda!

NEM látom a képet pedig érdekelne milyen! Nem jön be az imageshack semmilyen böngészõben! ( Opera, IE, FF )
ÁÁÁÁÁÁÁÁ!!! Milyen küldit csináltál a Valhallához????
Tudtommal NINCS Valhalla küldi! Átrágtam az XTM fórumokat miatta, és az az általános konklúzió, hogy Valhallát csak Cappelni lehet, venni nem.

PS: a Tyr nekem is kedvencem fõleg mióta kíséret nélkül átmentem vele a Pirate Alley-n, és karcolás sem esett rajta...

Még egy kicsit villogok. JohnnyRico nézd meg az én HQ-mat, ugyanabban a szektorban van mint a tiéd. A HQ körül az oktagramba rendezett hajók az Ollerusaim, oldalt a listában láthatod, hogy hová vezetnek.
Maga a szektor kicsit be lett építve, mondanom sem kell, rengeteg munka volt vele (nem csíteltem itt mindent megvettem , ideszállítottam, kipakoltam és összekapcsoltam). A sziklákat azért nem látod, mert felét átvittem a szektor másik felébe (Tractor Beam), és mindegyiken van bánya. Enjoy:

Enyim

Tiéd

Lemaradt a kép. >.<

Defiant

Hehe, a kedvenc star trek hajóm. Ezt ki kellesz próbálnom. :D

Ezt használja Valaki ?

PilotAI

Most kezdem kitapasztalni hogyan is mûködik de igencsak összetett viszont nagyon jó kis script.

Fölrakom a ReadMe-jét is PDF-ben ha vki érdekel olvassa el, mert elég tartalmas dolog.

ReadMe /RapidShare/ 1,2mb.
Háát, most úgy próbálok reput növelni, hogy beraktam 2 db XL-es Naperõmûvet (:) két terran szektorba.
A Tyr is állat!
Valhallát viszont tudok venni, mert megcsináltam a küldit hozzá.
RJoco
Egy Ollerus-hoz ha jól tudom 100.000 repu kell. Én 80.000-rõl indûltam és még nem vagyok 81.000-nél...
Pedig én is nagyon vennék már 2-t.

Ááá a Terran Tyr és a Valhalla az hihetetlenül gyönyörûszép! :) Annyira tekintélyt parancsoló hajók, h nemigaz! :) A szerkezeti felépítésük és a hajótest ahogy össze van rakva nagyon tetszik. Nem "sima és egyenletes", mint más fajoknál.

Repu: én újrakezdtem a sztorit és végigvittem a fõ storyline-t és a Bala-Gi Research missionokat is így neutralként tekintenek rám. Aztán azonnal beköltöztem hozzájuk és elkezdtem kiépíteni a kereskedelmi hálózatot. Nem nagyon kereskednek és a gyáraik nagy része áll... Igy viszonylag gyorsan növekszik a reputation.
Nekem meg pont az XTM hajók nem jönnek be. Túl nagyok, túl csilli-villik (jó, mondjuk az NH-XFP hajók is csilli villik, de mind1) meg az XTM hajók túlságosan felborítják az egyensúlyt az eddig megszokott X univerzumba. Pl, csak hogy soroljak egyet: M8-as hajóosztály. Teljesen felesleges volt, én úgy gondolom, hogy amit az M8-asok tudtak az XTM-be, az most, az új X3-ban átrepül M7 fregattba. Mondjuk ez így talán jobb is lesz. Mindenesetre az XTM nekem TÚL NAGY. :s

Jaja, az OTAS Custodian az egyik kedvencem. A másik majd a Valhalla Lesz, ha meglesz rá az cirka 290 milka...
Terranoknál reputációt mivel lehet gyorsan emelni?
Nincs valami terran Guild küldi? Vagy egyéb...
Hát nekem azok a hajók amik a "NH" -ban vannak nem tetszenek... Olyan nem is tudom... Nem tetszik. Az XTM-es Terran és OTAS hajók nagyon bejönnek.
:/ Én azt hitem, hogy az XTM-esek csináltak vmi jó kis animációt a hajónak, és az alakul át kapuba, de úgy látom csalódnom kell. Vissza az új New Horizons verzió várásához. >>>>

Hát nálam így mûködik...